2008. február 19. kedd

febr. 19
5:10
Megdöbbentő felfedezés: a légszennyezés butítja a gyerekeket (Infostart)
A benzingőz miatt szennyezett levegőjű területeken élő gyerekeknek alacsonyabb az intelligencia-hányadosuk, és az intelligencia-, valamint memóriateszteken rosszabbul teljesítenek, mint a tiszta levegőn élő társaik - derült ki egy amerikai kutatásból.
febr. 19
5:16
Elkerülhető a tolószék: biológiai terápiával gyógyítható a sokizületi gyulladás (Infostart)
Magyarországon az 55 év felettiek az izületi gyulladások miatt maradnak ki legtöbbször munkából. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikáján biológiai terápiával gyógyítják a sokizületi gyulladástól szenvedő betegeket - hangsúlyozta az InfoRádióban az intézmény reumatológiai tanszékének vezetője. Szekanecz Zoltán egyetemi docens hozzátette: korábban a betegeket csak fájdalom- és…
febr. 19
7:31
A fiatal Univerzum legfényesebb galaxisa (csillagászat.hu)
A Hubble és a Spitzer ûrteleszkópok képein a gravitációs lencsézésnek köszönhetõen feltûnt a fiatal, mindössze 700 millió évesUniverzum egyik legfényesebb galaxisa.
febr. 19
8:31
A hét csillagászati képe - A gyûrûs Szaturnusz (csillagászat.hu)
Februártól egyre kedvezõbb helyzetbe kerül a Szaturnusz, a távcsöves bemutatók népszerû célpontja.
febr. 19
9:13
Az ördögvarangy dinoszauruszokat reggelizett (Infostart)
A valaha élt legnagyobb, legagresszívebb és legfalánkabb békát azonosították Madagaszkár északnyugati részén amerikai kutatók. Az ördögvarangynak, vagyis beelzebufónak nevezett, tekegolyó nagyságú kétéltű 70 millió évvel ezelőtt élt a dinoszauruszok között.
febr. 19
9:32
Nanorobotok – egyesül ember és gép? (transindex.ro)
Ember és gép 2029-re egyesül, vagyis ekkorra lehet ...
febr. 19
9:37
Fából szuperautó (transindex.ro)
Fából készít szuperautót egy fiatal amerikai terve ...
febr. 19
12:51
Máglyán égetik el a thai hercegnőt (MaHu)
Egy művészi kivitelezésű hatalmas máglyán hamvasztják el a január 2-án, 85 éves korában elhunyt Galjani Vadhana thaiföldi hercegnőt; az őszre várható látványos búcsúztatáshoz kibontják a nemzeti múzeum egyik betonfalát, hogy kihozhassanak onnét egy ősi királyi hintót.
febr. 19
12:53
Hamarosan apró robotok fognak működni az agyunkban (MaHu)
Ember és gép 2029-re egyesül, vagyis ekkorra lehetségessé válik, hogy az emberek agyában apró robotok működjenek, amelyek növelik az észbeli képességeket, és védik az egészséget - állítja Raymond Kurzweil amerikai feltaláló és futurista.
febr. 19
13:07
Vége? A Toshiba kivonul a HD DVD üzletágból (transindex.ro)
A Toshiba kivonul az HD (#i#High Definition#/i#) D ...
febr. 19
13:13
Bolygórendszerek a galaxisban? (transindex.ro)
A Tejútrendszerben lévõ Naphoz hasonló csillagok t ...
febr. 19
13:18
Kémmûhold-ügy: csütörtökön kísérli meg az amerikai haditengerészet a lelövését (transindex.ro)
Csütörtökön kísérli meg lelõni az amerikai haditen ...
febr. 19
13:23
Szabad szemmel is látható a zuhanó műhold - 2008-02-19 12:59:40 (sat.hu)
A zuhanóban lévő amerikai kémműholdat kis szerencsével bárki megláthatja. Mivel elég nagy, és már nagyon alacsony pályán mozog, derült estén jól látható fényes pont az égen.
febr. 19
13:24
Földhöz hasonló bolygók keringnek a Nap-szerű csillagok körül? (MaHu)
A Tejútrendszerben lévő Naphoz hasonló csillagok több mint fele körül valószínűleg bolygók keringenek, és ezek között a Földhöz hasonló planéták is lehetnek - hangzott el az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség éves tanácskozásán, amely hétfőn fejeződött be Bostonban.
febr. 19
13:25
Csütörtökön lövik le a Föld felé zuhanó műholdat - 2008-02-19 13:02:10 (sat.hu)
Egy hadihajóról indított rakétával akarják felrobbantani az 1,3 tonnás műholdat. Ha elvéti az amerikai haditengerészet, akkor is több napjuk marad arra, hogy újból megpróbálják.
febr. 19
15:56
MTV: az idén már nem indul tematikus csatorna - 2008-02-19 15:31:06 (sat.hu)
Erre az évre - a korábbi ígéretek ellenére - már nem számol tematikus csatorna indításával a Magyar Televízió (MTV) - közölte a közszolgálati médium.
febr. 19
21:00
Titokzatos, bizarr élőlényeket találtak (Infostart)
Titokzatos teremtményeket találtak az Antarktisz jeges vizeinek élővilágát vizsgáló kutatók. A furcsa lények között hatalmas tengeri pókok és óriási férgek is vannak - jelentették be ausztrál szakértők.
febr. 19
22:15
Még lélegeztetik, de felébreszthető az első magyar műszíves beteg (Infostart)
Még lélegeztetőgépen van és nagyon gyenge, de már felébreszthető az az 58 éves férfi, aki a hétvégén megkapta az első műszívet Magyarországon - tájékoztatta az InfoRádiót a Semmelweis Egyetem Szívsebészeti Klinikájának docense. Merkely Béla hozzátette: az ilyen betegek kezelése nagyon drága, csak az egyszer használatos eszköz 7 millió forint.

Keresés