2008. február 12. kedd

febr. 12
1:37
VAS-FILM IV. (Pályázatfigyelő)
Felhívás a Vas megyei filmfesztiválon való részvételre
febr. 12
1:41
MTA-NSF projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a közös kutatási projektek mobilitási támogatására a természettudomány és a mérnöki tudomány alap-és alkalmazott kutatási területein
febr. 12
1:45
MTA-DFG projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a kutatási projektek mobilitási támogatására a természet-, bölcsészet- és társadalomtudományok területén
febr. 12
1:49
Felhívás a Mars Society Mars-bázisára kísérletek tervezésére (Pályázatfigyelő)
Felhívás a magyarországi és határon túli általános és középiskolások, BA/BSc képzésben részt vevő egyetemisták részére, kísérletek tervezésére, melyek a kutatóállomáson végrehajthatóak, és eredményük segítheti egy jövőbeli Mars-expedíció sikerét is.
febr. 12
1:53
Civil szervezetek működésének támogatása (országos) / NCA-ORSZ-08 (Pályázatfigyelő)
A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, mind eszköz és infrastruktúra, mind humánerőforrás tekintetében, melyek elősegítik a szervezet fejlődését, működését
febr. 12
5:09
Ismét igen az egészségbiztosítási törvényre (Népszava)
Másodszor is elfogadta a parlament az egészségbiztosítási törvényt, ezúttal 203 igen, 173 nem szavazattal - a Fidesz javaslatára név szerinti voksolással döntöttek. Az Országgyűlés idei első ülésén azért szavazott újra a tavaly év végén elfogadott előterjesztésről, mert azt Sólyom László köztársasági elnök nem hirdette ki, hanem megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Horváth Ágnes…
febr. 12
5:30
Vannak, akik elfogadják a tandíjat (Népszava)
Azóta, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlése szombaton határozatot hozott, melyben arra kérte a hallgatókat, hogy a március 9-ére kiírt népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét, az egyetemek hallgatói érdekképviseletei is "rákapcsoltak", a buzdításon túl az intézményekben plakátokat is kihelyeznek.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
5:50
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (HVG)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
6:20
Tüntetés a Kossuth téren: a tömeg feloszlott, öt embert állítottak elő (boon)
Öt embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth tér környéki demonstrációk után hétfőn este. A kormányellenes tüntetők este elkezdték lebontani a Kossuth téren felállított kordonokat, a rendőrök ezután kezdték feloszlatni a tömeget. A tüntetők csoportjai este kilenc óra körül hagyták el végleg a környéket.
febr. 12
6:33
Jane Goodall: "Áttörhetők a gátak, hogy ez a világ jobbá váljon" (Infostart)
A világot tönkretevő környezeti problémákon akkor lehet segíteni, ha párhuzamosan az emberek szociális gondjait is orvosoljuk - mondta az InfoRádiónak a Magyarországra látogató világhírű etológus és csimpánzkutató. Jane Goodall hozzátette: az esőerdők kivágása is megállítható azzal a komplex faluprogrammal, amelyet az általa létrehozott intézet és alapítvány sikerrel kezdett meg az afrikai…
febr. 12
6:42
Diploma és diplomás (szon)
Egy barátom negyedik próbálkozásra jutott be az orvosi egyetemre, viszont így három évig beteghordozóként és műtőssegédként ugyancsak megismerte az egészségügy alsó lépcsőfokait.
febr. 12
6:44
Fotók és híradások Csiky Júliáról (szon)
Mátészalka - Állandó kiállítás nyílt nemrégiben Csiky Júlia emlékére a mátészalkai művelődési központ előterében. 1944-től három és fél évtizeden keresztül országszerte ismert volt a Mátészalkai Cigányegyüttes neve. Rendezvények [.pdf - 340KB]
febr. 12
6:48
Változások a kormányban (Népszava)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
6:48
Nyakunkon a személyi jövedelemadó bevallás (boon)
Az adózók nagy része idén is három személyi jövedelemadó bevallási lehetőség közül választhat: maga készíti el bevallását, felkéri erre munkáltatóját vagy az adóhatóságot.
febr. 12
6:48
Nyakunkon a személyi jövedelemadó bevallás (szon)
Az adózók nagy része idén is három személyi jövedelemadó bevallási lehetőség közül választhat: maga készíti el bevallását, felkéri erre munkáltatóját vagy az adóhatóságot.
febr. 12
6:50
Áldozzon-e többet? (szon)
Áldozzon-e többet az a környezetének javítására, aki annak hasznát húzza? Tette fel a kérdést egy nyíregyházi olvasónk.
