2008. február 12. kedd

febr. 12
0:14
A pikkely csak a halakon mutat jól! (NLC)
A száraz bőr nem csak bosszantó, a látványa is roppant lehangoló. Felejtsd el a viszketést és a húzódó érzést! Tápláld a bőrödet, tarts be néhány szabályt és vesd be akár a legfrissebb termékeket is!
febr. 12
0:18
Nap mint nap szemben a rákkal (HáziPatika)
2008. február 4-én került megrendezésre sorrendben a 8. Rák Világnap, a Magyar Rákellenes Liga és a Meggyógyulhatsz Egyesület közös rendezvénye. A daganatos megbetegedés világméretű probléma. A küzdelem ellene csak közös...
febr. 12
0:22
A rákos áttétek képződése meggátolható? (HáziPatika)
A tüdőben és csontban kialakuló áttétet megakadályozó mikro-RNS-eket fedeztek fel amerikai kutatók emlőrákos sejtekben. Hogy a Nature-ben megjelent eredményből gyógykezelés válik-e, csak a jövő kérdése.
febr. 12
1:25
Két kiállítás a szabadság vándorainak (NLC)
Minden eddiginél nagyobb területen és különlegesebb kínálattal várja a vízi sportok szerelmeseit a Budapest Boat Show, az utak vándorait pedig a Karaván Szalon a Hungexpo hétvégi rendezvényén.
febr. 12
5:25
Szex a csodaszer a szívbetegség és a rák ellen? (Infostart)
Kellemes alternatívát ajánlanak a brit orvosok azoknak, akik lusták ahhoz, hogy sportoljanak. Az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) internetes információs hálózata szerint a szex is csökkenti a szívbetegségek kockázatát és meghosszabbítja az életet.
febr. 12
5:47
Denevér módjára tanulnak "látni" a vakok - videóval (Infostart)
Forradalmian új módszerrel tanítják "denevér módjára látni" a vak brit gyerekeket, akik a visszaverődő hangok alapján képesek lesznek feltérképezni a környezetüket, ahogyan azt a delfinek és a bálnák is teszik.
febr. 12
6:18
Vigyázz, el ne ess! (Blikk)
Magyarországon a csontritkulás minden tizedik embert érint
febr. 12
6:29
"A párom elalszik még a szex közben is" (Életforma)
A narkolepszia szó a görög narkosis, azaz érzéketlenség vagy alvás, valamint a lepsis, azaz hirtelen jelenség, roham szavakból ered. Az orvosi terminológiát, a "narkolepsziát" egy Gélineau nevű francia orvos alkotta, aki 1880-ban elsőként írta le az ismétlődő alvásrohamokat. Ezek a rohamok kiszámíthatatlan váratlansággal jelentkeznek, mint az epilepsziás roham, vagy görcs.
febr. 12
6:51
Szabadidős tevékenység, hogy megdobálják a tűzoltókat (Infostart)
Hetente átlagosan negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat az emberek Nagy-Britanniában, merő szórakozásból.
febr. 12
6:56
Lenyúzták anyjuk bőrét és megették (Infostart)
Az állatvilág egyik legfurább táplálkozási módját sikerült lencsevégre kapniuk a BBC filmeseinek. A felvételen egy féreg alakú lény, a Gymnophiona látható, amint meglehetősen sajátos módon táplálja kicsinyeit, megengedve nekik, hogy lenyúzzák és felfalják a bőrét - adta hírül a csatorna.
febr. 12
7:07
A tuti tippet keresik a Barcelonában összegyűlt mobilcégek (Infostart)
A telekommunikációs világ legnagyobb nevei gyűltek össze Barcelonában a csütörtökig tartó Mobil Világ Kongressszusra. A mobiltelefongyártók és szolgáltatók legnagyobb nemzetközi találkozóján egy sor újítás mutatkozik be, és világossá válik az is, milyen elképzeléseik vannak az érintetteknek a jövőről.
febr. 12
7:18
Nézze meg Valentint, a szerelmesek kedvenc malackáját! (Infostart)
Nem is születhetett volna jobbkor Valentin, a fehér kismalac, amelynek oldalán egy jól látható szív alakú fekete folt van. Emiatt kapta a nevét is, hiszen nem sokkal a szerelmesek napja előtt jött a világra.
