2008. február 16. szombat

febr. 16
7:50
Három percen múlhat a felépülés (Infostart)
Az agyi érkatasztrófákat követően már három perc után súlyos agykárosodás léphet fel - állítják kanadai kutatók. Ez megkérdőjelezi azt a hagyományos orvosi vélekedést, miszerint a stroke-os betegek kezelését három órán belül kell megkezdeni.
febr. 16
8:53
Felfedezték a Naprendszer kicsinyített mását (csillagászat.hu)
Egy népes kutatócsoport olyan bolygórendszert fedezett fel, amely a Jupiterhez és a Szaturnuszhoz hasonló két bolygójával arányait tekintve nagyban emlékeztet a Naprendszerre.
febr. 16
8:54
A hidegben segít, de elhízáshoz vezet (Infostart)
Hozzájárulnak a túlsúly kialakulásához azok a gének, amelyek az emberiség korábbi történetében segítettek alkalmazkodni a hideg éghajlathoz - valószínűsíti egy amerikai tanulmány.
febr. 16
15:23
Játékkal kampányol az erõszakmentes internetezésért az ET (transindex.ro)
Az erõszakos tartalmú honlapok és az erõszakos szá ...
febr. 16
15:29
Elkészítették James Bond kétéltû személyautóját (transindex.ro)
Kétéltû személyautót fejlesztettek ki Svájcban. A ...
febr. 16
15:47
Vásárlási ajánlatokkal bombázzák a Yahoo!-t (transindex.ro)
A Microsoft részvényvásárlási ajánlatának visszado ...
febr. 16
18:21
Munka nélkül maradhatnak a kísérleti patkányok (MaHu)
Csúcstechnológiás megoldásokkal próbálják helyettesíteni a tesztelésre használt állatokat a kozmetikai iparban az állatkísérletekre vonatkozó európai tilalmak hatására.
febr. 16
18:37
Iszlám törvények Európában? (MaHu)
Az angliai centerbury-i érsek a közelmúltban felvetette, hogy a sária, az iszlám törvénykezés egyes részeit elfogadhatná az állam. Nem példa nélküli ugyanis, hogy az állami bíróságok mellett polgári ügyekben vallási törvények alapján ítélő bíróságok is működjenek. De vajon miként egyeztethető össze a sária és az európai államok polgári törvényei?
febr. 16
18:49
Fény derülhet a sötét energia titkára (MaHu)
Távoli galaxisok térbeli eloszlásának és mozgásának vizsgálata segíthet a sötét energia rejtélyének megoldásában.
febr. 16
20:07
Őssejtterápiával előzhető meg a végtag-amputáció (Infostart)
Magyarországon 300 ezer érszűkületes beteg él, akik közül mintegy 8 ezernek kell levágni a lábát a betegsége miatt. A végtag-amputációkat 100 százalékban megelőzi és a fekélyeket begyógyítja az a csontvelőből kivett őssejteket felhasználó eljárás, amelyet a Debreceni Egyetemen kezdtek alkalmazni, és akár már a közeljövőben betegek szélesebb csoportjainál is alkalmazhatnak.
febr. 16
21:41
Stabilizálódott az első magyarországi műszíves állapota (Infostart)
Stabilizálódott az állapota az első magyarországi műszíves férfinek - közölte a beavatkozást végző Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinika Kardiológiai Intenzív Osztályának vezetője.

Keresés