2008. február 11. hétfő

febr. 11
4:24
Mi lesz a tavalyi szabadsággal? (Alternatív Energia)
Már nem sokáig tolhatják a tavalyról megmaradt szabadság kiadását a foglalkoztatók, március ­ 31-ig el kell engedniük azokat az alkalmazottaikat pihenni, akik 2007-ről hoztak át szabadságot. A tavaly áprilisban módosult munka törvénykönyve szerint kivételesen fontos gazdasági érdekre hivatkozva a húsz nap alapszabadság egynegyedét lehet az esedékesség évét követő esztendőben kiadni, olyan indokra…
febr. 11
4:46
MSZP: "egy becsületes mondat kellene" (Alternatív Energia)
Képviselőket ért sorozatos fenyegetések árnyékában szavaz ma az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről. Az országos rendőrfőkapitány védelmet ajánlott fel a honatyáknak, miután több kormánypárti képviselő lakására Molotov-koktélokat dobtak, mások ismeretlen port tartalmazó borítékokat kaptak. A Fidesz elképzelhetőnek tartja, hogy csupán kormánypárti provokációról van szó.
febr. 11
5:08
A Népszava fotóriportere „kiűzettetett” ifjabb Hegedűs templomából (Alternatív Energia)
A Hősök terén a Várból 1944 feb­ruárjában kitörő német és magyar katonákra emlékezett szombaton mintegy kétezer bőrfejű, a megszüntetett Vér és Becsület szimpatizánsai. Vasárnap pedig Horthy Miklós halálának évfordulóján tisztelgett néhány tucat gárdista a kormányzó emléke előtt. Utóbbi felvonulás ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész templomában ért véget, ahonnan kizavarták lapunk fotósát.
febr. 11
5:52
Még napirenden a vasutassztrájk (Alternatív Energia)
Mára várja a vizsgálat eredményét a miniszterelnök arról, hogy a vasutassztrájk idején a MÁV, illetve személyszállító leánycége, a MÁV Start hibázott-e, vagy a munkabeszüntetést szervezető Gaskó István állítása nem igaz. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke ugyanis a február elsején kezdett határozatlan idejű munkabeszüntetés múlt csütörtöki – másodszori – felfüggesztésének…
febr. 11
7:13
Vége az önrész nélküli autóvásárlásnak? (Infostart)
A visszaélések miatt megszüntetné az önrész nélküli autóvásárlás lehetőségét a kormány. Az elmúlt években ugyanis számtalan csalást követtek el hajléktalanok nevére megvásárolt, majd külföldön eladott autókkal.
febr. 11
7:52
Gaskó: A béremelésre korábban már ígéretet kaptak a vasutasok (Infostart)
A jóléti és szociális juttatások elvesztése alapozza meg a kiszervezett vasúti cégek dolgozóinak tíz százalékos bérkövetelését - mondta az InfoRádióban a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István hozzátette: erre a fizetésemelésre korábban már ígéretet kaptak.
febr. 11
7:58
Karsai szerint a kormány folyamatosan hazudik (Alternatív Energia)
Karsai József, Battonya polgármestere szerint a kormány Őszöd óta folyamatosan hazudik; a szocialista politikus a Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában kilátásba helyezte, hogy idővel nyilvánosságra hozza, ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét.
febr. 11
8:22
Kordonokkal zárták le a Parlament környékét (Metropol)
Mintegy két óra alatt, hétfő hajnalra kordonokkal teljesen körbezárta a rendőrség a fővárosi Kossuth teret. A Köztársasági Őrezred parancsnokának döntése elleni tiltakozásként néhány tüntető is megjelent a Parlament közelében.
febr. 11
8:30
Körülzárták a Kossuth teret (Infostart)
Kordonokkal zárta le a rendőrség hétfő hajnalra a Parlament környékét. Az intézkedésről Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka döntött - mondta el az InfoRádióban Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
febr. 11
8:35
Nem lesznek politikai államtitkárok (Alternatív Energia)
A Népszabadság úgy tudja, hogy a tárcáknál nem állítják vissza a politikai államtitkári posztot. A lap hétfői számában megjelent információ szerint a közigazgatási és politikai államtitkári posztok 2006-os összevonása sok tárcánál olyan pluszmunkát ró a miniszter helyettesére, amelynek nehezen tud eleget tenni.
febr. 11
8:56
Perverz ösztönzés (Alternatív Energia)
Perverz ösztönzést jelent az egészségpénztárak nyereségérdekeltsége a kötelező egészségbiztosítási rendszerben - véli Németh György közgazdász a Magyar Nemzet számára készített elemzésében, amely a lap hétfői számában jelent meg.
