2008. február 26. kedd

febr. 26
6:18
Szervezetten folyik az illegális fakitermelés? (Infostart)
Az Egererdő Zrt. vezérigazgatója szerint szervezetten lopják a fát Észak-Magyarországon. Az elkövetők évente több tízmillió forint kárt okoznak. Pallagi László az InfoRádiónak elmondta: a fatolvajok Ózd és Arló térségében okozzák a legtöbb kárt. A vezérigazgató a rendőrség, az ügyészség és a törvényalkotók összefogását sürgeti.
febr. 26
6:29
"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény" (Infostart)
A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.
febr. 26
6:40
Megosztja az orvosokat a népszavazás (Infostart)
Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözőek a vélemények.
febr. 26
7:07
Káosz a kábellopás miatt Kispesten: banki ügyeket sem lehet intézni (Infostart)
Budapest XIX. kerületében 36 távközlési törzskábel rongálódott meg kábellopás miatt. Kispest jó részén, azóta nincs telefon- és internetkapcsolat. Ez a többi mellett azt jelenti, hogy a kerületben élők nem tudják például az ott lévő bankfiókok szolgáltatásait sem igénybe venni.
febr. 26
7:41
Munkateszt: Gyurcsány beveti az új fegyvert (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök baloldali polgárosodás programjának néhány foglalkoztatást növelő, illetve munkahelyteremtő eleme várhatóan élénk vitát vált ki. Leginkább talán az úgynevezett munkateszt, amelynek lényege, hogy aktív korúak számára csak akkor lehessen a jövőben rendszeres szociális segélyt megállapítani, ha munkateszten vesznek részt.
febr. 26
11:01
Eszmélnek az orvosok: a népszavazás elviszi a bevételt (Infostart)
Támogatja a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlését a Magyar Kórházszövetség, amennyiben az állam kompenzálja az orvosokat és az intézményeket - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezetője, aki egyúttal a siófoki kórház igazgatója.
febr. 26
11:07
Gyurcsány minden eddiginél keményebb kirohanása Orbán ellen (Infostart)
A miniszterelnök szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. Gyurcsány Ferenc a kapcsolat.hu-nak adott videointerjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.
febr. 26
11:35
Több tízezer forint a Rota vírust megelőző oltás (Infostart)
Még mindig fertőz Kiskunhalason a Rota vírus, igaz a múlt héten volt a legtöbb megbetegedés - mondta az InfoRádiónak a településen működő Semmelweis Kórház gyermekosztályának vezetője.
febr. 26
11:53
Siker a netpiacon (Infostart)
Sikernek könyvelhető el a tavalyi év a hazai online piac szempontjából, egy év alatt 650 ezerrel bővült a rendszeresen böngészők köre - derül ki a Szonda Ipsos és a Gfk Hungária felméréséből. Az internethasználat mértéke azonban még mindig elmarad a nyugat-európai statisztikáktól - mondta a Szonda Ipsos kutatásvezetője.
febr. 26
12:16
Fidesz: jön a tandíj, a vizitdíj és a gáz árának emelése (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány hamarosan 10 százalékos gázáremelést jelent be, ezer forintra emeli a vizitdíjat és a tandíj összege is nőni fog. A párt alelnöke kijelentette: a kormány tovább folytatja hazugságpolitikáját.
febr. 26
12:27
Gyurcsány nagyon beszól Orbánnak (Napi)
febr. 26
13:01
Ki szereti Győzikét? (Napi)
febr. 26
13:12
Drágák is, feleslegesek is, de az unió támogatja őket (Infostart)
Az Európai Unió által is támogatott beruházásokat támadnak nemzetközi civil szervezetek, köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége. Az 50 kelet-európai projekt között hét magyarországi fejlesztés van, amelyek együttes értéke 5000 milliárd forint. A természetvédők szerint ezek nem csak környezetrombolóak, de gazdaságilag sem hatékony a megvalósításuk, hiszen az alternatív megoldások hasznosabbak…
febr. 26
13:29
13,5 százalékos gázáremelést szeretne a Magyar Energia Hivatal (Infostart)
A második negyedévre 13,5 százalékos gázáremelést javasolt a Magyar Energia Hivatal - közölte Horváth J. Ferenc a hivatal elnöke egy budapesti szakmai konferencia szünetében.
