2008. február 18. hétfő

febr. 18
6:02
Tb-változások: egészségbiztosítási alap és rokkantnyugdíj (Adózóna)
A társadalombiztosítás fedezeti rendszerében az év elejétől változott az Egészségbiztosítási Alap finanszírozási konstrukciója és a rokkantnyugdíj finanszírozása. Cikkünkben a legfontosabb módosításokat, s a jogalkalmazást segítő pontosító jellegű szabályozásokat foglaltuk össze.
febr. 18
6:47
Újabb nullás hitel az Erste Banktól (Privátbankár)
Csak kamatot kell fizetni az Erste Bank új hiteltermékénél, amely a svájci frank alapú, szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelek széles körében igénybe vehető (x)
febr. 18
6:58
A verseny lenyomja a repülőjegyárakat (Privátbankár)
A közeljövőben stabilak maradnak a repülőjegyárak, sőt, akár csökkenhetnek is a turistautakra szakosodott német Condor légitársaság ügyvezető igazgatója szerint. Az igazgató, aki egyben a német légitá...
febr. 18
7:02
Kell-e adóznia a munkavállalónak, ha kártérítést kap? (Adózóna)
Mit tehet a munkavállaló, ha jogellenesen megszüntetik a munkaviszonyát? Ha a bíróság megítéli számára a kártérítést, kell-e adóznia utána? Tanácsok Viszló Lászlótól, az Adózóna munkajogi szakértőjétől.
febr. 18
7:04
Kétmillió egyforma szavazat dönti el a népszavazást (Privátbankár)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz. Korábban, 1997 előtt akkor ...
febr. 18
7:26
Koszovó nagyon messze van a valódi önállóságtól (Privátbankár)
Szakértők szerint csak közép távon állhat meg a lábán Koszovó, az új állam nemzetközi segítségre szorul a következő években.
febr. 18
7:31
Gyurcsány értékel, Orbán útra kel (Privátbankár)
Országértékelő, évindító beszédet mond ma a Parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Orbán Viktor ma kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát.
febr. 18
7:36
Gazdasági társasággá alakuló egészségügy (FigyelőNet)
Annak ellenére, hogy a kórházak, egyetemi klinikák gazdasági átalakításának ügye már napirenden van, jogszabály még nincs a folyamat szabályozására. Mindenesetre így valóban több százezer fővel csökkenthető a közszféra.
febr. 18
7:52
Olajár: Chávez máris lépett (Privátbankár)
Pótadót vetne ki a Venezuelában működő, kőolaj-kitermeléssel foglalkozó cégekre Hugo Chávez venezuelai elnök a magas olajárak miatt.
febr. 18
8:03
Államosítják a Northern Rockot (Privátbankár)
Több mint három évtizede először bankot államosít a brit kormány: a tavaly ősszel megszorult egyik nagy jelzálogkölcsönző, a Northern Rock kerül állami kézbe.
febr. 18
8:09
Egekben a termelői árak Kínában (Privátbankár)
Kínában a januári termelői árindex 2004 decembere óta legmagasabb szintre emelkedett - közölte a kínai statisztikai hivatal. A januári termelői árindex 6,1 százalékkal nőtt éves szinten a decemberi 5,...
febr. 18
8:13
Graphisoft Park: teljesült 2007-es, csökkentett 2008-as eredménycél (eBroker)
A Graphisoft Park közzétette 2007 negyedik negyedéves gyorsjelentését. A jelentésben található legfontosabb üzenetek: tavaly a társaság elérte a bevételi- és eredménycélját, idénre viszont a GS Park - a korábban kommunikált 6-6,5 millió eurós bevételi sáv felső szélének megcélzásával - csökkentette a nettó eredménytervét 1,5 millió euróra (a korábbi 2 millió euróról). A piac valószínűleg ez…
febr. 18
8:15
Egyfolytában rekordon a platina ára (Privátbankár)
Hétfőn reggel a szingapúri kereskedésben rekord szinten állt a platina ára továbbra is a dél-afrikai áramhiány nyomán fellépő ellátási aggodalmak miatt. Az elsősorban az ékszergyártásban, valamint...
febr. 18
8:20
Húsbotrány Amerikában (Privátbankár)
Az USA történetének legnagyobb marhahús-visszahívását rendelte el az amerikai mezőgazdasági minisztérium: 63 800 tonna fagyasztott terméket vonnak ki a forgalomból.
