2008. február 13. szerda

febr. 13
7:12
"Három igennel sokat spórolhatsz!" (Infostart)
Ma délután tartja országértékelő beszédét a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el beszédét.
febr. 13
7:28
Hiller és Lamperth is lapátra kerül? (Infostart)
Az Index.hu szerint a miniszterelnök nem csupán egy személycserét hajtott végre azzal, hogy Takács Albertet Draskovics Tibor váltja. Teljesen átalakította közvetlen környezetét is. A népszavazás után távozhat Lamperth Mónika és Hiller István is. A portál szerint Gyurcsány Ferenc a parlament jövő hétfői ülésén hirdeti meg az új hangsúlyok politikáját, amihez új emberek dukálnak majd.
febr. 13
7:55
Németh az orosz titkosszolgálat és Laborc kapcsolatáról (Infostart)
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint önmagában az a tény is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal élén olyan személy áll, aki korábban hat évet töltött a KGB akadémiáján. Németh Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az orosz titkosszolgálatnak így a mai napig lehetnek információi Laborc Sándorról. Hozzátette: Magyarország szempontjából…
febr. 13
8:01
Vállalkozások egyházi mezben (168 Óra Online)
Mi a garancia arra, hogy profitorientált vállalkozás vagy demokráciaellenes szerveződés nem bújhat egyházi mezbe, visszaélve az adókedvezménnyel is? Buda Péter vallásszakértőt és Gábor György vallásfilozófust kérdeztük. [Dátum: 2008. 02. 13. 02:02]
febr. 13
8:07
Profitegyházat alapított a parafenomén (168 Óra Online)
Tavaly 4,3 milliárd forintot gyűjtött az egy százalékokból a 144 bejegyzett magyar egyház. Olyanok is pénzhez jutottak, akiket a hitvallás helyett a profit vezérel. [Dátum: 2008. 02. 13. 02:02]
febr. 13
8:23
A népszavazás árnyékában Orbán és Gyurcsány (Napi)
febr. 13
8:39
Hátrébb húzták a kordont a Kossuth téren (Infostart)
Visszaállította az eredeti helyére a budapesti Kossuth téren korábban felállított kordonokat a rendőrség.
febr. 13
8:44
Fidesz-nagygyűlés március 15-én? (Napi)
febr. 13
9:05
Zuschlag megtört (Napi)
febr. 13
9:16
Gyurcsány: sikeres a kormány (Napi)
febr. 13
10:06
Megfojtotta a tumor a fiatal pápai nőt, akit nem utaltak kórházba (Infostart)
Rendőrségi eljárás indult egy pápai orvos ellen, miután egy 26 éves nő belehalt egy mellkasi daganatba. A 26 éves nő szülei pert indítottak az ügyben, a rendőrség nyomoz. Az InfoRádiónak a neve elhallgatását kérő kezelőorvos azt mondta: a szakma szabályai szerint jártak el.
febr. 13
10:23
Távozhat a kormányból Lamperth Mónika és Hiller István is (Metropol)
Az Index internetes portál szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem csupán egy személycserét hajtott végre azzal, hogy Takács Alber igazságügyi és rendészeti miniszter helyére Draskovics Tibort állította, hanem teljesen átalakította közvetlen környezetét is.
febr. 13
11:05
Nem alakítják, mégis átszervezik a kormányt? (Napi)
febr. 13
11:27
Megszólalt Zuschlag János (Infostart)
Részletes vallomást tett az ügyészek előtt az MSZP volt országgyűlési képviselője, Zuschlag János. A kiskunhalasi pártszervezet korábbi elnöke ellen különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt indult eljárás.
febr. 13
11:38
Már csak két napjuk van a felvételizőknek (Infostart)
A felvételizőknek még két napjuk van arra, hogy postára adják jelentkezéseiket a felsőoktatási intézményekbe. Az alapképzésben összesen 1.616 szak közül választhatnak a diákok, ezek mellett több mint 200 mesterképzés és mintegy 380 felsőfokú szakképzés szerepel még a Felsőoktatási Felvételi tájékoztatóban.
febr. 13
11:43
Alkotmányjogászi vélemény az egészségbiztosítási törvényről (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnöknek nincs újabb lehetősége arra, hogy tiltakozzon az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény ellen, ezúttal alá kell írnia - mondta az InfoRádiónak Lövétei István alkotmányjogász.
