2008. február 23. szombat

febr. 23
5:15
Százmilliós sikkasztó mellett banki csaló is gyanúsított a zsarolási ügyben? (Népszava)
Bár a rendőrség továbbra sem nyilatkozott a Csányi Sándor zsarolása kapcsán az elmúlt napokban történt nyomozati cselekményekről, lapunk úgy tudja, hogy egy csütörtökön őrizetbe vett férfinak komoly szerepe volt a súlyos bűncselekmény elkövetésében. Jelenleg hivatalosan három gyanúsítottja van az ügynek, köztük a százmilliós sikkasztásért korábban perbe fogott Gubuznai Zoltán, Simicska Lajos…
febr. 23
5:20
Orbán még mindig vizitdíjemelést emleget (Népszava)
Új társadalmi szerződést sürgetett Nyíregyházán a népszavazási igenek mellett kampányoló Orbán Viktor. A Fidesz elnöke tegnap többek között a Jósa András Oktató Kórház orvosaival találkozott, hogy kérjen és ígérjen. Utána a pártvezető tolmácsolta az egészségügyiek véleményét, miszerint társadalmi megállapodás nélkül nem lehet kijutni a jelenlegi helyzetből.
febr. 23
5:22
Gyurcsány: "elárulták azt, amit a 'polgári' valójában jelent, mert megijedtek" (Népszava)
A történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre - írja a szombati Népszavában Gyurcsány Ferenc. Magyarázatként igyekszik felvázolni a "polgárosodás" eszméjének rendszerváltás…
febr. 23
8:59
Enyhe időre számíthatunk a hétvégén (MaHu)
Ma a változó felhőzet mellett egy-két órás napsütésben lesz részünk. Vasárnap teljesen elvonul a felhőzet, és országszerte szép napos időre készülhetünk, a hőmérséklet helyenként meghaladja a 15 fokot.
febr. 23
9:22
Neonomádok uralkodnak a kávéhivatalban (168 Óra Online)
Megszűnhet az irodai röghözkötött- ség, a kilenctől hatig tartó munkaidő: az internet rugalmasabbá teszi a jövő munkahelyét. [Dátum: 2008. 02. 23. 22:07]
febr. 23
9:43
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (MaHu)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a kordonnal zárt területre hajnalban két férfi ment be, az egyikük lezuhant a löszfalról.
febr. 23
9:54
Gyurcsány zárt körben egyeztetett az új tulajdonosi programról (MaHu)
Zárt körben egyeztetett az új tulajdonosi programról gazdasági-pénzügyi szakértőkkel, kamarai vezetőkkel, szakszervezetek és civil szervezetek képviselőivel Gyurcsány Ferenc pénteken parlamenti dolgozószobájában.
febr. 23
10:27
Halálos lakástűz és közlekedési baleset szombat hajnalban (MaHu)
Halálos kimenetelű baleset történt a Veszprém megyei Halimba és Szőc közötti úton szombaton hajnalban, Szegeden pedig egy idős nő halt meg füstmérgezésben.
febr. 23
10:54
Milyen feladatok várnak a pártra? Gyurcsány ma megmondja! (MaHu)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése szombaton Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót.
febr. 23
11:16
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (HVG)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
febr. 23
11:33
Elmaradhat a gázáremelés a népszavazás miatt (Infostart)
Elképzelhető, hogy nem drágul a gáz áprilistól, mert akkor már a március 9-i népszavazás előtt be kellene jelenteni az áremelést - írja a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 23
11:50
Nyírségi voksvásárlás: a Hír Tv viszontvádjai (HVG)
Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség. Csütörtökön Veres János kampáfőnöke tett bejenetést, szombaton pedig a Hír Tv.
febr. 23
12:12
Lányi: A népszavazás egy nagyobb folyamat része (Infostart)
Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyányi Körének elnöke szerint a jelenlegi gazdasági viszonyok között nem lehet olyan extra költségeket bevezetni, mint a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj.
febr. 23
12:34
Gyurcsány: "Ebben a kampányban hazudnak" (Infostart)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - közölte a testület elnöke.
febr. 23
12:40
Országos véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben (HVG)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke .
febr. 23
12:54
Elkezdődött az MSZP választmányi ülése (Népszava)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése szombaton Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót. Az évértékelő után korreferátumot tart Veres János pénzügyminiszter, Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Juhász Ferenc, az MSZP…
febr. 23
12:56
A Fidesz a jövőbeli nyugdíjasok helyzetéért aggódik (MaHu)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - erről Iván László, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 23
12:58
Gyurcsány megerősítő szavazást kér új programjához (MaHu)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után szombaton Budapesten.
