2008. február 17. vasárnap

febr. 17
7:53
Új vezetőt választanak Gecsén (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Veszprém megyei Gecse községben. A választásra azért van szükség, mert a település korábbi polgármestere 2007. október 30-án családi okok miatt lemondott tisztségéről.
febr. 17
8:15
Gyorsan lezavarják majd a népszavazást (Népszava)
Várhatóan a korábbinál egyenletesebben érkeznek majd a népszavazás napján az eredmények, köszönhetően annak, hogy minden, a közigazgatási hálózatba bekapcsolt településről közvetlenül küldhetnek majd elektronikus úton adatokat az Országos Választási Irodának.
febr. 17
8:37
Orbán: mi nem ellenzék vagyunk, mi vagyunk az új irány (Népszava)
Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi. Erről a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott, műsorában beszélt vasárnap reggel.
febr. 17
8:48
„Nagy csecse legyen, meg feneke..” (szon)
Senki nem vitatja, hogy egy formás fenék, a gömbölyű mellek megmozgatja a férfiak fantáziáját. De a gyakorlat mégsem azt mutatja, hogy valamennyi pasi mellett manökenek parádéznának.
febr. 17
8:54
Postánkból: Juhász legény, szegény juhász legény (szon)
Juhász legény, szegény juhász legény – mondtam mintegy évtizede, amikor a mi Józsink, az akasztói juhászból lett milliárdos polgártársunk, tündérmesébe illő felemelkedése után „padlót fogott.”
febr. 17
8:54
Postánkból: Juhász legény, szegény juhász legény (boon)
Juhász legény, szegény juhász legény – mondtam mintegy évtizede, amikor a mi Józsink, az akasztói juhászból lett milliárdos polgártársunk, tündérmesébe illő felemelkedése után „padlót fogott.”
febr. 17
9:05
Miben rejlett a gésák varázsa? (szon)
Csodálatos időutazást tettek Japánba a Szent Imre gimnázium diákjai. - Február 12-én Nagy Katalin tanárnő vezetésével „látogattunk el” a Felkelő Nap országába -írják diákújságíróink.
febr. 17
9:19
Gárdabakancsok a jog ösvényein (168 Óra Online)
Csak áprilisban kezdi tárgyalni a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda ügyét, hónapokkal azután, hogy a Fővárosi Főügyészség az egyesület feloszlatását kezdeményezte. [Dátum: 2008. 02. 17. 09:00]
febr. 17
9:50
Kóka beismerte: történhettek szabálytalanságok megválasztásakor (boon)
"Ha bármilyen kétség felmerül, kész vagyok újra ringbe szállni, és újra megmérettetni magam" – jelentette ki Kóka János, az SZDSZ pártelnöke egy szombati sajtótájékoztatón.
febr. 17
10:07
Kóka János gyanút fogott (orientpress)
Napokkal azután, hogy a hírTV olyan bizonyítékokat mutatott be, melyek arra engedtek következtetni, hogy visszásságok történtek az SZDSZ elnökválasztásán, Kóka János bejelentette: pártjában „erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek.” A pártelnök vizsgálatot kezdeményezett, és akár kész egy újabb választáson is megmérettetni magát.
febr. 17
10:23
Újra hamvad a cigarettavég (boon)
Kapócs Zsóka három évig készült Karády Katalin szerepére( őt alakítja a Mikroszkóp Színpadon). Úgy érzi, a szerepet ráöntötték, jellegzetes, mély hangja sokakat a tragikus sorsú dívára emlékezteti.
febr. 17
10:28
Felborult egy tejszállító kamion a 43-as főúton - egy halott (boon)
Klárafalva - Meghalt egy német férfi vasárnap hajnalban, negyed hat után pár perccel, amikor autójával frontálisan összeütközött egy kamionnal a 43-as főúton Klárafalva belterületén.
febr. 17
10:28
Áldozat a szépség oltárán (szon)
Egy rosszul választott diétával, „csodaszerek” fogyasztásával becsaphatjuk a mérleget és magunkat is, viszont a szervezetünket soha! Tiltakozni fog oly annyira, hogy akár az életünk is veszélybe kerülhet.
febr. 17
10:30
Nyomot hagyni a szűz hóban (boon)
Több ezer méteren csúszni érintetlen területeken: ez a freeride.
febr. 17
10:35
Nyolc áldozata volt egy illegális utcai autóversenynek (ma.hu)
Tragédiába torkollott egy illegális utcai autóverseny helyi idő szerint szombat hajnalban az Egyesült Államokban: a nézők közé rohant egy autó; nyolcan életüket vesztették, öten súlyosan megsérültek. A szerencsétlenség Maryland államban, Washingtontól 30 kilométerre délre történt.
