2008. február 13. szerda

febr. 13
5:20
Fábry emberi méltósághoz való jogot sértett? (Alternatív Energia)
Közigazgatási eljárás indítását szorgalmazta tegnap az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ülésén Fábry Sándornak a Showder múlt heti adásában Lendvai Ildikóval kapcsolatban elhangzott, emberi méltóságot sértő kijelentései miatt a médiahatóság MSZP által jelölt tagja, Ladvánszky György - értesült a Népszava. Az ORTT ma dönt a eljárás megindításáról.
febr. 13
5:36
Nem csinálnak hőst Karsaiból (Alternatív Energia)
Megkezdte munkáját az MSZP-frakció etikai bizottsága az egészségügyi reform ellen szavazó Karsai József ügyében. Az eljárás végén figyelmeztetés, pénzbírság, legrosszabb esetben a frakcióból való kizárás várhat a képviselőre. A frakciótagok véleménye megoszlik az ügyről: van, aki képviselőtársát a függetlenek között látná szívesen. Karsai szerint egy névtelen telefonáló nemrég azt közölte vele, ha…
febr. 13
5:42
Draskovics Tibor az új rendészeti vezető (Alternatív Energia)
Hétfőtől a közigazgatás öszehangolásáért eddig felelős tárca nélküli miniszter, Draskovics Tibor veszi át az igazságügyi tárca irányítását. A kancellária adminisztratív vezetése egészében Kiss Péterhez kerül, de a kormányfő elvonja tőle a politikai stratégia-alkotással kapcsolatos feladatot, amit magához von.
febr. 13
5:52
Kérdéses, hogy a referendum megakadályozhatja-e a tb-rendszer átalakítását (Alternatív Energia)
Akár nyár végén, de legkésőbb ősszel lehet népszavazást tartani az egészségbiztosítási reformról. Az átalakítást szabályozó törvényt hétfőn ismét elfogadta az Országgyűlés, így az napokon belül hatályba lép. A Liga és más civil szervezetek már összegyűjtötték a kellő aláírást a több biztosítós rendszer elleni referendumhoz, de még azt sem tudni, hogy a kabinet reformjára egyáltalán…
febr. 13
6:09
Email-ben lehetett Orbán országértékelésének hangneméről szavazni (Alternatív Energia)
Kormányzati hazugságokról, süllyedő országról és ezekkel szemben a "bűvös", a bajokra gyógyírt nyújtó három igenes népszavazásról beszél vélhetően ma délután hívei előtt Orbán Viktor. A Fidesz elnöke délután tizedik alkalommal lép a nyilvánosság elé, hogy az ország helyzetét saját szájíze szerint értékelje. Fideszes forrásból úgy értesültünk, a napokban több ezer szimpatizánst kérdeztek email-ben…
febr. 13
6:19
A Cafetériát javasolta megoldásnak a VDSZSZ (Alternatív Energia)
Folytatódnak az egyeztetések ma a vasutasok követeléseiről a Vasúti Dolgozók Szabad Szervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt., valamint a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. között, miután a szakszervezet és a munkáltató keddi tárgyalása sem vezetett eredményre.
febr. 13
7:12
"Három igennel sokat spórolhatsz!" (Infostart)
Ma délután tartja országértékelő beszédét a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el beszédét.
febr. 13
7:24
Megszólalt a csalással gyanúsított képviselő (Alternatív Energia)
Zuschlag János részletes, feltáró, önmagára nézve is terhelő vallomást tett kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen - írta szerdai számában a Magyar Hírlap.
febr. 13
7:28
Hiller és Lamperth is lapátra kerül? (Infostart)
Az Index.hu szerint a miniszterelnök nem csupán egy személycserét hajtott végre azzal, hogy Takács Albertet Draskovics Tibor váltja. Teljesen átalakította közvetlen környezetét is. A népszavazás után távozhat Lamperth Mónika és Hiller István is. A portál szerint Gyurcsány Ferenc a parlament jövő hétfői ülésén hirdeti meg az új hangsúlyok politikáját, amihez új emberek dukálnak majd.
febr. 13
7:55
Németh az orosz titkosszolgálat és Laborc kapcsolatáról (Infostart)
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint önmagában az a tény is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal élén olyan személy áll, aki korábban hat évet töltött a KGB akadémiáján. Németh Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az orosz titkosszolgálatnak így a mai napig lehetnek információi Laborc Sándorról. Hozzátette: Magyarország szempontjából…
febr. 13
8:39
Hátrébb húzták a kordont a Kossuth téren (Infostart)
Visszaállította az eredeti helyére a budapesti Kossuth téren korábban felállított kordonokat a rendőrség.
