2008. március 16. vasárnap

márc. 16
8:44
Még soha ennyien nem nyilvánították személyes nemtetszésüket Brownnal szemben (Kripto Akadémia)
Huszonöt év óta a legalacsonyabb szinten áll a brit Munkáspárt népszerűsége - ez derül ki a Sunday Times által közzétett felmérésből.
márc. 16
10:50
Tornádó pusztított Atlantában (Infostart)
Az Egyesült Államokban ketten meghaltak, amikor tornádó pusztított az ország délkeleti részén. Az óránkénti 130 kilométeres erősségu szél mintegy 150 millió dolláros kárt okozott Georgia állam fővárosában, Atlantában és a szomszédos Dél-Carolina államban.
márc. 16
10:58
Huszonhét ország ismerte el eddig Koszovót (Kripto Akadémia)
Egy hónap alatt, Koszovó függetlenségének február 17-i kikiáltása óta 27, többségében európai uniós ország ismerte az új országot, míg tíz ország - köztük Szerbia, Oroszország és három EU-tagállam - nyilvánította ki, hogy nem ismeri el. Alább felsoroljuk az önálló Koszovót eddig elismerőket.
márc. 16
11:02
Virágvasárnap Rómában (Infostart)
Olajfaágak körmenetével vette kezdetét a hagyományos virágvasárnapi mise a római Szent Péter téren, megnyitva ezzel a húsvétot megelőző nagyhetet.
márc. 16
13:29
Az EU bírálja az iráni választások lebonyolítását (Infostart)
A nemzetközi normákkal ellentétesnek tartja az iráni parlamenti választások lebonyolítását az Európai Unió.
márc. 16
13:35
Virágvasárnapi mise a Szent Péter téren (Infostart)
Olajfaágak körmenetével vette kezdetét délelőtt a hagyományos virágvasárnapi mise a római Szent Péter téren, megnyitva ezzel a húsvétot megelőző nagyhetet. Ezt követően a misét XVI. Benedek pápa mutatta be, majd elmondta az Úrangyala imádságot.
márc. 16
13:52
Tüntetők támadtak Kína hágai nagykövetségére (Infostart)
Hágában a tibeti kínai jelenlét ellen tiltakozó tüntetők négyszáz fős tömege rontott vasárnap a kínai nagykövetség épületére.
márc. 16
14:10
Bagdadba utazott John McCain (Infostart)
Bagdadba érkezett John McCain szenátor, az amerikai republikánus párt legesélyesebb elnökjelöltje, hogy iraki vezetőkkel és az Irakot megszálló amerikai hadsereg parancsnokaival tárgyaljon.
márc. 16
14:22
Két román fiatalt gyanúsítanak a kolozsvári magyar fiú megverésével (Infostart)
Kolozsváron két román fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy szombaton megvertek egy magyar fiút.
márc. 16
15:20
Tizenhat embert megölt egy rakéta Pakisztánban (Infostart)
Pakisztán északnyugati részén tizenhatan meghaltak és heten megsebesültek, amikor rakéta csapódott be egy lakóépületbe az Afganisztánnal határos törzsi övezetben.
márc. 16
16:13
A húsz év előtti gáztámadásra emlékeztek Észak-Irakban (Infostart)
Irak északi részén a húsz évvel ezelőtti gáztámadás mintegy ötezer halálos áldozatára emlékeztek Halabdzsa lakói.
márc. 16
16:24
Egy német cirkáló roncsaira bukkantak Ausztrália partjainál (Infostart)
Egy második világháborús német cirkáló roncsaira bukkantak Ausztrália nyugati partjainál.
márc. 16
16:39
Nemzetközi vizsgálatot sürgetett a dalai láma (Infostart)
Nemzetközi vizsgálatot sürgetett a dalai láma az elmúlt napok tibeti tiltakozó megmozdulásainak elfojtása miatt. A tibetiek szellemi vezetője kulturális népirtásnak nevezte a történteket.
márc. 16
17:25
Olmert: Izrael stratégiai szövetségese Németország (Infostart)
Izrael stratégiai szövetségesének nevezte Németországot a zsidó állam miniszterelnöke. Ehud Olmert azután beszélt erről, hogy fogadta az Izraelbe három napos látogatásra érkezett német kancellárt.
márc. 16
17:27
Solana: Szükség esetén nemzetközi nyomást kell gyakorolni Libanonra (Infostart)
Szíria vezetésétől vár lépéseket a mielőbbi libanoni államfőválasztás érdekében az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
márc. 16
18:12
"Újjá kell teremteni a magyar nemzeti egységet" (Kripto Akadémia)
A cseh- és morvaországi magyarok vasárnap délután emlékeztek meg az 1848-49-es magyar polgári forradalom és szabadságharc kitörésének 160. évfordulójáról.
márc. 16
18:22
Kína az internethasználatban is az élre tör (Infostart)
Kína februárban lekörözte internethasználatban az Egyesült Államokat.
márc. 16
18:28
Csehországban is megemlékeztek a magyar forradalomról (Infostart)
A cseh- és morvaországi magyarok vasárnap délután emlékeztek meg az 1848-49-es magyar polgári forradalom és szabadságharc kitörésének 160. évfordulójáról.
márc. 16
19:14
Szabadlábra helyezték a magyarverő román fiatalokat (Kripto Akadémia)
Szabadlábra helyezték vasárnap azt a két román fiatalembert, akit a kolozsvári rendőrség azért vett őrizetbe, mert megvert egy magyar fiút. A Mediafax hírügynökség szerint a kolozsvári városi bíróság vasárnap elutasította a Kolozs megyei törvényszék mellett működő ügyészség indítványát, amely előzetes letartóztatásba helyezte volna a két román fiatalt.
márc. 16
19:40
Vallomás a titkos CIA-börtönről: verés, kutyák és alvásmegvonás (Infostart)
Majdnem három évig tartották fogva a CIA titkos börtöneiben, rendszeresen megkínozták, de hivatalosan soha semmivel nem vádolták meg - állítja egy jemeni férfi, akiről még azt sem ismerik el az amerikaiak, hogy valaha is a fogságukba került volna.
márc. 16
19:51
Barack Obama csöndben növelte előnyét (Infostart)
Barack Obama csöndben növelte előnyét Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata elnökjelöltségért folyó kiélezett harcban - közölte vasárnap a CNN hírtelevízió.
márc. 16
20:56
Rekord számú munkavállaló érkezett tavaly Kanadába (Kripto Akadémia)
Rekord számú, 430 ezer munkavállaló érkezett tavaly Kanadába - közölte az ottawai belügyminisztérium, amely sikeresnek nevezte a munkaerőhiányt enyhíteni hivatott bevándorlás-ösztönző kormányprogramot. A 33 millió lakosú ország 2007-ben több mint 251 ezer letelepedési engedélyt adott ki, ezzel teljesült a kitűzött 240-265 ezres cél - közölte a kormány. Az ellenzéki liberálisok szerint azonban a…

Keresés