2008. február 15. péntek

febr. 15
3:22
És... a KIA-rejtvény... most! (totalcar.hu)
Hármat ütött már az óra, térjenek má' nyugovóra, de előtte gyorsan fejtsenek rejtvényt!A hivatalos, kincstári kérdés az Adidas Euro2008-labdákhoz vezető úton a következő:A Kia cee'd milyen karosszériaváltozatai kaphatók a Pappas Autónál?Kemény, kemény, tudjuk, de nem mi találtuk ki, hanem a Pappas Autó ügynöksége, ahol, mint már minden futballrajongó tudja, nemcsak Mercedes, de Kia is kapható.
febr. 15
7:04
Magad, uram: padlólemezt fejleszt a Chrysler (ma.hu)
Nagy fába vágja fejszéjét a Chrysler: a Mitsubishitől kapott padlólemezek helyett inkább teljesen saját platformot fejlesztene. Ehhez új fejlesztőközpontot is épít, ahol Chrysler Sebring és a Dodge Caliber utódait álmodják majd meg.
febr. 15
7:32
Kótai nagyobbat üt (totalcar.hu)
Nem sportautó, sportos autó. Jobban mondva sportosan kinéző autó; de jó!
febr. 15
8:14
Javuló német, romló japán autók (Vezess)
Érdekes statisztikát közölt a német DEKRA. 15 millió műszaki vizsga alapján meg merik mondani, melyik autóval mennyi gond van az évek során. Az mindenképp meglepetés, hogy a japánokat maga mögé utasítja a Volkswagen-konszern több autója és főleg néhány BMW.
febr. 15
8:16
Hóval tér vissza a tél (Vezess)
Mától kezdve újra téliesre fordul az idő, a hó és a szél az autósokat is érinti.
febr. 15
8:17
Újabb minivel készül a Toyota (ma.hu)
A kis méret népszerú trend most a Toyotánál: igyekeznek mindenből a legkisebbet kihozni. Nem csak a terepjárókból - Genfben bemutatnak egy kocsit, ami nem összement SUV, hanem önálló törpeautó. A Tata Nano valamit nagyon beindított...
febr. 15
8:54
Piquet maga sem tudja, hol áll a Renault (F1világ)
Nelsinho Piquet szerint túl korai még előzetes jóslatokba bocsátkozni, ugyanis nagyon nehéz lenne megmondani, miként fog teljesíteni a Renault a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.
febr. 15
9:16
Rekordra tör a szuper-Nissan (Vezess)
Nem elégszik meg a Nissan új sportkocsija a GT-R tudásával. Már készül a kihegyezett változat, amely erősebb és gyorsabb lesz a jelenleginél.
febr. 15
9:16
A Williams csak nevet a pletykákon (F1világ)
A Williams istálló cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint Spanyolországba költöztetné tesztcsapatát.
febr. 15
9:18
Morgan LifeCar: visszatérés hidrogénnel (ma.hu)
A patinás brit autógyártó hidrogénes tanulmánnyal szeretné megőrizni az autós világban elért rangját. Az impozáns környezetbarát sportkocsi fejlesztői sokat adnak a közönség véleményére: a tanulmány kritikáit alaposan megrágják még.
febr. 15
9:28
Honlap indult a mozgássérültek parkolóit jogtalanul használókról (HVG)
A mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat jogtalanul használók ellen indult egy honlap, melyre bárki felkerülhet, aki elállja a helyet az arra jogosultak elől.
febr. 15
9:57
A romlás virágai (totalcar.hu)
Az úgy kezdődött, hogy megbetegedtem.
febr. 15
10:01
A teherautókat biztosan kitiltják (Vezess)
Az M0-ás továbbépítésével és a megyeri híd elkészültével a teherautókat nem csak az úgynevezett Zöld zónából fogják kitiltani, de lehetőség lesz az azon kívüli tiltásra is.
febr. 15
10:23
Csodák márpedig vannak! (autozz.blog.hu)
Minekutána ki lettünk kiáltva anyázós blognak eddigi rövidke életünknek már második napján, ritkaságszámba mennek az olyan levelek, amikor valaki nem a sérelmeit, hanem a pozitív élményét írja meg. Nem is érdekel általában annyi embert, nem anyázzák össze-vissza a kommentelők, nem is várható annyi hozzászólás, mint például a múltkori biztonsági öves posztnál. Mi mindenesetre örülünk, hogy Petika…
febr. 15
10:46
Még nem győzhet a Williams (Vezess)
A Williams technikai igazgatója szerint a csapat még nem érte el azt a szintet, amivel elégedettek lehetnének. Sok munka van még a dobogós helyezésekig
febr. 15
10:51
Liuzzi mindenért Bergert hibáztatja (F1világ)
Vitantonio Liuzzi ismét támadást intézett a Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger ellen, mert továbbra is úgy gondolja, hogy miatta veszítette el versenyzői ülését a tavalyi szezon végén.
