2008. február 20. szerda

febr. 20
7:35
Gyurcsánynak van egy rossz híre: "Ez a megoldás nem létezik" (Infostart)
A miniszterelnök szerint a népszavazás politikai értelemben már megbukott. Gyurcsány Ferenc erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
febr. 20
7:40
Tűzoltók törték rá az ajtót a magára hagyott gyermekre (Infostart)
Több órára magára maradt másfél éves gyermekhez hívták ki a tűzoltókat egy újpesti lakásba - tudta meg az InfoRádió. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szerint a kicsit sokkolták a történtek.
febr. 20
7:46
Kincses: A népszavazás nem akasztja meg a reformot (Infostart)
Jelenleg az egészségbiztosítási pénztárak rendszerének előkészítését végzi a kormány - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kincses Gyula hozzátette: a betegek csak jövőre találkoznak majd a most elfogadott törvény következtében megalakuló pénztárakkal. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a népszavazás eredménye nem változtat a reformok lényegén. A…
febr. 20
7:51
Minden jogásznak maga felé hajlik a keze? (Infostart)
Az ügyvédeket továbbra sem kell versenyeztetni, a tőlük vásárolandó szolgáltatás beszerzésének szándékát nyilvánosságra hozni és többektől ajánlatot bekérni a közpénzek felhasználása során - ez a konklúziója a Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű döntésének. Az évek óta húzódó elvi vitában most a jogászok állnak nyerésre - olvasható a Népszabadságban. A lap úgy tudja: a közbeszerzési törvény…
febr. 20
8:21
„A Fidesz a másnapot elveszíti” (Metropol)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de biztos abban: a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz pedig március 10-ét elvesztette.
febr. 20
8:51
Gyurcsány feladatot oszt (Napi)
febr. 20
9:14
Népszavazás: Tarlós már a lehetséges szocialista csalásokról beszél (Infostart)
A Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője lehetséges szocialista csalásokra hívta fel a figyelmet a referendummal összefüggésben egy televíziós interjúban.
febr. 20
9:40
Bamba lúzernek nézik, aki nem Ferrarival jár (168 Óra Online)
Dessewffy Tibor szerint pesszimiz- musunk önpusztító spirálhoz vezet, s miközben a politikát hibáztatjuk, a megosztottság az új generációt is felzabálja. [Dátum: 2008. 02. 20. 20:58]
febr. 20
9:45
Hemingway történelmet ír Kispesten (168 Óra Online)
Hemingway úr tudja, tömött lelátók nélkül nem lesz átütő sikere kispesti vállalkozásának. Kérdés, hogy ehhez szükségesnek tartja-e az ultrák jelenlétét, avagy nem. [Dátum: 2008. 02. 20. 09:03]
febr. 20
10:03
Gyurcsány: A Fidesz szem elől tévesztette a célt (Napi)
febr. 20
10:35
Elrendelték a nyomozást az Il Ferro ügyében (Infostart)
A Fővárosi Főügyészség csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro cég ügyében. A nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Parancsnoksága folytatja le.
febr. 20
11:18
"A béka bőre olyan, mint a kisbabáké" (Infostart)
A kétéltűek fontos szemei a táplálékláncnak, ezért is fontos, hogy a barna ásóbékák túléljék a szokásos tavaszi vonulásukat. A békák vándorlási útvonala szerencsétlen módon egy nagy forgalmú úton keresztül vezet - mondta a Magyar Madártani Egyesület munkatársa.
febr. 20
11:44
Teán spórolják meg a vizitdíjat (168 Óra Online)
Aki gyógyteát irat receptre, akár a teljes vizitdíjat megspórolhatja. Ehhez persze szükség van a háziorvos közreműködésére. [Dátum: 2008. 02. 20. 14:17]
febr. 20
12:23
SZDSZ-es ügy: "nem bébiételt majszoló cigányemberekről beszélünk" (Infostart)
Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere feljelentést tett az SZDSZ vitatott elnökválasztásának ügyében. Korábban 700 tagot toborzott pártjának Dél-Baranyában, de azt mondja ez csak három szavazatot hozott az SZDSZ jelenlegi elnökének.
