2008. február 26. kedd

febr. 26
5:48
Összefogtak a kerületek a közlekedési cég járatritkítási terve ellen (Alternatív Energia)
Azonnali hatállyal leállította a BKV hálózati reformjának előkészítését a főváros közlekedési tanácsnoka. Ez lett az eredménye, hogy az előzetes tervek nyilvánosságra kerülését követően sorra háborodtak fel a fővárosi kerületek a tervezett járatritkítások, illetve megszűntetések miatt. A változtatásoktól a BKV évi 6 milliárd forint megtakarítást remélt, ennek híján nehéz helyzetbe kerülhet a…
febr. 26
5:54
Ismét leszavazta a parlament Sólyom László ombudsman-jelöltjeit (Alternatív Energia)
Április végére zárulhat le a konzultáció a munka, a tudás és a tulajdon, vagyis az új polgárosodás kérdéseiről. A kormány a fő irányok kijelölése és a konzultáció után hozza csak meg a döntéseket, május-június körül, és fél évet hagy az állampolgárok tájékoztatására - közölte a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az ellenzék az új politika kétarcúságáról beszélt. A képviselők megint…
febr. 26
5:59
Gladiátorból csatát veszett vezér lehet Gaskó (Alternatív Energia)
Kilenc óra elteltével ismét felfüggesztette a vasutas sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A Gaskó István vezette érdekképviselet az akcióval nyomást kívánt gyakorolni a MÁV-val délután folytatódott tárgyalásra, ám kudarcot vallott. A vasúttársaság továbbra is elzárkózik a pénzügyi követelések teljesítésétől. Az ágazati szakszervezetek egyre inkább kalandor akciónak…
febr. 26
6:05
Az aktuális kormánykoalíció és ellenzéke egészen más országban él (Alternatív Energia)
Nincsenek hagyományai a közös ünneplésnek Magyarországon. A rendszerváltozás óta - egy kivétellel - március 15-én külön ünnepeltek a pártok. Március idusán elmondott beszédekben többnyire háttérbe szorult az 1848-as forradalom méltatása, helyét a napi politikai üzengetések vették át. Bár a jobboldali kormányok idején nem voltak ritkák a tüntetések, de csendes volt március 15, míg az MSZP vezette…
febr. 26
6:18
Szervezetten folyik az illegális fakitermelés? (Infostart)
Az Egererdő Zrt. vezérigazgatója szerint szervezetten lopják a fát Észak-Magyarországon. Az elkövetők évente több tízmillió forint kárt okoznak. Pallagi László az InfoRádiónak elmondta: a fatolvajok Ózd és Arló térségében okozzák a legtöbb kárt. A vezérigazgató a rendőrség, az ügyészség és a törvényalkotók összefogását sürgeti.
febr. 26
6:29
"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény" (Infostart)
A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.
febr. 26
6:40
Megosztja az orvosokat a népszavazás (Infostart)
Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözőek a vélemények.
febr. 26
7:07
Káosz a kábellopás miatt Kispesten: banki ügyeket sem lehet intézni (Infostart)
Budapest XIX. kerületében 36 távközlési törzskábel rongálódott meg kábellopás miatt. Kispest jó részén, azóta nincs telefon- és internetkapcsolat. Ez a többi mellett azt jelenti, hogy a kerületben élők nem tudják például az ott lévő bankfiókok szolgáltatásait sem igénybe venni.
febr. 26
7:41
Munkateszt: Gyurcsány beveti az új fegyvert (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök baloldali polgárosodás programjának néhány foglalkoztatást növelő, illetve munkahelyteremtő eleme várhatóan élénk vitát vált ki. Leginkább talán az úgynevezett munkateszt, amelynek lényege, hogy aktív korúak számára csak akkor lehessen a jövőben rendszeres szociális segélyt megállapítani, ha munkateszten vesznek részt.
febr. 26
8:22
Nem utasításra szavaztak, pénzbüntetést kaptak (Alternatív Energia)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írta a keddi Népszabadság.
febr. 26
9:01
Teljes rendőri készenlét a népszavazáskor (Alternatív Energia)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap.
febr. 26
10:46
MTV: kilencen akadtak fenn a rostán (Alternatív Energia)
Befejeződött a fél éve indított összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban (MTV. 1927 tévésnek kellett írásban nyilatkoznia a kérdésben, s közülük kilencen akadtak fenn a rostán - tudható meg az MTV keddi közleményéből.
febr. 26
11:01
Eszmélnek az orvosok: a népszavazás elviszi a bevételt (Infostart)
Támogatja a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlését a Magyar Kórházszövetség, amennyiben az állam kompenzálja az orvosokat és az intézményeket - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezetője, aki egyúttal a siófoki kórház igazgatója.