febr. 23
13:11
Nyomozás a Nyírbátor környéki szavazatvásárlásra utaló telefonok ügyében (Népszava)
Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
febr. 23
13:19
Tavaszi idő várható, megélénkülő széllel (HVG)
Szombaton a felhőátvonulásokból eleinte helyenként még záporeső kialakulhat. Vasárnap napos idő várható, csupán délelőtt északkeleten lehet több felhő, csapadék nem lesz. A többfelé erős, időnként viharos északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd vasárnap megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél.
febr. 23
13:29
A kormány javaslatát hiányolja a Fidesz (Infostart)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között több mint 300 ezer idős ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíja - közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa.
febr. 23
13:31
Tényleg nem lesz gázáremelés (Infostart)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.
febr. 23
13:57
GKM: nem emelkedik április elsejétől a lakossági gáz ára (HVG)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - erősítette meg a Népszabadság információját Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője.
febr. 23
14:05
Gyurcsány Ferenc: Baloldali polgárosodás (Népszava)
Gyurcsány Ferenc szerint a történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, és mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre. A miniszterelnök erről szóló, Baloldali polgárosodás című írása a Népszava szombati számában…
febr. 23
14:18
Szájer: Nincs visszaút (Infostart)
Az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője szerint Magyarország kevesebb forráshoz jutna, ha az unió költségvetésében csökkentenék a mezőgazdasági támogatásokat a kutatás-fejlesztés javára.
febr. 23
14:40
Mikola: A kormánynak pótolnia kell a kieső bevételeket (Infostart)
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke szerint a több-pénztáras rendszer bevezetése után várhatóan egyre többet kell fizetni az ellátásért.
febr. 23
14:40
Torgyán pártot alapított, újra csatasorba áll (HVG)
Torgyán József "újra csatasorba áll" - jelentette be egy lakossági fórumon maga az érintett.
febr. 23
14:44
Mikola jóslata (Népszava)
Ha a választók a népszavazáson nem törlik el a vizitdíjat, akkor a kormánynak nincs is más lehetősége, mint annak felemelése, mert az új biztosítási rendszer jóval drágábban fog működni, mint a korábbi. Ezt a pénzt pedig az egészségbiztosítási kasszából kell előteremteni - mondta szombati fővárosi sajtótájékoztatóján Mikola István, fideszes országgyűlési képviselő.
febr. 23
14:55
A Fidesz a jövőbeli nyugdíjasok helyzetéért aggódik (Népszava)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - erről Iván László, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 23
15:14
Nem zavarja Gyurcsányt a szocialisták tömeges távozása (Infostart)
Elképzelhető, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon közös MSZP-MSZDP lista lesz - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke, szocialista parlamenti képviselő.
febr. 23
15:14
Döbbenet! Megerőszakoltak és kiraboltak egy 80 éves asszonyt! (MaHu)
Megerőszakoltak és kiraboltak egy 80 éves asszony szombaton hajnalban a Heves megyei Tarnaörsön - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.
febr. 23
15:30
Szarvast gázolt a motoros, meghalt (HVG)
A helyszínen meghalt az a motoros, aki elütött egy szarvast Pilisszentkeresztnél szombaton délelőtt.
febr. 23
15:42
Torgyán József új pártot hozott létre (MaHu)
Torgyán József "újra csatasorba áll", tudását és tapasztalatát ismét a magyar nemzet szolgálatába állítja; ezt maga az érintett jelentette be szombaton Szegeden egy lakossági fórumon.
febr. 23
15:44
Gyurcsány: sületlenség 300 forintból levezetni a nemzet igazságát (MaHu)
Gyurcsány Ferenc szerint "sületlenség" háromszáz forintból levezetni a nemzet igazságát. A szocialista pártelnök erről a választmány ülését követő sajtótájékoztatón beszélt. "Azt állítani, hogy 300 forint felemeli a nemzetet, ez egész egyszerűen sületlenség" - mondta a kormányfő annak kapcsán, hogy a napokban sajtóhírek szóltak a vizitdíj ezer forintra emeléséről.
febr. 23
15:48
„A tandíj egyfajta befektetés” (HVG)
Az SZDSZ-Új Generáció elnöke szerint a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatási teherviselést, amiatt senki sem marad ki az egyetemi vagy főiskolai képzésből.
febr. 23
16:10
VDSZSZ: továbbra sincs döntés a sztrájk folytatásáról (HVG)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szombati sztrájkbizottsági ülésén sem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.
febr. 23
16:15
Egyelőre nem folytatják a vasutassztrájkot (Infostart)
Egyelőre nem folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - tájékoztatta az InfoRádiót az érdekképviselet elnöke. Gaskó István elmondta: a szakszervezet hajlott volna a kompromisszumra, de a MÁV nem engedett.
