2014. január 1. szerda

jan. 1
5:30
Termékbemutatós utaztatások? - januártól bejelentés! (ProfitLine)
Januártól a termék forgalmazása céljából szervezett utazást vagy rendezvényt a kereskedő köteles lesz bejelenteni - az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.
jan. 1
6:39
Így adózunk 2014-ben (Portfolio)
A járulékokra is kiterjesztik a családi adókedvezményt, 5% lesz a sertésáfa, magasabb adózást választhatnak a kisadózók magasabb társadalombiztosításért, hosszabbodik a fordított áfa a gabonáknál....
jan. 1
7:24
Lezárta a BKK a villamostendert: a CAF nyerte a pályázatot (Infostart)
Az újraértékeléssel lezárta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a villamostendert, amelyet ismét a spanyol CAF cég nyert meg - közölte a központ kedden az MTI-vel.
jan. 1
7:33
Mérlegen a középkor (Adózóna)
Folytatjuk 2013 utolsó napján kezdett időutazásunkat a könyvvitel világában; ezúttal a könyvelési szemszögből nem is olyan sötét középkorba kalauzoljuk Olvasóinkat.
jan. 1
8:09
Amit még ma elintézhetsz: ezt kell kitöltened az ingyen készpénzért (Pénzcentrum)
Még 18 napig kérhetjük az ingyenes készpénzfevételt, ha már február elsejétől szeretnénk költségmentesen hozzájutni a pénzünkhöz....
jan. 1
8:27
Felforgatta mindennapjainkat az MNB (TOP 10 sztori - 1.) (Portfolio)
Minden korábbi várakozáson túlmenő kamatcsökkentési sorozat, óriási átalakulás a lakossági megtakarítási piacon, és sok százmilliárdos hitelpiaci élénkítés - ezek mind-mind a Magyar Nemzeti Bank háza...
jan. 1
8:29
Ezekkel arattak a guruk (Portfolio)
Egyik korábbi cikkünkben utána jártunk annak, hogy a csúcsról csúcsra járó részvénypiacok mellett a Wall Street-i nagyágyúknak milyen melléfogásokat hozott 2013. Bár ezek a pozíciók olykor igen...
jan. 1
8:36
Bizottság véleményezi a játékkaszinó-üzemeltetési ajánlatokat (Infostart)
Háromtagú döntés-előkészítő bizottság véleményezi majd a játékkaszinók üzemeltetésére érkező ajánlatokat. Egyebek között ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszternek a keddi Hivatalos Értesítőben megjelent utasítása.
jan. 1
9:54
75%-ra százalékra csökkent a végkielégítések különadója (ProfitLine)
Január elsején az eddigi 98 százalékról 75 százalékra csökkent a közszférában kifizetett - kétmillió, illetve három és fél millió forint feletti - végkielégítéseket terhelő különadó.
jan. 1
10:06
9 tipp, hogy ne tedd tönkre az embereket! (Privátbankár)
Ma már bizonyított tény, hogy a munkahelyi stressz betegít, rosszul hat a termelékenységre, a morálra és a lojalitásra. A főnökök nagyon sokat tehetnek azért, hogy ne mondják fel az alkalmazottak idegei a szolgálatot.
jan. 1
10:28
Luxemburgban lezárult a Juncker-korszak (ProfitLine)
Luxemburgban, a mindössze félmillió lakosú, ám annál jómódúbb nagyhercegségben tavaly lezárult egy korszak: az október 20-i előre hozott választások nyomán elveszítette 18 éve folyamatosan birtokolt miniszterelnöki tisztségét az 58 éves, néppárti Jean-Claude Juncker.
jan. 1
11:09
Alaposan megváltozik a társasházak élete februártól (Pénzcentrum)
Jövő év február elejétől a társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők látják el....
jan. 1
11:33
Völner: a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt (Infostart)
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében az MTI-nek kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.
jan. 1
11:33
Több mint tizenegyezer petárdát foglaltak le a rendőrök (ProfitLine)
Az év utolsó napjaiban több mint tizenegyezer petárdát és több mint száz egyéb pirotechnikai eszközt foglaltak le a rendőrök - közölte a rendőrség honlapján szerda délelőtt.
jan. 1
11:45
Kissé fapados, de ontja a milliárdokat az e-útdíj rendszer (Portfolio)
A 2013 elején elbukott nyilvános tender után a magyar e-útdíj rendszert végül az eredeti határidőre, házon belül oldotta meg a kormányzat, egy kisebb magyar cég közreműködésével és állami háttérrel....
jan. 1
11:51
Kicsit gyengült a forint (Infostart)
Kicsit gyengült a forint a bankközi devizapiacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben.
