2008. február 4. hétfő

febr. 4
0:08
Gyorsul a gazdaság, magára talál az építőipar (Napi)
febr. 4
5:56
Mától kötelező az ügyfelek tesztelése (Banki Hitel)
A befektetési vállalkozásoknak és bankoknak mától az új befektetési tanácsadási vagy...... (Világgazdaság.hu)
febr. 4
5:58
Felvásárlás előtt a Société Générale (Banki Hitel)
A tőkepiacok arra számítanak, hogy hamarosan felvásárlási ajánlat érkezik a Société Générale-ra..... (Világgazdaság.hu)
febr. 4
6:00
Betegállomány felmondás alatt, előre hozott nyugdíj (HVG)
Lehet-e betegállományba menni, miközben felmentéssel megszüntetik a jogviszonyt? Hány óra szabadság vonható le napi 11 óra munkaidőből, ha 2 szabadnapja van az alkalmazottnak egy héten? Vezető beosztású munkavállalónál miben lehet eltérni a Munka Törvénykönyvében foglaltaktól? Olvasóink kérdéseire Viszló László ügyvéd és munkajogi szakértő válaszolt. (16 hozzászólás)
febr. 4
6:26
Új áfaszabályozás a láthatáron, készülhet a pénzügyi szektor (Adózóna)
Alig száradt meg a tinta az új áfatörvény lapjain, máris megjelent a láthatáron a pénzügyi szolgáltatások áfakezelésének átfogó, közösségi szintű revíziója. A brüsszeli menetrend szerint – amennyiben a közelmúltban beterjesztett javaslati csomagot elfogadják – a mélyrehatóan újraszabályozott pénzügyi áfakörnyezet 2010-ben lép életbe, és ez a reform várhatóan újabb kihívások elé állítja a hazai…
febr. 4
6:27
Nem kell korrigálni a kibocsátási tervet (Banki Hitel)
Az ÁKK Zrt. egyelőre nem látja indokoltnak a 2008-ra közzétett kibocsátási terv..... (Világgazdaság.hu)
febr. 4
6:41
Magyar tehetségek viszik a prímet a leeds-i egyetemen (ma.hu)
Mind férfi, mind női vonalon elsősorban a szeptemberben érkezett magyar "erősítésnek" köszönhető, hogy komoly kosarassikerektől hangos a sportágban eddig nemigen számon tartott Leeds Metropolitan Egyetem.
febr. 4
6:57
Egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak lesz utalható a diákhitel (ma.hu)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 4
7:03
Évi négymilliárd forintos kár éri a lízingcégeket (Népszava)
Egy év alatt 1400-1500 lízingelt autó ,,tűnik el" a finanszírozók szeme elől. Egy részüket szétszerelik, s alkatrészként adják el, másokat azonban külföldre csempésznek. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a százat is meghaladja azoknak a lízingelt autóknak a száma, amelyet Görögországba csempésznek ki.
febr. 4
7:09
GKI: gyorsuló növekedés, lassuló infláció és minimális reálbérnövekedés (HVG)
A gazdasági növekedés a tavalyi 1,5 százalék után az idén 3,2 százalékra gyorsul, miközben az átlagos infláció 5,7 százalékra lassul a 2007. évi 8 százalékról. A belső és külső egyensúly tovább javul, a reálkeresetek, ha minimálisan is, de emelkednek – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legfrissebb előrejelzésből.
febr. 4
7:14
Befektetési tanácsok február elejére (HVG)
A heti piaci események nem világíottak rá egyértelmű trendre, de az biztos, hogy a hangulat egyre depresszívebb. Továbbra is maradjunk inkább a rövid papíroknál, ott legalább lejáratig nem érhet meglepetés, s egy nagyobb tőzsdei szakadás után még alulárazott részvényeket is vehetünk.
