2008. február 14. csütörtök

febr. 14
5:46
A miniszter, aki egyszerre két tárcát irányít (Infostart)
Németországban is gyakori eset, hogy egy tárcavezetőt a kancellár, vagy tartományi szinten a kormányfő más minisztérium vezetésével bízza meg. A keresztényszociális unió helyettes elnöke, Horst Seehofer például korábban egészségügyi miniszter volt, Angela Merkel kancellár kormányában pedig a mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi tárca birtokosa.
febr. 14
6:19
Fejbe lőttek egy orosz ügyészt (Népszava)
Lelőttek egy korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészt szerda este a dél-oroszországi Szaratovban.
febr. 14
6:36
Ma temetik a meggyilkolt Hezbollah-vezetőt (Népszava)
Bejrútban temetik el csütörtökön Emád Mugnije meggyilkolt Hezbollah-vezetőt, akivel pokolgép végzett Damaszkuszban, s a gyászszertartáson Haszan Naszrallah sejk, a síita párt vezetője mond beszédet.
febr. 14
7:24
Obama még nem érezheti nyeregben magát (Infostart)
Már átvette a vezetést Hillary Clinton előtt Barack Obama, hiszen a keddi Potomac-előválasztások után az illinoisi szenátornak több delegáltja van a nyári jelöltállító konvencióra, mint az egykori first ladynek. Bár Obama megállíthatatlannak tűnik, a keddi forduló után is maradt még legalább hét megválaszolatlan kérdés a választási kampánnyal kapcsolatban.
febr. 14
8:29
A volt kém vallomása: "a titkosszolgálat ölhette meg Diana hercegnőt" (Infostart)
Egy volt brit kém nem tartja kizártnak, hogy az angol elhárítás gyilkolhatta meg Diana walesi hercegnőt. Richard Tomlinson szerint az MI6 egy speciális lámpa segítségével vakíthatta el a hercegnő autóját vezető sofőrt, aminek következtében az egy oszlopnak hajtott az egyik párizsi alagútban.
febr. 14
8:41
Meg akarták ölni a Fülöp-szigeteki elnököt (HVG)
Az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő iszlám szélsőségesek merényletet terveztek Gloria Arroyo Fülöp-szigeteki elnök ellen, de a hatóságok ezt lefülelték.
febr. 14
8:46
Tom Lantost búcsúztatják az amerikai kongresszusban (MaHu)
Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar születésű amerikai képviselőt búcsúztatják a washingtoni kongresszusban.
febr. 14
8:46
Felszállás közben kigyulladt egy utasszálító gép (HVG)
Felszállás közben balesetet szenvedett és kigyulladt egy fehérorosz utasszállító repülőgép az örmény fővárosban, a rajta lévő 21 fő sérüléseket szenvedett - közölték a helyi hatóságok.
febr. 14
8:47
Iszlám szélsőségeseket fogott a spanyol rendőrség (Népszava)
A spanyol rendőrség őrizetbe vett csütörtökön Baszkföldön három embert, akit azzal gyanúsít, hogy egy iszlamista terrorista sejthez tartoznak - jelentette a Cadena Ser rádióadó.
febr. 14
8:47
Merre tovább? II. (Kitekintő)
A NATO 1990 óta állandó válságban van, és úgy tűnik, hogy helyzete napjainkban egyre gyorsabban romlik. Kérdés viszont, hogy mit hoz számára a jövő: teljes megújhodást vagy további stagnálást?
febr. 14
8:52
Adócsalással gyanúsítják a német posta elnökét (HVG)
Házkutatást tartott a rendőrség a német posta adócsalással gyanúsított elnökének irodájában és lakásában.
febr. 14
8:52
Merénylet készült a Fülöp-szigeteki elnök ellen (Népszava)
Az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő iszlám szélsőségesek merényletet terveztek Gloria Arroyo Fülöp-szigeteki elnök ellen, de a hatóságok saját állításuk szerint ezt lefülelték.
febr. 14
9:03
Izrael szigorít Mugnije halála miatt (Népszava)
Fokozott riadókészültségbe helyezték az izraeli biztonsági szolgálatok csütörtöktől az ország nagykövetségeit és más zsidó intézményeket, attól tartva, hogy támadás érheti azokat bosszúból a libanoni Hezbollah katonai vezetője, Emád Mugnije ellen végrehajtott gyilkos merényletért - közölték jeruzsálemi illetékesek.
febr. 14
9:20
Ünnepi szabadon bocsátás Türkmenisztánban (Népszava)
Szabadon engednek 1269 rabot Türkmenisztánban Gurbanguly Berdimukhammedov államfő amnesztiarendelete értelmében a február 19-én tartandó zászlóünnep alkalmából - jelentették be csütörtökön Asgabatban.
febr. 14
9:25
Fejbe lőttek egy ügyészt Oroszországban (HVG)
Lelőttek egy korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészt szerda este a dél-oroszországi Szaratovban.
febr. 14
9:34
Fokozott riadókészültség a zsidó intézményekben (Infostart)
Fokozott riadókészültségbe helyezték Izrael nagykövetségeit és más zsidó intézmények biztonsági szolgálatait. A hatóságok attól tartanak, hogy a libanoni Hezbollah hívei vezetőjük halála miatt támadást indítanak az izraeli közintézmények ellen.
