2008. február 16. szombat

febr. 16
9:08
Programajánló (Spa Trend Online)
A holland és a magyar improvizatív zene virtuózainak egyedülálló projektje, a Double Grounds lép fel kedden Budapesten, az A38 Hajón a LOW Holland-Flamand Kultfeszt keretében - közölték a szervezők az MTI-vel.
febr. 16
9:40
Gyermekvonatok - kiállítás a hollandiai és belgiumi nyaraltatásokról (Spa Trend Online)
Gyermekvonatok (Children Trains) címmel a magyar gyerekek egykori hollandiai és belgiumi nyaraltatását felidéző dokumentumokból nyílik kiállítás február 22-én Budapesten, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériáján látható kiállítás az 1920 és 1932, az 1946 és 1948, valamint az 1956 utáni belgiumi-…
febr. 16
12:04
A grafika elkötelezettjei az Arte árverésén (Spa Trend Online)
Élénk érdeklődés kísérte az egyetlen grafikára szakosodott árverőház, az Arte Galéria péntek esti árverését. A kétszáz válogatottan izgalmas és változatos tétel vonzotta a műfaj gyűjtőit. A ház elkötelezett törzsközönségét, kispénzű, jó szemű vevőket, a grafika szerelmeseit. Akik biztos ítélettel döntöttek egy-egy lap megvételéről. És olyan fiatalokat, akik most alapozzák meg gyűjteményüket. Így…
febr. 16
15:12
Sikeres volt a magyar jelenlét a Berlinálén (Spa Trend Online)
Noha a Berlinale versenyprogramjában és különböző szekcióiban idén nem volt magyar film, rendkívül sikeresnek értékelte a magyar jelenlétet a szombaton záruló, idei nemzetközi berlini filmfesztiválon Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.
febr. 16
21:18
Brazil film kapta az Arany Medvét (Infostart)
Brazil film kapta a berlini nemzetközi filmfesztivál, az 58. Berlinale fődíját, az Arany Medvét.
febr. 16
21:44
A vidéki városok közül egyedül Pécsett a World Press Photo 2007 kiállítás (Spa Trend Online)
A vidéki városok közül egyedül Pécsett látható az előző év legjobb sajtófotóit bemutató World Press Photo 2007 kiállítás, amely március 7-ig tart nyitva a Művészetek és Irodalom Házában; a szombati megnyitón Szili Katalin az Országgyűlés elnöke mondott köszöntőt.
febr. 16
22:51
Ellentmondásos az orosz kortárs képzőművészet helyzete (Spa Trend Online)
Ellentmondásos az orosz kortárs képzőművészet, s az alkotók helyzete - hangsúlyozta szombati budapesti előadása bevezetőjében Leonyid Bazsanov, a moszkvai Állami Kortárs Művészeti Központ igazgatója.

Keresés