2008. február 9. szombat

febr. 9
1:24
Ötletpályázat népegészségügyi akció, kommunikáció témakörben (Pályázatfigyelő)
Pályázat célja az, hogy szemléletváltást érjünk el az egészségről, a gyógyulásról, az egészségügyi ellátásról való gondolkodásban. A folyamat azonban nem lehet teljes akkor, ha a szemléletváltás megáll a gyógyítás, vagyis a betegségek kezelése területén, és nem hatja át a hétköznapokat, az egészségben eltöltött időt is.
febr. 9
1:28
Integrátori tevékenység támogatására, és a hátrányos helyzetű térségekben élő munkanélküliek megélhetési, jövedelemszerzési, foglalkoztatási helyzetének… (Pályázatfigyelő)
A hátrányos helyzetű térségekben élő munkanélküliek megélhetési, jövedelemszerzési, foglalkoztatási helyzetének javítása integrátori tevékenységgel, a megvalósítás tapasztalatainak összegzésével olyan javaslatok kidolgozása, amelyekkel - e területeken - eredményesen csökkenthető a munkanélküliek és növelhető a gazdaságilag aktívak, foglalkoztatottak száma.
febr. 9
1:32
Értékteremtő ifjúsági programok, rendezvények támogatása / IFJ-GY-ND-07-D (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: Olyan, 2008. február 7. és 2008. május 31. között megvalósuló ifjúsági programok, rendezvények támogatása melyek a Nyugat-dunántúli régióban az ifjúsági korosztály (12-30 év) számára értékteremtő céllal kerülnek megszervezésre
febr. 9
1:36
Az Európai Közösség kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjához és az Euratom nukleáris kutatási és… (Pályázatfigyelő)
Ezúton értesíti az érdeklődőket az Európai Közösség a kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjának (2007-2013), illetőleg az Európai Atomenergia-közösség (Euratom) nukleáris kutatási és képzési tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjának (2007-2011) 2008. évi munkaprogramjai alapján közzétett pályázati felhívásokról.
febr. 9
1:40
Az emberi méltóság tisztelete - gyermekrajz-pályázat (Pályázatfigyelő)
A pályázat során a pályázók egyedi rajzaikkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt 1. gyermeki jogokkal, 2. gyülekezési joggal, 3. és a hajléktalanok helyzetével kapcsolatos problémákat.
febr. 9
1:44
A Nyugat-dunántúli régióban ifjúsági célú, forrásteremtést segítő képzések megvalósításának támogatása / IFJ-GY-ND-07-F (Pályázatfigyelő)
A Nyugat-dunántúli székhelyű ifjúsági és ifjúságot segítő szervezetek, ifjúsági szerveződések, önkormányzatok, kistérségi együttműködések, ifjúsági célú forrásteremtését segítő képzések megvalósításának támogatása
febr. 9
1:48
A 7. Kutatási és Technológiai Kereteprogram EMBEREK program (Marie Curie akciók) hat felhívása / FP7-PEOPLE-IAPP-2008, FP7-PEOPLE-IRG-2008, FP7-PEOPLE-… (Pályázatfigyelő)
Az európai kutatás és technológia területén a megfelelő képzettségű humánerőforrás biztosítása, a kutatói életpálya-választás ösztönzésével és elősegítésével, az európai kutatók Európában maradásának támogatásával és a kutatók Európába vonzásával. A Marie Curie akciók célja továbbá, hogy a tehetséges kutatók továbbképzésén keresztül népszerűsítse a kutatói életpályát, és ösztönözze mind a fiatal,…
febr. 9
5:40
A népszavazás után is helyükön maradnak a liberális miniszterek (Népszava)
Határozott, de megfontolt adócsökkentést javasol jövőre a kormányfő, aki szerint mintegy 200 milliárd forintos mozgástér lesz erre a célra - Gyurcsány Ferenc erről az SZDSZ frakcióülésének vendégeként beszélt. A miniszterelnök szerint a lehető legnagyobb adócsökkentést kell végrehajtani úgy, hogy ennek ne legyen elfogadhatatlan ára az állam működésére és a szociális biztonságra nézve. Kóka János…
febr. 9
5:42
Lendvai: a támadások megerősítették a frakciót abban, hogy igennel kell szavazniuk (Népszava)
Öt szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélokat ismeretlenek egyetlen éjszaka leforgása alatt. Az esetek hátterében egyértelműen a hétfői egészségügyi szavazás áll. Lendvai Ildikó frakcióvezető tájékoztatásából kiderült, számtalan esetben fenyegetnek szocialista politikusokat levelekkel és telefonhívásokkal is.