febr. 15
10:53
Megérkezett az új Ford Fiesta (totalcar.hu)
Reszkess kiskategória
febr. 15
11:09
Ron Dennis megerősítette, beadta a válópert (F1világ)
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis hivatalosan is megerősítette, hogy több, mint húsz év boldog házasság után elválik feleségétől, Lizától.
febr. 15
11:16
Exige Sport Cup 260: játékszer nyílt napra (totalcar.hu)
Még egy kívánatos Lotus
febr. 15
11:19
Honlap a jogtalan parkolók ellen (Vezess)
Internetes honlap indult a mozgássérült-parkolóhelyek védelmében. A jogtalanul használók autóiról fényképek kerülnek a weboldalra. A lényeg a közlekedési kultúra javítása.
febr. 15
11:30
Dögös az új Fiesta! (Vezess)
A Ford a Genfi Autószalonon bemutatja a már tavaly óta nagy várakozásokkal övezett új Fiestát. A korábbi tanulmányhoz képest nem sok változott, az autó robusztus, dögös maradt.
febr. 15
11:34
"Állítsd le a kamerát, vagy szét... a fejedet!" - a teljes videó (HVG)
Megtámadta az MTV forgató stábját Kiss Bálint, a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) elnöke. Az operatőr megsérült, a támadó fenyegetett, a tévé elhallgatott. Miután Kiss Bálint korábbi ígérete ellenére nem kért bocsánatot, az MTV Híradója péntek este leadta az incidensről készült felvételeket. (79 hozzászólás)
febr. 15
11:53
Stepney tisztára szeretné mosni nevét (F1világ)
A Ferrari egykori mérnöke, Nigel Stepney már alig várja, hogy elmondhassa saját verzióját a tavalyi évet beárnyékoló kémügyről, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség beidézte egy meghallgatásra, melyre hamarosan sort is kerítenek.
febr. 15
12:15
Stepney tisztára szeretné mosni a nevét (F1világ)
A Ferrari egykori mérnöke, Nigel Stepney már alig várja, hogy elmondhassa saját verzióját a tavalyi évet beárnyékoló kémügyről, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség beidézte egy meghallgatásra, melyre hamarosan sort is kerítenek.
febr. 15
12:19
Káosszal indít az új futam (Vezess)
A Szingapúri Nagydíj szervezői alábecsülték a Forma-1 első éjszakai versenyére irányuló óriási érdeklődést: a jegyek tegnap kezdődött árusítását végző rendszerek összeomlottak a vásárlók rohama alatt.
febr. 15
12:43
Ördögi Corvette (totalcar.hu)
Ahány lóerő, annyi darab
febr. 15
13:02
Mától gyökér leszek! (autozz.blog.hu)
Zsolt mögött brummognak a gyökér motorosok folyton, ezért úgy döntött, hogy a gyökérkezelésnek azt a módját választja, hogy ő is gyökér lesz a gyökér motorosokkal szemben. Tudom. Szóismétlés. Ma a napsütéses reggel nem csak az én kedvemet viditotta fel, hanem előcsalogatta a hardcore motorosokat is, igy sokan ktolták a gépet az utakra. Ebben persze semmi meglepő nincsen, motorozni jó dolog. Tudjuk…
febr. 15
13:19
Megjött a Ford szabadidő-autója (Vezess)
Az új Fiesta mellett a Ford a Genfi Autószalonon a márka első igazi európai jellegű szabadidő-autójáról, a Kugáról is lerántja a leplet.
febr. 15
13:25
Button szerint a Honda ledolgozza hátrányát (F1világ)
A Honda brit versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, sokat javult az RA108 teljesítménye az elmúlt időben, amit az is bizonyít, hogy véleménye szerint az idei év eddigi legjobb tesztprogramját teljesítették a héten Jerezben.
febr. 15
13:36
Frissülnek a Lamborghinik (ma.hu)
Változnak az elismert olasz márka modelljei: frissítik az öt éve változatlan belépőmodellt, a Gallardot, és bemutatják az új csúcsmodellt, az LP550-et. Utóbbi kisebb súllyal és nagyobb teljesítménnyel hódítaná meg az izmos autók rajongóit.
febr. 15
13:47
A McLaren-főnök szerződést bont (Vezess)
Ron Dennis 22 évi elkötelezettség után kilép, felesége és ő külön utakon folytatják.
febr. 15
13:48
Dízel Nitro tuninggal (totalcar.hu)
A sufnituning jövője
febr. 15
13:50
Mercedes-Benz Hungária Kft.-re változtatja nevét a DaimlerChrysler Automotive Hungária (Autó-Motor)
A DaimlerChrysler AG, miután a Chrysler többségi részesedését eladta a Cerberus Investment Groupnak, 2007. október 4.-én Daimler AG-re változtatta nevét. Ennek folyományaképp 2008 februárjától megváltozik a Daimler AG magyarországi szervezetének neve is.
