2008. március 2. vasárnap

márc. 2
10:05
Koszovó elment, az ellentétek maradtak (Kitekintő)
A múltheti zavargások lecsengésével a történtek értelmezése, a felelősök keresése, és az új helyzethez való hivatalos hozzáállás kialakítása okoz harcokat Belgrádban - szerencsére már csak szavak útján.
márc. 2
10:37
Az ENSZ főtitkára elítélte a túlzott izraeli erőszakot (Infostart)
Elítélte a túlzott izraeli erőszakot a Gázai övezetben az ENSZ főtitkára.
márc. 2
10:42
Nyolcan haltak meg a jereváni összecsapásokban (Infostart)
Nyolc halálos áldozata van az ellenzéki tüntetők és a rendőrség között szombaton Jerevánban lezajlott összecsapásoknak - közölte az örmény rendőrség. Az nem derült ki a kommünikéből, hogy áldozatok rendőrök vagy tüntetők-e, a hatóságok csupán annyit tettek hozzá, hogy 33 rendőr megsebesült.
márc. 2
11:37
Orosz választások: meghaladta a 60 százalékot a részvételi arány (Infostart)
Oroszországban jelenleg is tart az elnökválasztás. A részvétel meghaladta a 60 százalékot urnazárás előtt két órával az orosz Központi Választási Bizottság vasárnap esti adatai szerint.
márc. 2
11:39
Öngyilkos merénylet egy pakisztáni törzsi gyűlésen: 25 halott (Infostart)
Pakisztánban 25 ember meghalt, amikor öngyilkos merénylet történt törzsi elöljárók gyűlésén az ázsiai ország északnyugati részén.
márc. 2
11:58
Albright: Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófája az iraki háború (Infostart)
Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófájának nevezte az iraki háborút Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter.
márc. 2
12:00
Timosenko bízik benne, Oroszország nem csökkenti a gázszállításokat (Infostart)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország nem csökkenti hétfőtől a gázszállításokat Ukrajnába.
márc. 2
12:33
Béketalálkozón robbantottak Pakisztánban (Metropol)
A legfrissebb kórházi jelentések szerint legalább 40-en meghaltak vasárnap abban az öngyilkos merényletben, amelyet törzsi elöljárók gyűlésén hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén.
márc. 2
12:55
Sz. Bíró: Medvegyev elnökké választásával sem enyhülne az orosz külpolitika (Infostart)
Az oroszországi elnökválasztás nem választás, sokkal inkább jóváhagyás lesz - emelte ki Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Vlagyimir Putyint minden bizonnyal az általa kiválasztott Dmitrij Medvegyev követi az elnöki poszton.
márc. 2
13:02
Fegyvernyugvás a vízumháborúban (Kitekintő)
Közös uniós tárgyalási álláspont kialakítására tesznek kísérletet az Európai Unió tagállamai március 6-ig az amerikai vízummentességi program ügyében.
márc. 2
13:33
Nem utazik Jerevánba a vatikáni államtitkár (Infostart)
Elhalasztotta örményországi látogatását Tarcisio Bertone bíboros vatikáni államtitkár - jelentette be a pápai állam sajtóhivatala.
márc. 2
13:35
Ahmadinezsád: új fejezet az iraki-iráni kapcsolatokban (Metropol)
Az iráni-iraki kapcsolatokban új fejezet kezdődött - jelentette ki vasárnap Bagdadban Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.
márc. 2
14:01
A palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel (Infostart)
Mahmúd Abbász palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel, tiltakozásul amiatt, hogy a zsidó állam hadserege halálos áldozatokat követelő offenzívát indított a Gázai övezetben. A műveletben szombaton hatvannyolcan haltak meg.
márc. 2
14:22
Harry herceg "nagyon-nagyon gyorsan" visszatérne a harctérre (Infostart)
Minél előbb szeretne visszatérni Afganisztánba Harry herceg, akinek küldetését a biztonsági okokból elrendelt hírzárlat megtörése miatt félbe kellett szakítani. A brit hadsereg vezérkari főnöke szerint ugyanakkor kizárta a gyors visszatérés lehetőségét. Harry herceg kiemelte: nem tekinti hősnek magát.
márc. 2
15:13
A közel-keleti erőszakspirál megállítására szólított fe a pápa (Infostart)
A közel-keleti erőszakspirál azonnali, feltétel nélküli megállítására szólította fel Izraelt és a Palesztin Hatóságot a pápa.
márc. 2
15:24
Ahmadinezsád: új fejezet kezdődött az iraki-iráni kapcsolatokban (Infostart)
Az iráni-iraki kapcsolatok új fejezetéről beszélt az iráni elnök Bagdadban. Mahmúd Ahmadinezsád szerint látogatása egyúttal a közép-keleti térség légkörének javításához is hozzájárul.
márc. 2
15:52
Izraelbe látogatott Sólyom László (Infostart)
A jeruzsálemi Izraeli Múzeum, majd a keresztény kegyhelyek felkeresésével kezdte meg izrael látogatását a magyar köztásasági elnök.
márc. 2
16:10
Szerbia Trianonja Putyinnak rettenetes precedens (168 Óra Online)
A koszovói függetlenség elismerése törést idéz elő a nemzetközi kapcsolatok évszázadok óta kialakult rendszerében az orosz elnök szerint. [Dátum: 2008. 03. 02. 15:10]
márc. 2
17:14
Türingia, Németország zöld szíve I. (Kitekintő)
Napóleon, Goethe, Schiller, Luther Márton, az angol bombák, de még a mi Szent Erzsébetünk is mind-mind otthagyták névjegyüket Németország egyik legzöldebb tartományában.
márc. 2
17:24
Hetvennyolcan haltak meg a szudáni összecsapásokban (Infostart)
Legkevesebb 69 nomád arab és 9 katona halt meg a törzsi fegyveresek és Szudáni Népi Felszabadító Hadsereg nevű egykori lázadószervezet katonái közötti összecsapásban Szudán déli részén.
márc. 2
17:46
Az Egyesült Államok akár már idén eltörölheti a vízumkötelezettséget (Infostart)
Vasárnaptól a magyar állampolgárok is vízum nélkül utazhatnak Kanadába. Az észak-amerikai állam 2001. december 5-én vezette be a vízumkényszert, amit most Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben is feloldott. A külügyi szóvivő az InfoRádiónak azt mondta: a legoptimistább változat alapján az Egyesült Államok még idén, de inkább 2009-ben vezetheti be a vízummentességet Magyarországgal…
márc. 2
19:31
Medvegyev nyerte az orosz elnökválasztást (Infostart)
Oroszországban a nem végleges adatok szerint Dimitrij Medvegyev első miniszterelnök-helyettes nyerte az elnökválasztást.

Keresés