2008. február 12. kedd

febr. 12
1:37
VAS-FILM IV. (Pályázatfigyelő)
Felhívás a Vas megyei filmfesztiválon való részvételre
febr. 12
1:41
MTA-NSF projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a közös kutatási projektek mobilitási támogatására a természettudomány és a mérnöki tudomány alap-és alkalmazott kutatási területein
febr. 12
1:45
MTA-DFG projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a kutatási projektek mobilitási támogatására a természet-, bölcsészet- és társadalomtudományok területén
febr. 12
1:49
Felhívás a Mars Society Mars-bázisára kísérletek tervezésére (Pályázatfigyelő)
Felhívás a magyarországi és határon túli általános és középiskolások, BA/BSc képzésben részt vevő egyetemisták részére, kísérletek tervezésére, melyek a kutatóállomáson végrehajthatóak, és eredményük segítheti egy jövőbeli Mars-expedíció sikerét is.
febr. 12
1:53
Civil szervezetek működésének támogatása (országos) / NCA-ORSZ-08 (Pályázatfigyelő)
A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, mind eszköz és infrastruktúra, mind humánerőforrás tekintetében, melyek elősegítik a szervezet fejlődését, működését
febr. 12
5:09
Ismét igen az egészségbiztosítási törvényre (Népszava)
Másodszor is elfogadta a parlament az egészségbiztosítási törvényt, ezúttal 203 igen, 173 nem szavazattal - a Fidesz javaslatára név szerinti voksolással döntöttek. Az Országgyűlés idei első ülésén azért szavazott újra a tavaly év végén elfogadott előterjesztésről, mert azt Sólyom László köztársasági elnök nem hirdette ki, hanem megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Horváth Ágnes…
febr. 12
5:30
Vannak, akik elfogadják a tandíjat (Népszava)
Azóta, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlése szombaton határozatot hozott, melyben arra kérte a hallgatókat, hogy a március 9-ére kiírt népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét, az egyetemek hallgatói érdekképviseletei is "rákapcsoltak", a buzdításon túl az intézményekben plakátokat is kihelyeznek.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
5:50
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (HVG)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
6:33
Jane Goodall: "Áttörhetők a gátak, hogy ez a világ jobbá váljon" (Infostart)
A világot tönkretevő környezeti problémákon akkor lehet segíteni, ha párhuzamosan az emberek szociális gondjait is orvosoljuk - mondta az InfoRádiónak a Magyarországra látogató világhírű etológus és csimpánzkutató. Jane Goodall hozzátette: az esőerdők kivágása is megállítható azzal a komplex faluprogrammal, amelyet az általa létrehozott intézet és alapítvány sikerrel kezdett meg az afrikai…
febr. 12
6:48
Változások a kormányban (Népszava)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
7:01
Gyurcsány ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat (MaHu)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
7:14
"Bartók+szlávok" (Népszava)
A "Bartók+szlávok" címmel meghirdetett Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előkészítéseként népszerűsítő zenetörténeti sorozat kezdődik a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - mondta a rendezvény sajtóreferense az MTI-nek.
febr. 12
7:22
"Kétséges, hogy képes-e versenyt teremteni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Magyarország akár pozitívan is kijöhet abból a helyzetből, amely az amerikai hitelválság következtében Európában kialakult - mondta, az Oriens vezető közgazdásza az InfoRádió Aréna című műsorában. Vojnits Tamás hozzátette: a nemzeti banknak még kamatcsökkentésre is tere lehet, miközben a forint erősödik. A szakértő arról is beszélt, hogy az egészségbiztosítási törvény nem tesz majd lehetővé igazi…
febr. 12
7:33
A nagy kérdés: mire készül Orbán? (Infostart)
Szerdán tartja tizedik országértékelését a Fidesz elnöke, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A helyszín a budapesti Syma-csarnok lesz.
febr. 12
7:33
Megpróbálták megdobálni a távozó országgyűlési képviselőket (MaHu)
Este kilenc órára szétszéledtek azok a tüntetők, akiket a rendőrök többszöri nekifutásra könnygáz használatával szorítottak ki a fővárosi Kossuth térről - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
febr. 12
7:44
A Fidesz elnöke a Syma-csarnokban tartja meg beszédét (MaHu)
Szerdán tartja tizedik országértékelését Orbán Viktor, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el évértékelő beszédét.
febr. 12
7:55
Gyurcsány ma fellebbenti a fátylat (Infostart)
Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat - értesült a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
8:00
Felfedte magát az SZDSZ-t csalással megvádoló férfi (MaHu)
Köteles Péter miskolci vállalkozó mondta egy televíziós társaságnak, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását - ezt maga az érintett erősítette meg a Boon nevű internetes honlapnak hétfőn.
