2008. február 8. péntek

febr. 8
5:37
Szombaton kerül a boltokba magyar fordításban a Harry Potter utolsó epizódja (Népszava)
A Harry Potter sorozat magyar kiadása elérkezett a hetedik - egyben utolsó - kötetéhez. Az Animus Kiadó 150 ezer példányban jelentette meg az új epizódot. Az első kiadást legelőször még ötezer példányban nyomtatták ki. A szombati ünnepélyes könyvbemutatóra programok sorával készülnek a Libri könyvesboltjaiban, a könyvpalotában, a pesti Rákóczi úton este hat órától várják az érdeklődőket.
febr. 8
7:15
Madonna Timberlake-nek énekelt (Zene)
Justin Timberlake születésnapján Madonna énekelte a Happy Birthday-t. [Dátum: 2008.02.08. 07:00]
febr. 8
7:26
Felforgatta a török zenei piacot a Metamorfoz (Zene)
Tarkan új albuma 2007. december 25-én látott napvilágot, és már az első héten 300 ezer példány fogyott belőle, ami csaknem kétszeres platinalemeznek felel meg. [Dátum: 2008.02.08. 07:10]
febr. 8
9:12
Szulák Andrea ma ünnepel (Zene)
Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 8-án! [Dátum: 2008.02.08. 09:00]
febr. 8
10:27
Mamutmúmia találkozása a pézsmatulokkal (HVG)
Gyima, a Szentpétervárról érkező mamutbébi-múmia, pézsmatulok és jávorszarvas-preparátumok is láthatók lesznek a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című, áprilisban megnyíló kiállításán - mondta Árva Anita, a múzeum sajtóreferense.
febr. 8
10:39
Mizantróp - Az új embergyűlölő (szinhaz.hu)
Moliere: Mizantróp (Az új embergyűlölő) című darabját Bodolay Gézafordításában és rendezésében mutatja be a kecskeméti Katona József Színház 2008. február 8-án este 7 órakor.„Minél pontosabban vizsgáltam az én Moliere-emet, annál több visszhang jött létre. Úton útfélen olyan reakciókkal, mechanizmusokkal, érintkezési formákkal találkoztam, melyek részletekbe menően hasonlítottak a komédiához.…
febr. 8
10:59
A Stones meghódította Berlint (HVG)
A néhai amerikai elnöktől, John Fitzgerald Kennedytől "kölcsön vett" szavakkal hódította meg Berlint Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere: "Ich bin ein Berliner" - mondta, mire a több száz Rolling Stones-rajongó még hatalmasabb ujjongásban tört ki.
febr. 8
11:13
Magyarországi Nemzetiségi Színházi Találkozó (MaHu)
Az idei, hatodik Magyarországi Nemzetiségi Színházi Találkozóra 2008. február 23. és 2008. március 2. között kerül sor a budapesti Thália Színházban és Bábszínházban a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) szervezésében.
febr. 8
11:13
Veszélyben az Oscar-díjátadó: "Kifutunk az időből" (Infostart)
Az Oscar-díj február 24-ei gáláját is bojkottálhatják a sztárok, ha addig nem ér véget a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja. A díjátadó szervezői aggódnak, hogy kifutnak az időből.
febr. 8
11:13
Eurovízió 2008 - ma este ők lesznek a főszereplők az M1-en (Zene)
Február nyolcadikán, a Magyar Televízió élő adásában dől el, hogy ki képviseli hazánkat a belgrádi nagydöntőben. Az eurovision.mtv.hu portál segítségével most bemutatjuk azt a tizenöt formációt, akik közül egy utazhat Szerbia fővárosába. A fellépők után zárójelben a dal szerzője és címe szerepel. [Dátum: 2008.02.08. 11:00]
febr. 8
11:24
Beyoncé új szerepben (Zene)
A Cadillac Records című filmben Beyoncé alakítja a legendás blues énekesnőt, Etta James-t. [Dátum: 2008.02.08. 11:10]
febr. 8
11:40
Budapest - A trükk (szinhaz.hu)
Ann Jellicoe A trükk című darabját Magyarországon eddig kétszer játszotta a Pesti Színház. Ennek is már legalább húsz éve. Ezúttal a Karinthy Színház színpadán láthatjuk újra február végétől, Naszlady Éva rendezésében.
