2008. február 10. vasárnap

febr. 10
1:24
A Nyugat-dunántúli régióban megyei szintű, ifjúsági célú, forrásteremtést segítő képzések megvalósítása / IFJ-GY-ND-07-E (Pályázatfigyelő)
Nyugat-dunántúli székhelyű ifjúsági és ifjúságot segítő szervezetek, ifjúsági szerveződések, önkormányzatok, kistérségi együttműködések, ifjúsági célú forrásteremtését segítő képzések megvalósításának támogatása
febr. 10
8:16
Történelmi mélyponton a házasságkötések száma (Infostart)
Történelmi mélypontra süllyedt a házasságban élők száma Magyarországon - mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója. Kamarás Ferenc kifejtette: a magyar történelemben csak az első világháború idején kötöttek olyan kevés házasságot, mint tavaly, amikor ismét kilenc százalékkal csökkent az anyakönyvvezető elé járulók aránya.
febr. 10
8:30
Tűzoltó leszel, s katona...? (szon)
Nyíregyháza - Szociális munkás és szerkezetlakatos tanfolyamok is indulnak márciusban.
febr. 10
8:40
Ittas ámokfutás több milliós kárral (szon)
Nyíregyháza - Alapos a gyanú, hogy ittas volt annak a BMW-nek a vezetője, aki szombatról vasárnapra virradó éjszaka a sajátján túl, három álló autót tört össze Nyíregyházán.
febr. 10
8:44
MEASZ: Az újfasiszta rendezvény engedélyezve, az ellenállók elzavarva? (ma.hu)
A magyar demokrácia megcsúfolása, hogy ismét újfasiszta rendezvényt tartottak az 1945-ös Budapest fasisztáktól történő megszabadulásához kötődően, és mindez az adófizetők pénzén működő rendőrség biztosításával történt - véli a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, amely kérdéseket intézett az MSZP és az SZDSZ képviselőihez.
febr. 10
8:46
Az ötöst a héten sem vitte el senki (ma.hu)
Ezen a héten sem volt telitalálat az ötös lottón - A négy számot helyesen megtippelők azonban közel egymillió forinttal lehetnek gazdagabbak.
febr. 10
8:48
Rendben zajlik a XI. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója (ma.hu)
Reggel hat órakor rendben megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója - közölte Filipsz Andrea, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.
febr. 10
8:50
Másodszor voksolnak az időközi országgyűlési képviselő-választáson Újbudán (ma.hu)
Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, Gellérthegy és Szentimreváros térségében, ahol két héttel korábban az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt az első forduló.
febr. 10
8:51
Ki lesz 2007 szépe? (szon)
Nyíregyháza - Az a feladat hárul olvasóinkra és portálunk látogatóira, hogy a tizenkét hónap szépe közül is kiválasszák a legszebbet, azaz 2007 szépét. November legszebbje, Komlósi Adrienn is esélyes az év szépe címre.
febr. 10
8:53
Csillagsakk és pingponglabda (szon)
Nyíregyházán vendégeskedett a sakkfenomén Polgár-lányok édesapja, Polgár László.
febr. 10
8:56
Adókérdések – A szakember válaszol (szon)
Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország szerkesztőségében ezúttal Glant Csaba, az APEH Észak-Alföldi Regionális Igazgatóságának ellenőrzési szakigazgatója válaszol olvasóink telefonon (42/501-517) feltett kérdéseire február 13-án 9-től 10 óráig.
febr. 10
9:07
Halálos lépések:dohányzás,alkoholizmus,elhízás (szon)
Nyíregyháza - Az érbetegségek szűrése, a megelőzés lehetőségei címmel tartott előadást dr. Tokár Zsuzsanna, a Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpont vezetője szombaton délután Nyíregyházán.
febr. 10
9:09
Vége a farsangnak, megkezdődött a böjt (szon)
A szokatlanul rövid farsangi időszak véget ért. A február első vasárnapja már, mint, „húshagyó vasárnap” szerepel a keresztény vallások naptárjaiban. Az ezt követő szerda pedig, mint „hamvazó szerda”, a szigorú böjt kezdődik.
febr. 10
9:17
Időközi választás a XI. kerületben - másodszor (HVG)
Reggel hat órakor megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója.
febr. 10
9:35
Vége a farsangnak, megkezdődött a böjt (boon)
A szokatlanul rövid farsangi időszak véget ért. A február első vasárnapja már, mint, „húshagyó vasárnap” szerepel a keresztény vallások naptárjaiban. Az ezt követő szerda pedig, mint „hamvazó szerda”, a szigorú böjt kezdődik.
febr. 10
9:51
Mit és hogyan mondtunk az MR2-ről? (HVG)
Sajtóvita bontakozott ki az Élet és Irodalom (ÉS) hasábjain a megújult MR2-Petőfi rádió kapcsán. A vitában a hvg.hu egyik cikkét is idézték. De vajon mennyire pontosan?
