2008. február 21. csütörtök

febr. 21
7:01
Nyugdíjkatasztrófa vár félmillió magyarra (Infostart)
Két kutató előrejelzése szerint félmillió, az ötvenes években született magyar nem kap majd nyugdíjat, vagy csak nagyon alacsony összegű járandósághoz jut - írja a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 21
7:03
Horn: Nem fizetünk kétszer az egészségügyi szolgáltatásokért (Infostart)
Az SZDSZ szerint nem igaz, hogy a vizitdíj és az egészségügyhöz kapcsolódó járulékok kétszeres fizetési kötelezettséget jelentenek a szolgáltatásokért. A párt ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: a járulék nem elég az egészségügyi kiadások fedezésére, ezért kell a vizitdíj. Horn Gábort annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Fidesz szerint hamarosan 1000 forintra emelkedik a vizitdíj.
febr. 21
7:12
Dávid Ibolya: Szerény eszköz Gyurcsány programja (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint a népszavazás intézményének lejáratásához vezet, ha azt napi politikai kérdésekre használják a pártok. Az MDF ezért nem vesz részt a március 9-i referendum kampányában - mondta az InfoRádióban Dávid Ibolya.
febr. 21
10:30
Karsai tudja, ki lopta ki az őszödi beszédet (168 Óra Online)
"A legközvetlenebb körökből jött ki, méghozzá jó szándékkal, csak rosszul sült el" - állítja a szocialisták botrányembere, akit battonyai birtokain látogattunk meg. [Dátum: 2008. 02. 21. 22:26]
febr. 21
11:07
Öt év börtön a zuglói túszejtőnek (Infostart)
Jogerősen ötéves börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a 20 éves férfit, aki 2006 februárjában túszul ejtett tíz embert a zuglói családsegítő központban.
febr. 21
11:13
Rájött az ihlet a kormányra (Infostart)
Kikelet Hadművelet névre keresztelte a kormány a tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozatot, amely március 31-ig tart.
febr. 21
11:24
"Az elmúlt hat évben szinte semmi előrelépés nem történt" (Infostart)
Nem jelöli újra a Legfelsőbb Bíróság elnökévé Lomnici Zoltánt a köztársasági elnök. Fleck Zoltán jogszociológus egyetért az államfő döntésével.
febr. 21
11:59
Nem bírnak a pesti porral (Infostart)
December közepe óta Budapesten szinte minden nap meghaladja a szállópor-koncentráció az egészségügyi határértéket. Az okok között szerepel a csapadékhiány, a járművek által kibocsátott szennyeződés, és hogy az utcák rendkívül porosak. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. épp ezért most alaposabban takarítja az utakat.
febr. 21
12:18
Kikelet Hadművelet: tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat (Metropol)
Kikelet Hadművelet elnevezéssel tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat indult csütörtökön, amely március 31-ig tart - jelentette be Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos.
febr. 21
12:23
Orbán: "Nem rántasz kardot?" (Infostart)
Kósa Lajos nem ránt kardot, hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - ezt maga a debreceni polgármester mondta, amikor újságírók előtt beszélgetett Orbán Viktorral, a Fidesz elnökének helyi kampányrendezvényén.
febr. 21
12:36
A HospInvest vállalja a dolgozók továbbfoglalkoztatását az egri megyei kórházban (Metropol)
Az egri székhelyű megyei Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton induló Hospinvest Zrt. vállalja a dolgozók további foglalkoztatását - áll Zrt a közleményében.
febr. 21
12:50
Kiszélesítik az M0-ást, de addig még nagyobb dugók lesznek (Infostart)
Három éven belül kiszélesíti és autópályává fejleszti az M0-ás út déli szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ehhez két új híd épül is a Duna Csepel-szigetet körülfogó szakaszán - mondta az InfoRádiónak Béni Gyöngyi, a társaság szóvivője.
febr. 21
13:18
Átmeneti helyzet a János Kórházban (Infostart)
Közalkalmazotti jogviszonyának megtartása mellett tudomásul vette Kázmér Tibor, a Szent János Kórház főigazgatója lemondását a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága.
febr. 21
13:46
A kamara szerint sok adatot fölöslegesen kérnek el a betegektől (Infostart)
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az orvosok egyelőre nem tudják, milyen változásokra kell felkészülniük informatikai területen az egészségügyi rendszer átalakítása miatt.
febr. 21
13:57
Kósa nem ránt kardot Orbán ellen (Napi)
febr. 21
14:40
Kóka: ha nem lesz elég igen, Orbánnak mennie kell (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint mindenkinek, akiről bebizonyosodik, hogy csalt a tavalyi elnökválasztás során, távoznia kell a Szabad Demokraták Szövetségéből.
febr. 21
15:18
A Fidesz emeli a tétet: már az 1000 forintos vizitdíjról van szó (Infostart)
A március 9-ei népszavazás tétje már nemcsak a háromszáz forintos vizitdíj, hanem az ezerforintos vizitdíj megelőzése is - jelentette ki Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa.
febr. 21
16:01
Nem lepte meg Lomnicit, hogy nem maradhat LB-elnök (Infostart)
Nem lepte meg Lomnici Zoltánt, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem jelöli újra a Legfelsőbb Bíróság elnökévé. A főbíró hozzátette: tudta, hogy mandátuma egyszer lejár.
febr. 21
16:17
Hazugsággal vádolja az egészségügyi tárca Orbánt (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium szerint a Fidesz vezetői hazudnak, amikor ezerforintos vizitdíjról beszélnek.
febr. 21
17:49
Exkluzív: lista a megszűnő BKV-járatokról (Infostart)
Két troli- és 24 buszjárat megszűnne, két villamos- és 14 buszvonalat megrövidítenének, 17 buszjáratot összevonnának a BKV új menetrend-változtatási tervei szerint. Meghosszabbodna ugyanakkor egy villamos-, két troli- és 30 autóbuszvonal. A megtakarítás: 4 villamos, 20 trolibusz, 200 autóbusz és hatmilliárd forint.
febr. 21
18:16
Elfogták az Il Ferro egyik vezetőjét (Infostart)
Sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanújával őrizetbe vette az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. egyik korábbi vezetőjét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője. Sipos Jenő hozzátette: még egy embert köröznek az ügyben.
febr. 21
18:21
Ingyenessé tennék a pneumococcus elleni vakcinát (Infostart)
Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet azt javasolja, hogy Magyarországon legyen kötelező és ingyenes a súlyos tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltás a gyermekek számára. Az 5 évesnél fiatalabb fertőzöttek közel fele ugyanis belehal egy ilyen - ma már megelőzhető - fertőzésbe, és, ha túléli, akkor is maradandó károsodásokat szenved. Az országos tisztifőorvos közölte:…
febr. 21
19:54
Költözik a miniszterelnök blogja - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat kezdődött Kikelet Hadművelet elnevezéssel - jelentette be az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos.

Keresés