febr. 13
8:51
Elképzelhető, hogy eredeti helyére kerül vissza a kordon (Alternatív Energia)
A rendőrség szerdára virradóra elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét - közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője.
febr. 13
10:06
Megfojtotta a tumor a fiatal pápai nőt, akit nem utaltak kórházba (Infostart)
Rendőrségi eljárás indult egy pápai orvos ellen, miután egy 26 éves nő belehalt egy mellkasi daganatba. A 26 éves nő szülei pert indítottak az ügyben, a rendőrség nyomoz. Az InfoRádiónak a neve elhallgatását kérő kezelőorvos azt mondta: a szakma szabályai szerint jártak el.
febr. 13
10:18
A pletykák szerint távozik Lamperth és Hiller is (Alternatív Energia)
A márciusi népszavazást követően az Index internetes portál információi szerint távozhat a kormányból Lamperth Mónika szociális és Hiller István oktatási miniszter.
febr. 13
10:23
Távozhat a kormányból Lamperth Mónika és Hiller István is (Metropol)
Az Index internetes portál szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem csupán egy személycserét hajtott végre azzal, hogy Takács Alber igazságügyi és rendészeti miniszter helyére Draskovics Tibort állította, hanem teljesen átalakította közvetlen környezetét is.
febr. 13
10:35
A Magyar Gárdáról ír egy amerikai konzervatív lap (Alternatív Energia)
A Magyar Gárda előretöréséről írt szerdán a The Christian Science Monitor amerikai konzervatív napilap, romaellenes, szélsőjobb milíciaként mutatva be a csoportot, amely a magyarság védelmezőjének nevezi magát.
febr. 13
10:57
A MÁV jövőjét kockáztatják a szakszervezet követelései? (Alternatív Energia)
Ma sem született kompromisszum a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) közötti tárgyaláson.
febr. 13
11:27
Megszólalt Zuschlag János (Infostart)
Részletes vallomást tett az ügyészek előtt az MSZP volt országgyűlési képviselője, Zuschlag János. A kiskunhalasi pártszervezet korábbi elnöke ellen különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt indult eljárás.
febr. 13
11:38
Már csak két napjuk van a felvételizőknek (Infostart)
A felvételizőknek még két napjuk van arra, hogy postára adják jelentkezéseiket a felsőoktatási intézményekbe. Az alapképzésben összesen 1.616 szak közül választhatnak a diákok, ezek mellett több mint 200 mesterképzés és mintegy 380 felsőfokú szakképzés szerepel még a Felsőoktatási Felvételi tájékoztatóban.
febr. 13
11:43
Alkotmányjogászi vélemény az egészségbiztosítási törvényről (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnöknek nincs újabb lehetősége arra, hogy tiltakozzon az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény ellen, ezúttal alá kell írnia - mondta az InfoRádiónak Lövétei István alkotmányjogász.
febr. 13
12:15
Megkezdődött a katasztrófaturizmus a leomlott löszfalnál (Infostart)
Lelassult a dunaszekcsői löszfal mozgása, egyelőre nem kell hatalmas földmennyiség leomlásától tartani - mondta az InfoRádiónak a polgári védelem helyi kirendeltségének vezetője. A dunaszekcsői polgármester hangsúlyozta: nincs veszélyben a lakosok ivóvízellátása, annak ellenére sem, hogy az azt biztosító víztorony a löszfal közelében van.
febr. 13
12:34
A Fidesz jogászai már dolgoznak az újabb beadványon (Alternatív Energia)
A Fidesz minden jogi eszközt felhasznál, hogy megállítsa a kormány népszavazási ellenkampányát - mondta Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 13
12:58
Ismét jön a káosz: egyre valószínűbb a pénteki vasutassztrájk (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti tárgyalás a sztrájkkövetelésekről. Bárány Balázs Péter, a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke elmondta, ha továbbra sem jutnak megállapodásra, legkésőbb péntektől újra sztrájkot hirdetnek.
febr. 13
13:14
Csontvázak Budapest szívében: videó (Infostart)
Csontváz kosztümbe öltözött Greenpeace-aktivisták vonultak fel a Képviselői Irodaház melletti parkban nukleáris hulladék-tárolókat szimbolizáló hordókon dobolva. Rohonyi Péter kampányszervező elmondta, arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy van alternatívája az atomenergiának.