febr. 10
10:35
Tűz ütütt ki egy lakóházban (szon)
Nyíregyháza - A rendőrség, a mentők és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesei csendes, eseménymentes éjszakáról számoltak be vasárnap reggel.
febr. 10
10:41
Ma még nem tudjuk meg, ki lesz az új képviselő (Népszava)
Reggel hat órakor rendben megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója - közölte Filipsz Andrea, a helyi választási iroda vezetője. A jegyző elmondta, hogy este hét óráig a városrész több mint 32 ezer választópolgárát várják a 37 szavazókörbe. A nap során csakúgy, mint két hete, hat alkalommal adnak tájékoztatást a szavazáson…
febr. 10
10:46
Polgármestert választanak ma Tószegen (Népszava)
Polgármestert választanak ma a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen; a Tisza menti nagyközség szavazásra jogosult polgárai három jelölt közül választhatják meg az elöljárót - közölte a falu jegyzője. Hasznosné Nagy Ágnes tájékoztatása szerint a faluvezetői posztra aspirálók közül a két független jelölt, Csizmás Gusztáv vállalkozó és Gyuricza Miklós jogász már korábban is indult az elöljárói…
febr. 10
10:48
Időközi választás Kistarcsán (Népszava)
Időközi választás kezdődik ma a Pest megyei Kistarcsán, miután a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A 11 ezer lakosú városban 8.500-an járulhatnak az urnák elé. A polgármesteri székért az eddigi polgármester, Tóth Szabolcs indul függetlenként, riválisa a Fidesz jelöltjeként Solymosi Sándor.
febr. 10
10:57
Gáz, nyolc százalékkal olcsóbban (boon)
Az induló héten harmincezren látogattak a www.gas.hu oldalra, ahol az első alternatív gázszolgáltató kínálja szolgáltatását - a közüzemi díjaknál átlagosan nyolc százalékkal olcsóbban.
febr. 10
11:29
Jókívánságok SMS-ben! (szon)
Jókívánságait születésnap, névnap, évforduló alkalmából sms-ben a 90/612-222-es, emeltdíjas (162 Ft+áfa) telefonszámra küldheti. Amennyiben 16 óráig ezt megteszi, a másnapi Kelet-Magyarországban megjelenik jókívánsága. A jókívánságot kjk (utána szóköz) betűkkel kell kezdeni.
febr. 10
11:37
Már mindennapos, hogy masíroznak a nácik? - videó (HVG)
Ismét az úgynevezett "Becsület Napjára" emlékeztek magukat nyíltan Szálasi örököseinek valló feketeruhások. Egyik vezetőjük szerint csak kilengés volt mindaz, ami 1944-45-ben történt a zsidókkal Magyarországon.
febr. 10
12:12
A Fidesz még mindig nem tudja, mit akar (Népszava)
A Fidesz szerint az MSZP által az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott tizenkét módosító javaslat érdemben nem változtat a jogszabályon - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap, Budapesten.
febr. 10
12:14
Újbudán beindul a választási nagyüzem? (Népszava)
Többen mentek el 11 óráig az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában szavazni, mint a két héttel korábbi első forduló azonos időszakában.
febr. 10
12:15
Fidesz: Hiába a módosítás, az egészségbiztosítás alapkoncepciója marad! (ma.hu)
A Fidesz szerint az MSZP által az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott tizenkét módosító javaslat érdemben nem változtat a jogszabályon - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap, Budapesten.
febr. 10
12:18
Terror? Ismét barna port kapott egy SZDSZ-es politikus! (Népszava)
Barna port tartalmazó borítékot kapott Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester. Az SZDSZ-es politikus elmondta: a por egy borítékban érkezett, amelyben csak egy üres papírlap volt. Hozzátette, hogy a küldeményen feladó nem volt feltűntetve, postai bélyegző és dátum azonban volt rajta.
febr. 10
12:25
Neonácik a Hősök terén: helyszíni riport (HVG)
Az 1945. február 11-i budai kitörési kísérletre emlékezett szombat délután mintegy kétezer bőrfejű – köztük számos külföldi – a Hősök terén. A Hitler oldalán harcolókat , köztük a Waffen SS-t és a hunagristákat dicsőítő megemlékezés ellen alig pár tucatnyi ellentüntető tiltakozott.
febr. 10
12:31
Időközi képviselő-választás: most nagyobb az érdeklődés (Infostart)
Többen mentek el 11 óráig szavazni az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, mint a két héttel korábbi első forduló azonos időszakában.
febr. 10
12:31
Gegesy Ferencnek barna port küldtek (ma.hu)
Barna port tartalmazó borítékot kapott Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester - Az MTI értesülését maga az érintett erősítette meg vasárnap.
febr. 10
12:36
Gegesy Ferenc is barna port kapott borítékban (HVG)
Barna port tartalmazó borítékot kapott Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester; az MTI értesülését maga az érintett erősítette meg vasárnap.