febr. 26
13:48
Tárki: újabb iskola-összevonások várhatók (Infostart)
Az önkormányzatok harmada vonta össze eddig, vagy legkésőbb a jövő tanév végéig összevonja általános iskoláit - a többi mellett ezt állapította meg a közelmúltban alapított Tárki-Tudok első felmérése, amelynek során ötszáz önkormányzatot kérdeztek meg tavaly ősszel.
febr. 26
14:15
Renkívüli ülésen tárgyalna a Fidesz a magyar-orosz gázvezetékről (Infostart)
Rendkívüli parlamenti ülésnapon tárgyalna a Fidesz a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről, még azelőtt, hogy erről csütörtökön Moszkvában megállapodást köt a magyar és az orosz kormány - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.
febr. 26
15:17
A rendőrség nem számít rendbontásra (Metropol)
A rendőrség nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-ei népszavazás napján sem pedig a március 15-ei nemzeti ünnepen. Így az ilyenkor szokásos rendőri állomány lesz készültségben – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden Budapesten. A népszavazás napjára egyetlen szervezet jelentett be demonstrációt az urnazárást követő időpontra a Parlament közelébe.
febr. 26
15:34
Leállt a dunai hajóforgalom Ercsinél (Metropol)
Fennakadt két, német lobogó alatt hajózó tolóhajó kedden a Dunán Ercsinél – a vízi közlekedés ezen a szakaszon szünetel. Hétfőn egy gázolajat szállító hajó akadt el, azóta is a folyón vesztegel.
febr. 26
15:36
Közlekedési és információs megelőző kampányt indít a rendőrség (Metropol)
A nyár elejéig tartó intenzív közlekedési és információs kampányt indít a rendőrség az ittas és drog hatása alatt álló járművezetők kiszűrésére, az ebből adódó balesetek megelőzése érdekében - jelentette be az országos rendőrfőkapitány keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 26
16:02
Milliárdokból védik az áramütéstől a madarakat (Infostart)
A Magyar Madártani Egyesület becslése szerint évente mintegy 40 ezer madár pusztul el áramütés miatt. A szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: főleg nagytestű madarak veszélyeztettek. A környezetvédelmi tárca természetvédelmi szakállamtitkára arról beszélt: milliárdos nagyságrendű uniós források állnak rendelkezésre a villanyoszlopok átalakítására, hogy minél kevesebb madarat érjen áramütés. A…
febr. 26
16:20
Horn Gábor: Orbán Viktor tudatosan hazudik (Infostart)
A népszavazási pártkampány eddigi tapasztalatait összegezte sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Az ügyvivő elmondta, hogy miközben próbálják meggyőzni az embereket a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megtartásáról, a kampányeseményeken, addig a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások hangzanak el.
febr. 26
16:31
Orbán: ennyi pénzből nem lehet jobban működtetni az egészségügyet (Infostart)
Emelni kell a teljes nemzeti össztermékből az egészségre fordított összeget, mert az ágazatra jelenleg költött pénzből nem lehet jobban működtetni a magyar egészségügyet - mondta Orbán Viktor kedden Győrött a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott főorvosi értekezleten.
febr. 26
16:37
Naponta negyven ittas vezetőt érnek tetten a rendőrök (Infostart)
Tiszta fejjel címmel kampányt indít a rendőrség, amellyel az ittas vezetők számának csökkentését akarják elérni. Magyarországon ma minden tizedik sofőr ittasan vezet. A kampány a fiatalokhoz is kíván szólni, ugyanis túl sok úgynevezett diszkó baleset történik - közölte az országos rendőrfőkapitány.
