2008. február 12. kedd

febr. 12
5:25
Szex a csodaszer a szívbetegség és a rák ellen? (Infostart)
Kellemes alternatívát ajánlanak a brit orvosok azoknak, akik lusták ahhoz, hogy sportoljanak. Az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) internetes információs hálózata szerint a szex is csökkenti a szívbetegségek kockázatát és meghosszabbítja az életet.
febr. 12
5:47
Denevér módjára tanulnak "látni" a vakok - videóval (Infostart)
Forradalmian új módszerrel tanítják "denevér módjára látni" a vak brit gyerekeket, akik a visszaverődő hangok alapján képesek lesznek feltérképezni a környezetüket, ahogyan azt a delfinek és a bálnák is teszik.
febr. 12
6:18
Vigyázz, el ne ess! (Blikk)
Magyarországon a csontritkulás minden tizedik embert érint
febr. 12
6:29
"A párom elalszik még a szex közben is" (Életforma)
A narkolepszia szó a görög narkosis, azaz érzéketlenség vagy alvás, valamint a lepsis, azaz hirtelen jelenség, roham szavakból ered. Az orvosi terminológiát, a "narkolepsziát" egy Gélineau nevű francia orvos alkotta, aki 1880-ban elsőként írta le az ismétlődő alvásrohamokat. Ezek a rohamok kiszámíthatatlan váratlansággal jelentkeznek, mint az epilepsziás roham, vagy görcs.
febr. 12
6:51
Szabadidős tevékenység, hogy megdobálják a tűzoltókat (Infostart)
Hetente átlagosan negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat az emberek Nagy-Britanniában, merő szórakozásból.
febr. 12
6:56
Lenyúzták anyjuk bőrét és megették (Infostart)
Az állatvilág egyik legfurább táplálkozási módját sikerült lencsevégre kapniuk a BBC filmeseinek. A felvételen egy féreg alakú lény, a Gymnophiona látható, amint meglehetősen sajátos módon táplálja kicsinyeit, megengedve nekik, hogy lenyúzzák és felfalják a bőrét - adta hírül a csatorna.
febr. 12
7:07
A tuti tippet keresik a Barcelonában összegyűlt mobilcégek (Infostart)
A telekommunikációs világ legnagyobb nevei gyűltek össze Barcelonában a csütörtökig tartó Mobil Világ Kongressszusra. A mobiltelefongyártók és szolgáltatók legnagyobb nemzetközi találkozóján egy sor újítás mutatkozik be, és világossá válik az is, milyen elképzeléseik vannak az érintetteknek a jövőről.
febr. 12
7:18
Nézze meg Valentint, a szerelmesek kedvenc malackáját! (Infostart)
Nem is születhetett volna jobbkor Valentin, a fehér kismalac, amelynek oldalán egy jól látható szív alakú fekete folt van. Emiatt kapta a nevét is, hiszen nem sokkal a szerelmesek napja előtt jött a világra.
febr. 12
7:29
Szingapúré a legnagyobb szem (Infostart)
Szingapúrban elindult a világ legnagyobb óriáskereke. A London Eye-nál is nagyobb Singapore Flyer a hivatalos megnyitó előtti próbaüzemét hétfőn kezdte meg.
febr. 12
7:29
Öt tévhit a mellrákkal kapcsolatban (Életforma)
A dezodorok, a mikrohullámú sütő és a túl szűk melltartó emlőrákot okozó hatása mind-mind csupán legenda, és ezek mellett még számos tévhit él a köztudatban.
febr. 12
7:45
Méltó büntetés a családapát agyonverő fiataloknak (Infostart)
Megkezdték büntetésük letöltését azok a fiatalok, akik tavaly augusztusban agyonvertek egy háromgyerekes családapát - pusztán azért, mert az rájuk szólt, hogy ne rugdossák az autóját - a nagy-britanniai Cheshire-ben.
febr. 12
8:01
Agyoncsapta a kapufa a focistát (Infostart)
Agyoncsapott a kapufa egy barátaival focizó férfit Horvátországban, az Isztriai-félszigeten fekvő Labinban.
