2008. február 23. szombat

febr. 23
5:15
Százmilliós sikkasztó mellett banki csaló is gyanúsított a zsarolási ügyben? (Népszava)
Bár a rendőrség továbbra sem nyilatkozott a Csányi Sándor zsarolása kapcsán az elmúlt napokban történt nyomozati cselekményekről, lapunk úgy tudja, hogy egy csütörtökön őrizetbe vett férfinak komoly szerepe volt a súlyos bűncselekmény elkövetésében. Jelenleg hivatalosan három gyanúsítottja van az ügynek, köztük a százmilliós sikkasztásért korábban perbe fogott Gubuznai Zoltán, Simicska Lajos…
febr. 23
5:20
Orbán még mindig vizitdíjemelést emleget (Népszava)
Új társadalmi szerződést sürgetett Nyíregyházán a népszavazási igenek mellett kampányoló Orbán Viktor. A Fidesz elnöke tegnap többek között a Jósa András Oktató Kórház orvosaival találkozott, hogy kérjen és ígérjen. Utána a pártvezető tolmácsolta az egészségügyiek véleményét, miszerint társadalmi megállapodás nélkül nem lehet kijutni a jelenlegi helyzetből.
febr. 23
5:22
Gyurcsány: "elárulták azt, amit a 'polgári' valójában jelent, mert megijedtek" (Népszava)
A történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre - írja a szombati Népszavában Gyurcsány Ferenc. Magyarázatként igyekszik felvázolni a "polgárosodás" eszméjének rendszerváltás…
febr. 23
8:32
Adózott forintjainkat kapjuk vissza (boon)
A felkészülési időszak tíz éve alatt mintegy 9000 milliárd forintot vont el az EU és a NATO, a belépésünk óta pedig évente 4000 milliárd forintot von el Brüsszel a magyar nemzettől.
febr. 23
8:34
Valaki csalni próbál? (boon)
Nyírebátor - Szavazatvásárlásra utaló telefonhívást kapott több kisebbségi önkormányzati képviselő Nyírbátor környékén, akiket a március 9-i népszavazással kapcsolatban Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő-választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében kerestek meg ismeretlenek.
febr. 23
8:36
Valaki csalni próbál? (szon)
Nyírebátor - Szavazatvásárlásra utaló telefonhívást kapott több kisebbségi önkormányzati képviselő Nyírbátor környékén, akiket a március 9-i népszavazással kapcsolatban Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő-választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében kerestek meg ismeretlenek.
febr. 23
8:38
Oros: igennel szavazok (szon)
Nyíregyháza-Oros - Vannak, akik a leválás mellett érvelnek, mások a Nyíregyházához való tartozást kívánják a jövőben is.
febr. 23
8:40
Szokatlan volt számomra ez a hozzáállás (szon)
Nyíregyháza - Az alábbiakban egy nyíregyházi olvasónk Takács Eszter levelét adjuk közre.
febr. 23
8:43
Szokatlan volt számomra ez a hozzáállás (boon)
Nyíregyháza - Az alábbiakban egy nyíregyházi olvasónk Takács Eszter levelét adjuk közre.
febr. 23
8:45
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (boon)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban. A férfi egy társával mászott be az omlás miatt elkerített területre, a sötétben azonban megcsúszott és a mélybe zuhant.
febr. 23
8:47
Nézőpont: Értetek haragszom... (szon)
Egyre nagyobbak a lyukak a szociális hálón. Mindig újabb és újabb intézkedések születnek. Bár szerintem, ahol el kellene venni, pl. a munka nélkül adott jövedelemből, ott egyáltalán nincsenek, vagy csak szerények a megszorítások.
febr. 23
8:48
Nézőpont: Értetek haragszom... (boon)
Egyre nagyobbak a lyukak a szociális hálón. Mindig újabb és újabb intézkedések születnek. Bár szerintem, ahol el kellene venni, pl. a munka nélkül adott jövedelemből, ott egyáltalán nincsenek, vagy csak szerények a megszorítások.Dankó Mihály jegyzete
febr. 23
8:50
Egy telefonszámmal érkeztek Amerikába (boon)
A külföldi munkavállalás kapcsán rengeteg rosszat hallani. Becsapott, kifosztott, megalázott emberekről szólnak a hírek. Két ifjú hölgy az óceán túlsó partján próbált szerencsét – és jó tapasztalatokkal jöttek haza.
