2008. február 22. péntek

febr. 22
5:27
Olyan hatásokkal járhat a globális felmelegedés, amelyekre nem is gondoltunk (Infostart)
Már negyven millió év is elmúlt azóta, hogy a cápák a Déli-sarkvidék vizeiben kutattak préda után. A globális felmelegedés következtében azonban melegszik az óceánok vize, így a tenger csúcsragadozói visszatérhetnek a sarkvidékre - derül ki egy új tanulmányból.
febr. 22
6:01
14 dolog, ami jobbá tenné az életet (Infostart)
A legtöbb embernek egyszerű kívánságai vannak: egy új autó, vagy nyaralás a tengerparton. A kutatók azonban összeállították azoknak a kívánságoknak a listáját, amelyek mindenkinek az életét jobbá tennék.
febr. 22
6:28
Örültek neki, hogy kivetette magát a biztonságot adó otthonból (Infostart)
Egyre többet látni abból a kis kenguruból, amely tavaly tavasszal született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök ugyanis már el-elhagyja anyja erszényét. A kenguruknál az újszülött kölyök akár 8-9 hónapot is eltölt anyja erszényében, mielőtt egyáltalán kinézne.
febr. 22
7:10
A testén kívül dobog az újszülött szíve - sokkoló képekkel (Infostart)
Ritka rendellenességgel született egy baba Kínában: a kicsinek a mellkasán kívül dobog a szíve. Ha megerősödik, műtéttel próbálják meg helyrehozni a természet hibáját.
febr. 22
8:27
Támad az agyevő amőba: "ez teljes rémálom" (Infostart)
Élethalál-harcot vív egy kaliforniai férfi egy nagyon ritka és általában halálos élősködővel, amelyet egy agyevő amőba hoz létre. Tavaly világszerte legkevesebb hat ember halálát okozta a fürdőzés közben a szervezetbe kerülő naegleria fowleri.
febr. 22
9:50
Vérre menő vita hat percről (Infostart)
Pár perces szunyókálás elegendő lehet arra, hogy javítsa a memóriát - állítják német kutatók. Mások azonban erősen vitatják a kísérlet eredményét.
febr. 22
11:11
Egy súlyos betegség lenne a zsenialitás kulcsa? (Infostart)
A politika, a tudományok és a művészetek történetének számos nagy alakját egy betegség, az autizmus köti össze - állítja a brit Trinity College egyik kutatója.
febr. 22
20:48
Életveszélyes lehet a szieszta (Infostart)
Jól teszik, ha orvoshoz fordulnak a napközben nem szándékosan elszundítók, mert szokásuk az agyi érkatasztrófa bekövetkeztének korai jele lehet, különösen ha idősebbekről van szó.

Keresés