2008. február 11. hétfő

febr. 11
4:24
Mi lesz a tavalyi szabadsággal? (Népszava)
Már nem sokáig tolhatják a tavalyról megmaradt szabadság kiadását a foglalkoztatók, március ­ 31-ig el kell engedniük azokat az alkalmazottaikat pihenni, akik 2007-ről hoztak át szabadságot. A tavaly áprilisban módosult munka törvénykönyve szerint kivételesen fontos gazdasági érdekre hivatkozva a húsz nap alapszabadság egynegyedét lehet az esedékesség évét követő esztendőben kiadni, olyan indokra…
febr. 11
4:46
MSZP: "egy becsületes mondat kellene" (Népszava)
Képviselőket ért sorozatos fenyegetések árnyékában szavaz ma az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről. Az országos rendőrfőkapitány védelmet ajánlott fel a honatyáknak, miután több kormánypárti képviselő lakására Molotov-koktélokat dobtak, mások ismeretlen port tartalmazó borítékokat kaptak. A Fidesz elképzelhetőnek tartja, hogy csupán kormánypárti provokációról van szó.
febr. 11
5:08
A Népszava fotóriportere „kiűzettetett” ifjabb Hegedűs templomából (Népszava)
A Hősök terén a Várból 1944 feb­ruárjában kitörő német és magyar katonákra emlékezett szombaton mintegy kétezer bőrfejű, a megszüntetett Vér és Becsület szimpatizánsai. Vasárnap pedig Horthy Miklós halálának évfordulóján tisztelgett néhány tucat gárdista a kormányzó emléke előtt. Utóbbi felvonulás ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész templomában ért véget, ahonnan kizavarták lapunk fotósát.
febr. 11
5:52
Még napirenden a vasutassztrájk (Népszava)
Mára várja a vizsgálat eredményét a miniszterelnök arról, hogy a vasutassztrájk idején a MÁV, illetve személyszállító leánycége, a MÁV Start hibázott-e, vagy a munkabeszüntetést szervezető Gaskó István állítása nem igaz. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke ugyanis a február elsején kezdett határozatlan idejű munkabeszüntetés múlt csütörtöki – másodszori – felfüggesztésének…
febr. 11
7:13
Fenyvessy Zoltán: nagyot buktak a kormánypártok (MaHu)
A Fidesz-KDNP kampánya sikeres volt, míg a kormánypártok nagyot buktak - így összegezte a MIÉP jelöltje az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás vasárnapi, második fordulójának nem hivatalos, 99 százalékos feldolgozottságú eredményét.
febr. 11
7:13
Vége az önrész nélküli autóvásárlásnak? (Infostart)
A visszaélések miatt megszüntetné az önrész nélküli autóvásárlás lehetőségét a kormány. Az elmúlt években ugyanis számtalan csalást követtek el hajléktalanok nevére megvásárolt, majd külföldön eladott autókkal.
febr. 11
7:15
Csapody: számoltunk a kevesebb szavazattal (MaHu)
Csapody Miklós számított arra, hogy kevesebb szavazatot fog kapni az újbudai választás második fordulójában; az MDF-es politikus az MTI-nek vasárnap este nyilatkozva arról is beszélt, hogy szerinte az MDF továbbra is tíz százalékos párt.
febr. 11
7:17
Lakos Imre gratulált Rétvári Bencének (MaHu)
Úgy tűnik, hogy a második fordulóra sem sikerült mozgósítani a baloldali szavazókat - mondta az MTI-nek a főváros 15-ös számú választókerületében a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson a koalíció közös jelöltjeként indult Lakos Imre, aki egyúttal gratulált Rétvári Bence győzelméhez.
febr. 11
7:50
Kórházak vs. minisztérium (Hetek)
„Esetenként a hálapénz miatti ellenérdekeltség is oka lehet annak, hogy számos kórház a mai napig nem tette nyilvánossá városlistáját" - mondta lapunknak a kórházak felügyeletét ellátó Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) elnöke. Tény azonban, hogy több intézményben nincs jelentős várakozási idő, így vezetőik a tárca elvárásait adminisztrációs teherként élik meg.
febr. 11
7:52
Gaskó: A béremelésre korábban már ígéretet kaptak a vasutasok (Infostart)
A jóléti és szociális juttatások elvesztése alapozza meg a kiszervezett vasúti cégek dolgozóinak tíz százalékos bérkövetelését - mondta az InfoRádióban a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István hozzátette: erre a fizetésemelésre korábban már ígéretet kaptak.