febr. 23
8:59
Enyhe időre számíthatunk a hétvégén (ma.hu)
Ma a változó felhőzet mellett egy-két órás napsütésben lesz részünk. Vasárnap teljesen elvonul a felhőzet, és országszerte szép napos időre készülhetünk, a hőmérséklet helyenként meghaladja a 15 fokot.
febr. 23
9:22
Neonomádok uralkodnak a kávéhivatalban (168 Óra Online)
Megszűnhet az irodai röghözkötött- ség, a kilenctől hatig tartó munkaidő: az internet rugalmasabbá teszi a jövő munkahelyét. [Dátum: 2008. 02. 23. 22:07]
febr. 23
9:38
Rendőrök nyugtattak a Sóstón (szon)
Nyíregyháza-Sóstó - Szombatra virradó hajnalban sikerült megegyezni a vitatkozóknak egymással Nyíregyháza – Sóstón, így rendőri beavatkozásra nem került sor, bár négy órával korábban még pattanásig feszültek az indulatok.
febr. 23
9:43
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (ma.hu)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a kordonnal zárt területre hajnalban két férfi ment be, az egyikük lezuhant a löszfalról.
febr. 23
9:54
Gyurcsány zárt körben egyeztetett az új tulajdonosi programról (ma.hu)
Zárt körben egyeztetett az új tulajdonosi programról gazdasági-pénzügyi szakértőkkel, kamarai vezetőkkel, szakszervezetek és civil szervezetek képviselőivel Gyurcsány Ferenc pénteken parlamenti dolgozószobájában.
febr. 23
10:27
Halálos lakástűz és közlekedési baleset szombat hajnalban (ma.hu)
Halálos kimenetelű baleset történt a Veszprém megyei Halimba és Szőc közötti úton szombaton hajnalban, Szegeden pedig egy idős nő halt meg füstmérgezésben.
febr. 23
10:28
Ha Mátyás jeget talál, töri... (szon)
Nyíregyháza - Mátyás apostol ezen a napon osztja ki a sípokat a madaraknak, hogy újra énekeljenek. Szent Jégtörő Mátyás szekercéje töri meg a jeget, a tél hatalmát. Szokás mondani: „Ha Mátyás jeget talál, töri, ha nem talál, csinál”.
febr. 23
10:33
Több járőrt a kisutcákba! (szon)
Tiszavasváriban a kisebb utcákban nagyon sok a lakatlan ház és az olyan épület, ahol védtelen, idős emberek élnek.
febr. 23
10:38
Evezés a megyei döntőbe (szon)
Nyíregyháza - Még egy írásbeli forduló, aztán jöhet a döntő. Írjatok minél színesebben, érdekesebben!
febr. 23
10:40
Forma 1 – lányoknak is (szon)
Márciusban ismét felbőgnek a motorok és mi lányok az első sorba veszünk majd jegyet, mert a Forma-1 nemcsak a fiúknak való!
febr. 23
10:42
Oscar-díjat kaptak a nővérek! (szon)
Nagykálló - Átadták a II. „Nővér Oscar”-t a Megyei Pszichiátriai Szakkórházban. A szakmai-minőségügyi vetélkedőn az intézmény munkatársai vettek részt. A szakemberek elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat.
febr. 23
10:54
Milyen feladatok várnak a pártra? Gyurcsány ma megmondja! (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése szombaton Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót.
febr. 23
10:58
Megáll a gázár a határon? - Népszabadság (boon)
Április elsejétől nem lesz gázáremelés - tudta meg a Népszabadság.
febr. 23
11:16
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról (HVG)
Lezuhant egy férfi a dunaszekcsői löszfalról szombat hajnalban, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
febr. 23
11:33
Elmaradhat a gázáremelés a népszavazás miatt (Infostart)
Elképzelhető, hogy nem drágul a gáz áprilistól, mert akkor már a március 9-i népszavazás előtt be kellene jelenteni az áremelést - írja a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 23
11:42
A jászberényi tanyavilágban gyilkolt - reggel elfogták (boon)
A rendőrök egy éjszaka alatt elfogták a pénteki Jász-Nagykun-Szolnok megyei gyilkosság tettesét.
febr. 23
11:48
Más nevében akart valaki szavazatokat vásárolni (boon)
Feljelentést tett a rendőrségen Veres János pénzügyminiszter választási kampányfőnöke, Tóth Viktor, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nevében akart valaki szavazatokat vásárolni a március 9-i népszavazásra.