febr. 13
12:15
Megkezdődött a katasztrófaturizmus a leomlott löszfalnál (Infostart)
Lelassult a dunaszekcsői löszfal mozgása, egyelőre nem kell hatalmas földmennyiség leomlásától tartani - mondta az InfoRádiónak a polgári védelem helyi kirendeltségének vezetője. A dunaszekcsői polgármester hangsúlyozta: nincs veszélyben a lakosok ivóvízellátása, annak ellenére sem, hogy az azt biztosító víztorony a löszfal közelében van.
febr. 13
12:58
Ismét jön a káosz: egyre valószínűbb a pénteki vasutassztrájk (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti tárgyalás a sztrájkkövetelésekről. Bárány Balázs Péter, a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke elmondta, ha továbbra sem jutnak megállapodásra, legkésőbb péntektől újra sztrájkot hirdetnek.
febr. 13
13:14
Csontvázak Budapest szívében: videó (Infostart)
Csontváz kosztümbe öltözött Greenpeace-aktivisták vonultak fel a Képviselői Irodaház melletti parkban nukleáris hulladék-tárolókat szimbolizáló hordókon dobolva. Rohonyi Péter kampányszervező elmondta, arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy van alternatívája az atomenergiának.
febr. 13
13:54
Budapest felszabadulására emlékeztek (Metropol)
A második világháború civil áldozataira emlékeztek mintegy százan a budapesti harcok megszűnésének 63. évfordulója alkalmából szerdán a fővárosi Farkasréti temetőben a polgári áldozatok síremlékénél.
febr. 13
14:39
Versenyhivatali eljárás a Tesco ellen (Infostart)
Versenyhivatali eljárás indult a Tesco ellen. A GVH az áruházlánc szerződéskötési gyakorlatát vizsgálja a Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete kezdeményezésére. A beszállítókat képviselő szervezet elnöke szerint a Tesco visszaél a gazdasági erőfölényével, az áruházlánc jogi igazgatója ezt cáfolja.
febr. 13
14:50
Méhrajjal akartak egymilliárd forintot jogtalanul lehívni (Infostart)
Mintegy egymilliárd forint uniós támogatást akart igényelni jogtalanul egy pályázatíró családi vállalkozás - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Bajnai Gordon hozzátette: sem a vállalkozásnak, sem a hozzá köthető 140 cégnek nem sikerült pénzt lehívnia.
febr. 13
14:52
Államtitkárkeringő a minisztériumok között (Infostart)
Több államtitkári poszton jelentett be változásokat a kormányszóvivő. Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón azt közölte: Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal, Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Keller László a Pénzügyminisztérium államtitkára lesz.
febr. 13
15:00
Még nincs vége a járványos időszaknak (Infostart)
Továbbra is tart az országos influenzajárvány, annak ellenére, hogy az előző héthez képest kevesebb - összesen 30 ezer - beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt háziorvoshoz.
febr. 13
15:15
Nem váltják le a tárcavezetőket (Metropol)
Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter távozna a kormányból.
febr. 13
15:22
Távozik a budapesti Szent János Kórház főigazgatója (Infostart)
Távozik posztjáról a fővárosi Szent János Kórház főigazgatója. A Távirati Iroda úgy tudja: Kázmér Tibor a napokban már egyeztetett az ügyben Demszky Gábor főpolgármesterrel, de döntésének indokairól nem közöltek részleteket.
febr. 13
15:38
További mozgások a kormányban (Napi)
febr. 13
15:55
Hiába a patikaliberalizáció, ugyanúgy vásárolunk (Infostart)
Egyelőre nem változtak számottevően a gyógyszervásárlási szokások a patikaliberalizáció miatt - olvasható Gfk Hungária felmérésében.
febr. 13
16:06
Elfogadta a kormány a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát (Infostart)
Elfogadta a kormány a 2025-ig szóló Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát - közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
febr. 13
16:22
Nem izgat minket a nyugdíj (Metropol)
A magyar lakosság jelentős része egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy nyugdíjba vonulását követően miből fog megélni - írta szerdai számában, egy kutatás eredményeit ismertetve, a Világgazdaság.
