2008. február 20. szerda

febr. 20
0:11
Kormányzati ÉVÉRTÉKELÕ Videó - 2008. február 15. (C-Press)
2007 kormányzati munkáját sok politológus, politikus és közéleti személyiség értékelte – csak maguk a tárcavezetõk nem. Ezért gondolta úgy az...
febr. 20
0:15
Kitiltottak egy vakot a Tescóból (C-Press)
Akár egy bûnözõt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezetõ kutyája miatt Orsós Sándort. A világtalan férfi erre az...
febr. 20
5:42
Újabb sztrájk kilátásban (Népszava)
Ha ma sem látszik remény a megegyezésre, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) várhatóan ismét sztrájkba hívja tagjait. Tegnap eredménytelenül ért ugyanis véget a szakszervezet tárgyalása a MÁV-csoporttal, s ma sem várható áttörés. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke lapunknak azt mondta: a mai tárgyaláson múlik, hogy a felfüggesztett határozatlan idejű sztrájkot újraindítják-e.
febr. 20
5:59
Az államfő szinte biztosan normakontrollt kér a Btk-módosításról (Népszava)
Valószínűleg nem írja alá, hanem az Alkotmánybírósághoz (Ab) küldi Sólyom László a gyűlöletbeszéd büntető törvénykönyvi szabályozását, mint ahogy az államfő novemberben előzetes normakontrollt kért a Polgári törvénykönyv hasonló tárgyú módosítása után is. A szocialisták szerint indokolt az emberi méltóság védelme, míg mások a véleményszabadságra hivatkozva vetik el a kezdeményezéseket. Ha ez…
febr. 20
6:12
Kisgyerekeket veszélyeztet a légszennyezettség (HVG)
A környezetszennyezés miatt eszünkbe sem jut gyerekeinkkel vagy unokáinkkal a Körúton sétálni, és ez a helyzet tarthatatlan. Egyre többen betegednek meg asztmában és tüdőrákban – hangoztatták többek között a múlt vasárnap rendezett zöld demonstráció szónokai. Az élhetőbb Budapestért szervezett megmozduláson két-háromszáz, túlnyomó részben fiatal biciklista és gyalogos vett részt.
febr. 20
6:38
Csendben, kirekesztve (szon)
Pszt! Picit halkabban! – figyelmeztettem fotóriporter kollégámat a gacsályi ápoló-gondozó otthonban, miközben az igazgatónőre várva suttogásról önkéntelenül normál hangerőre váltott.
febr. 20
6:48
Nyíregyházán kelendő a 180 ezer forintos arckrém (szon)
Sokfélék vagyunk, a hölgyek nagy része egy dologban azonban biztosan megegyezik. Mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtovább maradjanak fiatalok, s hogy a lehető legkésőbb tűnjenek fel az első ráncok, szarkalábak.
febr. 20
6:50
Ha még egyszer azt üzeni... (szon)
Nyírmihálydi - Kevesen tudják, hogy a Kossuth-nótát Nyírmihálydi szülötte, Balkányi Szabó Lajos írta, következtetés szerint pedig 1848 júniusában, Nyírmihálydiban. Ezen írásos bizonyíték megtekinthető a nyírmihálydi Magtármúzeumban.
febr. 20
6:54
Bezárta a gyerekét egy férfi (boon)
Tűzoltók szabadították ki azt a másfél éves kisgyermeket, akit édesapja hagyott magára egy lakásban Budapesten, a IV. kerületben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 20
6:56
Olvasónk írja: Rólam vitáznak a szomszédaim (boon)
Milyen alapon mondhatja meg nekem mi a jó? Én azt látom és tapasztalom, hogy a " két szomszédom " azon vitatkozik, hogy nekem mi a jobb, anélkül, hogy bennünket, engem, figyelembe vennének - vetette fel Fazekas Ágnes.
