2008. február 27. szerda

febr. 27
6:47
"Mi nem siránkozunk, mert ilyen a kampány" (Infostart)
Éles, ugyanakkor kulturált volt az amerikai demokrata elnökjelöltségért harcoló Hillary Clinton és Barack Obama clevelandi vitája. A két szenátor húszadik alkalommal csapott össze a televízió nyilvánossága előtt.
febr. 27
6:59
Washington továbbra is a Nabucco támogatására ösztönzi Budapestet (MaHu)
Az Egyesült Államok továbbra is a Nabucco projekt támogatására ösztönzi Magyarországot - mondta el az MTI-nek Matt Bryza amerikai helyettes külügyi államtitkár, aki az ügyben kedden folytatott megbeszéléseket a magyar kormány képviselőivel.
febr. 27
7:15
Kínos hallgatás: a magyar diplomácia titkolja az amerikai figyelmeztetést (Infostart)
Az Egyesült Államok továbbra is a Nabucco projekt támogatására ösztönzi Magyarországot - mondta Matt Bryza amerikai helyettes külügyi államtitkár, aki az ügyben megbeszéléseket folytatott a magyar kormány képviselőivel.
febr. 27
7:26
Kínos helyzetben Obama - korrupciós perben forog a neve (Infostart)
Korrupció és csalás gyanúja árnyékolja be Barack Obama kampányát. Nincs ugyanis kizárva, hogy közvetve köze van chicagói házvásárlásának ahhoz a pénzhez, amelyet egy brit-iraki milliárdos adott kölcsön az egyik régi munkatársának, aki korrupció vádjával áll bíróság előtt.
febr. 27
7:37
Így keresik magukat rongyosra a fapadosok – már amelyik (HVG)
Az európai repülési piac pezseg, s ennek egyik legfőbb oka, hogy a „fapados” légitársaságok egyre nagyobb helyet követelnek maguknak a kontinens egén és repterein. Az újraosztási játszmában komoly magyar érdekeltségek is megjelentek, méghozzá nyerő eséllyel. (2 hozzászólás)
febr. 27
7:48
Földrengés rázta meg Nagy-Britannia több részét (MaHu)
A Richter-skála szerinti 4,7 fokozatú földrengés rázta meg szerdán hajnalban Nagy-Britannia több részét. Áldozatokról, komolyabb károkról nem szólnak a jelentések.
febr. 27
8:05
A Déli-áramlat magyar fordulata: új gáz érkezik (Kitekintő)
Dimitrij Medvegyev Budapestre érkezve sikeres tárgyalást tudhat maga mögött: Budapest csatlakozik a Déli-áramlat projekthez, amelyhez eddig többek között Olaszország és Ausztria adta nevét.
febr. 27
8:16
Hátborzongató történet - megerőszakolt intézeti gyerekek holttestei után kutatnak (MaHu)
Nagyszabású kutatóakció indult a nagy-britanniai Jersey szigetén egy volt javítóintézetnél, ahol szombaton előkerült egy valószínűleg megerőszakolt, majd legyilkolt gyermek koponyacsontja.
febr. 27
8:27
"Nem kívánom, hogy megkínozzák vagy megöljék" (Infostart)
Zokogott, amikor visszatért a parancsára elkövetett gyilkosságok helyszínére a vörös khmer kivégzőparancsnok, Kaing Guek Eav. Az általa vezetett S-21 börtönben és kínzóközpontban nagyjából 15 ezer embert öltek meg.
febr. 27
8:33
Jersey réme volt a Mikulás. Gyerekek maradványait keresik (HVG)
Nagyszabású kutatóakció indult a nagy-britanniai Jersey szigetén egy volt javítóintézetnél, ahol szombaton előkerült egy valószínűleg megerőszakolt, majd legyilkolt gyermek koponyacsontja.
febr. 27
8:34
Oroszország válaszúton: verekedő jelöltek (Kitekintő)
A választásig hosszú út vezetett. Mindenki főszerepet akart játszani egy olyan darabban, ahol már ki voltak osztva a szerepek.
