2008. február 14. csütörtök

febr. 14
0:04
Az érinthetetlenek - az MWC 3. napja (PCWorld)
Kicsit talán enyhült a tömegnyomor a Mobile World Congress mai, utolsó előtti napján, ezért kicsit felszabadultabban lehetett nézelődni, kérdezősködni. Csak éppen megfogni, kézbe venni nem engedték a legjobban várt modelleket.
febr. 14
0:25
(Hírek) Shadowgrounds Survivor demó (PC Guru)
Nem minden történet ér véget szépen, s némelyik véget sem ér igazán. A Shadowgrounds túlélői valójában még nem is élték túl az egészet: a harc folytatódik.
febr. 14
0:38
Minden várakozást felülmúlt a Synergon-negyedév (terminal)
A bravúros utolsó negyedévnek köszönhetően a 2006-os 780 milliós forintos veszteség után 490 millió forintos nyereségről számolhatott be a Synergon. Valamennyi tagvállalat teljesítménye pozitív volt.
febr. 14
0:54
Turok nyereményjáték (Gamer365)
Új hét, új nyereményjáték, ezúttal a nemrégiben megjelent Turok-ra koncentrálunk vele. Az ügymenet a szokásos: a játék három héten keresztül fut, lesz sok kérdésünk, tessék ügyesen válaszolni, a sok jó válasz az esélyeket növeli a végső nagy sorsolásánál.
febr. 14
1:10
Instant makeup - szemfestés 3 mp alatt (Pazar Cuccok)
A hagyományos szemfestés meglehetős gyakorlatot és időt igényel, amire nem minden buli előtt van idő, sőt kell hozzá egy halom drága kellék is. Az egymáshoz passzoló színeket sem egyszerű ...
febr. 14
1:26
Heti Kultplay: Geotermikus gombák San Francisco felett (Pazar Cuccok)
Ilyen a világ egyik legizgalmasabb városának jövőképe (ilyen, amikor egy városnak van jövőképe): több ezer kilométeres, hidrogéncső-hálózat a föld alatt a járművek tankolásához, organikus ...
febr. 14
1:48
Elektronikus családorvosi vizit (SG)
Egyes amerikai egészségbiztosítók már ugyanúgy kifizetik a családorvosi vizitet, ha a beteg és a doktor csak elektronikus úton találkozik, mintha az orvosi rendelőben ténylegesen megtörtént volna a vizsgálat.
febr. 14
1:52
"Putyin" love story Valentin-napra (SG)
Valentin-napkor, azaz csütörtökön kezdik Oroszországban árusítani a Csók a nyilvánosság kizárásával című DVD-t, amelynek főszereplői kísértetiesen hasonlítanak Vlagyimir Putyin orosz államfőre, s hitvesére, Ljudmilára.
febr. 14
1:59
Honlapkészítésben is jók az „állati nyomozók” (prohardver)
Eredményhirdetéssel tegnap zárult a diákok számára meghirdetett „Ne vedd, védd!” környezetvédelmi pályázat.
febr. 14
2:10
Online tíz­paran­csola­tot akarnak a német fogyasztóvédők (SG)
A Német Fogyasztóvédelmi Központok Szövetsége jelentős mértékben, külön szabályozással korlátozná a vállalatok adatéhségét. Az adatvédelmi biztos a gazdaság mellett az államot is kritizálta.
febr. 14
2:14
(Letöltések) Jack Keane demonstráció (PC Guru)
Angliában vagyunk, a gyarmatosítás korában. Jack Keane, a mindig csóró szerencsevadász bevállal egy egyszerűnek tűnő melót: feladata egy korabeli James Bond ismeretlen szigetre való eljuttatása. Ám, ahogyan azt már megszokhattuk, valami balul sül el, Keane kapitány pedig ott találja m (...)
febr. 14
2:14
Apasági kereset internetes szexárverés után (SG)
Kötelezte egy német bíróság azt az internetes oldalt, amelyen egy nő szexaukción árulta a bájait, hogy adja meg az árverésen nyertes hat férfi nevét, miután a nő egyiküktől teherbe esett, és meg akarja tudni, melyikük a gyermek apja.
febr. 14
2:49
Webkamerákkal figyelik a sztrádákat (SG)
Több mint ötven webkamera vizsgálja majd az autópálya-szakaszok forgalmát egy uniós, baleset-megelőzést célzó program keretében. A kamerák közül 22 már működik, a továbbiak beszerzésére pályázatot írt ki az ÁAK.
febr. 14
2:59
Samsung SGH-U900 - arcfelismerő funkcióval (SG)
Az Ultra Edition sorozatba tartozó újabb készüléket mutatott be a Mobil Világkongresszuson a dél-koreai elektronikai konszern.
febr. 14
3:03
Az EA folytatja (SG)
Nem meglepő módon az egyik legnagyobb szofverkiadó, az Electronic Arts tovább folytatja idei sikerjátékait.
