2008. február 22. péntek

febr. 22
0:35
Globális vízügyi tudásközpont létesül Hollandiában (terminal)
Az éghajlatváltozással kapcsolatos, világszerte fokozódó aggodalmak hatására globális vízügyi kiválósági központot hoz létre Amszterdamban az IBM.
febr. 22
0:57
NHH: tavaly is csökkentek a távközlési árak (SG)
Tavaly folytatódott a távközlési árak csökkenése, 2007-ben több mint 3,5 százalékkal mérséklődtek nominálisan 8 százalékos infláció mellett - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.
febr. 22
1:01
Romániai magyar színházportál született (SG)
Kulturális híreket, kortárs magyar drámákat és írásokat kíván közkinccsé tenni a mostantól megújult formában, közszolgálati internetes oldalként működő romániai magyar hírportál.
febr. 22
1:08
Levadászták a műholdat (SG)
Még az űrben, a Csendes-óceán fölött 247 kilométeres magasságban lelőtték azt a kémműholdat, amely 2006. december 14-ei fellövése után órákkal irányíthatatlanná vált, és számítások szerint március elején a Földre zuhant volna.
febr. 22
1:13
GDC '08: bejelentették a Champions Online-t (SG)
A City of Heroes fejlesztői nem tudtak nyugton ülni, és új kihívások után néztek. Így született meg a Champions Online.
febr. 22
1:25
Tarolt a Knight Rider (SG)
Jött, látott és győzött az új Knight Rider-film, tehát az új köntösbe bújtatott retrónak mégiscsak van létjogosultsága. Mese nincs, sorozat következik.
febr. 22
1:36
Terápiás célokra használják a Wii-t (SG)
A Nintendo konzolja a tengerentúlon nem csak kikapcsolódást nyújtó játékgépként, hanem terápiás készülékként is nagy sikereket arat.
febr. 22
1:47
Vevők lennénk egy hálózati médiaszerverre (SG)
A Cisco kutatása szerint az európai szélessávú internet-felhasználók kilencven százaléka felkészült a "hálózati életmódra".
febr. 22
6:42
Razer Mako 2.1 - Térhangzás Darth Vader sisakból (Pazar Cuccok)
A Razer neve elsősorban a keményvonalas játékosoknak csenghet ismerősen, eddig főleg high-end precíziós játékvezérlőikkel , speciális egereikkel és egérpadjaikkal találkozhattunk. Mind, mind ...
febr. 22
7:39
A Microsoft „történelmi jelentőségű” bejelentését szkeptikusan fogadta az EU is (prohardver)
A Microsoft tegnapi sajtótájékoztatóján szenzációs változásokat ígértek, ám a célközönség – az EU és a nyílt forráskódú fejlesztők – meghatódottság nélkül vették tudomásul a bejelentést.
febr. 22
7:57
Szinhazportal.eu: új romániai portál (MaHu)
Kulturális híreket, kortárs magyar drámákat és írásokat kíván közkinccsé tenni a mostantól megújult formában, közszolgálati internetes oldalként működő romániai magyar hírportál, amely tartalmi gazdagságában egyedülálló az erdélyi magyar kulturális életben.
febr. 22
8:14
Bugos lett a tévéműsor, kirúgták a stábot (MaHu)
A türkmén állami tévé több mint harminc munkatársa lakolt meg egyetlen árva csótány miatt. Az esetről, amely még február elején esett meg, csak most adott hírt a Hronyika Turkmenyisztana című, orosz nyelvű türkmén hírportál, amely szerint az esti híradó alatt a bemondónő asztalán egy csótány sétált fel, s alá.
febr. 22
8:14
'Reggelt! (GameStar)
A hajrában érzékelhetően felpörögtek az események, így már biztos nem fullad érdektelenségbe az idei Game Developers Conference.
febr. 22
8:16
Virtuális múzeumban emlékeznek a zsidómentőre (MaHu)
Posztumusz elismeréssel emlékezett meg Portugália egy néhai diplomatáról, aki a második világháború alatt zsidók és más üldözöttek ezreit mentette meg a náciktól és ezért kegyvesztett lett hazájában.
febr. 22
9:15
Far Cry 2 techdemo (GameStar)
Rendkívül látványos technológiai demonstrációt tártak elénk a Ubisoft Montreál tavaszra kiírt játékából.
febr. 22
9:20
Az MSI felkészült az 1600-as FSB-re (PCWorld)
Az általunk is tesztelt Intel QX9770-es processzor fogadásához olyan alaplapra van szükség, mely támogatja az 1600 megahertzes rendszerórajelet.
febr. 22
9:20
Quake Live béta (pc) (Gamer365)
Bétateszt, bétateszt! Ezúttal az idén debütáló, teljesen ingyenes Quake Live-ba lehet belekóstolni. A Quake Live a klasszikus Quake III-ra alapoz, és modern szolgáltatásokkal bővíti azt.
febr. 22
9:25
Kiberbiztonságot az elnöknek! (MaHu)
Egy szakértői csoport informatikai biztonsági ajánlásokat dolgoz ki a következő amerikai elnök számára. A negyven neves volt vagy aktív kormányzati kiberbiztonsági szakemberből alakult testület elnevezése: A 44. Elnök Kiberbizottsága (Cyber Commission for the 44th President).
