2008. február 10. vasárnap

febr. 10
8:16
Történelmi mélyponton a házasságkötések száma (Infostart)
Történelmi mélypontra süllyedt a házasságban élők száma Magyarországon - mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója. Kamarás Ferenc kifejtette: a magyar történelemben csak az első világháború idején kötöttek olyan kevés házasságot, mint tavaly, amikor ismét kilenc százalékkal csökkent az anyakönyvvezető elé járulók aránya.
febr. 10
9:17
Időközi választás a XI. kerületben - másodszor (hvg.hu)
Reggel hat órakor megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója.
febr. 10
9:51
Mit és hogyan mondtunk az MR2-ről? (hvg.hu)
Sajtóvita bontakozott ki az Élet és Irodalom (ÉS) hasábjain a megújult MR2-Petőfi rádió kapcsán. A vitában a hvg.hu egyik cikkét is idézték. De vajon mennyire pontosan?
febr. 10
10:41
Ma még nem tudjuk meg, ki lesz az új képviselő (Alternatív Energia)
Reggel hat órakor rendben megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója - közölte Filipsz Andrea, a helyi választási iroda vezetője. A jegyző elmondta, hogy este hét óráig a városrész több mint 32 ezer választópolgárát várják a 37 szavazókörbe. A nap során csakúgy, mint két hete, hat alkalommal adnak tájékoztatást a szavazáson…
febr. 10
10:46
Polgármestert választanak ma Tószegen (Alternatív Energia)
Polgármestert választanak ma a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen; a Tisza menti nagyközség szavazásra jogosult polgárai három jelölt közül választhatják meg az elöljárót - közölte a falu jegyzője. Hasznosné Nagy Ágnes tájékoztatása szerint a faluvezetői posztra aspirálók közül a két független jelölt, Csizmás Gusztáv vállalkozó és Gyuricza Miklós jogász már korábban is indult az elöljárói…
febr. 10
10:48
Időközi választás Kistarcsán (Alternatív Energia)
Időközi választás kezdődik ma a Pest megyei Kistarcsán, miután a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A 11 ezer lakosú városban 8.500-an járulhatnak az urnák elé. A polgármesteri székért az eddigi polgármester, Tóth Szabolcs indul függetlenként, riválisa a Fidesz jelöltjeként Solymosi Sándor.
febr. 10
11:37
Már mindennapos, hogy masíroznak a nácik? - videó (hvg.hu)
Ismét az úgynevezett "Becsület Napjára" emlékeztek magukat nyíltan Szálasi örököseinek valló feketeruhások. Egyik vezetőjük szerint csak kilengés volt mindaz, ami 1944-45-ben történt a zsidókkal Magyarországon.
febr. 10
12:12
A Fidesz még mindig nem tudja, mit akar (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint az MSZP által az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott tizenkét módosító javaslat érdemben nem változtat a jogszabályon - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap, Budapesten.
febr. 10
12:14
Újbudán beindul a választási nagyüzem? (Alternatív Energia)
Többen mentek el 11 óráig az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában szavazni, mint a két héttel korábbi első forduló azonos időszakában.
febr. 10
12:18
Terror? Ismét barna port kapott egy SZDSZ-es politikus! (Alternatív Energia)
Barna port tartalmazó borítékot kapott Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester. Az SZDSZ-es politikus elmondta: a por egy borítékban érkezett, amelyben csak egy üres papírlap volt. Hozzátette, hogy a küldeményen feladó nem volt feltűntetve, postai bélyegző és dátum azonban volt rajta.
febr. 10
12:25
Neonácik a Hősök terén: helyszíni riport (hvg.hu)
Az 1945. február 11-i budai kitörési kísérletre emlékezett szombat délután mintegy kétezer bőrfejű – köztük számos külföldi – a Hősök terén. A Hitler oldalán harcolókat , köztük a Waffen SS-t és a hunagristákat dicsőítő megemlékezés ellen alig pár tucatnyi ellentüntető tiltakozott.
febr. 10
12:31
Időközi képviselő-választás: most nagyobb az érdeklődés (Infostart)
Többen mentek el 11 óráig szavazni az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, mint a két héttel korábbi első forduló azonos időszakában.
febr. 10
12:36
Gegesy Ferenc is barna port kapott borítékban (hvg.hu)
Barna port tartalmazó borítékot kapott Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester; az MTI értesülését maga az érintett erősítette meg vasárnap.
febr. 10
12:52
Színlelt szerződést gyanít a BKV-vezér fiának ügyében a hetilap (Infostart)
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult a Heti Válasz című lap annak érdekében, hogy kiderüljön: "színlelt szerződés keretében foglalkoztatta-e" az Alfa Busz Kft. a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. vezérigazgatójának fiát.
febr. 10
13:03
Drámai bejelentést tett az ellenzéki politikus (Infostart)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta az MDF Országos Választmányának elnöke. A vasúttársaság tagadja, hogy az utasok biztonságát az engedély hiánya veszélyeztetné.
febr. 10
13:17
"Nincsenek biztonságban a MÁV utasai" (Alternatív Energia)
Nincsenek biztonságban a MÁV Zrt. utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye - mondta Katona Kálmán vasárnap Budapesten.
febr. 10
13:22
Visszavonta pályázatát az Alfa Busz Kft. (Alternatív Energia)
Az Alfa Busz Kft. a politikai támadások miatt visszavonja a BKV Zrt. csuklósbusz tenderére benyújtott pályázatát - közölte a társaság. A vállalat "a céget ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt" hozta meg döntését - olvasható a közleményben, amely azt is tartalmazza, hogy hétfőn írásban tájékoztatják a pályázat kiíróját.
