2008. február 9. szombat

febr. 9
5:40
A népszavazás után is helyükön maradnak a liberális miniszterek (Alternatív Energia)
Határozott, de megfontolt adócsökkentést javasol jövőre a kormányfő, aki szerint mintegy 200 milliárd forintos mozgástér lesz erre a célra - Gyurcsány Ferenc erről az SZDSZ frakcióülésének vendégeként beszélt. A miniszterelnök szerint a lehető legnagyobb adócsökkentést kell végrehajtani úgy, hogy ennek ne legyen elfogadhatatlan ára az állam működésére és a szociális biztonságra nézve. Kóka János…
febr. 9
5:42
Lendvai: a támadások megerősítették a frakciót abban, hogy igennel kell szavazniuk (Alternatív Energia)
Öt szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélokat ismeretlenek egyetlen éjszaka leforgása alatt. Az esetek hátterében egyértelműen a hétfői egészségügyi szavazás áll. Lendvai Ildikó frakcióvezető tájékoztatásából kiderült, számtalan esetben fenyegetnek szocialista politikusokat levelekkel és telefonhívásokkal is.
febr. 9
5:51
Kormányt buktatna Orbán, új stílust hozna Gyurcsány (Alternatív Energia)
Kormánybuktatás kontra új baloldali politika. Várhatóan e két szlogen csap össze Orbán Viktor Fidesz-elnök, illetve Gyurcsány Ferenc kormányfő rövidesen elmondandó beszédeiben. Orbán hagyományosan kerüli a parlamentet, idén is egy sportcsarnokban beszél, jelezve, hogy ő a nép előtt gondolkodik. Gyurcsány pedig a baloldali kormányfők hagyományához híven az Országgyűlésben értékel, hiszen ott dőlnek…
febr. 9
6:02
Horváth Ágnes szerint szükség lehet a kórházak számának csökkentésére (Interjú!) (Alternatív Energia)
A korábbi átalakítás nem volt tökéletes, s még ma is szükség lehet a kórházak számának csökkentésére - egyebek mellett erről beszélt lapunknak Horváth Ágnes. A liberális egészségügyi miniszter szerint a vizitdíjról és a napidíjról szóló népszavazás tétje, hogy az emberek el szeretnék-e venni háziorvosuk bevételének negyedét, s hogy meg akarják-e tartani a szocializmus utolsó bástyáját az…
febr. 9
8:19
Sokkolta az orvosokat a vizsgálat eredménye (Infostart)
Szinte újjászületett egy brit férfi, aki súlyos alvászavara miatt 17 éven keresztül nem volt képes kipihenni magát, ám az oxigénmaszk segített rajta.
febr. 9
9:21
A Négy Tigrisnek mennie kell (168 Óra Online)
Bezár a hírhedt kínai piac? Egy része biztosan. Akár már február végén, bár erről az érintettek egy része nem akar tudomást venni. [Dátum: 2008. 02. 09. 07:13]
febr. 9
12:30
Szili: Az állam nem adhatja át teljesen terepet (Infostart)
Az Országgyűlés elnöke szerint az állam nem vonulhat ki teljes mértékben az oktatásból és az egészségügyből.
febr. 9
12:51
Fidesz: Milliárdokat költenek luxustanulmányokra (Infostart)
Az összesítések alapján több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra a kormány az elmúlt 5 évben - közölte Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.
febr. 9
14:20
Szili: az állam nem vonulhat ki teljesen az oktatásból és az egészségügyből (Alternatív Energia)
Az állam nem vonulhat ki teljes egészében az oktatás és az egészségügy területéről - jelentette ki Szili Katalin szocialista házelnök szombaton a kisiskolákról rendezett tanácskozáson. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: vannak olyan kérdések, amelyeket nem lehet teljes egészében "kilökni" a versenyszférába. "Ha ezt tennénk, elveszítenénk az esélyt, hogy mindenki hozzájuthasson a tudáshoz" -…
febr. 9
14:26
Fidesz: öt év alatt 3 milliárd forintot költött a kormány tanulmányokra (Alternatív Energia)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 9
14:36
Navracsics: "Feltételezem, a szocialisták komolyan gondolják" (Infostart)
A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták állításaival szemben az egészségbiztosítási törvény nem képes garantálni, hogy az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést tekintve ne szakadjon ketté a magyar társadalom.