febr. 22
9:26
GTA IV: képek & videók (x360,ps3) (Gamer365)
A Rockstar kezdi erősen felpörgetni a Grand Theft Auto IV promóciós gőzhengerét: több új kép és két darab új mini-videó gondoskodik arról, hogy mindenki a kasszákhoz járuljon április végén.
febr. 22
9:30
Mozgásban a mobil- és a szélessáv-piac (prohardver)
2007-ben folytatódott a mobil- és szélessávú piac növekedése és a vezetékes piac szűkülése, az árak pedig tovább csökkentek.
febr. 22
9:36
Zongorázzunk az Apple iPhone-on! (terminal)
Ki gondolta volna, hogy az iPhone egyszer még zongorázásra is használható lesz?
febr. 22
9:38
Rekordolcsó új mobiltelefon (terminal)
Ha azt hittük, hogy a Motorola F3-nál már nem lehet egyszerűbb mobilt készíteni, bizony tévedtünk.
febr. 22
9:46
Far Cry 2 Crysist verő techdemo (GameStar)
Rendkívül látványos technológiai demonstrációt tártak elénk a Ubisoft Montreál tavaszra kiírt játékából.
febr. 22
9:48
GTA IV: Két új videó és képek (GameStar)
Bekövetkezett, amit oly sokan várták a GDC-től: két új Grand Theft Auto IV videóval és egy rakás képpel gazdagodtunk.
febr. 22
9:56
Történelmi jelentőségű bejelentés: 30 ezer oldalnyi dokumentációt hoz nyilvánosságra a Microsoft (HWSW)
Alapvető változásokat jelentett be a Microsoft, amelynek keretében elérhetővé teszi a széles körben használt szoftvereinek kommunikációs protokolljait és alkalmazásprogramozási interfészeit. A redmondi vállalat több mint 30 ezer oldalnyi dokumentációt hoz nyilvánosságra, emellett azt ígérte, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a nyílt szabványok támogatására, és szorosabban együttműködik a nyílt…
febr. 22
10:09
A csökkentett roamingdíjak is irreálisan magasak (MaHu)
A SciamuS, a telekommunikációs tanácsadó értékeli a mobilszolgáltatók adatroaming díjainak csökkentésére irányul lépéseit. A tanácsadó szerint azonban ez nagyon kevés, hiszen a beígért díjak is közel 50-szer drágábbak, mint az indokolt lenne.
febr. 22
10:16
Robotfejlesztés, másként (Agent Portal)
A tanulás, valamely képességünk kifejlesztése az ideghálók legelemibb építőkockáinak, a neuronoknak tudható be. Az elme irdatlan mennyiségű szabály helyett apró adatnyalábokat tárol, és azok kapcsolódási módja jelenti a megoldást. Legalábbis az elfogadott elmélet szerint.
febr. 22
10:26
[GDC] God of War: Chains of Olympus trailer (psp) (Gamer365)
Vészesen közeleg a God of War: Chains of Olympus megjelenése - olyannyira, hogy talán az utolsó trailert van alkalmunk leközölni a PlayStation Portable-t becélzó epizódról.
febr. 22
10:31
Újjáéled a Demonoid torrentoldal? (PCWorld)
A hónapok óta elérhetetlen tracker-kiszolgáló ismét életre kelt, méghozzá Malajziából. Úgy tűnik, hogy a Demonoid is csatlakozik a Pirate Bay-hez, legalábbis azon szempontból, hogy gazdái külföldre menekítik.
febr. 22
10:37
Nokia N82: jön az újabb frissítés (terminal)
Hamarosan elkészül a Nokia jelenlegi legjobb fotós mobiljának a második firmware frissítése.
febr. 22
10:44
GDC 2008: Dead Space képregény készülőben (Gamekapocs)
Az Electronic Arts büszkén jelentette be a GDC-n, hogy képregény készül a Dead Space alapján. A comic book a játék előzményeit mutatja majd be.
febr. 22
10:47
MWC 2008 - összefoglaló (prohardver)
Gyártók, készülékek, trendek, azaz minden, amit idén a barcelonai Mobile World Congress kiállításon láttunk.
febr. 22
10:50
Beértek a BalaBit fejlesztései: remek évet zárt a cég, és még jobb előtt áll (HWSW)
Nagyszerű évet zárt és még jobb elé néz a biztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security. A pár éve egyetemisták által alapított cég 465 millió forintos bevételt ért el 2007-ben, ami 52 százalékos növekedést jelent. Györkő Zoltán üzletfejlesztéi igazgató szerint 2008-ban akár ennek kétszeresét is elkönyvelheti a cég.
febr. 22
10:53
Jubilál a TomTom Map Share (prohardver)
A TomTom Map Share térképfrissítési feltöltések száma fél év alatt elérte az 1 milliót.
febr. 22
10:55
GDC 2008: Friss Aliens: Colonial Marines részletek (Gamekapocs)
A SEGA tegnap végre friss részleteket közölt a Gearbox által fejlesztett új Aliens FPS-ből, a PC-re, PS3-ra és X360-ra igyekvő Colonial Marines-ből.