febr. 20
7:00
Olvasónk írja: Rólam vitáznak a szomszédaim (szon)
Milyen alapon mondhatja meg nekem mi a jó? Én azt látom és tapasztalom, hogy a " két szomszédom " azon vitatkozik, hogy nekem mi a jobb, anélkül, hogy bennünket, engem, figyelembe vennének - vetette fel Fazekas Ágnes.
febr. 20
7:08
Orbán Viktor: az egészségügy lett az összefogás mintapéldája (ma.hu)
Az egészségügy lett Magyarországon az összefogás mintapéldája - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden Veszprémben, a megyei kórház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatón. Kökény Mihály, az országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szerencsétlennek tartja, hogy Orbán Viktor egészségügyi intézményeket munkaidőben keres fel és ezzel a gyógyító munkát megzavarja.
febr. 20
7:10
A Magyar Szocialista Párt nem váltja le Gyurcsányt (ma.hu)
A küszöbönálló népszavazás eredményétől függetlenül a kormányzó Magyar Szocialista Párt nem váltja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - közölte az MSZP elnökhelyettese kedden a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban.
febr. 20
7:15
Gaskó folytatja? (Népszava)
Annak ellenére, hogy kedden lejárt a sztrájkmoratórium, ma folytatódnak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte és a MÁV-társaságok között a tárgyalások a sztrájkkövetelésről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A szakszervezet ma dönt arról, hogy mikor és hol folytatja a sztrájkot.
febr. 20
7:35
Gyurcsánynak van egy rossz híre: "Ez a megoldás nem létezik" (Infostart)
A miniszterelnök szerint a népszavazás politikai értelemben már megbukott. Gyurcsány Ferenc erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
febr. 20
7:38
Halálos baleset Budapesten (boon)
Budapest - Két fát döntött ki kedden éjjel Budapesten egy személyautó, amelynek egyik utasa a helyszínen meghalt.
febr. 20
7:40
Tűzoltók törték rá az ajtót a magára hagyott gyermekre (Infostart)
Több órára magára maradt másfél éves gyermekhez hívták ki a tűzoltókat egy újpesti lakásba - tudta meg az InfoRádió. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szerint a kicsit sokkolták a történtek.
febr. 20
7:46
Kincses: A népszavazás nem akasztja meg a reformot (Infostart)
Jelenleg az egészségbiztosítási pénztárak rendszerének előkészítését végzi a kormány - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kincses Gyula hozzátette: a betegek csak jövőre találkoznak majd a most elfogadott törvény következtében megalakuló pénztárakkal. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a népszavazás eredménye nem változtat a reformok lényegén. A…
febr. 20
7:51
Minden jogásznak maga felé hajlik a keze? (Infostart)
Az ügyvédeket továbbra sem kell versenyeztetni, a tőlük vásárolandó szolgáltatás beszerzésének szándékát nyilvánosságra hozni és többektől ajánlatot bekérni a közpénzek felhasználása során - ez a konklúziója a Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű döntésének. Az évek óta húzódó elvi vitában most a jogászok állnak nyerésre - olvasható a Népszabadságban. A lap úgy tudja: a közbeszerzési törvény…
febr. 20
7:54
Minden idők legnagyobb értékű zsarolási ügye Magyarországon! (Népszava)
Az APEH egyik volt munkatársa két társával 50 millió eurót, azaz mintegy 12,5 milliárd forintot akart kizsarolni egy meg nem nevezett magyarországi pénzintézet egyik vezetőjétől; a bankár a rendőrökhöz fordult segítségért, akik a közelmúltban elfogták a zsarolókat - írta a szerdai Népszabadság.
febr. 20
8:00
Népszavazás: a külképviseleti szavazásra péntekig lehet jelentkezni (Népszava)
Aki külképviseleten kíván szavazni a háromkérdéses népszavazáson, annak ezt péntekig kell jeleznie a helyi jegyzőnél; ennek megkönnyítésére az Országos Választási Iroda (OVI) honlapjáról egy nyomtatvány is letölthető.