jan. 1
12:06
A közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt (ProfitLine)
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében az MTI-nek kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.
jan. 1
12:08
A személyek szabad mozgása az európai integráció egyik sarokköve (ProfitLine)
Az európai integráció és az egységes piac egyik sarokkövének nevezi szerdán hajnalban kiadott nyilatkozatában a személyek szabad mozgáshoz fűződő alapjogát Andor László foglalkoztatáspolitikáért felelős uniós biztos, üdvözölve, hogy éjféltől a román és a bolgár munkavállalók is minden korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió összes tagállamában.
jan. 1
12:39
Változott a kötetlen munkarend és a szabadság kiadásának szabályozása (ProfitLine)
A parlament még nyáron módosította a Munka törvénykönyvét, a kötetlen munkarendre és a szabadság kiadására vonatkozó új szabályok január elsejével léptek hatályba.
jan. 1
12:48
Így könyveltek ők (Adózóna)
A könyvvezetést a törvényhozás is legalább olyan erővel fejlesztette, mint a kereskedelem elvárásai. Könyvviteli időutazásunk utolsó állomásához érkeztünk.
jan. 1
13:12
Újabb családtámogatások vehetők igénybe (ProfitLine)
Újabb családi támogatási formák vehetők igénybe január 1-jétől; a gyed extra lehetőségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni.
jan. 1
13:15
Melyik magyar celeb kereste a legtöbbet szilveszterkor? Itt a lista (Pénzcentrum)
Komoly pénzeket kaszáltak a magyar sztárok szilveszterkor. Az év utolsó napján 250-300 ezret is fizettek egy felkapott énekes produkciójáért....
jan. 1
13:42
A lettek is beelőztek (Privátbankár)
Január 1-jétől bevezették az eurót. Az emberek nem bíznak a közös pénzben, a pénzügyminiszter annál inkább.
jan. 1
13:44
Magyar találmánnyal olcsóbb a fűtés (Privátbankár)
A szerkezetet az Alföldön kísérletezték ki. Kitalálója azt mondja, emellett csak néhány fokra kell melegíteni a hagyományos fűtőtesteket.
jan. 1
13:45
Megszűnik az NFÜ (ProfitLine)
Megszűnik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogutódlással január elsejével, az uniós fejlesztési programok végrehajtása a szaktárcákhoz kerül, míg a források felhasználását a Miniszterelnökség koordinálja.
jan. 1
14:00
Mától Lázár János dönt az uniós pénzekről (Privátbankár)
Az eddig koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszűnt, helyébe a Miniszterelnökség lépett.
jan. 1
14:18
Lettország az eurózóna tagja lett (ProfitLine)
Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején. Így az eurózóna tagjainak száma tizenhétről tizennyolcra emelkedett, miután Riga euróra cserélte a lett nemzeti fizetőeszközt, a latot.
jan. 1
14:36
Minden idők legtöbb cége tűnt el 2013-ban (Privátbankár)
Köztük olyan nagyok, mint a Mal Zrt. A 10 legnagyobb megszüntetett cég együttes éves árbevétele a speciális helyzetű Mal Zrt. nélkül is megközelítette a 100 milliárd forintot. A felszámolások a nagyvállalatokat sem kerülték el, miközben egyre kevesebb új cég alakult.
jan. 1
14:51
Állami feladat lett január 1-től a tankönyvellátás (ProfitLine)
A január 1-jén hatályba lépő változásokkal jogi értelemben megszűnik a piaci elvekre épülő tankönyvellátás, és helyébe az állam teljes körű felelősségére épülő rendszer lép.
jan. 1
14:54
Nem izgul a forint, nyugodtan kezdte az évet (Privátbankár)
Csak kicsit gyengült a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Egy euró 297, egy svájci frank 242 forint.
jan. 1
14:54
A lettek az eurózóna tagjai lettek (Adózóna)
Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején.
jan. 1
15:03
Soha nem szűnt még meg annyi cég, mint tavaly (Portfolio)
Több mint 33 ezer céget töröltek 2013-ban a cégbíróságok Magyarországon, ami 16 százalékkal meghaladja a 2010-es negatív rekordot, és 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte az Opten...
jan. 1
15:18
Opten: több mint 33 ezer cég szűnt meg 2013-ban (Infostart)
Több mint 33 ezer céget töröltek 2013-ban a cégbíróságok Magyarországon, ami 16 százalékkal meghaladja a 2010-es negatív rekordot, és 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.
jan. 1
15:21
Növelte bevételét a kecskeméti VER-BAU Kft. 2013-ban (ProfitLine)
A generál kivitelezéssel és ipari padlóburkolatok készítésével foglalkozó kecskeméti székhelyű VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. 2013-ban közel 35 százalékkal, 6,3 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Versegi János, a cég tulajdonosa az MTI-nek.