febr. 17
10:35
Závecz: a kormány kampánya kezdi meggyőzni a szocialista szavazókat (Infostart)
A Fidesz szavazóinak több mint 90 százaléka a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörlését támogatná a március 9-ei népszavazáson. Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szocialista szavazóbázis megosztottabb a kérdéseket illetően. Az MSZP szimpatizánsainak többsége nemmel szavazna a tandíjjal összefüggő kérdésre.
febr. 17
10:39
Ijesztő számlák: 37 ezer Ft/perc (boon)
Veszélyes lehet a mobilinternetezés külföldön: pár perc alatt néhány fájl letöltésével százezer forintosra nőhet a számla.
febr. 17
10:42
Tejszállítónak ütközött és meghalt egy német autó vezetője (HVG)
Meghalt annak a német rendszámú személyautónak a vezetője, amely tejszállító teherautónak ütközött Klárafalván.
febr. 17
10:45
Ön mit kérdezne Gajdos Lászlótól? (szon)
Elismert vezetők mesélnek arról, hogyan építették fel vállalkozásukat, cégüket , szervezetüket, számukra milyen értékek fontosak, mitől jó vezető egy vezető, és mi a sikerük titka. Reflektorfényben: Gajdos László!
febr. 17
10:50
Segítségre vár: Már szempillája sincs (szon)
Drága gyermekem már öt éve teljes szőrtelenségben szenved, az okát sajnos nem sikerült kideríteni. Sok vizsgálaton átesett, de az eredmény semmi. Teljesen kizártnak tartom, hogy nincs semmilyen segítség számára.
febr. 17
10:55
Beperelik az Indexet? (Népszava)
Jogászok elemzik, hogy az Index cikke kapcsán indítsanak-e peres eljárást, Gyurcsány Ferencnek ugyanis semmi köze a Fortus-ügyhöz, és az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak - közölte a kormányszóvivői iroda vasárnap, az internetes portál cikkére reagálva.
febr. 17
11:08
Gyurcsány tagadja az Index olajos állításait (ma.hu)
Jogászok elemzik, hogy az Index cikke kapcsán indítsanak-e peres eljárást, Gyurcsány Ferencnek ugyanis semmi köze a Fortus-ügyhöz, és az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel vasárnap, az internetes portál cikkére reagálva.
febr. 17
11:13
Sík Endre: a vizitdíj nem csökkentette a hálapénzt (Infostart)
A TÁRKI kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
11:50
Lezárult a vizsgálat: Harci gáz a kórházban (boon)
Valóban brómcián volt abban a dobozban, amit az egri Markhot Ferenc Kórházban találtak szerdán - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány a Vasárnapi Blikknek.
febr. 17
11:52
Brómcián: Egerbe eddig nem érkezett hivatalos értesítés (boon)
Egyelőre nem kapott hivatalos értesítést a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról, hogy valóban brómciánt tartalmazott az a doboz, amelyet az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának hűtőkamrájában találtak szerdán.
febr. 17
12:14
KELET Jókívánságok (szon)
Jókívánságait születésnap, névnap, évforduló alkalmából sms-ben a 90/612-222-es, emeltdíjas (162 Ft+áfa) telefonszámra küldheti. Amennyiben 16 óráig ezt megteszi, a másnapi Kelet-Magyarországban megjelenik jókívánsága. A jókívánságot kjk (utána szóköz) betűkkel kell kezdeni.
febr. 17
12:36
Gyilkos gáz az egri kórházban (orientpress)
Brómcián volt abban a dobozban, amit az egri Markhot Ferenc Kórházban találtak - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány a Vasárnapi Blikknek. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz, hogy kiderüljön, ki és miért helyezte el a gyógyszertár hűtőkamrájában a gyilkos gázt.
febr. 17
12:47
Kipróbálná a bázisugrást és imádja a sorozatokat (szon)
Egy szépségversenyen szúrta ki fotósunk Magyari Andreát, így készültek el aztán a nap szépe sorozat képei.
febr. 17
12:53
Kipróbálná a bázisugrást és imádja a sorozatokat (boon)
Egy szépségversenyen szúrta ki fotósunk Magyari Andreát, így készültek el aztán a nap szépe sorozat képei.
febr. 17
13:26
Tárki: megmaradt a hálapénz (Népszava)
A Tárki kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
13:32
A szabolcsi elnök vizsgálódik választásügyben (szon)
Miskolc, Nyíregyháza - Korrekt vizsgálatot ígér Jüttner Csaba, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke abban az ügyben, hogy felmerült a gyanú: a párt tavalyi elnökválasztásán szabálytalanságok történtek, melyek borsodi küldötteket érintenek.
febr. 17
13:32
A szabolcsi elnök vizsgálódik választásügyben (boon)
Miskolc, Nyíregyháza - Korrekt vizsgálatot ígér Jüttner Csaba, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke abban az ügyben, hogy felmerült a gyanú: a párt tavalyi elnökválasztásán szabálytalanságok történtek, melyek borsodi küldötteket érintenek.
