2008. március 15. szombat

márc. 15
9:12
Már dolgozik az operatív törzs (Infostart)
Megkezdte munkáját az operatív törzs, amely a március 15-i ünnepi programban közreműködő állami szervek és más szervezetek tevékenységét hangolja össze - közölte Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára, a törzs irányítója.
márc. 15
9:14
Videokamerák figyelik a fővárosi utcákat (Infostart)
Videokamerák rögzítik a március 15-i nemzeti ünnep idején az utcán történteket Budapesten. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára korábban közölte: így próbálják meg azonosítani azokat, akik az állami ünnepségek megzavarásával próbálkoznak.
márc. 15
9:41
Herényi Károly brit konzervatív vezetőkkel találkozott (Alternatív Energia)
David Cameronnal, az ellenzéki brit Konzervatív Párt vezérével és miniszterelnök-jelöltjével és több más tory vezetővel találkozott pénteken Angliában Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, aki részt vesz a konzervatívok tavaszi politikai fórumán.
márc. 15
9:44
"Le fognak lassulni a reformok" (Infostart)
A március 9-ei népszavazás eredménye nagy hatással lesz a reformfolyamatra - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központjának programvezetője. Gaál Péter hozzátette: ezzel üzent a lakosság a kormánynak, hogy nem ebbe az irányba kellene elmenni az egészségügyi rendszer átalakítása során.
márc. 15
9:50
Felvonták a magyar lobogót a Kossuth téren (Infostart)
Katonai tiszteletadás mellett felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth téren, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából.
márc. 15
9:57
Március 15. - Megkezdte munkáját az operatív törzs (Alternatív Energia)
Megkezdte munkáját az operatív törzs, amely a március 15-i ünnepi programban közreműködő állami szervek és más szervezetek tevékenységét hangolja össze - közölte Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára, a törzs irányítója az MTI-vel szombaton reggel.
márc. 15
10:02
Lezárták a forgalom elől az ünnepi rendezvények színhelyeit a fővárosban (Metropol)
Lezárta szombaton reggel az ünnepi rendezvények színhelyeit a forgalom elől a rendőrség a fővárosban, így a Parlament előtti Kossuth Lajos térre vezető utcákat is, az ünneplőket átvizsgálás után engedik a térre.
márc. 15
10:03
Az állami lobogó felvonásával megkezdődött az állami ünnepségsorozat (Alternatív Energia)
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett szombaton délelőtt felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Az ünnepi eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság, valamint Lomnici Zoltán, a…
márc. 15
10:30
Videokamerák rögzítik az ünnep idején az utcai eseményeket a fővárosban (Alternatív Energia)
Videokamerák rögzítik a március 15-i nemzeti ünnep idején az utcán történteket Budapesten. Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára az ünnepet megelőzően egy háttérbeszélgetésen elmondta, hogy térfigyelő kamerák segítségével rögzítik mindazt, ami szombaton reggel, az állami lobogó felvonásakor a Kossuth Lajos téren történik. Úgy fogalmazott, hogy ennek segítségével…
márc. 15
10:35
A március 15-i ünnepségsorozat eseményei (Metropol)
A szokásos módon, az állami lobogó felvonásásval kezdődött meg az ünnepségsorozat, az operatív törzs vezetője szerint az embereknek nem volt kifogásuk a korábban kihirdetett részvételi szabályok ellen, megdobálták az Október 6. utcában kormányellenes jelszavakat skandáló menetet. A Múzeumkertben néhányezer ünneplő gyűlt össze, a megemlékezésen felépett a Győri Balett is. Kövesse nálunk az ünnep…
márc. 15
11:01
Ételmaradékkal dobálták a Nemzeti Múzeumhoz tartókat (Infostart)
Mintegy félezer árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató ember vonult a fővárosi Szabadság téri Hazatérés temploma elől a Múzeum körútra a Nemzeti Múzeum közelébe, ahol az állami ünnepséget rendezik.
