2008. február 15. péntek

febr. 15
5:36
Fény derült a különös, föld alatti élet titkára (Infostart)
Két éven át figyelte egy brit borzcsalád föld alatti életét egy természetfilmes csapat. A kutatók korábban szinte semmit sem tudtak arról, mit csinálnak üregeikben ezek az állatok.
febr. 15
6:24
Androiddal biztat mobilinternetezésre a Google (Infostart)
A héten tartották Barcelonában a mobiltelefon világkongresszust, ahol egyaránt bemutatkoztak a gyártók és a szoftverfejlesztők. Itt tárták a nagyközönség elé például a Google mobilokra kifejlesztett operációs rendszerét, az Androidot.
febr. 15
7:29
"A tömegben az ember is csak egy birka" (Infostart)
Nagy tömegben az emberek úgy viselkednek, mint a birkák: egy vagy két embert követnek, azokat, akikről azt gondolják, hogy tudják merre kell menni.
febr. 15
7:31
Elképesztő videó a víz alatt haladó autóról (Infostart)
A filmvásznon - ahol minden lehetséges - már láthattak a nézők olyan csodaautót, amely képes a víz alatt haladni. Mosta azonban a valóságban is megcsodálható a kabrió, amely a levegőben ugyan nem közlekedik, de a szárazföldön és a víz alatt kiváló közlekedési eszköznek bizonyul.
febr. 15
9:47
Nem vicc: a terméketlenség örökletes (Infostart)
Nagy-Britanniában és a világ többi részén is egyre többen kényszerülnek mesterséges megtermékenyítésre, így sok olyan gyerek születik, aki már örökségként kapja a terméketlenséget.
febr. 15
15:13
Az első magyar műszív "mérföldkő a magyar szívátültetés történetében" (Infostart)
Elvégezték Magyarország első műszives beültetését a Semmelweis Egyetem ér és szívsebészeti klinikáján. Az intézmény tájékoztatása szerint az eljárással fél évvel meghosszabítható a beteg élete, így nő az esélye annak, hogy valódi szívet kapjon. A műszívet egy 58 éves férfi kapta meg.
febr. 15
19:10
Új naprendszert fedeztek fel (Infostart)
A miénkhez hasonló, távoli naprendszert fedeztek fel tudósok amatőr csillagászok közreműködésével egy, a Science című folyóiratban megjelent tanulmány szerint.
febr. 15
20:48
Félelmetes dinoszauruszt fedeztek fel (Infostart)
A Föld valaha volt legnagyobb ragadozóinak őse lehetett az a 110 millió évvel ezelőtt élt húsevő dinoszaurusz, amelynek leleteit Nigerben találták meg az őslénykutatók.
febr. 15
21:35
A korábban gondoltnál is veszélyesebb az elhízás (Infostart)
Számos olyan daganatos betegség kialakulásának esélyét növeli az elhízás, amelyről korábban ezt nem feltételezték a szakemberek - derült ki egy brit kutatásból.

Keresés