2008. február 22. péntek

febr. 22
5:27
Olyan hatásokkal járhat a globális felmelegedés, amelyekre nem is gondoltunk (Infostart)
Már negyven millió év is elmúlt azóta, hogy a cápák a Déli-sarkvidék vizeiben kutattak préda után. A globális felmelegedés következtében azonban melegszik az óceánok vize, így a tenger csúcsragadozói visszatérhetnek a sarkvidékre - derül ki egy új tanulmányból.
febr. 22
6:01
14 dolog, ami jobbá tenné az életet (Infostart)
A legtöbb embernek egyszerű kívánságai vannak: egy új autó, vagy nyaralás a tengerparton. A kutatók azonban összeállították azoknak a kívánságoknak a listáját, amelyek mindenkinek az életét jobbá tennék.
febr. 22
6:28
Örültek neki, hogy kivetette magát a biztonságot adó otthonból (Infostart)
Egyre többet látni abból a kis kenguruból, amely tavaly tavasszal született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök ugyanis már el-elhagyja anyja erszényét. A kenguruknál az újszülött kölyök akár 8-9 hónapot is eltölt anyja erszényében, mielőtt egyáltalán kinézne.
febr. 22
7:10
A testén kívül dobog az újszülött szíve - sokkoló képekkel (Infostart)
Ritka rendellenességgel született egy baba Kínában: a kicsinek a mellkasán kívül dobog a szíve. Ha megerősödik, műtéttel próbálják meg helyrehozni a természet hibáját.
febr. 22
7:42
Kapcsolódj be Te is a fényszennyezés felmérésébe! (csillagászat.hu)
Idén harmadik alkalommal hirdetik meg a Globe at Night világméretû megfigyelõakcióját, amelynek keretében február 25. és március 8. között iskolás csoportok,családok és önkéntesek bevonásával mérik fel az éjszakai égboltállapotát.
febr. 22
8:27
Támad az agyevő amőba: "ez teljes rémálom" (Infostart)
Élethalál-harcot vív egy kaliforniai férfi egy nagyon ritka és általában halálos élősködővel, amelyet egy agyevő amőba hoz létre. Tavaly világszerte legkevesebb hat ember halálát okozta a fürdőzés közben a szervezetbe kerülő naegleria fowleri.
febr. 22
9:50
Vérre menő vita hat percről (Infostart)
Pár perces szunyókálás elegendő lehet arra, hogy javítsa a memóriát - állítják német kutatók. Mások azonban erősen vitatják a kísérlet eredményét.
febr. 22
10:55
Hogyan veszíts egymilliót a tõzsdén 10 másodperc alatt? (transindex.ro)
Több mint egymillió koronát – szinte 40 ezer ...
febr. 22
11:11
Egy súlyos betegség lenne a zsenialitás kulcsa? (Infostart)
A politika, a tudományok és a művészetek történetének számos nagy alakját egy betegség, az autizmus köti össze - állítja a brit Trinity College egyik kutatója.
febr. 22
11:58
Nincs már érintetlen pont a világtengerekben sem (MaHu)
A bolygó több mint hetven százalékát borító tengerek és óceánok minden egyes pontján kimutatható az ember hatása.
febr. 22
12:09
Svájci teológus, brazil papok fellépése a cölibátus ellen (MaHu)
Európában és Dél-Amerikában erősödnek a katolikus egyházon belül azok a hangok, amelyek a papi nőtlenség követelményének felülvizsgálatát sürgetik.
febr. 22
15:14
Orosz kommentárok az amerikai műhold lelövéséről - 2008-02-22 14:48:41 (sat.hu)
Az Egyesült Államok a műhold lelövésével megmutatta \"kozmikus öklét\", a veszélyes üzemanyag feletti aggodalom ehhez csupán információs fedőakció volt, és az akció megnehezíti a fegyverek világűrbe juttatását tiltó egyezmény létrehozására irányuló tárgyalásokat - vélik egybehangzóan az orosz lapok pénteken. Az újságok aprólékos, mélyreható műszaki információkat közölnek mind a szputnyikról, mind…
febr. 22
15:16
Valószínűleg eltalálták a műhold üzemanyagtartályát - 2008-02-22 14:54:08 (sat.hu)
Az amerikai védelmi minisztérium szerint \"nagy a valószínűsége\" annak, hogy eltalálták a meghibásodott, Föld felé zuhanó kémműholdnak az üzemanyagtartályát, amelynek megsemmisítésére helyi idő szerint szerdán rakétát indítottak egy cirkálóról.
febr. 22
16:51
Itt a világ leggyorsabb polgári szuperszámítógépe (transindex.ro)
A világ legnagyobb teljesítményû, civil tudományos ...
febr. 22
17:26
Egyre nõ az elektronikai szemétdomb (transindex.ro)
A tévékészülékek, számítógépek, mobiltelefonok és ...
febr. 22
17:28
Kétszer annyi laptop fogyott Romániában tavaly, mint 2006-ban (transindex.ro)
Tavaly megkétszerezõdött Romániában a laptopok ela ...
febr. 22
20:14
Emberi embriókat klónoztak! (MaHu)
Egy kaliforniai cég új szintre emelte az ember klónozására irányuló kísérleteket: sikerült emberi hólyagcsírákat (blasztocisztákat) létrehozniuk, amelyek az embriók korai fejlődési stádiumának felelnek meg.
febr. 22
20:48
Életveszélyes lehet a szieszta (Infostart)
Jól teszik, ha orvoshoz fordulnak a napközben nem szándékosan elszundítók, mert szokásuk az agyi érkatasztrófa bekövetkeztének korai jele lehet, különösen ha idősebbekről van szó.

Keresés