febr. 4
7:17
Javuló egyensúly mellett élénkül a gazdaság (FigyelőNet)
Élénkülő gazdaságra, lassuló inflációra, javuló egyensúlyra, és enyhén növekvő reálkeresetekre számít 2008-ban a GKI Gazdaságkutató.
febr. 4
7:25
Össze-vissza járnak a vonatok - aki nem sztrájkol, elkésik (Privátbankár)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV. Számos Volán-társaság és a BKV is elfogadja az érvényes vasúti bérleteket. A helyzetet fokozza, hogy a nem sztrájkoló vasutasok elkésnek a munkából a sztrájk miatt
febr. 4
7:30
Még a tandíj sem veszi rá a diákokat a munkára (Privátbankár)
A tandíj tervezett bevezetése egyelőre nem éreztette hatását a hallgatók munkavállalási kedvében - kétszázezer diák dolgozik, ez az arány alacsonyabb, mint a nemzetközi átlag
febr. 4
7:33
Késnek az uniós nagyprojektek (FigyelőNet)
Tavaly nyár óta mindössze nyolc kiemelt fejlesztés gazdájával kötött szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség abból a több százból, amelyeknek az elmúlt fél évben adott zöld jelzést a kormány - írta a Népszabadság.
febr. 4
7:46
Gazdasági fordulat? Tényleg csak jobb jöhet (Privátbankár)
A gazdasági növekedés a tavalyi 1,5 százalék után az idén 3,2 százalékra gyorsul, miközben az átlagos infláció 5,7 százalékra lassul a 2007. évi 8 százalékról - áll a GKI és az Erste elemzésében
febr. 4
7:50
Támogatás nélkül maradnak a felsőoktatási könyvek (FigyelőNet)
Egyetlen fillérrel sem támogatja a felsőoktatási tankönyvek fejlesztését és gyártását az oktatási tárca – írja a Magyar Nemzet. Az új kiadványok támogatása és a hallgatóknak járó árkedvezmény helyett csak a könyvtáraknak ad némi pénzt, hogy a rászorulók kikölcsönözhessék a kiadványokat.
febr. 4
7:52
Országos botrányt okozott a bank (Infostart)
Nagy-Britanniában 161 ezer ügyfelének hitelkártyáját érvénytelenítette elfogadhatatlanul magas adóskockázatra hivatkozva a Citigroup. A banknak 2,3 millió hitelkártya-ügyfele van Nagy-Britanniában, vagyis a letiltások a lakossági ügyfélkör 7 százalékát érintik.
febr. 4
7:52
Pénzügyi trükkök: kaszálnak a hazai bankok (FigyelőNet)
A hazai bankok magas nyereségének sok oka van. Arról lehet vitatkozni, hogy miképpen képesek a bankok az ügyfeleik torkán a magas díjakat lenyomni. Olyan technika is létezik azonban, amelyik kifejezetten etikátlan.
febr. 4
8:02
Budapesten gyártják majd az AIDS-tapaszt (Privátbankár)
Budapesten, a Gyógyszerkutató Intézetben alakítják ki az AIDS-tapasz gyártó üzemét. A Lisziewicz Julianna által kidolgozott eljárás hasznosítása körül felgyorsultak az események: megérkezett az első a...
febr. 4
8:07
Salamoni döntés a vitatott gázról (Privátbankár)
Japán és Kína a Kelet-kínai-tenger vitatott hovatartozású vizei alatt meghúzódó gázmezők közös kitermelésére és a haszon megosztására készül - jelentette hétfőn egy japán üzleti lap. A Nikkei jelentés...
febr. 4
8:09
Az állam kiszállt a diákok jegyzeteiből (Privátbankár)
Egyetlen fillérrel sem támogatja a felsőoktatási tankönyvek fejlesztését és gyártását az oktatási tárca - írta hétfőn a Magyar Nemzet. Az új kiadványok támogatása és a hallgatóknak járó árkedvezmény h...