febr. 17
13:34
Dokumentum igazolja a csalást az SZDSZ elnökválasztásán (+videó) (C-Press)
A Hír Televízió birtokába került a Borsod megyei küldöttek jelenléti ívének másolatán egy olyan borsodi küldöttházaspár neve is szerepel, akik...
febr. 17
13:36
Rogán is elítéli a zsidózókat, díszzsidózókat és cigányozókat (C-Press)
Az V. kerületi képviselõ-testület állást foglalt fenyegetõen fellépõ csoportokról. A nyilatkozatban nem, de szóban nevesítették a Magyar Gárdát. Belváros-Lipótváros...
febr. 17
13:38
Fideszes segítség a romáknak! (C-Press)
A magyarországi jobbközép erõknek nagyon fontos, hogy a romák és nem romák együttélését ne terheljék konfliktusok, és segítséget kívánnak nyújtani...
febr. 17
14:10
Körözött kamasz körözött fegyverrel (szon)
Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vettek őrizetbe egy 15 éves lányt, aki pisztolyt szegezett egy taxisra.
febr. 17
14:12
Coventry megdöntötte Egerszegi 1991-es világcsúcsát (HVG)
A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában.
febr. 17
14:16
Húsvágó bárdot emelt a rendőrökre (szon)
Szombaton Mátyus községbe riasztották a rendőröket, mert a bejelentés szerint egy férfi az érvényes távoltartási végzés ellenére zaklatta volt élettársát.
febr. 17
14:22
Kihűléses halál Nyírlugoson (szon)
Vasárnap reggelre a kórházban életét vesztette egy 52 éves nyírlugosi lakos, akit előző nap délután szállítottak be. A férfire kihűlt állapotban az utcán találtak, életét már az orvosi segítség sem tudta megmenteni.
febr. 17
14:24
Régi holmik (szon)
A régi holmik kedvelői adtak ezen a hétvégén is randevút egymásnak Nyíregyházán a Hatzel téren.
febr. 17
14:28
Körözött kamasz körözött fegyverrel (boon)
Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vettek őrizetbe egy 15 éves lányt, aki pisztolyt szegezett egy taxisra.
febr. 17
14:38
Sommás eljárás lesz a tyúkperekben (C-Press)
A tyúkperek egyszerûsítésére és gyorsítására készül az igazságügyi tárca. Évente akár százötvenezer-kétszázezer ügyet is érinthet a polgári perrendtartásról szóló törvény...
febr. 17
14:40
Vihar az Index olajszőkítési írása körül (HVG)
Az Index A Fortus nevében számláztam olajat c. cikkében arról írt, hogy egy békéscsabai vállalkozó, Milecz Zoltán a kilencvenes évek második felében 2, 5 milliárd forint értékben állított ki hamis számlákat olajkereskedő cégek, köztük a Fortus Rt. nevében. A cég 1995-ben alakult 45 százalékban a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Altus Rt. tulajdonaként. A kormányszóvivői iroda…
febr. 17
14:40
Villás Lajos: Mindennapi rasszizmus (C-Press)
Nem kell csodálkozni azon, hogy a rasszista nézetek nap-mint nap elõtérbe kerülnek. Lehet, mert a politika nem akarja, hogy...
febr. 17
14:42
Megizzasztották a kölykök Orbán Viktort (C-Press)
A Fidesz elnökét nem könnyû zavarba hozni, de néhány gyereknek mégis majdnem sikerült. Orbán Viktor (44) egy készülõ show-mûsor, a...
febr. 17
14:44
Songwriters' Klub a Merlinben (C-Press)
„Légyott, ahol a dalok születnek” Songwriters’ Klub a Merlinben2004 óta több mint száz bemutatott új alkotás az élõzenés dalszerzõ klubban....
febr. 17
14:46
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2008 január (C-Press)
Zsigó Jenõ Félkész demokrácia (http://www.amarodrom.hu/archivum/2008/01/4.html) Eltévedt levél 1985-bõlOptimális esetben (http://www.amarodrom.hu/archivum/2008/01/6.html) Interjú dr. Ürmös Andorral, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma...
febr. 17
14:52
Nyakó szerint a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel (Népszava)
Nyakó István szerint a Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól. Az MSZP szóvivője erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.
febr. 17
14:52
Hajba kaptak az elsőbbségért (boon)
A idén is rekordokat döntögetett a Szabocs-kupa fodrász-, kozmetikus és műköröm építő- és díszítő verseny. Különös színek, formák, fazonok kavalkádja jellemezte a Kereskedelmi- és Iparkamara szervezésében zajló megmérettetést.
febr. 17
14:53
"A kormány nem biztat nemre a népszavazás előtt" (Infostart)
A Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól - ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Keresés