2008. február 24. vasárnap

febr. 24
0:40
Netscape: the end (terminal)
Az AOL tizennégy év után befejezte a Netscape Navigator/Communicator fejlesztését.
febr. 24
0:44
Új szoftververziók fejlesztőknek (terminal)
A Perl fejlesztői az 5.
febr. 24
1:18
Lépniük kell a szolgáltatóknak a fájlcserélők ellen (SG)
A brit illetékesek közölték, hogy az internetszolgáltatók áprilisig kaptak haladékot az együttműködés megkezdésére - a fájlcserélők ellen készülő szabályozásban mindenképpen számítanak rájuk.
febr. 24
1:22
nVidia - összeállt a 9. generáció (SG)
A GeForce 9600 GT megjelenését követően a grafikus kártya gyártók kiszivárogtatták, hogy pontosan hogyan is áll majd össze a 9000-es sorozat. Erős változatokból többet, belépő szintűből egyet sem várhatunk.
febr. 24
1:26
A TV2 leveszi műsoráról a Csillagkaput (SG)
A scifi-rajongók eddig minden bizonnyal a TV2-t választották, hiszen a csatorna hétvégenként elkényeztette a tudományos fantasztikum kedvelőit, elég csak a Csillagkapura, a Csillagközi rombolóra vagy a Smallville-re gondolni.
febr. 24
8:43
GDC '08: Colonial Marines információk (SG)
A hónap közepén már beszámoltunk arról, hogy a SEGA és a Gearbox Alien-FPS-en dolgozik. A Bolygó Neve: Halál filmre épülő akciójátékot 2008 végére készítik el.
febr. 24
8:45
Firefox - túl a félmilliárd letöltésen (SG)
A népszerű böngészőt több mint 500 milliószor töltötték le.
febr. 24
8:47
The Forbidden Kingdom trailer (SG)
Végre megérkezett a Jackie Chan és Jet Li nevével fémjelzett The Forbidden Kingdom előzetese. A két pörlekedő mestert alakító sztár folyamatos poénforrást szolgáltat majd a filmhez.
febr. 24
9:21
Megjelent az első H.264-es stream Magyarországon (prim)
Az internetet elárasztó videók trendje már ma is olyan erős, hogy szakmai becslések szerint 2011-ig a mozgóképek mennyisége legalább ötször nagyobb lesz, mint ma. A televíziós szakemberek - talán saját megnyugtatásukra is - a webvideót csupán a tömegeket vonzó, szórakoztató eszköznek tekintették, amely azonban semmiképp nem adja vissza a tv teljes képernyős varázsát, elsősorban műszaki okok miatt.…
febr. 24
10:38
Exkluzív teszt: Sony Ericsson C902 - szupervékony 5 megapixeles (terminal)
Ma már több olyan mobiltelefon is elérhető a hazai piacon, melyben 5 megapixeles kamera lakozik, ezek a készülékek azonban általában nem az ultra-vékony, hanem sokkal inkább a ˝duci˝ mobiltelefon kategóriába sorolhatók. A Sony Ericsson úgy gondolta, hogy lépnie kell ez ügyben, és elkészítette az első olyan mobiltelefont, mely sikerrel kombinálja egymással a karcsú készülékházat és a nagyfelbontású…
febr. 24
10:54
'Napot! (GameStar)
Gyönyörű időnk van, lehet kint kellene tölteni a mai napot. Aki azonban mégsem szeretné, annak jöjjenek a mai hírek!
febr. 24
11:05
Cryengine 2 vs. valóság (GameStar)
A Cryengine 2 lenyűgöző technikiai bemutatója már-már tökéletesen valósághű volt. De vajon mennyi az eltérés?
febr. 24
11:16
Gears of War 2 - láncfűrész párbajok? (GameStar)
Egy friss pletyka szerint a Gears of War folytatásában már láncfűrész párbajokat is vívhatunk ellenfeleinkkel.