febr. 9
5:51
Kormányt buktatna Orbán, új stílust hozna Gyurcsány (Népszava)
Kormánybuktatás kontra új baloldali politika. Várhatóan e két szlogen csap össze Orbán Viktor Fidesz-elnök, illetve Gyurcsány Ferenc kormányfő rövidesen elmondandó beszédeiben. Orbán hagyományosan kerüli a parlamentet, idén is egy sportcsarnokban beszél, jelezve, hogy ő a nép előtt gondolkodik. Gyurcsány pedig a baloldali kormányfők hagyományához híven az Országgyűlésben értékel, hiszen ott dőlnek…
febr. 9
6:02
Horváth Ágnes szerint szükség lehet a kórházak számának csökkentésére (Interjú!) (Népszava)
A korábbi átalakítás nem volt tökéletes, s még ma is szükség lehet a kórházak számának csökkentésére - egyebek mellett erről beszélt lapunknak Horváth Ágnes. A liberális egészségügyi miniszter szerint a vizitdíjról és a napidíjról szóló népszavazás tétje, hogy az emberek el szeretnék-e venni háziorvosuk bevételének negyedét, s hogy meg akarják-e tartani a szocializmus utolsó bástyáját az…
febr. 9
8:19
Sokkolta az orvosokat a vizsgálat eredménye (Infostart)
Szinte újjászületett egy brit férfi, aki súlyos alvászavara miatt 17 éven keresztül nem volt képes kipihenni magát, ám az oxigénmaszk segített rajta.
febr. 9
8:19
Halálos baleset Budapesten - valószínűleg versenyeztek (boon)
Budapest - Egy fiatal nő meghalt, egy két év körüli kisgyermek és egy férfi pedig súlyosan megsérült egy közlekedési balesetben pénteken éjjel a fővárosban, a Bécsi úton.
febr. 9
8:21
Péntek esti Harry Potter láz - éjféli tolongás a befejező kötetért (boon)
A Harry Potter rajongók péntek éjfélkor visszaszámláltak, majd nulla óra egy perckor megrohamozták a könyves standokat.
febr. 9
8:27
Előzzük meg a balesetet! (szon)
A rendőrség, a mentők és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesei csendes, eseménymentes éjszakáról számoltak be szombat reggel.
febr. 9
8:30
Halálos baleset a Bécsi úton - egy fiatal nő kirepült az autóból (ma.hu)
Halálos baleset történt szombatra virradóra a Budapest III., Bécsi úton - tájékoztatta az MTI-t Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 9
8:32
A módosító indítványok nem korrigálják a tb törvény hibáit (ma.hu)
Az egészségbiztosítási törvényhez benyújtott MSZP-s módosító indítványok nem korrigálják annak hibáit, nem reagálnak a társadalom által megfogalmazott kritikára - közölte Cser Ágnes szakszervezeti vezető pénteken Szegeden.
febr. 9
8:38
Az illetékes válaszol: Adatlappal, vagy anélkül? (szon)
Nagy vihart kavart a január 28-i cikkünk, amely azzal foglalkozott, hogy a jogosítványt pótló igazolással lehet-e gépjárművet vezetni.
febr. 9
8:41
Az illetékes válaszol: Adatlappal, vagy anélkül? (boon)
Nagy vihart kavart a január 28-i cikkünk, amely azzal foglalkozott, hogy a jogosítványt pótló igazolással lehet-e gépjárművet vezetni.
