2008. március 8. szombat

márc. 8
7:34
Kéményen elfüstölt forintok (Piac és Profit)
Jelenleg a magasabb szintű jogszabályok több eleme nincs összhangban az alacsonyabb szintűekkel, amely miatt szinte lehetetlen kiserőműveket építeni. De horizontálisan is egymásnak ellentmondó szabályozások készülnek. Ellentmondásos a támogatások elosztásának módja is. Ami épülne, az meg pazarol.
márc. 8
7:35
Megdobja az inflációt az eurózóna bővítése (Privátbankár)
Hosszú távon felfelé ható nyomást fog gyakorolni az euróövezeti inflációra a kelet-európai tagok belépése, az elhúzódó ár- és jövedelmi konvergencia miatt, áll a JP Morgan elemzésében.
márc. 8
8:15
30 körül megyünk férjhez (Privátbankár)
Magyarországon a nők esetében a születéskor várható átlagos élettartam 2006-ban 77,8 év volt, míg a férfiaknál 69,2 év. A magyar nők 26,9 éves korukban házasodnak először.
márc. 8
8:31
Tarthatunk az indiai nőktől? (Piac és Profit)
A női szakembereknek mindössze 43 százaléka érzi magát kellőképp felkészültnek ahhoz, hogy a jövőben sikerrel vegye fel a versenyt a gazdasági szférában, derül ki az Accenture felméréséből, amelyet a Nemzetközi Nőnap alkalmából jelentetett meg.
márc. 8
9:17
Opten: az építőiparban még válság van, de elindult a megtisztulás (hvg.hu)
Az építőipar továbbra is válságban van, ám a megtisztulás jelei mutatkoznak – áll az egységes on-line követelés-nyilvántartó rendszert működtető Opten Kft. legfrissebb jelentésében.
márc. 8
9:28
Ön tudja, honnan ered a Nőnap? (Privátbankár)
Vita folyik arról, hogy milyen eseményekhez, dátumokhoz kapcsolható a Nőnap világméretű megünneplése. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete összeállított most ezekből egy csokorra valót.
márc. 8
9:45
Bush: Nehéz idők járnak, de hamar elmúlik (Privátbankár)
George Bush pénteken kijelentette: az Egyesült Államok gazdasági növekedése nyilvánvalóan lelassult, de már a következő hónapokban érezhető lesz a gazdaságélénkítő intézkedések hatása.
márc. 8
9:50
Lejjebb csordogált az olaj ára (Privátbankár)
Pénteken szerényen csökkent a kőolaj ára Londonban és New Yorkban, miután csütörtökön rekord szinten zárt. Pénteken napközben többször állt 1 dollárt meghaladó napi nyereségen, részben annak hatására,...
márc. 8
10:08
Válságban az építőipar, zuhannak a megrendelések (Privátbankár)
Az építőipar továbbra is válságban van, ám a megtisztulás jelei mutatkoznak - áll az egységes online követelés-nyilvántartó rendszert működtető Opten Kft. legfrissebb jelentésében.
márc. 8
10:35
Észak-koreai mérnökök segítettek Szíriának? (Privátbankár)
Az Egyesült Államokkal folytatott legutóbbi tárgyalásain Észak-Korea elismerte, hogy szakembereket küldött szíriai katonai és más létesítményeibe, visszautasította ugyanakkor azokat a feltételezéseket...
márc. 8
10:35
Elmúlt 30, és nincs megtakarítása?! (Piac és Profit)
Harminc valahány, megtakarítások nélkül, röviden HVMN generáció tagjainak számítások szerint mostantól évente több mint 283 ezer fontot kellene keresnie ahhoz, hogy a 64 éves nyugdíjkorhatárt elérve tisztes megélhetése legyen öregkorára.
márc. 8
11:04
A felelőtlenség ára: 3 naponta egy új HIV-fertőzött (Privátbankár)
Másfélszer több HIV-fertőzöttet regisztráltak tavaly Magyarországon, mint egy évvel korábban. Az emelkedés elsődleges oka a szexuális szokások megváltozása.
márc. 8
11:31
Mit együnk, hogy éljünk? - jótanács nőknek (Privátbankár)
Ritkábban kapnak magas vérnyomást azok a nők, akik gyakran fogyasztanak zsírszegény joghurtot vagy más, hasonló tejterméket. E fontos táplálkozási tanács a világ egyik vezető orvosegyetemének, a bostoni Harvard University közegészségügyi intézetének legújabb tanulmányából származik.