febr. 20
12:34
A Heves megyei közgyűlés a HospInvestre bízná a kórház működtetését (Infostart)
A Heves megyei közgyűlés eseti bírálóbizottsága arra tesz javaslatot a február 29-ei ülésen, hogy a HospInvest Zrt. működtesse az egri székhelyű megyei Markhot Ferenc Kórházat - közölte a bizottság egyik tagja.
febr. 20
12:51
Navracsics Orbánhoz iskolázná be Gyurcsányt (Infostart)
A miniszterelnök retteg a népszavazástól és annak következményeitől - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a Gyurcsány Ferenccel készült, a Népszabadság szerdai számában megjelent lapinterjúra reagálva.
febr. 20
13:34
Kinek áll érdekében mérget tenni egy patika hűtőjébe? (Infostart)
Provokációra gyanakszik az egri Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának vezetője, aki szerint nem véletlen, hogy éppen most került egy doboz halálos méreg a patika hűtőkamrájába. A brómciánt február 14-én találták a kórház alagsorában lévő gyógyszertárban, jelenleg a rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetett oda.
febr. 20
14:41
Búcsút inthetünk a pannon csigának (Infostart)
Magyarországon egyebek mellett a pannon csiga és a sárga ibolya is eltűnhet a klímaváltozás miatt. Korábban több millió évbe telt egy-egy állat vagy növényfaj kihalása, ez most néhány évtizedre rövidült le.
febr. 20
14:46
Nem nyomoznak a főügyészségi szóvivő ügyében (Infostart)
Elutasította Központi Nyomozó Főügyészség Varga Gergely volt Fővárosi Főügyészségi szóvivő ügyében a nyomozást. Az ügyben feljelentést a Deportálások Tényfeltáró Bizottsága Deport '56 nevű szervezet tette hivatalos visszaélés miatt. A szóvivő ugyanis a 2006-os őszi zavargások rendőri túlkapásai miatt indult bírósági tárgyaláson azt állította: nem az igazi elkövetők ülnek a vádlottak padján.
febr. 20
15:13
Orbán Viktor: a magas részvételi arány politikai következménnyel jár (Infostart)
Minél nagyobb arányú részvételre buzdított a március 9-ei népszavazáson a Fidesz elnöke szerdán Dunaújvárosban. Orbán Viktor mintegy ötszáz-hatszáz aktivista előtt úgy fogalmazott, hogy a magas részvételi arány messzeható politikai következményekkel jár.
febr. 20
15:15
Véget ért az országos influenzajárvány (Infostart)
Véget ért az országos influenzajárvány, azonban helyi járványokra még lehet számítani - mondta Molnár Zsuzsanna epidemiológus főorvos szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 20
15:18
Csányi Sándort zsarolta az APEH egykori elnökének tanácsadója (Infostart)
Az APEH egyik korábbi elnökének informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12 és fél milliárd forintot követelt három ember Csányi Sándortól, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójától, Magyarország egyik leggazdagabb emberétől.
febr. 20
15:35
Ha péntekig nem jön levél, baj van (Infostart)
Péntekig kell megkapniuk a választásra jogosult állampolgároknak a népszavazáshoz szükséges értesítést arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, és hogy március 9-én melyik választókörben adhatják le voksukat. Az Országos Választási Iroda vezetője azt is elmondta, hogy a népszavazás napján este 9 és 10 óra között már 99,9 tized százalékos pontosságú eredmény születhet.
febr. 20
15:46
A szakszervezet valótlanságot állít? (Infostart)
Nem igaz a szakszervezet azon állítása, hogy a MÁV már hajlandó lenne megállapodni, csak a közlekedési tárca ezt nem engedi - mondta Zsoldos Mariann, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója. Hozzátette: sem jogi, sem gazdasági lehetősége nincs a vasúttársaságnak a követelések teljesítésére.
febr. 20
16:35
Kigyulladt egy BKV busz a XI. kerületben - képgaléria (Infostart)
Kigyulladt a főváros XI. kerületében egy BKV-busz a Somlói úton szerdán.
febr. 20
16:40
Jelentős járatritkításokra készül a BKV - még kevesebb lesz a busz (Infostart)
Hat-hét milliárd forintos megtakarítást jelentő, mintegy 8-9 százalékos teljesítménycsökkentést tartalmaz az a BKV-s munkaközi anyag, amelyről csütörtökön tárgyal a főváros vezetése.