febr. 8
11:50
Brit fotós kapta a World Press Photo fődíját - képekkel (Infostart)
Tim Hetherington brit fotós nyerte el a World Press Photo (a Világ Sajtófotói) idei fődíját - jelentették be pénteken Amszterdamban. A díjazottak között magyarok is vannak: Gárdi Balázs két első, Szigetváry Zsolt egy második, Berekai Judit pedig egy harmadik díjat nyert.
febr. 8
12:10
Vidék - Mizantróp (szinhaz.hu)
Moliere: Mizantróp (Az új embergyűlölő) című darabját Bodolay Gézafordításában és rendezésében mutatja be a kecskeméti Katona József Színház 2008. február 8-án este 7 órakor.
febr. 8
12:12
Szegeden is a politika választ színigazgatót? (szinhaz.hu)
Megkezdődtek a harcok a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért, írta a Színház.hu. Botka László polgármester tiszta versenyt hirdet, és tagadja, hogy az egyik pályázó, Gyüdi Sándor, a szegedi szimfonikusok igazgatója a város kulturális életének egyedüli ura lesz. /index.hu/
febr. 8
12:59
Magyar fotósokat is díjazott a World Press Photo (HVG)
Magyar fotóriporterek, köztük Gárdi Balázs is díjat nyert a World Press Photo (A világ sajtófotói) versenyen - derült ki a seregszemle amszterdami eredményhirdetésén.
febr. 8
13:24
Megnyugvás a rohanásban (Zene)
A Muzsikus Kávéházban "Megnyugvás a rohanásban" címmel adott koncertet január 22-én 19 órai kezdettel Mester Sándor klasszikus gitárművész. [Dátum: 2008.02.08. 13:10]
febr. 8
13:50
Díjazták a magyar sajtó fotósait (Infostart)
Hernád Géza, a Magyar Hírlap fotóriportere nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat 2007 MÚOSZ Nagydíját a Lipóton készült fotósorozatával. A pályázatról, az elbírálási szempontokról, az elmúlt 26 év sajtófotóinak Szigeti Tamás, a zsűri elnöke beszélt az InfoRádióban.
febr. 8
14:37
Vasarely Szegedre költözik (HVG)
Megérkezett pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeumba a jövő héten nyíló Vasarely-kiállítás kollekciójának utolsó szállítmánya. A 43 darabos kiállításon szereplő alkotások valós értéke meghaladja a félmilliárd forintot.
febr. 8
14:39
Nincs vízum, nincs díjátadó (Népszava)
Amy Winehouse nem kapta meg az amerikai vízumot, ezért nem léphet fel a Grammy-díjak átadó gáláján vasárnap Los Angelesben. Az énekesnő menedzsercége nem közölte, hogy a londoni amerikai nagykövetség miért nem adta meg neki a vízumot, és sem a követség, sem az amerikai külügyminisztérium nem nyilatkozott az ügyben.
