2008. február 19. kedd

febr. 19
5:10
Megdöbbentő felfedezés: a légszennyezés butítja a gyerekeket (Infostart)
A benzingőz miatt szennyezett levegőjű területeken élő gyerekeknek alacsonyabb az intelligencia-hányadosuk, és az intelligencia-, valamint memóriateszteken rosszabbul teljesítenek, mint a tiszta levegőn élő társaik - derült ki egy amerikai kutatásból.
febr. 19
5:16
Elkerülhető a tolószék: biológiai terápiával gyógyítható a sokizületi gyulladás (Infostart)
Magyarországon az 55 év felettiek az izületi gyulladások miatt maradnak ki legtöbbször munkából. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikáján biológiai terápiával gyógyítják a sokizületi gyulladástól szenvedő betegeket - hangsúlyozta az InfoRádióban az intézmény reumatológiai tanszékének vezetője. Szekanecz Zoltán egyetemi docens hozzátette: korábban a betegeket csak fájdalom- és…
febr. 19
9:13
Az ördögvarangy dinoszauruszokat reggelizett (Infostart)
A valaha élt legnagyobb, legagresszívebb és legfalánkabb békát azonosították Madagaszkár északnyugati részén amerikai kutatók. Az ördögvarangynak, vagyis beelzebufónak nevezett, tekegolyó nagyságú kétéltű 70 millió évvel ezelőtt élt a dinoszauruszok között.
febr. 19
21:00
Titokzatos, bizarr élőlényeket találtak (Infostart)
Titokzatos teremtményeket találtak az Antarktisz jeges vizeinek élővilágát vizsgáló kutatók. A furcsa lények között hatalmas tengeri pókok és óriási férgek is vannak - jelentették be ausztrál szakértők.
febr. 19
22:15
Még lélegeztetik, de felébreszthető az első magyar műszíves beteg (Infostart)
Még lélegeztetőgépen van és nagyon gyenge, de már felébreszthető az az 58 éves férfi, aki a hétvégén megkapta az első műszívet Magyarországon - tájékoztatta az InfoRádiót a Semmelweis Egyetem Szívsebészeti Klinikájának docense. Merkely Béla hozzátette: az ilyen betegek kezelése nagyon drága, csak az egyszer használatos eszköz 7 millió forint.

Keresés