febr. 26
11:07
Gyurcsány minden eddiginél keményebb kirohanása Orbán ellen (Infostart)
A miniszterelnök szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. Gyurcsány Ferenc a kapcsolat.hu-nak adott videointerjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.
febr. 26
11:13
Tubes: civilek szűkítették le az utat (Alternatív Energia)
Radarellenes civilek autókkal szűkítették a Tubesre vezető út bejáratát, és murvából gátat készítettek kedd reggelre az úton, hogy akadályozzák a lokátor esetleges építésének munkálatait - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
febr. 26
11:35
Több tízezer forint a Rota vírust megelőző oltás (Infostart)
Még mindig fertőz Kiskunhalason a Rota vírus, igaz a múlt héten volt a legtöbb megbetegedés - mondta az InfoRádiónak a településen működő Semmelweis Kórház gyermekosztályának vezetője.
febr. 26
11:53
Siker a netpiacon (Infostart)
Sikernek könyvelhető el a tavalyi év a hazai online piac szempontjából, egy év alatt 650 ezerrel bővült a rendszeresen böngészők köre - derül ki a Szonda Ipsos és a Gfk Hungária felméréséből. Az internethasználat mértéke azonban még mindig elmarad a nyugat-európai statisztikáktól - mondta a Szonda Ipsos kutatásvezetője.
febr. 26
12:16
Fidesz: jön a tandíj, a vizitdíj és a gáz árának emelése (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány hamarosan 10 százalékos gázáremelést jelent be, ezer forintra emeli a vizitdíjat és a tandíj összege is nőni fog. A párt alelnöke kijelentette: a kormány tovább folytatja hazugságpolitikáját.
febr. 26
13:12
Drágák is, feleslegesek is, de az unió támogatja őket (Infostart)
Az Európai Unió által is támogatott beruházásokat támadnak nemzetközi civil szervezetek, köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége. Az 50 kelet-európai projekt között hét magyarországi fejlesztés van, amelyek együttes értéke 5000 milliárd forint. A természetvédők szerint ezek nem csak környezetrombolóak, de gazdaságilag sem hatékony a megvalósításuk, hiszen az alternatív megoldások hasznosabbak…
febr. 26
13:29
13,5 százalékos gázáremelést szeretne a Magyar Energia Hivatal (Infostart)
A második negyedévre 13,5 százalékos gázáremelést javasolt a Magyar Energia Hivatal - közölte Horváth J. Ferenc a hivatal elnöke egy budapesti szakmai konferencia szünetében.
febr. 26
13:48
Tárki: újabb iskola-összevonások várhatók (Infostart)
Az önkormányzatok harmada vonta össze eddig, vagy legkésőbb a jövő tanév végéig összevonja általános iskoláit - a többi mellett ezt állapította meg a közelmúltban alapított Tárki-Tudok első felmérése, amelynek során ötszáz önkormányzatot kérdeztek meg tavaly ősszel.
febr. 26
13:56
Házi őrizetben Balatonalmádi jegyzője (Alternatív Energia)
Balatonalmádi 53 éves jegyzőjének, M. Gábornak a házi őrizetét rendelte el a veszprémi bíróság - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.
febr. 26
14:15
Renkívüli ülésen tárgyalna a Fidesz a magyar-orosz gázvezetékről (Infostart)
Rendkívüli parlamenti ülésnapon tárgyalna a Fidesz a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről, még azelőtt, hogy erről csütörtökön Moszkvában megállapodást köt a magyar és az orosz kormány - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.
febr. 26
14:35
Megmentené a szentesi kórházat a polgármester (Alternatív Energia)
Csaknem hatszáz millió forint céltartalék képzésére kéri a Csongrád Megyei Közgyűlést Szentes polgármestere, a városi kórház helyzetének megoldására - mondta el kedden sajtótájékoztatón Szirbik Imre (MSZP).
febr. 26
14:40
Déli áramlat: rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Fidesz (Alternatív Energia)
Rendkívüli parlamenti ülésnapon tárgyalna a Fidesz a Déli áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről, még azelőtt, hogy erről csütörtökön Moszkvában megállapodást köt a magyar és az orosz kormány; erről Navracsics Tibor frakcióvezető beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 26
14:58
A rendőrség nem számít szélsőséges megmozdulásra (Alternatív Energia)
A rendőrség nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-ei népszavazás napján sem pedig a március 15-ei nemzeti ünnepen, így az ilyenkor szokásos rendőri állomány lesz készültségben - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden Budapesten. Az altábornagy sajtótájékoztatón közölte: a népszavazás napjára egyetlen szervezet jelentett be demonstrációt az urnazárást követő…
febr. 26
15:17
A rendőrség nem számít rendbontásra (Metropol)
A rendőrség nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-ei népszavazás napján sem pedig a március 15-ei nemzeti ünnepen. Így az ilyenkor szokásos rendőri állomány lesz készültségben – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden Budapesten. A népszavazás napjára egyetlen szervezet jelentett be demonstrációt az urnazárást követő időpontra a Parlament közelébe.
