2008. március 16. vasárnap

márc. 16
5:43
Miből támogatja a kormány a Széchenyi Kártya kamatát? (hvg.hu)
A Széchenyi Kártya idei 1 százalékpontos kamattámogatásánának forrása a kis- és középvállalkozói célelőirányzat múlt évi 1 milliárd forintos maradványa - derül ki az eredetileg az idén megszüntetésre ítélt támogatás egy éves meghosszabbításáról szóló kormányhatározatból, amely megjelent a Magyar Közlönyben.
márc. 16
5:50
Havi 62 ezer forinttal több lehet a nyugdíjunk (Adózóna)
Nagyságrendekkel magasabb a nyugdíjcélú megtakarítási hajlandóság a negyven felettiek körében, az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot vizsgálva több mint négyszer nagyobb ennek a korcsoportnak az aránya a huszonévesekhez képest
márc. 16
8:34
Múlt heti fonákság - "Friderikusz most" szemináriummal (Piac és Profit)
A Kossuth-díjától és feltételesen a szabadságától is mentesített színésszel a minap ismertették, hogyan kellett volna még 950 millióval megfejelni köztartózását.
márc. 16
10:30
Sok pénz, alacsony képzettséggel (Piac és Profit)
Korlátozott tevékenységi körű épületenergetikai műszaki szakértők készíthetnék az energetikai tanúsítványokat. Ilyet mindenkinek készíteni kell majd.
márc. 16
10:30
ezdjük unni a karácsonyi csillogást, pedig szép (Privátbankár)
A Studio Metropolitana Budapest megbízásából Budapest karácsonyi képének megítélése címmel végzett közvélemény-kutatás eredményei tanulságul szolgálhatnak a kezdődő szabadtéri fesztiváloknak is, mert a fővárosiak szerint megújulásra van szükség. Az idősebbek és az alacsonyabb iskolai végzettségűek szerint mindez pénzkidobás
márc. 16
12:34
Kisemmizett földtulajdonosok (Piac és Profit)
A korábbi bérlő megfoszthatja a föld tulajdonosát a terület alapú támogatástól, ha a bérlet lejárta után a jogosultságot megtartja. Ezen változtatnak.
márc. 16
14:32
Nem kell nekünk a digitális TV? (Piac és Profit)
A hazai piac magától nem igényli a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást (DVB-T) - jelentette ki egy budapesti tanácskozáson Rajkai László, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke.
márc. 16
14:36
Idén 8500 új munkahelyet tervez a Volkswagen (hvg.hu)
Átalakítási programját követően az idén már 8500 új munkahely létesítését tervezi a Volkswagen-csoport világszerte. A Volkswagennél jelenleg 329 ezren dolgoznak, ebből 169 ezren Németországban.
márc. 16
16:34
Harcosak mostanság az ünnepek (Piac és Profit)
Az ünnep idén sem csak a 48-as forradalomról, és az azt követő szabadságharcról szólt. Harc volt, mint ahogy a szokásos rendbontások is lezajlottak.
márc. 16
17:27
Milliós ékszerek és grafikák kalapács alatt - képek (Privátbankár)
A gyűjtők számára izgalmas kiállítással és aukcióval kezdi a tavaszi szezont a BÁV belvárosi Aukciósháza. A 41 millió forintos kikiáltási összértékű műtárgyak között olyan darabok kerülnek kalapács alá, mint az 5.800.000 forintról induló Audemars Piquet ékszeróra vagy az 1822-ből származó ritkaságnak számító londoni teáskanna
márc. 16
18:33
Pörög az ingatlanpiac (Piac és Profit)
Rekord évet zárt a magyarországi ingatlanbefektetési piac 2007-ben, a forgalom összértéke meghaladta az 1,94 milliárd eurót, az európai piac 246 milliárd euróval szintén rekordot döntött - közölte a CB Richard Ellis.
márc. 16
20:33
Klímaváltozás: van esély? (Piac és Profit)
Az üvegházhatást okozó gázok legjelentősebb kibocsátó államai, a G20 csoport tagjai tokiói ülésükön a hétvégén úgy nyilatkoztak, hogy támogatnának egy, az ENSZ-égisze alatt futó megállapodást a globális klímaváltozás ellen, de az ágazati megközelítést - vagyis, hogy az ipari szennyezők kibocsátását ágazatokra lebontva korlátozzák - elvetették.

Keresés