febr. 9
15:22
Lendvai: "Isten ments megvárni március 9-ét" (Infostart)
Az átalakított társadalmi rendszerek megfelelő működtetését nevezte a kormány legfontosabb feladatának az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak hangsúlyozta: nincs szándékuk miniszterelnököt cserélni.
febr. 9
15:34
Mintegy kétezer bőrfejű emlékező (Alternatív Energia)
Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgy nevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.
febr. 9
16:02
Védelmet kínált a képviselőknek a rendőrség (Infostart)
A rendőrség biztosítja az országgyűlési képviselők védelmét, amennyiben igénylik - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti miniszter, miután a napokban több szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélt.
febr. 9
16:47
Választási csalással vádolják Kókát (Infostart)
A hírTV információi szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A csatornának nyilatkozó férfi azt mondta: részt vett a választási procedúrában, és távol lévő küldöttek helyett jogosulatlanul voksolt Kóka Jánosra.
febr. 9
17:09
Kétezres felvonulás a Hősök terén (Infostart)
Mintegy kétezer, fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze délután a budapesti Hősök terén az úgynevezett becsületnapi megemlékezésre. Tőlük nem messze mintegy háromszáz fiatal ellenük demonstrált tarkóra tett kézzel.
febr. 9
17:30
NETE a megfélemlítés ellen (168 Óra Online)
A politikai erőszak elharapódzása ellen szólítja közös akcióba a demo- kratákat a NETE, a Nők Egyesülése a Terrorizmus Ellen. [Dátum: 2008. 02. 09. 16:51]
febr. 9
17:58
A HÖOK a népszavazáson való részvételre kéri a hallgatókat (Alternatív Energia)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat, hogy vegyenek részt a március 9-i népszavazáson, s támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét; az erről szóló állásfoglalást a szervezet szombati küldöttgyűlésén fogadták el.
febr. 9
18:56
Szekeres: a müncheni fórumon elhangzottak igazolják a magyar álláspontot (Alternatív Energia)
A müncheni biztonságpolitikai fórumon elhangzottak igazolták a magyar álláspont helyességét - hangsúlyozta az MTI-nek szombaton Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A politikus - aki Magyarország képviseletében vett részt a fórumon - első helyen Koszovót, illetve Szerbiát említette. Utalt arra, hogy Boris Tadic szerb elnök nyitó beszédében egyértelművé tette: mind a területi integritás megőrzése,…
febr. 9
19:02
Veszélyben az MSZP-s politikusok? (Alternatív Energia)
Az országgyűlési képviselők biztonsága érdekében a rendőrség valamennyi képviselőt megkeresi, és amennyiben valaki veszélyeztetettnek érzi magát, felajánlja a védelmet számára - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterrel közösen tartott szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 9
19:25
Horthy Miklósra emlékező felvonulást tartott tartottak (Alternatív Energia)
A Nemzeti Őrsereg egyik raja vonult fel Nyíregyházán szombaton; az egyenruhás alakulat a város központjában lévő I. világháborús emlékműnél, a Horthy Miklós, egykori kormányzó halálának 51. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepséget biztosította.
febr. 9
19:54
A rendőrség minden képviselő védelmét biztosítja - a nap hírei (Infostart)
Kérés esetén kész biztosítani a rendőrség az országgyűlési képviselők védelmét. A tömegpusztító fegyverek terjedését nevezte a NATO előtt álló egyik legnagyobb kihívásnak a szövetség főtitkára. Pekingben több metróállomáson tesztelték a hatóságok az augusztusi olimpiára tervezett biztonsági rendszert. A nap legfontosabb hírei február 9-én, szombaton.
febr. 9
20:06
Az SZDSZ helyreigazítást kér a HírTV-től (Alternatív Energia)
A SZDSZ sajtó-helyreigazítást kér a HírTv-től a tévécsatornának a párttal foglalkozó egyik műsorában elhangzottak miatt, ennek elmaradása esetén a bírósághoz fordul - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége szombaton.

Keresés