2008. február 26. kedd

febr. 26
0:17
Ellencsapásra készül Kóka? (C-Press)
A pártvezetés várhatóan maga kezdeményez jogi eljárásokat Az SZDSZ-es elnökválasztási csalás ügyében zajló belsõ vizsgálat – úgy tudjuk – napokon...
febr. 26
0:21
Meglepõ fordulat: meg sem gyanúsították a Magyarok Nyilasait! (C-Press)
Ez az igazi megdöbbentõ fordulat: a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal csak elõállította és meghallgatta Magyarok...
febr. 26
0:25
Maffiaharc a kölcsönért (C-Press)
Azt, amikor egy szervezett bûnözõi csoport ráteszi a kezét a gazdaság egy szegmensére, s védelmi pénzekért szavatolja a nyugalmat és...
febr. 26
1:17
Verse János pénzügyminisztert akarják lejáratni (C-Press)
Felháborító, hogy a politika ilyen mélypontra süllyedt, s egyesek semmitõl sem riadnak vissza a jogtalan elõnyszerzésben. Nyírbátor környékén, akiket...
febr. 26
1:21
Lamperth Mónika a saját pénzét adta a romáknak (C-Press)
Magánvagyonából százezer forintos alapítványt tett a kaposvári Pécsi utcai iskoláért a szociális és munkaügyi miniszter. Lamperth Mónika elmondta: a megyeszékhely...
febr. 26
5:48
Összefogtak a kerületek a közlekedési cég járatritkítási terve ellen (Népszava)
Azonnali hatállyal leállította a BKV hálózati reformjának előkészítését a főváros közlekedési tanácsnoka. Ez lett az eredménye, hogy az előzetes tervek nyilvánosságra kerülését követően sorra háborodtak fel a fővárosi kerületek a tervezett járatritkítások, illetve megszűntetések miatt. A változtatásoktól a BKV évi 6 milliárd forint megtakarítást remélt, ennek híján nehéz helyzetbe kerülhet a…
febr. 26
5:54
Ismét leszavazta a parlament Sólyom László ombudsman-jelöltjeit (Népszava)
Április végére zárulhat le a konzultáció a munka, a tudás és a tulajdon, vagyis az új polgárosodás kérdéseiről. A kormány a fő irányok kijelölése és a konzultáció után hozza csak meg a döntéseket, május-június körül, és fél évet hagy az állampolgárok tájékoztatására - közölte a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az ellenzék az új politika kétarcúságáról beszélt. A képviselők megint…
febr. 26
5:59
Gladiátorból csatát veszett vezér lehet Gaskó (Népszava)
Kilenc óra elteltével ismét felfüggesztette a vasutas sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A Gaskó István vezette érdekképviselet az akcióval nyomást kívánt gyakorolni a MÁV-val délután folytatódott tárgyalásra, ám kudarcot vallott. A vasúttársaság továbbra is elzárkózik a pénzügyi követelések teljesítésétől. Az ágazati szakszervezetek egyre inkább kalandor akciónak…
febr. 26
6:05
Az aktuális kormánykoalíció és ellenzéke egészen más országban él (Népszava)
Nincsenek hagyományai a közös ünneplésnek Magyarországon. A rendszerváltozás óta - egy kivétellel - március 15-én külön ünnepeltek a pártok. Március idusán elmondott beszédekben többnyire háttérbe szorult az 1848-as forradalom méltatása, helyét a napi politikai üzengetések vették át. Bár a jobboldali kormányok idején nem voltak ritkák a tüntetések, de csendes volt március 15, míg az MSZP vezette…
febr. 26
6:18
Szervezetten folyik az illegális fakitermelés? (Infostart)
Az Egererdő Zrt. vezérigazgatója szerint szervezetten lopják a fát Észak-Magyarországon. Az elkövetők évente több tízmillió forint kárt okoznak. Pallagi László az InfoRádiónak elmondta: a fatolvajok Ózd és Arló térségében okozzák a legtöbb kárt. A vezérigazgató a rendőrség, az ügyészség és a törvényalkotók összefogását sürgeti.
