2008. február 23. szombat

febr. 23
5:15
Százmilliós sikkasztó mellett banki csaló is gyanúsított a zsarolási ügyben? (Alternatív Energia)
Bár a rendőrség továbbra sem nyilatkozott a Csányi Sándor zsarolása kapcsán az elmúlt napokban történt nyomozati cselekményekről, lapunk úgy tudja, hogy egy csütörtökön őrizetbe vett férfinak komoly szerepe volt a súlyos bűncselekmény elkövetésében. Jelenleg hivatalosan három gyanúsítottja van az ügynek, köztük a százmilliós sikkasztásért korábban perbe fogott Gubuznai Zoltán, Simicska Lajos…
febr. 23
5:20
Orbán még mindig vizitdíjemelést emleget (Alternatív Energia)
Új társadalmi szerződést sürgetett Nyíregyházán a népszavazási igenek mellett kampányoló Orbán Viktor. A Fidesz elnöke tegnap többek között a Jósa András Oktató Kórház orvosaival találkozott, hogy kérjen és ígérjen. Utána a pártvezető tolmácsolta az egészségügyiek véleményét, miszerint társadalmi megállapodás nélkül nem lehet kijutni a jelenlegi helyzetből.
febr. 23
5:22
Gyurcsány: "elárulták azt, amit a 'polgári' valójában jelent, mert megijedtek" (Alternatív Energia)
A történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre - írja a szombati Népszavában Gyurcsány Ferenc. Magyarázatként igyekszik felvázolni a "polgárosodás" eszméjének rendszerváltás…
febr. 23
9:22
Neonomádok uralkodnak a kávéhivatalban (168 Óra Online)
Megszűnhet az irodai röghözkötött- ség, a kilenctől hatig tartó munkaidő: az internet rugalmasabbá teszi a jövő munkahelyét. [Dátum: 2008. 02. 23. 22:07]
febr. 23
10:35
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (Metropol)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
febr. 23
11:33
Elmaradhat a gázáremelés a népszavazás miatt (Infostart)
Elképzelhető, hogy nem drágul a gáz áprilistól, mert akkor már a március 9-i népszavazás előtt be kellene jelenteni az áremelést - írja a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 23
12:12
Lányi: A népszavazás egy nagyobb folyamat része (Infostart)
Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyányi Körének elnöke szerint a jelenlegi gazdasági viszonyok között nem lehet olyan extra költségeket bevezetni, mint a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj.
febr. 23
12:34
Gyurcsány: "Ebben a kampányban hazudnak" (Infostart)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - közölte a testület elnöke.
febr. 23
12:54
Elkezdődött az MSZP választmányi ülése (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése szombaton Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót. Az évértékelő után korreferátumot tart Veres János pénzügyminiszter, Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Juhász Ferenc, az MSZP…
febr. 23
13:11
Nyomozás a Nyírbátor környéki szavazatvásárlásra utaló telefonok ügyében (Alternatív Energia)
Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
febr. 23
13:29
A kormány javaslatát hiányolja a Fidesz (Infostart)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között több mint 300 ezer idős ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíja - közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa.
febr. 23
13:31
Tényleg nem lesz gázáremelés (Infostart)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.
febr. 23
14:05
Gyurcsány Ferenc: Baloldali polgárosodás (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint a történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, és mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre. A miniszterelnök erről szóló, Baloldali polgárosodás című írása a Népszava szombati számában…
febr. 23
14:18
Szájer: Nincs visszaút (Infostart)
Az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője szerint Magyarország kevesebb forráshoz jutna, ha az unió költségvetésében csökkentenék a mezőgazdasági támogatásokat a kutatás-fejlesztés javára.
febr. 23
14:40
Mikola: A kormánynak pótolnia kell a kieső bevételeket (Infostart)
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke szerint a több-pénztáras rendszer bevezetése után várhatóan egyre többet kell fizetni az ellátásért.
febr. 23
14:44
Mikola jóslata (Alternatív Energia)
Ha a választók a népszavazáson nem törlik el a vizitdíjat, akkor a kormánynak nincs is más lehetősége, mint annak felemelése, mert az új biztosítási rendszer jóval drágábban fog működni, mint a korábbi. Ezt a pénzt pedig az egészségbiztosítási kasszából kell előteremteni - mondta szombati fővárosi sajtótájékoztatóján Mikola István, fideszes országgyűlési képviselő.
febr. 23
14:55
A Fidesz a jövőbeli nyugdíjasok helyzetéért aggódik (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - erről Iván László, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 23
15:14
Nem zavarja Gyurcsányt a szocialisták tömeges távozása (Infostart)
Elképzelhető, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon közös MSZP-MSZDP lista lesz - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke, szocialista parlamenti képviselő.
febr. 23
16:15
Egyelőre nem folytatják a vasutassztrájkot (Infostart)
Egyelőre nem folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - tájékoztatta az InfoRádiót az érdekképviselet elnöke. Gaskó István elmondta: a szakszervezet hajlott volna a kompromisszumra, de a MÁV nem engedett.
febr. 23
16:24
Nem tudni, mikor lesz az újabb sztrájk (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szombati sztrájkbizottsági ülésén sem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról.
