2008. június 1. vasárnap

jún. 1
6:32
Szélsőségesen szolidáris az adórendszer (Piac és Profit)
A Deloitte elnök-vezérigazgatója szerint a magyar adórendszer világviszonylatban is "szélsőségesen szolidáris".
jún. 1
8:45
A golf nem úri passzió! (Piac és Profit)
A golf nálunk is egyre többek érdeklődését felkelti, bár még számos tévhit kapcsolódik ehhez a sporthoz. Az egyik az, hogy kizárólag a nagyon gazdagok játéka, a másik, hogy az időseké. Pedig a gyönyörű tájon végezhető, kifejezetten egészséges mozgás nem kerül többe, mint a síelés vagy a tenisz. Ráadásul 9-99 éves korig bárki számára kellemes kikapcsolódást kínál.
jún. 1
10:07
Július 1: alapirat-módosítás, TEÁOR-változás (hvg.hu)
Szűk egy hónapja maradt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak arra, hogy igazodjanak az új TEÁOR-besorolásokhoz, és módosítsák alapirataikat.
jún. 1
10:17
Teáor-változás: mennybe kerül a cégirat-módosítás? (Adózóna)
Szűk egy hónapja maradt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak arra, hogy igazodjanak az új TEÁOR-besorolásokhoz, és módosítsák alapirataikat.
jún. 1
10:42
Komoly bajban vannak a légitársaságok (hvg.hu)
A 2001-es terrortámadások utáni megtorpanásnál is "sokkal súlyosabb" recesszió fenyegeti a globális polgári repülési ágazatot a rendkívüli üzemanyagárak, a gyenge dollár és az általános gazdasági lassulás miatt - mondta Londonban idézett nyilatkozatában a szakma egyik vezető szakértője.
jún. 1
10:42
Öko nap a Fészek Klubban! (Piac és Profit)
A Fészek Művészklubban működő Fészek Étterem és Kert nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legnyitottabban fogadja és a maga módján segítse a különböző művészeti ágak gyakorlóit azzal, hogy fellépési, kiállítási lehetőséget kínál számukra.
jún. 1
12:45
Túlszárnyalja elődjét a Széchenyi Kártya 2 (Piac és Profit)
A KA-VOSZ Zrt. a konstrukcióban résztvevő bankokkal, a Hitelgarancia Zrt-vel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal közösen útjára indítja hétfőn a Széchenyi Kártya 2 konstrukciót, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt kedvezményes, szabad felhasználású hitel.
jún. 1
13:20
Két évig is elhúzódhat az OMV és a Mol harca (hvg.hu)
Még két évig is elhúzódhat az OMV és a Mol átvételi párviadala, áll az egyik vezető vasárnapi brit lap ismertetésében, amelynek értesülése szerint az EU belső piaci biztosa a magyar kormányállásponttal ellentétes véleményre jutott a kérdésben.
jún. 1
14:26
A controlling kultúra kiterjesztése (Menedzsment Fórum)
A controlling kultúra kiterjedésben van. Clifford Geertz szavait idézve: a kultúra szimbólumok hálója, amelyet az emberek maguk szőnek. A controlling szakmai kultúrát is emberek szövik. A szervezeti vezetők és controllerek, a szakmai kulcsemberek, a szakmai guruk, a főiskolai és egyetemi tanárok, egyszóval mindenki, aki valamilyen módon részt vesz a controlling kulturális térben , ahol a…
jún. 1
14:43
Kevés a szúnyog, nem fogy a rovarirtó (Piac és Profit)
A tavaszi áradások elmaradása és a szélsőségesen meleg nyár miatt tavaly az átlagosnál jóval kevesebb volt a szúnyog Magyarországon, ami visszavetette a rovarirtó és rovarriasztó szerek kiskereskedelmi forgalmát - mutatta ki az AC Nielsen piackutató vállalat legutóbbi felmérése.
jún. 1
16:41
Újabb válság vár a légitársaságokra (Piac és Profit)
A 2001-es terrortámadások utáni megtorpanásnál is "sokkal súlyosabb" recesszió fenyegeti a globális polgári repülési ágazatot a rendkívüli üzemanyagárak, a gyenge dollár és az általános gazdasági lassulás miatt - mondta Londonban idézett nyilatkozatában a szakma egyik vezető szakértője.
jún. 1
17:34
OPEC-elnök arról, hogy mi okozza a magas olajárat (hvg.hu)
Az OPEC elnöke szerint a spekuláció, a gyengülő dollár és az amerikai jelzálogválság okozza a kőolaj jelenlegi magas világpiaci árát.
jún. 1
18:40
Rizsből csak két csomagot vehet! (Piac és Profit)
Korlátozzák egyes brit élelmiszer-áruházak a rizsértékesítést a globális hiányból eredő ellátási fennakadások miatt.
