2008. február 17. vasárnap

febr. 17
7:53
Új vezetőt választanak Gecsén (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Veszprém megyei Gecse községben. A választásra azért van szükség, mert a település korábbi polgármestere 2007. október 30-án családi okok miatt lemondott tisztségéről.
febr. 17
8:15
Gyorsan lezavarják majd a népszavazást (Népszava)
Várhatóan a korábbinál egyenletesebben érkeznek majd a népszavazás napján az eredmények, köszönhetően annak, hogy minden, a közigazgatási hálózatba bekapcsolt településről közvetlenül küldhetnek majd elektronikus úton adatokat az Országos Választási Irodának.
febr. 17
8:37
Orbán: mi nem ellenzék vagyunk, mi vagyunk az új irány (Népszava)
Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi. Erről a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott, műsorában beszélt vasárnap reggel.
febr. 17
9:19
Gárdabakancsok a jog ösvényein (168 Óra Online)
Csak áprilisban kezdi tárgyalni a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda ügyét, hónapokkal azután, hogy a Fővárosi Főügyészség az egyesület feloszlatását kezdeményezte. [Dátum: 2008. 02. 17. 09:00]
febr. 17
10:07
Kóka János gyanút fogott (orientpress)
Napokkal azután, hogy a hírTV olyan bizonyítékokat mutatott be, melyek arra engedtek következtetni, hogy visszásságok történtek az SZDSZ elnökválasztásán, Kóka János bejelentette: pártjában „erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek.” A pártelnök vizsgálatot kezdeményezett, és akár kész egy újabb választáson is megmérettetni magát.
febr. 17
10:35
Nyolc áldozata volt egy illegális utcai autóversenynek (MaHu)
Tragédiába torkollott egy illegális utcai autóverseny helyi idő szerint szombat hajnalban az Egyesült Államokban: a nézők közé rohant egy autó; nyolcan életüket vesztették, öten súlyosan megsérültek. A szerencsétlenség Maryland államban, Washingtontól 30 kilométerre délre történt.
febr. 17
10:35
Závecz: a kormány kampánya kezdi meggyőzni a szocialista szavazókat (Infostart)
A Fidesz szavazóinak több mint 90 százaléka a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörlését támogatná a március 9-ei népszavazáson. Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szocialista szavazóbázis megosztottabb a kérdéseket illetően. Az MSZP szimpatizánsainak többsége nemmel szavazna a tandíjjal összefüggő kérdésre.
febr. 17
10:42
Tejszállítónak ütközött és meghalt egy német autó vezetője (HVG)
Meghalt annak a német rendszámú személyautónak a vezetője, amely tejszállító teherautónak ütközött Klárafalván.
febr. 17
10:55
Beperelik az Indexet? (Népszava)
Jogászok elemzik, hogy az Index cikke kapcsán indítsanak-e peres eljárást, Gyurcsány Ferencnek ugyanis semmi köze a Fortus-ügyhöz, és az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak - közölte a kormányszóvivői iroda vasárnap, az internetes portál cikkére reagálva.
febr. 17
11:08
Gyurcsány tagadja az Index olajos állításait (MaHu)
Jogászok elemzik, hogy az Index cikke kapcsán indítsanak-e peres eljárást, Gyurcsány Ferencnek ugyanis semmi köze a Fortus-ügyhöz, és az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel vasárnap, az internetes portál cikkére reagálva.
febr. 17
11:13
Sík Endre: a vizitdíj nem csökkentette a hálapénzt (Infostart)
A TÁRKI kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
12:36
Gyilkos gáz az egri kórházban (orientpress)
Brómcián volt abban a dobozban, amit az egri Markhot Ferenc Kórházban találtak - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány a Vasárnapi Blikknek. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz, hogy kiderüljön, ki és miért helyezte el a gyógyszertár hűtőkamrájában a gyilkos gázt.
febr. 17
13:26
Tárki: megmaradt a hálapénz (Népszava)
A Tárki kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
13:34
Dokumentum igazolja a csalást az SZDSZ elnökválasztásán (+videó) (C-Press)
A Hír Televízió birtokába került a Borsod megyei küldöttek jelenléti ívének másolatán egy olyan borsodi küldöttházaspár neve is szerepel, akik...
febr. 17
13:36
Rogán is elítéli a zsidózókat, díszzsidózókat és cigányozókat (C-Press)
Az V. kerületi képviselõ-testület állást foglalt fenyegetõen fellépõ csoportokról. A nyilatkozatban nem, de szóban nevesítették a Magyar Gárdát. Belváros-Lipótváros...
febr. 17
13:38
Fideszes segítség a romáknak! (C-Press)
A magyarországi jobbközép erõknek nagyon fontos, hogy a romák és nem romák együttélését ne terheljék konfliktusok, és segítséget kívánnak nyújtani...