febr. 27
8:54
Medvegyev budapesti vizitje újabb Gazprom-diadal (HVG)
A Gazprom újabb győzelmet aratott Európa irányába: az utolsó pillanatig hiányzó láncszem, Budapest csatlakozásával véglegessé vált a Déli Áramlat gázvezetékben részt vevő államok sora, és így már nem rémisztő a Gazprom számára a Nabucco vezeték konkurenciája – írta a Nyezaviszimaja Gazeta.
febr. 27
9:16
Több ezren vettek részt a megégett szerb fiú temetésén (MaHu)
Több ezren vettek rész kedden Újvidéken annak a szerb fiatalembernek a temetésén, aki Koszovó függetlenné nyilvánítását követő zavargások idején bennégett az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségén.
febr. 27
9:18
Éles, de kulturált volt a vita Obama és Clinton között (MaHu)
Éles, ugyanakkor kulturált volt az amerikai demokrata elnökjelöltségért harcoló Hillary Clinton és Barack Obama kedd esti clevelandi vitája. A két szenátor 20. alkalommal csapott össze a televízió nyilvánossága előtt.
febr. 27
9:22
Felturbózták a turbógyárat (Napi)
febr. 27
9:22
„A muzulmánok nem utálják a szabadságot és a demokráciát” (HVG)
Az iszlám hit nem azonos a szélsőségességgel és az Amerika-ellenességgel – erősíti meg az a közvélemény-kutatás, amelyet hat év alatt a világ mintegy negyven országában végeztek el.
febr. 27
9:40
Fejlemény Wass-ügyben (Kitekintő)
Várhatóan március 10-én derül ki, elfogadja-e a Kolozs megyei ítélőtábla Kincses Előd ügyvéd Wass Albert rehabilitációját célzó per-újrafelvételi kérelmét.
febr. 27
9:43
Márciustól nyugisabban lehet tőzsdézni (Napi)
febr. 27
9:59
Az olcsó gáz esete a sárga csekkel (Napi)
febr. 27
10:10
A következő célpont a Vajdaság (Infostart)
Már nyilvánosan és hivatalosan is elhangzanak olyan kijelentések, hogy Koszovó után a Vajdaság következik. A háborús bűnök vádjával a hágai börtönben ülő Vojiszlav Seselj szerb radikális pártjának egyik vezetője arra figyelmeztetett, hogy Koszovú utáni következő lépés a Vajdaság elszakadása lehet. A vajdasági pártok határozottan elutasítják, és provokációnak minősítik az elhangzott kijelentést.
febr. 27
10:21
Libanon nagy bajban van (orientpress)
Bejrútban ismét elhalasztották a köztársasági elnök megválasztását, ezzel már november óta nincs államfője az országnak. A helyzet az állam összeomlásával fenyeget.
febr. 27
10:27
Meghalt a piszkos háború egyik fontos tanúja: megölték? (Infostart)
Argentínában holtan találták a kulcstanúját annak a pernek, amely a "piszkos háború" évei alatt a politikai foglyoktól elvett, majd örökbeadott gyerekek sorsával függ össze.
febr. 27
10:43
Újra gyilkol az orosz maffia (Infostart)
"A bűnözés új hulláma csapott le Oroszországra"- ezekkel a drámai szavakkal hívta fel a figyelmet Jurij Csajka legfőbb ügyész arra, hogy ismét növekszik a maffiához köthető leszámolások száma. A leginkább az 1990-es évek maffia-háborúira emlékeztető gyilkosságok veszélyeztethetik a most leköszönő Vlagyimir Putyin elnöksége alatt az országban kialakult stabilitást.
febr. 27
10:50
Hat palesztin halt meg az izraeli légi csapásokban (HVG)
Öt palesztin meghalt és kettő megsebesült egy gépkocsi elleni izraeli légi csapásban a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban. Előzőleg el-Bureidzs menekülttábor közelében az Iszlám Dzsihád egyik fegyveresét ölte meg egy légitámadás.