márc. 15
11:32
Több ezer ünneplő, párszáz rendbontó a Nemzeti Múzeumnál (Infostart)
Néhány ezer ünneplő és néhány száz rendbontó gyűlt össze szombaton késő délelőtt a fővárosban, a Múzeumkertnél, ahol a március 15-i nemzeti ünnep egyik központi rendezvényét tartják.
márc. 15
11:33
Lezárta a forgalom elől az ünnepi rendezvények színhelyeit a fővárosban a rendőrség (Alternatív Energia)
Lezárta szombaton reggel az ünnepi rendezvények színhelyeit a forgalom elől a rendőrség a fővárosban, így a Parlament előtti Kossuth Lajos térre vezető utcákat is, az ünneplőket átvizsgálás után engedik be a térre.
márc. 15
11:43
Dávid Ibolya: 1848 tanulsága, hogy egy kis nemzet is lehet erős (Infostart)
Az MDF elnöke szerint a nemzet 1848-ban megvalósította a szabadság szintézisét, amikor testvériességen és társadalmi igazságosságon alapuló hazát akart. Dávid Ibolya az Isaszegen tartott ünnepi megemlékezésen hangsúlyozta: vekkercsörgetéssel, vagy a reform szó imamalomkénti ismételgetésével még soha senki nem ért el valódi eredményeket.
márc. 15
12:29
Kint maradtak a fütyülők (Alternatív Energia)
Akik fütyüléssel vagy kiabálással akarták megzavarni szombaton kora délelőtt az állami ünnepséget a budapesti Kossuth Lajos téren, azok nem is akartak bemenni a rendezvény kordonnal elzárt területére - mondta Juhász Gábor államtitkár, a március 15-i nemzeti ünnepre felállított operatív törzs irányítója az MTI-nek
márc. 15
13:01
Indul a rendbontás? (Alternatív Energia)
Néhány ezer ünneplő és néhány száz rendbontó gyűlt össze szombaton késő délelőtt a fővárosban, a Múzeumkertnél, ahol a március 15-i nemzeti ünnep egyik központi rendezvényét tartják. A Nemzeti Múzeumhoz vezető utcákat és utakat kordonokkal zárta el a rendőrség, a Múzeumkerthez csak az Astoria és a Kálvin tér felől, a felállított beléptető kapukon keresztül lehetett bejutni. Az MTI tudósítói azt…
márc. 15
13:14
Rendzavarás nélkül zajlott a múzeumkerti ünnepség (Infostart)
Rendzavarás nélkül, méltóságteljesen zajlott le a múzeumkerti ünnepi program, ami a biztonsági rendszernek köszönhető - mondta el Juhász Gábor államtitkár, a nemzeti ünnep idejére felállított operatív törzs irányítója.
márc. 15
13:17
Megnyitott az árpádsávos bolt (Alternatív Energia)
Gyülekeznek a gárdisták a kettő órára, az Erzsébet térre bejelentett megemlékezes környékén. Egyenlőre 40-50 fekete egyenruhás gyülhetett össze.
márc. 15
13:22
Másfél ezren a Március 15. téren (Alternatív Energia)
A Március 15-e téren másfél ezren kísérik figyelemmel az eseményeket, a kordonon belül végig egyenruhás rendőrök állnak sorfalat - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A térre vezető utakon rendőrök és civil biztonsági őrök teljesítenek szolgálatot. Az Erzsébet hídról két-háromszázan figyelik az eseményeket, a térre csak átvizsgálás után lehet bejutni. A nagyobb zászlórudakkal…
márc. 15
13:24
Dávid Ibolya: 1848-ban a nemzet megvalósította a szabadság szintézisét (Alternatív Energia)
1848-ban a nemzet megvalósította a szabadság szintézisét, amikor testvériességen és társadalmi igazságosságon alapuló hazát akart - mondta Dávid Ibolya szombaton az Isaszegen tartott ünnepi megemlékezésen.
márc. 15
13:35
Kövekkel dobálták meg a rendőröket az ünnepség alatt (Infostart)
Budapesten folyamatos a rendbontás a Március 15-e téren, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén.