jan. 1
15:39
Jó lesz nekünk az orosz atomreaktor? (Portfolio)
Nemrég Lázár János egy bizottsági ülésen olyan kijelentéseket tett, ami szerint Oroszországnak adhatjuk az új paksi blokkok megépítésének jogát. A sietség nem indokolható, akárcsak a tender nélküli...
jan. 1
15:54
Emelkedik az emelt összegű ápolási díj (ProfitLine)
Január 1-jével több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegű ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz.
jan. 1
16:27
Emelkednek a rokkantsági és rehabilitációs ellátások (ProfitLine)
A rokkantsági és a rehabilitációs ellátások, valamint a baleseti járadékok összege is emelkedik január 1-jével a nyugdíjakkal azonos mértékben.
jan. 1
17:00
Szigorodtak az EU-munkavállalók szociális ellátásának szabályai Nagy-Britanniában (ProfitLine)
Szigorodtak az újév első napján az EU-társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók szociális ellátásának bizonyos szabályai.
jan. 1
17:09
Fontos változások jönnek a szocpolnál (Pénzcentrum)
Több lakásfinanszírozási rendeletet is módosított a kormány a hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendeletében, így kismértékben változtak a lakás-takarékpénztárra és a szocpolra vonatkozó szabályok is....
jan. 1
17:33
Bizottság véleményezi a játékkaszinó-üzemeltetési ajánlatokat (ProfitLine)
Háromtagú döntés-előkészítő bizottság véleményezi majd a játékkaszinók üzemeltetésére érkező ajánlatokat. Egyebek között ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszternek a keddi Hivatalos Értesítőben megjelent utasítása.
jan. 1
18:03
Jogszabályváltozások - Változnak a kisadók (ProfitLine)
Január 1-jétől változik a népegészségügyi termékadó (neta), a közműadó, az energiaadó, a regisztrációs adó, a kata, a hitelintézetek számára pedig bevezetnek egy egyszeri különadót.
jan. 1
18:03
Sínre kerül végre az ingatlanszektor? (Portfolio)
Az ingatlanszektor még mindig komoly kihívások előtt áll, de a szállodaszegmensben már érzékelhető a fundamentumok javulása. Az elmúlt egy évben határozottan pozitív változásoknak lehetünk tanúi -...
jan. 1
18:12
Megszűnik az NFÜ (Infostart)
Megszűnik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogutódlással január elsejével, az uniós fejlesztési programok végrehajtása a szaktárcákhoz kerül, míg a források felhasználását a Miniszterelnökség koordinálja.
jan. 1
18:36
Lezárta a BKK a villamostendert: a CAF nyerte a pályázatot (ProfitLine)
Az újraértékeléssel lezárta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a villamostendert, amelyet ismét a spanyol CAF cég nyert meg - közölte a központ kedden az MTI-vel.
jan. 1
19:06
Ezért szűnnek meg a cégek (Adózóna)
Több mint 33 ezer céget töröltek 2013-ban a cégbíróságok Magyarországon, ami 16 százalékkal meghaladja a 2010-es negatív rekordot, és 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.
jan. 1
19:09
Csányi Sándor értékesítette OTP-bónuszrészvényeit (ProfitLine)
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 63 364 darab OTP részvényhez jutott a bankcsoport javadalmazási politikája keretében, amely részvényeket azonnal értékesített is - közölte a bank kedden a BÉT honlapján.
jan. 1
19:42
Változnak a társasági adóra vonatkozó szabályok (ProfitLine)
Több ponton változik a társasági adózás.
jan. 1
20:15
A bolgár 'rezsicsökkentés' kiverte a biztosítékot a CEZ-nél (ProfitLine)
Bírósági úton fog védekezni a bolgár energiaszabályozó hivatalnak az áram árát csökkentő döntése ellen a Cseh Energetikai Művek (CEZ) - közölte Barbora Púlpánová, a CEZ szóvivője kedden Prágában.
jan. 1
20:45
Lendületet vehet a növekedés jövőre Magyarországon a Sberbank szerint (ProfitLine)
Magyarországon jövőre lendületet vehet a gazdasági növekedés és egy stabil, tervezhetővé tett üzleti környezetben már megindulhat a reálgazdaság banki hitelezése is - mondta Vlagyimir Vano, a Sberbank Europe AG vezető elemzője az MTI-nek.
jan. 1
21:18
Januártól változnak az szja- és járulékszabályok (ProfitLine)
Január 1-jétől több ponton változnak a személyi jövedelemadóra (szja) és a társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok.

Keresés