2008. február 24. vasárnap

febr. 24
8:24
Couchsurfing: új, költségkímélő turizmus (Privátbankár)
2004-ben találta ki a 22 éves amerikai Cason Fenton a "couchsurfing"-et, a turizmus eme új formáját, amelyet talán kölcsönös befogadásnak is lehetne nevezni. Ma az interneten 223 ország több mint 400 ezer polgárát köti össze.
febr. 24
8:50
Múlt heti fonákság - a Gyurcsány csemeték tandíjának átvállalóival (Piac és Profit)
Az átnevezést - a vizitdíj rejtett adóvá változtatását - fejlesszük tökélyre, hiszen akik mostanában barátkozunk meg az szja elektronikus bevallásával, végre tudjuk: nem adót, hanem nyílt vizitdíjat fizetünk.
febr. 24
9:21
Kilóg Magyarország az egyre hosszabb sorból (Infostart)
Lengyelországban rövidesen megszűnik a progresszív személyi jövedelemadó, helyette egykulcsos, lineáris rendszer lesz. A világon jelenleg 21 országban van egységes, egykulcsos személyi jövedelemadó.
febr. 24
10:49
Jobbra fordult állatsorsok (Piac és Profit)
Közel ezer állattartó telep újul meg az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap pénzből. A támogatási igénye elérte a 160 milliárd forintot.
febr. 24
12:48
Dilemma: Új nyomtató, vagy festtékkazetta? (Piac és Profit)
A nyomtatópiac növekedésének egyik motorja, hogy a felhasználók gyakran cserélik a gépeiket azért, mert az egyik fő kellékanyagot, a festékkazettát majdnem ugyanakkora összegért árulják, mint egy új berendezést.
febr. 24
14:48
Összefogott az egyetem és az akadémia (Piac és Profit)
Az egészségiparban, a zöld biotechnológiában, a hulladékkezelésben, bioenergetikában, és az informatika és a gazdaságfejlesztés területén lép Szeged.
febr. 24
15:27
Bankszövetség: Nem hárítható át a pluszköltség a lakosságra (Infostart)
Valamivel jobban sikerült a tavalyi év a vártnál, de a bankszektor így is csak mérsékelt növekedéssel zárta 2007-et - mondta el a Magyar Bankszövetség elnöke az InfoRádióban.
febr. 24
16:00
London is vevő az adócsalók titkaira (Infostart)
Lapinformációk szerint Németország mellett Nagy-Britannia adóhivatala is vásárolt liechtensteini banktitkokat adócsalással gyanúsított brit állampolgárokról.
febr. 24
16:50
Segítenek munkát találni (Piac és Profit)
Összegyetemi állásbörzét tartanak április 2-án és 3-án az ELTE lágymányosi campusán, ahová bármely szakról várják az érdeklődőket.
febr. 24
18:50
Videó: amit tehetnénk (Piac és Profit)
Majdnem mindenki tehet a globális felmelegedés ellen: a közember például kerékpárt használ autó helyett, az USA pedig nem csak szóban tesz valamit a kibocsátás csökkentéséért.
febr. 24
20:51
65 milliárdból újul Ferihegy (Piac és Profit)
A Ferihegyi Repülőtér háromlépcsős fejlesztésének eredményeképp 2011-re 20 millióra növekedhet a reptér jelenleg 8 milliós utaskapacitása, a több mint 65 milliárdos fejlesztés első lépcsőjeként a 2-es terminál utasforgalmi területe újul meg és bővül jövő nyárig.
febr. 24
21:47
Kína is beadja a derekát? (Piac és Profit)
Kína az idén 5 százalékkal akarja csökkenteni energiafogyasztását. Az illetékes nemzeti fejlesztési bizottság egyik vezetője szerint a nyomás a kormányzaton az energiafelhasználás csökkentésére egyre nagyobb, tekintettel arra, hogy tavaly az ezzel kapcsolatos országos tervet nem sikerült teljesíteni.

Keresés