2014. január 1. szerda

jan. 1
2:45
"Lőttek" a lett latnak (MaHu)
Görögország átvette a soros elnökségét, Lettország pedig a lat helyett bevezette az eurót január 1-jén.
jan. 1
2:49
Több mint százezren ünnepeltek szilveszterkor az ukrajnai Függetlenség terén (MaHu)
Több mint százezren köszöntötték az újévet szerdára virradó éjjel Kijevben a Függetlenség terén (Majdan tér).
jan. 1
8:09
Áder János: hazaszeretet nélkül nem lenne hazánk (Népszava)
jan. 1
8:11
Mesterházy Attila újévi köszöntője (Népszava)
jan. 1
8:27
Hegymászókat kellett menteni szilveszterkor Ausztriában (HVG)
Félúton letért három hegymászó az ausztriai Dachstein-hegyen a kijelölt útról, megrekedtek, ezért végül helikopterrel kellett megmenteni őket.
jan. 1
8:27
Szakadó esőben búcsúztatták az óévet Nagy-Britanniában (Infostart)
Szakadó esőben búcsúztatták százezrek Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az óévet, amelynek két legfontosabb hazai fejleményéről, II. Erzsébet királynő megkoronázásának 60. évfordulójáról és a brit trón legifjabb várományosának világra jöttéről is megemlékezett az ünneplő tömeg.
jan. 1
8:27
Lettország az eurózóna tagja mától (Népszava)
A lakosság többsége nem támogatta a lépést, de a pénzügyminiszter szerint az euró bevezetése meg fogja győzni az embereket.
jan. 1
8:45
Hirtelen Volgográdba utazott Putyin (HVG)
Előre be nem jelentett látogatásra Volgográdba, a néhány nappal korábbi robbantások helyszínére utazott szerdán hajnalban Vlagyimir Putyin orosz államfő, hogy helyi illetékesekkel tanácskozzon.
jan. 1
8:45
Helikopterrel mentettek hegymászókat Ausztriában (MaHu)
Helikopterrel mentettek meg három hegymászót szilveszter délutánján Ausztriában, a Dachstein-hegyen.
jan. 1
9:21
Meghökkentő brüsszeli fordulat jön (Kitekintő)
Görögország Dimitrisz Kurkulasz külügyminiszter-helyettes közlése szerint "nagyon költséghatékony" elnökségre készül.
jan. 1
9:21
Milliók ünnepeltek az utcán szilveszterkor (168 Óra Online)
Az orosz fővárosban a Vörös téren rendezték a legnagyobb ünnepséget, Berlinben a Brandenburgi kapunál gyűltek össze a legtöbben. Párizsban a híres Champs Elysée, míg Londonban a Big Ben és környéke volt a legvonzóbb.
jan. 1
9:39
Kim Dzsong Un újévi beszédében is sokkolt (HVG)
A bátorság, a bizakodás és az összetartás szükségességét hangsúlyozta a német kancellár, a francia elnök a munkanélküliség ellen hirdetett harcot, a japán császár pedig a 2011-es katasztrofális erejű földrengés áldozatainak megsegítésére szólított fel hagyományos újévi üzenetében. Teljesen más hangot ütött meg újévi üzenetében az észak-koreai diktátor. Kim Dzsong Un ismét nukleáris katasztrófával…
jan. 1
9:57
Így búcsúzott 2013-tól a világ (HVG)
Látványos tűzijátékokkal milliók köszöntötték Moszkva, Berlin, Róma, Párizs, London és Rio de Janneiro utcáin az új évet. Az orosz fővárosban a Vörös téren rendezték a legnagyobb ünnepséget, Berlinben a Brandenburgi kapunál gyűltek össze a legtöbben. Párizsban a híres Champs Elysée, míg Londonban a Big Ben és környéke volt a legvonzóbb.
jan. 1
10:15
Összetartást szorgalmaztak külföldi vezetők újévi köszöntőjükben (orientpress)
A felelős állampolgári magatartás és az összetartás szükségességét hangsúlyozta a német kancellár, a munkanélküliség ellen hirdetett harcot a francia elnök, a 2011-es katasztrofális erejű földrengés megsegítésére szólított fel a japán császár a hagyományos újévi üzenetében. Ismét nukleáris katasztrófával fenyegetett viszont Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor.
jan. 1
10:15
Új uralkodó, Nobel-díj és államreform Belgiumban tavaly (MaHu)
A 2013-as év legmeghatározóbb eseménye Belgiumban az új uralkodó trónra lépése volt, kiemelkedő esemény volt a belgák számára ugyanakkor az is, hogy egy brit és egy belga tudós megosztva kapta az idei fizikai Nobel-díjat.
jan. 1
10:33
"Igen, a felkelők bevették Bort" (HVG)
A kormánnyal szemben álló lázadók kezére került Dél-Szudánban Bor városa - közölte szerdán a stratégiai jelentőségű település polgármestere, röviddel a kormány és a felkelők tervezett tárgyalásainak kezdete előtt.
