2008. február 20. szerda

febr. 20
5:42
Újabb sztrájk kilátásban (Alternatív Energia)
Ha ma sem látszik remény a megegyezésre, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) várhatóan ismét sztrájkba hívja tagjait. Tegnap eredménytelenül ért ugyanis véget a szakszervezet tárgyalása a MÁV-csoporttal, s ma sem várható áttörés. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke lapunknak azt mondta: a mai tárgyaláson múlik, hogy a felfüggesztett határozatlan idejű sztrájkot újraindítják-e.
febr. 20
5:59
Az államfő szinte biztosan normakontrollt kér a Btk-módosításról (Alternatív Energia)
Valószínűleg nem írja alá, hanem az Alkotmánybírósághoz (Ab) küldi Sólyom László a gyűlöletbeszéd büntető törvénykönyvi szabályozását, mint ahogy az államfő novemberben előzetes normakontrollt kért a Polgári törvénykönyv hasonló tárgyú módosítása után is. A szocialisták szerint indokolt az emberi méltóság védelme, míg mások a véleményszabadságra hivatkozva vetik el a kezdeményezéseket. Ha ez…
febr. 20
7:15
Gaskó folytatja? (Alternatív Energia)
Annak ellenére, hogy kedden lejárt a sztrájkmoratórium, ma folytatódnak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte és a MÁV-társaságok között a tárgyalások a sztrájkkövetelésről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A szakszervezet ma dönt arról, hogy mikor és hol folytatja a sztrájkot.
febr. 20
7:35
Gyurcsánynak van egy rossz híre: "Ez a megoldás nem létezik" (Infostart)
A miniszterelnök szerint a népszavazás politikai értelemben már megbukott. Gyurcsány Ferenc erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
febr. 20
7:40
Tűzoltók törték rá az ajtót a magára hagyott gyermekre (Infostart)
Több órára magára maradt másfél éves gyermekhez hívták ki a tűzoltókat egy újpesti lakásba - tudta meg az InfoRádió. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szerint a kicsit sokkolták a történtek.
febr. 20
7:46
Kincses: A népszavazás nem akasztja meg a reformot (Infostart)
Jelenleg az egészségbiztosítási pénztárak rendszerének előkészítését végzi a kormány - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kincses Gyula hozzátette: a betegek csak jövőre találkoznak majd a most elfogadott törvény következtében megalakuló pénztárakkal. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a népszavazás eredménye nem változtat a reformok lényegén. A…
febr. 20
7:51
Minden jogásznak maga felé hajlik a keze? (Infostart)
Az ügyvédeket továbbra sem kell versenyeztetni, a tőlük vásárolandó szolgáltatás beszerzésének szándékát nyilvánosságra hozni és többektől ajánlatot bekérni a közpénzek felhasználása során - ez a konklúziója a Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű döntésének. Az évek óta húzódó elvi vitában most a jogászok állnak nyerésre - olvasható a Népszabadságban. A lap úgy tudja: a közbeszerzési törvény…
febr. 20
7:54
Minden idők legnagyobb értékű zsarolási ügye Magyarországon! (Alternatív Energia)
Az APEH egyik volt munkatársa két társával 50 millió eurót, azaz mintegy 12,5 milliárd forintot akart kizsarolni egy meg nem nevezett magyarországi pénzintézet egyik vezetőjétől; a bankár a rendőrökhöz fordult segítségért, akik a közelmúltban elfogták a zsarolókat - írta a szerdai Népszabadság.
febr. 20
8:00
Népszavazás: a külképviseleti szavazásra péntekig lehet jelentkezni (Alternatív Energia)
Aki külképviseleten kíván szavazni a háromkérdéses népszavazáson, annak ezt péntekig kell jeleznie a helyi jegyzőnél; ennek megkönnyítésére az Országos Választási Iroda (OVI) honlapjáról egy nyomtatvány is letölthető.
febr. 20
8:05
Gyurcsány: a polgárosodás ügye ma elsősorban a baloldalé Magyarországon (Alternatív Energia)
A nincstelenek demokráciája helyett a tulajdonosok demokráciáját szeretné elérni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában úgy fogalmazott, hogy a polgárosodás ügye ma elsősorban a baloldalé Magyarországon.
febr. 20
8:11
Gyurcsány: a népszavazás politikai értelemben már megbukott (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában hozzátette, hogy biztos abban: a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz pedig március 10-ét elvesztette.
febr. 20
8:21
„A Fidesz a másnapot elveszíti” (Metropol)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de biztos abban: a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz pedig március 10-ét elvesztette.