febr. 12
8:33
"Nyisd ki a szád, Fecó! Különben elhagylak..." (Életforma)
Szokásos esti életkép, amikor a nő megállás nélkül ontja magából a nap eseményei, szinte apró részletességgel, a férfi pedig hallgatja. Aztán amikor asszonykája levegőhöz jut, és éppen ő kerülne sorra a beszámolóval, szűkszavúan csak pár tömör mondatot közöl, majd magába zárkózik ismét.
febr. 12
8:39
Lelőttek egy rendőrt Esztergomban - képgaléria (Infostart)
Lelőttek egy rendőrt Esztergomban. Borbély Zoltán zászlós 37 éves volt. Az eset kapcsán új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrük életét és testi épségét - jelentette be az országos rendőrfőkapitány.
febr. 12
8:50
Kiraboltak egy zálogházat (Infostart)
Budapesten kiraboltak egy tétényi úti zálogházat a XI. kerületben. Senki nem sérült meg.
febr. 12
9:08
Az állandó fájdalom károsítja az agyat (Vital)
tovább
febr. 12
9:10
Hatékonyan csökkentheti a magas vérnyomást a céklalé (Vital)
tovább
febr. 12
9:27
Szájon át lélegeztették a kutyákat a tűzoltók (Infostart)
Floridai tűzoltók szájon át lélegeztetve élesztettek újra kutyákat, amelyeket egy háztűzből mentettek ki.
febr. 12
9:30
A végleges fogyás - Mese vagy valóság? (Édenkert)
Manapság rengetegen küzdenek a súlyukkal. Míg a férfiak csak akkor kezdenek el fogyókúrázni, amikor már az egészségük a tét, addig nőtársaságban mindennapos téma a fogyókúra.
febr. 12
9:32
10 dolog, aminek nem tudnak ellenállni a férfiak! (Életforma)
A férfiak rólunk, nőkről állítják, hogy kiismerhetetlenek vagyunk, pedig ők azok, akik mindig meglepnek minket. Mi vonzza a tekintetüket? Egy férfi magazin segítségével összeállítottunk egy listát 10 olyan dologról, amelynek a férfiak nem tudnak ellenállni. Hátulról kezdjük, így szép lassan jutunk el az első helyig.
febr. 12
10:31
Légy óvatos! A kézírásod elárulja, ha hazudsz! (Életforma)
A grafológia egyik nagy eredménye, hogy meglehetősen biztonsággal képes megállapítani egy írás alapján, hogy a tartalom mennyire igaz vagy hamis. Nemcsak a hazugságok leleplezéséről van itt szó, hanem az avatott szemlélő az íráshamisítás felderítésére is képes.
febr. 12
11:29
Elképesztő! Két egészséges mellet amputáltak (Életforma)
Egy Westchester-i központú egészségügyi laboratórium hibájából az orvosok félrediagnosztizáltak egy Long Island-i nőt, és dupla masztektómiát végeztek rajta, mert a vizsgálatok alapján azt hitték, mellrákja van. A nő nemrég beperelte a laboratóriumot.
febr. 12
12:29
Mit ajándékozzunk kevés pénzből Valentin napra? (Életforma)
A szerelmesek napján olyan vagyok, mint a lány a mesében, adnék is valamit, meg nem is. Egyrészt nem akarok sokat költeni, ez az ünnep ne erről szóljon, de mégis jó azt mondani a másiknak, még mindig nagyon szeretlek.
febr. 12
13:06
Mire gondolunk szex közben? (Blikk)
Brad Pitt, Angelina Jolie, vagy éppen egy szalámis szendvics?
