2008. február 12. kedd

febr. 12
6:16
Nyugdíjkassza: már csak pár nap a váltásra! (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének keretein belül a pénztártag maga határozhatja meg azt a fordulónapot, amellyel át kíván térni egy más kockázati szintet képviselő befektetési csomagra.
febr. 12
6:33
Csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége tavaly (Infostart)
Egyharmadával csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2007-ben az előző évihez képest.
febr. 12
6:33
Ingatlanok adózása: átmentett kedvezmények (Privátbankár)
Egy átmeneti szabálynak köszönhetően a 2007. december 31-éig átruházott ingatlanok esetén alkalmazhatók maradtak a lakásszerzési kedvezményre vonatkozó előírások
febr. 12
6:37
Hullámvasúton a törlesztések is (Napi)
febr. 12
7:11
Nyugtalan MSZP: Draskovics újra miniszter lesz? (Privátbankár)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint nyugtalan az MSZP
febr. 12
7:22
Mint a hidegháborúban: orosz bombázók csapták a szelet a Nimitznek (Privátbankár)
Orosz nehézbombázó repülőgépek veszélyesen megközelítették a Nimitz amerikai repülőgép-hordozót, amelyről emiatt négy F/A-18-as vadászgép emelkedett a magasba, hogy az orosz gépeket távozásra kényszer...
febr. 12
7:32
Galaktikus szerelés: végre miénk is az űrállomás (Privátbankár)
A Nemzetközi Űrállomás (ISS) Harmony nevű kikötőmoduljára szerelte az első európai gyártmányú űrlaboratóriumot az Atlantis amerikai űrrepülőgép legénységének két tagja
febr. 12
7:38
Gyurcsány 100 milliárddal emelte a tétet? (Privátbankár)
A legújabb információk szerint akár 300 milliárdos is lehet a 2009-es adócsökkentés - legalább is ezt a számot mondta a Világgazdaság információja szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a két kormány...
febr. 12
7:48
Miről beszélt eddig Orbán Viktor? (Privátbankár)
Szerdán tartja tizedik országértékelését Orbán Viktor, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. Megtudjuk, 2007 minek az éve volt
febr. 12
7:54
Nagyot zuhant a Richter profitja (Privátbankár)
A Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2007-ben az előző évihez képest konszolidáltan 33,8 százalékkal csökkent 34,04 milliárd forintra, a nem konszolidált adózott profitja pedig 27,7 százalékkal 35...
febr. 12
7:59
Használt tampont is úsztatnak az osztrákok? (Privátbankár)
A Pro Natura St.Gotthard Civil Összefogás tagjai arra utaló nyomokat találtak, hogy Ausztriában kommuniális szennyvizet engednek a Rábába WC papírral, tamponnal, betéttel
febr. 12
8:00
Adócsökkentésre 300 milliárd forint? (ma.hu)
Ma tartja a következő koalíciós egyeztetési fordulót a miniszterelnök és a liberális párt vezetése a 2009-es adótörvények módosításáról - tudta meg a Világgazdaság.
febr. 12
8:03
Csütörtökig döntenek a vasutasok (FigyelőNet)
A legkésőbb csütörtökig eldől, hogy folytatódik-e a vasutassztrájk – írja a Népszabadság.
febr. 12
8:05
Zsolnayt árul az IKEA? (FigyelőNet)
A Távol-Keletről Európába telepítené a kontinensen forgalmazott porcelántermékeinek gyártását a svéd IKEA - írja a Napi Gazdaság.
febr. 12
8:19
Richter: csökkenő nyereség (FigyelőNet)
Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2007-ben az előző évihez képest konszolidáltan 33,8 százalékkal csökkent 34,04 milliárd forintra, a nem konszolidált adózott profitja pedig 27,7 százalékkal 35,85 milliárd forintra mérséklődött - jelentette a társaság kedden a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti gyorsjelentésben.
febr. 12
8:21
Lenyomják az SMS árát (FigyelőNet)
Ha a szolgáltatók július 1-jéig nem törik le a szöveges mobilüzenetek és a WAP díjait, megteszi helyettük az unió – írja a Népszabadság.
febr. 12
8:25
Átalakul a kormány? (Napi)
febr. 12
8:31
Nigéria és Venezuela mozgatja az olajárat (Privátbankár)
Kedden reggel mérsékelt veszteségen állt a kőolaj ára a szabadpiacon a hétfői 1,5 dollárt meghaladó drágulás után, amit a venezuelai és a nigériai olajellátás biztonságával kapcsolatos aggodalmak vált...
febr. 12
8:33
Folytatódik az egyeztetés a MÁV Zrt. és a VDSZSZ között (ma.hu)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A hétfői egyeztetés a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezetett eredményre.