febr. 13
13:54
Budapest felszabadulására emlékeztek (Metropol)
A második világháború civil áldozataira emlékeztek mintegy százan a budapesti harcok megszűnésének 63. évfordulója alkalmából szerdán a fővárosi Farkasréti temetőben a polgári áldozatok síremlékénél.
febr. 13
14:22
A kormányszóvivő cáfolja a pletykákat (Alternatív Energia)
A kormányszóvivő cáfolta az Index internetes hírportálon megjelent "parlamenti pletykát", hogy Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, illetve Hiller István oktatási és kultúrális miniszter távozna a kormányból.
febr. 13
14:39
Versenyhivatali eljárás a Tesco ellen (Infostart)
Versenyhivatali eljárás indult a Tesco ellen. A GVH az áruházlánc szerződéskötési gyakorlatát vizsgálja a Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete kezdeményezésére. A beszállítókat képviselő szervezet elnöke szerint a Tesco visszaél a gazdasági erőfölényével, az áruházlánc jogi igazgatója ezt cáfolja.
febr. 13
14:44
Kökény Mihály veszi át Ajkay Zoltán megüresedett helyét (Alternatív Energia)
Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke veszi át a napokban elhunyt Ajkay Zoltán helyét a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságában.
febr. 13
14:50
Méhrajjal akartak egymilliárd forintot jogtalanul lehívni (Infostart)
Mintegy egymilliárd forint uniós támogatást akart igényelni jogtalanul egy pályázatíró családi vállalkozás - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Bajnai Gordon hozzátette: sem a vállalkozásnak, sem a hozzá köthető 140 cégnek nem sikerült pénzt lehívnia.
febr. 13
14:52
Államtitkárkeringő a minisztériumok között (Infostart)
Több államtitkári poszton jelentett be változásokat a kormányszóvivő. Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón azt közölte: Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal, Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Keller László a Pénzügyminisztérium államtitkára lesz.
febr. 13
14:54
Személyi változások az államtitkároknál (Alternatív Energia)
Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal (MeH), Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Keller László pedig a Pénzügyminisztérium államtitkára lesz - jelentette be Budai Bernadett a szerdai budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón.
febr. 13
15:00
Még nincs vége a járványos időszaknak (Infostart)
Továbbra is tart az országos influenzajárvány, annak ellenére, hogy az előző héthez képest kevesebb - összesen 30 ezer - beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt háziorvoshoz.
febr. 13
15:15
Nem váltják le a tárcavezetőket (Metropol)
Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter távozna a kormányból.
febr. 13
15:16
"Jobb lenne előbb saját házunk táján söpörni" (Alternatív Energia)
Előbb Magyarországon kell megoldani a kisebbségek parlamenti képviseletének helyzetét, és csak ezt követően lehetne európai szinten gondolkodni - mondta a kisebbségi ombudsman, akit az MTI szerdán annak kapcsán keresett meg, hogy az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője egy összeurópai kisebbségi parlament megteremtését szorgalmazta.
febr. 13
15:22
Távozik a budapesti Szent János Kórház főigazgatója (Infostart)
Távozik posztjáról a fővárosi Szent János Kórház főigazgatója. A Távirati Iroda úgy tudja: Kázmér Tibor a napokban már egyeztetett az ügyben Demszky Gábor főpolgármesterrel, de döntésének indokairól nem közöltek részleteket.
febr. 13
15:43
Rainer M. János: vannak háborús bűnösök is a 301-es és 298-as parcellában (Alternatív Energia)
Minden bizonnyal vannak háborús és népellenes bűncselekmények miatt kivégzett személyek a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es és 298-as parcellájában, ahová a kommunizmus áldozatainak egy részét is temették - mondta szerdán az MTI megkeresésére Rainer M. János, az 1956-os Intézet Közalapítvány igazgatója.
febr. 13
15:55
Hiába a patikaliberalizáció, ugyanúgy vásárolunk (Infostart)
Egyelőre nem változtak számottevően a gyógyszervásárlási szokások a patikaliberalizáció miatt - olvasható Gfk Hungária felmérésében.