jún. 1
19:34
Mit nyújt a munkanélküliségre köthető biztosítás? (Adózóna)
Főként a felsőfokú végzettségűek érdeklődnek az állásuk elvesztésekor támaszt adó új biztosítás iránt. Effajta kockázat ellen korábban csak banki hitelfelvételhez kapcsolódva lehetett védekezni.
jún. 1
20:06
Múlt heti fonákság - Friderikusz búcsújával (Piac és Profit)
Lesz dolga Fridi egykori kollégiumi szobatársának, keresni kell még néhány állami beruházást, ahonnan utcára tehet embereket, hogy aztán elindítson néhány állami beruházást, hogy összejöjjön az egymillió munkahely.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
6:02
Befektetési tanácsok június első hetére (hvg.hu)
Az olaj árnövekedése megtorpant, csökkent az inflációtól való félelem. A forint tovább erősödik és a dollár hosszú távú erősödése is szinte egyértelműnek látszik. A kötvénypiacokon a 10 éves lejáratú bundok hozama egyre határozottabb emelkedést mutat, a nemzetközi részvénypiac pedig túl van egy korrekciós szakaszon. Hogy ilyen feltételek mellett mibe érdemes befektetni, megtudhatja cikkünkből.
jún. 2
6:19
GKI: lassult az építőipar és a kiskereskedelem visszaesése (hvg.hu)
A magyar gazdaság 2008. I. negyedévében összehasonlítható adatok alapján az egy évvel korábbihoz viszonyítva 0,9 százalékkal fejlődött. Ez nagyon alacsony ütem, de megfelel a vártnak és valamivel gyorsabb a 2007. véginél – állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése.
jún. 2
6:36
Végre itt a fellendülés! (Piac és Profit)
Az első negyedévi adatok alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében azt prognosztizálja, hogy 2008 második felében a magyar gazdaság kilábal a tavalyi, 1,3 százalékot jelentő növekedési gödörből, s az év egészében 2,7 százalékkal bővül.
jún. 2
6:37
Hétszáz millió forint jut idén a közösségi bormarketing programra (Infostart)
Hosszas előkészítő munka után megkezdődött a magyar közösségi bormarketing program végrehajtása. Idén várhatóan 700 millió forint áll rendelkezésre. A tervek szerint a magyar borok külföldi promócióját a Magyar Bormarketing Kht. által jegyzett Wines of Hungary közös márka felépítése és kommunikációja segíti majd.
jún. 2
6:54
6 millióra büntették a Duna tévét (Privátbankár)
A Duna Televízió Zrt.-t 6 millió forintra bírságolta a közbeszerzési döntőbizottság, mivel a mobil távközlési szolgáltatásra kiírt tenderén, az általa szabott feltételektől eltérő, érvénytelen ajánlat...
jún. 2
7:13
Új szelek fújnak: kilábalunk a gödörből? (Privátbankár)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében azt prognosztizálja, hogy 2008 második felében a magyar gazdaság kilábal a tavalyi növekedési gödörből
jún. 2
7:15
Lerohanják a kormányt a szállodások (Privátbankár)
A KPMG tanácsadó céget kérte fel a Magyar Szálloda Szövetség (MSZSZ) arra, hogy készítsen tanulmányt az áfakulcs esetleges csökkentésének hatásairól - írta a hétfői Napi Gazdaság.  Az újabb lobbiroham...
jún. 2
7:32
A kormány kihúzta a gyufát? (Piac és Profit)
Még két évig is elhúzódhat az OMV és a Mol átvételi párviadala, áll az egyik vezető vasárnapi brit lap ismertetésében, amelynek értesülése szerint az EU belső piaci biztosa a magyar kormányállásponttal ellentétes véleményre jutott a kérdésben.
jún. 2
7:32
Kemény kritika Kókának - belülről (Privátbankár)
A kisebbségi kormányzás, amely semmittevéssel telik el, "puszta vegetáció", s nem nyugtatja meg a külföldi befektetőket és a piacokat - nyilatkozta Bőhm András a Magyar Hírlap hétfői számában. Az SZDS...
jún. 2
7:34
Viharvadászat: figyelik, mi lesz Arthurból (Privátbankár)
Hétfőn reggel minimálisan csökkent a kőolaj ára elsősorban a dollár szerény erősödésére az euróhoz képest. A szakértők szerint hétfőn elsősorban a dollár mozgása befolyásolja majd az energiahordozó ár...
jún. 2
7:36
Elhunyt Yves Saint Laurent (Privátbankár)
Hetvenegy éves korábban vasárnap este elhunyt Yves Saint Laurent világhírű francia divattervező - közölte a Bergé-Saint-Laurent Alapítvány. Hosszan tartó betegség után párizsi otthonában érte a halál....
