2008. február 21. csütörtök

febr. 21
5:15
Néhány elmaradhatatlan kiadás továbbra sem része a mérőszámnak (Népszava)
A teljes hiteldíjmutatóról szóló néhány hete hatályba lépett új rendelet legnagyobb vívmánya, hogy az akciós kamatok vonzó számaival való visszaélést ellehetetlenítette. Ma már egyértelmű: lakáshitel esetében 5 millió forint és 20 év a kalkuláció alapja, folyószámlahitelnél 1 millió forintra és ötéves törlesztési időszakra, hitelkártya esetében pedig a hitelkeret nagyságára és egy éves adósságra…
febr. 21
5:20
Újabb élelmiszer-diszkont hálózat készül Magyarországra (Infostart)
Terjeszkedik a világ egyik legnagyobb élelmiszer-diszkont hálózata, a német ALDI, amely rövidesen Lengyelországban, tavasszal pedig már Magyarországon is megnyitja üzleteit.
febr. 21
6:08
Mennyit fizetünk az egészségügyi ellátásért? (Infostart)
Az egészségügyi ellátás akkor sem lenne ingyenes, ha eltörölnék a vizitdíjat. Alábbi összeállításunkból kiderül, milyen címne és mennyit fizetünk.
febr. 21
6:19
Az OTP az orosz lakossági piac 30 százalékát akarja meghódítani (Infostart)
Az OTP orosz leánybankja az Invesztszberbank meg akarja hódítani az orosz lakossági piac 30 százalékát. Alekszej Korovin, a bank elnöke egy orosz napilapnak úgy nyilatkozott, az OTP egymilliárd dolláros beruházást hajt végre még ebben az évben.
febr. 21
6:28
Válságos valóság: még nem látszik az alagút vége (Privátbankár)
Recesszió, további agresszív kamatcsökkentés és az év egészére számolva 1 százalék alatti növekedés fogja jellemezni idén az amerikai gazdaságot az Economist Intelligence Unit szerint
febr. 21
6:34
Költekeznének a minisztériumok (Napi)
febr. 21
6:40
Ismét káosz a földhivataloknál (Napi)
febr. 21
7:17
Százezres probléma: évek hiányozhatnak a nyugdíjhoz (Privátbankár)
Egy elemzés szerint az 1945 és 1959 között született korosztály majd harmada várhatóan nem szerzi meg az időskori ellátásra való jogosultságot
febr. 21
7:43
Árban alaposan rávertek a magyar irodapiacra (Privátbankár)
Az irodabérleti díjak Magyarországon a múlt évben 3, világszerte azonban átlagosan 12 százalékkal nőttek - közölte a Cushman&Wakefield
febr. 21
7:57
Nem lesz benzinár-csökkentés (MaHu)
Úgy tűnik, most nem rettentek meg a kereskedők a száz dolláros olajárszinttől, és az ár tovább emelkedik felfelé - jelenti a holtankoljak.hu. Magyar idő szerint 21 óra húszkor már 101 dolláros áron cserélt gazdát a New York-i árutőzsde elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó WTI referenciakeverék hordója.
febr. 21
8:05
Hétfőn emelhet az MNB (Banki Hitel)
A spekulációs támadások a jegybank hitelességét veszélyeztetik... (Világgazdaság.hu)
febr. 21
8:07
Húszszázalékos profitnövekedés a takarékoknál (Banki Hitel)
A szövetkezeti hitelintézeti szektor közel húsz százalékkal növelte adózott eredményét 2007-ben, amely.... (Világgazdaság.hu)
febr. 21
8:08
A behajtás sikerességét is veszélyezteti az eladósodás emelkedése (MaHu)
Az idei esztendő különösen nagy kihívás elé állítja a követeléskezelő társaságokat, hiszen mind a lakossági, mind a céges szegmens eladósodásának általános növekedése figyelhető meg, amely egyúttal a behajtás sikerességének a csökkenését is eredményezheti - írta a csütörtöki Világgazdaság.
febr. 21
8:09
Az OTP-vezért zsarolták meg? (Banki Hitel)
A Híradó információi szerint Csányi Sándort, az OTP Bank első emberét zsarolták meg..... (Világgazdaság.hu)
febr. 21
8:21
Kocsival, kártyával többet költ a magyar (Privátbankár)
A GfK szerint 2008 második felében élénkülés várható a magyarországi kiskereskedelemben azután, hogy tavaly a háztartások napi fogyasztási cikk-költései reálértékben csökkentek.
febr. 21
8:36
Alig drágult Magyarországon az irodabérlés (FigyelőNet)
Az irodabérleti díjak Magyarországon a múlt évben 3, világszerte azonban átlagosan 12 százalékkal nőttek - közölte a Cushman&Wakefield az MTI-vel.
