2008. február 26. kedd

febr. 26
5:48
Összefogtak a kerületek a közlekedési cég járatritkítási terve ellen (Népszava)
Azonnali hatállyal leállította a BKV hálózati reformjának előkészítését a főváros közlekedési tanácsnoka. Ez lett az eredménye, hogy az előzetes tervek nyilvánosságra kerülését követően sorra háborodtak fel a fővárosi kerületek a tervezett járatritkítások, illetve megszűntetések miatt. A változtatásoktól a BKV évi 6 milliárd forint megtakarítást remélt, ennek híján nehéz helyzetbe kerülhet a…
febr. 26
5:54
Ismét leszavazta a parlament Sólyom László ombudsman-jelöltjeit (Népszava)
Április végére zárulhat le a konzultáció a munka, a tudás és a tulajdon, vagyis az új polgárosodás kérdéseiről. A kormány a fő irányok kijelölése és a konzultáció után hozza csak meg a döntéseket, május-június körül, és fél évet hagy az állampolgárok tájékoztatására - közölte a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az ellenzék az új politika kétarcúságáról beszélt. A képviselők megint…
febr. 26
5:59
Gladiátorból csatát veszett vezér lehet Gaskó (Népszava)
Kilenc óra elteltével ismét felfüggesztette a vasutas sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A Gaskó István vezette érdekképviselet az akcióval nyomást kívánt gyakorolni a MÁV-val délután folytatódott tárgyalásra, ám kudarcot vallott. A vasúttársaság továbbra is elzárkózik a pénzügyi követelések teljesítésétől. Az ágazati szakszervezetek egyre inkább kalandor akciónak…
febr. 26
6:05
Az aktuális kormánykoalíció és ellenzéke egészen más országban él (Népszava)
Nincsenek hagyományai a közös ünneplésnek Magyarországon. A rendszerváltozás óta - egy kivétellel - március 15-én külön ünnepeltek a pártok. Március idusán elmondott beszédekben többnyire háttérbe szorult az 1848-as forradalom méltatása, helyét a napi politikai üzengetések vették át. Bár a jobboldali kormányok idején nem voltak ritkák a tüntetések, de csendes volt március 15, míg az MSZP vezette…
febr. 26
6:18
Szervezetten folyik az illegális fakitermelés? (Infostart)
Az Egererdő Zrt. vezérigazgatója szerint szervezetten lopják a fát Észak-Magyarországon. Az elkövetők évente több tízmillió forint kárt okoznak. Pallagi László az InfoRádiónak elmondta: a fatolvajok Ózd és Arló térségében okozzák a legtöbb kárt. A vezérigazgató a rendőrség, az ügyészség és a törvényalkotók összefogását sürgeti.
febr. 26
6:29
"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény" (Infostart)
A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.
febr. 26
6:40
Megosztja az orvosokat a népszavazás (Infostart)
Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözőek a vélemények.
febr. 26
7:02
Pénzbüntetést kaptak a félrevoksoló szocialisták (MaHu)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írta a keddi Népszabadság.
febr. 26
7:07
Káosz a kábellopás miatt Kispesten: banki ügyeket sem lehet intézni (Infostart)
Budapest XIX. kerületében 36 távközlési törzskábel rongálódott meg kábellopás miatt. Kispest jó részén, azóta nincs telefon- és internetkapcsolat. Ez a többi mellett azt jelenti, hogy a kerületben élők nem tudják például az ott lévő bankfiókok szolgáltatásait sem igénybe venni.
febr. 26
7:12
Országjárásra indul Szabó Máté ombudsman (MaHu)
Országjáró körútra indul az állampolgári jogok országgyűlési biztosa áprilisban; Szabó Máté célja az, hogy az ombudsmani hivatal intézményét közelebb vigye az emberekhez. Az ősszel megválasztott biztos a távirati irodának elmondta: hivatalában idén a gyermeki jogok, a hajléktalanság, valamint a gyülekezési jog ügyeivel készülnek kiemelten foglalkozni.