febr. 13
16:06
Elfogadta a kormány a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát (Infostart)
Elfogadta a kormány a 2025-ig szóló Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát - közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
febr. 13
16:17
Távozik posztjáról a János kórház főigazgatója (Alternatív Energia)
Távozik posztjáról Kázmér Tibor, a Fővárosi Szent János Kórház főigazgatója - tudta meg fővárosi politikusoktól az MTI szerdán -, a főigazgató a napokban Demszky Gábor főpolgármesternél járt ez ügyben. Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke az értesülést megerősítve elmondta, hogy a szakbizottság jövő héten dönt a Kázmér Tibor által benyújtott lemondás…
febr. 13
16:22
Nem izgat minket a nyugdíj (Metropol)
A magyar lakosság jelentős része egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy nyugdíjba vonulását követően miből fog megélni - írta szerdai számában, egy kutatás eredményeit ismertetve, a Világgazdaság.
febr. 13
16:27
Ismét ingyenes parkolási helyeket szüntetnek meg Budapesten (Infostart)
A tervek szerint az idén a harmadik negyedévtől fizetős lesz a parkolás az Árpád híd pesti hídfőjének környékén - jelentette be az InfoRádióban a XIII. kerület alpolgármestere. Borszéki Gyula hozzátette: a képviselőtestület döntése értelmében két és fél év alatt Újlipótváros és Angyalföld területének majdnem felében kell majd fizetni az utcán parkolásért.
febr. 13
16:33
"Minősíthetetlen vádaskodás" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péternek az SZDSZ elnökválasztásáról, és az ő abban játszott állítólagos szerepéről szóló kijelentéseit.
febr. 13
16:35
A kormányszóvivői iroda cáfolja a további minisztercseréket (Alternatív Energia)
Minden alapot nélkülözőnek nevezte a kormányszóvivői iroda a sajtóban megjelent, további minisztercserékre vonatkozó találgatásokat. Az iroda közleményét szerdán jutatták el az MTI-nek. Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter távozna a kormányból -…
febr. 13
16:38
Alig nőtt a patikán kívüli gyógyszervásárlások aránya (Metropol)
A patikaliberalizáció egyelőre nem eredményezett számottevő változást a gyógyszervásárlási szokásokban, a patikán kívüli költések nem érik el a teljes gyógyszertári forgalom 1 százalékát sem.
febr. 13
17:05
Emberkereskedelem: Magyarország elsősorban tranzitország (Metropol)
A civil szféra bevonására, az egyes országok közti hatékonyabb együttműködésre van, volna szükség az emberkereskedelem visszaszorításához. A témával kapcsolatos bécsi konferencián egy magyar küldöttség is jelen van.
febr. 13
17:07
Még mindig eredménytelen az egyeztetés (Metropol)
Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START között a szerdai egyeztetésen a sztrájkkövetelésről.
febr. 13
17:11
Horváth Ágnes: tartani lehet a pénztáralapítás ütemtervét (Alternatív Energia)
A egészségbiztosítási pénztárak létrehozásának ütemtervét tartani lehet, a pénztárak működésüket 2009. április 1-jén kezdik meg, a reform kormánybiztosának személye még nem dőlt el - mondta az egészségügyi miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
febr. 13
17:13
Csődbe mehet Pécs a pénzügyi bizottság fideszes elnöke szerint (Alternatív Energia)
Növekvő adósságai miatt csődbe mehet Pécs 2010-re a város pénzügyi bizottságának fideszes elnöke szerint, aki erről sajtótájékoztatón beszélt szerdán, a baranyai megyeszékhelyen. "A város vezetése olyan adósságspirálba hajszolta Pécset, melyből képtelen kikerülni. Pécs idei költségvetése 39,7 milliárd forint, a hitelállománya 19 milliárd forint, amely év végére eléri a 21 milliárd forintot, a…
febr. 13
17:27
"A Magyar Honvédség képes szembenézni az új kihívásokkal" (Alternatív Energia)
A Magyar Honvédség képes szembenézni az új kihívásokkal, a hadsereget teljesítményükre büszke katonák alkotják - jelentette ki Szekeres Imre honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség évértékelő és feladatszabó értekezletén szerdán Budapesten.
febr. 13
17:38
Orbán: "Ez így nem mehet tovább" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint tavaly omladozni kezdtek azok a falak, amelyek eddig elválasztották a magyarokat. "Az egyetértés ma Magyarországon széles. Az emberek elsöprő többsége változást akar. Ez így nem mehet tovább!" - jelentette ki tizedik évértékelő beszédében Budapesten Orbán Viktor. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint a népszavazáson az emberek képesek lesznek arra, hogy sikert…

Keresés