2008. február 27. szerda

febr. 27
6:47
"Mi nem siránkozunk, mert ilyen a kampány" (Infostart)
Éles, ugyanakkor kulturált volt az amerikai demokrata elnökjelöltségért harcoló Hillary Clinton és Barack Obama clevelandi vitája. A két szenátor húszadik alkalommal csapott össze a televízió nyilvánossága előtt.
febr. 27
7:15
Kínos hallgatás: a magyar diplomácia titkolja az amerikai figyelmeztetést (Infostart)
Az Egyesült Államok továbbra is a Nabucco projekt támogatására ösztönzi Magyarországot - mondta Matt Bryza amerikai helyettes külügyi államtitkár, aki az ügyben megbeszéléseket folytatott a magyar kormány képviselőivel.
febr. 27
7:26
Kínos helyzetben Obama - korrupciós perben forog a neve (Infostart)
Korrupció és csalás gyanúja árnyékolja be Barack Obama kampányát. Nincs ugyanis kizárva, hogy közvetve köze van chicagói házvásárlásának ahhoz a pénzhez, amelyet egy brit-iraki milliárdos adott kölcsön az egyik régi munkatársának, aki korrupció vádjával áll bíróság előtt.
febr. 27
8:05
A Déli-áramlat magyar fordulata: új gáz érkezik (Kitekintő)
Dimitrij Medvegyev Budapestre érkezve sikeres tárgyalást tudhat maga mögött: Budapest csatlakozik a Déli-áramlat projekthez, amelyhez eddig többek között Olaszország és Ausztria adta nevét.
febr. 27
8:27
"Nem kívánom, hogy megkínozzák vagy megöljék" (Infostart)
Zokogott, amikor visszatért a parancsára elkövetett gyilkosságok helyszínére a vörös khmer kivégzőparancsnok, Kaing Guek Eav. Az általa vezetett S-21 börtönben és kínzóközpontban nagyjából 15 ezer embert öltek meg.
febr. 27
8:34
Oroszország válaszúton: verekedő jelöltek (Kitekintő)
A választásig hosszú út vezetett. Mindenki főszerepet akart játszani egy olyan darabban, ahol már ki voltak osztva a szerepek.
febr. 27
9:40
Fejlemény Wass-ügyben (Kitekintő)
Várhatóan március 10-én derül ki, elfogadja-e a Kolozs megyei ítélőtábla Kincses Előd ügyvéd Wass Albert rehabilitációját célzó per-újrafelvételi kérelmét.
febr. 27
10:10
A következő célpont a Vajdaság (Infostart)
Már nyilvánosan és hivatalosan is elhangzanak olyan kijelentések, hogy Koszovó után a Vajdaság következik. A háborús bűnök vádjával a hágai börtönben ülő Vojiszlav Seselj szerb radikális pártjának egyik vezetője arra figyelmeztetett, hogy Koszovú utáni következő lépés a Vajdaság elszakadása lehet. A vajdasági pártok határozottan elutasítják, és provokációnak minősítik az elhangzott kijelentést.
febr. 27
10:27
Meghalt a piszkos háború egyik fontos tanúja: megölték? (Infostart)
Argentínában holtan találták a kulcstanúját annak a pernek, amely a "piszkos háború" évei alatt a politikai foglyoktól elvett, majd örökbeadott gyerekek sorsával függ össze.
febr. 27
10:43
Újra gyilkol az orosz maffia (Infostart)
"A bűnözés új hulláma csapott le Oroszországra"- ezekkel a drámai szavakkal hívta fel a figyelmet Jurij Csajka legfőbb ügyész arra, hogy ismét növekszik a maffiához köthető leszámolások száma. A leginkább az 1990-es évek maffia-háborúira emlékeztető gyilkosságok veszélyeztethetik a most leköszönő Vlagyimir Putyin elnöksége alatt az országban kialakult stabilitást.