febr. 12
6:59
Draskovicsé az igazságügy (boon)
Draskovics Tibort nevezi ki az igazságügyi és rendészeti tárca élére Takács Albert helyére a miniszterelnök - értesült a Népszabadság.
febr. 12
7:01
Gyurcsány ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat (ma.hu)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
7:14
"Bartók+szlávok" (Népszava)
A "Bartók+szlávok" címmel meghirdetett Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előkészítéseként népszerűsítő zenetörténeti sorozat kezdődik a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - mondta a rendezvény sajtóreferense az MTI-nek.
febr. 12
7:22
"Kétséges, hogy képes-e versenyt teremteni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Magyarország akár pozitívan is kijöhet abból a helyzetből, amely az amerikai hitelválság következtében Európában kialakult - mondta, az Oriens vezető közgazdásza az InfoRádió Aréna című műsorában. Vojnits Tamás hozzátette: a nemzeti banknak még kamatcsökkentésre is tere lehet, miközben a forint erősödik. A szakértő arról is beszélt, hogy az egészségbiztosítási törvény nem tesz majd lehetővé igazi…
febr. 12
7:31
Most a kokain a sláger (boon)
Jelentősen csökkent az elmúlt időszakban a heroinfogyasztók száma, egyre többen élnek azonban marihuánával és diszkódrogokkal - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság január elején megalakult kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője.
febr. 12
7:33
A nagy kérdés: mire készül Orbán? (Infostart)
Szerdán tartja tizedik országértékelését a Fidesz elnöke, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A helyszín a budapesti Syma-csarnok lesz.
febr. 12
7:33
Megpróbálták megdobálni a távozó országgyűlési képviselőket (ma.hu)
Este kilenc órára szétszéledtek azok a tüntetők, akiket a rendőrök többszöri nekifutásra könnygáz használatával szorítottak ki a fővárosi Kossuth térről - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
febr. 12
7:33
Adócsökkentésre 300 milliárd forint? (boon)
A kormánypárti frakcióknak a nyilvánosságra hozott 200 milliárd forintos adócsökkentés helyett 300 milliárdos mozgástérről beszélt Gyurcsány Ferenc - értesült a Világgazdaság.
febr. 12
7:44
A Fidesz elnöke a Syma-csarnokban tartja meg beszédét (ma.hu)
Szerdán tartja tizedik országértékelését Orbán Viktor, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el évértékelő beszédét.
febr. 12
7:53
Vasútbiztonság: volt fékpróba a Citadella nemzetközi gyorson (boon)
Nincs alapja annak az állításnak, hogy fékpróba nélkül indult volna el a vasúti sztrájk idején a Citadella nemzetközi gyorsvonat - közölte a Magyar Vasúti Hivatal.
febr. 12
7:55
Gyurcsány ma fellebbenti a fátylat (Infostart)
Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat - értesült a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
8:00
Felfedte magát az SZDSZ-t csalással megvádoló férfi (ma.hu)
Köteles Péter miskolci vállalkozó mondta egy televíziós társaságnak, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását - ezt maga az érintett erősítette meg a Boon nevű internetes honlapnak hétfőn.
febr. 12
8:22
A tiltás ellenére is építhetnek Tordaiék a Síp utcában (HVG)
A VII. kerületi önkormányzat döntése értelmében május végéig védelem alatt áll a régi pesti zsidónegyed, ennek ellenére Tordai Péter Mazsihisz-alelnök és cége befejezhette a bontást és megkezdheti az építkezést a Síp utca 8. és 10. alatt - írta a Magyar Hírlap.
febr. 12
8:33
Vasutassztrájk: folytatódik az egyeztetés (HVG)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között. A hétfői tárgyalások a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezettek eredményre.
febr. 12
8:35
Vasutassztrájk - Folytatódik az egyeztetés (Népszava)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A hétfői egyeztetés a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezetett eredményre. A VDSZSZ azt követeli továbbra is, hogy a vasutasok kapjanak fejenként nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalék…
febr. 12
8:36
Citromfa Záhonyban (szon)
Záhony - A városi lakást kinövő trópusi gyümölcsfa ápolásába szívesen besegítenek a mándoki nagyszülők is, Lázár András és neje.
febr. 12
8:43
Forradalom fél 8-tól fél 9-ig (Napi)
febr. 12
8:44
Antal belebukik a BKV-buszbotrányba? (ma.hu)
A BKV buszbotrányának elcsendesülése után néhány héttel távozhat a vezérigazgatói székből Antal Attila, utódja pedig Balogh Zsolt, a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese lehet - a Népszabadság szerint legalábbis ezt lehet valószínűsíteni bizonyos forrásokból.