febr. 20
16:51
Miből származhat a kétbillió forintos tőkevesztés? (Infostart)
Vizsgálja az Állami Számvevőszék, hogy a MÁV megfelelően gazdálkodott-e a kezelésében lévő állami vagyonnal. A vasúthatóság elnöke szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság kétezer milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el, az adatok az ÁSZ-tól származnak.
febr. 20
17:18
Háborognak teljesítményértékelés miatt a minisztériumi köztisztviselők (Infostart)
Alkotmánybírósághoz fordul több minisztériumi szakszervezet, mert szerintük a köztisztviselőkre vonatkozó teljesítményértékelési rendszer nem biztosít egyenlő feltételeket a dolgozóknak.
febr. 20
17:20
Sólyom László új jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére (Infostart)
Sólyom László más jelöltet keres a Legfelsőbb Bíróság élére - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.
febr. 20
17:29
Új tagokat jelölnek a pártok az ORTT-be (Infostart)
Az Országgyűlés elnöke csütörtökön indítja meg a jelölési eljárást az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a Hungária Televízió kuratóriumaiba - értesült az InfoRádió. A parlamenti pártoknak 15 nap áll rendelkezésükre, hogy tagokat jelöljenek.
febr. 20
18:18
Horn: Sokat árthatott az SZDSZ kampányának az elnökválasztási ügy (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivői a népszavazásig nem nyilatkoznak a vitatott elnökválasztásról. Horn Gábor ügyvivő szerint az elnökválasztás körüli botrány eddig is nagyon sokat ártott a szabaddemokraták kampányának, de a politikus hozzátette: ennek ellenére bíznak abban, hogy sikerül rábírniuk a liberális szavazókat arra, hogy menjenek el és szavazzanak nemmel.
febr. 20
18:56
Az országos tisztifőorvos tanácsadója a vizitdíj mellett kampányoló háziorvos (Infostart)
A Heti Válasz szerint a vizitdíj mellett kampányoló és aláírásokat gyűjtő Komáromi Zoltán háziorvos az egészségügyi miniszter által kinevezett országos háziorvosi szakfelügyelőként is dolgozik. Az InfoRádiónak Komáromi Zoltán elismerte, hogy szakfelügyelő, de azt cáfolta, hogy bármilyen politikai kötődése lenne.
febr. 20
19:08
Lezuhant egy gépkocsi a nagykállói felüljáróról (Metropol)
Lezuhant egy gépkocsi az M3-as autópályára vezető 4911-es számú út nagykállói felüljárójáról szerdán; a balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.
febr. 20
19:18
Kósa Lajos: "Egy Fidesz-kormánynak nem az elszámoltatás lenne a feladata" (Infostart)
Polgármesterségét egyelőre nem cserélné országos pozícióra, de ha úgy alakul, 2010-ben elvállalná a miniszterelnökséget Kósa Lajos (44 éves). Szerinte egy Fidesz-kormánynak nem az elszámoltatás lenne a feladata - olvasható a HVG eheti számában.
febr. 20
19:41
A VDSZSZ csütörtökön még nem folytatja a sztrájkot (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás sztrájkbizottsága szerda kora esti ülésén úgy döntött, hogy csütörtökön még nem folytatják a felfüggesztett sztrájkot, annak ellenére, hogy kedden lejárt a sztrájkmoratórium – mondta el Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke az ülés után.
febr. 20
19:45
Felméreti a kormány az állami vagyont - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Március végéig dönt a kormány az új tulajdonosi programba bevonható állami vállalatok köréről. A pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: felkérték a Nemzeti Vagyonkezelőt a szabályozás előkészítésére, valamint arra, hogy mérje fel az állami vagyont. Veres János cégneveket nem mondott, mindössze annyit közölt: a program keretében az első részvények még az idén megjelenhetnek a…
febr. 20
20:18
A szépség vonalai a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Csütörtökön nyílik meg "A szépség vonalai - Francia mesterrajzok a Louvre gyűjteményéből" című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.
febr. 20
20:50
Agyvérzése volt? Hallgasson zenét! (Infostart)
Segítheti az agyvérzésen átesett betegek felépülését, ha a betegség korai stádiumában zenét hallgatnak - állapították meg a Helsinki Egyetem kutatói.

Keresés