febr. 11
10:20
Demszky és "a teljes igazság" (Infostart)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója. Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte: napokon belül összehívja felügyelőbizottság rendkívüli ülését.
febr. 11
10:42
Gyurcsány már tudja (Alternatív Energia)
A miniszterelnök már megkapta a Magyar Vasúti Hivatal jelentését arról, hogy a vasutassztrájk ideje alatt a MÁV megfelelően gondoskodott-e a vasúton közlekedők biztonságáról - erősítette meg az MTI értesülését Daróczi Dávid kormányszóvivő.
febr. 11
10:47
Demszky a teljes igazságot akarja (Alternatív Energia)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.
febr. 11
11:16
Az MSZP és a Fidesz is zárt ajtók mögött (Infostart)
Az MSZP és a Fidesz frakciója is zárt ajtók mögött tanácskozik hétfő délelőtt az egészségbiztosítási törvényről szóló parlamenti szavazást megelőzően. A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának ülésén részt vesz Gyurcsány Ferenc kormányfő is. A Fidesz közölte: a párt képviselői nem szavaznak a kormánypártok módosító indítványairól.
febr. 11
11:22
Újabb eredménytelen egyeztetés a VDSZSZ és a MÁV között (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről. A tárgyalásokat kedd délelőtt folytatják.
febr. 11
11:32
Továbbra sincs megállapodás (Metropol)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről; a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 11
11:50
Tüntetők gyülekeznek a Parlamentnél (Infostart)
Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint mintegy száz-kétszáz ember gyülekezik Budapesten a Vértanúk terénél. Az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lengető tüntetők a Nagy Imre szobor mellett állnak.
febr. 11
11:56
A megerősítő népszavazás lehet a többi referendum napján (Infostart)
Hétfőn szavaz az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésről. Lövétei István alkotmányjogász azt mondta: ha a parlament többsége támogatja azt, akkor a köztársasági elnöknek kell kiírnia a referendum időpontját. Hozzátette: ha érvényes és eredményes a megerősítő népszavazás, akkor az Országgyűlésnek ugyanúgy foglalkoznia kell…
febr. 11
12:18
ÍTovábbra is keresik a Fidesz képviselőjének gyilkosát (Alternatív Energia)
Még mindig nincs konkrét gyanúsítottja a Balla Irma-gyilkosságnak, de a rendőrök változatlan intenzitással dolgoznak az ügyön - erősítette meg az MTI megkeresésére a Hajdú-bihari Napló hétfői számában megjelenteket a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 11
12:29
SZDSZ: igen és nem (Infostart)
A szabad demokraták frakciója igennel szavaz az egészségbiztosítási törvényre, és nemmel a Fidesz által kezdeményezett törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésre - mondta Kóka János pártelnök.
febr. 11
12:35
SZDSZ: igen a pénztártörvényre (Alternatív Energia)
A szabad demokraták frakciója igennel fog szavazni az egészségbiztosítási törvényre, és nemmel voksol a Fidesz által kezdeményezett törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésre - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 11
12:57
Összekapott Dávid Ibolya és Gyurcsány a parlamenti nyitónapon (Infostart)
Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapja. Az ellenzéki MDF elnöke, egyben frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a miniszterelnök politikai taktikai okokból halasztotta el évadnyitó beszédét. Viszontválaszában Gyurcsány Ferenc "bulváros politológiai fejtegetésnek" nevezte Dávid Ibolya szavait és hangsúlyozta: az MDF elnökének "nem az a…
febr. 11
13:14
Hetekig tartotta fogva saját feleségét az ormánsági férfi (Infostart)
Több hétig tartotta fogva saját feleségét egy férfi Baranya megyében. A nyomozás eddigi adatai szerint az asszonyt és gyerekeit a férfi többször is súlyosan bántalmazta. A nő néhány nappal ezelőtt gyerekivel megszökött a férfitól. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy a nő korábban kért-e segítséget a hatóságoktól. A rendőrség szűkszavúan nyilatkozott az ügyről.
febr. 11
13:25
A mezőgazdasági bizottság visszadobta az új energiapolitikai koncepciót (Infostart)
Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága sem találta általános vitára alkalmasnak az új energiapolitikai koncepciót. A múlt héten a környezetvédelmi bizottság is elutasította a stratégiát.
febr. 11
13:47
A Fidesz név szerinti szavazást kezdeményez az egészségbiztosítási törvényről (Alternatív Energia)
A Fidesz név szerinti szavazást kezdeményez az Országgyűlésben az egészségbiztosítási törvényről - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető az MTI-nek hétfőn, a képviselőcsoport ülése után. Az egészségbiztosítási törvény módosító indítványairól ugyanakkor továbbra sem szavaznak, mert a törvény koncepciójával nem értenek egyet, azt elfogadhatatlannak tartják - közölte a frakcióvezető.
