2008. február 13. szerda

febr. 13
0:37
Az Adobe is hibázhat (terminal)
Pár napja jelent meg az Adobe Reader frissítése, amelynek az volt a furcsasága, hogy a cég nem közölte: pontosan milyen hibákat javítottak ki - írja a VirusBuster hírlevele.
febr. 13
0:41
Az MTE tovább tervez (terminal)
Világszerte 40 országban tartották meg február 12-én a biztonságosabb internet napját, amely a biztonságosabb internethasználatot népszerűsíti a felhasználók, elsősorban a fiatalok körében.
febr. 13
0:42
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (SG)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:45
XAPT-gigaüzlet Kanadában (terminal)
Az XAPT Hungary megkötötte egyik legnagyobb Microsoft Dynamics ERP-üzletét.
febr. 13
0:49
A VT-SOFT bevásárolt (terminal)
A VT-SOFT Videoton Software Kft.
febr. 13
0:53
Az Európa Tanács játéka gyermekek számára (SG)
Magyar nyelven is hozzáférhető az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az internet biztonságos használatára tanítsa őket.
febr. 13
0:53
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (terminal)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:57
Támadják az Adobe Readert (SG)
Az Adobe által a Readeren nemrég betömött rések közül legalább az egyiket ostrom alá vették a hackerek.
febr. 13
1:15
Adóvizsga előtt áll a magyar filmipar (SG)
Visszavetheti a magyarországi filmgyártást, hogy az Európai Unió még nem döntött a produkciókhoz adott adókedvezmények fenntarthatóságáról - állítja a Deloitte Zrt. adó-tanácsadási igazgatója.
febr. 13
1:25
Bezárja gyárait a Polaroid (SG)
A Polaroid bezárja üzemeit, és 70 év után felhagynak az azonnal kész fényképek technológiájával. Nem számoltak a digitális technika előretörésével.
febr. 13
1:36
Elektromos áram láblengetéssel (SG)
Egy lábra csatolható eszköz tíz mobiltelefon feltöltésére elegendő energiát tud kinyerni sétáló mozgásunkból, ami szinte észrevehetetlen a viselő számára.
febr. 13
2:08
A deloitte-i jósda - Nehéz év vár az IT piacra 2008-ban! (SG)
Menetrendszerűen eljött az idei évre vonatkozó előrejelzések ideje a telekommunikációs, média és technológiai területeken is. A Deloitte idei három tanulmánya összesen 40 területet ölel fel, s a jóslatok között a számos papírforma mellett néhány igazán meglepő fordulat is szerepel.
febr. 13
2:12
Mobile World Congress – 2. nap (PCWorld)
Második felvonás a darálóban – akár így is fogalmazhatnék, és akkor még messze jártam a véres valóságtól. Nem, nem mészárolnak itt le senkit, de azt biztos, hogy ha Peter Jackson ismét filmet forgatna, akkor az ork hadakat minden további nélkül helyettesíthetné az öltönyös-nyakkendős hordákkal.
febr. 13
7:03
Újabb kritikus hibákat orvosoltak a Windowsban (MaHu)
Tizenegy biztonsági frissítéssel jelentkezett februári "foltozó keddjén" a Microsoft - végül eggyel kevesebbel, mint azt múlt heti előzetes tájékoztatójában jelezte. A foltok által orvosolt problémák közül hatot kritikusnak, ötöt pedig fontosnak minősítettek. Az előbbieket kiaknázva az esetleges támadó saját kódját futtathatja az áldozat gépén.
febr. 13
7:15
Processzorforradalom a mobilpiacon (PCWorld)
A megnövelt órajelek mellett 3D-s videogyorsítást és Full HD-s, hardveres videodekódert is integráltak az új chipkészletekbe. Bemutatta saját processzorait a Samsung, a Qualcomm, az On2 és az NVIDIA is.
febr. 13
7:37
Letölthető a Firefox 3.0 legújabb változata (prohardver)
Az új tesztverzió már sokat megmutat a végleges verzió képességeiből és lehetőségeibő.
febr. 13
7:37
Megvan a Sci Fi Movie premierjének időpontja (SG)
Miközben előkészületben van a szörnyes filmek paródiája és már elkészült a szuperhősös mozik kifigurázása, a tudományos fantasztikus próbálkozásokat is megpróbálják kifacsarni.
febr. 13
7:48
Vírusirtók honlapjai ontják a kémprogramokat (prim)
Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Threat Research Center 2008 februárjában is megjelentette toplistáját a januárban legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról.
febr. 13
8:04
Valódi HD felvételek a Canon új kameráival (MaHu)
A Canon két új, forradalmi, flash memóriát használó modellel bővíti díjnyertes nagyfelbontású (HD) kamera választékát. A Canon HF10 és HF100 modellek az abszolút mobilitást igénylő kreatív filmeseknek készültek, akik új, kihívásokkal teli környezetben szeretnének HD felvételeket készíteni.