febr. 12
13:08
Drasztikusan csökken a mobilinternet ára! (Blikk)
Ezentúl külföldön ötszáz forintba kerül egy megabájt letöltés, szemben az eddig 800 és 3000 forint közötti árral
febr. 12
13:33
Hogyan csábíthatod el a legtöbb férfit (Életforma)
A tévhitekkel ellentétben nem kell szépségkirálynőnek lenni; elég, ha előhozzuk a jobbik formánkat, figyelünk, nevetünk, és urai vagyunk a helyzetnek
febr. 12
13:44
Kanye West és Amy Winehouse tarolt a Grammy-gálán (Életforma)
Amy Winehouse személyesen nem vett (vehetett) részt a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett gálán. A magánéleti problémái miatt az Egyesült Államok hosszú huzavona után csak az utolsó pillanatban bólintott rá a beutazási kérelmére, így Amy végül is hiányzott az ünnepségről. (Műholdas kapcsolaton keresztül köszönte meg a díjakat, és a szatellit-összeköttetésnek köszönhetően élőben is előadta…
febr. 12
13:49
Oltással a magas vérnyomás ellen (hvg.hu)
Elképzelhető, hogy a jövőben a magas vérnyomást a naponta szedett sok tabletta helyett úgy kezelik, hogy a beteg időnként oltást kap. Egy svájci cég azt állítja, már közel van a kérdés megoldásához, de a szakemberek szerint ez a vélemény nem eléggé meggyőző.
febr. 12
13:54
A házban a piszkavasas gyilkos szelleme kísértett (Infostart)
Az önkormányzattól kapott pénzt egy brit nő arra, hogy a házából kiűzzék a rossz szellemeket. Sabrina Fallon azért fordult ördögűzőhöz, mert furcsa dolgok történtek az otthonában, és attól tartott, hogy a gyerekeinek is baja eshet.
febr. 12
14:10
Hogyan élhetünk száz évig? (hvg.hu)
Olyan krónikus bajokkal is, mint a szív- vagy a cukorbetegség, megérhetjük a százat - állítja kutatásai alapján William Hall, a Rochesteri Egyetem munkatársa.
febr. 12
14:32
Itt bármi megtörténhet: emberek repülnek, halak járnak (Életforma)
Minden éjjel ámulatba és zavarba ejtő álomképekkel találkozunk. Éjszakánként két-három órán át olyan tájakon járunk, ahol nem érvényesek a mindennapok törvényszerűségei. Bármi megtörténhet: az emberek repülnek, a halak járhatnak, és szeretteink, akik eltávoztak, újra visszatérnek és megint szólnak hozzánk.
febr. 12
14:34
Meghalt a Cápák sztárja: Roy Scheider (Életforma)
Little Rock (Arkansas). Elhunyt Roy Scheider amerikai filmszínész, a Cápa-filmek rendőrfőnökének megformálója. A 75 éves sztár halálhírét az Arkansasi Egyetemi Kórház jelentette vasárnap.
febr. 12
15:16
Kibújtak az első tavaszt idéző virágok (Édenkert)
Vannak olyan növények, melyek már az első fagymentes éjszakákat meghálálva életre kelnek és virágaikkal hirdetik, hogy bizony vége a télnek. Lássuk kik ők!
febr. 12
15:31
A legújabb fogyókúrás tipp (Életforma)
Táplálkozási szakértők szerint levegő hozzáadásával csökkenthető az ételek kalóriatartalma.
febr. 12
16:31
A hazugságvizsgálók hazudnak?! (Életforma)
A politikusok többsége úgy gondolja, hogy a hazugságvizsgálat nem fedi fel az igazságot. A folyékonyan hazudóknak ugyanis nem nagyon kell aggódniuk amiatt, hogy a poligráf valamit is kimutatna, a gép inkább az őszinte emberek esetében működik jól.
febr. 12
16:36
Milyen mellékhatásokat okozhat a botox? (hvg.hu)
Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatalának (FDA) jelentései szerint a Botox Cosmetics termékei számos nem kívánt mellékhatást okozhatnak, köztük súlyos légzési elégtelenséget és bizonyos esetekben halált is.
febr. 12
16:58
Tíz tipp, hogyan éljük túl a szakítást (Blikk)
A Blikk szakértője, dr. Rusz Edit szexológus most a csalódott hölgyeket látja el hasznos tanácsokkal
febr. 12
17:31
Az egyik legjobb, és egyben legunalmasabb tevékenység... (Életforma)
Az Egyesült Államokban 11 országbeli fiatalokkal folytatott interjúsorozatot készítettek elő, hogy megtudják, egyes fiatalok miért tarják nehéznek, illetve hasznosnak az olvasást. A következő válaszok születtek:
febr. 12
17:33
Hogyan válasszunk mosogatógépet? (Életforma)
A mosogatógépek számos típusa és funkciója között ember legyen a talpán, aki pontosan tudja, mi is kell neki. Alább a lehetőségek áttekintésében segítünk.