febr. 27
10:57
Libanon az összeomlás szélén (Kitekintő)
Bejrútban ismét elhalasztották a köztársasági elnök megválasztását, ezzel már november óta nincs államfője az országnak. A helyzet az állam összeomlásával fenyeget.
febr. 27
12:14
Máris bánják a németek Koszovó elismerését? (Kitekintő)
Ugyan Németország látszólag simán, már múlt szerdán elismerte Koszovó függetlenségét, a nagykoalícióban most mégis "áll a bál" a döntés miatt.
febr. 27
12:42
Slota: Orbán "nagymagyar soviniszta, ultranacionalista" (Kripto Akadémia)
A magyarellenességéről ismert Ján Slota szlovák pártvezető kész Budapestre utazni, hogy valamelyik televízió esetleges felkérése nyomán az Orbán Viktor politikájában megtestesülő "veszélyekre" hívja fel a magyar választópolgárok figyelmét.
febr. 27
13:09
Összeül a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (Kitekintő)
„Néhány évvel ezelőtt, a szervezet létrehozatalakor abból indultunk ki, hogy sokkal nagyobb az esélyünk a magyar önrendelkezés képviseletére, ha Kárpát-medencei szinten összefogunk. Most ismét kedvező alkalom mutatkozik erre" — fejtette ki Tőkés László.
febr. 27
14:04
Népuralom jön, vagy káosz? (168 Óra Online)
Pervez Musarraf államfő pártjának katasztrofális választási veresége után is kérdés, hogy Pakisztán elindul-e a demokrácia útján. [Dátum: 2008. 02. 27. 00:00]
febr. 27
14:30
Orosz siker Szerbiában (Kitekintő)
Oroszország hétfőn végérvényesen megerősítette szövetségét Szerbiával, s az együttműködés megpecsételéseként egyúttal aláírták a Déli Áramlatról szóló megállapodást is.
febr. 27
15:13
Fordulat a tőketerebesi erőmű ügyében (Infostart)
Már Szlovákiában is komoly vita és ellenállás bontakozott ki a Tőketerebesre tervezett, széntüzelésű erőmű kapcsán - mondta az InfoRádióban a magyar környezetvédelmi tárca vezetője. Fodor Gábor elmondta: már a szlovák gazdasági tárca vezetője is elutasította a beruházást.
febr. 27
15:43
Szabadon a több, mint 200 embert megölő terrorista (Kripto Akadémia)
Megszökött szingapúri börtönéből szerdán Mas Selamat Kastari, a Jemaah Islamiyah délkelet-ázsiai terrorhálózat feltételezett helyi vezetője - közölték a szingapúri hatóságok. A Jemaah Islamiya számlájára írják egyebek közt azokat a robbantásokat, amelyek 202 ember, többségében külföldi turista halálát okozták 2002-ben az indonéziai Bali szigetén.
febr. 27
15:51
Kongatják a vészharangot: teljesítőképességük határán vannak az erőművek (Infostart)
Megkongatták a vészharangot Németországban az áramszolgáltatók, mert szerintük a jelenlegi erőművek elérkeztek teljesítőképességük határára, és ha a nyár ismét tartós hőséggel jár majd, az áramszolgáltatás akadozásával kell számolni.
febr. 27
16:52
EP képviselők panamáit fedezték fel (Kitekintő)
Egyes EP-képviselők visszaéltek azokkal az összegekkel, melyeket máskülönben asszisztensek alkalmazására kellett volna költeniük.
febr. 27
16:56
Kína keményen küzd az olimpiai szmog ellen (Infostart)
Radikális lépéseket jelentett be Kína azért, hogy javítsa a levegőminőséget a pekingi olimpia idejére. A kínai fővárosban jelenleg mindennapos a szmog, ami aggodalommal tölti el a sportolókat és a szurkolókat egyaránt. Közben szokatlanul nyíltan bírálja a központi kormányt néhány Pekingtől távolabbi tartomány illetékese, akik szerint például gyárakat kell bezárni az olimpia miatt.