febr. 11
7:58
Karsai szerint a kormány folyamatosan hazudik (Népszava)
Karsai József, Battonya polgármestere szerint a kormány Őszöd óta folyamatosan hazudik; a szocialista politikus a Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában kilátásba helyezte, hogy idővel nyilvánosságra hozza, ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét.
febr. 11
8:14
Nem lesznek politikai államtitkárok (MaHu)
A Népszabadság úgy tudja, hogy a tárcáknál nem állítják vissza a politikai államtitkári posztot. A lap hétfői számában megjelent információ szerint a közigazgatási és politikai államtitkári posztok 2006-os összevonása sok tárcánál olyan pluszmunkát ró a miniszter helyettesére, amelynek nehezen tud eleget tenni.
febr. 11
8:30
Megfenyegették Karsait - nem lesz pénz, ha nemmel szavaz (MaHu)
Egy ismeretlen telefonáló tegnap közölte Karsai Józseffel: ha nemmel szavaz az egészségbiztosítási törvényre, térsége elesik a pályázati pénzektől.
febr. 11
8:30
Mégsem lesznek politikai államtitkárok (HVG)
A Népszabadság úgy tudja, hogy a tárcáknál nem állítják vissza a politikai államtitkári posztot.
febr. 11
8:30
Körülzárták a Kossuth teret (Infostart)
Kordonokkal zárta le a rendőrség hétfő hajnalra a Parlament környékét. Az intézkedésről Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka döntött - mondta el az InfoRádióban Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
febr. 11
8:35
Csalással vádolják Kókát (Napi)
febr. 11
8:35
Karsai Battonyán szembe megy pártjával (HVG)
Karsai József, Battonya polgármestere szerint a kormány Őszöd óta folyamatosan hazudik; a szocialista politikus a Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában kilátásba helyezte, hogy idővel nyilvánosságra hozza, ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét.
febr. 11
8:35
Nem lesznek politikai államtitkárok (Népszava)
A Népszabadság úgy tudja, hogy a tárcáknál nem állítják vissza a politikai államtitkári posztot. A lap hétfői számában megjelent információ szerint a közigazgatási és politikai államtitkári posztok 2006-os összevonása sok tárcánál olyan pluszmunkát ró a miniszter helyettesére, amelynek nehezen tud eleget tenni.
febr. 11
8:40
Kordon mögött szavaznak (orientpress)
Hétfőre virradóra kordonnal zárta körül a rendőrség a Parlamentet. A képviselők ma szavaznak az egészségbiztosítási törvényről, melyet Sólyom László még decemberben visszaküldött megfontolásra. A kordon felállításáról a köztársasági őrezred vezetője döntött.
febr. 11
8:46
Csípős éjszakák és derült nappalok (MaHu)
Ma a hideg, foltokban ködös reggelt követően országszerte folytatódik a kellemes, napsütéses idő.
febr. 11
8:56
Perverz ösztönzés (Népszava)
Perverz ösztönzést jelent az egészségpénztárak nyereségérdekeltsége a kötelező egészségbiztosítási rendszerben - véli Németh György közgazdász a Magyar Nemzet számára készített elemzésében, amely a lap hétfői számában jelent meg.
febr. 11
9:13
Rétvári kiütéses győzelmet aratott (orientpress)
A főváros XI. kerületében megrendezett időközi országgyűlési választás második fordulójában fölényes győzelmet aratott a KDNP-Fidesz közös jelöltje, Rétvári Bence.
febr. 11
9:40
Szavazzon a munkásőrségről és a tandíjról egyszerre! (HVG)
Egy hónap múlva három kérdésben is dönthetünk. Boross Péter egykori kormányfő a népszavazások dömpingjétől fél, szerinte egy évben egynél több referendumot nem lehet az országra „ráengedni”. Mi azért összegyűjtöttük az 1989 óta már leszavazott, az előttünk álló, illetve a lehetséges népszavazási kérdéseket, hogy olvasóink kedvükre szavazhassanak újra, először vagy előre. Egyszerre voksolhatnak…
febr. 11
9:46
Gaskó: A 10 százalékos béremelés jár azoknak, akik eddig kimaradtak belőle (orientpress)
Azon cégek dolgozóira érvényes a tíz százalékos megelőlegezett többlet béremelési követelés, amelyek tevékenységét kiszervezik a MÁV anyavállalattól - nyilatkozta Gaskó István az InfoRádióban.