febr. 26
7:41
Munkateszt: Gyurcsány beveti az új fegyvert (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök baloldali polgárosodás programjának néhány foglalkoztatást növelő, illetve munkahelyteremtő eleme várhatóan élénk vitát vált ki. Leginkább talán az úgynevezett munkateszt, amelynek lényege, hogy aktív korúak számára csak akkor lehessen a jövőben rendszeres szociális segélyt megállapítani, ha munkateszten vesznek részt.
febr. 26
7:47
Készenléti rendőri összetartást rendeltek el március 8-tól (MaHu)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap.
febr. 26
7:49
Kábítószer a debreceni börtönben (MaHu)
Kábítószerhez jutottak a debreceni börtönben olyan előzetes letartóztatásban lévő személyek, akik ellen a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói korábban jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és kereskedelme miatt jártak el - közölte Sápi Tibor, a főkapitányság főelőadója.
febr. 26
8:22
Nem utasításra szavaztak, pénzbüntetést kaptak (Népszava)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írta a keddi Népszabadság.
febr. 26
8:32
Feljelentették Alföldi Róbertet a Nyugalom miatt - videó (HVG)
A játékfilm egyik jelenete miatt "megrontás" gyanújával ügyészségi feljelentést tett Alföldi Róbert rendező ellen egy ismeretlen civil szervezet - írta a keddi Népszabadság. "A művészet nem oka semminek, csak olyasmiről beszél, ami a világban úgyis megvan" - kommentál a hvg.hu-nak a filmkritikus.
febr. 26
8:43
Ismét egy rendkívül meleg nap (MaHu)
Ma még marad a szokatlanul meleg idő, a sok napsütésben helyenként a 20 fokot is megközelíti a hőmérséklet. Szerdán már egy hidegfront okoz komolyabb felhősödést. A hét második felében néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de még mindig bőven az átlag felett marad. Többször számíthatunk esőkre.
febr. 26
8:43
Összetartást rendeltek el a készenléti rendőrségnél (HVG)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írja a Magyar Hírlap.
febr. 26
9:01
Teljes rendőri készenlét a népszavazáskor (Népszava)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap.
febr. 26
9:05
Vádemelési javaslat egy 284 millió forintos pénzmosási ügyben (HVG)
Fantomcégek segítségével vettek ki 284 millió forintot egy Bács-Kiskun megyei építőipari cégből; az ügyben öt gyanúsított ellen javasol pénzmosás és csalás miatt vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya.
febr. 26
9:10
Pénzbüntetést kaptak a félrevoksoló szocialisták (HVG)
Belső ügyként kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írja a Népszabadság.
febr. 26
9:27
Magyarországon a Déli áramlat – lapszemle (orientpress)
A Déli áramlat hazai szakaszának kiépítéséről egyezett meg hétfőn délután Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök-helyettes és Gyurcsány Ferenc. Az orosz politikus villámlátogatásra érkezett – korábban a szerbekkel tárgyalt.
febr. 26
9:28
Kókáék meg akarják úszni a tisztújítást? (MaHu)
Feljelentéskiegészítéssel fordult a Legfőbb Ügyészséghez az a magánszemély, aki a múlt héten az SZDSZ elnökválasztási botránya miatt a párt működésének felfüggesztését, illetve feloszlatását kérte.
febr. 26
9:29
Tejfel László ott volt, amikor Tóth Viktort hívták (Hetek)
Tejfel László nyírbogáti roma önkormányzati képviselő ott állt amellett az ember mellett, aki álnéven hívta fel Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét, és aki pénzt kért a népszavazási kampányhoz - mondta el a képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 26
9:33
Az OVB kikéri magának a gyanúsítgatásokat (HVG)
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak korrekt eljárását a kampány résztvevői - kéri keddi, Halmai Gábor elnökhelyettes által jegyzett közleményében az Országos Választási Bizottság (OVB).
febr. 26
9:46
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak tevékenységét! (MaHu)
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak korrekt eljárását a kampány résztvevői - kéri keddi, Halmai Gábor elnökhelyettes által jegyzett közleményében az Országos Választási Bizottság.