febr. 24
12:27
Gran Turismo 5: csak 2009-ben (ps3) (Gamer365)
Akik esetleg még reménykedtek a Gran Turismo 5 idei európai megjelenésében, azoknak most csalódniuk kell, kiderült ugyanis, hogy a játék csak 2009-ban kerül a boltokba.
febr. 24
12:33
Feljövőben a Nokia-Siemens a mobilhálózati piacon (prim)
A 2007 utolsó negyedéves eredmények alapján a Nokia Siemens Networks (NSN) 4%-kal növelte piaci részesedését, miközben az első Ericsson 2%-ot visszaesett az egy évvel korábbi helyzethez képest.
febr. 24
12:49
Xbox 360 HD-DVD: ennyi volt (x360) (Gamer365)
Egytalán nem meglepő lépés: a HD-DVD formátum múlt heti bukásának hatására a Microsoft tegnap bejelentette, hogy leállítja az Xbox 360 HD-DVD kiegészítő gyártását.
febr. 24
13:11
A Microsoft is feladta a HD DVD-t (GameStar)
Kivonult a HD DVD mögül az utolsó megmaradt nagy támogató is: a Microsoft leállította az X360-as lejátszók gyártását.
febr. 24
13:12
GDC '08: CryEngine 2.0 és Far Cry 2 motor (SG)
Az idei Game Developers Conference - tegyük a szívünkre a kezünket - elmaradt a várakozásoktól mind a bejelentések, mind pedig a prezentációk terén.
febr. 24
13:14
Kechiche és a Piaf az idei César-díj két nagy győztese (SG)
A francia Oscar-díjnak számító César-díj idei két nagy győztese Abdellatif Kechiche rendező négy szobrocskát elnyerő La Graine et le mulet (A kuszkusz titka) című filmje és a Piaf című francia-angol-cseh produkció.
febr. 24
13:16
Áram a kipufogógázokból (SG)
Német szakemberek olyan megoldáson dolgoznak, amelynek segítségével árammá lenne átalakítható az autók kipufogógáza.
febr. 24
13:18
A biometria egyszerűsíti le az utazást (SG)
Legalábbis az automatikus azonosítórendszerek mielőbbi bevezetésén dolgozó brit biztonsági cég vezetője szerint, aki 2015-ben húzza meg azt a határt, amely után már a könnyebb periódus következne.
febr. 24
13:22
Hibakereső hackereknek Google módra (SG)
A Cult of the Dead Cow (CDC) hackercsoport a Google keresőjére építve elkészítette speciális megoldását, amely weboldalak hibáira világít rá. Az eszközt hackereknek és cégeknek egyaránt ajánlják.
febr. 24
13:24
A nyomtatópiacot a magas kellékanyagárak is mozgatják (SG)
A nyomtatópiac növekedésének egyik motorja, hogy a felhasználók gyakran cserélik a gépeiket azért, mert az egyik fő kellékanyagot, a festékkazettát majdnem ugyanakkora összegért árulják, mint egy új berendezést.
febr. 24
13:27
Puzzle Quest: Galactrix - ugrás a jövőbe (x360,psp,nds,pc) (Gamer365)
A tavalyi év talán legnagyobb meglepetése volt a Puzzle Quest: Challenge of the Warlords névre hallgató remek puzzle-szerepjáték hibrid, éppen ezért várható volt, hogy nem ússzuk meg folytatás nélkül: íme a második adag, a Puzzle Quest: Galactrix.
febr. 24
13:33
A Sharptól vesz LCD paneleket a Sony (prim)
A Sony azt tervezi, hogy az LCD-televíziók iránti növekvő igény kielégítésére a Sharp-tól vásárol képernyőpaneleket, már az idei évtől.
febr. 24
14:12
Vandálbiztos hálózati kamera (prim)
Az Axis Communications bejelentette legújabb, a vandalizmusnak is ellenálló, egy kattintással forgatható, dönthető, zoomoló (pan/tilt/zoom, azaz PTZ) AXIS 212 PTZ-V típusú kameráját. A készülék az AXIS 212 PTZ-re épül, amelyben mozgó alkatrészek nélkül vált elérhetővé a PTZ funkció és az automata pásztázás.