márc. 15
13:50
Több mint ötszáz ember gyűlt össze a Fővám téren (Alternatív Energia)
Több mint ötszáz ember gyűlt össze szombaton késő délelőtt a fővárosi Fővám téren, a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetségének rendezvényére - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
márc. 15
14:04
A március 15-i ünnepségsorozat eseményei (Metropol)
Zászlófelvonással kezdődött az ünnepi megemlékezés, a Múzeumkertben néhány ezer érdeklődő jelent meg, a Március 15-e térre igyekvők közül sokan nyíltan közölték, meg akarják zavarni a rendezvényt, a környéken számos rendőr teljesít szolgálatot, ismét tojással dobálták Demszky Gábort, ezekben a percekben is tart a Fidesz ünnepi gyűlése, vízágyúkkal készül a rendőrség a radikális szervezetek…
márc. 15
14:18
Magyar György az SZDSZ-ről: okirathamisítás is történhetett (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett jogi szakértő szerint az SZDSZ elnökválasztását meg kell ismételni, ha szabálytalanság történt a tavalyi tisztújítás során. Magyar György ügyvéd felhívta a figyelmet arra is, hogy valószínűleg okirathamisítás történt. Hozzáfűzte, hogy a bíróság is megsemmisítheti az elnökválasztás eredményét és elrendelheti a tisztújítás megismétlését.
márc. 15
14:20
Demszky is kapott tojást (Infostart)
Két embert állítottak elő a rendőrök Budapesten, mert köveket dobáltak a Fővárosi Önkormányzat március 15-ei ünnepségének ideje alatt. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: több rendzavaróról felvételt készítettek, azonosításuk folyamatban van.
márc. 15
14:27
Operatív törzs: méltóságteljes volt a múzeumkerti ünnepség (Alternatív Energia)
Rendzavarás nélkül, méltóságteljesen zajlott le a múzeumkerti ünnepi program, ami a biztonsági rendszernek köszönhető - mondta el szombaton Juhász Gábor államtitkár, a nemzeti ünnep idejére felállított operatív törzs irányítója.
márc. 15
14:39
"Akkor legyőzték a magyarok a széthúzást" (Infostart)
Százhatvan évvel ezelőtt egyesült erővel győzték le a magyarok a széthúzást és valósították meg a nemzet összefogását. Erről a pénzügyminiszter beszélt a Monokon, Kossuth Lajos szülőfalujában rendezett március 15-ei ünnepségen.
márc. 15
14:44
Demszky beszéde alatt a lócitrom is repült (Alternatív Energia)
"Mocskos zsidók" - skandálták a külső kordonon belül a Demszky Gáborra árpád-sávos zászlóval felszerelkezve várók a Petőfi téren. Az SZDSZ szimpatizánsok egymásnak panaszkodtak, amiért a belső kordonon csak a kiválasztottaknak lehetett a fővárosi ünnepségre bejutni. Akadt, aki Magyar Bálintnak panaszolta, hogy 18 éve mindig közelről hallgatta a főpolgármester, és nem érti, hogy ezúttal miért kell…
márc. 15
14:45
Nyoma veszett a robothelikopternek (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nyoma veszett egy hatmillió forint értékű robothelikopternek.
márc. 15
14:47
Ismét lezárják a Kossuth teret (Infostart)
Szombat délután lezárják a Kossuth teret, emellett a Blaha Lujza téren is lezárásokra, fokozott ellenőrzésekre kell számítani - derül ki a rendőrség honlapján közzétett közleményekből.
