2008. február 24. vasárnap

febr. 24
9:12
A hét csillagászati képe - Holdfogyatkozás-sorozat (csillagászat.hu)
Az év elsõ holdfogyatkozása február 21-én volt észlelhetõ a hajnali órákban. A hét csillagászati képén 96 pillanatfelvétel rajzolja ki a jelenség lefolyását.
febr. 24
10:28
Elég egy lelki gond, és támad az allergia? (MaHu)
Az allergiás megbetegedések hátterében nagyon gyakran pszichés problémák állnak - hangzott el a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján rendezett Allergianapon, szombaton.
febr. 24
10:30
Valódi vagy hamis az Artemidóoszi Papírusz? (MaHu)
Valódi-e vagy hamisítvány az a térkép-maradvány, amelyet az olaszországi Szent Pál Társaság alapítványa vásárolt meg 2006-ban 2,75 millió euróért (729 millió forint)? Ez a kérdés áll annak a vitának a középpontjában, amelyet régészek, térképészek és filológusok folytatnak egymással.
febr. 24
11:22
Hipnózissal kezelik az allergiát (Infostart)
Az allergiás megbetegedések hátterében nagyon gyakran pszichés problémák állnak - hangzott el a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján rendezett Allergianapon.
febr. 24
13:27
"Kegyetlen terrorista, keresztapa, gyilkos volt" (Infostart)
A sztálinista diktatúra nem a történelem terméke volt, hanem Sztálin személyiségéből következett - állapította meg Sebag Montefiore brit történész A fiatal Sztálin című művében.
febr. 24
14:27
A Tejútrendszernél nagyobb sötét anyagot találtak (Infostart)
A világegyetemben valaha talált legnagyobb sötétanyag-struktúrát fedezte fel egy nemzetközi kutató csoport.
febr. 24
14:27
Tudni lehetett: Sztálin véreskezű diktátor lesz! (MaHu)
Sebag Montefiore brit történész A fiatal Sztálin című művében sorra vette, hogy milyen előjelei voltak annak, hogy nevezettből véreskezű diktátor lesz.

Keresés