febr. 12
7:29
Szingapúré a legnagyobb szem (Infostart)
Szingapúrban elindult a világ legnagyobb óriáskereke. A London Eye-nál is nagyobb Singapore Flyer a hivatalos megnyitó előtti próbaüzemét hétfőn kezdte meg.
febr. 12
7:29
Öt tévhit a mellrákkal kapcsolatban (Életforma)
A dezodorok, a mikrohullámú sütő és a túl szűk melltartó emlőrákot okozó hatása mind-mind csupán legenda, és ezek mellett még számos tévhit él a köztudatban.
febr. 12
7:45
Méltó büntetés a családapát agyonverő fiataloknak (Infostart)
Megkezdték büntetésük letöltését azok a fiatalok, akik tavaly augusztusban agyonvertek egy háromgyerekes családapát - pusztán azért, mert az rájuk szólt, hogy ne rugdossák az autóját - a nagy-britanniai Cheshire-ben.
febr. 12
8:01
Agyoncsapta a kapufa a focistát (Infostart)
Agyoncsapott a kapufa egy barátaival focizó férfit Horvátországban, az Isztriai-félszigeten fekvő Labinban.
febr. 12
8:33
"Nyisd ki a szád, Fecó! Különben elhagylak..." (Életforma)
Szokásos esti életkép, amikor a nő megállás nélkül ontja magából a nap eseményei, szinte apró részletességgel, a férfi pedig hallgatja. Aztán amikor asszonykája levegőhöz jut, és éppen ő kerülne sorra a beszámolóval, szűkszavúan csak pár tömör mondatot közöl, majd magába zárkózik ismét.
febr. 12
8:39
Lelőttek egy rendőrt Esztergomban - képgaléria (Infostart)
Lelőttek egy rendőrt Esztergomban. Borbély Zoltán zászlós 37 éves volt. Az eset kapcsán új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrük életét és testi épségét - jelentette be az országos rendőrfőkapitány.
febr. 12
8:50
Kiraboltak egy zálogházat (Infostart)
Budapesten kiraboltak egy tétényi úti zálogházat a XI. kerületben. Senki nem sérült meg.
febr. 12
9:15
Extra fürdőruha – extra áron! (NLC)
Több mint 16 ezer svéd koronáért (457 ezer forint) árverezte el szombaton egy svéd jótékonysági szervezet Nicole Kidman filmsztár fürdőruháját. A bevételből kilenc tehenet vásárolnak szegény indiai családoknak.
febr. 12
9:17
Kérdések a várandósság előtt - A dúla válaszol (NLC)
Már akkor érdemes a várandósságra gondolni, amikor a családalapítás még távolinak tűnik. Mi vár a fiatal nőre, hogyan változik a teste, milyen lesz a szülés? Dúlánk ezekre a kérdésekre is válaszol.
febr. 12
9:25
Huncutságok Valentin-nap estéjére (NLC)
A fehérneműboltok dögösebbnél dögösebb bugyikkal és melltartókkal rukkoltak elő a szerelem napjára. Kár lenne kihasználatlanul hagyni ezeket a szexi ruhadarabokat, a forró hangulathoz persze ez még nem elég
febr. 12
9:27
Szájon át lélegeztették a kutyákat a tűzoltók (Infostart)
Floridai tűzoltók szájon át lélegeztetve élesztettek újra kutyákat, amelyeket egy háztűzből mentettek ki.
febr. 12
9:32
10 dolog, aminek nem tudnak ellenállni a férfiak! (Életforma)
A férfiak rólunk, nőkről állítják, hogy kiismerhetetlenek vagyunk, pedig ők azok, akik mindig meglepnek minket. Mi vonzza a tekintetüket? Egy férfi magazin segítségével összeállítottunk egy listát 10 olyan dologról, amelynek a férfiak nem tudnak ellenállni. Hátulról kezdjük, így szép lassan jutunk el az első helyig.