jan. 1
10:33
Putyin váratlanul Volgográdba utazott (MaHu)
Előre be nem jelentett látogatásra Volgográdba, a néhány nappal korábbi robbantások helyszínére utazott szerdán hajnalban Vlagyimir Putyin orosz államfő, hogy helyi illetékesekkel tanácskozzon.
jan. 1
10:51
Bor városa ismét a lázadók kezére került (MaHu)
A kormányerők kedden "taktikai visszavonulást" hajtottak végre a Bortól mintegy három kilométerre délre fekvő Chaat katonai táborig.
jan. 1
10:51
Egy éj Budapesten - Szilveszteri képek (Népszava)
Boldog új évet kívánunk!
jan. 1
10:53
Kicsit gyengült a forint (Népszava)
jan. 1
11:27
Ferenc pápa az év első napján elárulta, mire vágyik a világ (HVG)
Az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa szerdán az év első szentmiséjén a római Szent Péter-bazilikában.
jan. 1
11:27
Ferenc pápa igazságot, békét és hitet sürget (Népszava)
jan. 1
11:45
Két tankönyvből lehet majd választani (orientpress)
Jogi értelemben megszűnik a piaci elvekre épülő tankönyvellátás, és helyébe az állam teljes körű felelősségére épülő rendszer lép a január 1-jén hatályba lépő változásokkal. A tankönyvek fejlesztéséért és kiadásáért egy állami szerv felel majd, megrendelésük, beszerzésük és az iskolákba eljuttatásuk a már működő könyvtárellátó feladata lesz.
jan. 1
12:03
Rémségeket hozott a szilveszter éjszaka (HVG)
Pokolgépes merénylet, végtagamputáció petárda miatt - a szilveszter nem csak a vidámságról szólt a nagyvilágban.
jan. 1
12:03
Hollandiának új uralkodót hozott az óesztendő (Infostart)
Hollandiában a tavalyi év eseménye az uralkodóváltás volt: január 28-án bejelentette lemondási szándékát Beatrix királynő, és április 30-án átadta a trónt fiának, a 46 esztendős Vilmos Sándornak.
jan. 1
12:05
Ferenc pápa: Igazságra, békére és Istenre éhezik és szomjazik a világ (Infostart)
Az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa szerdán az év első szentmiséjén a római Szent Péter-bazilikában. A katolikus egyházfő Szűz Mária istenanyaságának ünnepén Jézus és "mindannyiunk édesanyjának" oltalmába ajánlotta a világot, amely - ahogy a pápa homíliájában fogalmazott - mindenekelőtt "igazságra, békére és Istenre éhezik és szomjazik".
jan. 1
12:21
Váratlanul Volgográdba utazott az orosz elnök (Infostart)
Előre be nem jelentett látogatásra Volgográdba, a néhány nappal korábbi robbantások helyszínére utazott szerdán hajnalban Vlagyimir Putyin orosz államfő, hogy helyi illetékesekkel tanácskozzon.
jan. 1
12:21
Halálos bűncselekmények és balesetek szilveszter éjjelén (MaHu)
A Fülöp-szigeteken egy szilveszteri mulatság hét résztvevője életét vesztette egy ismeretlen indítékból elkövetett pokolgépes merényletben.
jan. 1
12:21
Ferenc pápa igazságot, békét és hitet sürgetett (168 Óra Online)
Az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa szerdán az év első szentmiséjén a római Szent Péter-bazilikában.
jan. 1
12:39
Ferenc pápa igazságot, békét és hitet sürgetett a világban (MaHu)
Az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa szerdán, az év első szentmiséjén a római Szent Péter-bazilikában.
jan. 1
12:54
Letartóztatták a nemzetközileg körözött volt titkosszolgálati vezetőt (HVG)
Letartóztatták szerdán hajnalban Zágrábban Josip Perkovic egykori jugoszláv titkosszolgálati vezetőt, akit Németországban azzal gyanúsítanak, hogy 1983-ban köze volt ott egy emigráns horvát üzletember meggyilkolásához - közölte Perkovic ügyvédje.
jan. 1
12:57
Letartóztatták a nemzetközileg körözött volt titkosszolgálati vezetőt (MaHu)
Letartóztatták szerdán hajnalban Zágrábban Josip Perkovic egykori jugoszláv titkosszolgálati vezetőt, akit Németországban azzal gyanúsítanak, hogy 1983-ban köze volt ott egy emigráns horvát üzletember meggyilkolásához.
jan. 1
13:30
Elfogták az al-Kaidával kapcsolatban álló egyik csoport vezetőjét (HVG)
Libanonban a hadsereg elfogta az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló Abdalláh Azzám Brigádok vezetőjét – jelentette be szerdán Fajez Ghoszn védelmi miniszter. Ez a dzsihádista csoport vállalta magára egyebek mellett a bejrúti iráni nagykövetségnél novemberben elkövetett kettős öngyilkos merényletet.
jan. 1
13:33
Lettország mától az eurózóna tagja (Infostart)
Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején.