márc. 15
14:55
Demszky: nem kell új rendszerváltás (Alternatív Energia)
Nem kell új rendszerváltás, aki ilyeneket mond az a szabadság ellensége - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester szombaton a Fővárosi Önkormányzat Petőfi-szobornál rendezett ünnepségen. Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség a Szent Korona alkotmányára, nincs szükség igazi rendszerváltásra, aki ma ilyeneket mond, az a szabadság ellensége - mondta az SZDSZ-es politikus az 1848-49-es…
márc. 15
15:01
Sólyom az önbecsülésről beszélt a Parlamentben (Infostart)
"Önök úgy vannak itt jelen, mint a nemzet díszei, akiknek teljesítménye az egész országot minősíti, Önök okot adnak nekünk az önbecsülésre, és ezt köszönettel vesszük" - mondta Sólyom László államfő tudományos és művészeti állami kitüntetések átadásán a Parlamentben.
márc. 15
15:06
Budapest, az ostromlott város (Infostart)
Ostromlott városhoz hasonlította a magyar fővárost az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke.
márc. 15
15:16
Veres János: Százhatvan éve összefogott a nemzet (Alternatív Energia)
Százhatvan éve annak, hogy az addigi széthúzást azon a március 15-én egyesült erővel le tudták küzdeni a magyarok, és megvalósították a nemzet összefogását - mondta Veres János pénzügyminiszter szombaton Monokon, Kossuth Lajos szülőfalujában, az 1848-as kormány pénzügyminiszterének szobra előtt. Százhatvan évvel ezelőtt a magyar nép úgy döntött, hogy az európai folyamatokhoz kapcsolódva másképp…
márc. 15
15:17
Rendőrök, demonstrálók és Demszky - képek a fővárosi megemlékezésről (Infostart)
Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség "a Szent Korona-alkotmányra", aki ilyeneket mond, az a szabadság ellensége - jelentette ki a főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat ünnepségén, a Petőfi-szobornál. Demszky Gábor szavait többször pfujolás és fütty követte, és tojásokat is dobtak felé.
márc. 15
15:33
Megkezdődött a Fidesz nagygyűlése, a szervezők provokátoroktól tartanak (Infostart)
A Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével kezdődött meg a Fidesz március 15-i nagygyűlése az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A színpadon "Az önbecsülés napja - Igen! Magyarország győzött!" felirat látható, a középre elhelyezett mikrofonállvány körül kokárdát viselő fiatalok ülnek. Az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Kósa Lajos alelnök, Jókai Anna Kossuth-díjas író és Elmar…
márc. 15
15:38
Két embert állítottak elő a rendőrök, de a vidófélvételek alapján többet keresnek (Alternatív Energia)
Egy rendőr könnyebben megsérült a fővárosban az Erzsébet hídnál szombaton kora délután - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva tájékoztatása szerint a rendőr a lábán szenvedett zúzódásos sérüléseket.
márc. 15
15:43
"A jövőt nem adjuk, nincs bűnhődés tovább" (Alternatív Energia)
"A jövőt nem adjuk, nincs bűnhődés tovább"- tiltakozott a himnusz éneklése közben az egyik férfi. A Fidesz nagy gyűlésére sokan elmentek, de nem biztos, hogy elegen. A himnusz éneklése közben a bűnhődést elutasító férfi meg is jegyezte, nagy baj, hogy annyi üres hely van körülötte.
márc. 15
15:50
Kaszás Attilára emlékeznek a Nemzetiben (Infostart)
Nyílt nappal ünnepli hatodik születésnapját a Nemzeti Színház; a látogatók bejárhatják az épületet, belenézhetnek a Vesztegzár a Grand Hotelben című előadás próbájába, és megtekinthetik a Kaszás Attila emlékére rendezett kiállítást.
márc. 15
15:54
A hónap végére megduplázódhat a gárdisták száma (Alternatív Energia)
Véget ért a Jobbik megemlékezése az Erzsébet téren. A teret megtöltötték a szimpatizánsok, több százan voltak, a jelenlévők egy jelentős része magyar és árpád-sávos zászlókkal felszerelkezve hallgatta a beszédeket.
márc. 15
15:56
Gyurcsány meglepte az ünneplőket (Infostart)
Az én márciusom rendezvénysorozat keretében több családi program várja a látogatókat Budapest belvárosában az 1848-as forradalom 160. évfordulója alkalmából. A Lánchídon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tett egy rövid sétát.
