2008. február 17. vasárnap

febr. 17
7:53
Új vezetőt választanak Gecsén (Alternatív Energia)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Veszprém megyei Gecse községben. A választásra azért van szükség, mert a település korábbi polgármestere 2007. október 30-án családi okok miatt lemondott tisztségéről.
febr. 17
8:15
Gyorsan lezavarják majd a népszavazást (Alternatív Energia)
Várhatóan a korábbinál egyenletesebben érkeznek majd a népszavazás napján az eredmények, köszönhetően annak, hogy minden, a közigazgatási hálózatba bekapcsolt településről közvetlenül küldhetnek majd elektronikus úton adatokat az Országos Választási Irodának.
febr. 17
8:37
Orbán: mi nem ellenzék vagyunk, mi vagyunk az új irány (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi. Erről a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott, műsorában beszélt vasárnap reggel.
febr. 17
10:35
Závecz: a kormány kampánya kezdi meggyőzni a szocialista szavazókat (Infostart)
A Fidesz szavazóinak több mint 90 százaléka a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörlését támogatná a március 9-ei népszavazáson. Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szocialista szavazóbázis megosztottabb a kérdéseket illetően. Az MSZP szimpatizánsainak többsége nemmel szavazna a tandíjjal összefüggő kérdésre.
febr. 17
10:42
Tejszállítónak ütközött és meghalt egy német autó vezetője (hvg.hu)
Meghalt annak a német rendszámú személyautónak a vezetője, amely tejszállító teherautónak ütközött Klárafalván.
febr. 17
10:55
Beperelik az Indexet? (Alternatív Energia)
Jogászok elemzik, hogy az Index cikke kapcsán indítsanak-e peres eljárást, Gyurcsány Ferencnek ugyanis semmi köze a Fortus-ügyhöz, és az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak - közölte a kormányszóvivői iroda vasárnap, az internetes portál cikkére reagálva.
febr. 17
11:13
Sík Endre: a vizitdíj nem csökkentette a hálapénzt (Infostart)
A TÁRKI kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
13:26
Tárki: megmaradt a hálapénz (Alternatív Energia)
A Tárki kutatása szerint a vizitdíj egy évvel ezelőtti bevezetése ellenére fent maradt a paraszolvencia. Sík Endre, az intézet vezető kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hálapénzt leginkább a nők és az idősek adnak az orvosoknak.
febr. 17
14:12
Coventry megdöntötte Egerszegi 1991-es világcsúcsát (hvg.hu)
A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában.
febr. 17
14:40
Vihar az Index olajszőkítési írása körül (hvg.hu)
Az Index A Fortus nevében számláztam olajat c. cikkében arról írt, hogy egy békéscsabai vállalkozó, Milecz Zoltán a kilencvenes évek második felében 2, 5 milliárd forint értékben állított ki hamis számlákat olajkereskedő cégek, köztük a Fortus Rt. nevében. A cég 1995-ben alakult 45 százalékban a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Altus Rt. tulajdonaként. A kormányszóvivői iroda…
febr. 17
14:52
Nyakó szerint a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel (Alternatív Energia)
Nyakó István szerint a Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól. Az MSZP szóvivője erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.
febr. 17
14:53
"A kormány nem biztat nemre a népszavazás előtt" (Infostart)
A Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól - ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján.
febr. 17
15:14
Körözött kamaszlány riasztópisztolyt fogott egy taxisra (hvg.hu)
Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy taxisra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
febr. 17
16:22
Az MSZP nem avatkozik bele az SZDSZ ügyeibe (Alternatív Energia)
Nyakó István szerint az SZDSZ belügye, hogy történtek-e szabálytalanságok a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon. Az MSZP szóvivője erről egy kérdésére válaszolva beszélt budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.
febr. 17
16:29
Valóban brómciánt találtak az egri kórházban (Infostart)
Valóban súlyosan mérgező brómciánt tartalmazott az a "Brómcián" feliratú doboz, amelyet február 14-én találtak az egri kórházban.
febr. 17
16:33
Tisztújítás lehet a liberálisoknál (Alternatív Energia)
Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő vasárnap Szegeden.
febr. 17
16:35
SZDSZ. ha bebizonyosodik a csalás, új küldöttgyűlést hívnak össze (Infostart)
Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő vasárnap Szegeden.
febr. 17
16:35
SZDSZ-nem március 9-re (Alternatív Energia)
Fontos, hogy minél többen vegyenek részt a március 9-i népszavazáson azok közül, akik nemmel akarnak voksolni - közölte Gusztos Péter, a SZDSZ ügyvivője vasárnap Szegeden. "Érdemes elmenni azoknak is, akik nemmel voksolnak, mert szavazatuknak komoly súlya van" - mondta a liberális politikus sajtótájékoztatóján.
febr. 17
17:06
A Fidesz szerint Draskovics jelölésével visszatér a múlt (Alternatív Energia)
A Fidesz határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, vonja vissza Draskovics Tibor jelölését az igazságügyi miniszteri posztra - mondta a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten. A Fidesz szerint Draskovics Tibor nevéhez több kétes ügy is kapcsolódik, így ilyen előéletű ember nem kerülhet ebbe a pozícióba - közölte Varga Mihály sajtótájékoztatón.
febr. 17
17:07
Fidesz: a kormányfő vonja vissza Draskovics Tibor jelölését (Infostart)
A Fidesz határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, vonja vissza Draskovics Tibor jelölését az igazságügyi miniszteri posztra - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten.
febr. 17
17:35
Kútba zuhant és meghalt egy idős férfi Szabolcsban (hvg.hu)
Kútba zuhant és meghalt egy idős férfi a Szabolcs megyei Csengeren vasárnap.
febr. 17
17:45
A Fidesz üdvözli Koszovó függetlenségét (Alternatív Energia)
A Fidesz üdvözli a koszovói függetlenségi nyilatkozatot, a párt szerint Magyarországnak az Európai Unió meghatározó államaival együtt kell elismernie az új államot - mondta Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa.
febr. 17
19:40
SZDSZ: elkerülhetetlen volt Koszovó függetlenségének kikiáltása (Alternatív Energia)
Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltása a rendezés egyetlen lehetséges megoldása volt az SZDSZ szerint - tudatta a párt vasárnap közleményben. Az SZDSZ következetes álláspontja volt, hogy Koszovó státuszának 1999 óta húzódó végleges rendezése hozzájárul a Balkán stabilitásához. Tekintettel arra, hogy a rendezésre tett eddigi tárgyalásos kísérletek nem vezettek eredményre, és a megoldáshoz…
febr. 17
19:42
A Fiatal Baloldal szatírikus kampánya (Alternatív Energia)
Vasárnaptól elérhető a Fiatal Baloldal megújult honlapján a Régi Magyarország című szarkasztikus kampány, amely megmutatja milyenné válna Magyarország reformok nélkül - mondta Varga László, a szervezet elnöke.
febr. 17
22:07
Draskovics eltökélt (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezése után változtatni akar azon, hogy az országban sokan következmények nélkül szeghetik meg a szabályokat. Erről a jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorába beszélt vasárnap este.

Keresés