febr. 17
14:12
Coventry megdöntötte Egerszegi 1991-es világcsúcsát (HVG)
A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában.
febr. 17
14:38
Sommás eljárás lesz a tyúkperekben (C-Press)
A tyúkperek egyszerûsítésére és gyorsítására készül az igazságügyi tárca. Évente akár százötvenezer-kétszázezer ügyet is érinthet a polgári perrendtartásról szóló törvény...
febr. 17
14:40
Vihar az Index olajszőkítési írása körül (HVG)
Az Index A Fortus nevében számláztam olajat c. cikkében arról írt, hogy egy békéscsabai vállalkozó, Milecz Zoltán a kilencvenes évek második felében 2, 5 milliárd forint értékben állított ki hamis számlákat olajkereskedő cégek, köztük a Fortus Rt. nevében. A cég 1995-ben alakult 45 százalékban a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Altus Rt. tulajdonaként. A kormányszóvivői iroda…
febr. 17
14:40
Villás Lajos: Mindennapi rasszizmus (C-Press)
Nem kell csodálkozni azon, hogy a rasszista nézetek nap-mint nap elõtérbe kerülnek. Lehet, mert a politika nem akarja, hogy...
febr. 17
14:42
Megizzasztották a kölykök Orbán Viktort (C-Press)
A Fidesz elnökét nem könnyû zavarba hozni, de néhány gyereknek mégis majdnem sikerült. Orbán Viktor (44) egy készülõ show-mûsor, a...
febr. 17
14:44
Songwriters' Klub a Merlinben (C-Press)
„Légyott, ahol a dalok születnek” Songwriters’ Klub a Merlinben2004 óta több mint száz bemutatott új alkotás az élõzenés dalszerzõ klubban....
febr. 17
14:46
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008 január (C-Press)
Zsigó Jenõ Félkész demokrácia (http://www.amarodrom.hu/archivum/2008/01/4.html) Eltévedt levél 1985-bõlOptimális esetben (http://www.amarodrom.hu/archivum/2008/01/6.html) Interjú dr. Ürmös Andorral, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma...
febr. 17
14:52
Nyakó szerint a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel (Népszava)
Nyakó István szerint a Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól. Az MSZP szóvivője erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.
febr. 17
14:53
"A kormány nem biztat nemre a népszavazás előtt" (Infostart)
A Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól - ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján.
febr. 17
15:14
Körözött kamaszlány riasztópisztolyt fogott egy taxisra (HVG)
Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy taxisra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
febr. 17
15:40
Megvonták a 320 milliós támogatást Karsaitól? + Videó (C-Press)
Nem bánta meg Karsai József, hogy nemmel szavazott hétfõn az egészségügyi privatizációs törvényre. Bár azzal fenyegették, hogy térsége nem kap...
febr. 17
15:42
Megingott Kóka elnöki széke (C-Press)
SZDSZ-es politikusok mondják:a leleplezett csalásra a lemondás lenne a tisztességes válasz. Azonnal le kellene mondania és idõ elõtti pártelnökválasztást kezdeményeznie...
febr. 17
15:52
Körözött kamaszlány riasztópisztolyt fogott egy taxisra (MaHu)
Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy taxisra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
16:22
Az MSZP nem avatkozik bele az SZDSZ ügyeibe (Népszava)
Nyakó István szerint az SZDSZ belügye, hogy történtek-e szabálytalanságok a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon. Az MSZP szóvivője erről egy kérdésére válaszolva beszélt budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.
febr. 17
16:29
Valóban brómciánt találtak az egri kórházban (Infostart)
Valóban súlyosan mérgező brómciánt tartalmazott az a "Brómcián" feliratú doboz, amelyet február 14-én találtak az egri kórházban.
febr. 17
16:33
Tisztújítás lehet a liberálisoknál (Népszava)
Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő vasárnap Szegeden.
febr. 17
16:35
SZDSZ. ha bebizonyosodik a csalás, új küldöttgyűlést hívnak össze (Infostart)
Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő vasárnap Szegeden.
febr. 17
16:35
SZDSZ-nem március 9-re (Népszava)
Fontos, hogy minél többen vegyenek részt a március 9-i népszavazáson azok közül, akik nemmel akarnak voksolni - közölte Gusztos Péter, a SZDSZ ügyvivője vasárnap Szegeden. "Érdemes elmenni azoknak is, akik nemmel voksolnak, mert szavazatuknak komoly súlya van" - mondta a liberális politikus sajtótájékoztatóján.