febr. 20
8:05
Gyurcsány: a polgárosodás ügye ma elsősorban a baloldalé Magyarországon (Népszava)
A nincstelenek demokráciája helyett a tulajdonosok demokráciáját szeretné elérni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában úgy fogalmazott, hogy a polgárosodás ügye ma elsősorban a baloldalé Magyarországon.
febr. 20
8:06
Öt forinttal drágult az üzemanyag (boon)
A benzin és a gázolaj is literenként öt forinttal drágult szerdán. Így a gázolaj átlagára jelenleg 304, a 95-ös benziné pedig 298 forint körül alakul.
febr. 20
8:06
Melléképület és lakóház is égett (szon)
Viszonylag csendes éjszakát tudhatnak maguk mögött a tűzoltók.
febr. 20
8:07
Vita a fővárosi MSZP-SZDSZ között a BKV buszügye kapcsán (ma.hu)
A fővárosi MSZP-frakció szerint az SZDSZ-frakció megsértette a koalíciós megállapodást azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés múlt pénteki rendkívüli ülésén nem a koalíciós partnerével, az MSZP-vel szavazott - közölték az MTI-vel kedden szocialista politikusok.
febr. 20
8:11
Gyurcsány: a népszavazás politikai értelemben már megbukott (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában hozzátette, hogy biztos abban: a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz pedig március 10-ét elvesztette.
febr. 20
8:24
A Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, a másnapot elveszíti (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában hozzátette, hogy biztos abban: a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz pedig március 10-ét elvesztette.
febr. 20
8:27
"Az ingyenes egészségügyi ellátás elveszi az emberek öngondoskodási törekvését" (Népszava)
Jelenleg az egészségbiztosítási pénztárak rendszerének előkészítését végzi a kormány - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kincses Gyula hozzátette: a betegek csak jövőre találkoznak majd a most elfogadott törvény következtében megalakuló pénztárakkal.
febr. 20
8:38
"Anyagi elismerést kell kapniuk a leszakadókért harcoló pedagógusoknak" (Népszava)
Havi legalább 30-50 ezer forinttal többet kell kapniuk a jelenleginél azoknak a pedagógusoknak, akik a leszakadó gyerekekért vállalják a harcot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában.
febr. 20
8:41
Gyurcsány: lehet, hogy lesz több mint kétmillió igen szavazat (HVG)
Gyurcsány Ferenc elképzelhetően tartja, hogy március 9-én a Fidesz megnyeri a népszavazást, több pénzt adna a leszakadó diákokat oktató pedagógusoknak és a "nincstelenek demokráciája helyett a tulajdonosok demokráciáját" szeretné megvalósítani. Minderről a Népszabadság mai számában megjelent interjúban beszélt.
febr. 20
8:47
Kiraboltak egy benzinkutat a XXIII. kerületben (HVG)
Kiraboltak egy benzinkutat a XXIII. kerületben szerdára virradóra, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 20
8:51
Gyurcsány feladatot oszt (Napi)
febr. 20
9:00
Juhász: a Fidesz mondja meg, milyen sarcot akar kivetni a választókra (Népszava)
A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 20
9:01
Maratoni karikatúra (boon)
Karikatúra-rajzolási világrekordot akar felállítani egy szegedi fiatalember. Kovács Zsigmond kedden 12 órán keresztül rajzolt egyfolytában, késő estig.
febr. 20
9:03
Ejtették a perkirály elleni vádat (HVG)
Bűncselekmény hiányára hivatkozva váratlanul ejtette a vádat az ügyészség a perkirályként elhíresült Minda Zoltán ellen, akit évekig azzal vádolt, hogy közokiratot hamisított. Az ügy alapjául szolgáló feljelentést az a férfi tette, akinek a kérelme nyomán tavaly törvénytelenül (és végül eredménytelenül) gyámsági eljárást indítottak Minda ellen.
