2008. március 2. vasárnap

márc. 2
6:27
Megnyíltak a moszkvai szavazóhelyiségek (Kripto Akadémia)
Az orosz elnökválasztáson megnyíltak a moszkvai szavazóhelyiségek is helyi idő szerint vasárnap reggel 8 órakor - közép-európai idő szerint reggel 6-kor.
márc. 2
6:38
Túlzott erőszak a gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Elítélte az ENSZ főtitkára a világszervezet Biztonsági Tanácsában (BT), hogy Izrael "túlzott és aránytalan mértékben" alkalmaz erőszakot a Gázai övezetben.
márc. 2
7:04
Légicsapás a Hamász-vezető gázai hivatalára (Kripto Akadémia)
Légicsapást mért az izraeli hadsereg vasárnapra virradóra Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet irányító - nemzetközileg el nem ismert - Hamász-kormány fejének a hivatalára - közölték szemtanúk.
márc. 2
7:48
Nő a feszültség Ecuador és Kolumbia között (Kripto Akadémia)
Viszályt szült Ecuador és Kolumbia között, hogy kolumbiai katonák a hét végén ecuadori területen megölték Raúl Reyest, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű marxista gerillaszervezet második számú parancsnokát.
márc. 2
9:10
Nyolc halálos áldozata volt a jereváni összecsapásoknak (Kripto Akadémia)
Nyolc halálos áldozata volt az ellenzéki tüntetők és a rendőrség közötti szombati összecsapásoknak - közölte az örmény rendőrség.
márc. 2
10:00
Öngyilkos merénylő egy pakisztáni törzsi gyűlésen, 20 halott (Kripto Akadémia)
Legalább húszan meghaltak vasárnap abban az öngyilkos merényletben, amelyet törzsi előljárók gyűlésén hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén - közölte a hadsereg.
márc. 2
10:05
Koszovó elment, az ellentétek maradtak (Kitekintő)
A múltheti zavargások lecsengésével a történtek értelmezése, a felelősök keresése, és az új helyzethez való hivatalos hozzáállás kialakítása okoz harcokat Belgrádban - szerencsére már csak szavak útján.
márc. 2
10:37
Az ENSZ főtitkára elítélte a túlzott izraeli erőszakot (Infostart)
Elítélte a túlzott izraeli erőszakot a Gázai övezetben az ENSZ főtitkára.
márc. 2
10:42
Nyolcan haltak meg a jereváni összecsapásokban (Infostart)
Nyolc halálos áldozata van az ellenzéki tüntetők és a rendőrség között szombaton Jerevánban lezajlott összecsapásoknak - közölte az örmény rendőrség. Az nem derült ki a kommünikéből, hogy áldozatok rendőrök vagy tüntetők-e, a hatóságok csupán annyit tettek hozzá, hogy 33 rendőr megsebesült.
márc. 2
11:27
Távol-Keleten már bezártak az első választóhelyiségek (Kripto Akadémia)
Az oroszországi elnökválasztáson már bezártak az első szavazóhelyiségek Csukcsföldön és Kamcsatkán, Moszkvától kilenc időzónányira, ahol közép-európai idő szerint még szombaton este kezdődött a szavazás.
márc. 2
11:37
Orosz választások: meghaladta a 60 százalékot a részvételi arány (Infostart)
Oroszországban jelenleg is tart az elnökválasztás. A részvétel meghaladta a 60 százalékot urnazárás előtt két órával az orosz Központi Választási Bizottság vasárnap esti adatai szerint.
márc. 2
11:39
Öngyilkos merénylet egy pakisztáni törzsi gyűlésen: 25 halott (Infostart)
Pakisztánban 25 ember meghalt, amikor öngyilkos merénylet történt törzsi elöljárók gyűlésén az ázsiai ország északnyugati részén.
márc. 2
11:43
Az iraki háború az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófája (Kripto Akadémia)
Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófájának nevezte az iraki háborút Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter.
márc. 2
11:58
Albright: Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófája az iraki háború (Infostart)
Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófájának nevezte az iraki háborút Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter.
márc. 2
12:00
Timosenko bízik benne, Oroszország nem csökkenti a gázszállításokat (Infostart)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország nem csökkenti hétfőtől a gázszállításokat Ukrajnába.
márc. 2
12:22
Az EU elítélte a Gázai övezetbeli és izraeli erőszakot (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió soros szlovén elnöksége vasárnap elítélte az izraeli hadsereg által "túlzott mértékben" alkalmazott erőt a Gázai övezet civil lakossága ellen, hangsúlyozva, hogy az ilyen cselekmények ellentétesek a nemzetközi joggal.
márc. 2
12:33
Béketalálkozón robbantottak Pakisztánban (Metropol)
A legfrissebb kórházi jelentések szerint legalább 40-en meghaltak vasárnap abban az öngyilkos merényletben, amelyet törzsi elöljárók gyűlésén hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén.
