2008. március 22. szombat

márc. 22
5:45
Az APEH válaszol: bevallás, végkielégítés, kedvezmények (Adózóna)
Miként kell a végkielégítést és a levont adóelőleget szerepeltetni a bevallásban? Mi a teendő hozzátartozó nyugellátás mellett végzett munka esetén az szja-bevallással? Milyen feltételek mellett élhet a lakáshitel törlesztéséhez kapcsolódó kedvezménnyel? Az örökölt összeget kell-e szerepeltetni az szja-bevallásban?
márc. 22
9:31
Egyre magasabb víz- és csatorndíjak (Piac és Profit)
A víz fokozatos drágulására lehet számítani az elkövetkező években az ország európai uniós kötelezettségei miatt - mondta Papp Mária, a Magyar Vízközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára az MTI-nek, a szombati Víz Világnapja alkalmából.
márc. 22
9:31
Teljesen új gazdaságpolitikával áll elő az MNB (Privátbankár)
Simor András szerint egyre elkerülhetetlenebbnek látszik a kamatemelés a vártnál kedvezőtlenebb inflációs folyamatok, a nemzetközi kamatszint emelkedése és a gazdaság növekedésének vártnál nagyobb lassulása miatt. Az MNB elnöke a magyar gazdaság hosszabb távú növekedési problémáinak megoldását szorgalmazza.
márc. 22
9:42
Volt élet a Marson? Egyre több a bizonyíték (Privátbankár)
Ásványisó-lerakódásra utaló jeleket találtak a Marson több helyen is amerikai tudósok, amelyek szintén arra utalhatnak, hogy valaha élet volt a Vörös bolygón.
márc. 22
9:47
Duplájára drágul a víz? (Privátbankár)
A víz fokozatos drágulására lehet számítani az elkövetkező években az ország európai uniós kötelezettségei miatt - mondta Papp Mária, a Magyar Vízközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára.
márc. 22
9:52
Kezdőknek is jó lehetőség a Cashline Spektrum (Privátbankár)
A Cashline Értékpapír Zrt. külföldi és hazai alapkezelők 320 befektetési alapjának jegyeit értékesíti a Cashline Spektrum néven elindult új szolgáltatása keretében. A főként hazai magánbefektetői ü...
márc. 22
10:03
Kultúrhúsvét: hallgasson kamarazenét! (Privátbankár)
A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva a Budapesti Tavaszi Fesztiválon vasárnap este Johann Sebastian Bach János-passiója hangzik el a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben
márc. 22
10:15
Mit szól a versenyhez? Mondja el! (Privátbankár)
Az energiainfo.hu önálló internetes oldalt hoz létre a piaci versennyel kapcsolatos kérdések tárgyalására, ahol fórumot kíván biztosítani a magyarországi helyzet elemzésére, az egyes piaci szereplők, ...
márc. 22
10:32
Hogyan suk-sükölünk 2008-ban? (Piac és Profit)
Büntetés nem jár érte, de kárt okozhat az, ha nem fogy az áru, mert magyartalan a reklámszöveg, vagy ha kevesebben jelentkeznek egy pályázatra a nyelvi pontatlanságokkal készített kiírás miatt.
márc. 22
10:43
Kína a tibetiek kíméletlen leverésével fenyeget (Privátbankár)
A tibeti tiltakozó mozgalom kíméletlen letörését helyezte kilátásba a Kínai Kommunista Párt központi lapja, amely a "dalai klikk" megsemmisítésére hívott fel.
márc. 22
11:00
Miért csicseregnek a madarak? (Privátbankár)
A skóciai Edinburgh-hoz közeli Roslin Intézet valamint a japán Nagoja Egyetem kutatócsoportjai felfedezték, hogyan hat az évszakok váltakozása a madarak agyának egy részére - tudósít a BBC. Kiderült, ...
márc. 22
11:05
Az űrben is visszajön a bumeráng! (Privátbankár)
A bumeráng az űrben is bumeráng, azaz ha elhajítják, visszatér a kiindulópontra - bizonyította be az űrben Doi Takao japán űrhajós. A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó japán asztronauta szerdán hajíto...
