2008. február 22. péntek

febr. 22
6:03
Az APEH válaszol: bevallás, osztalék, adójóváírás (Adózóna)
Nyugdíjasként több évig kiadtam lakásomat, mely után 20 százalék adót fizettem, de 2007-től nincs lakáskiadásból származó jövedelmem. Kell-e nullás adóbevallást készítenem, vagy nem is kell beküldenem APEH felé semmit? Kell-e személyi jövedelembevallást beadnom, ha nyugdíjasként a tőzsdei részvényeim után 2007 évben osztalékot kaptam, melyből a 10 százalék forrásadót a kifizető levonta? Ha a…
febr. 22
6:26
Az Aegonhoz kerül az Uniqa pénztára (Banki Hitel)
Az Aegon Hungary megvásárolja az Uniqua Biztosítótól az Uniqa Vagyonkezelő és a.... (Világgazdaság.hu)
febr. 22
6:28
Megugrott a K&H-profit (Banki Hitel)
A nehéz piaci körülmények ellenére komoly növekedést ért el a bankcsoport..... (Világgazdaság.hu)
febr. 22
6:30
Felével csökkent az Allianz-nyereség (Banki Hitel)
Az Allianz negyedéves profitja a vártnál jobban, 52 százalékkal csökkent: a.... (Világgazdaság.hu)
febr. 22
6:31
Márciustól 100 ezer forint feletti kifizetés csak nullás adóigazolással (Adózóna)
A fekete gazdaság visszaszorítása céljából 2008. március 1-jétől új felelősségi szabályok lépnek érvénybe a közpénzek védelme érdekében az Adózás rendjéről szóló törvényben (Art.). A KPMG hírlevele szerint az új intézkedés a közbeszerzési eljárásokban részt vevő vállalatokat és azok alvállalkozóit érinti.
febr. 22
6:41
Szigorúbb lesz a panelprogram (Napi)
febr. 22
6:43
Szezonnyitóra készül a lakáspiac (Napi)
febr. 22
6:45
Felsőoktatás: akár másfél milliót is fizethetünk (Napi)
febr. 22
7:20
Duzzad az elektronikai szemétdomb (Népszava)
Sok millió tonna elektronikai hulladék marad feldolgozatlanul és kezeletlenül, pedig tele van mérgező anyagokkal és veszélyes nehézfémekkel - hívta fel a figyelmet csütörtökön jelentésében a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.
febr. 22
7:39
Lecsillapodtak a kedélyek Belgrádban - de meddig? (Privátbankár)
Este tíz után már üresek voltak a belvárosi utcák, amelyeken korábban megvadult, főleg fiatalokból álló tömeg tombolt. Hét nagykövetséget megtámadtak
febr. 22
7:40
Népi kapitalizmus: csak a mesében (HVG)
A tőkepiacnak, a tőzsdére vitt vállalkozásoknak és ügyfeleiknek akár jót is tenne a Gyurcsány Ferenc által bedobott Új Tulajdonosi Program, amely hasonló lenne az egykori csehszlovákiai kuponos privatizációhoz. Kérdés viszont, mennyi köze van a polgárrá váláshoz.
febr. 22
7:43
Világrekord infláció Zimbabwében (Népszava)
Világrekordot állított fel Zimbabwe - a dél-afrikai országban a központi statisztikai hivatal szerdai közlése szerint az infláció januárban éves szinten meghaladta a 100 ezer százalékot.
febr. 22
7:51
Újabb gyanúsított Csányi zsarolása ügyében (FigyelőNet)
Újabb személyt vettek őrizetbe abban az ügyben, amelyben Csányi Sándor OTP-vezértől zsarolói 12,5 milliárd forintot követeltek a Bankcenter építésével kapcsolatban – értesült a Népszava.
febr. 22
7:54
Dubaj nemzetközi virágkereskedelmi központ lenne (Népszava)
Akár a virágkereskedelem világfővárosának tartott Amszterdammal is versenybe szállhatna Dubaj, amely a nemzetközi repülőterén működő Dubai Flower Centernek (Dubai Virág Központ, DFC) köszönhetően nemzetközi virágkereskedelmi központtá szeretne válni.
febr. 22
8:12
Kétmillióan kapták fel a fejüket Gyurcsány ötletére (Privátbankár)
A megkérdezettek 70 százalékának van valamilyen információja Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédéről, s a válaszadók 27 százaléka szívesen venne részvényt állami vállalatokban.
