2008. február 2. szombat

febr. 2
6:18
Koponya, vissza az eredeti tulajdonosnak (Spa Trend Online)
Az Oxfordi Egyetem Természettudományi Múzeuma a 19. században birtokába került maori bennszülött embermaradványokat juttat vissza Új-Zélandra. Két maori, valamint egy - az Új-Zéland keleti partjához közeli Chatham-szigetekről származó - moriori koponya és egy medencecsontdarab: ezt a négy leletet adja vissza az oxfordi múzeum első menetben az új-zélandi nemzeti múzeumnak, a Te Papának.
febr. 2
6:24
Lakatos Róbert: "Operatőrként senkinek sem kellettem" (Spa Trend Online)
Az Ördögtérgye című kisfilmjével a szemlén kategória-fődíjat nyert négy éve, Moszny című dokufilmjével ugyancsak szemledíjas lett két éve, Csendországát a filmkritikusok értékelték a legmagasabbra, és folyamatosan nemzetközi fesztiváldíjakat nyer munkáival. Most első játékfilmjével jelentkezik Lakatos Róbert, erről beszélgetünk.
febr. 2
6:29
Mecénásokat keres a párizsi Louvre (Spa Trend Online)
A párizsi Louvre múzeum újból meg akarja nyitni több olyan termét, amelyet három éve lezártak: XVIII. századi bútorokból és kézműipari műtárgyakból álló gyűjteményét kívánja bemutatni bennük.
febr. 2
7:35
Magyar filmek külföldi népszerűsítése (Spa Trend Online)
A 39. Magyar Filmszemléhez kapcsolódóan rendezik meg a külföldi magyar intézetek igazgatóinak éves értekezletét; a kulturális diplomácia 24 képviselője ma filmszakmai kerekasztal-beszélgetésen vesz részt Budapesten.
febr. 2
10:05
Tatabányál indul a bevetés (Spa Trend Online)
Bevetés címmel február 22-én Tatabányán, egy héttel később pedig Budapesten, a Stefánia Palotában mutatja be új produkcióját a Honvéd Színház. A Tatabányai Jászai Mari Színházzal közös előadás szövegét Horváth Péter írta, a zenét és a dalszöveget az LGT jegyzi - tájékoztatta Kovács Maja, a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. kommunikációs menedzsere az MTI-t.
febr. 2
11:48
Ismeretlen Van Gogh-vázlatfüzet (Spa Trend Online)
Athénban megtalálták Vincent Van Gogh egy eddig ismeretlen vázlatfüzetét. Ha a szakértők megerősítik valódiságát, értéke elérheti a négymillió eurót (több mint egymilliárd forint).A 60 lapból álló vázlattömb a festő kevésbé ismert, hollandiai korszakából származik. Doreta Peppa találta meg elhunyt édesapja holmija között. Az apa, aki a második világháború idején ellenállóként vett részt a nácik…
febr. 2
16:33
Szirtes András filmjei Brüsszelben (Spa Trend Online)
Szirtes András filmrendező műveiből kínál gazdag bemutatót ezekben a napokban a brüsszeli Nova mozi. A február elsejétől tizedikéig tartó programsorozat keretében megtekinthető egyebek közt a Lenz, a Kedves Lányom, a Promuna Boys, a Jégkrémbalett, a Forradalom után és a Lujzika.

Keresés