febr. 26
9:48
Mehmet Karcsi hétfőn visszament Isztambulba (MaHu)
Mehmet Tüysüz és a fia, Mehmet Karcsi hétfőn visszatért Törökországba - írja keddi számában a Délmagyarország című napilap. Az apa és a fia ezúttal legálisan, a kisfiú édesanyjának a beleegyezésével, érvényes okmányokkal hagyta el az országot.
febr. 26
10:15
Kilenc összeférhetetlent találtak a köztévében (orientpress)
Befejeződött a fél éve kezdődött átfogó összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban. Az 1927 tévés dolgozó közül összesen kilenc esetben derült fény összeegyeztethetetlen tevékenységre, neveket nem közölt a köztévé.
febr. 26
10:33
Legalább öt piacon árulhatták a hamis kolbászt (HVG)
Legalább öt fővárosi piacra kerülhetett azokból a hamis kolbászokból, amelyek illegális gyártóin hétfőn ütöttek rajta az ellenőrök Pilisszentivánon - értesült a HavariaPress.
febr. 26
10:33
Kilenc esetben derült fény összeegyeztethetetlen tevékenységre (MaHu)
Befejeződött a fél éve indított összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban (MTV); 1927 tévésnek kellett írásban nyilatkoznia a kérdésben, s közülük kilencen akadtak fenn a rostán - tudható meg az MTV keddi közleményéből.
febr. 26
10:34
Tarlós pótolná a hiányt, Juhász adóval oldaná meg (Hetek)
Tarlós István szerint a kormány presztízsberuházásaiból kellene pótolni a vizitdíjból és kórházi napidíjból kieső bevételeket egy sikeres népszavazás esetén. A Fidesz kampányfőnöke erről az ATV Reggeli Jam című műsorában beszélt. Juhász Ferenc viszont tagadta, hogy a kormánynak presztízsberuházásai lennének, és felszólította a Fideszt, hogy mondják meg, honnan lehet majd pótolni a kieső…
febr. 26
10:46
MTV: kilencen akadtak fenn a rostán (Népszava)
Befejeződött a fél éve indított összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban (MTV. 1927 tévésnek kellett írásban nyilatkoznia a kérdésben, s közülük kilencen akadtak fenn a rostán - tudható meg az MTV keddi közleményéből.
febr. 26
11:01
Eszmélnek az orvosok: a népszavazás elviszi a bevételt (Infostart)
Támogatja a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlését a Magyar Kórházszövetség, amennyiben az állam kompenzálja az orvosokat és az intézményeket - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezetője, aki egyúttal a siófoki kórház igazgatója.
febr. 26
11:01
Újabb zavaros autóbusz-pályázat - Debrecenben terjed a pletyka (MaHu)
Szakmai körökben az a pletyka terjed, hogy gyakorlatilag Széles Gábor cégének írták ki a debreceni autóbusz-közlekedés működtetéséről szóló pályázatot - írta keddi számában a Hajdú-bihari Napló.
febr. 26
11:07
Gyurcsány minden eddiginél keményebb kirohanása Orbán ellen (Infostart)
A miniszterelnök szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. Gyurcsány Ferenc a kapcsolat.hu-nak adott videointerjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.
febr. 26
11:13
Gyurcsány: eldönthető, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi (MaHu)
Gyurcsány Ferenc szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. A miniszterelnök a kapcsolat.hu-nak adott videóinterjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.
febr. 26
11:13
Tubes: civilek szűkítették le az utat (Népszava)
Radarellenes civilek autókkal szűkítették a Tubesre vezető út bejáratát, és murvából gátat készítettek kedd reggelre az úton, hogy akadályozzák a lokátor esetleges építésének munkálatait - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
febr. 26
11:18
Az FTC pártolói perlik az MLSZ-t (HVG)
A Ferencvárosi Torna Club Pártolói Egyesülete keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, hogy megtudhassa, kik alkották azt a testületet, amely 2006 nyarán kizárta az FTC-t a labdarúgó NB I-ből.