febr. 18
8:26
Amikor a hitelközvetítő zsarolja a bankot (Napi)
febr. 18
8:26
Hillary: Én vagyok a tettek embere! (Privátbankár)
Hillary Clinton szerint ő a tettek embere, míg vetélytársa, Barack Obama csak a szavaké - a demokrata elnökjelöltségért küzdő két szenátor Wisconsin államban kampányolt.
febr. 18
8:36
Ijesztő tandíjterveket fontolgat a tárca (FigyelőNet)
Ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. Az oktatási tárca ugyanis ijesztő alternatív tandíjjavaslatokat dolgozott ki – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból.
febr. 18
8:37
Ha félti a máját, ne egyen gyorsétteremben (Privátbankár)
Egy hónapi gyorséttermi menü károsíthatja a májat egy tanulmány szerint. Bármilyen meglepő is azonban, a hamburger-sültkrumpli-szóda étrend növeli a jó koleszterin szintjét.
febr. 18
8:39
Kórházban a BKV vezérigazgatója (Privátbankár)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI információit Regőczi Miklós, a BKV vezéri...
febr. 18
8:45
London, Frankfurt: veszteségek a pénteki záráskor (eBroker)
Pénteken 2 százalék körüli veszteséggel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók, mert ismét felerősödtek az aggodalmak az amerikai gazdaság kilátásait illetően, és újabb bankok jelentettek be kényszerű leírást a hitelválság miatt.
febr. 18
8:50
Mínuszban zárt pénteken a Wall Street (eBroker)
Pénteken gyengültek, de jóval napi mélypont fölött zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók.
febr. 18
8:52
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint hétfőn a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelt emelkedéssel kezdhetnek, miután pénteken 2 százalék körüli mértékben gyengültek, mert ismét felerősödtek az aggodalmak az amerikai gazdaság kilátásait illetően, és újabb bankok jelentettek be kényszerű leírást a hitelválság miatt.
febr. 18
8:53
Eladnák a katonai szolgálatok székházait (FigyelőNet)
Elköltöztetné a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokat a honvédelmi miniszter, és az így felszabaduló értékes budai székházépületeket értékesítenék – értesült a Magyar Nemzet.
febr. 18
8:56
Szkeptikusak a német középvállalatok (eBroker)
Szkeptikusan ítélik meg kilátásaikat a német középvállalatok annak ellenére, hogy olyan jól megy nekik az üzlet, mint jó néhány éve nem. Az Ernst and Young felmérése szerint csak minden harmadik vállalat számít arra, hogy a következő hónapokban javulni fog a helyzete. Egy évvel ezelőtt arányuk még 60 százalék volt.
febr. 18
8:57
120 milliárdos leírást vár az UBS (Banki Hitel)
Az UBS AG szerint a világ bankjait újabb, 120 milliárd dolláros leírás fenyegeti a.... (Világgazdaság.hu)
febr. 18
8:58
Hétfőn kezdetben emelkedett az olaj ára (eBroker)
Hétfőn reggel mérsékelt nyereségen állt a kőolaj ára a szabadpiacon.
febr. 18
8:58
A fogyasztóvédelmi törvény módosítását sürgetik (HVG)
A fogyasztóvédelmi törvény módosítását sürgeti a parlament fogyasztóvédelmi eseti bizottsága, amikor a szigorúbb bírságoláson túl a szabálytalankodó üzlet működésével kapcsolatos büntetési-megelőzési lehetőségek jobb kihasználását is szorgalmazza - mondta a hétfői Világgazdaságnak a testület szocialista elnöke.
febr. 18
8:59
Kétéves eurókötvény az OTP Jelzálogbanktól (Banki Hitel)
Az OTP Jelzálogbank felkérte az ABN Amro és a Deutsche Bank pénzintézeteket, hogy..... (Világgazdaság.hu)
febr. 18
9:01
Mozgalmas hét várható itthon (eBroker)
Az előttünk álló héten számos fontos hazai makrogazdasági jelentés lát napvilágot, míg a fejlett piacokról kevesebb adat érkezik. Ma nemzeti ünnep van az Egyesült Államokban, így minden piac zárva tart és friss statisztikák megjelenése is csak szerdától várható. Itthon viszont csütörtök kivételével minden nap számíthatunk újabb makrogazdasági eseményre.
febr. 18
9:01
FHB: terv szerinti profitesés (Banki Hitel)
Harmadával csökkent a bankcsoport adózott eredménye.... (Világgazdaság.hu)
febr. 18
9:05
Olajár: Chávez máris lépett (Privátbankár)
Pótadót vetne ki a Venezuelában működő, kőolaj-kitermeléssel foglalkozó cégekre Hugo Chávez venezuelai elnök a magas olajárak miatt.