márc. 2
12:55
Sz. Bíró: Medvegyev elnökké választásával sem enyhülne az orosz külpolitika (Infostart)
Az oroszországi elnökválasztás nem választás, sokkal inkább jóváhagyás lesz - emelte ki Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Vlagyimir Putyint minden bizonnyal az általa kiválasztott Dmitrij Medvegyev követi az elnöki poszton.
márc. 2
13:02
Fegyvernyugvás a vízumháborúban (Kitekintő)
Közös uniós tárgyalási álláspont kialakítására tesznek kísérletet az Európai Unió tagállamai március 6-ig az amerikai vízummentességi program ügyében.
márc. 2
13:12
A vatikáni államtitkár elhalasztotta örményországi látogatását (Kripto Akadémia)
Elhalasztotta örményországi látogatását Tarcisio Bertone bíboros vatikáni államtitkár (kormányfő) - jelentette be vasárnap a pápai állam sajtóhivatala.
márc. 2
13:33
Nem utazik Jerevánba a vatikáni államtitkár (Infostart)
Elhalasztotta örményországi látogatását Tarcisio Bertone bíboros vatikáni államtitkár - jelentette be a pápai állam sajtóhivatala.
márc. 2
13:35
Ahmadinezsád: új fejezet az iraki-iráni kapcsolatokban (Metropol)
Az iráni-iraki kapcsolatokban új fejezet kezdődött - jelentette ki vasárnap Bagdadban Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.
márc. 2
13:40
Továbbra is járnak az elnöki kedvezmények Putyinnak (Kripto Akadémia)
Az elnöki tisztségből távozó Vlagyimir Putyinnak át kell adnia utódának a hatalmat, a sok hivatalos elnöki rezidenciát, az autókat, a különleges kommunikációs eszközöket és az őrséget, de azért számos társadalmi és anyagi privilégium megmarad neki.
márc. 2
14:01
A palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel (Infostart)
Mahmúd Abbász palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel, tiltakozásul amiatt, hogy a zsidó állam hadserege halálos áldozatokat követelő offenzívát indított a Gázai övezetben. A műveletben szombaton hatvannyolcan haltak meg.
márc. 2
14:02
Egyiptom ideiglenesen megnyitotta a rafahi átkelőt a palesztin sebesülteknek (Kripto Akadémia)
Egyiptom vasárnap ideiglenesen megnyitotta a rafahi átkelőt a palesztin sebesülteknek, s emellett orvosi felszerelést is küldött a Hamász ellenőrizte Gázai övezetbe, ahol az elmúlt négy nap izraeli csapásai csaknem 80 halálos áldozatot követeltek.
márc. 2
14:13
Palesztína megszakított minden a kapcsolatot Izraellel (Kripto Akadémia)
Mahmúd Abbász palesztin elnök vasárnap felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel tiltakozásul amiatt, hogy a zsidó állam hadserege halálos áldozatokat követelő offenzívát indított a Gázai övezetben.
márc. 2
14:22
Harry herceg "nagyon-nagyon gyorsan" visszatérne a harctérre (Infostart)
Minél előbb szeretne visszatérni Afganisztánba Harry herceg, akinek küldetését a biztonsági okokból elrendelt hírzárlat megtörése miatt félbe kellett szakítani. A brit hadsereg vezérkari főnöke szerint ugyanakkor kizárta a gyors visszatérés lehetőségét. Harry herceg kiemelte: nem tekinti hősnek magát.
márc. 2
15:13
A közel-keleti erőszakspirál megállítására szólított fe a pápa (Infostart)
A közel-keleti erőszakspirál azonnali, feltétel nélküli megállítására szólította fel Izraelt és a Palesztin Hatóságot a pápa.
márc. 2
15:16
Sólyom László Izraelben (Kripto Akadémia)
A jeruzsálemi Izraeli Múzeum, majd Jeruzsálem melletti keresztény kegyhelyek felkeresésével kezdte meg vasárnap Sólyom László köztársasági elnök izraeli látogatását.
márc. 2
15:24
Ahmadinezsád: új fejezet kezdődött az iraki-iráni kapcsolatokban (Infostart)
Az iráni-iraki kapcsolatok új fejezetéről beszélt az iráni elnök Bagdadban. Mahmúd Ahmadinezsád szerint látogatása egyúttal a közép-keleti térség légkörének javításához is hozzájárul.
márc. 2
15:52
Izraelbe látogatott Sólyom László (Infostart)
A jeruzsálemi Izraeli Múzeum, majd a keresztény kegyhelyek felkeresésével kezdte meg izrael látogatását a magyar köztásasági elnök.
márc. 2
16:05
78 halott Dél-Szudánban egy tűzharcban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 69 nomád arab és kilenc katona halt meg a törzsi fegyveresek és Szudáni Népi Felszabadító Hadsereg (SPLA) nevű egykori lázadószervezet katonái közötti összecsapásban Szudán déli részén - közölte Hoth Mai, az SPLA vezérkari főnöke.
