2008. március 15. szombat

márc. 15
8:34
"Nincs állásotok? Keressetek magatoknak gazdag férjet!" (Piac és Profit)
Keressenek maguknak gazdag partnert - tanácsolja a jövő miatt aggódó fiatal nőknek Silvio Berlusconi.
márc. 15
9:00
A hitelezés újabb kockázataira figyelmeztet az MNB (Infostart)
Enyhítették a lakossági hitelezés feltételeit a magyar bankok tavaly - derül ki a Magyar Nemzeti Bank tanulmányából. Tabák Péter, az MNB pénzügyi stabilitási területének vezetője elmondta: ez a tendencia 2008-ban is folytatódik az élesedő verseny miatt, annak ellenére, hogy a jelzálogpiaci válság hatására más országokban szigorítás figyelhető meg. A szakember a hitelfelvétel és a hitelnyújtás…
márc. 15
9:31
Szlovákia: 2011-re nem lesz deficit (Privátbankár)
A szlovák pénzügyminisztérium azt javasolta, hogy 2 százalékra csökkentsék az idei GDP arányos államháztartási hiányra vonatkozó célt az eredetileg elfogadott 2,3 százalékról. A minisztérium a 200...
márc. 15
9:33
Íme, a pályázatkirály! (Piac és Profit)
A kisfiú állatszeretetéből mára komoly vállalkozás lett. Az elért sikerekhez azonban kevés lett volna a gyermeki vonzódás, tanulásra, kreatív ötletekre, megbízható üzleti magatartásra, türelemre és bátorságra is szükség volt. Bár a tíz éve nulláról indult Papp Farm mára egymilliárd forintos sikeres beruházássá fejlődött, tulajdonosának az elkövetkező tíz évre is hasonlóan nagyszabású tervei…
márc. 15
9:42
Putyin segít a NATO-nak, hogy megtartsa szövetségeseit (Privátbankár)
Vlagyimir Putyin orosz elnök kész segíteni a NATO-nak Afganisztánban, ha a katonai szövetség zárva tartja kapuit Ukrajna és Grúzia előtt - közölte a Gazeta Wyborcza című lengyel lap internetes oldalán...
márc. 15
9:58
Nem jutnak dűlőre adóügyben (Privátbankár)
Nem tárgyalta meg a következő évekre vonatkozó adómódosítási javaslatokat az Országos Érdekegyeztető Tanács, a munkaadói oldal a következő ülésre ígérte az egységes álláspont kialakítását.
márc. 15
10:00
Népszavazás: végleges eredmény, de újabb kérdés jön (Privátbankár)
Az OVB az Országos Választási Iroda munkatársai segítségével nyolc órás munka után végzett a 91 külképviseletről 95 urnában beérkező mintegy 2.800 szavazat számlálásával.
márc. 15
10:09
2009-től vízum nélkül repülhetünk az USA-ba (Privátbankár)
Lezárultak az amerikai-magyar egyeztetések a vízummentességi memorandumról Washingtonban, a felek megállapodtak az egyetértési nyilatkozat szövegéről.
márc. 15
10:20
Orbán új stratégiáért küzd (Privátbankár)
A fenti címmel közölt tudósítást a magyarországi belpolitikai helyzetről a Der Standard osztrák napilap. A lap szerint az ország túlérett gyümölcsként hullhat a Fidesz ölébe, ha marad az elégedetlenség.
márc. 15
11:30
Hogyan kereskednek a szén-dioxiddal? (Piac és Profit)
A globális szén-dioxid piac világszinten dinamikusan bővül, Magyarországon a forgalom jelentős megugrását az országok közötti kvótaüzletek jelenthetik.
márc. 15
11:34
Megdobált menetelők (Privátbankár)
Mintegy félezer árpádsávos és nemzetiszínű, illetve jobbikos zászlót lobogtató ember vonult a fővárosi Szabadság téri Hazatérés temploma elől  a Múzeum körútra a Nemzeti Múzeum közelébe, ahol az állam...
márc. 15
12:34
Nyugati cégek miatt ülnek a kiber-disszidensek (Piac és Profit)
Tizenöt országot említettek név szerint, s egyben az internet ellenségeinek is kikiáltották őket az e hét szerdán a sajtó szabadsága mellett kampányolók, akik arra kérték az internet-felhasználókat, hogy csatlakozzanak a 24 órás virtuális tiltakozó akcióhoz, mely teljes mértékben elítéli a kibertér cenzúráját.
márc. 15
13:10
A Fideszt okolják a jelenlegi gazdasági helyzetért (Privátbankár)
Több száz ember vonult a Fővám térről a Március 15. térre, ahol Demszky Gábor tart ünnepi rendezvényt; az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtatók nyíltan közölték, céljuk a rendezvény megzavarása.
márc. 15
14:31
Jön a Mediterrán Unió? (Piac és Profit)
Az EU tagállamainak vezetői megállapodtak a Mediterrán Unióval kapcsolatban, amelyben az EU huszonhetek mellett a Földközi-tenger 12 országa vehet részt.
márc. 15
16:34
Környezettudatosak az IT-menedzserek (Piac és Profit)
Az európai IT-menedzserek környezettudatosak - mutatott rá egy új, a Lenovo támogatásával létrejött tanulmány.
márc. 15
18:33
Külföldön is szolgáltat a Noreg (Piac és Profit)
A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője 2007-re vonatkozó előzetes pénzügyi eredményei alapján 505 millió forint nettó árbevételt realizált.
márc. 15
19:02
Mégsem kell nullás igazolás a 100 ezer forint feletti kifizetésekhez (Adózóna)
Március 10-én felfüggesztették az Art. közbeszerzési kifizetésekről rszóló rendelkezés alkalmazását! Mivel jár ez?
márc. 15
20:32
Új helyzet Horvátországban (Piac és Profit)
Horvátországi befektetések után érdeklődőknek tartanak szakmai fórumot március végén, zágrábban. Szó lesz a törvényi változásokról és az adózásról is.
márc. 15
21:33
A kormány az általános tartalékhoz nyúl (Piac és Profit)
A kormány 761 millió forintot csoportosított át az egészségbiztosítási pénztárak megalapításával kapcsolatos feladatokra a költségvetés általános tartalékából - a kormányhatározat a Határozatok Tárában jelent meg.

Keresés