febr. 22
11:04
Nyereményjáték - 2008. február (GameStar)
Ebben a hónapban kisorsolunk egy Thermaltake VD4000SWAD Xaser6 Kandalf LCS ezüst házat vízhűtéssel!!! Feladatod annyi, hogy helyesen felelsz a kérdésre!
febr. 22
11:06
GDC 2008: Bejelentették a Portal folytatását (Gamekapocs)
The cake is a lie - tudtuk meg tavaly októberben, ám a kalandok akkor nem értek véget, kiderült ugyanis az idei GDC-n, hogy folytatódik a Portal!
febr. 22
11:06
Portal 2 már hivatalosan is (GameStar)
A Valve immáron hivatalosan is megerősítette, hogy hamarosan teljes értékű folytatásként érkezik a Portal 2.
febr. 22
11:09
Újjáéled a Demonid torrentoldal? (GameStar)
A hónapok óta elérhetetlen tracker-kiszolgáló, a Demonoid ismét életre kelt, méghozzá a messzi Malajziából.
febr. 22
11:09
IT-vezetők szálltak be az IT-Business kiadójába (prim)
Közismert IT-szakemberek, döntéshozók is tulajdonrészt szereztek nemrégiben a Vogel Burdától kivásárolt, Sziebig Andrea újságíró vezette IT-Business újságot megjelentető cégben értesült a Prim Online. Az új tulajdonosok közvetlenül vagy cégeiken keresztül többek között: Vahl Tamás, Keresztesi Jánosné (Keresztesi János felesége), Nemes Dániel, Horváth Gábor.
febr. 22
11:11
A Stanford Egyetem képérzékelője három dimenzióban láthat (HWSW)
A Stanford Egyetem kutatói mélységet adnának a világunkról készített képeknek: egy olyan képérzékelő szenzort fejlesztenek, mely nem csak a képeken megjelenő zajt csökkentené, hanem képes lenne érzékelni a képen megjelenő elemek közötti mélységkülönbséget is. Az új szenzor adataiból három dimenziós képek készíthetők.
febr. 22
11:20
Több mint félszáz ország nem védi megfelelően a szellemi tulajdont (prim)
A BSA (Business Software Alliance) a szellemi tulajdont létrehozó más iparágakkal közösen 51 olyan országot nevezett meg, amelyek nem teljesítik megfelelően a kreatív munkákat, közöttük a számítógépes szoftvereket is magukban foglaló szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos kötelezettségeiket.
febr. 22
11:26
Duke Nukem döntötte el a formátum-háborút (GameStar)
A Blu-ray HD DVD feletti győzelmét sokan üzletpolitikai okokkal próbálják magyarázni. Pedig az igazi ok: Duke Nukem!
febr. 22
11:26
A rEVOLUTION lett a Microsoft "Legeredményesebb Microsoft Dynamics NAV partnere" (prim)
A rEVOLUTION Software a 2007-es évben a teljes Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) értékesítés összértékében, valamint az új NAV eladások értékét tekintve is első lett a hazai partnerek közül, amit a Microsoft 2005 és 2006 után 2007-ben is Kiváló Partneri címmel jutalmazott. A vállalat teljes Dynamics NAV árbevétele 2007-ben 307 millió forint volt, ami 109%-os növekedést jelent a…
febr. 22
11:32
GDC 2008: Bionic Com, Far Cry 2 és GTA 4 videók (Gamekapocs)
A Gamersyde három remek videót szállított nekünk a GDC-ről. A Bionic Commando és a Far Cry 2 kamerás gameplay anyag, míg a GTA egy új trailert kapott!
febr. 22
11:37
[GDC] Far Cry 2 - vihar a szavannán (x360,ps3,pc) (Gamer365)
A Ubisoft műhelyében készülő Far Cry 2-ről ezidáig csak a szerencsésebbek láthattak tényleges ingame anyagot, a GDC jóvoltából azonban most a nagyközönség is megpillanthatja a játékot.
febr. 22
11:37
Friss mobil árlisták: új páros akciók (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
febr. 22
11:48
Japán szoftvereladások (ps2,ps3,wii,psp,nds) (Gamer365)
Ismét a Super Smah Bros Brawl végzett az aktuális japán szoftvereladási lista élén, miközben néhány új belépővel gazdagodott a felsőház: két új randiszimulátor is érkezett.
febr. 22
11:58
Kábel a rengetegben: az APC az elavult megoldások ellen (MaHu)
Az APC, az energiaellátási és hűtési megoldások piacvezető szállítója kábel-versenyt hirdet, hogy felhívja a figyelmet az elavult adatközponti megoldásokra. A pályázatra az adatközpontokban található felhalmozódó kábelekről vár fotókat az APC.
febr. 22
11:59
III Magyarországi Mobil Konferencia (prohardver)
Idén április 22.-én immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Mobil Konferencia, amelyen kiderül vajon hova fejlődik a mobiltelefonos fizetés – mit hoz a jövő?

Keresés