febr. 12
8:22
A tiltás ellenére is építhetnek Tordaiék a Síp utcában (HVG)
A VII. kerületi önkormányzat döntése értelmében május végéig védelem alatt áll a régi pesti zsidónegyed, ennek ellenére Tordai Péter Mazsihisz-alelnök és cége befejezhette a bontást és megkezdheti az építkezést a Síp utca 8. és 10. alatt - írta a Magyar Hírlap.
febr. 12
8:33
Vasutassztrájk: folytatódik az egyeztetés (HVG)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között. A hétfői tárgyalások a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezettek eredményre.
febr. 12
8:35
Vasutassztrájk - Folytatódik az egyeztetés (Népszava)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A hétfői egyeztetés a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezetett eredményre. A VDSZSZ azt követeli továbbra is, hogy a vasutasok kapjanak fejenként nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalék…
febr. 12
8:43
Forradalom fél 8-tól fél 9-ig (Napi)
febr. 12
8:44
Antal belebukik a BKV-buszbotrányba? (MaHu)
A BKV buszbotrányának elcsendesülése után néhány héttel távozhat a vezérigazgatói székből Antal Attila, utódja pedig Balogh Zsolt, a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese lehet - a Népszabadság szerint legalábbis ezt lehet valószínűsíteni bizonyos forrásokból.
febr. 12
8:49
Új igazságügyi és rendészeti miniszter (HVG)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat. Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében - írta a Népszabadság. .
febr. 12
9:00
Intézkedés közben lelőttek egy rendőrt - családi tragédiához hívták ki (MaHu)
Meghalt egy rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy a Magyar Televízió Nap-kelte című keddi műsorában. A 37 éves rendőr zászlóst hétfő este lőtte mellbe egy férfi, aki előzőleg bántalmazta édesanyját. Az ügyben a Budapesti Központi Nyomozóügyészség folytatja a vizsgálatot.
febr. 12
9:05
Tüntetési mérleg - négy embert előállítottak (orientpress)
Hétfőn öt óra körül, még az egészségbiztosítási törvényről szóló szavazás kezdete előtt kezdtek gyűlni a demonstrálók a Kossuth téren. A törvényjavaslat megszavazása után az időközben mintegy 700 főre duzzadt tömeget a rendőrség távolította el a helyszínről. Könnygázt illetve paprikasprayt is bevetettek, négy ember előállítására is sor került.
febr. 12
9:05
Minisztercsere: nagy a titok, még Horn is csak az újságokból értesül (Infostart)
Az esetleges kormányzati változtatásokról is egyeztethet az MSZP és az SZDSZ elnöke mai találkozójukon - mondta el Horn Gábor, a liberálisok ügyvivője a Magyar Televízióban.
febr. 12
9:05
Halálos baleset Ózdon (HVG)
Egy személygépkocsi 18 éves vezetője és 19 éves utasa is életét vesztette abban a közúti balesetben, ami hétfőn éjszaka történt a Borsod megyei Ózdon.
febr. 12
9:17
Lesznek bizonyos változtatások a kormányban (MaHu)
Volt konzultáció arról, hogy bizonyos változtatások lesznek a kormányban, ennek az időpontjáról azonban nem állapodtunk meg - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden.
febr. 12
9:32
Ma még hagyják a kitolt kordont, mert újabb "fellépésre" számítanak (MaHu)
Már szerdán visszaállíthatják eredeti helyére a Parlament előtti kordont - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 12
9:43
Ma jelentik be a kormánykabinet átalakítását – lapszemle (orientpress)
A Népszabadság értesülései szerint Gyurcsány Ferenc ma jelenti be a kormánykabinetre vonatkozó változásokat.
febr. 12
9:44
Intézkedés közben lőtték le az esztergomi rendőrt (HVG)
Meghalt egy rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 12
9:46
Eljöttünk, vagy ott vagyunk a Kossuth téren? - videó (HVG)
Nem múlt el a Kossuth téri tüntetés zsidózás nélkül. Mintha másfél évvel ezelőtt lennénk, a Kossuth téren ismét a rendőrkordont rázó, skandáló tömeg gyűlt össze. Szól az elkúrtad, ezúttal az egészségbiztosítási törvény megszavazása miatt. Nézze meg videónkat!
febr. 12
9:59
Folytatódik a vasutassztrájk? (orientpress)
'Egyre inkább úgy tűnik, hogy tovább kell folytatni sztrájkunkat követeléseink elérése érdekében'- áll a VDSZSZ, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hivatalos honlapján. Mint írják, a MÁV Start ZRt-vel való utolsó 'maximum tizenöt perces' egyeztetés eredménytelenül zárult, a folytatásra szerdán a déli órákban kerül sor.
