2008. február 10. vasárnap

febr. 10
9:00
Változó szabályok a külföldiek lakástámogatásánál (HVG)
Februártól a Magyarországon élő uniós polgárok lakástámogatásához már nem a munkaviszony, hanem a tartózkodási engedély a feltétel.
febr. 10
9:00
Változó szabályok a külföldiek lakástámogatásánál (HVG)
Februártól a Magyarországon élő uniós polgárok lakástámogatásához már nem a munkaviszony, hanem a tartózkodási engedély a feltétel.
febr. 10
10:05
Bedőlő kishitelek (FigyelőNet)
A hitelkárosultak egyesülete aggódik a kishitelek növekvő bebukása miatt. A bankok kevésbé.
febr. 10
10:37
Pénzmosás elleni törvény: határidő közeleg (HVG)
Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt tavaly decemberben hatályba lépett a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény. Ennek értelmében az érintett cégeknek a törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítésére egy belső szabályzatot kell készíteniük, amelyet a pénzügyi felügyeletnek március 15-ig el kell juttatniuk.
febr. 10
11:14
Egyszerűbb perek, gyorsított eljárások a cégeknek? (MaHu)
Az egymillió forintnál kisebb számlatartozásokból keletkezett pereket egyszerűsítetten, és gyorsabban tárgyalják a bíróságok, gazdasági per pedig csak előzetes egyeztetés, illetve közvetítői eljárás után indítható - várhatóan jövő év elején lép hatályba az ezt tartalmazó törvényjavaslat.
febr. 10
11:20
Mégsem vesz használt buszokat a BKV (FigyelőNet)
A BKV használtbusz-beszerzési tenderének egyetlen indulója, az Alfa Busz Kft. visszavonta pályázatát. A FigyelőNet értesülései szerint a székesfehérvári cég a „politikai támadások miatt” hátrált ki a mintegy 80 alacsonypadlós busz beszerzésével kecsegtető üzletből.
febr. 10
11:33
Jó minőségűek a magyar ipari ingatlanok - idén még több lesz belőlük (MaHu)
A modern ipari raktárterületek idén dupla annyival bővülhetnek, mint 2007-ben, prognosztizálja a Jones Lang Lasalle - A cég elemzése szerint miután az ipari ingatlanok fejlesztése a múlt század 90-es éveinek közepén kezdődött Magyarországon, a jelenleg meglévő 1,3 millió négyzetméternyi ilyen létesítmény jó minőségűnek mondható.
febr. 10
11:50
Hétfőn szavaznak - az MSZP igennel (Napi)
febr. 10
11:55
Robbanás várható az ipari ingatlanoknál (Napi)
febr. 10
12:19
Gázvita: az ukrán elnök rendezni kívánja a tartozást? (HVG)
Juscsenko ukrán elnök felszólította Timosenko kormányfőt, hogy biztosítsa minden szükséges dokumentum aláírását, amely a gázszállításokat és a finanszírozási kérdéseket érinti az ukrán-orosz gázvitában - közölte az elnöki szóvivő szombat este.
febr. 10
13:45
FTC-tender hatodszor: három pályázat jött (HVG)
A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).
febr. 10
14:20
Bizarr genetika: rokonok közt több gyerek születik (Privátbankár)
Azoknak a pároknak, ahol a felek harmad- vagy negyed-unokatestvérek, rendszerint több gyermeke és unokája születik.
febr. 10
14:59
A támadott cég visszavonja a BKV busztenderére beadott pályázatát (MaHu)
Az Alfa Busz Kft. a politikai támadások miatt visszavonja a BKV Zrt. csuklósbusz tenderére benyújtott pályázatát - közölte a társaság az MTI-vel vasárnap.
febr. 10
16:58
FTC-ingatlan, hatodik kör: hárman jelentkeztek az értékesítésre (MaHu)
A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
febr. 10
17:06
Szigorítanák az autóreklámokat (Napi)
febr. 10
20:30
Ukrán ellenajánlat az orosz gázvitában (Népszava)
Ukrajna hajlandó kifizetni a Gazprom orosz gázipari céggel szemben felhalmozott tartozását, ha az ukrán Naftohaz közvetlenül a Gazpromtól, közvetítő cég beiktatása nélkül vásárolhatja meg a földgázt - jelentette ki vasárnap kora délután Oleksandr Turchynov, a miniszterelnök első helyettese.

Keresés