febr. 23
11:50
Nyírségi voksvásárlás: a Hír Tv viszontvádjai (HVG)
Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség. Csütörtökön Veres János kampáfőnöke tett bejenetést, szombaton pedig a Hír Tv.
febr. 23
12:12
Lányi: A népszavazás egy nagyobb folyamat része (Infostart)
Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyányi Körének elnöke szerint a jelenlegi gazdasági viszonyok között nem lehet olyan extra költségeket bevezetni, mint a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj.
febr. 23
12:34
Gyurcsány: "Ebben a kampányban hazudnak" (Infostart)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - közölte a testület elnöke.
febr. 23
12:35
SZDSZ-sajtótájékoztató: Plakáttal a tandíj mellett (szon)
Nyíregyháza - Sajtótájékoztató a tandíjról és az ellenzék kampányáról.
febr. 23
12:37
A nap előfizetője: Pásztor István (szon)
Nagyhalász – A nagyhalászi Pásztor István évtizedek óta olvasója a Kelet-Magyarországnak, előfizetői hűségét gazdag ajándékcsomaggal köszönte meg szerkesztőségünk.
febr. 23
12:40
Országos véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben (HVG)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke .
febr. 23
12:54
Elkezdődött az MSZP választmányi ülése (Népszava)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése szombaton Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót. Az évértékelő után korreferátumot tart Veres János pénzügyminiszter, Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Juhász Ferenc, az MSZP…
febr. 23
12:56
A Fidesz a jövőbeli nyugdíjasok helyzetéért aggódik (ma.hu)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között 300-500 ezer olyan idős ember lehet, akiknek nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíjuk - erről Iván László, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 23
12:58
Gyurcsány megerősítő szavazást kér új programjához (ma.hu)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP országos választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után szombaton Budapesten.
febr. 23
13:11
Nyomozás a Nyírbátor környéki szavazatvásárlásra utaló telefonok ügyében (Népszava)
Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
febr. 23
13:19
Tavaszi idő várható, megélénkülő széllel (HVG)
Szombaton a felhőátvonulásokból eleinte helyenként még záporeső kialakulhat. Vasárnap napos idő várható, csupán délelőtt északkeleten lehet több felhő, csapadék nem lesz. A többfelé erős, időnként viharos északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd vasárnap megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél.
febr. 23
13:27
Halálosan megfenyegették, otthonát feldúlták (boon)
Putnok - Halálos fenyegetéseket festettek a háza falára és feldúlták az otthonát pénteken egy ötgyermekes asszonynak Putnokon. Az asszony és gyerekei nem voltak otthon, amikor a hívatlan látogató bement a lakásba.
febr. 23
13:29
A kormány javaslatát hiányolja a Fidesz (Infostart)
A Fidesz szerint 2013 és 2020 között több mint 300 ezer idős ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem lesz, vagy nagyon kevés lesz a nyugdíja - közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa.
febr. 23
13:31
Tényleg nem lesz gázáremelés (Infostart)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.
febr. 23
13:53
Nótázva, trombitával az éjszakában (szon)
Nyíregyháza - A diszkókban nagy sikere van a trombitás-kongás párosnak.
febr. 23
13:57
GKM: nem emelkedik április elsejétől a lakossági gáz ára (HVG)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - erősítette meg a Népszabadság információját Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője.
febr. 23
14:05
Gyurcsány Ferenc: Baloldali polgárosodás (Népszava)
Gyurcsány Ferenc szerint a történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, és mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre. A miniszterelnök erről szóló, Baloldali polgárosodás című írása a Népszava szombati számában…
febr. 23
14:16
Megerősítő szavazást kér Gyurcsány (boon)
Megerősítő pártszavazást kér az MSZP tagságától új programjához Gyurcsány Ferenc.
febr. 23
14:18
Szájer: Nincs visszaút (Infostart)
Az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője szerint Magyarország kevesebb forráshoz jutna, ha az unió költségvetésében csökkentenék a mezőgazdasági támogatásokat a kutatás-fejlesztés javára.
febr. 23
14:40
Mikola: A kormánynak pótolnia kell a kieső bevételeket (Infostart)
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke szerint a több-pénztáras rendszer bevezetése után várhatóan egyre többet kell fizetni az ellátásért.

Keresés