2008. február 10. vasárnap

febr. 10
8:43
Tűz pusztított a híres londoni Camden Marketen (hvg.hu)
Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által is kedvelt, zsúfolt, szórakozóhelyekkel és kulturális helyszínekkel teli Camden Town piaci negyedében.
febr. 10
9:51
Mit és hogyan mondtunk az MR2-ről? (hvg.hu)
Sajtóvita bontakozott ki az Élet és Irodalom (ÉS) hasábjain a megújult MR2-Petőfi rádió kapcsán. A vitában a hvg.hu egyik cikkét is idézték. De vajon mennyire pontosan?
febr. 10
13:14
Rangos díj magyar roma művészeti szakembernek (hvg.hu)
Európa egyik legújabb, de máris egyik legtekintélyesebb kulturális díjával, a Kairos-díjjal tüntették ki vasárnap Hamburgban Junghaus Tímea magyar roma művészettörténészt.
febr. 10
13:55
Ilyen még nem volt Magyarországon! (Spa Trend Online)
Többször beszámoltunk már Böszörményi Gyula Gergő-könyveinek sikeréről. Sokan csak a magyar Harry Potterként emlegetik a Gergő sorozatot, melyben a szerző ötvözte a nyugati varázslóvilágot, a keletivel. A könyvek Magyarországon játszódnak, főszereplőjük egy kamasz fiú, akiből sámán (keleti varázstudó) lesz. Beszámoltunk a kötetek németországi sikeréről is, most pedig itt a legújabb hír:…
febr. 10
14:59
Elhunyt Szőke György (Spa Trend Online)
Elhunyt Szőke György, az irodalomtudomány doktora, a Miskolci Egyetem emeritus professzora; a neves József Attila-kutatót 73 éves korában érte a halál.
febr. 10
15:01
Elhunyt Szőke György (Infostart)
Elhunyt Szőke György, az irodalomtudomány doktora, a Miskolci Egyetem emeritus professzora. A neves József Attila-kutatót 73 éves korában érte a halál - tudatta a József Attila Társaság és a család.
febr. 10
20:35
Kórházban a felejthetetlen tévésztár (Infostart)
A kórházban ünnepelte 80. születésnapját Stirlitz kapitány, vagyis Vjacseszlav Tyihonov orosz színész, A tavasz 17 pillanata című, immár klasszikus orosz televíziós filmsorozat főszereplője.
febr. 10
21:18
A Werckmeister az évtized filmje a Diákzsűri szerint (hvg.hu)
Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmjét választotta az elmúlt évtized legjobb alkotásának az Országos Diákzsűri - közölte a Filmszemle sajtóirodája.
febr. 10
21:24
Az évtized legjobbja: a Werckmeister harmóniák (Spa Trend Online)
Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmjét választotta az elmúlt évtized legjobb alkotásának az Országos Diákzsűri - közölte a Filmszemle sajtóirodája az MTI-vel. A 2000-ben készült filmnek járó díjat a hétvégén, a budapesti Toldi moziban adták át a rendezőnek.

Keresés