febr. 20
8:27
"Az ingyenes egészségügyi ellátás elveszi az emberek öngondoskodási törekvését" (Alternatív Energia)
Jelenleg az egészségbiztosítási pénztárak rendszerének előkészítését végzi a kormány - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kincses Gyula hozzátette: a betegek csak jövőre találkoznak majd a most elfogadott törvény következtében megalakuló pénztárakkal.
febr. 20
8:38
"Anyagi elismerést kell kapniuk a leszakadókért harcoló pedagógusoknak" (Alternatív Energia)
Havi legalább 30-50 ezer forinttal többet kell kapniuk a jelenleginél azoknak a pedagógusoknak, akik a leszakadó gyerekekért vállalják a harcot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában.
febr. 20
9:00
Juhász: a Fidesz mondja meg, milyen sarcot akar kivetni a választókra (Alternatív Energia)
A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 20
9:14
Népszavazás: Tarlós már a lehetséges szocialista csalásokról beszél (Infostart)
A Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője lehetséges szocialista csalásokra hívta fel a figyelmet a referendummal összefüggésben egy televíziós interjúban.
febr. 20
9:16
"Előfordulhat, hogy tömegesen nem járulhatnak az urnák elé" (Alternatív Energia)
Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket. A fideszes kampányfőnök a köztelevízió Nap-kelte című műsorában jelentette ki: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "például szocialista vezetésű…
febr. 20
10:35
Elrendelték a nyomozást az Il Ferro ügyében (Infostart)
A Fővárosi Főügyészség csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro cég ügyében. A nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Parancsnoksága folytatja le.
febr. 20
11:08
Meg kell alkotni a fiatalkorúakra vonatkozó önálló büntető törvénykönyvet (Alternatív Energia)
Szükséges, hogy létrejöjjön a fiatalkorúak önálló büntető igazságszolgáltatási rendszere: meg kell alkotni a fiatalkorúakra vonatkozó önálló büntető törvénykönyvet, az anyagi, eljárási és végrehajtási szabályokat, létre kell hozni a fiatalkorúak ügyészségét, bíróságát és a rájuk specializálódott végrehajtási rendszert - mondta Gönczöl Katalin kriminológus a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek-…
febr. 20
11:18
"A béka bőre olyan, mint a kisbabáké" (Infostart)
A kétéltűek fontos szemei a táplálékláncnak, ezért is fontos, hogy a barna ásóbékák túléljék a szokásos tavaszi vonulásukat. A békák vándorlási útvonala szerencsétlen módon egy nagy forgalmú úton keresztül vezet - mondta a Magyar Madártani Egyesület munkatársa.
febr. 20
11:30
Elmarasztal fideszes képviselők (Alternatív Energia)
A Fidesz gyulai szervezete tudomásul veszi a területi választási bizottság azon döntését, hogy a jövőben tartózkodniuk kell a politikai jellegű demonstrációtól a város képviselő-testületének ülésén - erről a párt térségi választókerületi elnöke beszélt. A területi választási bizottság korábban ugyanis azért marasztalta el a Fidesz helyi képviselőit, mert egy testületi ülésen olyan pólókban…
febr. 20
12:14
Orbán : betegadó a vizitdíj és a kórházi napidíj (Alternatív Energia)
Betegadónak nevezte Orbán Viktor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat szerdán Dunaújvárosban. A Fidesz elnöke a város nyugdíjasainak meghívására érkezett a Duna-parti településre. Az ellenzéki vezető a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és megélhetési problémákról egyaránt sok kérdést kapott a mintegy 100-150 főnyi hallgatóságtól.
febr. 20
12:23
SZDSZ-es ügy: "nem bébiételt majszoló cigányemberekről beszélünk" (Infostart)
Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere feljelentést tett az SZDSZ vitatott elnökválasztásának ügyében. Korábban 700 tagot toborzott pártjának Dél-Baranyában, de azt mondja ez csak három szavazatot hozott az SZDSZ jelenlegi elnökének.
febr. 20
12:34
A Heves megyei közgyűlés a HospInvestre bízná a kórház működtetését (Infostart)
A Heves megyei közgyűlés eseti bírálóbizottsága arra tesz javaslatot a február 29-ei ülésen, hogy a HospInvest Zrt. működtesse az egri székhelyű megyei Markhot Ferenc Kórházat - közölte a bizottság egyik tagja.
febr. 20
12:51
Navracsics Orbánhoz iskolázná be Gyurcsányt (Infostart)
A miniszterelnök retteg a népszavazástól és annak következményeitől - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a Gyurcsány Ferenccel készült, a Népszabadság szerdai számában megjelent lapinterjúra reagálva.