márc. 2
16:10
Szerbia Trianonja Putyinnak rettenetes precedens (168 Óra Online)
A koszovói függetlenség elismerése törést idéz elő a nemzetközi kapcsolatok évszázadok óta kialakult rendszerében az orosz elnök szerint. [Dátum: 2008. 03. 02. 15:10]
márc. 2
17:10
Az RMDSZ Marosvásárhelyen tartja március 15-i központi ünnepségét (Kripto Akadémia)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Marosvásárhelyen, a Székely Vértanúk emlékművénél tartja a március 15-i országos központi rendezvényét - jelentette be Markó Béla, a szövetség elnöke, aki a hétvégén elutasította Gheorghe Funar szélsőségesen nacionalista politikusnak a "székelyföldi köztársaság" kikiáltásával kapcsolatos vádjait.
márc. 2
17:14
Türingia, Németország zöld szíve I. (Kitekintő)
Napóleon, Goethe, Schiller, Luther Márton, az angol bombák, de még a mi Szent Erzsébetünk is mind-mind otthagyták névjegyüket Németország egyik legzöldebb tartományában.
márc. 2
17:24
Hetvennyolcan haltak meg a szudáni összecsapásokban (Infostart)
Legkevesebb 69 nomád arab és 9 katona halt meg a törzsi fegyveresek és Szudáni Népi Felszabadító Hadsereg nevű egykori lázadószervezet katonái közötti összecsapásban Szudán déli részén.
márc. 2
17:26
Nicholson Clintont támogatja (Kripto Akadémia)
Nem vicceltem, amikor az Egy becsületbeli ügyben azt mondtam, nincs annál szexisebb, mint üdvözölni egy nőt - mondta Jack Nicholson amerikai filmsztár, a Batman című film Jokerje, aki teljes mellszélességgel felsorakozott Hillary Clinton elnöksége mellett.
márc. 2
17:46
Az Egyesült Államok akár már idén eltörölheti a vízumkötelezettséget (Infostart)
Vasárnaptól a magyar állampolgárok is vízum nélkül utazhatnak Kanadába. Az észak-amerikai állam 2001. december 5-én vezette be a vízumkényszert, amit most Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben is feloldott. A külügyi szóvivő az InfoRádiónak azt mondta: a legoptimistább változat alapján az Egyesült Államok még idén, de inkább 2009-ben vezetheti be a vízummentességet Magyarországgal…
márc. 2
18:05
Orosz elnökválasztás: magasasabb részvétel, mint decemberben (Kripto Akadémia)
Az orosz elnökválasztáson a részvétel meghaladta a 60 százalékot urnazárás előtt két órával az orosz Központi Választási Bizottság (CIK) vasárnap esti adatai szerint.
márc. 2
18:27
Newsweek: A tálibok tudták, hogy Harry Afganisztánban volt (Kripto Akadémia)
A tálibok tudták, hogy Harry herceg Afganisztánban szolgál, és megpróbálták fogságba ejteni, mielőtt még visszatért volna Nagy-Britanniába - közölte egy tálib vezér a Newsweek amerikai hetilappal.
márc. 2
18:38
Új Oroszország-politikát sürget a The Washington Post (Kripto Akadémia)
A gyönge orosz demokrácia nyolc év alatt agresszív autokráciává változott; a Nyugatnak módosítani kell politikáján - fejtette ki álláspontját a tekintélyes The Washington Post című amerikai lap vasárnap.
márc. 2
19:31
Medvegyev nyerte az orosz elnökválasztást (Infostart)
Oroszországban a nem végleges adatok szerint Dimitrij Medvegyev első miniszterelnök-helyettes nyerte az elnökválasztást.
márc. 2
19:33
A koszovói függetlenség rossz ötlet volt (Kripto Akadémia)
A koszovói függetlenség kikiáltása rossz ötlet volt, aminél csak az volt rosszabb, hogy az Egyesült Államok elismerte - foglalt állást egy neves amerikai elemző.
márc. 2
19:55
Orosz elnökválasztás: befejeződött a szavazás (Kripto Akadémia)
Az oroszországi elnökválasztáson a kalinyingrádi területen utolsóként zártak be a szavazóhelyiségek közép-európai idő szerint 19 órakor, s ezzel véget ért a választás.
márc. 2
20:32
Orosz elnökválasztás - Medvegyev győzött az exit poll adatok szerint (Kripto Akadémia)
Dmitrij Medvegyev az állami VCIOM közvélemény-kutató szerint a szavazatok 70,1 százalékát, a Közvélemény Alapítvány (FOM) szerint 67,4 százalékát szerezte meg, s ezzel győzött az orosz elnökválasztáson, messze maga mögött hagyva tóriválisait.
márc. 2
20:34
Megkezdődött a szigorúbb határellenőrzés a romániai átkelőknél (Kripto Akadémia)
Az előzetes bejelentéseknek megfelelően a romániai határrendészet a hétvégétől megkezdte a szigorított ellenőrzéseket az ország határátkelőinél, hogy szavatolhassák a közelgő bukaresti NATO-csúcstalálkozó biztonságát.

Keresés