febr. 11
10:03
Megfenyegették Karsait - ha nemmel szavaz, nem kap pénzt szavazókörzete - Lapszemle (orientpress)
Akár Brüsszelbe is elmegy Karsai József szocialista osrszággyűlési képviselő, amennyiben azt tapasztalja, hogy az egészségügyi törvényre adott voksa miatt nem jutna térsége EU-pénzekhez. Állítása szerint egy ismeretlen telefonon fenyegette meg ezzel - írja a Magyar Hírlap.
febr. 11
10:20
Demszky mindent tudni akar a BKV-busztender ügyében (HVG)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója, Nyáry Krisztián hétfőn.
febr. 11
10:20
Demszky és "a teljes igazság" (Infostart)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója. Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte: napokon belül összehívja felügyelőbizottság rendkívüli ülését.
febr. 11
10:42
Gyurcsány már tudja (Népszava)
A miniszterelnök már megkapta a Magyar Vasúti Hivatal jelentését arról, hogy a vasutassztrájk ideje alatt a MÁV megfelelően gondoskodott-e a vasúton közlekedők biztonságáról - erősítette meg az MTI értesülését Daróczi Dávid kormányszóvivő.
febr. 11
10:45
Fodor nem foglalkozik a választási csalással (Hetek)
Nem kíván foglalkozni az esetleges pártelnök választási csalással Fodor Gábor. Az SZDSZ politikusa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: szerinte nem fog kiderülni, hogy a tavalyi küldöttgyűlésen távollévők helyett is voksoltak a Borsodiak, nem hisz abban, hogy ezek a vádak igazak.
febr. 11
10:47
Demszky a teljes igazságot akarja (Népszava)
A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.
febr. 11
11:16
Az MSZP és a Fidesz is zárt ajtók mögött (Infostart)
Az MSZP és a Fidesz frakciója is zárt ajtók mögött tanácskozik hétfő délelőtt az egészségbiztosítási törvényről szóló parlamenti szavazást megelőzően. A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának ülésén részt vesz Gyurcsány Ferenc kormányfő is. A Fidesz közölte: a párt képviselői nem szavaznak a kormánypártok módosító indítványairól.
febr. 11
11:22
A HÖOK a tandíj ellen lesz a népszavazáskor is (orientpress)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) továbbra is teljességgel elutasítja az állami finanszírozású képzések költségeinek – részben vagy egészben – a hallgatókra történő áthárítását. A szervezet ajánlott más megoldási formákat a szakminisztériumnak, ám azokat nem tartották bevezetésre alkalmasnak.
febr. 11
11:22
Újabb eredménytelen egyeztetés a VDSZSZ és a MÁV között (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről. A tárgyalásokat kedd délelőtt folytatják.
febr. 11
11:27
Név szerinti szavazást kezdeményez a Fidesz (Napi)
febr. 11
11:50
Tüntetők gyülekeznek a Parlamentnél (Infostart)
Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint mintegy száz-kétszáz ember gyülekezik Budapesten a Vértanúk terénél. Az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lengető tüntetők a Nagy Imre szobor mellett állnak.
febr. 11
11:56
A megerősítő népszavazás lehet a többi referendum napján (Infostart)
Hétfőn szavaz az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésről. Lövétei István alkotmányjogász azt mondta: ha a parlament többsége támogatja azt, akkor a köztársasági elnöknek kell kiírnia a referendum időpontját. Hozzátette: ha érvényes és eredményes a megerősítő népszavazás, akkor az Országgyűlésnek ugyanúgy foglalkoznia kell…
febr. 11
11:56
Tüntetnek a Parlamentnél (frissített) (orientpress)
Helyszíni tudósítónk azt jelentette: több százan tüntetnek a Parlament közelében. A körülbelül 200 fősre becsült csoport zászlókat lenget a Vértanúk terénél, békésen. Egy óra előtt nem sokkal már 3-400-ra duzzadt a tömeg, de információink szerint - miután több beszéd is elhangzott - kezdik elhagyni a helyszínt.
