2008. február 15. péntek

febr. 15
5:36
Fény derült a különös, föld alatti élet titkára (Infostart)
Két éven át figyelte egy brit borzcsalád föld alatti életét egy természetfilmes csapat. A kutatók korábban szinte semmit sem tudtak arról, mit csinálnak üregeikben ezek az állatok.
febr. 15
6:24
Androiddal biztat mobilinternetezésre a Google (Infostart)
A héten tartották Barcelonában a mobiltelefon világkongresszust, ahol egyaránt bemutatkoztak a gyártók és a szoftverfejlesztők. Itt tárták a nagyközönség elé például a Google mobilokra kifejlesztett operációs rendszerét, az Androidot.
febr. 15
7:29
"A tömegben az ember is csak egy birka" (Infostart)
Nagy tömegben az emberek úgy viselkednek, mint a birkák: egy vagy két embert követnek, azokat, akikről azt gondolják, hogy tudják merre kell menni.
febr. 15
7:31
Elképesztő videó a víz alatt haladó autóról (Infostart)
A filmvásznon - ahol minden lehetséges - már láthattak a nézők olyan csodaautót, amely képes a víz alatt haladni. Mosta azonban a valóságban is megcsodálható a kabrió, amely a levegőben ugyan nem közlekedik, de a szárazföldön és a víz alatt kiváló közlekedési eszköznek bizonyul.
febr. 15
7:39
Azonosították egy felrobbanó fehér törpe szülõcsillagát? (csillagászat.hu)
A Chandra röntgenmûhold négy évvel korábban készült felvételeinfelfedeztek egy pontforrást, amirõl elképzelhetõ, hogy az NGC 1404 galaxisban feltûnt SN 2007on szupernóva szülõcsillaga.
febr. 15
8:35
Gorillapornó szemtől szemben (MaHu)
Első ízben sikerült a világon egymással szemben párzó gorillákat filmre venni. Az állati pornóbravúr a német Max Planck intézet és egy vadvédelmi szervezet embereinek köszönhető.
febr. 15
9:35
Megérzi a vágyat a számítógép (transindex.ro)
Félelmet, de akár szexuális izgalmat is képes dete ...
febr. 15
9:47
Nem vicc: a terméketlenség örökletes (Infostart)
Nagy-Britanniában és a világ többi részén is egyre többen kényszerülnek mesterséges megtermékenyítésre, így sok olyan gyerek születik, aki már örökségként kapja a terméketlenséget.
febr. 15
9:51
Elemes mobil a Philipstõl (transindex.ro)
A #b#Philips#/b# lejújabb mobilja esetében az sem ...
febr. 15
12:32
Radardetektorral sem lehet kicselezni a szebeni rendõrség új sebességmérõjét (transindex.ro)
Az elsõ éjjellátó, lézeres sebességmérõt az 1-es f ...
febr. 15
13:10
Lelövik a műholdat - 2008-02-15 12:21:20 (sat.hu)
George Bush amerikai elnök úgy döntött, hogy szétlövik azt az amerikai kémműholdat, amely elromlott, s rövidesen a Földre zuhan.
febr. 15
13:43
Támogatókat keresünk csillagászati hírportálunk szerverbõvítéséhez! (csillagászat.hu)
Támogatási kéréssel fordulunk a csillagászatiismeretterjesztést fontosnak tartó, informatikai vállalkozással rendelkezõ,vagy ott dolgozó olvasóinkhoz.
febr. 15
15:13
Az első magyar műszív "mérföldkő a magyar szívátültetés történetében" (Infostart)
Elvégezték Magyarország első műszives beültetését a Semmelweis Egyetem ér és szívsebészeti klinikáján. Az intézmény tájékoztatása szerint az eljárással fél évvel meghosszabítható a beteg élete, így nő az esélye annak, hogy valódi szívet kapjon. A műszívet egy 58 éves férfi kapta meg.
febr. 15
15:19
A kacsakagylók felfújható pénisze (MaHu)
Azért, hogy áthidalják a változó vízállás és a helyhez között életmód okozta problémákat, a nevük ellenére a rákokhoz tartozó, de rákra alig hasonlító kacsakagylóknál pénisz fejlődött ki az evolúció folyamán.
febr. 15
15:21
Megtalálták a Jupiter ikertestvérét! (MaHu)
Egy amerikai kutatócsoport a Jupiterhez kísértetiesen hasonló bolygót talált egy Nap típusú csillag körül. Nem kizárt, hogy a későbbiekben belső kőzetbolygókat is sikerül felfedezni a rendszerben.
febr. 15
15:22
Szétlövik az elszabadult amerikai kémmûholdat (transindex.ro)
George Bush úgy döntött, hogy szétlövik azt az ame ...
febr. 15
15:28
Több százszor annyi kõolaj van a Szaturnusz egyik holdján, mint a Földön (transindex.ro)
A Szaturnusz legismertebb holdján, a Titánon több ...
febr. 15
19:10
Új naprendszert fedeztek fel (Infostart)
A miénkhez hasonló, távoli naprendszert fedeztek fel tudósok amatőr csillagászok közreműködésével egy, a Science című folyóiratban megjelent tanulmány szerint.
febr. 15
20:48
Félelmetes dinoszauruszt fedeztek fel (Infostart)
A Föld valaha volt legnagyobb ragadozóinak őse lehetett az a 110 millió évvel ezelőtt élt húsevő dinoszaurusz, amelynek leleteit Nigerben találták meg az őslénykutatók.
febr. 15
21:35
A korábban gondoltnál is veszélyesebb az elhízás (Infostart)
Számos olyan daganatos betegség kialakulásának esélyét növeli az elhízás, amelyről korábban ezt nem feltételezték a szakemberek - derült ki egy brit kutatásból.

Keresés