febr. 13
8:15
'Reggelt! (GameStar)
Az önfeláldozást szépen illusztráló vicc után maradjatok velünk, s vizslassátok árgus tekintettel híreinket, mivel ma sem maradunk szenzáció nélkül.
febr. 13
8:15
Szex vagy TV? (PCWorld)
Egy 2000 személyes felmérésből kiderül: a brit férfiak 47 százaléka feladná a szexet egy 50 hüvelykes plazmatévéért cserébe, míg a nőknek csak 35 százaléka lenne hajlandó ilyen áldozatra.
febr. 13
8:37
Red Alert 3 - JÖN!!! (GameStar)
Melyik lehet az a játék, amely legalább annyira felspannolja a PC-s játékosokat világszerte, mint a StarCraft 2?
febr. 13
8:58
Megérkezett a Firefox 3 harmadik bétája (HWSW)
Letölthető, kipróbálható a Firefox webböngésző 3-as változatának legújabb bétája. A frissített változat nem csak okosabb és átdolgozott, informatívabb felületű, de új képességekkel gyarapodott, gyorsabb, és kevesebb memóriát eszik. A harmadik béta a Mozilla weboldaláról tölthető le. A fejlesztés jól halad, de még egy béta kiadása várható a végleges változat megjelenése előtt.
febr. 13
9:09
Level Up 133. Gyu műsorvezetésével - Tíz éves ITTK & GSTV a Klikk 2.0 kiállításon (GameStar)
A level up 133. adásában a GameStar újságírója, a GSTV főszerkesztője, Gyu debütált műsorvezetőként.
febr. 13
9:20
Új multifunkciós sorozat a Brothertől (MaHu)
A közelmúltban dobta piacra új, teljes egészében saját fejlesztésen alapuló színes lézernyomtató és multifunkciós irodai berendezés-családját a Brother. A készülékek, mint az a szegmensben már elvárható, egytől-egyig úgynevezett "egyutas" nyomtatók, tehát egy lépésben, minden korábbinál gyorsabban készítik el a színes nyomatokat.
febr. 13
9:21
Fotón a Sony Ericsson „BeiBei” (prohardver)
A japán-svéd gyártó érdekes gombsorral felvértezett UIQ Walkman modellje hamarosan bejelentésre kerülhet.
febr. 13
9:32
Shadowgrounds Survivor DEMO (GameStar)
A finn Frozenbyte Shadowgrounds című, felülnézetes klasszikusokat idéző alkotása meglepően jól teljesített...
febr. 13
9:32
Fizikai és virtuális szerverek menedzsmentje (prim)
Az Avocent, az IT infrastruktúra menedzsment megoldások vezető gyártója olyan megoldást hozott létre, amellyel nem csak a fizikai, hanem a virtuális szerverek távoli menedzsmentje is megvalósítható.
febr. 13
9:38
Nokia újdonságok a Mobil Világ Kongresszuson (terminal)
A Nokia az együttműködést, a kreativitást és a megosztást ösztönző új, konvergáló készülékeket és szolgáltatásokat mutatott be.
febr. 13
9:40
Sony Ericsson Z770 - divatos kagylómobil újdonság (terminal)
Ezt az új mobilt a középkategóriás telefonok piacára szánja a japán-svéd gyártó.
febr. 13
9:42
Óriási érintőkijelzős csúszkamobil az LG-től (terminal)
Talán mondanom sem kell, hogy az LG is jelentős érőkkel képviselteti magát Barcelonában.
febr. 13
9:43
A Samsung Mobil WiMAX szabvánnyal lépne az európai piacra (prim)
A Samsung, a Mobile WiMAX (az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb drótnélküli szélessáv technológia) piacvezető előállítója, a GSMA Mobile World Congress 2008-on kiállítja legújabb fejlesztésű Mobil WiMAX megoldásait, köztük az Access Service Network-öt (ASN).
febr. 13
9:43
MWC: Toshiba G810 élőben (prohardver)
Vékony Pocket PC-be pakolt a Toshiba meglepően sok tudást.
febr. 13
9:53
MWC: meglestük a HTC Pharost (prohardver)
A gyártó új készüléke annyira nem olcsó, mint amennyire buta.
febr. 13
9:59
Mobil-internet - a T-Mobile felére csökkenti az árat (prim)
A T-Mobile az év közepétől mintegy 50 százalékkal mérsékli az adatroaming tarifáit, s előfizetői ezt követően Európában 1 Megabyte adatot 2 euróért tölthetnek le akkor, ha külföldön használják a mobil-internetet.
febr. 13
10:01
Letölthető a Vista SP1 (prim)
Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Microsoft legmodernebb operációs rendszerének első átfogó javítócsomagja elkészült, sőt a gyártók már rendelhetnek belőle, de a letöltéseket csak márciusra ígérték. A Microsoft most egy külön 1,2 GB-os IMG fájlban felrakta egyik szerverére az újdonságot, így a türelmetlenek már most hozzájuthatnak.