febr. 20
9:08
Juhász Ferenc: a kormány üzeni, hogy értsék meg (HVG)
A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 20
9:08
Kerékpárját toló asszonyt gázolt el egy autós - az 52 éves nő a helyszínen meghalt (ma.hu)
Kerékpárját toló nőt gázolt halálra egy autós szerdára virradóra a Borsod megyei Sajókaza és Szuhakálló közötti útszakaszon - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 20
9:10
Vessen ki a kormány plusz adót? (ma.hu)
A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 20
9:14
Népszavazás: Tarlós már a lehetséges szocialista csalásokról beszél (Infostart)
A Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője lehetséges szocialista csalásokra hívta fel a figyelmet a referendummal összefüggésben egy televíziós interjúban.
febr. 20
9:16
"Előfordulhat, hogy tömegesen nem járulhatnak az urnák elé" (Népszava)
Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket. A fideszes kampányfőnök a köztelevízió Nap-kelte című műsorában jelentette ki: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "például szocialista vezetésű…
febr. 20
9:23
Több száz éles lőszert és lőfegyvereket találtak Tolna megyében (boon)
A Győr-Moson-Sopron megyei Rajka térségében állítottak meg egy külföldről érkező autót a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a bonyhádi és a dombóvári rendőrkapitányság munkatársai közös akciójuk során, kedden késő délután.
febr. 20
9:36
Tarlós: nem kizárt a névjegyzék-manipuláció (HVG)
Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.
febr. 20
9:40
Bamba lúzernek nézik, aki nem Ferrarival jár (168 Óra Online)
Dessewffy Tibor szerint pesszimiz- musunk önpusztító spirálhoz vezet, s miközben a politikát hibáztatjuk, a megosztottság az új generációt is felzabálja. [Dátum: 2008. 02. 20. 20:58]
febr. 20
9:41
Gyurcsány: A Fidesz március 9-ét megnyerheti, de 10-ét már elveszítette (orientpress)
A miniszterelnök szerint az egészségügyi átalakítás és az ezzel járó konfliktusok eddig elvitték az összes energiát. Most jelentős mozgástér keletkezett. Ma az a kérdés, hogy ebben a szabadabb helyzetben merre induljunk - olvasható a Népszabadság interjújában.
febr. 20
9:45
Hemingway történelmet ír Kispesten (168 Óra Online)
Hemingway úr tudja, tömött lelátók nélkül nem lesz átütő sikere kispesti vállalkozásának. Kérdés, hogy ehhez szükségesnek tartja-e az ultrák jelenlétét, avagy nem. [Dátum: 2008. 02. 20. 09:03]
febr. 20
9:45
Tiltott helyen parkolt Orbán Viktor autója (boon)
Mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt hétfőn Tatabányán az Orbán Viktort szállító autó - olvasható a Fidesz honlapján.
febr. 20
9:52
Manipulálhatják a választási listákat a szocialista vezetésű városokban? (ma.hu)
Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.
febr. 20
9:57
Az SZDSZ a vizsgálat végéig nem foglakozik az elnökválasztás-kérdéssel (orientpress)
Az SZDSZ Országos Ügyvivő Testülete a múlt héten (február 12.) egy gyors és teljes körű vizsgálat elindításáról döntött, amelynek célja, hogy a tavalyi tisztújítás kapcsán felmerült, néhány Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttet érintő, lehetséges szabálytalanságot megfelelően tisztázza - írja közleményében a liberális párt.
febr. 20
10:03
Gyurcsány: A Fidesz szem elől tévesztette a célt (Napi)
febr. 20
10:08
Elfogták a hétvégi ház fosztogatókat (szon)
2007. december végén és 2008. január hónapban a szokásostól nagyobb számban jelentettek be hétvégiház feltöréseket Tiszavasvári és Tiszalök területéről.

Keresés