febr. 26
6:28
Ellenséges flottákat bombáz a bátor(i) diák (szon)
Nyírbátor - Kisdiákokat kérdeztünk: milyen szerepet játszik életükben a számítógép és a világháló. A 7 éves Tóth Gábor kedvence egy háborús játék, és szívesen nézegeti a cicás, kutyás, vicces képeket is.
febr. 26
6:29
"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény" (Infostart)
A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.
febr. 26
6:30
A végső szó (szon)
Csak álmodhatunk, hogy szóba áll egymással a két nagy párt, netán megegyeznek a bennünket, a tízmilliós „kisebbséget” érintő kérdésekről.
febr. 26
6:33
A végső szó (boon)
Csak álmodhatunk, hogy szóba áll egymással a két nagy párt, netán megegyeznek a bennünket, a tízmilliós „kisebbséget” érintő kérdésekről.
febr. 26
6:33
Az illetékes válasza: Ha zavar a szomszéd kutyája (szon)
Nyíregyháza – A lakásom faltövét, összesározza, nekidörzsölődik a koszos zsíros testével a friss vakolatot bekoszolja. A kerítésem lepisili, szellőztetni sem tudok, mert az ablakomtól két méterre végzi el rendszeresen a nagydolgát.
febr. 26
6:35
Pénzbüntetést kaptak a félrevoksoló szocialisták (boon)
Több tízezer forintos pénzbüntetés mellett döntött az MSZP képviselőcsoportja hétfőn három frakciótag esetében, akik korábban - például az ingatlanadó esetében - a frakciódöntéssel ellentétesen szavaztak - értesült a Népszabadság.
febr. 26
6:37
Az illetékes válasza: Ha zavar a szomszéd kutyája (boon)
Nyíregyháza – A lakásom faltövét, összesározza, nekidörzsölődik a koszos zsíros testével a friss vakolatot bekoszolja. A kerítésem lepisili, szellőztetni sem tudok, mert az ablakomtól két méterre végzi el rendszeresen a nagydolgát.
febr. 26
6:39
Aki nem dolgozik, ne is egyék! (szon)
Távol áll sajnáltatni magam, amikor azt írom: én gyerekkoromban liba-, majd disznópásztor voltam már hatévesen, mert a nyolcgyermekes családunknak szüksége volt arra az 1–2 mázsa búzára, amit a szolgálataimért kaptam.
febr. 26
6:40
Megosztja az orvosokat a népszavazás (Infostart)
Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözőek a vélemények.
febr. 26
7:02
Pénzbüntetést kaptak a félrevoksoló szocialisták (ma.hu)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írta a keddi Népszabadság.
febr. 26
7:07
Káosz a kábellopás miatt Kispesten: banki ügyeket sem lehet intézni (Infostart)
Budapest XIX. kerületében 36 távközlési törzskábel rongálódott meg kábellopás miatt. Kispest jó részén, azóta nincs telefon- és internetkapcsolat. Ez a többi mellett azt jelenti, hogy a kerületben élők nem tudják például az ott lévő bankfiókok szolgáltatásait sem igénybe venni.
febr. 26
7:12
Országjárásra indul Szabó Máté ombudsman (ma.hu)
Országjáró körútra indul az állampolgári jogok országgyűlési biztosa áprilisban; Szabó Máté célja az, hogy az ombudsmani hivatal intézményét közelebb vigye az emberekhez. Az ősszel megválasztott biztos a távirati irodának elmondta: hivatalában idén a gyermeki jogok, a hajléktalanság, valamint a gyülekezési jog ügyeivel készülnek kiemelten foglalkozni.
febr. 26
7:25
Hajnalra helyreállt a közlekedés (boon)
A kedd hajnali üzemkezdetre állt helyre a vasúti közlekedés a hétfői kilencórás sztrájk után - mondta el a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Ez tehát azt jelenti, hogy a szerelvények minden vonalon a menetrend szerint el tudtak indulni.
febr. 26
7:41
Munkateszt: Gyurcsány beveti az új fegyvert (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök baloldali polgárosodás programjának néhány foglalkoztatást növelő, illetve munkahelyteremtő eleme várhatóan élénk vitát vált ki. Leginkább talán az úgynevezett munkateszt, amelynek lényege, hogy aktív korúak számára csak akkor lehessen a jövőben rendszeres szociális segélyt megállapítani, ha munkateszten vesznek részt.