febr. 14
3:10
Siker a Devil May Cry 4 (SG)
Nem meglepő a ma érkezett hír, miszerint a Capcom legújabb játéka, a next-gen konzolokra már megjelent Devil May Cry 4 komoly siker már most, premierje után egy héttel.
febr. 14
3:14
Elérhető a Firefox harmadik bétaverziója (SG)
Ugyan már letölthető a böngésző új bétaváltozata, azonban a szoftver a sok hibajavítás ellenére még közel sem tökéletes. A fejlesztők szerint stabilabb, gyorsabb, pontosabb és a felhasználóbarátabb lett.
febr. 14
3:18
Ujjlenyomatokat vennének az EU-ba érkezőktől (SG)
Újabb, ezúttal a határőrizeti rendszerrel kapcsolatos javaslatokkal állt elő Brüsszelben Franco Frattini, az Európai Unió igazságügyi biztosa, melyek elsősorban a bevándorlás kontrollját fokozzák.
febr. 14
6:19
Adobe CS3 oktatóvideók a szoftver.hu-n (MaHu)
Az Adobe gazdag szoftverkínálatát nem egyszerű kiismerni, de bűn nem igyekezni. Ebben segít most egy hazai weblap. A szoftver.hu új videósorozatának első részében az Adobe Photoshop CS3 leghasznosabb funkcióival ismerkedhetünk meg.
febr. 14
6:23
Hug T-shirt - távölelés térerőből (Pazar Cuccok)
A Hug Shirt -tel animgif-ek nélkül küldhetünk távölelést. A pólóban lévő szenzorok érzékelik az ölelés erejét , hőmérsékletét és a szívverés ritmusát és ugyanezt leképezik a póló párjában ...
febr. 14
7:40
Az iPhone-nal a legelégedettebbek a felhasználók (prim)
A ChangeWaveResearch friss felmérése szerint a mobiltulajdonosok közül az Apple iPhone-t birtoklók a legelégedettebbek készülékükkel, míg az index legvégén a Palm kullog.
febr. 14
7:42
16 GB-os Sony USB Memory Stick 31 Mb/s-os sebességgel (prim)
A Sony egy új Memory Stick USB Drive-ot dobott piacra Japánban, amely 16 GB tárhelyet és 31 megabit/s adatátviteli (olvasási) sebességet biztosít.
febr. 14
7:51
Canon: már 30 millió EOS fényképező (prim)
A Canon az EOS sorozatú filmes és digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek gyártása terén elérte a 30 milliós darabszámot. A digitális EOS készülékek népszerűségét bizonyítja, hogy csupán az elmúlt négy évben 10 millió darabot értékesítettek a termékekből.
febr. 14
8:01
Nagy dobás Barcelonában: itt az új csodatelefon? (MaHu)
Érintőképernyős okosmobil a barcelonai Mobile World Congress egyik legnagyobb sztárja. A készülék legalább olyan elegáns, mint az iPhone, és sokkal okosabb. Az Xperia X1 az érintőképernyő alól előhúzható qwerty-billentyűzettel is használható, és könnyű kezelést biztosít az optikai joystick meg a négygombos vezérlőfelület is.
febr. 14
8:07
'Reggelt! (GameStar)
Meg kell hagyni, eddig roppant izgalmasan alakult a hetünk. Nem is bánnánk, ha a folytatást is kellemes meglepetések jellemeznék.
febr. 14
8:17
Lyukas maradt a Firefox (Computerworld)
Egy holland programozó szerint a Firefox a múlt heti nagy foltozgatása ellenére is sérülékeny maradt.
febr. 14
8:18
Just Cause 2 - Nem lesz többjátékos mód (GameStar)
Rico Rodriguez, a macsó ügynök második alkalommal tér vissza, hogy szétrúgja pár diktátor fenekét.
febr. 14
8:34
Jó évet zárt a Synergon (terminal)
A Synergon Informatikai Nyrt. tavaly 327,79 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el. Ez közel 90 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményt.
febr. 14
8:36
Jó hangulatú Magyar Telekom jelentés (terminal)
Úgy sikerül pozitívban tartani a számokat, hogy az utolsó negyedévben számolták el az elbocsátási költségeket.
febr. 14
8:39
Gazdaságos üzenetbiztonság (Computerworld)
A Trend Micro ismertette az Osterman Research független kutatócég biztonsági termékekkel kapcsolatos felmérésének eredményét.
febr. 14
8:51
A legjobb Firefox-kiegészítők (prohardver)
Térképes, messengeres és a közösségi oldalakra koncentráló plug-inek állnak az élen.
febr. 14
9:17
Az első Red Alert 3 képek! (Gamekapocs)
A tegnap hivatalossá vált bejelentés után ma megérkeztek az első igazi, amúgy kiszivárogtatott képek a Command & Conquer: Red Alert 3-ból.
