2008. február 12. kedd

febr. 12
5:57
Fábry lekerülhet a képernyőről (Spa Trend Online)
Az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) panasz érkezett Fábry Sándor múlt csütörtöki Showder című adásával kapcsolatban. Vékony Évától, az ORTT szóvivőjétől megtudtuk, az elkövetkező hetekben kerülhet a testület elé a panasz. A bejelentés egyébként bizonyos formai hiányosságokat tartalmaz, melyet a panasztevőnek ki kell egészíteni, ez is időt vesz igénybe.
febr. 12
6:06
Kiállítás az animációs film hőskoráról a kArton Galériában (Infostart)
A két világháború közötti magyar animációs műhelyekről, és az ott született munkákból nyílik tárlat szerdán a kArton Galériában.
febr. 12
6:17
Különleges, új darabokkal áll színpadra Lajkó Félix (Infostart)
Lajkó Félix és barátai új, az alkalomra szerzett dalokat mutatnak be kedd este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
febr. 12
6:28
Adytól József Attiláig - száz éve jelent meg a Nyugat (Infostart)
Száz éve jelent meg a Nyugat című folyóirat első száma. A jubileum alkalmából mintegy 70, napjainkban is aktuálisnak mondható verset, prózát, kritikát és publicisztikát válogatott össze az Örkény Színház társulata a "Nyugat 2008-1908" című darabhoz. A bemutató február 14-én este hét órakor lesz a Művészetek Palotájában.
febr. 12
6:46
Pető Hunor kiállítása a Budapest Galériában (Spa Trend Online)
Pető Hunor képzőművész faforgácslapokra ragasztott kollázsképeiből nyílik kiállítás csütörtökön Matricák címmel a Budapest Galériában - tájékoztatta a kiállítóhely hétfőn az MTI-t.
febr. 12
6:56
Eric Burdon és a War a Royal Albert Hallban (Spa Trend Online)
Eric Burdon 37 év után ismét a War nevű együttesével lép színpadra - igaz, csak egyetlen alkalommal. A koncertet április 21-én a Royal Albert Hallban, számos kiemelkedő rock- és blueskoncert színhelyén rendezik.
febr. 12
7:02
Két darab 175. előadása a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A Sylvia és a Sok hűhó semmiért című darabot egyaránt 175. alkalommal láthatja a közönség a jövő héten a Vígszínházban - tájékoztatta Czobor Margit művészeti titkár az MTI-t. Eszenyi Enikő mindkétszer ünnepelhet: Gurney vígjátékában színpadra lép, a Shakespeare-művet pedig rendezőként jegyzi.
febr. 12
8:57
Holland programok az A38 Hajón és a Millenárison (Spa Trend Online)
Az én városom/My City sorozatban február második felében Amszterdammal ismerkedhet a budapesti közönség az A38 Hajón és a Millenárison; a LOW Holland-Flamand Kultfeszthez kapcsolódó rendezvényen koncertekkel, filmvetítéssel, beszélgetésekkel és kiállításokkal várják az érdeklődőket.
febr. 12
9:08
Volt egyszer egy kommunizmus (Spa Trend Online)
Zámbó Kornél festőművész munkáiból látható kiállítás szerdától Budapesten; a Volt egyszer egy kommunizmus című tárlat megnyitóján a művész 70. születésnapja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet vehet át - tájékoztatta Várhalmi András, a Csili Művelődési Központ vezetője az MTI-t.
febr. 12
10:02
Felbecsülhetetlen értékű művek kerültek vissza (Spa Trend Online)
Négyszázhat középkori eredetű kódexlapot és töredéket kapott vissza a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Könyvtára és az Evangélikus Konvent Könyvtára és Levéltára nemrégiben a Fragmenta Codicum akadémiai kutatócsoport restaurátori műhelyéből. Az egykori felbecsülhetetlen értékű, kézzel írott művekből származó töredékek egyebek mellett Arisztotelész, Vergilius, Suetonius és Szent…
febr. 12
14:39
Egy vizuális kultúra, amely fejlettebb, mint a magyar (Infostart)
A héten kezdődő, egy hónapos LOW Holland-Flamand Kultfeszt egyik első eseménye a PAGES című, holland fotós könyvekből - fiatal fotósok és dizájnerek munkáiból - rendezett kiállítás, amely szerdától látható a Dorottya és a Lumen Galériában.
febr. 12
18:44
Vonzó Szabó Lőrinc kócos haja (Spa Trend Online)
Állítólag azért hiúsult meg a Nyugat-barátok társaságának férfi-szépségversenye a 30-as évek elején, mer Móricz Zsigmond és Kosztolányi Dezső nem volt hajlandó felmenni a színpadra. Kosztolányinak pedig jó esélye lett volna a győzelemre is. A közszolgálati televízió tiszteletreméltó ötlete, hogy a 100 éve először megjelent folyóirat emlékére sorozatot mutat be. Jeles fiatal írók, írónők,…
febr. 12
21:05
Az Oscar-gálák legemlékezetesebb pillanatai - nézze meg Ön is! (Infostart)
Cuba Gooding Jr. 1997-ben emlékezetes előadással lepte meg a tévékészülékek előtt ülő százmilliókat. A Jerry Maguire - A nagy hátraarc című filmben nyújtott alakításáért A legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját elnyerő színész ugyanis gyakorlatilag képtelen volt abbahagyni az ünneplést.
febr. 12
21:27
Két ember a háttérből: akik leverték a sztrájkot (Infostart)
A hét közepén a jelek szerint visszatérhetnek munkájukhoz a hollywoodi forgatókönyvírók, miután az őket képviselő Amerikai Írók Céhe (WGA) arra kérte tagjait, hogy szavazzák meg a szervezet és a stúdiók között létrejött megállapodást. De kik állnak a megegyezés hátterében?
febr. 12
22:17
Nemzetközivé terebélyesedett a Wass Albert-szobor felállítása elleni tiltakozás (Spa Trend Online)
Országossá, sőt több határon túli magyar értelmiségi csatlakozásával immár nemzetközivé terebélyesedett a tervezett debreceni Wass Albert-szobor felállítása elleni tiltakozás, az MTI tudósítójának információi szerint a város polgármesteréhez írt, interneten körözött levelet kedden már több mint száz értelmiségi írta alá.

Keresés