febr. 26
15:34
Leállt a dunai hajóforgalom Ercsinél (Metropol)
Fennakadt két, német lobogó alatt hajózó tolóhajó kedden a Dunán Ercsinél – a vízi közlekedés ezen a szakaszon szünetel. Hétfőn egy gázolajat szállító hajó akadt el, azóta is a folyón vesztegel.
febr. 26
15:36
Közlekedési és információs megelőző kampányt indít a rendőrség (Metropol)
A nyár elejéig tartó intenzív közlekedési és információs kampányt indít a rendőrség az ittas és drog hatása alatt álló járművezetők kiszűrésére, az ebből adódó balesetek megelőzése érdekében - jelentette be az országos rendőrfőkapitány keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 26
15:43
MSZP: eszeveszett rágalmak a fideszes kampányban (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint eszeveszett rágalmak hangzanak el észérvek helyett a Fidesz népszavazási kampányában. Erről Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 26
15:45
A MÁV-TRAKCIÓ elítéli a VDSZSZ sztrájkgyakorlatát (Alternatív Energia)
A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. felelőtlennek és károsnak tartja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) sztrájk-bejelentési gyakorlatát és mérlegeli, hogy megtámadja-e azt a bíróság előtt - áll a vontatási társaság közleményében. Hangsúlyozzák: a cég minden megrendelt vonathoz biztosítja a mozdonyokat és a mozdonyvezetőket a sztrájk ideje alatt.
febr. 26
15:48
Gyurcsány: az adóterhelés 200-250 milliárd forinttal csökkenthető 2009-ben (Alternatív Energia)
Jövőre az adóterhelés szintje 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián.
febr. 26
16:02
Milliárdokból védik az áramütéstől a madarakat (Infostart)
A Magyar Madártani Egyesület becslése szerint évente mintegy 40 ezer madár pusztul el áramütés miatt. A szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: főleg nagytestű madarak veszélyeztettek. A környezetvédelmi tárca természetvédelmi szakállamtitkára arról beszélt: milliárdos nagyságrendű uniós források állnak rendelkezésre a villanyoszlopok átalakítására, hogy minél kevesebb madarat érjen áramütés. A…
febr. 26
16:11
Sólyom csütörtökön találkozik a frakcióvezetőkkel (Alternatív Energia)
A köztársasági elnök csütörtökön délelőttre hívta meg a parlamenti pártok frakcióvezetőit a Sándor-palotába, hogy megértesse velük, miért nem konzultál a pártokkal az ombudsmanjelölés ügyében. Ezt Wéber Ferenc, az államfő hivatalának sajtófőnöke mondta kedden.
febr. 26
16:20
Horn Gábor: Orbán Viktor tudatosan hazudik (Infostart)
A népszavazási pártkampány eddigi tapasztalatait összegezte sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Az ügyvivő elmondta, hogy miközben próbálják meggyőzni az embereket a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megtartásáról, a kampányeseményeken, addig a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások hangzanak el.
febr. 26
16:31
Orbán: ennyi pénzből nem lehet jobban működtetni az egészségügyet (Infostart)
Emelni kell a teljes nemzeti össztermékből az egészségre fordított összeget, mert az ágazatra jelenleg költött pénzből nem lehet jobban működtetni a magyar egészségügyet - mondta Orbán Viktor kedden Győrött a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott főorvosi értekezleten.
febr. 26
16:37
Naponta negyven ittas vezetőt érnek tetten a rendőrök (Infostart)
Tiszta fejjel címmel kampányt indít a rendőrség, amellyel az ittas vezetők számának csökkentését akarják elérni. Magyarországon ma minden tizedik sofőr ittasan vezet. A kampány a fiatalokhoz is kíván szólni, ugyanis túl sok úgynevezett diszkó baleset történik - közölte az országos rendőrfőkapitány.
febr. 26
16:53
A rendőrség résen lesz, és felkészül a lehetséges rendbontásokra (Infostart)
Nem számít a rendőrség rendzavarásra a március 9-i népszavazás után és március 15-én sem - közölte Bencze József. A főkapitány kiemelte: békés ünnepre készülnek.
febr. 26
17:09
Gyurcsány: az adóterhelés 200-250 milliárd forinttal csökkenthető 2009-ben (Infostart)
Három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel előadásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián, kiemelve a járulékokra koncentráló változatot, amely szerint az adóterhelés szintje 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető.