jún. 2
7:50
Ma már ne próbálkozzon a zöldhatáron (Privátbankár)
Nem lehet átlépni a határátkelőhelyek közötti zöldhatáron Magyarországról Ausztriába egy hónapig, aki mégis megpróbálja az bírságra számíthat.
jún. 2
7:52
Ki hazudott (nagyobbat)? Vagdalkozó politikusok (Privátbankár)
Szabó Zoltán MSZP-s képviselő szerint Orbán Viktor minden értelemben végighazudta az elmúlt hat évet. A Fidesz szerint viszont épp Szabó Zoltán folytatja a jól megszokott hazugságpolitikát.
jún. 2
7:54
A gyakorlóiskolák szerepéről a debreceni tanárképzésben (HR Portál)
Ünnepi konferenciát rendezett a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok centruma május 30-án a Gyakorlóiskolák szerepe a debreceni tanárképzésben címmel. Az egész egyetemet átfogó tanárképzésbe szervesen kapcsolódnak be a gyakorló és bázisiskolák, ahol az egyetem hallgatói tanítási gyakorlatukat végzik.
jún. 2
7:56
Tehetséggondozás és egyszerűbb pályázati lehetőségek (HR Portál)
Ezentúl gyorsabban és egyszerűbben lehet pályázni a halmozottan hátrányos helyzetű diákokat támogató 2005-ben indított, jelenleg húszezer diák és tíz mentortanár részvételével működő Útravaló ösztöndíjprogramra - mondta az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója, Borovszky Tímea.
jún. 2
7:58
Dr. Jagicza Ágnes, az Invitel HR és jogi vezérigazgató-helyettese (HR Portál)
Dr. Jagicza Ágnes 2002 óta az Invitel Távközlési Zrt. (korábban Vivendi Telecom Hungary) HR és jogi vezérigazgató-helyettese. A vállalati vezető egyik legfontosabb erényének a folyamatos szakmai fejlődést tartja, és az önismeret fontosságában hisz.
jún. 2
8:00
Tíz éve stagnál a részmunkaidős foglalkoztatás (HR Portál)
A részmunkaidős foglalkoztatás és a szakképzés feltételeit javítani kell az Európai Unió új tagállamaiban, köztük Magyarországon is - derült ki azon a műhelybeszélgetésen, amelyet az UniCredit Bank és a TÁRKI közös szervezésében tartottak a pénzintézet budapesti székházában, pénteken.
jún. 2
8:02
Kerpen Gábor: "Reform-hullámvasúton" a közoktatás (HR Portál)
Részletes közoktatási javaslatcsomag készül a terület legfontosabb kérdéseinek kezelésére a nyár végére - ebben állapodtak meg a fővárosban szombaton zárult közoktatási konferencia résztvevői. A szakemberek valódi helyzetértékelést sürgettek a kétnapos tanácskozáson.
jún. 2
8:08
Áfa: lobbirohamot indítanak a kormány ellen (hvg.hu)
A KPMG tanácsadó céget kérte fel a Magyar Szálloda Szövetség (MSZSZ) arra, hogy készítsen tanulmányt az áfakulcs esetleges csökkentésének hatásairól - írta a hétfői Napi Gazdaság.
jún. 2
8:09
Adócsökkentés Németországban? (Adózóna)
Liberális gazdaságpolitikai arculatának erősítése jegyében nagyszabású adócsökkentést javasolt müncheni kongresszusán a német Szabad Demokrata Párt.
jún. 2
8:11
Áfa: lobbirohamot indítanak a kormány ellen (hvg.hu)
A KPMG tanácsadó céget kérte fel a Magyar Szálloda Szövetség (MSZSZ) arra, hogy készítsen tanulmányt az áfakulcs esetleges csökkentésének hatásairól - írta a hétfői Napi Gazdaság.
jún. 2
8:26
Aktuális pályázatok: határidő június 4. (hvg.hu)
Itt az újabb KEOP-szakasz! Ezúttal a 2008. június 4-ig beérkezett KEOP 4.1 és KEOP 5.1 pályázatokat bírálják el. Aki még nem pályázott megújuló energiára, most (és októberig még három alkalommal) megteheti.
jún. 2
8:27
Oszkó Péter: A magyar adórendszer szélsőségesen szolidáris (HR Portál)
A Deloitte elnök-vezérigazgatója úgy véli, a személyi jövedelemadózással párhuzamosan a társadalombiztosítási járulékrendszer átalakítását, és a járulékterhek csökkentését tartaná jó megoldásnak annak érdekében, hogy ismét egyre több cég és munkavállaló fontolja meg a visszatérést a legális foglalkoztatásba.