márc. 22
11:17
Az egyedüllét egészségesebb, mint a rossz házasság (Privátbankár)
A boldog házasság jótékonyan hat a vérnyomásra, míg a boldogtalan rosszabb, mint az egyedüllét - mutatták ki amerikai kutatók. Az utóbbi eredmény meglepte a tudósokat.
márc. 22
12:14
A húsvét nem dob a nyúltenyésztőkön (Privátbankár)
A húsvétnak nincs különösebb hatása a magyarországi nyúltenyésztésre, mert a nyúlhús hazai piaca eleve kicsi, az ajándékba vásárolt élőnyuszik száma pedig elhanyagolható a teljes éves forgalomhoz képe...
márc. 22
12:31
"Le kell verni a tibeti tüntetéseket!" (Piac és Profit)
A tibeti tiltakozó mozgalom kíméletlen letörését helyezte kilátásba szombaton a Kínai Kommunista Párt központi lapja.
márc. 22
13:05
Az önző pénzköltés nem boldogít (Privátbankár)
Nem a pénz boldogít, hanem az, ha másoknak is adhatunk belőle - ezt állapították meg kanadai tudósok egy frissen közölt tanulmányban. Ha csak öt dollárt fordít valaki másra, már akkor is boldogabb, mint az, aki az összes pénzét magára költi - olvasható a Science című tudományos folyóiratban.
márc. 22
14:34
Blind Boys of Alabama a MÜPÁ-ban (Piac és Profit)
Világhírű amerikai gospelkórus ad koncertet szerdán (26-án) este a Művészetek palotájában: a The Blind Boys of Alabama a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - közölte a szervező Fesztiválközpont Kht.
márc. 22
15:31
Ilyen a gazdasági tárca formája (Piac és Profit)
Pályázatot hirdetett a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, több kategóriában. A Magyar Formatervezési Tanács is részt vesz a lebonyolításban.
márc. 22
15:42
Mit szeret a férfi, mit szeret a nő? (Privátbankár)
A nők és a férfiak étkezési szokásairól talán az eddigi legnagyobb felmérést végezték el Amerika tíz államában, 14 ezer állampolgár telefonos kikérdezésével.
márc. 22
16:22
Hatmillió éve kétlábon? (Privátbankár)
Egy combcsont bizonyítékot szolgáltathat arra, hogy a két lábon járás majdnem hatmillió éves múltra tekinthet vissza. A Kenyában több mint hét éve fellelt csont mérési eredményei szerint olyan csíp...
márc. 22
16:33
Egyre több ballonos vizet iszunk (Piac és Profit)
A ballonos ásványvizeket gyártó és forgalmazó Montivíz Zrt. az elmúlt 3 évben átlagosan évi 21 százalékkal növelte bevételét - derül ki a társaság közleményéből.
márc. 22
17:06
Űrszenzáció: metánt találtak a Naprendszeren kívül! (Privátbankár)
Első ízben fedeztek fel szerves molekulát - nevezetesen metánt - a Naprendszeren kívül a Hubble-űrteleszkóp segítségével. A felfedezést mérföldkőnek tekintik a messzi világokban rejlő élet utáni kutat...
márc. 22
17:34
Sok helyen arzénos a víz (Piac és Profit)
Uniós forrásból oldódhatnak meg a szennyvízkezelési és ivóvízvédelmi feladatok. A mai nap, a Víz Világnapja, jó alkalom az információk ismertetésére.
márc. 22
18:19
Videó: változó világ (Piac és Profit)
Az alábbi kisfilm a klímaváltozás kiváltó okait, illetve annak hatásait mutatja be. Atomkísérletek, dohányzás, eltűnő jégtakaró...
márc. 22
19:33
Ötmilliós luxushétvége főhivatalnokoknak (Piac és Profit)
Mintegy 450 ezer koronát azaz nagyjából ötmillió forintot költött el egy állítólagos hétvégi értekezleten februárban a cseh munkaügyi és népjóléti minisztérium alig három tucatnyi magas rangú hivatalnoka.

Keresés