febr. 11
12:09
Áll a kordon az Országház körül (168 Óra Online)
Tiltakozó akciók várhatók az egészségbiztosítási törvény végszavazására időzítve. Délutánra négy szervezet kapott területfoglalási engedélyt a Parlament környékére. [Dátum: 2008. 02. 11. 10:40]
febr. 11
12:18
ÍTovábbra is keresik a Fidesz képviselőjének gyilkosát (Népszava)
Még mindig nincs konkrét gyanúsítottja a Balla Irma-gyilkosságnak, de a rendőrök változatlan intenzitással dolgoznak az ügyön - erősítette meg az MTI megkeresésére a Hajdú-bihari Napló hétfői számában megjelenteket a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 11
12:29
Az MSZP-frakció támogatni fogja az egészség-biztosítási törvényt (MaHu)
Az MSZP-frakció meg fogja szavazni az egészségbiztosítási törvényt. Erről Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn az MTI-nek, a képviselőcsoport ülése után.
febr. 11
12:29
SZDSZ: igen és nem (Infostart)
A szabad demokraták frakciója igennel szavaz az egészségbiztosítási törvényre, és nemmel a Fidesz által kezdeményezett törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésre - mondta Kóka János pártelnök.
febr. 11
12:35
SZDSZ: igen a pénztártörvényre (Népszava)
A szabad demokraták frakciója igennel fog szavazni az egészségbiztosítási törvényre, és nemmel voksol a Fidesz által kezdeményezett törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezésre - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 11
12:46
Karsai nemmel szavaz, Farkas távol maradna - megszavazzák a tb-törvényt (MaHu)
Az MSZP-frakció meg fogja szavazni az egészségbiztosítási törvényt. Erről Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn az MTI-nek, a képviselőcsoport ülése után.
febr. 11
12:57
Összekapott Dávid Ibolya és Gyurcsány a parlamenti nyitónapon (Infostart)
Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapja. Az ellenzéki MDF elnöke, egyben frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a miniszterelnök politikai taktikai okokból halasztotta el évadnyitó beszédét. Viszontválaszában Gyurcsány Ferenc "bulváros politológiai fejtegetésnek" nevezte Dávid Ibolya szavait és hangsúlyozta: az MDF elnökének "nem az a…
febr. 11
13:03
Szabadság Kör: „Majomparádé” zajlik (orientpress)
A kormány van ketrecben, nem a polgárok: saját magukat kerítették be- mondta Hegedűs Zsuzsa szociológus a Kossuth téri kordonnál tartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, melyen részt vett Szájer József és Balog Zoltán is.
febr. 11
13:03
Kirendelt diákok a tömegoszlatási gyakorlaton (MaHu)
Az állampolgári jogok biztosa szerint a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója egyrészt megsértette, másrészt korlátozta diákjainak alkotmányos jogait, amikor tavaly szeptemberben engedélyezte, hogy a tanulók részt vegyenek a rendőrség egyik tömegoszlatási gyakorlatán.
febr. 11
13:14
Gyurcsány elhalasztotta parlamenti évértékelőjét (MaHu)
Az egészségbiztosítási törvény végszavazása miatt halasztotta el évértékelő beszédét a miniszterelnök február 11-ről február 18-ra; ezt maga Gyurcsány Ferenc mondta hétfőn napirend előtt a parlamentben, Dávid Ibolya (MDF) felszólalására reagálva.
febr. 11
13:14
Hetekig tartotta fogva saját feleségét az ormánsági férfi (Infostart)
Több hétig tartotta fogva saját feleségét egy férfi Baranya megyében. A nyomozás eddigi adatai szerint az asszonyt és gyerekeit a férfi többször is súlyosan bántalmazta. A nő néhány nappal ezelőtt gyerekivel megszökött a férfitól. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy a nő korábban kért-e segítséget a hatóságoktól. A rendőrség szűkszavúan nyilatkozott az ügyről.
febr. 11
13:25
A mezőgazdasági bizottság visszadobta az új energiapolitikai koncepciót (Infostart)
Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága sem találta általános vitára alkalmasnak az új energiapolitikai koncepciót. A múlt héten a környezetvédelmi bizottság is elutasította a stratégiát.
febr. 11
13:30
Fordulat jöhet a rendőrszékház elleni támadás ügyében (HVG)
A Nemzeti Nyomozó Iroda állítja: váratlan nyomra bukkant a Teve utcai ORFK- székházat ért tavalyi támadás ügyében - értesült a HavariaPress.

Keresés