febr. 24
15:46
Las Vegas: vége a dalnak (SG)
Az NBC sikersorozata búcsúzik, a Montecito kaszinó örökre bezárja kapuit - ezt már csak az akadályozhatná meg, ha egy másik csatorna lecsapna a szériára, de ez tudjuk, hogy csak szökőévenként fordul elő.
febr. 24
16:25
Street Fighter IV - Kivesézős interjú (GameStar)
Friss interjú futott be a Capcomtól a Street Fighter IV-ről, melyben mélyrehatóan kivesézünk mindent, ami SF IV.
febr. 24
16:41
Új, 3D képet rögzítő szenzor! (prim)
A Stanford-i Egyetem munkatársai egy szenzációs chip fejlesztésén dolgoznak, amely lehetővé teszi a képek háromdimenziós rögzítését. A hagyományos képérzékelőkkel ellentétben a három megapixeles chip egymást fedő 16x16-os pixelrácsokat használ. Minden egyes "alrács" saját lencsével rendelkezik.
febr. 24
16:46
Army of Two - Az ejtőernyőzés előnyei (GameStar)
Salem és Rios, a két veterán zsoldos ezúttal Iránban, Kínában és Afganisztánban tesz szolgálatot egy szebb jövő érdekében.
febr. 24
17:47
Hardverhamisítókon ütöttek rajta az európai és amerikai hatóságok (prim)
Brüsszelben bejelentették, hogy az európai és amerikai nyomozó hatóságok egy közös akció során mintegy 360 ezer hamis számítógépes alkatrészt foglaltak le az elmúlt év végén.
febr. 24
17:47
Halálos fenyegetés egy domain eladásáért (domainabc.hu)
A kosovo.com domain korábbi tulajdonosa halálos fenyegetést kapott a domain eladási szándéka miatt.
febr. 24
17:58
Indiana Jones 4 magyar plakát és szinkronos előzetes (SG)
Ha a fiatalabbakat megkérdezzük, hogy idén melyik filmet várják legjobban, akkor minden valószínűség szerint némelyik képregényfilm (Vasember, Denevérember) kerülne szóba, esetleg egy-két animációs (Wall-E, Madagaszkár 2), viszont az idősebbek mást válaszolnának.
febr. 24
18:20
22x írási sebességre képes a Samsung legújabb DVD-írója (prim)
A Samsung megkezdte a világ leggyorsabb DVD-írójának tömeges kiszállítását. A WriteMaster SH-S223 egy olyan túlírási lehetőséget kínál, amely a lassabban írható korongokon is lehetővé teszi a többszörös írási sebességet. A Samsung SH-S223 az OverSpeed technológia segítségével a felhasználók 16x-osan írható lemezeket akár 22x-esen is megírhatnak vagy a 8x-osan írható lemezeket 12X-es sebességen. …
febr. 24
18:36
Megnyílhat vagy eltűnhet az nVidia SLI (SG)
Ezt a két lehetőséget említik a jól értesültek, miután megszellőztették, hogy az Intel nem hajlandó licencelni készülő új technológiáját. Enélkül ugyanis az nVidia bajba kerülhet az Intel-alapú konfigurációknál.
febr. 24
18:38
Kiakadt az Intel az európai razzia miatt (SG)
Az Intel elnöke európai látogatása alatt nemtetszését fejezte ki, amiért az EU újabb ügyben kezdett vizsgálódni, miközben az első vádakra sem tudtak még reagálni. A cég újabb mobil chipekkel készül.
febr. 24
18:47
Heti Fókusz - GDC különkiadás (Gamer365)
Az elmúlt napok egyértelműen a Game Developers Conference jegyében teltek el, hiszen a héten rendezték meg a nagyszabású videójátékos rendezvényt San Francisco-ban - lássuk, hogy mi mindent tartogattak a fejlesztők és a kiadók a nagyközönség számára.
