2008. február 9. szombat

febr. 9
1:24
Ötletpályázat népegészségügyi akció, kommunikáció témakörben (Pályázatfigyelő)
Pályázat célja az, hogy szemléletváltást érjünk el az egészségről, a gyógyulásról, az egészségügyi ellátásról való gondolkodásban. A folyamat azonban nem lehet teljes akkor, ha a szemléletváltás megáll a gyógyítás, vagyis a betegségek kezelése területén, és nem hatja át a hétköznapokat, az egészségben eltöltött időt is.
febr. 9
1:28
Integrátori tevékenység támogatására, és a hátrányos helyzetű térségekben élő munkanélküliek megélhetési, jövedelemszerzési, foglalkoztatási helyzetének… (Pályázatfigyelő)
A hátrányos helyzetű térségekben élő munkanélküliek megélhetési, jövedelemszerzési, foglalkoztatási helyzetének javítása integrátori tevékenységgel, a megvalósítás tapasztalatainak összegzésével olyan javaslatok kidolgozása, amelyekkel - e területeken - eredményesen csökkenthető a munkanélküliek és növelhető a gazdaságilag aktívak, foglalkoztatottak száma.
febr. 9
1:32
Értékteremtő ifjúsági programok, rendezvények támogatása / IFJ-GY-ND-07-D (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: Olyan, 2008. február 7. és 2008. május 31. között megvalósuló ifjúsági programok, rendezvények támogatása melyek a Nyugat-dunántúli régióban az ifjúsági korosztály (12-30 év) számára értékteremtő céllal kerülnek megszervezésre
febr. 9
1:36
Az Európai Közösség kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjához és az Euratom nukleáris kutatási és… (Pályázatfigyelő)
Ezúton értesíti az érdeklődőket az Európai Közösség a kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjának (2007-2013), illetőleg az Európai Atomenergia-közösség (Euratom) nukleáris kutatási és képzési tevékenységekre vonatkozó hetedik keretprogramjának (2007-2011) 2008. évi munkaprogramjai alapján közzétett pályázati felhívásokról.
febr. 9
1:40
Az emberi méltóság tisztelete - gyermekrajz-pályázat (Pályázatfigyelő)
A pályázat során a pályázók egyedi rajzaikkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt 1. gyermeki jogokkal, 2. gyülekezési joggal, 3. és a hajléktalanok helyzetével kapcsolatos problémákat.
febr. 9
1:44
A Nyugat-dunántúli régióban ifjúsági célú, forrásteremtést segítő képzések megvalósításának támogatása / IFJ-GY-ND-07-F (Pályázatfigyelő)
A Nyugat-dunántúli székhelyű ifjúsági és ifjúságot segítő szervezetek, ifjúsági szerveződések, önkormányzatok, kistérségi együttműködések, ifjúsági célú forrásteremtését segítő képzések megvalósításának támogatása
febr. 9
1:48
A 7. Kutatási és Technológiai Kereteprogram EMBEREK program (Marie Curie akciók) hat felhívása / FP7-PEOPLE-IAPP-2008, FP7-PEOPLE-IRG-2008, FP7-PEOPLE-… (Pályázatfigyelő)
Az európai kutatás és technológia területén a megfelelő képzettségű humánerőforrás biztosítása, a kutatói életpálya-választás ösztönzésével és elősegítésével, az európai kutatók Európában maradásának támogatásával és a kutatók Európába vonzásával. A Marie Curie akciók célja továbbá, hogy a tehetséges kutatók továbbképzésén keresztül népszerűsítse a kutatói életpályát, és ösztönözze mind a fiatal,…
febr. 9
5:40
A népszavazás után is helyükön maradnak a liberális miniszterek (Népszava)
Határozott, de megfontolt adócsökkentést javasol jövőre a kormányfő, aki szerint mintegy 200 milliárd forintos mozgástér lesz erre a célra - Gyurcsány Ferenc erről az SZDSZ frakcióülésének vendégeként beszélt. A miniszterelnök szerint a lehető legnagyobb adócsökkentést kell végrehajtani úgy, hogy ennek ne legyen elfogadhatatlan ára az állam működésére és a szociális biztonságra nézve. Kóka János…
febr. 9
5:42
Lendvai: a támadások megerősítették a frakciót abban, hogy igennel kell szavazniuk (Népszava)
Öt szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélokat ismeretlenek egyetlen éjszaka leforgása alatt. Az esetek hátterében egyértelműen a hétfői egészségügyi szavazás áll. Lendvai Ildikó frakcióvezető tájékoztatásából kiderült, számtalan esetben fenyegetnek szocialista politikusokat levelekkel és telefonhívásokkal is.