jan. 1
14:06
Két autóbusz is folyóba zuhant újév napján Nepálban (HVG)
Két autóbusz is folyóba zuhant újév napján Nepál nyugati részén, a balesetekben 14 ember, köztük hat indiai turista vesztette életét, sok a sérült is.
jan. 1
14:09
Két autóbusz is folyóba zuhant Nepálban - sok halott, sérült (MaHu)
Két autóbusz is folyóba zuhant újév napján Nepál nyugati részén, a balesetekben 14 ember, köztük hat indiai turista vesztette életét, sok a sérült is.
jan. 1
14:27
EU-munkavállalók: szigorodtak a szociális ellátás szabályai Nagy-Britanniában (Infostart)
Szigorodtak az újév első napján az EU-társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók szociális ellátásának bizonyos szabályai.
jan. 1
14:42
Andor: a személyek szabad mozgása az európai integráció sarokköve (Infostart)
Az európai integráció és az egységes piac egyik sarokkövének nevezi szerdán kiadott nyilatkozatában a személyek szabad mozgáshoz fűződő alapjogát Andor László foglalkoztatáspolitikáért felelős uniós biztos, üdvözölve, hogy éjféltől a román és a bolgár munkavállalók is minden korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió összes tagállamában.
jan. 1
15:00
"Más megoldás nem volt" (HVG)
A szakértői kormány kinevezése volt az egyetlen értelmes megoldása annak a belpolitikai válságnak, amely tavaly júniusban robbant ki Csehországban - állította Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök szerdán a Prima kereskedelmi televíziónak adott újévi interjújában.
jan. 1
15:18
Egy páncélszekrényt akart kinyitni a nagykövet, amikor súlyosan megsérült (HVG)
Súlyosan megsérült a prágai palesztin nagykövet a lakásában szerdán délben történt robbanás következtében - közölte a prágai palesztin diplomáciai képviselet szóvivője.
jan. 1
15:36
Belgium mérlege: új uralkodó, Nobel-díj és államreform (Infostart)
A 2013-as év legmeghatározóbb eseménye Belgiumban az új uralkodó trónra lépése volt, kiemelkedő esemény volt a belgák számára ugyanakkor az is, hogy egy brit és egy belga tudós megosztva kapta az idei fizikai Nobel-díjat.
jan. 1
16:12
Oroszország vette át a G8-as csoport elnökségét (Infostart)
A kockázatok irányítása egy biztonságos világban a fenntartható fejlődés érdekében - így foglalta össze az orosz államfő azokat a teendőket, amelyek szerdától országára várnak a világ legbefolyásosabb országcsoportjának tartott G8 elnöki pozíciójában.
jan. 1
16:14
Robbantás Prágában: súlyosan megsérült a nagykövet (Infostart)
Súlyosan megsérült a prágai palesztin nagykövet a lakásában szerdán délben történt robbanás következtében - közölte a prágai palesztin diplomáciai képviselet szóvivője.
jan. 1
16:15
Bomba robbant a prágai palesztin nagykövet mellett (168 Óra Online)
Súlyosan megsérült a prágai palesztin nagykövet a lakásában szerdán délben történt robbanás következtében – közölte a prágai palesztin diplomáciai képviselet szóvivője.
jan. 1
16:51
MSZP: nincs társadalmi igazságosság az országban (Népszava)
Ha ilyen mértékben emelik a közmunkások bérét, akkor 2022-2023-ra érik el a 2010-es 60 200 forintos bérszintet.
jan. 1
17:06
Meghalt a prágai palesztin nagykövet a saját lakásában történt robbanás után (HVG)
Meghalt a prágai palesztin nagykövet, miután a lakásában szerdán délben történt robbanáskor súlyos sérüléseket szenvedett - közölte Andrea Zoulová prágai rendőrségi szóvivő.
jan. 1
17:06
Luxemburgban lezárult a Juncker-korszak (Infostart)
Luxemburgban, a mindössze félmillió lakosú, ám annál jómódúbb nagyhercegségben tavaly lezárult egy korszak: az október 20-i előre hozott választások nyomán elveszítette 18 éve folyamatosan birtokolt miniszterelnöki tisztségét az 58 éves, néppárti Jean-Claude Juncker.
jan. 1
17:24
Klaus: a szakértői kormány az egyetlen értelmes megoldás (Infostart)
A szakértői kormány kinevezése volt az egyetlen értelmes megoldása annak a belpolitikai válságnak, amely tavaly júniusban robbant ki Csehországban - állította Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök szerdán a Prima kereskedelmi televíziónak adott újévi interjújában.
jan. 1
17:27
Oroszország vette át a G8-ban az elnökségi teendőket (168 Óra Online)
A kockázatok irányítása egy biztonságos világban a fenntartható fejlődés érdekében – így foglalta össze az orosz államfő azokat a teendőket, amelyek szerdától országára várnak a világ legbefolyásosabb országcsoportjának tartott G8 elnöki pozíciójában.
jan. 1
17:27
Megrongálták a betlehemet Szentendrén (Népszava)
A helyi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

Keresés