febr. 12
10:01
Életét vesztette intézkedés közben (orientpress)
Meghalt az a rendőr, akit intézkedés közben lőttek mellbe tegnap este Esztergomban.
febr. 12
10:16
A kisodródott autó 18 éves vezetője és 19 éves utasa is meghalt (MaHu)
Egy személygépkocsi 18 éves vezetője és 19 éves utasa is életét vesztette abban a közúti balesetben, ami hétfőn éjszaka történt a Borsod megyei Ózdon - mondta a rendőrség az MTI-nek.
febr. 12
10:21
Százezer forint nyomravezetői díj az ózdi fenyegetőzőért (HVG)
Százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Borsod megyei rendőrfőkapitányság vezetője annak az eddig még ismeretlen tettesnek a kézre kerítéséért, aki Ózdon, a Vasvár út egyik lakóházában a földszinti postaládák egyikére üzenetet helyezett el, amely szerint este 10 órakor az épületben bomba robban.
febr. 12
10:23
Rektorok: a tandíj bevezetése elkerülhetetlennek látszik (HVG)
Aligha lehet kitérni a tandíj elől a felsőoktatásban, különösen azután, hogy az Európai Unióban általánossá válik a fizetős képzés gyakorlata. A tandíjra szükségük van az intézményeknek, de ma Magyarországon még feszültségeket okozhat a képzési díj beszedése, amely esetenként korlátozhatja az esélyegyenlőséget. Az egyetemi rektorok véleménye az alábbiakban olvasható.
febr. 12
10:36
Meg akarták gyilkolni a karikaturistát (Infostart)
Őrizetbe vett a dán rendőrség négy embert, akit azzal gyanúsít, hogy a nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik rajzolójának meggyilkolását tervezte.
febr. 12
10:54
MTV: eredménytelen az elnöki pályázat (HVG)
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat kedden, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot.
febr. 12
10:58
Vezető nélkül maradhat az MTV (Infostart)
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte az egyik kurátor, Kozák Márton.
febr. 12
11:15
Vita a tandíj körül - az egyetemek költségvetésének alig egy százalékát teszi ki (MaHu)
Egyetértettek az MTI által megkérdezett rektorok abban, hogy az egyetemek költségvetésének néhány százalékát teheti ki a tandíjból származó összeg, abban azonban eltértek az álláspontok, hogy lehet-e jogosultsága az ingyenes képzésnek.
febr. 12
11:15
Hét év börtönbüntetésre ítélték az ismerőse halálát okozó férfit (HVG)
Hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a nagyszénási férfit, aki egy kocsmai veszekedést követően halálosan bántalmazta és kifosztotta ismerősét; a jogerős ítélet az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság öt év szabadságvesztést kiszabó ítéletét súlyosbította.
febr. 12
11:29
Csalással lett elnök Kóka? (Hetek)
Péntek este tudhattuk meg a jobboldali beállítottságáról ismert Hír Tv egyik műsorában: tavaly márciusban Kóka János csalással nyerte meg a párt elnökválasztását. Azóta az SZDSZ perrel fenyegette meg a tévécsatornát, a témában megszólaló liberális politikusok viszont érdekes módon nem kívánnak mélyebben foglalkozni az üggyel.
febr. 12
11:32
Választott vezető nélkül maradhat a közmédium? (MaHu)
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat kedden, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte a tanácskozás közben az MTI-vel az egyik kurátor, Kozák Márton.
febr. 12
11:43
Eljárást indítottak családon belüli erőszak miatt (HVG)
Kiskorú veszélyeztetése és súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást egy 51 éves újfehértói férfi ellen a rendőrség, miután családján belül többször erőszakos magatartást tanúsított.
febr. 12
11:48
Ma újabb "fellépésre" számítanak, marad a kordon - képek a tegnap esti tüntetésről (MaHu)
Már szerdán visszaállíthatják eredeti helyére a Parlament előtti kordont - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 12
12:08
A III. kerület a Hajógyári-szigetet akarja (Infostart)
A III. kerület polgármestere szerint a Hajógyári-sziget a "senki földjévé" vált, ezért kezdeményezte, hogy a fővárosi tulajdonú terület Óbuda tulajdonába kerüljön át. Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta: ha nőne a kerület zöldterülete, akkor az ennek alapján elosztott pénzekből is többet kapnának, és fordíthatnának a Hajógyári-szigetre. A Főpolgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyosztályának…
febr. 12
12:08
Tandíjemelkedéssel riogat az MSZP (orientpress)
Ha a népszavazás eredményeként eltörlik a tandíjat, a költségtérítéses tanulók állami támogatása szűnik meg és a teljes költség 60-70 százaléka helyett 100 százalékot kell majd fizetniük - közölte Tatai- Tóth András az MSZP-frakció oktatási és kulturális munkacsoport vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Keresés