febr. 9
5:51
Kormányt buktatna Orbán, új stílust hozna Gyurcsány (Népszava)
Kormánybuktatás kontra új baloldali politika. Várhatóan e két szlogen csap össze Orbán Viktor Fidesz-elnök, illetve Gyurcsány Ferenc kormányfő rövidesen elmondandó beszédeiben. Orbán hagyományosan kerüli a parlamentet, idén is egy sportcsarnokban beszél, jelezve, hogy ő a nép előtt gondolkodik. Gyurcsány pedig a baloldali kormányfők hagyományához híven az Országgyűlésben értékel, hiszen ott dőlnek…
febr. 9
6:02
Horváth Ágnes szerint szükség lehet a kórházak számának csökkentésére (Interjú!) (Népszava)
A korábbi átalakítás nem volt tökéletes, s még ma is szükség lehet a kórházak számának csökkentésére - egyebek mellett erről beszélt lapunknak Horváth Ágnes. A liberális egészségügyi miniszter szerint a vizitdíjról és a napidíjról szóló népszavazás tétje, hogy az emberek el szeretnék-e venni háziorvosuk bevételének negyedét, s hogy meg akarják-e tartani a szocializmus utolsó bástyáját az…
febr. 9
8:19
Sokkolta az orvosokat a vizsgálat eredménye (Infostart)
Szinte újjászületett egy brit férfi, aki súlyos alvászavara miatt 17 éven keresztül nem volt képes kipihenni magát, ám az oxigénmaszk segített rajta.
febr. 9
8:30
Halálos baleset a Bécsi úton - egy fiatal nő kirepült az autóból (MaHu)
Halálos baleset történt szombatra virradóra a Budapest III., Bécsi úton - tájékoztatta az MTI-t Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 9
8:32
A módosító indítványok nem korrigálják a tb törvény hibáit (MaHu)
Az egészségbiztosítási törvényhez benyújtott MSZP-s módosító indítványok nem korrigálják annak hibáit, nem reagálnak a társadalom által megfogalmazott kritikára - közölte Cser Ágnes szakszervezeti vezető pénteken Szegeden.
febr. 9
9:15
Csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János? (MaHu)
Manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - a szavazás egyik résztvevője szerint. A hírTV Célpont című műsorának azt állította: Kóka János egyik embere vette rá arra, hogy jogosulatlanul szavazzon.
febr. 9
9:21
A Négy Tigrisnek mennie kell (168 Óra Online)
Bezár a hírhedt kínai piac? Egy része biztosan. Akár már február végén, bár erről az érintettek egy része nem akar tudomást venni. [Dátum: 2008. 02. 09. 07:13]
febr. 9
10:00
Ismét lesz szülészeti osztály a Margit-kórházban (MaHu)
Tizenöt ággyal, március 1-jétől ismét működik szülészeti osztály a budapesti Margit-kórházban - közölte Bús Balázs (Fidesz), Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
febr. 9
10:18
Halálos baleset a Bécsi úton (HVG)
Halálos baleset történt szombatra virradóra a Budapest III., Bécsi úton - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
febr. 9
10:24
Orosz harci gép hatolt be a japán légtérbe (HVG)
Egy orosz harci repülőgép rövid időre behatolt a japán légtérbe a csendes-óceáni Idzu-szigetek déli része felett, Tokiótól 650 kilométernyire délre, helyi idő szerint szombaton reggel fél nyolckor (közép-európai idő szerint péntek éjjel fél tizenkettőkor) - közölte a japán védelmi minisztérium.