febr. 12
17:37
A józanság napja után egy jár az illemnek is (Infostart)
Havonta egy káromkodásmentes napot javasolnak tartani az egyik orosz város lakosainak.
febr. 12
18:32
Nincs szűrővizsgálat, mely korán felismerné:ez gyomorrák (Életforma)
Nincs szűrővizsgálat, mely a korai felismerést lehetővé tenné. Ennek viszont az a következménye, hogy az esetek java részében csak akkor derül fény rá, amikor már előrehaladott stádiumú a kór...
febr. 12
18:42
Vége az allergiamentes időszaknak (hvg.hu)
Az enyhe időjárás miatt korábban érkezett a pollenszezon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ugyanis már virágzik a mogyoró és az éger, és bár ezek légköri koncentrációja még többnyire alacsony értéket mutat, a virágporokra, fűfélékre érzékenyek készülhetnek az első tavaszi allergiás tünetekre.
febr. 12
18:58
Rossz hír az allergiásoknak: máris kezdődik a pollenszezon (Infostart)
Az enyhe időjárás miatt korábban érkezett a pollenszezon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ugyanis már virágzik a mogyoró és az éger, és bár ezek légköri koncentrációja még többnyire alacsony értéket mutat, a virágporokra, fűfélékre érzékenyek készülhetnek az első tavaszi allergiás tünetekre.
febr. 12
19:09
Vége az összeesküvés-elméleteknek: nem mérgezték meg Napóleont! (Infostart)
Napóleont nem brit fogva tartói mérgezték meg - a francia császár haláláról elterjedt legendát olasz kutatók cáfolták meg tudományos bizonyítékok alapján. A megoldás pofonegyszerű: a korabeli emberek szervezete százszor több arzént tartalmazott, mint a napjainkban élőké.
febr. 12
19:47
Kórházban van Lenny Kravitz (Életforma)
A 43 éves zenész hetek óta tartó légúti problémái és influenzája miatt befeküdt egy miami kórházba. Ezt az énekes szóvivője közölte.
febr. 12
19:58
Mi áll a prosztatarák hátterében? (hvg.hu)
Hét olyan újabb gént találtak brit kutatók, amelyek összefüggésbe hozhatók a prosztatarák kialakulásával. Ez segítheti a nagyobb kockázattal élő férfiak kiszűrését.
febr. 12
20:04
Semmi sem szent: a müncheni tragédia emléksálait is eladták a drukkerek (Infostart)
A tiszteletlen drukkerek az interneten kínálták eladásra azokat az emléksálakat, amelyeket az 1958-as müncheni tragédia ötvenedik évfordulóján, a vasárnapi Manchester United-Manchester City mérkőzés előtt osztottak ki a szurkolóknak.
febr. 12
20:15
"Élj semmiért! Halj meg valamiért!" (Infostart)
Sylvester Stallone negyedik Rambo-filmjének szlogenje a mianmari (burmai) katonai diktatúra ellen lázongók jelszavává vált. Közben az amerikai színész már a sorozat ötödik darabjára készül.
febr. 12
20:26
Egyre hiszékenyebbek az oroszok (Infostart)
Egyre több orosz hisz az előjeleknek, a jósoknak, asztrológusoknak és az álomfejtőknek - derült ki a Levada Központ felméréséből. Minden harmadik orosz hisz például a földönkívüliekben.
febr. 12
20:37
Önnek szerepel a "halál számjegye" a személyi igazolványában? (Infostart)
Érdekes döntést hoztak a tajvani hatóságok, miután közölték: a jövőben egynél többször nem szerepelhet a 4-es számjegy a tajvani személyi igazolványokban. A helyi hiedelem szerint ugyanis a négyesek balszerencsét hoznak.

Keresés