febr. 22
8:19
Egekbe szökött Budapesten a luxusadó (Napi)
febr. 22
8:19
A hollywoodi sztárokat is utolérte a hitelválság (HVG)
Az amerikai ingatlanpiacon végigsöprő áresést már a hollywoodi sztárok sem engedhetik meg maguknak - derül ki az amerikai üzleti sajtó összeállításaiból. Los Angelesben tavaly decemberben 4430 házat sikerült eladni, 48 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben.
febr. 22
8:28
Kik zsarolták Csányit? Bővül a kör (Privátbankár)
Újabb személyt vettek őrizetbe abban az ügyben, amelyben Csányi Sándor OTP-vezértől zsarolói 12,5 milliárd forintot követeltek a Bankcenter építésével kapcsolatban - írja a Népszava. Miután a bankár f...
febr. 22
8:40
Idén többen ússzák meg az elbocsátást (Privátbankár)
2008-ra jóval kevesebb cég jelzett létszámleépítést, mint az a korábbi folyamatok alapján várható volt - a bővítést fontolgató cégek számában viszont nincs komoly változás
febr. 22
8:40
Szigorítanák a dohányzási tilalmat (Napi)
febr. 22
8:46
Kevesebb elbocsátás várható az idén (HVG)
A Magyar Kereskedelmi Kamara valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által tavaly ősszel készített, ez évre szóló előrejelzéseket feltérképező felmérésből kiderül, hogy 2008-ra jóval kevesebb cég jelzett létszámleépítést, mint az a korábbi folyamatok alapján várható volt - írta a pénteki Világgazdaság.
febr. 22
8:46
AGC ablakok az új Suzukiban (Napi)
febr. 22
8:47
Tőzsdezárás: London, Frankfurt - csökkenő nyereségek (eBroker)
Nap közbeni csúcsuktól eléggé elmaradva, de még nyereséggel zártak csütörtökön a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek, bár ez elsősorban a londoni FTSE-100 mutatót jellemezte, amelynek 0,65 százalékos emelkedéssel 5932,20 ponton sikerült végeznie. Frankfurtban a DAX-30 a nap végére szerdához képest mindössze 0,07 százalékkal 6904,85 pontra emelkedett.
febr. 22
8:51
Bővítsen repülőteret! (Privátbankár)
Tendert írt ki a Budapest Airport a 2-es terminál bővítésére, a pályázati felhívást a Tender Electronic Dailyben, az Európai Unió hivatalos közlönyében tették közzé. A BA tájékoztatása szerint a pályá...
febr. 22
8:52
Bővült az Aegon nyugdíjpénztári portfóliója (Napi)
febr. 22
8:53
Veszteséggel zárt a Wall Street (eBroker)
Csütörtökön gyengültek, közel napi mélyponton zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók.
febr. 22
8:58
Megismételt pályáztatás a repülőtér bővítésére (Népszava)
Tendert írt ki a Budapest Airport a 2-es terminál bővítésére, a pályázati felhívást a Tender Electronic Dailyben, az Európai Unió hivatalos közlönyében tették közzé.
febr. 22
9:03
Az adók miatt maradnak le a magyar vállalatok (Privátbankár)
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Biotechnológiai Szövetség a bérekkel kapcsolatos terhek csökkentését kérik a magyar kormánytól
febr. 22
9:07
Osztrákokkal társul a Szécsényi ügyvédi iroda (FigyelőNet)
Az elsősorban ingatlan- és vállalati jogi ügyekkel foglalkozó Szécsényi ügyvédi iroda az osztrák központú Schönherr ügyvédi irodához csatlakozik.
febr. 22
9:09
Több a gazdasági szervezet (Napi)
febr. 22
9:09
Kevesebb elbocsátás várható az idén (ma.hu)
Az idei munkaerő-piaci folyamatokról közös prognózist készített a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).
febr. 22
9:09
After Hours: erősödés (eBroker)
A rendes kereskedésre jellemző nap végi esés után erősödés következett be az after hours piacokon. A határidős indexek ugyanakkor veszítettek értékükből.
febr. 22
9:14
Biztos a közalkalmazottak állása (Napi)
febr. 22
9:15
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken lejtőn kezdenek, továbbra is a gazdasági növekedés várható lassulása és az erős infláció okozta aggodalmak miatt.