febr. 15
13:52
120 éves a Dunlop (Autó-Motor)
Egyszerű ötletek változtatják meg a világot. 1888-ban mindössze kisfia triciklijét szerette volna kényelmesebbé tenni az az állatorvos, akinek nevét ma is viseli a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója.
febr. 15
13:54
Dízel Ignis váltóolaja (totalcar.hu)
Csereintervallum, viszkozitás
febr. 15
13:54
Három SEAT-tal gazdagodtak a győri kosaras lányok (Autó-Motor)
A SEAT két évvel ezelőtt fűzte szorosra a kapcsolatát a hazai bajnokságban SEAT Foton néven induló győri női kosárlabdázókkal. Talán azért is, mert a Soproni Postás utódjaként harcba szálló gárda merész terveket szövögetett, ehhez azonban támogatókra volt szüksége.
febr. 15
13:56
98-as G-Astrába Magnatec 10W-40 (totalcar.hu)
Használhatom?
febr. 15
13:56
Havazás és balesetek Kelet-Magyarországon (HVG)
Ma reggel fél nyolc és kilenc óra között tíz, anyagi kárral járó baleset történt Debrecen illetékességi területén - tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese, Rácz Sándor alezredes.
febr. 15
13:56
A Daimler Buses nyolc százalékkal múlta felül 2007-ben az előző év kiváló értékesítését (Autó-Motor)
A Daimler Buses 2007 folyamán világszerte 39.000 darabot értékesített a Mercedes-Benz, Setra és Orion márkájú autóbuszaiból, nyolc százalékkal felülmúlva az előző év magas szintjét.
febr. 15
13:58
Létezik 15W-50-es olaj? (totalcar.hu)
Úgy hittem, nem
febr. 15
14:00
95-ös Audi A6 olajcseréje (totalcar.hu)
300 ezer fölött futott
febr. 15
14:02
Golf V olajcsere-periódusa (totalcar.hu)
Reális a 30 ezer kilométer?
febr. 15
14:04
Különbség Shell és Shell között (totalcar.hu)
Helix ultra vs. Helix ultra extra
febr. 15
14:06
Közép-európai Dakar-futam: akár 379 milliós plusz adóbevétel (HVG)
A Közép-Európai Rali – amely az idei Dakar-verseny elmaradása miatt egy évvel előrehozott tereprali-széria nyitóversenye lesz – a becslések szerint 250-379 millió többlet-adóbevételt hozhat Magyarországnak – mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára egy turisztikai konferencián pénteken Budapesten.
febr. 15
14:19
Rákkeltő lakókocsik (Vezess)
Szegény embert az ág is húzza. Anno több mint 145 ezren kaptak lakókocsit a Katrina hurrikán károsultjai az amerikai katasztrófavédelmi hivataltól. Most kiderült, hogy rákkeltőek.
febr. 15
14:22
Daimler-Mercedes: új név, régi kapcsolat (ma.hu)
A DaimlerChrysler AG, miután a Chrysler többségi részesedését eladta a Cerberus Investment Groupnak, 2007. októberében Daimler AG-re változtatta nevét. 2008. év elején a Daimler AG magyarországi leányvállalatai is nevet változtatnak.
febr. 15
14:49
Autóvezetés közben bukott le a vak rokkantnyugdíjas (ma.hu)
Elvesztette nyugdíját egy 72 éves olasz férfi, aki negyven évig vaknak tetette magát, hogy rokkantnyugdíjat kapjon, miután egy ellenőrzéskor gépkocsija volánjánál találták. És nem csodára gyanakodtak...
febr. 15
14:51
Subaru Legacy és Outback Boxer Diesel (Autó-Motor)
Ledőlt az utolsó benzines bástyák egyike: a dízelmotor rohammal elfoglalta a Subaru erődjét. Az új konstrukció természetesen boxer elrendezésű, mint ahogy a márka szokott receptjét követi a hajtáslánc is. Nagyon jó kocsi lett az eredmény, amely komoly fejfájást okozhat a vetélytársaknak.
febr. 15
14:53
Fisichella a Ferrarira fogadna (F1világ)
A Force India olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella biztos benne, hogy ismét a Ferrari pályázhat a legnagyobb eséllyel a világbajnoki cím megszerzésére a 2008-as idényben.
febr. 15
15:22
Rozsdamenet a Mariahilferre (totalcar.hu)
Egy szép napon - nagyjából másfél hete lehetett - előtúrtam öreg Bazeget a garázsból, már november eleje óta nem ment egy métert se.

Keresés