febr. 26
7:47
Készenléti rendőri összetartást rendeltek el március 8-tól (ma.hu)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap.
febr. 26
7:49
Kábítószer a debreceni börtönben (ma.hu)
Kábítószerhez jutottak a debreceni börtönben olyan előzetes letartóztatásban lévő személyek, akik ellen a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói korábban jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és kereskedelme miatt jártak el - közölte Sápi Tibor, a főkapitányság főelőadója.
febr. 26
8:22
Nem utasításra szavaztak, pénzbüntetést kaptak (Népszava)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írta a keddi Népszabadság.
febr. 26
8:32
Feljelentették Alföldi Róbertet a Nyugalom miatt - videó (HVG)
A játékfilm egyik jelenete miatt "megrontás" gyanújával ügyészségi feljelentést tett Alföldi Róbert rendező ellen egy ismeretlen civil szervezet - írta a keddi Népszabadság. "A művészet nem oka semminek, csak olyasmiről beszél, ami a világban úgyis megvan" - kommentál a hvg.hu-nak a filmkritikus.
febr. 26
8:34
Részletes vallomást tett az egyik olaszliszkai tanú (boon)
Olaszliszka - Részletes vallomást tett hétfőn az olaszliszkai lincselés ügyében az egyik tanú - mondta el az RTL Klub Reggeli Híradójában Szabó József, a Borsod Megyei Bíróság szóvivője.
febr. 26
8:43
Ismét egy rendkívül meleg nap (ma.hu)
Ma még marad a szokatlanul meleg idő, a sok napsütésben helyenként a 20 fokot is megközelíti a hőmérséklet. Szerdán már egy hidegfront okoz komolyabb felhősödést. A hét második felében néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de még mindig bőven az átlag felett marad. Többször számíthatunk esőkre.
febr. 26
8:43
Összetartást rendeltek el a készenléti rendőrségnél (HVG)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írja a Magyar Hírlap.
febr. 26
9:01
Teljes rendőri készenlét a népszavazáskor (Népszava)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap.
febr. 26
9:05
Vádemelési javaslat egy 284 millió forintos pénzmosási ügyben (HVG)
Fantomcégek segítségével vettek ki 284 millió forintot egy Bács-Kiskun megyei építőipari cégből; az ügyben öt gyanúsított ellen javasol pénzmosás és csalás miatt vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya.
febr. 26
9:08
Védett tanúkat gyanúsítaná az ügyvéd (boon)
Miskolc, Olaszliszka - Hazugságnak és kitalációnak tartják az olaszliszkai kegyetlen emberölés vádlottai a különösen védett tanúk által elmondottakat. Szerintük csak hallomásról, pletykáról van szó a vallomásaikban. Büntető törvénykönyv
febr. 26
9:10
Sorra jönnek a tanúk az olaszliszkai ügyben (boon)
Miskolc, Olszliszka - Rövidesen folytatódik az Olaszliszkán 2006-ban őszén elkövetett brutális gyilkosság tárgyalásának negyedik napja a B.-A.-Z.- Megyei Bíróságon.
febr. 26
9:10
Pénzbüntetést kaptak a félrevoksoló szocialisták (HVG)
Belső ügyként kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakciódöntéssel ellentétesen szavazott - írja a Népszabadság.
febr. 26
9:20
"Megrontással" vádolják Alföldi Róbertet (boon)
Nyugalom című játékfilmje egyik jelenete miatt "megrontás" gyanújával ügyészségi feljelentést tett Alföldi Róbert rendező ellen egy ismeretlen civil szervezet – írja a Népszabadság.
febr. 26
9:27
Magyarországon a Déli áramlat – lapszemle (orientpress)
A Déli áramlat hazai szakaszának kiépítéséről egyezett meg hétfőn délután Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök-helyettes és Gyurcsány Ferenc. Az orosz politikus villámlátogatásra érkezett – korábban a szerbekkel tárgyalt.