febr. 13
16:27
Ismét ingyenes parkolási helyeket szüntetnek meg Budapesten (Infostart)
A tervek szerint az idén a harmadik negyedévtől fizetős lesz a parkolás az Árpád híd pesti hídfőjének környékén - jelentette be az InfoRádióban a XIII. kerület alpolgármestere. Borszéki Gyula hozzátette: a képviselőtestület döntése értelmében két és fél év alatt Újlipótváros és Angyalföld területének majdnem felében kell majd fizetni az utcán parkolásért.
febr. 13
16:38
Alig nőtt a patikán kívüli gyógyszervásárlások aránya (Metropol)
A patikaliberalizáció egyelőre nem eredményezett számottevő változást a gyógyszervásárlási szokásokban, a patikán kívüli költések nem érik el a teljes gyógyszertári forgalom 1 százalékát sem.
febr. 13
17:05
Emberkereskedelem: Magyarország elsősorban tranzitország (Metropol)
A civil szféra bevonására, az egyes országok közti hatékonyabb együttműködésre van, volna szükség az emberkereskedelem visszaszorításához. A témával kapcsolatos bécsi konferencián egy magyar küldöttség is jelen van.
febr. 13
17:07
Még mindig eredménytelen az egyeztetés (Metropol)
Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START között a szerdai egyeztetésen a sztrájkkövetelésről.
febr. 13
17:38
Orbán: "Ez így nem mehet tovább" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint tavaly omladozni kezdtek azok a falak, amelyek eddig elválasztották a magyarokat. "Az egyetértés ma Magyarországon széles. Az emberek elsöprő többsége változást akar. Ez így nem mehet tovább!" - jelentette ki tizedik évértékelő beszédében Budapesten Orbán Viktor. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint a népszavazáson az emberek képesek lesznek arra, hogy sikert…
febr. 13
17:43
Orbán évet értékelt: ez így nem mehet tovább (Napi)
febr. 13
19:12
Gyurcsány a jobboldal történelmi árulásáról (Infostart)
"A jobboldal nagyobbik része elárulta a polgári politikát" - vélekedik blogjában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hozzátéve, hogy szerinte a jelenlegi ellenzék "megijedt azoktól a nehézségektől, amelyek egy ilyen tartalmú modernizációs politikával szemben álltak".
febr. 13
19:17
MSZP: "Orbán Viktor a maradiság politikusa" (Infostart)
Az MSZP szerint a Fidesz a maradiság pártja lett, és a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól - mondta Nyakó István, a nagyobbik kormánypárt szóvivője Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva.
febr. 13
19:22
SZDSZ: Orbán riogatja a nemmel szavazni akarókat (Infostart)
Az SZDSZ szerint a népszavazáson az igen szavazatokkal a szocializmus felé fordulna Magyarország - reagált a Fidesz elnökének évértékelőjére a liberális párt ügyvivője, Gusztos Péter.
febr. 13
19:33
MDF: a Fidesz elnöke kettős beszédet alkalmazott (Infostart)
Az MDF szerint a Fidesz elnöke kettős beszédet alkalmazott évértékelő beszédében, hiszen ezekkel a szavakkal akár a nemek, akár az igenek mellett is tudott volna érvelni.
febr. 13
19:44
Orbán: új korszak nyitánya lehet a népszavazás - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Soha nem látott széleskörű egyetértés eredményének nevezte a népszavazás kiírását a Fidesz elnöke. Orbán Viktor országértékelő beszédében hangsúlyozta: az emberek összefogása azt jelzi, hogy a többség változást akar Magyarországon.
febr. 13
19:50
Nagy eredmények, vagy bukás jellemzi az egészségügy másfél évét? (Infostart)
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint tartani lehet az egészségbiztosítási pénztárak létrehozásának ütemtervét. A miniszter ezt az elmúlt másfél évet értékelve jelentette ki. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa egyesre értékelte az Egészségügyi Minisztérium elmúlt másfél évét.
febr. 13
21:56
Program segít kiszűrni a tisztességtelen internetes kereskedőket (Infostart)
Az online kereskedelemmel foglalkozó cégek ellenőrzését teszi lehetővé az Európai Fogyasztói Központ új internetes szolgáltatása. A "Vásárlási tanácsadó" egy keresőprogram, amelynek segítségével már a megrendelés előtt kiszurhetők a tisztességtelen webes kereskedők - mondta az InfoRádiónak az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

Keresés