febr. 22
9:16
Visszaesés a kiskereskedelemben (Napi)
febr. 22
9:17
Olaj: pénteken is olcsóbbodik, de mind lassabban (eBroker)
Pénteken tovább olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon: a héten elért legújabb árrekordokat profitkivétel követi, miután számos elemző ház figyelmeztetett, hogy az árfelhajtó spekuláció messze elszakadt a piaci valóságtól.
febr. 22
9:18
Lassan csökken az olajár (HVG)
Pénteken tovább olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon: a héten elért legújabb árrekordokat profitkivétel követi, miután számos elemző ház figyelmeztetett, hogy az árfelhajtó spekuláció messze elszakadt a piaci valóságtól.
febr. 22
9:21
Danubius: biztató jelek a működésben (eBroker)
Közzétette a Danubius a negyedik negyedéves gyorsjelentését. A társaság 2007 egészében nem teljesített jól, a bevételei gyakorlatilag stagnáltak, üzemi eredménye 5%-kal nőtt. A tavalyi év utolsó negyedéve azonban nem sikerült rosszra, amiben volt szerepe az emelkedő bevételeknek, és a költségcsökkentő intézkedések hatására csökkenő ráfordításoknak is.
febr. 22
9:23
CIB Reggeli - Daily briefing CE4 2008.02.22. (eBroker)
febr. 22
9:25
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.22. (eBroker)
febr. 22
9:25
Olaj: túlzás, amit a spekulánsok művelnek (Privátbankár)
Pénteken tovább csökkent a kőolaj ára a szabadpiacon: a héten elért legújabb árrekordokat profitkivétel követi, miután számos elemző ház figyelmeztetett, hogy az árfelhajtó spekuláció messze elszakadt...
febr. 22
9:26
Belépett az OTSZ a bankszövetségbe (eBroker)
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség belépett a Magyar Bankszövetségbe és egyidejűleg biztosítási megállapodást kötött a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-vel egyetemben a KÖT Takarékszövetkezetek Kölcsönös Biztosító Egyesületével, valamint a SIGNAL Biztosító Zrt-vel.
febr. 22
9:27
Tovább vásárol az OTP (eBroker)
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. május 11-i közleményében bejelentett program keretében 2008. február 21-én, a Budapesti Értéktőzsdén 150.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 7.512,-forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével.
febr. 22
9:27
A regisztrált gazdasági szervezetek száma, 2007. II. félév (KSH)
2007. december 31-én a regisztrált gazdasági szervezetek száma 1 millió 325 ezer volt, 49 ezerrel több, mint egy évvel korábban, ezen belül a II. félévi növekedés 43 ezer. A bejegyzett vállalkozások száma 50 ezerrel, a nonprofit szervezetek száma közel ezerrel emelkedett. A költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma 1400-zal csökkent.
febr. 22
9:28
CIB Reggeli - Részvénypiac 2008.02.22. (eBroker)
febr. 22
9:29
Stagflációs félelmek (HVG)
Tavaly a negyedik negyedévben alig mutatott növekedést a gazdaság, miközben magas szinten megrekedt az infláció. A holtpontról való kilendülést a nemzetközi környezet sem segíti.
febr. 22
9:29
Kiskereskedelem, 2007. december (KSH)
A változatlan áron számított forgalom 2007 egészében 3%-kal, a IV. negyedévben 4,2%-kal, decemberben 4%-kal maradt el az egy évvel korábbi szinttől a naptárhatástól megtisztított adatok alapján. Az előző hónaphoz képest a kiskereskedelmi eladások volumene 0,3%-kal mérséklődött a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint.
febr. 22
9:32
Csökkenő kiskereskedelmi forgalom (eBroker)
A változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom 2007 egészében 3 százalékkal, a IV. negyedévben 4,2 százalékkal, decemberben 4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
febr. 22
9:35
Rosszkedvű kereskedéssel érhet véget a hét (Privátbankár)
Nem várható látványos részvényárfolyam mozgás pénteken a BÉT-en, a BUX várhatóan mínuszban nyit és az is valószínű, hogy a negatív hangulat egész nap megmarad - vélték az MTI által megkérdezett banki ...
febr. 22
9:39
Negatív nap lehet a tőzsdén (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,13 pontos csökkenéssel, 23 720,89 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,66 százalékos gyengülés.

Keresés