febr. 26
16:53
A rendőrség résen lesz, és felkészül a lehetséges rendbontásokra (Infostart)
Nem számít a rendőrség rendzavarásra a március 9-i népszavazás után és március 15-én sem - közölte Bencze József. A főkapitány kiemelte: békés ünnepre készülnek.
febr. 26
17:09
Gyurcsány: az adóterhelés 200-250 milliárd forinttal csökkenthető 2009-ben (Infostart)
Három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel előadásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián, kiemelve a járulékokra koncentráló változatot, amely szerint az adóterhelés szintje 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető.
febr. 26
17:21
Nyolc napig tart a kispesti telefonhálózat helyreállítása (Infostart)
Nyolc napig tart a kispesti telefonhálózat helyreállítása, amelyet kábeltolvajok rongáltak meg hétfő éjjel. A kár elérheti az 50-55 millió forintot.
febr. 26
18:34
A vizitdíjból csak a telefonszámlát lehet kifizetni (Infostart)
A vizitdíj bevezetését úgy készítette elő a szaktárca, hogy már korábban nagy mértékben csökkentette a háziorvosi praxisok finanszírozását. Kertai Aurél háziorvos, a Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetője az InfoRádió elmondta: az egészségügyi kormányzat elvonta az eszközfinanszírozásra fordítható támogatást, és 2002 óta folyamatosan romlott a háziorvosi praxisok reálértéke, így…
febr. 26
18:45
"Vannak politikusok, akik társadalomfelettinek tekintik magukat" (Infostart)
Újabb rejtett kamerás felvétel készült arról, hogy a Parlamentben sok képviselő tiltott helyen dohányzik. A politikusok között volt, aki letagadta, volt aki elismerte, de kimagyarázta, amit tett. Az InfoRádió által megkérdezet szociológus szerint egy ilyen felvétel a magyarországi politikai elit kulturáltságról ad képet. Babusik Ferenc hozzátette: a politikusok egy része a társadalmon felülinek…
febr. 26
18:51
Orbán: ennyiből nem lehet jobban működtetni... (Napi)
febr. 26
19:02
Ha fertőtlenítik őket, veszélytelenek a kórházi széfek (Infostart)
A betegágyak mellé szerelt széfek jól fertőtleníthetők - mondta az InfoRádiónak az Országos Epidemiológiai Központ tudományos tanácsadója. Berencsi György azokra a híresztelésekre reagált, amelyek szerint a széfek virológiai szempontból nem biztonságosak, és ezért nem szabad felszerelni azokat a kórházakban. A virológus hozzátette: a széfek belsejében fertőtlenítés hiányában elsősorban…
febr. 26
19:13
MSZP: "Hazudik a Fidesz" (Infostart)
Az MSZP rágalomhadjárattal, eszeveszett hazudozással vádolja a Fideszt. Juhász Ferenc azt állította: az ellenzéki párt a vele szövetséges sajtóval együtt tudatos stratégiát használ a közvélemény megtévesztésére népszavazási kampányában.
febr. 26
19:36
Gyurcsány: az adóterhelés 200-250 milliárd forinttal csökkenthető 2009-ben - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Három adóváltoztatási koncepciót ismertetett a miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián. Gyurcsány Ferenc az Új Magyarország című konferencián arról beszélt, hogy az általa leginkább támogatott verzió szerint jövőre 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető az adóterhelés mértéke, elsősorban a járulékok mérséklésével.
febr. 26
20:43
Nem lesz költségvetése a héten a fővárosi önkormányzatnak (Infostart)
Nem lesz a fővárosi önkormányzatnak csütörtökön költségvetése, mivel a fővárosi MSZP-frakció kedden egyhangúan támogatta Steiner Pál frakcióvezető azon indítványát, hogy ne tárgyaljanak most erről a kérdésről.

Keresés