febr. 18
9:07
Félmillió OTP-t vett az OTP (eBroker)
A 2007. május 11-i közleményében bejelentett program keretében 2008. február 15-én, a Budapesti Értéktőzsdén 500.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével - közölte a vállalat közleményében a BÉT honlapján.
febr. 18
9:07
Óvatosak a bankok: magasabb önerőt kérnek (Privátbankár)
A hazai bankok ingatlanos üzletágai általában jól zárták 2007 utolsó negyedévét, azonban a hitelválság érezhető hatással van az ingatlanfejlesztések hitelezésére
febr. 18
9:09
Nagy-Britannia már nem csábító, özönlenek haza a lengyel munkavállalók (HVG)
Az EU-bővítés óta először több lengyel munkavállaló tér haza Nagy-Britanniából, mint ahány érkezik, a romló brit és a javuló hazai gazdasági kilátások miatt.
febr. 18
9:10
Csendes kereskedés várható a BÉT-en (Privátbankár)
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője nagyobb változások nélküli, csendes napra számít, miután az Egyesült Államokban zárva tartanak a piacok hétfőn, és fontos hírek sem várhatók sem itthon, sem külf...
febr. 18
9:11
Csendes kereskedés várható a tőzsdén (HVG)
Csendes kereskedés várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője nagyobb változások nélküli, csendes napra számít, miután az Egyesült Államokban zárva tartanak a piacok hétfőn, és fontos hírek sem várhatók sem itthon, sem külföldön.
febr. 18
9:15
Januárban is népszerűbb volt a Balaton (Napi)
febr. 18
9:17
Kötvényt bocsát ki az OTP (eBroker)
100 milliárd forintos kötvényprogramja részeként indexált kötvény bocsát ki az OTP Bank. A három éves kötvény minimális forgalomba kerülő mennyisége 250 millió forint.
febr. 18
9:19
Csökkenhetnek a repülőjegy árak Európában (eBroker)
A közeljövőben stabilak maradnak a repülőjegy árak, sőt akár csökkenhetnek is a turistautakra szakosodott német Condor légitársaság ügyvezető igazgatója szerint. Az igazgató, aki egyben a német légitársaságok szövetségének elnöke, úgy látja, a cégek körében zajló konszolidáció folyamata még nem annyira gyors, hogy a következő három évben csökkenne a verseny.
febr. 18
9:21
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.18. (eBroker)
febr. 18
9:21
Alig mozdul az euró/dollár árfolyam (Privátbankár)
Hétfőn reggel minimálisan erősödött az euró a dollárhoz képest, miközben a szakértők várakozása szerint szűk sávban mozognak majd a devizaárfolyamok, mert az Egyesült Államokban munkaszüneti nap miatt...
febr. 18
9:23
CIB Reggeli - Daily briefing CE4 2008.02.18. (eBroker)
febr. 18
9:28
Nem lenne jó a magyar kamatemelés - Nehezen magyarázható a szlovák növekedés (eBroker)
Nem esélytelen, de a jelenlegi növekedési környezetben nem lenne a legjobb megoldás a magyarországi jegybanki kamatemelés, áll az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi globális felzárkózó piaci helyzetértékelésben, amely ugyanakkor "igen meglepőnek" és az eddigi részadatok alapján "nehezen magyarázhatónak" nevezte a tavalyi negyedik negyedévről jelentett "világrekord" szlovák…
febr. 18
9:33
Ki menti meg az országot, ha nem az elit? (Privátbankár)
Aki felelősen akar gondolkodni az ország állapotáról, az egyre inkább zavarba jön; jó példa volt erre egyetlen tartalmas tévéműsor vasárnap este. Márványi Péter jegyzete
febr. 18
9:34
Csökkenő szállodai kihasználtság (eBroker)
Januárban a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 39,4 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 8,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
febr. 18
9:36
Csendes kereskedés várható a tőzsdén (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,35 pontos emelkedéssel, 23 834,13 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,28 százalékkal erősödött.
febr. 18
9:40
CIB Reggeli - Részvénypiac 2008.02.18. (eBroker)
febr. 18
9:41
Szállodai mutatószámok, 2008. január (KSH)
Az év első hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 39%-os szobakihasználtsággal működtek. A folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 9%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A fővárosi és a Balaton melletti szállodáknak köszönhetően némileg emelkedett a vendégéjszakák száma.
febr. 18
9:43
Miért nincs gyógyszer a Rossmannban? (Napi)
febr. 18
9:43
Budapest és a Balaton télen is megy (Privátbankár)
Januárban a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 39,4 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 8,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez ...

Keresés