márc. 15
16:33
Orbán: Magyarország feltalálta az alkotmányos népítéletet (Infostart)
Magyarország feltalálta az alkotmányos népítéletet, amely március 9-e óta világszabadalom - mondta a Fidesz elnöke a párt ünnepi rendezvényén. Orbán Viktor kijelentette: "mi népítéletből is az alkotmányosat szeretjük, nem ugrunk be a provokációnak".
márc. 15
16:55
Tiltakozik az MSZP Kaposváron (Infostart)
Tiltakozását fejezte ki az MSZP, amiért Kaposváron a helyi és a megyei vezetők, országgyűlési képviselők, a pártok és a civil szervezetek mellett a Magyar Gárda tagja is koszorút helyezhettek el Kossuth Lajos szobránál a város hivatalos ünnepségén.
márc. 15
17:00
Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat (Alternatív Energia)
"Önök úgy vannak itt jelen, mint a nemzet díszei, akiknek teljesítménye az egész országot minősíti, Önök okot adnak nekünk az önbecsülésre, és ezt köszönettel vesszük" - mondta Sólyom László köztársasági elnök a tudományos és művészeti állami kitüntetések átadásán szombaton a Parlamentben.
márc. 15
17:00
Incidens nélkül ért véget a Fidesz rendezvénye (Infostart)
Teljes rendben, egyetlen incidens nélkül fejeződött be Budapesten a Fidesz nagygyűlése, a tömegből néhány százan azonban a szervezők felhívása ellenére a Blaha Lujza tér felé indultak, ahová a Magyar Önvédelmi Mozgalom és más szervezetek jelentettek be rendezvényt március 15-én délutánra.
márc. 15
17:16
Gyurcsány Ferenc betyártábort tekintett meg a Roosevelt téren (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombat délután megtekintette a budapesti Roosevelt téren felállított betyártábort - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A kormányfő és felesége, Dobrev Klára délután negyed négykor érkezett a térre, ahol a nemzeti ünnep alkalmából betyár- és huszártábort állítottak fel gyermekeknek, családoknak. A miniszterelnök körbesétálta a teret, több emberrel kezet…
márc. 15
17:22
"Nem félünk a Gyurcsánytól, Gyurcsánytól, Gyurcsánytól" (Alternatív Energia)
"Nem félünk a Gyurcsánytól, Gyurcsánytól, Gyurcsánytól" - tűnt fel jó néhányszor a Fidesz nagy gyűlés a kormányfőt gúnyoló egyik felirat. A Kossuth Lajos utcán egybegyűlt néhány tízezer ember mind annyiszor jót nevetett, és a miniszterelnök távozását követelte. Rákay Philip még a megemlékezés elején arra kérte az egybegyűlteket, hogy ne balhézzanak, ne mondhassák azt - mint ahogy 2006-ban tették…
márc. 15
17:44
Friderikusz Sándor is megkapta a Szabad sajtó-díjat (Infostart)
A miniszterelnök szerint a sajtó nem állhat a politika és a gazdaság befolyása alatt, különben nem töltheti be faladatát. Gyurcsány Ferenc erről a Szabad sajtó-díjak átadásán beszélt Budapesten, a Politikatörténeti Intézetben.
márc. 15
17:49
Már tizenegy embert előállított a rendőrség (Infostart)
Délután öt óráig 11 embert állított elő a rendőrség a március 15-ei ünnepi rendezvények helyszíneiről a fővárosban.
márc. 15
17:55
Jobbik: fogyasztóvédelmi kommandó, népfőiskola, nyelvmentő bizottság (Alternatív Energia)
A "bolti bűnözésre" válaszul fogyasztóvédelmi kommandót hív életre a Jobbik - jelentette be a párt elnöke szombat délután a fővárosi Erzsébet téren tartott március 15-i megemlékezésén. Vona Gábor szerint "a zöld válaszra" azért van szükség egyebek mellett, mert lejárt minőségű élelmiszereket árusítanak multinacionális cégek az embereknek.

Keresés