febr. 10
12:52
Történelmi mélyponton a házasságkötések száma (boon)
Történelmi mélypontra süllyedt a házasságban élők száma Magyarországon - mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója.
febr. 10
12:52
Színlelt szerződést gyanít a BKV-vezér fiának ügyében a hetilap (Infostart)
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult a Heti Válasz című lap annak érdekében, hogy kiderüljön: "színlelt szerződés keretében foglalkoztatta-e" az Alfa Busz Kft. a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. vezérigazgatójának fiát.
febr. 10
13:03
Drámai bejelentést tett az ellenzéki politikus (Infostart)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta az MDF Országos Választmányának elnöke. A vasúttársaság tagadja, hogy az utasok biztonságát az engedély hiánya veszélyeztetné.
febr. 10
13:17
"Nincsenek biztonságban a MÁV utasai" (Népszava)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta Katona Kálmán vasárnap Budapesten.
febr. 10
13:20
Magyar füvezőket bírságoltak meg egy karibi szigeten (boon)
Magyarokat bírságoltak meg Trinidad és Tobagóban, amiért a vád szerint marihuánás cigarettát szívtak a karibi ország nemzetközi repülőterének autóparkolójában.
febr. 10
13:22
Visszavonta pályázatát az Alfa Busz Kft. (Népszava)
Az Alfa Busz Kft. a politikai támadások miatt visszavonja a BKV Zrt. csuklósbusz tenderére benyújtott pályázatát - közölte a társaság. A vállalat "a céget ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt" hozta meg döntését - olvasható a közleményben, amely azt is tartalmazza, hogy hétfőn írásban tájékoztatják a pályázat kiíróját.
febr. 10
13:47
FTC-tender hatodszor: három pályázat jött (HVG)
A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).
febr. 10
14:13
Kisvárdán állt a bál! (szon)
Kisvárdán a Várdai István általános iskolában ismét megrendezték az alsósok számára a farsangi bált.
febr. 10
14:24
Állati jó élményekre vágyik? Játsszon velünk! (szon)
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Állatpark tíz kedvencét tekinthetik meg az állatbarátok a http://allatvilag.szon.hu oldalon fotókon és kisvideón, majd szavazatukkal dönthetnek arról, melyik különleges példány legyen „A hónap kedvence”.
febr. 10
14:29
Nincsenek biztonságban a MÁV utasai (boon)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta az MDF Országos Választmányának elnöke.
febr. 10
14:40
Az aranyat érő Károly forrás (szon)
Csehország egyre népszerűbb a turisták körében: egyedülálló hangulat, knédli és persze a világ leghíresebb söre várja a külföldieket.
febr. 10
14:45
MDF: Rég nincsenek biztonságban a MÁV utasai! (ma.hu)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta Katona Kálmán vasárnap Budapesten.
febr. 10
14:51
Méregették, kinek hosszabb a farka (szon)
Nyíregyháza - A leglátványosabb része az Országos zárttéri rádióirányítású repülőmodell versenynek a szalagvadászat volt vasárnap a bujtosi csarnokban Nyíregyházán.
febr. 10
15:20
Gaskó: komoly népmozgalom alakult (Népszava)
A civil szervezetek 359 ezer aláírást gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy az emberek népszavazáson döntsenek arról: akarják-e az üzleti érdekeltségű biztosítók részvételét az egészségbiztosítási rendszerben; az aláírásgyűjtés tovább folytatódik - jelentette be Gaskó István, az aláírásgyűjtést koordináló Liga Szakszervezetek elnöke vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 10
15:40
A hetediken másztak be a nénihez (szon)
Nyíregyháza - Kívülről jutottak be az erkélyen keresztül vasárnap egy Toldi utcai házba Nyíregyházán egy nénihez, aki nem adott életjelet magáról.
febr. 10
15:52
Gellérhegy és Szentimreváros térségének újra lesz képviselője a parlamentben (Népszava)
Várhatóan érvényes lesz az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója, miután délután három óráig a választók több mint 25 százaléka megjelent a szavazókörökben. Ez azt jelenti, hogy Gellérhegy és Szentimreváros térségének újra lesz képviselője a parlamentben; a választókerület korábbi képviselője tavaly ősszel hunyt el.
febr. 10
15:58
"A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb" (Népszava)
A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett molotov-koktélos támadások elkövetését; a szervezet erről szóló elektronikus üzenetét a Hír Televíziónak küldte el - adta hírül a csatorna internetes oldala vasárnap. "A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb" - idézi a…
febr. 10
16:18
Magyarok nyilainak nevezik magukat a gyújtogatók (Infostart)
Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevezik magukat azok, akik Molotov-koktélos támadásokat követtek el szocialista politikusok otthonánál.
febr. 10
16:20
Kirúgták a verekedő rendőröket (boon)
Veréssel törlesztett négy szolgálaton kívüli rendőr szombatra virradóan, miután egyikőjüket megütötte egy férfi – értesültünk a debreceni rendőrkapitányságtól.

Keresés