febr. 27
10:57
Libanon az összeomlás szélén (Kitekintő)
Bejrútban ismét elhalasztották a köztársasági elnök megválasztását, ezzel már november óta nincs államfője az országnak. A helyzet az állam összeomlásával fenyeget.
febr. 27
11:50
Az elmúlt 25 év legnagyobb földrengése csapott le Angliára és Wales-re - Videó (orientpress)
Az elmúlt negyed évszázad legnagyobb erejű földrengése rázta meg Nagy-Britanniát. Anglia és Wales egyes részeiben lehetett érezni a 4,7-es fokozatú rengéseket (mások szerint a rengések a Richter skála szerinti 5,2-es erősségű volt).
febr. 27
12:14
Máris bánják a németek Koszovó elismerését? (Kitekintő)
Ugyan Németország látszólag simán, már múlt szerdán elismerte Koszovó függetlenségét, a nagykoalícióban most mégis "áll a bál" a döntés miatt.
febr. 27
12:42
Slota: Orbán "nagymagyar soviniszta, ultranacionalista" (Népszava)
A magyarellenességéről ismert Ján Slota szlovák pártvezető kész Budapestre utazni, hogy valamelyik televízió esetleges felkérése nyomán az Orbán Viktor politikájában megtestesülő "veszélyekre" hívja fel a magyar választópolgárok figyelmét.
febr. 27
12:45
Szeszélyes időjárás csütörtökön (HVG)
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2, 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10, 15 fok között valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
febr. 27
12:50
Rekordbüntetés a Microsoftnak (Napi)
febr. 27
13:09
Összeül a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (Kitekintő)
„Néhány évvel ezelőtt, a szervezet létrehozatalakor abból indultunk ki, hogy sokkal nagyobb az esélyünk a magyar önrendelkezés képviseletére, ha Kárpát-medencei szinten összefogunk. Most ismét kedvező alkalom mutatkozik erre" — fejtette ki Tőkés László.
febr. 27
14:04
Népuralom jön, vagy káosz? (168 Óra Online)
Pervez Musarraf államfő pártjának katasztrofális választási veresége után is kérdés, hogy Pakisztán elindul-e a demokrácia útján. [Dátum: 2008. 02. 27. 00:00]
febr. 27
14:17
Tüntetők másztak fel a londoni parlament tetejére (HVG)
A demonstrálók a heathrow-i repülőtér bővítése ellen tiltakoznak.
febr. 27
14:30
Orosz siker Szerbiában (Kitekintő)
Oroszország hétfőn végérvényesen megerősítette szövetségét Szerbiával, s az együttműködés megpecsételéseként egyúttal aláírták a Déli Áramlatról szóló megállapodást is.
febr. 27
14:39
Kilóra vennék meg a finomítókat (Napi)
febr. 27
14:45
Aggodalmat keltő nemzeti ételt visz magával a koreai űrhajós (HVG)
Űrbe viszik a koreai konyha egyik alapvető fogását, a kimcsi nevű erjesztett, csípős savanyúságot. Az ezt megelőző fejlesztés legnagyobb kihívása az volt, hogy miként szabadítható meg az étel penetráns szagától, illetve a mélyűri körülmények között kockázatot jelentő baktériumaitól.
febr. 27
15:08
Nem kell a hetedik a törököknek (Napi)
febr. 27
15:13
Fordulat a tőketerebesi erőmű ügyében (Infostart)
Már Szlovákiában is komoly vita és ellenállás bontakozott ki a Tőketerebesre tervezett, széntüzelésű erőmű kapcsán - mondta az InfoRádióban a magyar környezetvédelmi tárca vezetője. Fodor Gábor elmondta: már a szlovák gazdasági tárca vezetője is elutasította a beruházást.
febr. 27
15:43
Szabadon a több, mint 200 embert megölő terrorista (Népszava)
Megszökött szingapúri börtönéből szerdán Mas Selamat Kastari, a Jemaah Islamiyah délkelet-ázsiai terrorhálózat feltételezett helyi vezetője - közölték a szingapúri hatóságok. A Jemaah Islamiya számlájára írják egyebek közt azokat a robbantásokat, amelyek 202 ember, többségében külföldi turista halálát okozták 2002-ben az indonéziai Bali szigetén.