febr. 24
19:19
Nintendo sztori: Miyamoto sötét énje… (GameStar)
Satoru Iwata, a Nintendo vezérigazgatója leleplező tényeket árult el Shigeru Miyamoto-ról, a „big boss”-ról!
febr. 24
19:26
A Sony Ericsson W910 Walkman: "2008 Legjobb Mobiltelefonja" (prim)
A Sony Ericsson W910 Walkman mobil kapta a legjobb készüléknek járó díjat a GSM Association 13. nemzetközi mobiltelefon-gáláján.
febr. 24
19:52
Gears of War: mégsem lesz képregény (GameStar)
Nem is olyan régen úgy volt, hogy lesz a GoW-ból képregény, azonban a Boom Comics mégis visszalépett.
febr. 24
20:19
Rossz időben jól fotózni - 6 legyőzendő akadály (prim)
A fotózás legnagyobb titka az, hogy egyáltalán nem nagy titok: a fényképészet a fényről szól. A fotóművészek a legtöbbször azt hangoztatják, hogy a fotózás a fénnyel való festést jelenti. Ennek ellenére furcsa mód minden kezdő fotós azt gondolja, hogy verőfényes napsütésben tündöklő kék ég alatt lehet igazán fotózni. Nos szinte mindegy, hogy milyen műfajban fotózik az ember, a rossz időjárás…
febr. 24
20:25
Bourne-sorozat: jön a negyedik rész (GameStar)
Matt Damon, alias Jason Bourne viszontagságai úgy látszik, sohasem érnek véget: készül a negyedik rész.
febr. 24
21:15
80. Oscar Díjkiosztó Gála 2008 (GameStar)
Magyar idő szerint hajnali két órakor veszi kezdetét a nyolcvanadik Oscar Díjkiosztó Gála.
febr. 24
21:26
Most éppen Pakisztán blokkolja a YouTube-ot (prim)
A pakisztáni kormány blokkolja a YouTube internetes videó-megosztó oldalhoz való hozzáférést, azzal az indokkal, hogy a portálon több, az iszlámot állítólag sértő videó található.
febr. 24
21:58
The Legend of Spyro: The Darkest Hour (Gamekapocs)
Bár még nem teljesen hivatalos, de talán idén október 7.-én mejelenik a The Legend of Spyro befejező része, mely a hangzatos The Darkest Hour alcímmet fogja viselni.
febr. 24
22:21
GDC 2008: The Legend of Spyro: The Darkest Hour (Gamekapocs)
Bár még nem teljesen hivatalos, de talán idén október 7-én mejelenik a The Legend of Spyro befejező része, mely a hangzatos The Darkest Hour alcímet fogja viselni.
febr. 24
22:23
GDC 2008: Kane's Wrath megjelenés (Gamekapocs)
Nem szolgált nagy információkkal számunkra az EA a Command & Conquer 3: Tiberium Wars kiegészítő lemezével kapcsolatosan, viszont pár dolgot említettek.
febr. 24
22:26
GDC 2008: Kanes Wrath megjelenési dátum (Gamekapocs)
Nem szolgált nagy információkkal számunkra az EA a Command & Conquer 3: Tiberium Wars kiegészítő lemezével kapcsolatosan, viszont pár dolgot említettek.
febr. 24
22:32
Újabb olvadó laptop, ezúttal Samsung (prim)
A Samsung elismerte, hogy vasárnap tüzet okozott egy a cég által gyártott laptop, miután az akkumulátor túlmelegedett és a noteszgép megolvadt.
febr. 24
22:43
Új rekord az Arany Málna-díjátadón (SG)
Ahogy az szokás, a Golden Raspberry Award-ot, vagyis a Razzie-díjakat az Oscarok átadásának előestéjén osztják ki és talán már nem meglepetés, hogy ezúttal is szinte minden díjat ugyanaz a film kapta.

Keresés