febr. 9
10:46
Az MDF a Rába és a Lapincs tisztaságáért kiált (MaHu)
A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja, hogy a látványos egyeztetések, a különböző akciótervek és a fogadkozások ellenére január végén újra környezetszennyező vegyi anyagoktól habzik a Rába, és sóval terhelt a Lapincs.
febr. 9
10:57
Az édesanya elhunyt, a baba túlélte az ütközést - versenyzés okozta a balesetet? (MaHu)
Az édesanya a helyszínen életét vesztette, az apát súlyos, életveszélyes, a két éves kisgyermeket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - értesült a HavariaPress.
febr. 9
11:15
Lövések dördültek a parkolóban (MaHu)
Három lövést is leadott vitapartnere felé egy gázpisztollyal fenyegetőző férfi Újpesten - értesült a HavariaPress.
febr. 9
11:17
Koporsóval együtt borult fel a halottaskocsi - megvadultak a lovak (MaHu)
Felborult egy halottaskocsi London déli részén, mert a lovak megbokrosodtak, majd a kocsit az oldalán húzva vágtattak a temetőbe a gyászolók legnagyobb megdöbbenésére.
febr. 9
11:43
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból (HVG)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson.
febr. 9
11:55
Fidesz: öt év alatt 3 milliárd forint tanulmányokra (HVG)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Azt azonban nem árulta el, hogy a Fidesz-kormány mennyi pénzt költött tanulmányokra.
febr. 9
12:01
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból és az egészségügyből (MaHu)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson.
febr. 9
12:30
Szili: Az állam nem adhatja át teljesen terepet (Infostart)
Az Országgyűlés elnöke szerint az állam nem vonulhat ki teljes mértékben az oktatásból és az egészségügyből.
febr. 9
12:43
Az oktatáspolitika jelenleg nem látszik ki a "spóroláspolitika mögül" (MaHu)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson.
febr. 9
12:51
Fidesz: Milliárdokat költenek luxustanulmányokra (Infostart)
Az összesítések alapján több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra a kormány az elmúlt 5 évben - közölte Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.
febr. 9
13:55
Vasárnapig biztos marad a napsütés (HVG)
Az ország nagy részén a sok napsütés mellett csak időnkénti felhősödés valószínű. Délen, délnyugaton azonban többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ott holnap néhol jelentéktelen eső, hószállingózás is előfordulhat. Napközben időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.
febr. 9
14:20
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból és az egészségügyből (Népszava)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: vannak olyan kérdések, amelyeket nem lehet teljes egészében "kilökni" a versenyszférába. "Ha ezt tennénk, elveszítenénk az esélyt, hogy mindenki hozzájuthasson a tudáshoz" -…
febr. 9
14:26
Fidesz: öt év alatt 3 milliárd forintot költött a kormány tanulmányokra (Népszava)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 9
14:36
Navracsics: "Feltételezem, a szocialisták komolyan gondolják" (Infostart)
A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták állításaival szemben az egészségbiztosítási törvény nem képes garantálni, hogy az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést tekintve ne szakadjon ketté a magyar társadalom.
febr. 9
15:16
Luxustanulmányok milliárdokért (MaHu)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 9
15:22
Lendvai: "Isten ments megvárni március 9-ét" (Infostart)
Az átalakított társadalmi rendszerek megfelelő működtetését nevezte a kormány legfontosabb feladatának az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak hangsúlyozta: nincs szándékuk miniszterelnököt cserélni.
febr. 9
15:34
Mintegy kétezer bőrfejű emlékező (Népszava)
Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgy nevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.