febr. 4
8:18
Hiperóvatos a kormány, nem megy a pénz a nyerteseknek (Privátbankár)
Tavaly nyár óta mindössze nyolc kiemelt fejlesztés gazdájával kötött szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség abból a több százból, amelyeknek az elmúlt fél évben adott zöld jelzést a kormány - írta...
febr. 4
8:24
Folyik a vasutassztrájk, a MÁV nem alkuszik (Napi)
febr. 4
8:26
Durva áremelésekről döntöttek az önkormányzatok (Napi)
febr. 4
8:27
Tőzsdezárás - emelkedő mutatók New York ban (eBroker)
Pénteken emelkedéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók.
febr. 4
8:29
London, Frankfurt: nyereségek a nap végén (eBroker)
Pénteken nyereséggel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók, miután erősödtek a bányaipari papírok arra a hírre, hogy a kínai Chinalco és az amerikai Alcoa alumíniumcégek együtt 12 százalékot vásároltak a Rio Tinto bányavállalatból. Jól szerepeltek a bankrészvények is.
febr. 4
8:31
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint hétfőn a nyugat-európai részvénypiacok emelkedéssel kezdhetnek. Ennek oka, hogy a múlt héten, de különösen pénteken számos új egyesülési és akvizíciós hír látott napvilágot, ami erősítette a befektetői bizalmat.
febr. 4
8:33
A reggeli órákban stagnált az olaj ára (eBroker)
Hétfőn reggel stagnált a kőolaj ára a szabadpiacon, miután globálisan nőttek a részvényárak az értékpiacokon, ami mérsékelte egy lehetséges amerikai gazdasági recesszió kialakulását, aminek a következtében csökken a kőolaj iránti kereslet a világ vezető energiafogyasztó országában.
febr. 4
8:34
Nyugdíjkorkedvezmény, az aprópénz közé dugva (Napi)
febr. 4
8:35
Erősödött az euró és a dollár a jenhez képest (eBroker)
Hétfőn reggel erősödött az euró és a dollár a jenhez képest, mert a vezető ázsiai értéktőzsdék irányadó mutatóinak az emelkedése a magas hozamú devizák vásárlását váltották ki.
febr. 4
8:38
New York: E heti árutőzsdei kilátások (eBroker)
A héten számos árutőzsdén jegyzett termék ára nőhet - a platinától a rézig és a kakaótól a kávéig - ellátási gondok miatt, ami ellensúlyozza azt az aggodalmat, hogy lassul az amerikai gazdaság.
febr. 4
8:40
A Wall Street további amerikai kamatcsökkentést vár márciusban (eBroker)
A Wall Streeten egyhangú az a várakozás, hogy az amerikai jegybank (Fed) a következő, márciusi ülésén tovább csökkenti az irányadó kamatot, miután a héten 50 bázisponttal gyengítette azt. A vélemények csak abban különböznek, hogy mekkora lesz a márciusi kamatvágás mértéke.
febr. 4
8:40
A héten lehet bízni a forintban (Privátbankár)
Hétfőn reggel erősödött az euró és a dollár a jenhez képest, mert a vezető ázsiai értéktőzsdék irányadó mutatóinak az emelkedése a magas hozamú devizák vásárlását váltották ki. A szakértők szerint ha ...
febr. 4
8:40
Pesten készül az AIDS-tapasz (Népszava)
Budapesten, a Gyógyszerkutató Intézetben alakítják ki az AIDS-tapasz gyártó üzemét. A Lisziewicz Julianna által kidolgozott eljárás hasznosítása körül felgyorsultak az események: megérkezett az első amerikai befektető, és a tervek szerint a gyártó cég papírjaival New Yorkban is lehet majd kereskedni - írta hétfőn a Népszabadság.
febr. 4
8:44
Mol: saját részvények vásárlása (eBroker)
A Mol Nyrt. a múlt hét pénteken 70 000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) darabonként 23 438 forintos átlagárfolyamon - tette közzé az olajipari társaság hétfőn a BÉT hivatalos honlapján.