jún. 2
8:29
Hatalmas leépítés vár a repülésre (HR Portál)
Szeptember 11. óta a legnagyobb leépítés vár a repülésre a rendkívüli üzemanyagárak, a gyenge dollár és az általános gazdasági lassulás miatt - mondta Londonban idézett nyilatkozatában a szakma egyik vezető szakértője.
jún. 2
8:29
A kormány szerint ekkora gázáremelést bírunk el (Privátbankár)
A július 1-jén életbe lépő köbméterenkénti 11,1 forintos lakossági végfogyasztói gázáremelésből mintegy nyolc forintot tesz ki az energia árának növekedése
jún. 2
8:30
Lobbirohamot indít a kormány ellen a szállodaipar (hvg.hu)
A KPMG tanácsadó céget kérte fel a Magyar Szálloda Szövetség (MSZSZ) arra, hogy készítsen tanulmányt az áfakulcs esetleges csökkentésének hatásairól - írta a hétfői Napi Gazdaság.
jún. 2
8:32
Aktuális pályázatok: határidő június 4. (hvg.hu)
Itt az újabb KEOP-szakasz! Ezúttal a 2008. június 4-ig beérkezett KEOP 4.1 és KEOP 5.1 pályázatokat bírálják el. Aki még nem pályázott megújuló energiára, most (és októberig még három alkalommal) megteheti.
jún. 2
8:50
Az OTP Bank megoldásai vállalatoknak és önkormányzatoknak (Piac és Profit)
Önkormányzatok és vállalatok számára egyaránt kedvező finanszírozási lehetőséget nyújtanak az Európai Befektetési Bank (EIB) által refinanszírozott hitelek. A legnagyobb magyarországi hitelintézetnél ugyanakkor azok a vállalatok is versenyképes ajánlatok közül választhatnak, amelyek nem hitelt, hanem széles körű nemzetközi pénzforgalmi szolgáltatásokat és magas hozamú befektetési lehetőségeket…
jún. 2
8:50
Nyeregben a nemzet: vágta a Hősök terén (Privátbankár)
Remélhetőleg a borászok és a lovasok el is érik, hogy a magyar bor és a magyar lovas kultúra ne csak Magyarországon legyen világhírű. Márványi Péter jegyzete
jún. 2
9:02
Gyakorlati útmutató az értékelőlapról (HR Portál)
Az ember kritikai érzékétől vezérelve időnként hajlamos túlzásokba esni, ezért a HR osztálynak mindenképpen olyan értékelési rendszert kell összeállítania, amellyel objektíven lehet a dolgozók teljesítményét megítélni. No de milyen legyen az értékelőlap?
jún. 2
9:12
Beijedtek az autósok: elmaradt az óriásdugó (Privátbankár)
Nem okozott komolyabb fennakadásokat a budai alsó rakpart egy szakaszának lezárása a közlekedésben hétfő reggel - mondta el az MTI érdeklődésére a Fővinform ügyeletese. Havasi Zsolt tájékoztatása szer...
jún. 2
9:14
Ázsiából remélnek egy kis szellőt a BÉT-en (Privátbankár)
A főleg Ázsiából érkező enyhe pozitív impulzusok hatása talán a magyar piacon is érezhető lesz a hétfői kereskedési napon a Budapesti Értéktőzsdén  - mondta az MTI által megkérdezett szakértő. Balázsy...
jún. 2
9:36
Telefonos ügyfélszolgálat: elégedetlenek vagyunk (Piac és Profit)
Minden harmadik hívó elégedetlen volt azzal, ahogyan az ügyét kezelték - ismertette vasárnapi sajtótájékoztatóján Herczog Edit szocialista EP-képviselő annak a reprezentatív kutatásnak az eredményeit, amely a lakosság telefonos ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos tapasztalatait vizsgálta.
jún. 2
9:39
A többség rábólintana a rövidebb gyesre (HR Portál)
A gyesen lévők többsége azonnal elfogadná a kormány azon javaslatát, amely szerint három helyett két év alatt fizessék ki a segélyt, mivel ha sokáig maradnak otthon, azzal a munkaerőpiacra való visszatérésük esélye csökken, és nem szerzik meg az elengedhetetlen képzettséget és tapasztalatot. Az ellenzék szerint a szocialisták ismét csak az állampolgárok pénzére utaznak - írja a Világgazdaság.
jún. 2
9:59
Orvosi fejleszésekre nyert uniós pénz: jó példa (Privátbankár)
A sikeres uniós pályázatokat benyújtó cégekről szóló sorozat legújabb részében a Goodwill Research Orvosi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjével beszélgetett Márványi Péter.

Keresés