febr. 26
9:28
Kókáék meg akarják úszni a tisztújítást? (ma.hu)
Feljelentéskiegészítéssel fordult a Legfőbb Ügyészséghez az a magánszemély, aki a múlt héten az SZDSZ elnökválasztási botránya miatt a párt működésének felfüggesztését, illetve feloszlatását kérte.
febr. 26
9:29
Tejfel László ott volt, amikor Tóth Viktort hívták (Hetek)
Tejfel László nyírbogáti roma önkormányzati képviselő ott állt amellett az ember mellett, aki álnéven hívta fel Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét, és aki pénzt kért a népszavazási kampányhoz - mondta el a képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 26
9:33
Az OVB kikéri magának a gyanúsítgatásokat (HVG)
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak korrekt eljárását a kampány résztvevői - kéri keddi, Halmai Gábor elnökhelyettes által jegyzett közleményében az Országos Választási Bizottság (OVB).
febr. 26
9:46
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak tevékenységét! (ma.hu)
Ne kérdőjelezzék meg a választási szervek munkatársainak korrekt eljárását a kampány résztvevői - kéri keddi, Halmai Gábor elnökhelyettes által jegyzett közleményében az Országos Választási Bizottság.
febr. 26
9:48
Mehmet Karcsi hétfőn visszament Isztambulba (ma.hu)
Mehmet Tüysüz és a fia, Mehmet Karcsi hétfőn visszatért Törökországba - írja keddi számában a Délmagyarország című napilap. Az apa és a fia ezúttal legálisan, a kisfiú édesanyjának a beleegyezésével, érvényes okmányokkal hagyta el az országot.
febr. 26
10:15
Kilenc összeférhetetlent találtak a köztévében (orientpress)
Befejeződött a fél éve kezdődött átfogó összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban. Az 1927 tévés dolgozó közül összesen kilenc esetben derült fény összeegyeztethetetlen tevékenységre, neveket nem közölt a köztévé.
febr. 26
10:23
Kiköpte a fogait az allergiás (szon)
Nyíregyháza - Mostanság két ember létezik. Az aki allergiás és olyan aki majd ezután lesz. Sokan a civilizációs ártalmakat, a szmogot, a helytelen életmódot, a legyengült immunrendszerünket teszik felelőssé a betegségért. Az orvos válaszolt: Allergiás lettem: Olvasók mondták:
febr. 26
10:29
Kiköpte a fogait az allergiás (boon)
Nyíregyháza - Mostanság két ember létezik. Az aki allergiás és olyan aki majd ezután lesz. Sokan a civilizációs ártalmakat, a szmogot, a helytelen életmódot, a legyengült immunrendszerünket teszik felelőssé a betegségért. Az orvos válaszolt: Allergiás lettem: Olvasók mondták:
febr. 26
10:31
Motorkerékpár-csempészek a magyar-ukrán határon (boon)
Csap – Szétszerelt motorkerékpárokat akart Ukrajnába csempészni egy Olaszországból hazafelé tartó ukrán állampolgár.
febr. 26
10:33
Legalább öt piacon árulhatták a hamis kolbászt (HVG)
Legalább öt fővárosi piacra kerülhetett azokból a hamis kolbászokból, amelyek illegális gyártóin hétfőn ütöttek rajta az ellenőrök Pilisszentivánon - értesült a HavariaPress.
febr. 26
10:33
Kilenc esetben derült fény összeegyeztethetetlen tevékenységre (ma.hu)
Befejeződött a fél éve indított összeférhetetlenségi vizsgálat a Magyar Televízióban (MTV); 1927 tévésnek kellett írásban nyilatkoznia a kérdésben, s közülük kilencen akadtak fenn a rostán - tudható meg az MTV keddi közleményéből.
febr. 26
10:34
Tarlós pótolná a hiányt, Juhász adóval oldaná meg (Hetek)
Tarlós István szerint a kormány presztízsberuházásaiból kellene pótolni a vizitdíjból és kórházi napidíjból kieső bevételeket egy sikeres népszavazás esetén. A Fidesz kampányfőnöke erről az ATV Reggeli Jam című műsorában beszélt. Juhász Ferenc viszont tagadta, hogy a kormánynak presztízsberuházásai lennének, és felszólította a Fideszt, hogy mondják meg, honnan lehet majd pótolni a kieső…

Keresés