febr. 8
14:44
Schiff András átvette a Magyar Kultúra Követe címet (Népszava)
Schiff András zongoraművész-karmesternek pénteken adta át Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Követe 2008 címet Budapesten - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium az MTI-t. A Magyar Kultúra Napja, január 22. alkalmából Esterházy Péter író, Eötvös Péter zeneszerző, karmester, Kányádi Sándor költő, műfordító, Julia Marton-Lefevre, magyar származású…
febr. 8
15:14
"Nem csak az a fontos, hogy szerepeljünk" - Az Inflagranti nem nyomul a bulvárban (Zene)
Hosszabb hallgatás után ismét új lemezzel jelentkezik az Inflagranti zenekar! A popcsapat régen hallatott magáról, 2005-ben jelent meg utoljára friss kiadványuk. A kényszerpihenő oka a frontember, Fenyvesi Attila kislányának megszületése. Az egykoron népszerű duó mára négytagúvá duzzadt, sőt stílusváltás(ok) is történtek az együttes életében. [Dátum: 2008.02.11. 13:00]
febr. 8
15:25
Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt dala nyeri az Eurovíziót? (Zene)
Igen, olvasóink szerint. Ez derült ki csütörtök éjfélkor befejeződött szavazásunkból. Látogatóink közül a legtöbben azt gondolják, hogy két musicalszínész Két szív című dala nyeri a versenyt. [Dátum: 2008.02.08. 15:10]
febr. 8
16:16
Klikk 2.0: mi mozgatja a fiatalokat? (HVG)
Óriássejtek között tekinthetik meg az érdeklődők a Jövő Házában, hogy hol tartanak jelenleg a kreatív szoftverek, valamint milyenek a fiatalok által preferált játékok. Akinek ez túl szórakoztató, egy emelettel feljebb a jövő oktatótermét találja, digitális imamalommal kiegészítve.
febr. 8
17:28
Elhunyt Péter Gizi (Népszava)
Elhunyt Péter Gizi színművész; a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját, egykori ünnepelt szubrett-komikáját 79. életévében, csütörtökön érte a halál.
febr. 8
17:43
Schiff Andrásé a Magyar Kultúra Követe 2008 cím (MaHu)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter ma adta át Schiff Andrásnak a Magyar Kultúra Követe 2008 címet. A zongoraművész és karmester külföldi koncertjei miatt csak most tudta átvenni az elismerést.
febr. 8
17:49
Elhunyt Péter Gizi színművész (HVG)
A Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját, egykori ünnepelt szubrett-komikáját 79. életévében érte a halál.
febr. 8
18:00
Nagy Sándor szobrai Kőből Születtek (MaHu)
A Debreceni Művelődési Központ "Kőből született" című, 85 esztendős Nagy Sándor munkáit Debrecenben először bemutató tárlatát nagy érdeklődés mellett nyitották meg.
febr. 8
18:11
Békés Pál birtokviszonyairól mesél (MaHu)
Február 15-én, pénteken este a Kamrá-ban Békés Pál író-műfordító mesél "saját színházában" birtokviszonyairól, ükapjáról, dédapjáról, nagyapjáról, apjáról, és persze, közben kicsit saját magáról is.
febr. 8
18:23
A pillanatok rabjai (Népszava)
A 26. Sajtófotó-pályázat természet-tudomány sorozat kategóriájában első díjat nyert Simonyi Balázs, a Hócipő munkatársa Izlandi anzix című sorozatával. (Részlet a sorozatból.)
febr. 8
19:14
OK, Majka! Húzzá' szívem haza! (18+) (Zene)
Avagy Majoros Péter és pályatársai új albuma, amit még "Kettőezer-ki**szott-hétben" vettek fel. [Dátum: 2008.02.08. 19:00]
febr. 8
21:17
A Krokodil-titok (Népszava)
Egzakt befogadás-lélektani okfejtéssel e sorok írója nem bír annak a jelenségnek a magyarázatára, vajon miért szemléljük tágra nyílt szemekkel a természetfilmeket. A kész válasz természetesen az állatvilág antropomorfizálása a nézőben, magyarán embervadonunk jelenségeit, veszteseit és nyertesit képzeljük az ádáz krokodil, az életéért küzdő kis zebra csikó figurájába.
febr. 8
22:51
Csézy utazhat Belgrádba (Zene)
Csézy nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjét, így ő képviselheti hazánkat, ha minden jól megy, akkor a döntőben is. A magyar győztesre egy elődöntő is vár, amit szintén a szerb fővárosban rendeznek május 22-én. [Dátum: 2008.02.10. 21:00]

Keresés