2008. február 8. péntek

febr. 8
5:37
Szombaton kerül a boltokba magyar fordításban a Harry Potter utolsó epizódja (Spa Trend Online)
A Harry Potter sorozat magyar kiadása elérkezett a hetedik - egyben utolsó - kötetéhez. Az Animus Kiadó 150 ezer példányban jelentette meg az új epizódot. Az első kiadást legelőször még ötezer példányban nyomtatták ki. A szombati ünnepélyes könyvbemutatóra programok sorával készülnek a Libri könyvesboltjaiban, a könyvpalotában, a pesti Rákóczi úton este hat órától várják az érdeklődőket.
febr. 8
10:27
Mamutmúmia találkozása a pézsmatulokkal (hvg.hu)
Gyima, a Szentpétervárról érkező mamutbébi-múmia, pézsmatulok és jávorszarvas-preparátumok is láthatók lesznek a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című, áprilisban megnyíló kiállításán - mondta Árva Anita, a múzeum sajtóreferense.
febr. 8
10:59
A Stones meghódította Berlint (hvg.hu)
A néhai amerikai elnöktől, John Fitzgerald Kennedytől "kölcsön vett" szavakkal hódította meg Berlint Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere: "Ich bin ein Berliner" - mondta, mire a több száz Rolling Stones-rajongó még hatalmasabb ujjongásban tört ki.
febr. 8
11:13
Veszélyben az Oscar-díjátadó: "Kifutunk az időből" (Infostart)
Az Oscar-díj február 24-ei gáláját is bojkottálhatják a sztárok, ha addig nem ér véget a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja. A díjátadó szervezői aggódnak, hogy kifutnak az időből.
febr. 8
11:50
Brit fotós kapta a World Press Photo fődíját - képekkel (Infostart)
Tim Hetherington brit fotós nyerte el a World Press Photo (a Világ Sajtófotói) idei fődíját - jelentették be pénteken Amszterdamban. A díjazottak között magyarok is vannak: Gárdi Balázs két első, Szigetváry Zsolt egy második, Berekai Judit pedig egy harmadik díjat nyert.
febr. 8
12:59
Magyar fotósokat is díjazott a World Press Photo (hvg.hu)
Magyar fotóriporterek, köztük Gárdi Balázs is díjat nyert a World Press Photo (A világ sajtófotói) versenyen - derült ki a seregszemle amszterdami eredményhirdetésén.
febr. 8
13:50
Díjazták a magyar sajtó fotósait (Infostart)
Hernád Géza, a Magyar Hírlap fotóriportere nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat 2007 MÚOSZ Nagydíját a Lipóton készült fotósorozatával. A pályázatról, az elbírálási szempontokról, az elmúlt 26 év sajtófotóinak Szigeti Tamás, a zsűri elnöke beszélt az InfoRádióban.
febr. 8
14:37
Vasarely Szegedre költözik (hvg.hu)
Megérkezett pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeumba a jövő héten nyíló Vasarely-kiállítás kollekciójának utolsó szállítmánya. A 43 darabos kiállításon szereplő alkotások valós értéke meghaladja a félmilliárd forintot.
febr. 8
14:39
Nincs vízum, nincs díjátadó (Spa Trend Online)
Amy Winehouse nem kapta meg az amerikai vízumot, ezért nem léphet fel a Grammy-díjak átadó gáláján vasárnap Los Angelesben. Az énekesnő menedzsercége nem közölte, hogy a londoni amerikai nagykövetség miért nem adta meg neki a vízumot, és sem a követség, sem az amerikai külügyminisztérium nem nyilatkozott az ügyben.
febr. 8
14:44
Schiff András átvette a Magyar Kultúra Követe címet (Spa Trend Online)
Schiff András zongoraművész-karmesternek pénteken adta át Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Követe 2008 címet Budapesten - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium az MTI-t. A Magyar Kultúra Napja, január 22. alkalmából Esterházy Péter író, Eötvös Péter zeneszerző, karmester, Kányádi Sándor költő, műfordító, Julia Marton-Lefevre, magyar származású…
febr. 8
16:16
Klikk 2.0: mi mozgatja a fiatalokat? (hvg.hu)
Óriássejtek között tekinthetik meg az érdeklődők a Jövő Házában, hogy hol tartanak jelenleg a kreatív szoftverek, valamint milyenek a fiatalok által preferált játékok. Akinek ez túl szórakoztató, egy emelettel feljebb a jövő oktatótermét találja, digitális imamalommal kiegészítve.
febr. 8
17:28
Elhunyt Péter Gizi (Spa Trend Online)
Elhunyt Péter Gizi színművész; a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját, egykori ünnepelt szubrett-komikáját 79. életévében, csütörtökön érte a halál.
febr. 8
17:49
Elhunyt Péter Gizi színművész (hvg.hu)
A Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját, egykori ünnepelt szubrett-komikáját 79. életévében érte a halál.
febr. 8
18:23
A pillanatok rabjai (Spa Trend Online)
A 26. Sajtófotó-pályázat természet-tudomány sorozat kategóriájában első díjat nyert Simonyi Balázs, a Hócipő munkatársa Izlandi anzix című sorozatával. (Részlet a sorozatból.)
febr. 8
21:17
A Krokodil-titok (Spa Trend Online)
Egzakt befogadás-lélektani okfejtéssel e sorok írója nem bír annak a jelenségnek a magyarázatára, vajon miért szemléljük tágra nyílt szemekkel a természetfilmeket. A kész válasz természetesen az állatvilág antropomorfizálása a nézőben, magyarán embervadonunk jelenségeit, veszteseit és nyertesit képzeljük az ádáz krokodil, az életéért küzdő kis zebra csikó figurájába.

Keresés