febr. 9
8:44
Izgalmas ikersztorik az Emlékházban (szon)
„Utáltam úgy öltözni, mint a testvérem, úgy éreztem, megfosztanak az egyéniségemtől.”„Baromi dühös lettem, amikor a pasim véletlenül a „tükörképemnek” adta oda a nekem szánt vörös rózsát!”
febr. 9
8:46
Izgalmas ikersztorik az Emlékházban (boon)
„Utáltam úgy öltözni, mint a testvérem, úgy éreztem, megfosztanak az egyéniségemtől.”„Baromi dühös lettem, amikor a pasim véletlenül a „tükörképemnek” adta oda a nekem szánt vörös rózsát!”
febr. 9
9:02
Építkezés a Bocskai utcán is (szon)
Nyíregyháza - Jelenleg parkolóként funkcionál Nyíregyházán a Bocskai utca 10. alatt lévő terület, ám hamarosan irodaház, illetve társasház kap itt helyet.
febr. 9
9:04
Adriennt a média világa vonzza (szon)
Nyíregyháza – Mint azt hírül adtuk: év szépe szavazás zajlik az Inform Média Kft. portáljain (azaz a Szabolcs Online mellett a Hajdú Online-on és a Borsod Online-on).
febr. 9
9:13
Sorsára hagyják az egykori kedvenceket (szon)
Csak azok vegyenek magukhoz állatot, akik felelősségteljesen gondoskodnak róla élete végéig. Persze, előre nem tervezett események is bekövetkezhetnek, ami miatt meg kell válni az egykori kedvenctől...
febr. 9
9:15
Csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János? (ma.hu)
Manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - a szavazás egyik résztvevője szerint. A hírTV Célpont című műsorának azt állította: Kóka János egyik embere vette rá arra, hogy jogosulatlanul szavazzon.
febr. 9
9:15
Postaládánkból: Lemaradtunk mint a borravaló (szon)
Ennyit, meg ennyit emelkedtek a bérek, a nyugdíjak hallani, de mennyivel az árak, azt nem szabad elfelejteni. Egyáltalán nyomon követi valaki, hogy mennyit?
febr. 9
9:15
Iparűzési adót emel a kormány? (boon)
A miniszterelnök szakértői stábjában az a javaslat merült fel, hogy az önkormányzatok által beszedhető iparűzési adó felső kulcsát 2-ről 2 és fél százalékra emelnék - olvasható a Magyar Hírlapban.
febr. 9
9:21
A Négy Tigrisnek mennie kell (168 Óra Online)
Bezár a hírhedt kínai piac? Egy része biztosan. Akár már február végén, bár erről az érintettek egy része nem akar tudomást venni. [Dátum: 2008. 02. 09. 07:13]
febr. 9
9:27
Áprilisban kezdődik a Magyar Gárda pere (boon)
A Fővárosi Bíróság kitűzte a Magyar Gárda feloszlatására indított kereset tárgyalását - írja a Népszava.
febr. 9
10:00
Ismét lesz szülészeti osztály a Margit-kórházban (ma.hu)
Tizenöt ággyal, március 1-jétől ismét működik szülészeti osztály a budapesti Margit-kórházban - közölte Bús Balázs (Fidesz), Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
febr. 9
10:02
Gaskó az utastájékoztató (boon)
Gaskó Istvánhoz, a vasutassztrájkot meghirdető VDSzSz elnökéhez irányították a menetrend felől érdeklődő utasokat a MÁV-nál, vagyis kiadták a szakszervezeti vezető magántelefonszámát - olvasható a Magyar Nemzetben.
febr. 9
10:04
Kékcédulás - csalással lett Kóka az SZDSZ elnöke? (boon)
A szavazás egyik résztvevője szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - hangzott el pénteken a Hír TV Célpont című műsorában.
febr. 9
10:07
Rózsi: drogoztam (boon)
Évekig folyamatosan ivott és a kábítószert is kipróbálta Demjén Ferenc - írja a Bors.