febr. 4
8:46
GKI: mélyponton a gazdasági növekedés (eBroker)
A gazdasági növekedés a tavalyi 1,5 százalék után az idén 3,2 százalékra gyorsul, miközben az átlagos infláció 5,7 százalékra lassul a 2007. évi 8 százalékról - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
febr. 4
8:49
A hitelválság hatásaitól fél a svájci jegybank (eBroker)
Egyre nagyobb annak a kockázata, hogy a svájci gazdaság a vártnál lassabban növekszik majd - jelentette ki a hét végén a NZZ am Sonntag című svájci lapnak az ország jegybankjának elnökhelyettese, Philipp Hildebrand.
febr. 4
8:51
Románia: magyar úton, rossz időben (Privátbankár)
Magyarországon részben épp a fejlesztési hullám okozta a hiányt, Romániában a növekvő hiány közepette kellene a fejlesztéseket végigvinni. Márványi Péter jegyzete
febr. 4
8:51
Az Exxon nyeresége 40 milliárd dollár felett (eBroker)
Történelmi profitrekorddal, 40,61 milliárd dolláros adózott eredménnyel zárta a múlt évet az Exxon Mobil vezető amerikai olajtársaság: a nyereség nem csupán a cég történetében, hanem az amerikai cégek történetében is az eddigi legnagyobb. Már 2006-ban is 39,5 milliárd dolláros tiszta nyeresége volt az óriásvállalatnak. A tavalyi negyedik negyedévben 11,7 milliárdot közelített az adózott eredmény.
febr. 4
8:53
A Deutsche Börse kiemelkedő forgalommal zárta az év első hónapját (eBroker)
Több mint hatvan százalékkal nagyobb forgalma volt a frankfurti értékpapírpiacon az idén januárban a Deutsche Börse német tőzsdeüzemeltető társaságnak, mint tavaly januárban. A társaság a hét végén közölte, hogy 307 milliárd eurónyi érték forgott a nevezett tőzsdén, az elektronikus és a bekiáltásos, azaz a parketten folyó kereskedés együttes forgalmát nézve.
febr. 4
8:56
Nagyot bukhat, aki nem figyeli az APEH-honlapot (Napi)
febr. 4
9:06
Erősödéssel indulhat a hét a pesti tőzsdén (eBroker)
Erősödéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.
febr. 4
9:07
Magyar gyökerű politikus készül az amerikai kongresszusba (Privátbankár)
Andrew Harris marylandi szenátor személyében egy magyar gyökerű politikus is indul az Amerikai Egyesült Államokban a novemberi szövetségi kongresszusi választásokon - írta az Észak-Magyarország. A lap...
febr. 4
9:16
After-Hours: emelkedés (eBroker)
A rendes kereskedési időszakra jellemző emelkedés tovább folytatódott az after-hours piacon. A határidős indexek szintén növelték értéküket.
febr. 4
9:22
CIB Reggeli - Részvény 2008.02.04. (eBroker)
febr. 4
9:24
CIB Reggeli - Daily Briefing CE4 2008.02.04. (eBroker)
febr. 4
9:26
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.04. (eBroker)
febr. 4
9:28
Januárban csökkent az oroszországi olajtermelés és az olajkivitel (eBroker)
Januárban napi 9,78 millió hordó kőolajat bányásztak Oroszországban, ami 0,9 százalékos csökkenés a december 9,87 millió hordóhoz képes. Az éves szintű visszaesés 0,7 százalék volt januárban.
febr. 4
9:29
Utasbiztosítás mobilon: Magyarország világelső (Privátbankár)
A világon először mobiltelefonon köthető utasbiztosítást indít a világ legrégebbi utazási biztosítójának utóda, az Európai Utazási Biztosító Zrt. A technológia alapja egy magyar találmány

Keresés