febr. 14
9:20
Hivatalosan is bemutatkozott az i-mate Ultimate 8502 (prohardver)
Szélsebes HSUPA és WLAN átvitelre képes QWERTY billentyűs okostelefonnal gazdagodott az Ultimate széria.
febr. 14
9:22
Dark Sector - Ausztrália nem kér belőle? (GameStar)
A dolgok jelenlegi állása szerint a déli kontinens játékosai nem ismerhetik meg legálisan a Digital Extremes játékát.
febr. 14
9:23
Hódít a netes flörtölés az üzenetküldőkön (prohardver)
A Windows Live által elvégzett vizsgálat megerősíti azt a mindennapos tapasztalatot, hogy a különféle messengereket leginkább csajozásra, pasizásra használják.
febr. 14
9:28
Electronic Arts - Játéközön várható! (GameStar)
Felbukkant egy hivatalos pdf fájl, mely a kiadó terveit, s jövőbeli címeit is a nyilvánosság elé tárja.
febr. 14
9:28
Synergon: 327,79 millió mérleg szerinti nyereség (prim)
A Synergon Informatikai Nyrt. az elmúlt évben 327,79 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el, ami mintegy 90 százalékkal haladja meg a 2006. évit.
febr. 14
9:34
Kis méret, alacsony fogyasztás - nagy siker? (terminal)
Az Ericsson úttörőnek számító, többszabványos rádió bázisállomásokat hoz forgalomba.
febr. 14
9:34
Telenor - 23 százalékos profitnövekedés (prim)
A Telenor norvég távközlési cége, amely a Pannon GSM tulajdonosa, 23 százalékkal növelte negyedik negyedévi adózott eredményét, több társult cége, köztük az ukrán Kyvstar eredményének köszönhetően.
febr. 14
9:36
Videóbemutató: Sony Ericsson Xperia X1 csúcsmobil (terminal)
Ezen a videón megtekinthető, hogy körülbelül hogyan is használható a gyakorlatban egy vadonatúj Sony Ericsson Xperia X1.
febr. 14
9:38
Samsung F480: érintőkijelzős multimédiás mobil (terminal)
A Samsung nem sokkal az F490 debütálása után egy nagyon hasonló készülékkel rukkolt elő.
febr. 14
9:39
Magyar Telekom: 20 százalékkal csökkent a nettó eredmény (prim)
A Magyar Telekom ma közzétette 2007. évi Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.
febr. 14
9:39
Ki veszi meg az AMD-t? (prohardver)
Egy elemző úgy tudja: hibás a Puma platform, ezért a legjobb lenne, ha az NVIDIA megvenné a céget. Mindennapi piaci pletykánk sorozat.
febr. 14
9:41
Sharp: Energiatakarékosság készenléti üzemmódban (prim)
A környezetvédelem az otthonunkban kezdődik, és ebben még a nappali készülékei is fontos szerepet játszhatnak. Minden forgalomban lévő Sharp LCD TV áramigénye készenléti állapotban kevesebb, mint 1 watt. Az LC-XL2E és LC-X20E sorozatok készülékei esetében ez az érték 0,5 watt alatt van.
febr. 14
9:44
God of War: édeshármas (psp) (Gamer365)
A God of War sorozat a felpörgetett brutalításon kívül mindig tartalmazott némi visszafogott szexet is - a PSP-re hamarosan megjelenő Chains of Olympus esetében sincs másképp. Videó.
febr. 14
9:47
Hackerképzés indul Magyarországon (pcforum.hu)
febr. 14
9:50
Aliens: Colonial Marines 2009-ben!!! (GameStar)
A legsikerültebb sci-fi horror univerzum lényei újfent elszabadulnak monitorainkon, s csak rajtunk múlik, ki győz.
febr. 14
9:50
Kitűzték a Hellraiser-remake premierjét (SG)
Mostanság egyre több klasszikus 70-es, 80-as évekbeli horror kap feldolgozást, s bár némelyek elég csúnyán besülnek, siker is akad, mely főleg az alacsony forgatási költségeknek köszönhető.
febr. 14
10:01
Szívesebben vallunk szerelmet online (MaHu)
A Windows Live Valentin napi felmérése során a megkérdezettek több mint fele állította, hogy szívesebben flörtöl interneten keresztül, mint élőszóban. Az internet, beleértve a Windows Live szolgáltatások európai - többek között magyar - felhasználóinak megkérdezésén alapuló felmérés az online udvarlási szokásokat vizsgálta.
febr. 14
10:03
Honlapkészítésben is jók az állati nyomozók (MaHu)
Végéhez ért a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oracle Hungary és a WWF Magyarország honlapkészítő pályázata, amely a "NE VEDD, VÉDD! Az állati nyomozó akcióban!" nevet viselte.

Keresés