febr. 9
10:18
Halálos baleset a Bécsi úton (HVG)
Halálos baleset történt szombatra virradóra a Budapest III., Bécsi úton - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 9
10:24
Orosz harci gép hatolt be a japán légtérbe (HVG)
Egy orosz harci repülőgép rövid időre behatolt a japán légtérbe a csendes-óceáni Idzu-szigetek déli része felett, Tokiótól 650 kilométernyire délre, helyi idő szerint szombaton reggel fél nyolckor (közép-európai idő szerint péntek éjjel fél tizenkettőkor) - közölte a japán védelmi minisztérium.
febr. 9
10:35
Vörös Pimpernel (boon)
Sir Percy rendhagyó hetyke arisztokrata. Mozgásában, karakterében csak úgy süt osztálya fölénye. Nagy tettekre hivatott, életeket kell mentenie.Boda István jegyzete
febr. 9
10:44
Jótékonysági bál a Szabó Lőrinc-ben (szon)
Nyíregyháza - Jótékonysági bált rendeztek péntek este a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Általános Iskolában.
febr. 9
10:46
Az MDF a Rába és a Lapincs tisztaságáért kiált (ma.hu)
A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja, hogy a látványos egyeztetések, a különböző akciótervek és a fogadkozások ellenére január végén újra környezetszennyező vegyi anyagoktól habzik a Rába, és sóval terhelt a Lapincs.
febr. 9
10:52
Belépés lányoknak féláron (boon)
Debrecen - „Lányoknak 23: 00-ig 500, utána 700, fiúknak egész este 1000 HUF a belépő.” Ez teljesen természetes feliratnak számított főiskolás koromban, és úgy vélem azóta is egy-egy szórakozóhely plakátján. Szabó Judit jegyzete
febr. 9
10:56
Piaci körkép (szon)
Nyíregyháza - Vásárlóban nem volt hiány ezen a szombaton se a nyíregyházi zöldségpiacon.
febr. 9
10:57
Az édesanya elhunyt, a baba túlélte az ütközést - versenyzés okozta a balesetet? (ma.hu)
Az édesanya a helyszínen életét vesztette, az apát súlyos, életveszélyes, a két éves kisgyermeket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - értesült a HavariaPress.
febr. 9
11:15
Lövések dördültek a parkolóban (ma.hu)
Három lövést is leadott vitapartnere felé egy gázpisztollyal fenyegetőző férfi Újpesten - értesült a HavariaPress.
febr. 9
11:17
Koporsóval együtt borult fel a halottaskocsi - megvadultak a lovak (ma.hu)
Felborult egy halottaskocsi London déli részén, mert a lovak megbokrosodtak, majd a kocsit az oldalán húzva vágtattak a temetőbe a gyászolók legnagyobb megdöbbenésére.
febr. 9
11:43
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból (HVG)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson.
febr. 9
11:55
Fidesz: öt év alatt 3 milliárd forint tanulmányokra (HVG)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Azt azonban nem árulta el, hogy a Fidesz-kormány mennyi pénzt költött tanulmányokra.
febr. 9
12:01
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból és az egészségügyből (ma.hu)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson.
febr. 9
12:07
A repülő pilóta ihat, de kocsit ne vezessen (boon)
Bár hivatalosan mindenki zéró toleranciát hirdetett a vezetés közbeni alkoholfogyasztással kapcsolatban a rendőrség szerint a zéró mégsem egyenlő a nullával - írja a Népszabadság.
febr. 9
12:09
Tiszteletlen tanárok, túl erős hallgatók - (boon)
Budapest - Bizarr állapotban van a vizsgarendszer - ismerte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezetője a Népszabadságnak.
febr. 9
12:25
Óvadék 170 ezertől 30 millióig (boon)
Budapest - Jelenleg 831 millió forint óvadéki összeg van a bíróságok számláin. Budapesten eddig 170 ezer és 30 millió forint között mozgott az ideiglenes szabadlábra kerülés ára - írja a Népszabadság.
febr. 9
12:27
Roland új szüleinél van (boon)
Jászladány - Jogerősen lezárult annak a hatéves jászladányi kisfiúnak az örökbefogadása, aki anyja és nevelőanyja tiltakozása ellenére néhány hete egy olasz házapárhoz került.

Keresés