2008. március 9. vasárnap

márc. 9
5:49
Visszamenőleg is levonható az államilag finanszírozott tevékenységek áfája (Adózóna)
Az Európai Bíróság a Közösségi joggal ellentétesnek ítélte, hogy az állami támogatással finanszírozott eszközberuházás vagy tevékenység után az előzetesen felszámított áfa nem vagy csak részben volt levonható. Emiatt ez a korlátozás Magyarországon is megszűnt ugyan 2006. január 1-től, de nem visszamenőlegesen. Egy, a Legfelsőbb Bíróság által tavaly év végén született döntés viszont azok számára…
márc. 9
9:18
Elektronikus számlázás: fel vagyunk készülve? (Piac és Profit)
A magyarországi hiteles elektronikus ügyintézéssel foglalkozó vállalat, a NetLock Kft. szerint itt a lehetőség, hogy hazánk is hozzájáruljon az Európai Unió 243 milliárd eurós megtakarításához és példaként szolgáljon a többi tagország számára.
márc. 9
10:33
Az év vihara közelít (Piac és Profit)
Az év eddigi legnagyobb viharát jósolják brit meteorológusok; az Atlanti-óceán felől közelítő orkán az előrejelzések szerint vasárnap este éri el Írországot és Nagy-Britanniát.
márc. 9
11:31
Múlt heti fonákság - nemet mondó Csepellel (Piac és Profit)
A múltidézés Ági asszony illemhelyeivel és a filmesek úsztatott Leninjével jót tett a nép lelkületének. A 2007-es tavaszra emlékezve meg is fogalmazódott az idei márciusi üzenet.
márc. 9
11:37
Terrorakciót hiúsítottak meg egy kínai gépen (Privátbankár)
Terrorista akciót hiúsított meg a személyzet egy kínai személyszállító repülőgépen - jelentették a pekingi hatóságok. A kínai hírügynökség jelentése szerint "az eltervezett terrorista támadás" az é...
márc. 9
12:04
A toplista élén a forgácsolók (Infostart)
A forgácsolók szerepelnek a foglalkoztatási toplista élén. Országszerte sok munkavállalót keresnek a feldolgozóiparba, például az élelmiszeripari és a könnyűipari szakmákba, valamint a különböző gépkezelői foglalkozásokra.
márc. 9
12:30
Zöldebb, kisebb, gyorsabb (Piac és Profit)
Európa legjelentősebb információtechnológiai látványossága és kiállítása a hannoveri CeBIT. A hardver és szoftvergyártók idén is egymást túllicitálva mutatták be legújabb megoldásaikat, amelyek nemcsak gyorsaságuk és hatékonyságuk miatt érdemesek a használatra, hanem azért is, mert az egyre zöldebb fejlesztések során egyre kevesebb energiát fogyasztanak és egyre kevésbé terhelik meg…
márc. 9
12:36
Milyen szakemberekre van igény? - érdemes megnézni (Privátbankár)
A foglalkoztatási toplista élén a forgácsoló szakemberek szerepelnek évek óta, országszerte sok dolgozót keresnek a feldolgozóiparba, így élelmiszeripari és a könnyűipari szakmákba,  a különböző gépke...
márc. 9
12:41
Kódolva van a boldogságunk? (Privátbankár)
Életünk során megélt boldogságunkat erősen befolyásolják velünk született adottságaink. A kutatók úgy vélik, boldogságot okozó személyiségjegyeink felét génjeink felügyelhetik.
márc. 9
14:34
Amerikában tanulna? Itt a lehetőség! (Piac és Profit)
A következő tanévre is bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet pályázni az Amerikai Egyesült Államokba Fulbright ösztöndíjra, a jelentkezéseke május 16-ig várják - közölte a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság.
márc. 9
16:30
Az adófizetést is érinti a kerekítés (Piac és Profit)
A kerekítés a postai készpénz-átutalási megbízással (sárga csekkel) történő fizetést érinti. A pontos összeget kell írni, de a fizetéskor kerekítenek.
márc. 9
18:30
Nemcsak autót, etetőszéket is visszahívnak (Piac és Profit)
Az Ikea arra kér minden vásárlót, aki 2008. januárban vagy februárban Gulliver etetőszéket vásárolt, hogy vigye vissza azt a legközelebbi áruházba.
márc. 9
19:31
Gyurcsány: eltöröljük, de a pénzt nem pótoljuk (Privátbankár)
A kormány haladéktalanul benyújtja az Országgyűlésnek a szükséges törvénymódosításokat, ha a népszavazás eredményes lesz - jelentette be Gyurcsány Ferenc az Országházban.
márc. 9
19:42
Felesleges szépíteni: itt a recesszió (Privátbankár)
Elkerülhetetlennek látszik az amerikai gazdaság recessziója - írta a tekintélyes liberális The New York Times a hét végén. Hasonlóképpen foglalt állást a konzervatív The Wall Street Journal is.
márc. 9
19:57
Ekkora részvételre senki sem számított - elemzői vélemények (Privátbankár)
Meglepetésnek nevezték a politikai elemzők a magas részvételi arányt a köztelevízió vasárnap esti népszavazási műsorában. Török Gábor politológust meglepte a magas részvétel. Szerinte szinte senki...
márc. 9
20:30
Az igenek győztek (Piac és Profit)
Mindhárom kérdésben eredményes a népszavazás; a vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj eltörléséről szóló törvényjavaslat már vasárnap este megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök internetes honlapján.

Keresés