febr. 21
8:36
Tömegek maradhatnak nyugdíj nélkül (Napi)
febr. 21
8:37
Újabb adóvitába keveredett a Lufthansa (Privátbankár)
Az orosz hatóságok egy adóvita kapcsán a német Lufthansa légitársaság több oroszországi számláját zárolták, miután véleményük szerint a légitársaság mintegy 5-7 millió eurós adóhátralékot halmozott fel
febr. 21
8:52
Politikai alapon bírálják a pályázatokat? (FigyelőNet)
Nem biztos hogy baj, ha a regionális operatív programok kiírásainál időnként a politika is szerepet kap, de akkor ki kell mondani, a regionális és egyes ágazati pénzek elosztásánál a politikáé a végső szó - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezetője.
febr. 21
9:00
Mozgatná az adósávokat az MSZP (Napi)
febr. 21
9:00
Az OTP ott folytatta, ahol tegnapelőtt abbahagyta (Privátbankár)
Az OTP Bank 100.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 7.434 forintos részvényenkénti átlagáron február 20-án a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a bank a tőzsde honlapján. A bank saját tulajdonában lév...
febr. 21
9:14
Erősödés várható a tőzsdén (HVG)
Erősödés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön, miután a nemzetközi piacokon is optimistává vált a hangulat.
febr. 21
9:21
Körbelövik a 100 dollárt az olajpiacon (Privátbankár)
Csütörtökön reggel a hordónkénti 100 dollár körüli szintre emelkedtek az árak az olajpiacon. Ma teszik közzé az amerikai nyersolaj- és petrolkémiai készletadatokat a múlt hétről. Bár az előrejelzések ...
febr. 21
9:22
Csütörtökön eldől a sztrájk sorsa (Napi)
febr. 21
9:26
24 ezer fölött nyitott a BUX (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,72 pontos emelkedéssel, 24.030,10 ponton nyitott csütörtökön.  A szerdai záró értékéhez képest ez 0,64 százalékkal erősödést takar.MTI...
febr. 21
9:35
Nemzetközi utazások, 2007. év (KSH)
2007-ben - előzetes adatok szerint - 39,4 millió külföldi látogató érkezett hazánkba, 3%-kal több, mint az előző évben. A külföldiek magyarországi fogyasztása 931 milliárd forint (3,7 milliárd euró) volt, 4%-kal kevesebb, - de a kedvező árfolyamhatások következtében euróban számolva 30 millióval több, - mint egy évvel korábban. A magyar lakosság eközben 17,3 millió alkalommal utazott külföldre,…
febr. 21
9:40
Optimista kereskedés várható a BÉT-en (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,72 pontos emelkedéssel, 24 030,10 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,64 százalékkal erősödött. Miután a nemzetközi piacokon is optimistává vált a hangulat, Budapesten is erősödésre számítanak csütörtökön.
febr. 21
9:52
Az irodabérleti díjak alig nőttek tavaly Magyarországon (HVG)
Az irodabérleti díjak Magyarországon tavaly 3, világszerte azonban átlagosan 12 százalékkal nőttek – közölte a Cushman&Wakefield.
febr. 21
9:57
Rossz hír az állami gyámkodás ellenfeleinek (HVG)
Az új uniós tagországok közül Magyarországon van a legnagyobb tábora azoknak, akik a jövedelemkülönbségek mérséklését a központi költségvetéstől várják.
febr. 21
9:57
A VDSZSZ csütörtökön még nem folytatja a sztrájkot (MaHu)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás sztrájkbizottsága szerda kora esti ülésén úgy döntött, hogy csütörtökön még nem folytatják a felfüggesztett sztrájkot, annak ellenére, hogy kedden lejárt a sztrájkmoratórium - mondta el Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke az ülés után az MTI-nek.
febr. 21
9:59
Harmadnyi bővülés a Groupamánál (Privátbankár)
A Groupama SA francia biztosítótársaság, amely februárban 617 millió eurórért megvásárolta az OTP Garancia Biztosító Zrt-t, tavaly 32 százalékkal növelte adózás utáni eredményét. Az eredmény 793 milli...
febr. 21
10:08
Közösen lép piacra a szegedi egyetem és a biológiai kutató (HVG)
A kutatásfejlesztési tevékenység segítésére, az ipari kapcsolatok koordinálására DEAK KKK Zrt. néven közös céget hozott létre a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központja (MTA SZBK) – közölte Kiricsi Imre, a felsőoktatási intézmény rektorhelyettese.
febr. 21
10:11
Egyre népszerűbbek a külföldi utak (Privátbankár)
A múlt évben Magyarországra 39,4 millió külföldi látogató érkezett, a magyarok pedig 17,3 millió alkalommal utaztak külföldre - közölte a Központi Statisztikai Hivatal
febr. 21
10:13
Belehúzott a forint (Privátbankár)
Ma reggel erősödött a forint, az eurót 264,85/95 forinton jegyezték csütörtök kilenc óra után a budapesti bankközi piacon, szemben az előző nap délutáni 266,05/10 forinttal. Az euró kissé erősödött a ...
febr. 21
10:13
Jelentősen erősödött a forint (HVG)
Erősödött a forint, az eurót 264,85/95 forinton jegyezték csütörtök délelőtt kilenc óra után a budapesti bankközi piacon, szemben az előző nap délutáni 266,05/10 forinttal.