febr. 14
9:36
Kuncze Gábor és Dobrev Klára búcsúzik Tom Lantostól (HVG)
Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar születésű amerikai képviselőt búcsúztatják a washingtoni kongresszusban.
febr. 14
9:52
Hat tipp utazástervezéshez (HVG)
Az interneten számtalan praktikus eszköz található, amelyek használatával utazásaink megtervezése sokkal könnyebbé válik. Akik nem ismerik ezeket, azoknak most bemutatunk néhányat. Még arra a sokakat érdeklő kérdésre is választ kaphatunk, hogy mi van a Föld túlsó oldalán, vagyis hol bukkannánk fel újra a felszínre, ha átfúrnánk magunk alatt a jó öreg planétánkat.
febr. 14
10:00
Ukrajnában nem lehetnek NATO bázisok (Kitekintő)
Ukrajna államfője, Viktor Juscsenko Moszkvában bejelentette, hogy Ukrajna kész törvényesen garantálni, hogy az országban nem lesznek katonai NATO bázisok.
febr. 14
10:42
Dix: a szigorú ellenőrzés nem állítja meg a bevándorlást (Népszava)
Német politikusok és adatvédelmi szakértők egyaránt elutasították Franco Frattini uniós bel- és igazságügyi biztos javaslatait a schengeni külső határok ellenőrzésének szigorítására.
febr. 14
10:50
A milliárdos rejtélyes halála: kormányutasítás vagy szívelégtelenség? (Infostart)
A brit rendőrség megkezdte a Londonban a napokban elhunyt grúz milliárdos, Badri Patarkacisvili halála körülményeinek vizsgálatát. A brit hatóság ugyanis gyanúsnak találja a leggazdagabb grúz halálát és attól tart, a férfit Alekszandr Litvinyenko néhai orosz titkosügynökhöz hasonlóan gyilkolták meg.
febr. 14
10:52
Nagy az érdeklődés Putyin sajtóértekezlete iránt (Népszava)
Vlagyimir Putyin orosz államfő csütörtökön a Kreml 14. épületének Kerek Termében, helyi idő szerint déli 12 órakor megkezdte elnöki minőségében az utolsó, sorrendben 7. éves sajtóértekezletét, minden eddigit felülmúló érdeklődés közepette.
febr. 14
10:52
Még a gyermekek ujjlenyomatára is kíváncsiak (Infostart)
Radikális biztonsági intézkedéseket vezetne be Brüsszel az Európai Unió védelme érdekében. Még a gyermekektől is ujjlenyomatot vennének, ha be- vagy kilépnek az unió területéről. Így akarják kiszűrni a nem kívánatos személyek belépését.
febr. 14
11:12
Robbantott a Danone (Napi)
febr. 14
11:19
Sorozatos éjjeli gyújtogatás Koppenhágában (HVG)
Már a negyedik egymást követő éjszaka folytatódtak a gyújtogatások Koppenhágában: autók és szemeteskonténerek kaptak lángra a csütörtökre virradó éjjel. A vandál akciók Nörrebróról átterjedtek a dán főváros más negyedeire és az ország további városaira is.
febr. 14
11:23
Több utas, több profit az Air France-nál (Napi)
febr. 14
11:24
A bioüzemanyag öngól lesz (Kitekintő)
Ha korlátozni akarjuk bolygónk felmelegedését, abszurd dolog átállítani az őstermészetet bioüzemanyagok termelésére.
febr. 14
11:25
Tehetetlen a rendőrség a koppenhágai gyújtogatókkal szemben (Népszava)
Már a negyedik egymást követő éjszaka folytatódtak a gyújtogatások Koppenhágában: autók és szemetes konténerek kaptak lángra a csütörtökre virradó éjjel, s a nyilvánvalóan bevándorló fiataloknak tulajdonítható vandál akciók Nörrebróról átterjedtek a dán főváros más negyedeire és az ország további városaira is.
febr. 14
11:34
Negyedik napja folyatódnak a gyújtogatások Koppenhágában (MaHu)
Már a negyedik egymást követő éjszaka folytatódtak a gyújtogatások Koppenhágában: autók és szemetes konténerek kaptak lángra a csütörtökre virradó éjjel, s a nyilvánvalóan bevándorló fiataloknak tulajdonítható vandál akciók Nörrebróról átterjedtek a dán főváros más negyedeire és az ország további városaira is.
febr. 14
11:44
Magyar szálai is lehetnek a 11 milliárdos szlovákiai kokainfogásnak (Infostart)
Valószínű, hogy magyarországi szálai is vannak annak hatalmas szlovákiai drogfogásnak, melyről szerdán tájékoztatott a pozsonyi rendőrség. Dunaszerdahelyen az egyik vámraktárban csaknem 164 kg kokaint foglaltak le.