febr. 27
18:07
Az év végére városlakó lesz minden második ember (Infostart)
Az év végén már minden második ember városban lakik majd, a század közepére pedig az emberiség hetven százaléka lesz városi az ENSZ legutóbbi előrejelzése alapján.
febr. 27
18:26
A románok egyharmadának nincs vezetékes vize (Kripto Akadémia)
A románok egyharmadának nincs vezetékes vize és csatornája - közölte szerdán Korodi Attila. Románia környezetvédelmi és fenntartható fejlődési minisztere hangsúlyozta, hogy országának jelentős összegeket kell arra fordítania, hogy felszámolják e területen a lemaradást a többi európai uniós tagállamhoz képest.
febr. 27
18:47
London, bosszú, szerelem (Kitekintő)
"...egy bizonyos Sweeney Todd-sztori, melyben a sokaknak oly kedves J.D. egy sorozatgyilkost alakít, azt is a 19. századi London hangulatát sugárzó díszletek között."
febr. 27
19:31
Bécsben tartja alakuló ülését a Koszovó fölött ellenőrzést gyakorló nemzetközi csoport (Kripto Akadémia)
Az osztrák fővárosban tartja alakuló ülését csütörtökön a függetlenné vált Koszovó fölött ellenőrzést gyakorló Nemzetközi Irányító Csoport. Az angol elnevezése (International Steering Group) után ISG-nek rövidített testület küldetése az lesz, hogy felügyelje az ENSZ-főtitkár volt koszovói megbízottja, a finn Martti Ahtisaari által tavaly előterjesztett terv végrehajtását. Az alkotója nevét viselő…
febr. 27
20:17
Horror a nevelőintézetben: "Nehéz elképzelni borzalmasabb bűntetteket" (Infostart)
A hatóságok kiterjesztették a nagy-britanniai Jersey szigetén egy volt javítóintézetnél megkezdett kutatást, miután szombaton előkerült egy valószínűleg megerőszakolt, majd legyilkolt gyermek koponyacsontja.
febr. 27
20:27
Meghalt egy izraeli egy palesztin rakétatámadásban (Kripto Akadémia)
Életét vesztette szerdán egy izraeli a zsidó állam déli részén egy palesztin rakétatámadásban - közölték orvosi források. A Gázai övezetből indított rakéta telibe talált Szderót városában egy oktatási intézményt, és egy személy meghalt a becsapódás következtében - jelentette a Magen David Adom, azaz a Vörös Dávid-csillag izraeli mentőszolgálat. A nap folyamán tizenöt rakétát lőttek Gázából…
febr. 27
21:01
A gazdák új himnusza: Állj ki a sonkád mellett! - hallgassa meg! (Infostart)
Az anyagi problémákkal küzdő brit sertéstartók Londonban gyűltek össze, hogy megvitassák a kiutat és - egyáltalán nem mellékesen - felvegyék himnuszukat. Nem kizárt, hogy a kissé bumfordi, az interneten meghallgatható Stand by Your Ham (Állj ki a sonkád mellett!) sláger lesz.
febr. 27
21:39
Romney még visszatérhet az elnökválasztási küzdelembe (Kripto Akadémia)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó még visszatérhet az amerikai elnökválasztási küzdelembe, esetleg alelnökjelöltként - hangzott el a Fox News hírtelevízióban szerdán. Mitt Romney a február 5-i szuperkedd után jelentette be, hogy "felfüggeszti" republikánus elnökjelölti kampányát.
febr. 27
21:50
Mire jók a brit rendőrök? (Infostart)
Jó kereset, szabadabb életforma - ezek miatt költöznek a lengyelek szép számmal Nagy-Britanniába. A rendőrségről és a rendőrökről azonban úgy gondolják: nem állnak a helyzet magaslatán. Ha problémájuk van, azt lengyel magándetektívekkel nyomoztatják ki.

Keresés