febr. 21
10:24
Meseszerű ajánlat egészségház-hálózatra (HVG)
Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen – röviden így összegezhető, hogy mi a baja a kétkedő fótiaknak a Szirt-Invest Befektető és Vagyonkezelő Kft. ajánlatával.
febr. 21
10:35
Az ötven felettiek harmada nem szerez nyugdíjjogosultsági időt (HVG)
Az ötvenes években születettek közül félmilliónyian semmilyen vagy csak nagyon alacsony nyugdíjra számíthatnak, a nyugdíj-megállapítási szabályok 2013-ra várható megváltozása után pedig az induló nyugdíjak nagyjából 15 százalékkal lesznek alacsonyabbak, mint most – olvasható a csütörtöki Népszabadság két közgazdász-kutató előrejelzését ismertető cikkében.
febr. 21
10:38
Bebukott hitelek: kongatják a vészharangot (Privátbankár)
Miközben a bankok hitelportfóliója tavaly a felügyeleti statisztika szerint javult, a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott késedelmes hitelek összege vészesen emelkedik.
febr. 21
10:40
Káosz a földhivatalokban - az ügyvédek is panaszkodnak (MaHu)
Sokan jelentős csúszásokról panaszkodnak az idén a földhivatali bejegyzéseknél. Az ügyvédek jelzése szerint az ingatlan-nyilvántartási rendszer zökkenői komoly problémákat okoztak az adásvételi szerződéseknél, hiszen a bankok hitelt csak tiszta tulajdoni lappal rendelkező ingatlanra folyósítanak.
febr. 21
10:48
Lakat alatt a maffia-vagyon (Privátbankár)
Bernardo Provenzano, letartóztatott Cosa Nostra-nagyfőnök, és a szintén őrizetben lévő Salvatore Lo Piccolo "keresztapa" tulajdonát képező, mintegy 150 millió euró értékű javakat foglaltak le a palerm...
febr. 21
10:52
Csütörtökön a piac már a hétfői kamatdöntésre spekulál (HVG)
Csütörtökön 265-267/euró sávban várják a forint mozgását a kereskedők. A Magyar Nemzeti Bank jövő hétfőn tartja következő kamatértekezletét, addig nagyobb mozgás nem valószínű, a befektetők latolgatják a várható döntést és óvakodnak az üzletkötésektől – írta londoni kereskedők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség.
febr. 21
10:55
Jelentősen erősödött a forint (FigyelőNet)
Az eurót 264,85/95 forinton jegyezték csütörtök délelőtt kilenc óra után a budapesti bankközi piacon, szemben az előző nap délutáni 266,05/10 forinttal.
febr. 21
10:55
Az ajánlott levelekre hajt az NHH (Napi)
febr. 21
11:05
Mobilpiac: évek óta nem láttunk ilyet (Privátbankár)
Tavaly folytatódott a távközlési árak csökkenése, a díjak 2007-ben több mint 3,5 százalékkal mérséklődtek nominálisan, 8 százalékos infláció mellett - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatósá...
febr. 21
11:20
A hozzánk érkező külföldiek tavaly 3,7 milliárd eurót hagytak itt (HVG)
A múlt évben Magyarországra 39,4 millió külföldi látogató érkezett, 3 százalékkal több, mint az előző évben, a magyarok 17,3 millió alkalommal utaztak külföldre, ami 4 százalékkal haladta meg a 2006. évi külföldi utazásokat - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
febr. 21
11:49
Kikelet Hadművelet: újra akcióban a fogyasztóvédők (Privátbankár)
Kikelet Hadművelet elnevezéssel tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat indult csütörtökön, amely március 31-ig tart - jelentette be Kondorosi Ferenc.
febr. 21
11:51
Jenügyben dacol az OTP (FigyelőNet)
A változó törlesztőrészletek okozta stresszt jól tűrik a magyarok – állítja az OTP. A legnagyobb magyar bank többek között ezért tart ki a jegybank és a felügyelet által is veszélyesnek ítélt jenalapú hitelezés mellett. Másik érintettként a K&H sem vette magára a pénzügyi rendszer őreinek intelmét, pedig a PSZÁF figyelmeztetett: ha folytatódik az olcsó hitelek terjedése, szigorít a szabályozáson.
febr. 21
11:52
Géptámogatás: szinte az összes támogatást kifizette az MVH (HVG)
Egymilliárd forint híján az egész összeget kifizette a gépbeszerzési támogatásra váró gazdálkodóknak az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – közölte Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke.
febr. 21
12:00
50 ország ajánlataiból csemegézhetünk (Privátbankár)
Az idei Utazás Kiállítás és társrendezvényei 18 ezer négyzetméteren mintegy 50 ország 924 kiállítójának bemutatkozásával várják a látogatókat február 28. és március 2. között.
febr. 21
12:05
Olaszország és Észtország is elismeri Koszovót (Privátbankár)
Az olasz és az észt kormány csütörtöki ülésén Koszovót független államként ismerte el. A koszovói függetlenség elismerése "nem vesz el semmit Szerbia iránti barátságunkból és szeretetünkből. Olasz...

Keresés