febr. 12
8:47
Hullámvasúton a törlesztés (boon)
A forint gyengülése miatt egy év alatt akár hét ezer forinttal is növekedhetett a törlesztőrészlete annak az adósnak, aki egy átlagos összegű svájci frank alapú hitelt vett fel - írja a Napi Gazdaság.
febr. 12
8:49
Új igazságügyi és rendészeti miniszter (HVG)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat. Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében - írta a Népszabadság. .
febr. 12
9:00
Intézkedés közben lelőttek egy rendőrt - családi tragédiához hívták ki (ma.hu)
Meghalt egy rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy a Magyar Televízió Nap-kelte című keddi műsorában. A 37 éves rendőr zászlóst hétfő este lőtte mellbe egy férfi, aki előzőleg bántalmazta édesanyját. Az ügyben a Budapesti Központi Nyomozóügyészség folytatja a vizsgálatot.
febr. 12
9:03
Lelőttek egy rendőrt Esztergomban (boon)
Lelőttek egy rendőrt hétfőn este Esztergom kertvárosában - mondta el a Független Hírügynökségnek kedden reggel Bencze József, országos rendőrfőkapitány. Az egyenruhást intézkedés közben lőtték mellbe közvetlen közelről.
febr. 12
9:05
Tüntetési mérleg - négy embert előállítottak (orientpress)
Hétfőn öt óra körül, még az egészségbiztosítási törvényről szóló szavazás kezdete előtt kezdtek gyűlni a demonstrálók a Kossuth téren. A törvényjavaslat megszavazása után az időközben mintegy 700 főre duzzadt tömeget a rendőrség távolította el a helyszínről. Könnygázt illetve paprikasprayt is bevetettek, négy ember előállítására is sor került.
febr. 12
9:05
Minisztercsere: nagy a titok, még Horn is csak az újságokból értesül (Infostart)
Az esetleges kormányzati változtatásokról is egyeztethet az MSZP és az SZDSZ elnöke mai találkozójukon - mondta el Horn Gábor, a liberálisok ügyvivője a Magyar Televízióban.
febr. 12
9:05
Halálos baleset Ózdon (HVG)
Egy személygépkocsi 18 éves vezetője és 19 éves utasa is életét vesztette abban a közúti balesetben, ami hétfőn éjszaka történt a Borsod megyei Ózdon.
febr. 12
9:15
Emberi csontokat találtak a tázlári erdőben (boon)
Emberi csontokat, ruhamaradványokat találtak hétfőn a Bács-Kiskun megyei Tázlár mellett egy erdőben - közölte kedden a megyei rendőrség.
febr. 12
9:15
Vonat és gépkocsi ütközött (szon)
Nem sokkal ezelőtt a 41-es út Nyírmada vasúti átjáróban személygépkocsi ütközött vonattal. Személyi sérülés nincs. Az utat egyelőre lezárják fél órára.
febr. 12
9:17
Lesznek bizonyos változtatások a kormányban (ma.hu)
Volt konzultáció arról, hogy bizonyos változtatások lesznek a kormányban, ennek az időpontjáról azonban nem állapodtunk meg - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden.
febr. 12
9:17
Beszakadt az út az épülő sztráda mellett (boon)
Alig indultak meg az első komolyabb nyersanyagszállítmányok az M6-os, M60-as sztrádaépítéshez szükséges szervízutak kialakításához máris károkat okoztak a kamionok.
febr. 12
9:20
Eltiltanák a nettől az illegális letöltőket Nagy-Britanniában (boon)
A brit kormány egy új törvényjavaslata szerint megszüntetnék az internet-hozzáférését azoknak az embereknek, akik illegálisan töltenek le filmet, vagy zenéket - írta kedden a The Times című brit lap a birtokába jutott szövegre hivatkozva.
febr. 12
9:32
Ma még hagyják a kitolt kordont, mert újabb "fellépésre" számítanak (ma.hu)
Már szerdán visszaállíthatják eredeti helyére a Parlament előtti kordont - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
febr. 12
9:36
Márciusban bezár a cipőgyár (boon)
A Richter Cipő International Kft. vasvári gyárában március végén megszűnik a termelés, és emiatt 190 dolgozó veszíti el a munkahelyét.
febr. 12
9:43
Ma jelentik be a kormánykabinet átalakítását – lapszemle (orientpress)
A Népszabadság értesülései szerint Gyurcsány Ferenc ma jelenti be a kormánykabinetre vonatkozó változásokat.

Keresés