febr. 12
8:34
Emelkedéssel zárt az amerikai részvénypiac (eBroker)
Hétfőn erősödtek a vezető New York-i tőzsdemutatók a múlt heti zuhanás után. Elsősorban a technológiai papírok erősödtek a Microsoft-Yahoo egyesüléssel kapcsolatos hírek miatt, az energiarészvények drágulását a kőolaj árának emelkedése váltotta ki.
febr. 12
8:36
Csökkentek a nyugat-európai tőzsdeindexek (eBroker)
A nyugat-európai részvénypiacokon kedden borongóssá vált a hangulat, miután a világ legnagyobb biztosítója, az amerikai AIG közölte, hogy könyvvizsgálói megkérdőjelezték a származékos termékek, köztük a nem elsőrendű jelzálogadóságokra alapozott származékos értékpapírok értékelésének belső ellenőrzését.
febr. 12
8:39
Mi várható ma Európában? (eBroker)
Londoni kereskedők szerint kedden a nyugat-európai részvénypiacok szerény emelkedéssel kezdhetnek, miután hétfőn gyengültek a banki és a biztosítói részvények árcsökkenése miatt.
febr. 12
8:40
Zsolnay porcelán az IKEA-ban? (Napi)
febr. 12
8:41
Erősödött az euró kedden reggel (eBroker)
Kedden reggel erősödött az euró a dollárhoz képest. A szakértők azt mondták, hogy a délutáni trendet valószínűleg az alapozza meg, hogy miként alakult a ZEW német gazdaságkutató intézet konjunktúra- és üzleti hangulatmutatója.
febr. 12
8:45
Nem kell jelentős gazdasági hanyatlástól tartani az euróövezeti pénzügyminiszterek szerint (eBroker)
Nem kell jelentős gazdasági hanyatlástól tartani az Európai Unióban az Európai Bizottság illetékesei szerint, és alapvetően osztják ezt a nézetet az eurót saját pénzként használó országok pénzügyminiszterei is - derült ki az említett illetékesek brüsszeli találkozóján.
febr. 12
8:46
Gyurcsány emeli az adótétet (Napi)
febr. 12
8:47
Ukrtelekom privatizáció: csillagászati árat kér a kormány? (eBroker)
Hét milliárd dolláros, azaz 36 milliárd hrivnyás bevételt szeretne realizálni Ukrajna az állami távközlési társaság, az Ukrtelekom értékesítéséből - írja a Bloomberg. Az Ukrtelekom várható profitjáról nem állnak rendelkezésre várakozások, és a dolog egyébként is hosszasabb értékelést igényelne, de első ránézésre az összeg 2006-os profittal számolt 100-as P/E ráta alapján kimondottan túlzónak…
febr. 12
8:56
Jogos az aggodalom a devizaadósok körében (Napi)
febr. 12
9:03
Komoly adócsökkentés várható? (Népszava)
A legújabb információk szerint akár 300 milliárdos is lehet a 2009-es adócsökkentés - legalább is ezt a számot mondta a Világgazdaság információja szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a két kormánypárti frakciónál tett legutóbbi látogatásakor.
febr. 12
9:04
Ez nem Amerika: megússzuk a legrosszabbat? (Privátbankár)
Nem kell jelentős gazdasági hanyatlástól tartani az Európai Unióban - alapvetően osztják ezt a nézetet a pénzügyminiszterek is
febr. 12
9:07
Saját részvényt vásárolt a Mol (eBroker)
A MOL Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. július 16-án közzétett és 2008. január 22-én módosított bejelentése alapján, 2008. február 11-én 41 084 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt. mint befektetési szolgáltató közreműködésével 22 982 Ft/db átlagárfolyamon - olvasható a BÉT honlapján.
febr. 12
9:09
CIB Reggeli - Daily briefing CE4 2008.02.12. (eBroker)
febr. 12
9:11
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.12. (eBroker)
febr. 12
9:13
Felfelé vette az irányt az ázsiai részvénypiac (eBroker)
A távol keleti részvényindexek nagytöbbsége felfele vette az irányt a mai kereskedés során, miután tegnap Amerikában emelkedéssel zártak a főbb indexek. Az olajszektor jól teljesített, miután az olaj árfolyama emelkedett az elmúlt napokban.
febr. 12
9:14
Zsolnay az Ikeában? (Népszava)
A Távol-Keletről Európába telepítené a kontinensen forgalmazott porcelántermékeinek gyártását a svéd IKEA - írta keddi számában a Napi Gazdaság. A lap információja szerint a projekt elnyerésére jelenleg négy cégnek van lehetősége, köztük az évek óta nehézségekkel küzdő Zsolnay Porcelánmanufaktúrának.