febr. 20
12:52
Navracsics: a háziorvosok Gyurcsánynál keressék a hiányzó pénzt (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc retteg a népszavazástól és annak következményeitől - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, aki a miniszterelnökkel készült, szerdán megjelent lapinterjúra reagált. A kormányfő Népszabadság-cikkben elképzelhetőnek tartotta, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de hozzátette: biztos abban, hogy a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz…
febr. 20
13:08
SZDSZ: hazugság, hogy emelkedne a vizitdíj (Alternatív Energia)
A kormánynak és a kormánypártoknak nincs olyan szándéka, hogy megemelje a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán Budapesten, a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. Horn Gábor tarthatatlan és elfogadhatatlan hazugságnak nevezte, hogy bárki bármilyen formában a vizitdíj, illetve a kórházi napidíj megemelésére készülne.
febr. 20
13:34
Kinek áll érdekében mérget tenni egy patika hűtőjébe? (Infostart)
Provokációra gyanakszik az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának vezetője, aki szerint nem véletlen, hogy éppen most került egy doboz halálos méreg a patika hűtőkamrájába. A brómciánt február 14-én találták a kórház alagsorában lévő gyógyszertárban, jelenleg a rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetett oda.
febr. 20
13:41
Juhász: hazudik a Magyar Nemzet (Alternatív Energia)
Az MSZP elnökhelyettese határozottan cáfolta, hogy kormányzati tervek lennének a vizitdíj emelésére. Juhász Ferenc erről szerdán nyilatkozott, bejelentette továbbá, hogy az Alkotmánybíróság elnökének állásfoglalását kéri, adónak minősül-e a vizitdíj.
febr. 20
14:14
Már nyomtatják a szavazólapokat az Állami Nyomdában (Alternatív Energia)
Megkezdődött a biztonsági elemekkel ellátott szavazólapok nyomtatása a március 9-ei népszavazásra az Állami Nyomdában; a 25 millió, kérdésenként eltérő színű, A/5-ös méretű ív nyomtatása öt napig tart.
febr. 20
14:20
Hűtlen kezelés miatt feljelentették a VI. kerület polgármesterét (Alternatív Energia)
Hűtlen kezelés miatt feljelentette a rendőrségen Verók István VI. kerületi polgármestert Liszeckij László, annak a cégnek a tulajdonosa, amely a Bajcsy-Zsilinszky út 13. szám alatti üzlethelyiséget üzemeltette. Lépéséről Liszeckij László sajtóértekezletet tartott szerdán.
febr. 20
14:41
Búcsút inthetünk a pannon csigának (Infostart)
Magyarországon egyebek mellett a pannon csiga és a sárga ibolya is eltűnhet a klímaváltozás miatt. Korábban több millió évbe telt egy-egy állat vagy növényfaj kihalása, ez most néhány évtizedre rövidült le.
febr. 20
14:46
Nem nyomoznak a főügyészségi szóvivő ügyében (Infostart)
Elutasította Központi Nyomozó Főügyészség Varga Gergely volt Fővárosi Főügyészségi szóvivő ügyében a nyomozást. Az ügyben feljelentést a Deportálások Tényfeltáró Bizottsága Deport '56 nevű szervezet tette hivatalos visszaélés miatt. A szóvivő ugyanis a 2006-os őszi zavargások rendőri túlkapásai miatt indult bírósági tárgyaláson azt állította: nem az igazi elkövetők ülnek a vádlottak padján.
febr. 20
14:47
Simicska tanácsadója a gyanúsított (Alternatív Energia)
Az APEH egykori elnökének, Simicska Lajosnak informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12,5 milliárd forintot követelt három ember egy vezető banki tisztviselőtől - értesült az MTI az ügyet jól ismerő hivatalnoktól szerdán. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított eljárást három magyar állampolgár ellen, akik 50 millió…
febr. 20
15:13
Orbán Viktor: a magas részvételi arány politikai következménnyel jár (Infostart)
Minél nagyobb arányú részvételre buzdított a március 9-ei népszavazáson a Fidesz elnöke szerdán Dunaújvárosban. Orbán Viktor mintegy ötszáz-hatszáz aktivista előtt úgy fogalmazott, hogy a magas részvételi arány messzeható politikai következményekkel jár.
febr. 20
15:15
Véget ért az országos influenzajárvány (Infostart)
Véget ért az országos influenzajárvány, azonban helyi járványokra még lehet számítani - mondta Molnár Zsuzsanna epidemiológus főorvos szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 20
15:18
Csányi Sándort zsarolta az APEH egykori elnökének tanácsadója (Infostart)
Az APEH egyik korábbi elnökének informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12 és fél milliárd forintot követelt három ember Csányi Sándortól, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójától, Magyarország egyik leggazdagabb emberétől.