febr. 17
17:06
A Fidesz szerint Draskovics jelölésével visszatér a múlt (Népszava)
A Fidesz határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, vonja vissza Draskovics Tibor jelölését az igazságügyi miniszteri posztra - mondta a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten. A Fidesz szerint Draskovics Tibor nevéhez több kétes ügy is kapcsolódik, így ilyen előéletű ember nem kerülhet ebbe a pozícióba - közölte Varga Mihály sajtótájékoztatón.
febr. 17
17:07
Fidesz: a kormányfő vonja vissza Draskovics Tibor jelölését (Infostart)
A Fidesz határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, vonja vissza Draskovics Tibor jelölését az igazságügyi miniszteri posztra - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten.
febr. 17
17:19
A szocialisták nem foglalkoznak a liberálisok belügyeivel (MaHu)
Nyakó István szerint az SZDSZ belügye, hogy történtek-e szabálytalanságok a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon. Az MSZP szóvivője erről egy kérdésére válaszolva beszélt budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.
febr. 17
17:35
Kútba zuhant és meghalt egy idős férfi Szabolcsban (HVG)
Kútba zuhant és meghalt egy idős férfi a Szabolcs megyei Csengeren vasárnap.
febr. 17
17:45
A Fidesz üdvözli Koszovó függetlenségét (Népszava)
A Fidesz üdvözli a koszovói függetlenségi nyilatkozatot, a párt szerint Magyarországnak az Európai Unió meghatározó államaival együtt kell elismernie az új államot - mondta Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa.
febr. 17
18:52
SZDSZ: minél több nem kell a népszavazáson (MaHu)
Fontos, hogy minél többen vegyenek részt a március 9-i népszavazáson azok közül, akik nemmel akarnak voksolni - közölte Gusztos Péter, a SZDSZ ügyvivője vasárnap Szegeden.
febr. 17
19:40
SZDSZ: elkerülhetetlen volt Koszovó függetlenségének kikiáltása (Népszava)
Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltása a rendezés egyetlen lehetséges megoldása volt az SZDSZ szerint - tudatta a párt vasárnap közleményben. Az SZDSZ következetes álláspontja volt, hogy Koszovó státuszának 1999 óta húzódó végleges rendezése hozzájárul a Balkán stabilitásához. Tekintettel arra, hogy a rendezésre tett eddigi tárgyalásos kísérletek nem vezettek eredményre, és a megoldáshoz…
febr. 17
19:42
A Fiatal Baloldal szatírikus kampánya (Népszava)
Vasárnaptól elérhető a Fiatal Baloldal megújult honlapján a Régi Magyarország című szarkasztikus kampány, amely megmutatja milyenné válna Magyarország reformok nélkül - mondta Varga László, a szervezet elnöke.
febr. 17
20:50
Tamás Gáspár Miklós: Újra és újra a cigánykérdésrõl (C-Press)
Meglehetõsen baljós fordulatot vett a roma problémáról szóló vita - függetlenül a disputálók szándékától -, hiszen a balliberális sajtóba beférkõztek...
febr. 17
20:52
Gáspár Laci - És Mégis Forog a Föld (C-Press)
Szerkesztõség heti zenei ajánlataGáspár Laci - És Mégis Forog a Föld
febr. 17
20:54
Ha beengeditek a Gárdát, nyolcezer romát hozok ide! (C-Press)
Nagy István, a Hatvani Kisebbségi Önkormányzat képviselõje a városi képviselõtestület ülésén úgy fogalmazott, hogy ha a város beengedi a Magyar...
febr. 17
20:56
Menekülnének a nyomorteleprõl, de egyre fogy a reményük + Fotógaléria (C-Press)
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium elutasította Váralja Péróként emlegetett telepének felszámolási pályázatát. Filczinger Ágnes polgármestert megdöbbentette, a romákat sokkolta a...
febr. 17
20:58
Sok MSZP-tag átlép az MSZDP-be (C-Press)
Az MSZP-tagok közül sokan átlépnek a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba, és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerõsödéséhez – jelentette ki Kapolyi...
febr. 17
22:07
Draskovics eltökélt (Népszava)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezése után változtatni akar azon, hogy az országban sokan következmények nélkül szeghetik meg a szabályokat. Erről a jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorába beszélt vasárnap este.
febr. 17
23:50
Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése / GOP-2008-2.1.1/A, KMOP-2008-1.2.1/A (Pályázatfigyelő)
A növekedési potenciállal rendelkező mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.
febr. 17
23:52
Komplex vállalati technológia fejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben / GOP-2008-2.1.1/C (Pályázatfigyelő)
A komplex technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen alapuló vállalkozásfejlesztési projektek célja a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelésén keresztül: 1. Innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez; 2. Vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez; 3. Környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz; 4. Piacra jutáshoz…

Keresés