febr. 12
10:14
Bemutatjuk: Grammy-gála 2008 – fotóval (NLC)
A botrányoktól sem mentes életet élő Amy Winehouse és a rapper Kanye West többszörösen is díjazott lett az év legrangosabb zenei díjátadóján. A hírességek kiéhezhettek már egy díjátadóra, hiszen az idei Grammy-gálán igazi nagy sztárok jelentek meg.
febr. 12
10:16
Holland–flamand gyermeknap a Millenárison (NLC)
Szombaton holland–flamand gyermeknap várja a családokat a Millenárison, amelynek keretében színházi előadásokra, valamint diafilmvetítésre is sor kerül.
febr. 12
10:31
Légy óvatos! A kézírásod elárulja, ha hazudsz! (Életforma)
A grafológia egyik nagy eredménye, hogy meglehetősen biztonsággal képes megállapítani egy írás alapján, hogy a tartalom mennyire igaz vagy hamis. Nemcsak a hazugságok leleplezéséről van itt szó, hanem az avatott szemlélő az íráshamisítás felderítésére is képes.
febr. 12
11:14
Februári holdnaptár (NLC)
Az év első holdfogyatkozása 21-én, a kora hajnali órákban kezdődik és reggel ér véget. Fantasztikus látvány, de azt is jelzi, hogy februárban feszültebbek leszünk, viszont sokkal több mindent érhetünk el, és a legőrültebb vágyunk is valóra válhat.
febr. 12
11:16
Interjú a Jóbarátok sztárjával (NLC)
Megjelent A színfalak mögött című nagysikerű TV-sorozat DVD-n a Fórum Home kiadásában. Az alábbi interjú ennek kapcsán készült a Jóbarátok sztárjával, Matthew Perry-vel.
febr. 12
11:18
Gryllus Dorkát várja New York! (NLC)
A színésznő az óceánon túlra kacsingat. Gryllus Dorka életét az állandóság és a változás határozza meg. S bár fontos számára, hol van, az sokkal fontosabb, hogy kikkel.
febr. 12
11:29
Elképesztő! Két egészséges mellet amputáltak (Életforma)
Egy Westchester-i központú egészségügyi laboratórium hibájából az orvosok félrediagnosztizáltak egy Long Island-i nőt, és dupla masztektómiát végeztek rajta, mert a vizsgálatok alapján azt hitték, mellrákja van. A nő nemrég beperelte a laboratóriumot.
febr. 12
12:14
Mi most randizunk (NLC)
A világ legelcsépeltebb kifejezése a sztárpár. De most két olyan ismert ember jött össze, akiknek nagyon örülünk, hogy együtt vannak. A Sugarloaf énekesnője és az RTL Klub műsorvezetője két hónapja járnak együtt. És most erről mesélnek nekünk.
febr. 12
12:16
Nőkről nőknek – olvasókör a romantika jegyében (NLC)
A meghívón ez állt: kényeztető parti az év legromantikusabb regényével. Ez utóbbi Cathy Kelly Mindig és örökké című műve, amelynek olvasása közben egyre biztosabban érezzük: nem vagyunk egyedül.
febr. 12
12:18
Ki a francia elnök felesége? (NLC)
A franciák mindig is híresek voltak zajos érzelmi életükről. Most mindenki arról a szerelmi háromszögről beszél, amelynek szereplői: Nicolas Sarkozy és a jelenlegi, illetve volt felesége.
febr. 12
12:20
Gondtalan frizura - Még a tél vége felé is (NLC)
Bár a nagy hideg eddig elkerült minket, azért a fűtés, a sapi és a szervezeted egyre kimerültebbé válása mostanra a hajadon is nyomot hagyott. Lehelj bele életet, íme néhány gondűző ötlet és kipróbálásra érdemes újdonság!
febr. 12
12:29
Mit ajándékozzunk kevés pénzből Valentin napra? (Életforma)
A szerelmesek napján olyan vagyok, mint a lány a mesében, adnék is valamit, meg nem is. Egyrészt nem akarok sokat költeni, ez az ünnep ne erről szóljon, de mégis jó azt mondani a másiknak, még mindig nagyon szeretlek.
febr. 12
13:06
Mire gondolunk szex közben? (Blikk)
Brad Pitt, Angelina Jolie, vagy éppen egy szalámis szendvics?