febr. 13
10:02
Jelen a digitális jövő - Bemutatkozik a Jövő Iskolája (MaHu)
Február 12-én Szolnokon startolt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló, - az uniós oktatásfejlesztési lehetőségeket bemutató programsorozat. Folyamatosan változó helyszíneken, egy-egy iskolában, délután két órától várják az érdeklődő pedagógusokat, diákokat, szülőket.
febr. 13
10:04
A Dblur bemutatta 3,2 megapixeles szoftver lencséjét (prohardver)
A Dblur által fejlesztett kombinált fizikai és szoftveres lencsék révén a kameramodulok 30%-kal vékonyabbak lehetnek.
febr. 13
10:05
Brutálisan fejlődik a magyar 3G (cellanaplo.blog.hu)
Elkészült a mobilszolgáltatókat egységbe fogó GSM Association új lefedettségi térképe, amelyen jól látható, hogy a világ mely tájain építették ki a szélessávú mobilinternetet. A világtérkép kellős közepén elhelyezkedő Európa sárgán világít, csak Japánban és Szingapúr környékén hasonlóan látványos a mobilhálózat fejlettsége. A részletesebb európai atlaszon sajnos nagyon jól látszik, hogy mifelénk…
febr. 13
10:09
Online videótechnológiai vállalattal növeli értékét a Yahoo (prim)
A Yahoo váratlanul bejelentette, hogy 160 millió dollárért egy online videótechnológiával foglalkozó vállalatot vásárol fel, a lépés nagyban növelheti a Yahoo összértékét a Microsofttal folytatott felvásárlási tárgyalások során.
febr. 13
10:11
Rajtaütésszerű EU vizsgálat az Intel irodáiban (prim)
Az Unió már korábban bejelentette, hogy kérdésesnek tartja a világ legnagyobb CPU gyártójának piaci gyakorlatát, ám egyelőre csak vizsgálódik. Ennek jegyében az EU szakértői meglepetésszerű vizsgálatot tartottak az Intel müncheni irodáiban.
febr. 13
10:15
Belebetegszik a több-pénztáras rendszer az informatikai kihívásokba? (prim)
Az új egészségügyi törvény elfogadása több szakmai, infrastrukturális kérdés megoldását veti fel, amelyek közül az egyik legégetőbb az ellátási- és a biztosítási folyamatban részt vevő intézmények informatikai rendszerének összekapcsolása. A rendszerintegrációs projekt a több-pénztáras rendszer működésének sarkalatos pontja, hiszen e nélkül nem lesznek hozzáférhetők a betegek adatai sem…
febr. 13
10:18
A Gartner a piacvezetők közé sorolta az Oracle-t (MaHu)
Az Oracle üzletiintelligencia-platformjai a Gartner "bűvös négyzetének" piacvezetői szegmensébe kerültek 2008-ban. A Gartner további 13 beszállító üzletiintelligencia-platformjával együtt vizsgálta az Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition Plus termékét.
febr. 13
10:20
9 fontos Microsoft frissítés, Silverlight, és átfogó javítócsomag az Internet Explorerhez (prim)
A Microsoft erre a hónapra számos kiemelten fontos javítást tett közzé, köztük megtalálható a cég böngészőjének átfogó javítása, a Word és az Office javításai is, de újdonságként letölthető a vállalat gazdagabb webes élményt kínáló Silverlight platformja is.
febr. 13
10:31
Razzia az Intelnél és a Media Marktnál (prohardver)
Újabb vádpontokkal bővülhet a processzorgyártó elleni európai vizsgálat. Meghallgatás egy hónap múlva.
febr. 13
10:35
A mobilkészülék árába épül be az Omnifone "ingyenes" zeneszolgáltatása is (HWSW)
A Qtrax csúfos fiaskójára tekintve érdemes minden ingyenesnek hirdetett zeneletöltő szolgáltatást fenntartásokkal kezelni, az Omnifone neve mellett azonban olyan partnerek szerepelnek, mint az LG Electronics, vagy a Vodafone. Az ingyenesség persze itt is csak egy virtuális címke, a brit cég a Nokiához hasonlóan a készülék árába építené be a zeneletöltések árát.
febr. 13
10:36
Vodafone: fókuszban az olcsó külföldi netezés (terminal)
A Vodafone elébe ment Reding kívánságainak.
febr. 13
10:38
Íme az év legjobb mobiltelefonja! (terminal)
Most végre kiderül, hogy 2008-ban melyik készülék a legjobb...
febr. 13
10:47
Prototype: bővített trailer (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Legutóbb tavaly év végén láthattunk trailert a Prototype-ról: most következzen az akkor bemutatott kedvcsináló kibővített, még több ingame jelenetet tartalmazó változata.
febr. 13
10:47
Forgalomfigyelés mobilok segítségével (prohardver)
A Nokia és a Berkeley megalkotta különleges forgalomfigyelő megoldását, mely GPS-es okostelefonokon alapul.

Keresés