febr. 20
15:20
Új szakszervezet japán cégnél (Alternatív Energia)
Szakszervezet alakult a japán tulajdonú Bridgestone gumiabroncs-konszern magyarországi cégében. Tegnap találkozott az ágazat munkavállalóinak érdekvédelmét ellátó Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint a 150 helyi dolgozó többségét már tagjának mondó VDSZ Tatabányai Gumigyártók Szakszervezete a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.…
febr. 20
15:35
Ha péntekig nem jön levél, baj van (Infostart)
Péntekig kell megkapniuk a választásra jogosult állampolgároknak a népszavazáshoz szükséges értesítést arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, és hogy március 9-én melyik választókörben adhatják le voksukat. Az Országos Választási Iroda vezetője azt is elmondta, hogy a népszavazás napján este 9 és 10 óra között már 99,9 tized százalékos pontosságú eredmény születhet.
febr. 20
15:46
A szakszervezet valótlanságot állít? (Infostart)
Nem igaz a szakszervezet azon állítása, hogy a MÁV már hajlandó lenne megállapodni, csak a közlekedési tárca ezt nem engedi - mondta Zsoldos Mariann, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója. Hozzátette: sem jogi, sem gazdasági lehetősége nincs a vasúttársaságnak a követelések teljesítésére.
febr. 20
15:58
Draskovics Tibor a Magyar Gárda elleni per soron kívüli intézését kérte (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter mint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) tagja szerdán kezdeményezte, hogy a testület rendelje el a Magyar Gárda ellen indított és a Fővárosi Bíróság előtt folyamatban lévő per soron kívüli intézését - tájékoztatta az MTI-t a tárca sajtóosztálya.
febr. 20
16:15
Orbán Viktor: a magas részvételi arány politikai következménnyel jár (Alternatív Energia)
Minél nagyobb arányú részvételre buzdított a március 9-ei népszavazáson a Fidesz elnöke szerdán Dunaújvárosban. Orbán Viktor mintegy ötszáz-hatszáz aktivista előtt úgy fogalmazott, hogy a magas részvételi arány messzeható politikai következményekkel jár.
febr. 20
16:35
Kigyulladt egy BKV busz a XI. kerületben - képgaléria (Infostart)
Kigyulladt a főváros XI. kerületében egy BKV-busz a Somlói úton szerdán.
febr. 20
16:40
Jelentős járatritkításokra készül a BKV - még kevesebb lesz a busz (Infostart)
Hat-hét milliárd forintos megtakarítást jelentő, mintegy 8-9 százalékos teljesítménycsökkentést tartalmaz az a BKV-s munkaközi anyag, amelyről csütörtökön tárgyal a főváros vezetése.
febr. 20
16:51
Miből származhat a kétbillió forintos tőkevesztés? (Infostart)
Vizsgálja az Állami Számvevőszék, hogy a MÁV megfelelően gazdálkodott-e a kezelésében lévő állami vagyonnal. A vasúthatóság elnöke szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság kétezer milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el, az adatok az ÁSZ-tól származnak.
febr. 20
17:15
A parlamenthez fordul Pest megye vezetése az önálló régió alkotásáért (Alternatív Energia)
A parlamenthez kíván fordulni Pest Megye Önkormányzata, kérve, hogy az országgyűlés járuljon hozzá a megye kiválásához a Budapesttel közösen alkotott közép-magyarországi régióból - közölte a Pest megyei közgyűlés fideszes elnöke szerdán az MTI-vel.
febr. 20
17:18
Háborognak teljesítményértékelés miatt a minisztériumi köztisztviselők (Infostart)
Alkotmánybírósághoz fordul több minisztériumi szakszervezet, mert szerintük a köztisztviselőkre vonatkozó teljesítményértékelési rendszer nem biztosít egyenlő feltételeket a dolgozóknak.
febr. 20
17:20
Sólyom László új jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére (Infostart)
Sólyom László más jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.
febr. 20
17:29
Új tagokat jelölnek a pártok az ORTT-be (Infostart)
Az Országgyűlés elnöke csütörtökön indítja meg a jelölési eljárást az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a Hungária Televízió kuratóriumaiba - értesült az InfoRádió. A parlamenti pártoknak 15 nap áll rendelkezésükre, hogy tagokat jelöljenek.
febr. 20
17:37
Sólyom László új jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére (Alternatív Energia)
Sólyom László más jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője szerdán az MTI-nek. A köztársasági elnök a hónap elején, bő két héttel ezelőtt találkozott Lomnici Zoltánnal, a Legfelsőbb Bíróság elnökével, és ezen a megbeszélésen közölte vele döntését - erősítette meg az Index hírportál információját Kumin Ferenc.

Keresés