febr. 12
13:08
Drasztikusan csökken a mobilinternet ára! (Blikk)
Ezentúl külföldön ötszáz forintba kerül egy megabájt letöltés, szemben az eddig 800 és 3000 forint közötti árral
febr. 12
13:14
Londonban az érzelem nyert! (NLC)
A mély érzelmekkel teli szerepeket játszó színészeket és az érzelmes filmeket választotta a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) a legjobbaknak. A brit díj az egyik legmegbízhatóbb szakmai előrejelzése annak, hogy ki kapja az Oscart!
febr. 12
13:33
Hogyan csábíthatod el a legtöbb férfit (Életforma)
A tévhitekkel ellentétben nem kell szépségkirálynőnek lenni; elég, ha előhozzuk a jobbik formánkat, figyelünk, nevetünk, és urai vagyunk a helyzetnek
febr. 12
13:44
Kanye West és Amy Winehouse tarolt a Grammy-gálán (Életforma)
Amy Winehouse személyesen nem vett (vehetett) részt a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett gálán. A magánéleti problémái miatt az Egyesült Államok hosszú huzavona után csak az utolsó pillanatban bólintott rá a beutazási kérelmére, így Amy végül is hiányzott az ünnepségről. (Műholdas kapcsolaton keresztül köszönte meg a díjakat, és a szatellit-összeköttetésnek köszönhetően élőben is előadta…
febr. 12
13:54
A házban a piszkavasas gyilkos szelleme kísértett (Infostart)
Az önkormányzattól kapott pénzt egy brit nő arra, hogy a házából kiűzzék a rossz szellemeket. Sabrina Fallon azért fordult ördögűzőhöz, mert furcsa dolgok történtek az otthonában, és attól tartott, hogy a gyerekeinek is baja eshet.
febr. 12
14:32
Itt bármi megtörténhet: emberek repülnek, halak járnak (Életforma)
Minden éjjel ámulatba és zavarba ejtő álomképekkel találkozunk. Éjszakánként két-három órán át olyan tájakon járunk, ahol nem érvényesek a mindennapok törvényszerűségei. Bármi megtörténhet: az emberek repülnek, a halak járhatnak, és szeretteink, akik eltávoztak, újra visszatérnek és megint szólnak hozzánk.
febr. 12
14:34
Meghalt a Cápák sztárja: Roy Scheider (Életforma)
Little Rock (Arkansas). Elhunyt Roy Scheider amerikai filmszínész, a Cápa-filmek rendőrfőnökének megformálója. A 75 éves sztár halálhírét az Arkansasi Egyetemi Kórház jelentette vasárnap.
febr. 12
15:31
A legújabb fogyókúrás tipp (Életforma)
Táplálkozási szakértők szerint levegő hozzáadásával csökkenthető az ételek kalóriatartalma.
febr. 12
16:31
A hazugságvizsgálók hazudnak?! (Életforma)
A politikusok többsége úgy gondolja, hogy a hazugságvizsgálat nem fedi fel az igazságot. A folyékonyan hazudóknak ugyanis nem nagyon kell aggódniuk amiatt, hogy a poligráf valamit is kimutatna, a gép inkább az őszinte emberek esetében működik jól.
febr. 12
16:58
Tíz tipp, hogyan éljük túl a szakítást (Blikk)
A Blikk szakértője, dr. Rusz Edit szexológus most a csalódott hölgyeket látja el hasznos tanácsokkal
febr. 12
17:31
Az egyik legjobb, és egyben legunalmasabb tevékenység... (Életforma)
Az Egyesült Államokban 11 országbeli fiatalokkal folytatott interjúsorozatot készítettek elő, hogy megtudják, egyes fiatalok miért tarják nehéznek, illetve hasznosnak az olvasást. A következő válaszok születtek:
febr. 12
17:33
Hogyan válasszunk mosogatógépet? (Életforma)
A mosogatógépek számos típusa és funkciója között ember legyen a talpán, aki pontosan tudja, mi is kell neki. Alább a lehetőségek áttekintésében segítünk.
febr. 12
17:37
A józanság napja után egy jár az illemnek is (Infostart)
Havonta egy káromkodásmentes napot javasolnak tartani az egyik orosz város lakosainak.

Keresés