febr. 26
17:21
Nyolc napig tart a kispesti telefonhálózat helyreállítása (Infostart)
Nyolc napig tart a kispesti telefonhálózat helyreállítása, amelyet kábeltolvajok rongáltak meg hétfő éjjel. A kár elérheti az 50-55 millió forintot.
febr. 26
17:30
Orbán az egészségügyről (Alternatív Energia)
Emelni kell a teljes nemzeti össztermékből az egészségre fordított összeget, mert az ágazatra jelenleg költött pénzből nem lehet jobban működtetni a magyar egészségügyet - mondta Orbán Viktor kedden Győrött a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott főorvosi értekezleten.
febr. 26
17:36
Tüntetés zavarta meg Kóka beszédét (Alternatív Energia)
A márciusi népszavazás Orbán Viktor hatalomvágyát tükrözi, aki kormánybuktató hangulatot akar teremteni - mondta Kóka János kedden Salgótarjánban, ahol 15-20, főként idősebb nőkből álló, sípoló csoport zavarta a belvárosi vendéglő előtt az SZDSZ elnökének sajtótájékoztatóját.
febr. 26
18:34
A vizitdíjból csak a telefonszámlát lehet kifizetni (Infostart)
A vizitdíj bevezetését úgy készítette elő a szaktárca, hogy már korábban nagy mértékben csökkentette a háziorvosi praxisok finanszírozását. Kertai Aurél háziorvos, a Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetője az InfoRádió elmondta: az egészségügyi kormányzat elvonta az eszközfinanszírozásra fordítható támogatást, és 2002 óta folyamatosan romlott a háziorvosi praxisok reálértéke, így…
febr. 26
18:45
"Vannak politikusok, akik társadalomfelettinek tekintik magukat" (Infostart)
Újabb rejtett kamerás felvétel készült arról, hogy a Parlamentben sok képviselő tiltott helyen dohányzik. A politikusok között volt, aki letagadta, volt aki elismerte, de kimagyarázta, amit tett. Az InfoRádió által megkérdezet szociológus szerint egy ilyen felvétel a magyarországi politikai elit kulturáltságról ad képet. Babusik Ferenc hozzátette: a politikusok egy része a társadalmon felülinek…
febr. 26
18:53
Navracsics: a kormánynak nincs válságkezelő koncepciója (Alternatív Energia)
A kormány koncepció és vízió nélkül próbálja az egyik válsághelyzetet a másik után megoldani - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden Veszprémben, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Egyik nap szociális igazságosságról, a másikon baloldali polgárosodásról beszélnek, hogy aztán mindkét meghirdetett elvet tagadva, maradjon a nyers és puszta túlélés - tette…
febr. 26
19:02
Ha fertőtlenítik őket, veszélytelenek a kórházi széfek (Infostart)
A betegágyak mellé szerelt széfek jól fertőtleníthetők - mondta az InfoRádiónak az Országos Epidemiológiai Központ tudományos tanácsadója. Berencsi György azokra a híresztelésekre reagált, amelyek szerint a széfek virológiai szempontból nem biztonságosak, és ezért nem szabad felszerelni azokat a kórházakban. A virológus hozzátette: a széfek belsejében fertőtlenítés hiányában elsősorban…
febr. 26
19:13
MSZP: "Hazudik a Fidesz" (Infostart)
Az MSZP rágalomhadjárattal, eszeveszett hazudozással vádolja a Fideszt. Juhász Ferenc azt állította: az ellenzéki párt a vele szövetséges sajtóval együtt tudatos stratégiát használ a közvélemény megtévesztésére népszavazási kampányában.
febr. 26
19:36
Gyurcsány: az adóterhelés 200-250 milliárd forinttal csökkenthető 2009-ben - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Három adóváltoztatási koncepciót ismertetett a miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián. Gyurcsány Ferenc az Új Magyarország című konferencián arról beszélt, hogy az általa leginkább támogatott verzió szerint jövőre 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető az adóterhelés mértéke, elsősorban a járulékok mérséklésével.
febr. 26
19:44
Lendvai: március 9-e után is van élet (Alternatív Energia)
Március 9-e után nemhogy van élet, de tovább folytatjuk törekvéseinket, "a költségvetés konszolidációja után most a társadalom konszolidációjára törekszünk" - hangoztatta kedden Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.
febr. 26
20:43
Nem lesz költségvetése a héten a fővárosi önkormányzatnak (Infostart)
Nem lesz a fővárosi önkormányzatnak csütörtökön költségvetése, mivel a fővárosi MSZP-frakció kedden egyhangúan támogatta Steiner Pál frakcióvezető azon indítványát, hogy ne tárgyaljanak most erről a kérdésről.

Keresés