2008. február 11. hétfő

febr. 11
7:13
Vége az önrész nélküli autóvásárlásnak? (Infostart)
A visszaélések miatt megszüntetné az önrész nélküli autóvásárlás lehetőségét a kormány. Az elmúlt években ugyanis számtalan csalást követtek el hajléktalanok nevére megvásárolt, majd külföldön eladott autókkal.
febr. 11
7:52
Gaskó: A béremelésre korábban már ígéretet kaptak a vasutasok (Infostart)
A jóléti és szociális juttatások elvesztése alapozza meg a kiszervezett vasúti cégek dolgozóinak tíz százalékos bérkövetelését - mondta az InfoRádióban a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István hozzátette: erre a fizetésemelésre korábban már ígéretet kaptak.
febr. 11
8:22
Kordonokkal zárták le a Parlament környékét (Metropol)
Mintegy két óra alatt, hétfő hajnalra kordonokkal teljesen körbezárta a rendőrség a fővárosi Kossuth teret. A Köztársasági Őrezred parancsnokának döntése elleni tiltakozásként néhány tüntető is megjelent a Parlament közelében.
febr. 11
8:30
Körülzárták a Kossuth teret (Infostart)
Kordonokkal zárta le a rendőrség hétfő hajnalra a Parlament környékét. Az intézkedésről Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka döntött - mondta el az InfoRádióban Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
febr. 11
8:35
Csalással vádolják Kókát (Napi)
febr. 11
10:20
Demszky és "a teljes igazság" (Infostart)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója. Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte: napokon belül összehívja felügyelőbizottság rendkívüli ülését.
febr. 11
11:16
Az MSZP és a Fidesz is zárt ajtók mögött (Infostart)
Az MSZP és a Fidesz frakciója is zárt ajtók mögött tanácskozik hétfő délelőtt az egészségbiztosítási törvényről szóló parlamenti szavazást megelőzően. A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának ülésén részt vesz Gyurcsány Ferenc kormányfő is. A Fidesz közölte: a párt képviselői nem szavaznak a kormánypártok módosító indítványairól.
febr. 11
11:22
Újabb eredménytelen egyeztetés a VDSZSZ és a MÁV között (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről. A tárgyalásokat kedd délelőtt folytatják.
febr. 11
11:27
Név szerinti szavazást kezdeményez a Fidesz (Napi)
febr. 11
11:32
Továbbra sincs megállapodás (Metropol)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről; a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 11
11:50
Tüntetők gyülekeznek a Parlamentnél (Infostart)
Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint mintegy száz-kétszáz ember gyülekezik Budapesten a Vértanúk terénél. Az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lengető tüntetők a Nagy Imre szobor mellett állnak.
febr. 11
11:56
A megerősítő népszavazás lehet a többi referendum napján (Infostart)
Hétfőn szavaz az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésről. Lövétei István alkotmányjogász azt mondta: ha a parlament többsége támogatja azt, akkor a köztársasági elnöknek kell kiírnia a referendum időpontját. Hozzátette: ha érvényes és eredményes a megerősítő népszavazás, akkor az Országgyűlésnek ugyanúgy foglalkoznia kell…
febr. 11
12:09
Áll a kordon az Országház körül (168 Óra Online)
Tiltakozó akciók várhatók az egészségbiztosítási törvény végszavazására időzítve. Délutánra négy szervezet kapott területfoglalási engedélyt a Parlament környékére. [Dátum: 2008. 02. 11. 10:40]
febr. 11
12:29
SZDSZ: igen és nem (Infostart)
A szabad demokraták frakciója igennel szavaz az egészségbiztosítási törvényre, és nemmel a Fidesz által kezdeményezett törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésre - mondta Kóka János pártelnök.
febr. 11
12:57
Összekapott Dávid Ibolya és Gyurcsány a parlamenti nyitónapon (Infostart)
Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapja. Az ellenzéki MDF elnöke, egyben frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a miniszterelnök politikai taktikai okokból halasztotta el évadnyitó beszédét. Viszontválaszában Gyurcsány Ferenc "bulváros politológiai fejtegetésnek" nevezte Dávid Ibolya szavait és hangsúlyozta: az MDF elnökének "nem az a…
febr. 11
13:14
Hetekig tartotta fogva saját feleségét az ormánsági férfi (Infostart)
Több hétig tartotta fogva saját feleségét egy férfi Baranya megyében. A nyomozás eddigi adatai szerint az asszonyt és gyerekeit a férfi többször is súlyosan bántalmazta. A nő néhány nappal ezelőtt gyerekivel megszökött a férfitól. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy a nő korábban kért-e segítséget a hatóságoktól. A rendőrség szűkszavúan nyilatkozott az ügyről.
febr. 11
13:25
A mezőgazdasági bizottság visszadobta az új energiapolitikai koncepciót (Infostart)
Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága sem találta általános vitára alkalmasnak az új energiapolitikai koncepciót. A múlt héten a környezetvédelmi bizottság is elutasította a stratégiát.