febr. 14
12:01
A Chrysler eladása jót tett a Mercinek (Napi)
febr. 14
12:04
Putyin válaszlépésekkel fenyeget a rakétapajzs ellen (Népszava)
Oroszország nem akarja rakétáit sem Ukrajnára, sem Csehországra, sem Lengyelországra irányítani, de idejében figyelmeztet: amennyiben ott olyan fegyverzet vagy támaszpontok jelennek meg, amelyeket az orosz szakértők az orosz nemzetbiztonságot veszélyeztetőnek ítélnek, akkor kénytelen lesz megfelelő válaszlépéseket tenni - mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök egy újságírói kérdésre…
febr. 14
12:23
Az Havas másfél milliárdnál tart (Napi)
febr. 14
12:25
Mégis van vevő a Yahoo-ra? (Napi)
febr. 14
12:28
Erős földrengés Görögországban (orientpress)
A Richter-skála szerinti 6.5 és 7.3-as fokozat közötti földrengés rázta meg Görögország déli részét. Egyelőre nem tudni, milyen következményekkel járt az erős földmozgás a Peloponészoszi-félsziget térségében, mely egy szemtanú elmondása szerint 15 másodpercig tartott.
febr. 14
12:28
"Nem lesz fegyveres beavatkozás Koszovóban" (Infostart)
A biztonságpolitikai szakértő szerint nem várható szerb katonai beavatkozás Koszovóban, ha a többségében albánok lakta szerbiai tartomány egyoldalúan kikiáltja függetlenségét. Nógrádi György az InfoRádiónak azt mondta: az elmúlt napok eseményei arra utalnak, hogy Oroszország sem tudja, és nem is akarja megakadályozni Koszovó kiválását.
febr. 14
12:30
Szerves molekulát találtak a Naprendszeren kívül (HVG)
Először találtak a Naprendszeren kívül szerves molekulákat egy óriásbolygón. A kutatók szerint a több száz fokos légköri hőmérsékletben a metán nem utalhat életre, de a felfedezés határozott lépés a Földhöz hasonló világok légköri elemzése felé - írja a New Scientist.
febr. 14
12:39
Ezer fő hullik a brókercégnél (Napi)
febr. 14
12:51
Összecsapások várhatóak Libanonban? (orientpress)
Többezer ember lepte el Bejrút utcáit, hogy a három éve merényletben elhunyt miniszterelnökre, Rafik Haririre emlékezzenek. Pár óra múlva kezdődik a közelben Emád Mugnije, a libanoni Hezbollah egyik vezetőjének temetése, akivel bombamerénylet végzett kedden.
febr. 14
12:52
Erős földrengés volt Görögországban (HVG)
Erős fölrengés rázta meg Görögország déli részét. Esetleges áldozatokról, anyagi kárról egyelőre nem érkezett jelentés.
febr. 14
13:07
Milliós sztrájk Németországban (Infostart)
Németországban a közalkalmazottak csütörtökön figyelmeztető sztrájkba léptek, hogy nagyobb nyomatékot adjanak béremelési követelésüknek.
febr. 14
13:13
London díszpolgára lett a magyar nagykövet (Infostart)
Kossuth Lajos és Habsburg Ottó után a nagy-britanniai magyar nagykövetasszony, Czakó Borbála is felkerült London díszpolgárainak a listájára. A díszpolgári eskütételre szerda délután a Cityben, az ősi Viaszgyertyaöntő Céh székházában került sor.
febr. 14
13:14
Slota küzd Fico euroszocialista tagságáért (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő és Ján Slota SNS-elnök közösen írtak levelet Poul Nyrup Rasmussennek, az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnökének.
febr. 14
13:29
Erős földrengés rázta meg Görögországot (Infostart)
Erős fölrengés volt csütörtökön Görögország déli részén. Esetleges áldozatokról, anyagi kárról egyelőre nem érkezett jelentés.
febr. 14
13:45
Növelte profitját a szeszóriás (Napi)
febr. 14
14:22
Átverés az online hirdetés? (HVG)
Új tanulmány látott napvilágot az online hirdetések sikerességével kapcsolatban Amerikában. A vizsgálat szerint az átkattintások felét az internetezők egy nagyon kis százaléka végzi el, a kialakult kép nem reprezentatív, s még csak összefüggés sincs a cégarculat pozitív változása és a kattintások száma között.
febr. 14
14:22
Boszniai elvesztette a daytoni békeszerződés eredetijét (Népszava)
Eltűnt a boszniai államelnökség levéltárából az 1992 és 1995 közötti boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződés eredeti példánya. Zeljko Komsic, a boszniai államelnökség feje csütörtökön tájékoztatta a médiát arról, hogy a rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását.
febr. 14
14:33
Áll a bál Csehországban (Népszava)
Kölcsönös vádaskodások és fenyegetőzések jellemzik a cseh belpolitikai színteret egy nappal a pénteki, megismételt államfőválasztás előtt.
febr. 14
14:41
Átkutatták a Deutsche Post irodáit, vizsgálat a vezér ellen (Napi)
febr. 14
14:44
Hibás Saab-ok (HVG)
A Saab Németországban 22 limuzint és kombit hív (9-3-as modell) vissza a kézifék meghibásodása miatt. Hazai visszahívási akcióról nem tudunk. (Szóljon hozzá!)

Keresés