febr. 11
13:53
Ismét eredménytelen egyeztetés a MÁV Zrt. és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről; a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 11
14:04
Továbbra is erősen szennyezett a levegő a fővárosban (Infostart)
Ismét meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezettség mértéke a fővárosban, valamint Pest megyében és Észak-Magyarország egyes területein.
febr. 11
14:06
A fővárosi erdőket félti a Levegő Munkacsoport (Infostart)
A budapesti erdőirtások elszaporodásától tart a Levegő Munkacsoport az új fővárosi vagyonrendelet elfogadásának következményeként, ezért a Közigazgatási Hivatalhoz fordult.
febr. 11
14:08
A vizsgálat szerint nem volt veszélyben a vonaton utazók biztonsága (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint elkészítette jelentését a Nemzeti Közlekedési Hatóság a MÁV-nál a vasúti sztrájk idején történt állítólagos szabálytalanságok ügyében.
febr. 11
14:53
Az Országgyűlés elfogadta az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. Az előterjesztést Sólyom László államfő küldte vissza megfontolásra a parlamentnek. Az egészségügyi tárca vezetője szerint az időközben benyújtott módosító indítványoknak köszönhetően megfelelő garanciák kerülnek a jogszabályba. Ez utóbbit a Fidesz vezérszónoka kétségbe vonta, kijelentve azt is,…
febr. 11
15:34
Az MSZP-frakció támogatni fogja az egészségbiztosítási törvényt (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakció meg fogja szavazni az egészségbiztosítási törvényt. Erről Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn az MTI-nek, a képviselőcsoport ülése után. Két szocialista képviselő kérte felmentését a szavazásnál - erősítette meg Varju László. Karsai József azt kérte, hogy nemmel szavazhasson a törvényre, Farkas Imre pedig a szavazástól való távolmaradás…
febr. 11
15:45
Szabadság Kör a Kossuth téri kordon lebontásáért (Alternatív Energia)
A Szabadság Kör tiltakozik a Parlament épülete elé újból felállított kordon miatt - mondta Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten a Kossuth téren, újságírók előtt. Az emberi és szabadságjogok súlyos sérelme, hogy újból teljesen törvénytelenül áll a kordon - fogalmazott a Szabadság Kör tagjaként Balog Zoltán.
febr. 11
16:07
Elhunyt Papp József székesfehérvári önkormányzati képviselő (Alternatív Energia)
Súlyos betegség után 68 éves korában elhunyt Papp József tanár, a Fidesz székesfehérvári önkormányzati képviselője - közölte az MTI-vel hétfőn a polgármesteri hivatal. Papp József neve összekötődött az önkormányzatiság rendszerváltozás utáni székesfehérvári történetével, a Fidesz képviselőjeként 1990 óta tagja volt a város közgyűlésének - olvasható a hivatal közleményében. Az elhunyt képviselőt…
febr. 11
16:18
Csaknem kilencmillió forintot gyűjtött össze a pásztói kórház (Alternatív Energia)
A csőd közeli helyzet elkerüléséért közzétett felhívás eredményeként 8,7 millió forintot gyűjtött össze eddig a Nógrád megyei Pásztó kórháza lakossági és vállalkozói támogatásokból - tájékoztatta a kórház igazgató-főorvosa hétfőn az MTI-t.
febr. 11
16:26
Szájer: A Kossuth tér bekerítése ellentétes az alkotmánnyal (Infostart)
A Szabadság Kör tagjai a Kossuth téren tiltakoztak, amiért ismét felállították a Parlament épületét körbevevő kordonokat. Hétfőn, amikor az Országgyűlés ismét szavaz az egészségbiztosítási törvényről, több szervezet is tüntet a fővárosban a jogszabály elfogadása ellen.
febr. 11
17:13
"Vesszen a kormány" (Alternatív Energia)
Mint egy száz ember gyűlt össze azért, hogy Kossuth tér elé vonuljon tiltakozni az egészségügyi törvény bevezetése ellen, amit a percekben szavazhat meg a parlament. Az összegyűltek többsége középkorú, vagy annál idősebb, de akadnak fiatalabbak is. A tüntetők közül néhányan árpád-sávos zászlóval érkeztek, néhányak azt kiabálják: vesszen a kormány.