febr. 26
11:21
Miniszteri ösztöndíj a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára (Pályázatfigyelő)
Miniszteri ösztöndíj ukrán állampolgárságú magyar nemzetiségű hallgatóknak
febr. 26
11:24
Tubes: civilek szűkítették le a lokátorhoz vezető utat (HVG)
Radarellenes civilek autókkal szűkítették le a Tubesre vezető út bejáratát, és murvából gátat készítettek kedd reggelre, hogy akadályozzák a lokátor esetleges építésének munkálatait.
febr. 26
11:33
A Hunyadiak és a reneszánsz - Irodalmi pályázat 2008 (Pályázatfigyelő)
Irodalmi pályázat a magyar reneszánsz év szellemében, emlékezve Hunyadi Jánosra, mint a korszak legnagyobb hadvezérére, a katonai erényeire és Hunyadi Mátyásra, királlyá választásának 550. évfordulója alkalmából
febr. 26
11:35
Miniszteri ösztöndíj a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára (Pályázatfigyelő)
Miniszteri ösztöndíj szerb állampolgárságú magyar nemzetiségű hallgatóknak
febr. 26
11:35
Több tízezer forint a Rota vírust megelőző oltás (Infostart)
Még mindig fertőz Kiskunhalason a Rota vírus, igaz a múlt héten volt a legtöbb megbetegedés - mondta az InfoRádiónak a településen működő Semmelweis Kórház gyermekosztályának vezetője.
febr. 26
11:37
Pályázat Marton Jenő Emlékére (Pályázatfigyelő)
Pályázat Marton Jenő Emlékére egykori és mai úttörővezetőknek
febr. 26
11:45
Napjáték (Pályázatfigyelő)
Pályázat napenergiával működő játékok, szerkezetek és a nap energiáját, a napsütés lehetséges és lehetetlennek tűnő hatásait bemutató modellek tervezésére és megépítésére
febr. 26
11:46
Van megoldás az államfő és a parlament között kialakult válságra (MaHu)
A köztársasági elnök ombudsman-jelöltjeinek parlamenti leszavazása egy újabb állomása annak az egyre fokozódó feszültségnek, amely Sólyom László és az Országgyűlés között kialakult.
febr. 26
11:53
Siker a netpiacon (Infostart)
Sikernek könyvelhető el a tavalyi év a hazai online piac szempontjából, egy év alatt 650 ezerrel bővült a rendszeresen böngészők köre - derül ki a Szonda Ipsos és a Gfk Hungária felméréséből. Az internethasználat mértéke azonban még mindig elmarad a nyugat-európai statisztikáktól - mondta a Szonda Ipsos kutatásvezetője.
febr. 26
11:56
Hajléktalan-ellátó intézmények támogatása (Pályázatfigyelő)
Hajléktalan emberek ellátásának biztosítása, hajléktalan-ellátó intézmények támogatásával
febr. 26
11:58
Az MDF tud megoldást az államfő és a parlament között kialakult válságra (orientpress)
Az MDF szerint van megoldás a parlament és a köztársasági elnök között kialakult válságra. Az ellenzéki párt javaslata szerint a jövőben az államfő a Sándor Palotában ismertetné előzetesen jelölési szándékait a parlamenti pártok elnökeivel vagy frakcióvezetőivel. A köztársasági elnöknek így alkalma lenne felmérni: jelöltjei megfelelő támogatottságot élveznek-e vagy új jelöltet érdemes keresni.
febr. 26
11:58
Úttorlasszal akadályozzák a lokátor építésének munkálatait (MaHu)
Radarellenes civilek autókkal leszűkítették a Tubesre vezető út bejáratát, és murvából gátat készítettek kedd reggelre, hogy akadályozzák a lokátor esetleges építésének munkálatait - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
febr. 26
11:58
Felolvasóest és Fotópályázat a Föld Bolygó Nemzetközi Éve alkalmából (Pályázatfigyelő)
Pályázat vers- és prózaíró pályázatot természeti környezet témakörben

Keresés