márc. 8
11:44
Március 31-éig kell benyújtani az import áfa önadózói engedély kérelmét (Adózóna)
A 2008. január 1-jétől hatályos áfatörvény rendelkezései értelmében a 2008. július 1-jétől 2009. június 30-ig érvényes önadózói engedély iránti kérelmet 2008. március 31-éig kell a vámhatósághoz benyújtani. Az engedély birtokában a kedvezményezetteknek az import áfát nem kell a szabad forgalomba bocsátás során megfizetniük, hanem önbevallás útján kell bevallaniuk az adóhatóságnak. Az engedély…
márc. 8
12:33
Komplex HR-rendszert keresnek a cégek (Piac és Profit)
A cafeteria rendszerek folytatódó térnyerését, és a komplex, integrált humánügyviteli szoftverek térhódítását várja az idei évtől a piacvezető NEXON, mely 2007-ben 2,6 milliárd forintra növelte bevételeit.
márc. 8
12:51
Tizedeli a szmog a mexikóiakat (Privátbankár)
Évente négyezren halnak meg a levegő nagyfokú szennyezettsége következtében Mexikóvárosban a Szennyezésmentes Közlekedés Nemzetközi Tanácsának (ICCT) becslése szerint. Ennek okozója négymilliónál t...
márc. 8
13:52
Svédországban is hódít a "magyar csoda" (Privátbankár)
Igazi hungarikum, a Pető-módszer válik egyre ismertebbé és közkedveltebbé Skandináviában. Köszönhetően egy magyar konduktornak, Tóthné Horváth Eszternek, aki a 90-es években a budapesti Pető Intéze...
márc. 8
14:31
Javult a kockázati tőkéhez jutás (Piac és Profit)
A világgazdasági recesszió ellenére továbbra is javul a magyarországi vállalkozások kockázati- és magántőkéhez jutási lehetősége - derül ki a Közgyűlésen kiadott Magyarországi kockázati- és magántőke-ipar ötéves fejlődése című tanulmányból.
márc. 8
14:54
Medvegyev csak "kamuelnök"? (Privátbankár)
Ha Vlagyimir Putyin miniszterelnök lesz, hozzá kerül az eddigi elnöki jogkörök egy része is - így gondolja az orosz választók nagy többsége a VCIOM állami közvélemény-kutató felmérése szerint.
márc. 8
15:50
Kína nem tudná mivel helyettesíteni a halálbüntetést (Privátbankár)
Kína nem tervezi a halálbüntetés megszüntetését, mert azt saját jelenlegi fejlődési szintjének megfelelőnek és a bűnözők elrettentésére alkalmasnak tartja - közölte egy vezető kínai bíró a hétvégén. ...
márc. 8
16:34
Férfiak uralják a világot (Piac és Profit)
Egy most közzétett jelentés szerint az utóbbi 10 év pozitív tendenciája ellenére a legfontosabb pozíciókban még mindig jelentősen alulreprezentáltak a nők.
márc. 8
17:30
Fenyítsük meg a miniszterelnököt is! (Piac és Profit)
A tavaly október óta tartó sztrájkokkal és az azokkal való fenyegetések stratégiája után a VDDSZ (Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete) az eredménytelen tárgyalásokat látva, úgy tűnik, előremenekül: frontot nyit a kormánnyal szemben.
márc. 8
18:21
Szembesítés: tüdeje életkorától leteszi a cigit (Privátbankár)
Ha a dohányosokkal közlik, hogy hány éves a tüdejük, könnyebben leszoknak a cigarettáról - állapították meg brit kutatók. A tüdő kora azt jelenti, hogy a dohányos tüdejét egy olyan egészséges ember tüdejéhez hasonlítják, akinek ugyanolyan gyengén működik a tüdeje, mint a dohányosnak.
márc. 8
19:47
Adócsalás: cserben hagyták az informátort (Privátbankár)
Veszélyben érzi magát az az informátor, aki a liechtensteini LGT bankból lopott számlaadatokat adott át a német szövetségi hírszerzésnek (BND) - írta két német hetilap. Heinrich Kieber a BND-nek ír...
márc. 8
20:34
Erősödik a hazai bioetanol-gyártás (Piac és Profit)
Biomassza-erőművel kombinált környezetbarát bioetanol-gyártást szabadalmaztat a Magyar Bioenergetikai (Mabio) Zrt., amely partnercégekkel Magyarországon két, Romániában pedig egy ilyen üzemet tervez felépíteni összesen 300 millió eurós beruházással.
márc. 8
21:07
A lakáslízing olcsóbb is lehet, mint a hitel (Infostart)
Egyre népszerűbb a lakáslízing, és egyre többen ismerik fel az előnyeit a lakáshitelekkel szemben - mondta el az InfoRádiónak az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója.

Keresés