febr. 9
15:45
Mintegy kétezer bőrfejű tartott emlékező felvonulást a Hősök terén (MaHu)
Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgy nevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.
febr. 9
15:51
Rendőrökkel kell védeni az MSZP-s képviselőket? (Napi)
febr. 9
15:51
Rendőri védelmet kaphatnak az országgyűlési képviselők (HVG)
Az országgyűlési képviselők biztonsága érdekében a rendőrség valamennyi képviselőt megkeresi, és amennyiben valaki veszélyeztetettnek érzi magát, felajánlja a védelmet számára - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 9
16:02
Eddig egyik országgyűlési képviselő sem kért rendőri védelmet (MaHu)
Az országgyűlési képviselők biztonsága érdekében a rendőrség valamennyi képviselőt megkeresi, és amennyiben valaki veszélyeztetettnek érzi magát, felajánlja a védelmet számára - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterrel közösen tartott szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 9
16:02
Védelmet kínált a képviselőknek a rendőrség (Infostart)
A rendőrség biztosítja az országgyűlési képviselők védelmét, amennyiben igénylik - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti miniszter, miután a napokban több szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélt.
febr. 9
16:07
Ellentüntetőkkel találták szembe magukat a skinheadek (HVG)
Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgy nevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.
febr. 9
16:47
Választási csalással vádolják Kókát (Infostart)
A hírTV információi szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A csatornának nyilatkozó férfi azt mondta: részt vett a választási procedúrában, és távol lévő küldöttek helyett jogosulatlanul voksolt Kóka Jánosra.
febr. 9
17:09
Kétezres felvonulás a Hősök terén (Infostart)
Mintegy kétezer, fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze délután a budapesti Hősök terén az úgynevezett becsületnapi megemlékezésre. Tőlük nem messze mintegy háromszáz fiatal ellenük demonstrált tarkóra tett kézzel.
febr. 9
17:30
NETE a megfélemlítés ellen (168 Óra Online)
A politikai erőszak elharapódzása ellen szólítja közös akcióba a demo- kratákat a NETE, a Nők Egyesülése a Terrorizmus Ellen. [Dátum: 2008. 02. 09. 16:51]
febr. 9
17:43
Katonai alakzatban álltak fel a kopaszra nyírt fiatalok a Hősök terén - képek (MaHu)
Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgynevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.
febr. 9
17:45
Kóka állítólag álszavazatokkal nyerhette meg a választást - az SZDSZ cáfol (MaHu)
A SZDSZ sajtó-helyreigazítást kér a HírTv-től a tévécsatornának a párttal foglalkozó egyik műsorában elhangzottak miatt, ennek elmaradása esetén a bírósághoz fordul - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége szombaton.
febr. 9
17:58
A HÖOK a népszavazáson való részvételre kéri a hallgatókat (Népszava)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat, hogy vegyenek részt a március 9-i népszavazáson, s támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét; az erről szóló állásfoglalást a szervezet szombati küldöttgyűlésén fogadták el.
febr. 9
18:23
Skinheadek és anarchisták a Hősök terén - fotógaléria (HVG)
Skinheadek emlékeztek 1945. február 11-ére, amikor német és magyar katonák kitörtek a szovjetek által ostromolt budai várból. Az eseményt anarchisták igyekeztek megzavarni, de őket rendőrök igazoltatták majd elkísérték.
febr. 9
18:56
Szekeres: a müncheni fórumon elhangzottak igazolják a magyar álláspontot (Népszava)
A müncheni biztonságpolitikai fórumon elhangzottak igazolták a magyar álláspont helyességét - hangsúlyozta az MTI-nek szombaton Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A politikus - aki Magyarország képviseletében vett részt a fórumon - első helyen Koszovót, illetve Szerbiát említette. Utalt arra, hogy Boris Tadic szerb elnök nyitó beszédében egyértelművé tette: mind a területi integritás megőrzése,…

Keresés