2008. február 16. szombat

febr. 16
8:06
430 billiószor üt másodpercenként az új atomóra (Privátbankár)
Amerika fizikusok olyan atomórát fejlesztettek ki, amely egyetlen másodpercet sem késik vagy siet több mint 200 millió éven át.
febr. 16
8:32
Jenhitelek: megégetheti magát, aki a közelébe megy (Privátbankár)
Az MNB elnöke és a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke közös ajánlást adott ki a devizaalapú hitelek kockázatainak kezelésére, különös tekintettel a jenhitelekre.
febr. 16
8:43
James Bond után szabadon: megszületett a kétéltű autó (Privátbankár)
Kétéltű személyautót fejlesztettek ki Svájcban. A sQuba nevű kocsihoz James Bond filmbeli "elődje" adta az ötletet, a 007-es ügynök Lotus Espritje. A sQuba tíz méter mélyre merülhet és egyetlen gombny...
febr. 16
8:45
Hónap végétől lehet pályázni Magyar Termék díjra (Privátbankár)
A 2008. évi Magyar Termék Nagydíj pályázatot február 28-án írják ki - közölte a pályázatot lebonyolító Industorg Pályázati Iroda. Az idén tizenegyedik alkalommal megjelenő pályázaton 13 témakörben ...
febr. 16
8:48
Az ember csak egy epizód? (Piac és Profit)
A magunk okozta veszély talán még megállítható, a növénytakaró és az állatvilág megóvható a klímaváltozás következményeitől, de csak akkor, ha a Földet mint egységesen kezelendő rendszert nem raboljuk tovább.
febr. 16
9:37
Mennyi pénzt kaphat, ha munkahelyet létesít? (Privátbankár)
Közzétették a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján az új munkahelyek támogatására kiírt idei pályázat feltételeit, egy-egy munkahely létesítéséhez legfeljebb 1,5 millió forint nyerhető el, eg...
febr. 16
10:10
Módozatok az adófelajánlásra (Infostart)
Idén nem feltétlenül kell a bevallásokkal együtt benyújtani az egy százalékokról szóló nyilatkozatot, a lényeg, hogy május 20-ig beérkezzen valamilyen formában - mondta az APEH bevallási főosztályvezetője.
febr. 16
10:47
Új munkahelyeket teremtenek (Piac és Profit)
Akár másfélmillió forint támogatás is elnyerhető munkahely létesítéséhez. Az összeg alapestben nyolcszázezer forint. Áprilisig él a lehetőség.
febr. 16
12:37
Egy lapka lehet az állatok "megváltója" (Privátbankár)
Csúcstechnológiás megoldásokkal próbálják helyettesíteni a tesztelésre használt állatokat a kozmetikai iparban az állatkísérletekre vonatkozó európai tilalmak hatására. A jövő kísérleti patkánya talán arra az átlátszó négyzetalakú üveglapkára fog hasonlítani...
febr. 16
12:47
Jól teljesítenek a magyar cégek (Piac és Profit)
Az Európai Unió legkörnyezetterhelőbb ipari létesítményeire bevezetett, úgynevezett IPPC-engedélyeztetés szempontjából Magyarország az egyik legjobban teljesítő tagállam - közölte Horváth Balázs, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője.
febr. 16
13:47
Mit tegyünk a devizahitelekkel? (Piac és Profit)
Simor András, az MNB elnöke, valamint Farkas István, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke közös ajánlást adott ki a devizaalapú hitelek kockázatainak kezelésére, különös tekintettel a japán jen alapú hitelezésre.
febr. 16
15:48
Van egy jó terméke? Pályázzon! (Piac és Profit)
A 2008. évi Magyar Termék Nagydíj pályázatot február 28-án írják ki, 13 témakörben lehet indulni - közölte a pályázatot lebonyolító Industorg Pályázati Iroda.
febr. 16
16:48
Videó: foci kicsit másképp (Piac és Profit)
Az alábbi Greenpeace kisfilm a labdarúgáson keresztül mutatja be, hogy mekkora veszélyben vannak a tengereink, óceánjaink.
febr. 16
18:49
700 millió a vége? (Piac és Profit)
A Népszabadság értesülése szerint a Fővárosi Főügyészség napokon belül elrendelheti a nyomozást az IL Ferro Kft. ügyében. A BRFK tavaly bűncselekményre utaló adatokat nem talált, a VPOP később a közel 700 milliós sikkasztás, csalás, valamint pénzmosás nyomára bukkant.
febr. 16
19:00
Békés és közös március 15-ét kér az MDF (Privátbankár)
Március 15-e békés, közös, össznemzeti megünneplésére kéri a parlamenti pártokat az MDF elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében. "Az MDF álláspontja szerint csak úgy ünnepelheti az ország méltó...
febr. 16
19:18
SZDSZ elnökválasztás: Kókának is gyanús (Privátbankár)
A Szabad Demokraták Szövetségében erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek - közölte a Liberális Gazdasági Tanács ülését követően Kóka János.
febr. 16
19:34
Fényképes igazolvány kell a dohányzáshoz? (Privátbankár)
Pénzért kiváltandó, évente megújítandó fényképes engedélyhez kötné egy brit szervezet a dohányáru-vásárlást. Az igazolvány kiváltása 10 fontba kerülne, és csak 18 éven felüliek kaphatnák meg.
febr. 16
20:01
Koszovón a világ szeme: csak órák vannak hátra? (Privátbankár)
Várhatóan vasárnap hirdetik ki a jogilag még Szerbiához tartozó Koszovó tartomány függetlenségét. Erre utalt Hashim Thaci koszovói miniszterelnök is. A még Koszovóban maradt 150-200 ezer szerb aggódva várja, hogy mi lesz.
febr. 16
20:07
Egy lapka lehet az állatok "megváltója" (Privátbankár)
Csúcstechnológiás megoldásokkal próbálják helyettesíteni a tesztelésre használt állatokat a kozmetikai iparban az állatkísérletekre vonatkozó európai tilalmak hatására.
febr. 16
20:45
Nem éri meg Angliában dolgozni (Piac és Profit)
Most már több lengyel munkavállaló tér haza Nagy-Britanniából, mint ahány érkezik, a romló brit és a javuló hazai gazdasági kilátások miatt.

Keresés