febr. 27
15:51
Kongatják a vészharangot: teljesítőképességük határán vannak az erőművek (Infostart)
Megkongatták a vészharangot Németországban az áramszolgáltatók, mert szerintük a jelenlegi erőművek elérkeztek teljesítőképességük határára, és ha a nyár ismét tartós hőséggel jár majd, az áramszolgáltatás akadozásával kell számolni.
febr. 27
16:02
Nincsenek robottörvények, fellendülőben a terroristák (HVG)
A szélsőséges csoportok hamarosan robotokkal fogják elvégeztetni a terrorcselekményeket, vélekedik Noel Sharkey mesterségesintelligencia- és robotika-kutató szakember.
febr. 27
16:07
Belgrád: nem indult vizsgálat a zavargásokról (HVG)
Még csak ügyészi vizsgálat sem kezdődött a múlt csütörtöki súlyos belgrádi zavargások főbűnöseinek ügyében - jelentette szerdán a szerb sajtó.
febr. 27
16:23
Tisztességtelenül bírált a Maxim újságírója (HVG)
A Maxim amerikai magazin kénytelen volt bocsánatot kérnie a Black Crows zenekartól és az olvasóktól, amiért egyik szerzője úgy adott gyenge értékelést az együttes új lemezéről, hogy nem is hallhatta az albumot.
febr. 27
16:40
A magyar vállalatoknál is terjed a környezettudatos gondolkodás (HVG)
Zöldmérő címmel indított környezettudatossági kutatássorozat második felmérésének eredményeit tette közzé a Sun Microsystems. A GKIeNet Kft. közreműködésével közép- és nagyvállalatok körében készített reprezentatív felmérés ezúttal azt vizsgálta, hogy a hazai cégek számára mit jelent a környezettudatosság fogalma.
febr. 27
16:45
Elfogták a szlovák egyetemista gyilkosait (HVG)
Rendőrkézre kerültek Daniel Tupy gyilkosai: az akkor 21 éves szlovák egyetemista fiút több mint két évvel ezelőtt ölték meg Pozsonyban gyaníthatóan neonácik.
febr. 27
16:52
EP képviselők panamáit fedezték fel (Kitekintő)
Egyes EP-képviselők visszaéltek azokkal az összegekkel, melyeket máskülönben asszisztensek alkalmazására kellett volna költeniük.
febr. 27
16:56
Kína keményen küzd az olimpiai szmog ellen (Infostart)
Radikális lépéseket jelentett be Kína azért, hogy javítsa a levegőminőséget a pekingi olimpia idejére. A kínai fővárosban jelenleg mindennapos a szmog, ami aggodalommal tölti el a sportolókat és a szurkolókat egyaránt. Közben szokatlanul nyíltan bírálja a központi kormányt néhány Pekingtől távolabbi tartomány illetékese, akik szerint például gyárakat kell bezárni az olimpia miatt.
febr. 27
17:56
A NATO növeli a készültséget és az észak-koszovói jelenlétet (HVG)
Az észak-koszovói erőszakos cselekmények miatt a NATO több századot vezényelt át Koszovó más részeiből az északi térségbe, valamint fokozott készültségbe helyezett két, jelenleg Koszovón kívül tartózkodó tartalék zászlóaljat - közölte szerdán Brüsszelben az atlanti szervezet egyik, név nélkül nyilatkozó tisztségviselője.
febr. 27
18:07
Az év végére városlakó lesz minden második ember (Infostart)
Az év végén már minden második ember városban lakik majd, a század közepére pedig az emberiség hetven százaléka lesz városi az ENSZ legutóbbi előrejelzése alapján.
febr. 27
18:12
Rekordösszegű bírság a Microsoftnak (orientpress)
Rekordösszegű, mintegy 899 millió eurós bírságot szabott ki a Microsoftra az Európai Unió, miután az óriásvállalat nem tartotta be az EU korábbi rendelkezéseit.

Keresés