febr. 23
16:35
Igen, igen (Alternatív Energia)
A Professzorok Batthyány Köre arra hív fel mindenkit, hogy menjen el a március 9-i népszavazásra és három igennel szavazzon - mondta az MTI-nek Náray-Szabó Gábor, a kör vezetője a témában Budapesten tartott konferenciát követően szombaton.
febr. 23
16:52
Torgyán József új pártot hozott létre (Alternatív Energia)
Torgyán József "újra csatasorba áll", tudását és tapasztalatát ismét a magyar nemzet szolgálatába állítja; ezt maga az érintett jelentette be szombaton Szegeden egy lakossági fórumon.
febr. 23
17:00
Orbán: "A Fidesz és az MSZP is letette a nagyesküt" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az MSZP a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével felrúgta a nagy pártok között korábban létező hallgatólagos megállapodást.
febr. 23
17:03
SZDSZ - Új Generáció: a tandíj miatt senki sem marad ki a felsőoktatásból (Alternatív Energia)
Az SZDSZ-Új Generáció elnöke szerint a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatási teherviselést, amiatt senki sem marad ki az egyetemi vagy főiskolai képzésből; Léderer András erről szombaton Nyíregyházán beszélt, az ifjúsági pártszervezet témával kapcsolatos vándorkiállításának megnyitóján.
febr. 23
17:12
Hányszor alapít új pártot Torgyán József? (Infostart)
Új pártot alapít a Független Kisgazdapárt korábbi elnöke. Torgyán József egy szegedi lakossági fórumon számolt be a szervezet létrehozásáról, amelynek megalakítását már 2006 szeptemberében is bejelentette.
febr. 23
17:26
Gaskó még nem döntött (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szombati sztrájkbizottsági ülésén sem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek. Elmondta: a sztrájkbizottság minden nap értékeli és elemzi a helyzetet.
febr. 23
17:42
Országos véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben (Alternatív Energia)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után szombaton Budapesten. A szocialista tagságtól arra vár választ a választmány, hogy egyetértenek-e azzal: a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második…
febr. 23
18:05
Gyurcsány: sületlenség 300 forintból levezetni a nemzet igazságát (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint "sületlenség" háromszáz forintból levezetni a nemzet igazságát. A szocialista pártelnök erről a választmány ülését követő sajtótájékoztatón beszélt. Véleménye szerint a vizitdíj eltörlése nem emeli fel a nemzetet. A miniszterelnök úgy fogalmazott: "ebben a kampányban hazudnak, ami nagy kár". Mint mondta, akik ezt teszik, nem biztosak az igazukban. Gyurcsány Ferenc…
febr. 23
18:16
Bolondot csináltak magukból a neonácik Budakeszin (Alternatív Energia)
A kitörés napjának megünneplésére gyűlt össze maroknyi neonáci a Budakeszi Országzászló tövében szombaton kora délután. A Keresztény Nemzeti Szövetség, a különböző gárdák, a Horthy Miklós társaság, és más szervezetek nevében alig néhány tucatnyian ünnepeltek Ekrem Kemál György vezetésével.
febr. 23
18:55
Szili: közös európai fejlődésünk legfontosabb eleme a párbeszéd (Alternatív Energia)
Szili Katalin szerint a közös európai fejlődés legfontosabb eleme a párbeszéd és egymás kölcsönös megértése. Az Országgyűlés elnöke erről a "Felnövekvő demokráciák - sikertörténetek az új Európából" című, az Európai Néppárt Ifjúsági Tagozata által szervezett rendezvényen beszélt szombaton Budapesten.
febr. 23
19:34
Semjén három érve (Alternatív Energia)
Semjén Zsolt szerint a szociális népszavazásnak meghatározó jelentősége lesz abban, hogy megszabadítsák az embereket az ápolási díjtól, a vizitdíjtól, a tandíjtól, hogy megakadályozzák e díjak emelkedését, valamint abban, hogy "az elsöprő igen elsöpörje (...) azt az illegitim cselekvéssorozatot, amit a kormány ennek a népnek a felhatalmazása nélkül tesz".
febr. 23
19:58
Áprilistól sem változik a lakossági gáz ára - a nap hírei (Infostart)
Egyelőre nem folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára. Elhunyt Janez Drnovsek egykori szlovén államfő. A nap hírei 2008. február 23-án, szombaton.
febr. 23
21:04
Orbán Viktor: 2006-ban még egyetértés volt, hogy az egészségügyben nem fognak plusz pénzt kérni (Alternatív Energia)
A 2006-os választások előtt a Fidesz és az MSZP képviselői egyetértettek abban: az ország kormányzására vállalkozó erők úgy fogják megszervezni egészségügy működését, hogy az európai viszonylatban is kiemelkedően magas járulékokon és adókon túl nem fognak kérni plusz pénzügyi hozzájárulást - mondta Orbán Viktor szombaton, a szolnoki Hetényi Géza kórházban a szív- érrendszeri betegek helyi…
febr. 23
21:53
Fidesz: törvénysértő állapot alakult ki a szombathelyi városi közgyűlésben (Alternatív Energia)
A Fidesz szombathelyi városi szervezetének elnöksége szerint törvénysértő állapot alakult ki a szombathelyi közgyűlésben, a törvényesség helyreállítása álláspontjuk szerint csak új önkormányzati választások kiírásával lehetséges - közölte az MTI-vel a városi szervezet elnökségének rendkívüli ülése után Marton Zsolt, a Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője.

Keresés