febr. 11
17:58
Ismét felhangzott a „Gyurcsány takarodj" (Alternatív Energia)
Este fél hatig körülbelül kétszáz ember gyűlt össze a Kossuth téren Gonda László és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 rendezvényén. Többen magyar illetve árpád-sávos zászlókkat felszerelkezve érkeztek. Egyes tüntetők arcukat orvosi maszkkal eltakarva lézengtek a tér környékén. A kordon mögött néhány rendőr álldogál csak. Az emelvényen az egyik felszólaló arról beszélt, hogy a magyar nép genetikusan…
febr. 11
18:03
A parlament megszavazta az egészségügyi törvényt (Alternatív Energia)
A parlament ellenében 203 igen, és 173 nem tartózkodás nélkül megszavazta a módosított egészségügyi törvényt.
febr. 11
18:14
Elfogadták az egészségbiztosítási törvényt (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, a szavazáskor 202-en voksoltak igennel és 174-en nemmel.
febr. 11
18:24
Részben jogellenes volt a vasutassztrájk (Infostart)
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság hétfői döntése értelmében jogellenes volt a VDSZSZ múlt heti, valamint február 1-jei sztrájkja, béremelésért ugyanis a kollektív szerződés érdekbében nem sztrájkolhattak volna a dolgozók. A szakszervezet privatizációból eredő, egyszeri juttatás megfizetésére irányuló követelése azonban nem volt jogellenes.
febr. 11
18:29
A megtért bárány, a lourdes-i csoda és az egészségbiztosítási törvény (Infostart)
Nagyjából félezren tüntetnek a Kossuth téren az egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen. Az Országgyűlés név szerinti szavazással már elfogadta a jogszabályt.
febr. 11
18:59
MTV: az ellenzéki delegáltak egyik elnökségért indulót sem támogatják (Alternatív Energia)
Egyik induló tévéelnökké jelölését sem támogatják a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai. Ezt Szabó László közölte hétfőn az MTI-vel mind az öt ellenzéki tag nevében. Döntésüket - amely így eredménytelenné teszi a keddi jelölést - azzal indokolta, hogy a pályázók meghallgatása során több "kiemelt jelentőségű" kérdésre nem kaptak…
febr. 11
19:15
A tüntetés egy része véget ért (Alternatív Energia)
A Kossuth tér és Alkotmány utca sarkán lévő tüntetés miatt este hat előtt lezárták a korábban a forgalom számára nyitott teret a rendőrök. Az emelvényen Gonda László beszélt. Egyebek mellett a parlamentet körülvevő kordon szükségtelenségéről, és arról, hogy 2006 szeptemberéig ők békésen tüntettek. Néhány gondolat erejéig a Lauder Javne szponzorációs rendszerére is áttért, és közönségéhez a…
febr. 11
19:24
Nem lesz törvénymegerősítő népszavazás (Infostart)
Nem lesz törvénymegerősítő népszavazás az egészségbiztosítási jogszabályról - döntött az Országgyűlés a Fidesz és a KDNP erről szóló indítványáról.
febr. 11
20:02
Elszabadultak az indulatok a Kossuth téren (Infostart)
Elszabadultak az indulatok a Kossuth téren, ahol az egészségbiztosítási törvény elfogadása miatt tüntet több száz ember. A tüntetők csaknem 200 méter hosszan ledöntötték a Parlamentet körülvevő kordont.
febr. 11
21:19
Kiürítették a Kossuth teret a rendőrök (Metropol)
Teljesen kiürítették a budapesti Kossuth Lajos teret hétfő estére a rohamrendőrök. A rendőrök a térre vezető valamennyi utat lezárták, kordont állítottak egyebek között a Vértanúk terénél, az Alkotmány utcánál.
febr. 11
21:25
Az MSZP-frakció jövő héten dönt "renitens" képviselőiről (Alternatív Energia)
Jövő heti ülésén dönt az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvény zárószavazásától távol maradó Farkas Imre és a jogszabályra nemmel voksoló Karsai József ügyéről - tájékoztatta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgatója hétfőn az MTI-t. A képviselők ügyét a frakció etikai bizottsága vizsgálja meg, és tesz javaslatot a büntetésre - közölte a politikus.
febr. 11
21:31
Gyurcsány: vizsgálja meg a gazdasági miniszter a Vasúti Hivatal jelentését (Alternatív Energia)
A miniszterelnök Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztert kérte fel, hogy vizsgálja meg a Magyar Vasúti Hivatal jelentését arról, hogy a vasutassztrájk ideje alatt a MÁV megfelelően gondoskodott-e a vasúton közlekedők biztonságáról - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda az MTI-t közleményben hétfőn.
febr. 11
21:33
Tüntetők megbontották a kordont a Parlamentnél (Alternatív Energia)
Tüntetők lebontották a Parlament köré vont kordont mintegy 50 méteres szakaszon hétfőn este; rohamrendőrök kutyákkal vonultak fel, és próbálják megakadályozni, hogy a demonstrálók behatoljanak az elzárt területre.

Keresés