febr. 12
9:17
Jenhitel: kevesen vitték (Banki Hitel)
Az árfolyamok alakulása egyelőre nem kedvezett az adósoknak.... (Világgazdaság.hu)
febr. 12
9:18
BÉT: enyhe emelkedés várható ma (eBroker)
Enyhe erősödés várható kedden a Budapesti Értéktőzsdén, összhangban a nemzetközi hangulattal, továbbá a kedvező gyorsjelentések hatására.
febr. 12
9:19
Bajba kerülnek a diákhitelek is (Banki Hitel)
Más hitelpiaci termékekre is átterjedhet az amerikai jelzálogpiaci válság: a jelentések szerint a..... (Világgazdaság.hu)
febr. 12
9:21
A gyógyszeresek napja jöhet (Privátbankár)
Enyhe erősödés várható kedden a Budapesti Értéktőzsdén, összhangban a nemzetközi hangulattal, továbbá a kedvező gyorsjelentések hatására. Dobár Péter, a CIB Bank elemzője elsősorban a gyógyszergyártók...
febr. 12
9:21
Az Erste Bank is csatlakozott a SEPA-hoz (Banki Hitel)
Csatlakozott az egységes európai átutalási rendszerhez, a.... (Világgazdaság.hu)
febr. 12
9:23
Csillagszóró hadművelet: nyolcoldalú együttműködés (HVG)
A Csillagszóró hadművelet sikere nyomán közös cselekvési programot dolgoz ki és összehangoltan lép fel a feketegazdaság ellen nyolc állami szervezet.
febr. 12
9:23
A Groupamáé a Garancia (Banki Hitel)
További terjeszkedésre fordítaná a vételárat az OTP csoport... (Világgazdaság.hu)
febr. 12
9:34
Új üzletág-igazgató az Albacompnál (FigyelőNet)
2008 februárjától Gyimesi Áron tölti be az Albacomp Zrt. kiemelt ügyfelekkel foglalkozó üzletágának igazgatói posztját.
febr. 12
9:34
Erősödéssel kezdett a BUX (eBroker)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,29 pontos emelkedéssel, 23 472,15 ponton nyitott kedden, ami a hétfői záró értékéhez képest 0,55 százalékos erősödést jelent.
febr. 12
9:36
CIB Reggeli - Részvénypiac 2008.02.12. (eBroker)
febr. 12
9:39
Profitzuhanás a Credit Suisse-nél a hitelpiaci válság miatt (eBroker)
72 százalékkal zuhant a Credit Suisse negyedik negyedéves profitja - tette közzé a társaság ma reggeli gyorsjelentésében. A svájci bankház 1,3 milliárd svájci frankos, vagyis mintegy 1,2 milliárd dolláros veszteségleírást jelentett be az időszakra a hitelpiaci válság következtében. A cég nettó profitja közel 7 százalékkal maradt el az elemzői konszenzustól.
febr. 12
9:50
Gyógyszeripar: nőtt a Teva negyedik negyedéves profitja (eBroker)
A generikus gyógyszerek legnagyobb gyártója a világon, az izraeli Teva Pharmaceutical Industries Ltd. kedden 570 millió dolláros - részvényenként 69 centes - adózott eredményt jelentett a negyedik negyedévről, 23 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbi negyedik negyedévi 460 milliónál, részvényenként 56 centnél.
febr. 12
9:56
Erősödött a forint (eBroker)
A reggeli stabil, 264-264,30 körüli nyitást követően azonnal erősödni kezdett a forint és a korábbi ellenállási szintig, 262,50-ig süllyedtek a jegyzések a bankközi piacon, amely most a jelek szerint akadályát képezte a további erősödésnek. 262,50 körül utoljára múlt hét elején járt a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.
febr. 12
9:57
Egy lelőtt elnök álmai (Privátbankár)
Kelet-Timor weboldalán büszkén hirdeti, hogy 450 év elnyomatása után ez a legfrissebb demokrácia a földgolyón. Közben lelőtték az elnököt - Márványi Péter jegyzete
febr. 12
10:08
Bevásárlásra készül az OTP - pénzt is szerzett hozzá (Privátbankár)
Az OTP a francia Groupama biztosítónak adta el biztosítási üzletágát, az OTP Garanciáért cserébe a magyar pénzintézet 164 milliárd forintot kap. A befolyó összeget várhatóan újabb akvizíciókra, a hitelválság miatt meggyengült bankok megvételére fordítja majd az OTP. A Groupama vállalta, hogy első lépcsőben 5 százaléknyi OTP részvényt is vesz, ez később újabb 3 százalékos tulajdonrésszel egészülhet…

Keresés