febr. 11
14:04
Továbbra is erősen szennyezett a levegő a fővárosban (Infostart)
Ismét meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezettség mértéke a fővárosban, valamint Pest megyében és Észak-Magyarország egyes területein.
febr. 11
14:06
A fővárosi erdőket félti a Levegő Munkacsoport (Infostart)
A budapesti erdőirtások elszaporodásától tart a Levegő Munkacsoport az új fővárosi vagyonrendelet elfogadásának következményeként, ezért a Közigazgatási Hivatalhoz fordult.
febr. 11
14:08
A vizsgálat szerint nem volt veszélyben a vonaton utazók biztonsága (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint elkészítette jelentését a Nemzeti Közlekedési Hatóság a MÁV-nál a vasúti sztrájk idején történt állítólagos szabálytalanságok ügyében.
febr. 11
14:16
Toborzó, avagy a Magyar Gárda „kadétcsapatot” szervez (168 Óra Online)
Saját élményeink is vannak a Magyar Gárda szombati tagtoborzójáról, ahol megtudtuk: kadétcsapatot szerveznek. [Dátum: 2008. 02. 11. 12:20]
febr. 11
14:53
Az Országgyűlés elfogadta az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. Az előterjesztést Sólyom László államfő küldte vissza megfontolásra a parlamentnek. Az egészségügyi tárca vezetője szerint az időközben benyújtott módosító indítványoknak köszönhetően megfelelő garanciák kerülnek a jogszabályba. Ez utóbbit a Fidesz vezérszónoka kétségbe vonta, kijelentve azt is,…
febr. 11
16:26
Szájer: A Kossuth tér bekerítése ellentétes az alkotmánnyal (Infostart)
A Szabadság Kör tagjai a Kossuth téren tiltakoztak, amiért ismét felállították a Parlament épületét körbevevő kordonokat. Hétfőn, amikor az Országgyűlés ismét szavaz az egészségbiztosítási törvényről, több szervezet is tüntet a fővárosban a jogszabály elfogadása ellen.
febr. 11
16:46
Alulról-felülről feltúrják a Kossuth-teret (168 Óra Online)
Kifelejtették a rendezési tervből a díszkerítést, ezért húzódik csaknem egy éve az építkezés elkezdése Ikvai-Szabó Imre főpolgámester-helyettes szerint. [Dátum: 2008. 02. 11. 15:38]
febr. 11
18:24
Részben jogellenes volt a vasutassztrájk (Infostart)
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság hétfői döntése értelmében jogellenes volt a VDSZSZ múlt heti, valamint február 1-jei sztrájkja, béremelésért ugyanis a kollektív szerződés érdekbében nem sztrájkolhattak volna a dolgozók. A szakszervezet privatizációból eredő, egyszeri juttatás megfizetésére irányuló követelése azonban nem volt jogellenes.
febr. 11
18:29
A megtért bárány, a lourdes-i csoda és az egészségbiztosítási törvény (Infostart)
Nagyjából félezren tüntetnek a Kossuth téren az egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen. Az Országgyűlés név szerinti szavazással már elfogadta a jogszabályt.
febr. 11
19:24
Nem lesz törvénymegerősítő népszavazás (Infostart)
Nem lesz törvénymegerősítő népszavazás az egészségbiztosítási jogszabályról - döntött az Országgyűlés a Fidesz és a KDNP erről szóló indítványáról.
febr. 11
20:02
Elszabadultak az indulatok a Kossuth téren (Infostart)
Elszabadultak az indulatok a Kossuth téren, ahol az egészségbiztosítási törvény elfogadása miatt tüntet több száz ember. A tüntetők csaknem 200 méter hosszan ledöntötték a Parlamentet körülvevő kordont.
febr. 11
21:19
Kiürítették a Kossuth teret a rendőrök (Metropol)
Teljesen kiürítették a budapesti Kossuth Lajos teret hétfő estére a rohamrendőrök. A rendőrök a térre vezető valamennyi utat lezárták, kordont állítottak egyebek között a Vértanúk terénél, az Alkotmány utcánál.
febr. 11
21:45
Másodszorra is igennel szavazott a koalíció - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Újra elfogadta az államfő által korábban megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényt a parlament. A jogszabályt a képviselők közül a név szerinti szavazáson 203-an támogatták, míg 173-an nemmel voksoltak. Az egészségügyi miniszter a szavazás előtt a megismételt általános vitában azt mondta: a módosításokkal már megfelelő garanciákat tartalmaz a törvényjavaslat, az egyes felügyelő…
febr. 11
22:19
Kísért 2007 szelleme: képriport a Kossuth téri tömegoszlatásról (Infostart)
A rendőrök este fél nyolcra kiürítették a Kossuth teret. A Parlament épülete körü felállított kordonokat bontó, az egészségbiztosítási törvény ellen tüntető embereket az Alkotmány utca felé szorították ki a térről.

Keresés