2008. február 21. csütörtök

febr. 21
5:09
Mesterséges agy már évtizedeken belül (Infostart)
A következő fél évszázadban harminckétszer nagyobb technikai fejlődés várható, mint ami a XX. században volt tapasztalható. Az egyik fejlesztés pedig a mesterséges intelligencia lesz, amely csaknem 2020-ra arra lesz képes, amelyre az emberi agy - mondta az egyik amerikai computer guru.
febr. 21
5:30
Korai öregedést és betegségeket okoz az oxidációs stressz (Infostart)
A környezetszennyezés és a modern életmód káros hatásai miatt túlságosan rozsdásodik az emberi szervezet, tehát gyakran nem tudja már hatástalanítani az energiatermelő folyamatok melléktermékeként felszabaduló szabadgyököket - hangsúlyozta Bíró György professzor, élelmiszertudós, az Országos Élelmezéstudományi Intézet volt főigazgatója egy, a témáról rendezett tanácskozáson.
febr. 21
9:35
A nagy életmentők: áfonya, zöldtea, gomba (Infostart)
A civilizált világban egyre több olyan hatás éri az emberi szervezetet, amely gyorsítja az öregedést. Ezek ellen azonban hatékony védekezést jelenthetnek egyes élelmiszerek. A kutatók több mint ezer növényben fedeztek fel olyan hatóanyagokat, amelyek segítik bizonyos betegségek leküzdését.
febr. 21
9:46
Kincsek után kutatnak a Dunakanyarban (Infostart)
A mohácsi csata után elmenekülő Mária királyné kincseit rejtik azok a hajók, amelyeket márciustól régészek keresnek a Duna esztergomi szakaszán. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal búvárrégésze az InfoRádióban elmondta: a rendkívül költséges kutatást egy alapítvány támogatásának köszönhetően kezdhetik meg.
febr. 21
10:57
Nagyobb sikert ígér az új lombikbébi-eljárás (Infostart)
Javulhat a lombikbébi-beavatkozások sikeressége annak az új technológiának köszönhetően, amelyet londoni kórházakban kísérleteztek ki. Az innovatív eljárásnak köszönhetően ráadásul csökkenhet az ikerterhességek száma is.

Keresés