febr. 23
16:35
Igen, igen (Népszava)
A Professzorok Batthyány Köre arra hív fel mindenkit, hogy menjen el a március 9-i népszavazásra és három igennel szavazzon - mondta az MTI-nek Náray-Szabó Gábor, a kör vezetője a témában Budapesten tartott konferenciát követően szombaton.
febr. 23
16:52
Torgyán József új pártot hozott létre (Népszava)
Torgyán József "újra csatasorba áll", tudását és tapasztalatát ismét a magyar nemzet szolgálatába állítja; ezt maga az érintett jelentette be szombaton Szegeden egy lakossági fórumon.
febr. 23
17:00
Orbán: "A Fidesz és az MSZP is letette a nagyesküt" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az MSZP a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével felrúgta a nagy pártok között korábban létező hallgatólagos megállapodást.
febr. 23
17:03
SZDSZ - Új Generáció: a tandíj miatt senki sem marad ki a felsőoktatásból (Népszava)
Az SZDSZ-Új Generáció elnöke szerint a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatási teherviselést, amiatt senki sem marad ki az egyetemi vagy főiskolai képzésből; Léderer András erről szombaton Nyíregyházán beszélt, az ifjúsági pártszervezet témával kapcsolatos vándorkiállításának megnyitóján.
febr. 23
17:12
Hányszor alapít új pártot Torgyán József? (Infostart)
Új pártot alapít a Független Kisgazdapárt korábbi elnöke. Torgyán József egy szegedi lakossági fórumon számolt be a szervezet létrehozásáról, amelynek megalakítását már 2006 szeptemberében is bejelentette.
febr. 23
17:12
Gyurcsányék Isten büntetése. Egy éj a Fidesz-irodában (HVG)
A Bibliai próféciák teljesülése a mai Magyarországon címmel hallgattunk előadást Sajószentpéteren, amiből kiderült, hogy a kormány Isten büntetése, és az is megtudtuk, hogy kik és hogyan menthetik meg a nemzetet, amelynek sorsa nagyon hasonlít a zsidókéra.
febr. 23
17:26
Gaskó még nem döntött (Népszava)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szombati sztrájkbizottsági ülésén sem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek. Elmondta: a sztrájkbizottság minden nap értékeli és elemzi a helyzetet.
febr. 23
17:42
Országos véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben (Népszava)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után szombaton Budapesten. A szocialista tagságtól arra vár választ a választmány, hogy egyetértenek-e azzal: a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második…
febr. 23
17:55
A magyarországi szerbek nem fogadják el Koszovó függetlenségét (MaHu)
A magyarországi Szerb Országos Önkormányzat nem fogadja el Koszovó függetlenségét, és arra kéri a magyar kormányt, ne ismerje el Koszovót, mint önálló államot - közölte a 25 tagú közgyűlés szombati állásfoglalását ismertetve Alexov Ljubomír, a szervezet elnöke az MTI-vel.
febr. 23
18:05
Gyurcsány: sületlenség 300 forintból levezetni a nemzet igazságát (Népszava)
Gyurcsány Ferenc szerint "sületlenség" háromszáz forintból levezetni a nemzet igazságát. A szocialista pártelnök erről a választmány ülését követő sajtótájékoztatón beszélt. Véleménye szerint a vizitdíj eltörlése nem emeli fel a nemzetet. A miniszterelnök úgy fogalmazott: "ebben a kampányban hazudnak, ami nagy kár". Mint mondta, akik ezt teszik, nem biztosak az igazukban. Gyurcsány Ferenc…
febr. 23
18:12
Orbán: 2006-ban még egyetértés volt, hogy az egészségügyben nem fognak plusz pénzt kérni (MaHu)
A 2006-os választások előtt a Fidesz és az MSZP képviselői egyetértettek abban: az ország kormányzására vállalkozó erők úgy fogják megszervezni egészségügy működését, hogy az európai viszonylatban is kiemelkedően magas járulékokon és adókon túl nem fognak kérni plusz pénzügyi hozzájárulást - mondta Orbán Viktor.
febr. 23
18:16
Bolondot csináltak magukból a neonácik Budakeszin (Népszava)
A kitörés napjának megünneplésére gyűlt össze maroknyi neonáci a Budakeszi Országzászló tövében szombaton kora délután. A Keresztény Nemzeti Szövetség, a különböző gárdák, a Horthy Miklós társaság, és más szervezetek nevében alig néhány tucatnyian ünnepeltek Ekrem Kemál György vezetésével.
febr. 23
18:29
A fekete pápa és a jezsuitalegendák (HVG)
Századok óta keringenek nagyívű, ám történelmileg megalapozatlan összeesküvés-elméletek a jezsuitákról, akik a minap választottak új generálist.

Keresés