febr. 10
13:47
FTC-tender hatodszor: három pályázat jött (hvg.hu)
A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).
febr. 10
15:20
Gaskó: komoly népmozgalom alakult (Alternatív Energia)
A civil szervezetek 359 ezer aláírást gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy az emberek népszavazáson döntsenek arról: akarják-e az üzleti érdekeltségű biztosítók részvételét az egészségbiztosítási rendszerben; az aláírásgyűjtés tovább folytatódik - jelentette be Gaskó István, az aláírásgyűjtést koordináló Liga Szakszervezetek elnöke vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 10
15:52
Gellérhegy és Szentimreváros térségének újra lesz képviselője a parlamentben (Alternatív Energia)
Várhatóan érvényes lesz az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója, miután délután három óráig a választók több mint 25 százaléka megjelent a szavazókörökben. Ez azt jelenti, hogy Gellérhegy és Szentimreváros térségének újra lesz képviselője a parlamentben; a választókerület korábbi képviselője tavaly ősszel hunyt el.
febr. 10
15:58
"A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb" (Alternatív Energia)
A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett molotov-koktélos támadások elkövetését; a szervezet erről szóló elektronikus üzenetét a Hír Televíziónak küldte el - adta hírül a csatorna internetes oldala vasárnap. "A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb" - idézi a…
febr. 10
16:18
Magyarok nyilainak nevezik magukat a gyújtogatók (Infostart)
Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevezik magukat azok, akik Molotov-koktélos támadásokat követtek el szocialista politikusok otthonánál.
febr. 10
16:42
Lapunk fotóriporterét nem engedték fel a karzatra a gárdisták (Alternatív Energia)
Horthy Miklós egykori kormányzó halálának 51. évfordulójára emlékezett a Magyar Gárda és a szervezetet életre hívó Jobbik Magyarországért Mozgalom vasárnap Budapesten. A teljesen megtelt Szent István-bazilikában délben emlékmisét celebráltak az 1957. február 9-én, a portugáliai Estorilban elhunyt, majd a Magyar Tengerészek Egyesülete kezdeményezésére 1993. szeptember 4-én Kenderesen újratemetett…
febr. 10
16:52
Elhunyt Barna Sándor, Budapest volt rendőrfőkapitánya (hvg.hu)
A Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatóját, nyugállományú rendőr altábornagyot; a volt megyei és fővárosi rendőrfőkapitányt 67 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta az MTI-vel Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke.
febr. 10
16:59
Elhunyt Budapest egykori rendőrfőkapitánya (Metropol)
Elhunyt Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója, nyugállományú rendőr altábornagy; a volt megyei és fővárosi rendőrfőkapitányt 67 éves korában, vasárnap érte a halál.
febr. 10
17:03
Elhunyt a volt budapesti rendőrfőkapitány (Infostart)
Elhunyt Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója, nyugállományú rendőr altábornagy. A volt megyei és fővárosi rendőrfőkapitányt 67 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke.
febr. 10
17:13
Lendvai: Semjén a támadások után is azzal bíztat, hogy a végsőkig elmennek (Infostart)
"Továbbra sem félünk. De féltjük a demokráciát, a parlamentarizmus normális működését. Féltjük elsősorban azokat, akiket a napokban vétlen eszközként használtak fel egy piszkos politikai hadjáratban" - írta közleményében a szocialista frakcióvezető az MSZP-s képviselőket ért támadásokkal összefüggésben.
febr. 10
19:12
Estére lesz új képviselője Újbudának (Alternatív Energia)
Majdnem ugyanannyian mentek el szavazni délután fél hatig az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, mint az érvénytelenül végződött elsőben; a választás most azért lehet mégis érvényes, mert a második fordulóban a részvételi küszöb már csak 25 százalék.
febr. 10
19:39
Lendvai Ildikó válasza a támadásokra (Alternatív Energia)
A szocialista frakció az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt napok támadásai és fenyegetései nyomán, szolidaritásukat fejezték ki, és képviselőiknek akár saját lakásukat, személyes védelmüket is felajánlották. A közleményben egyebek mellett így írnak:
febr. 10
20:30
Újbuda: ugyanakkora érdeklődés, de érvényes választás (hvg.hu)
Majdnem ugyanannyian mentek el szavazni az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, mint az érvénytelenül végződött elsőben. A választás most azért lehet mégis érvényes, mert a második fordulóban a részvételi küszöb már csak 25 százalék.
febr. 10
21:08
Újbuda: a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást (Infostart)
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját vasárnap, így Rétvári Bence képviselheti majd Gellérthegy és Szentimreváros térségét a parlamentben - tudta meg a távirati iroda a helyi választási iroda munkatársától.
febr. 10
21:18
Plusz egy mandátum a Fidesznek (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját vasárnap, így Rétvári Bence képviselheti majd Gellérthegy és Szentimreváros térségét a parlamentben - tudta meg az MTI a helyi választási iroda munkatársától.
febr. 10
21:41
Nem sikerült a polgármesterbuktatás (Alternatív Energia)
Minimális szavazatkülönbséggel az eddigi polgármester, Tóth Szabolcs nyerte az időközi választást vasárnap a Pest megyei Kistarcsán - közölte az adatok előzetes összesítése után a város jegyzője az MTI-vel. A településen 38,8 százalékos volt a részvételi arány - mondta Nagy Tímea.
febr. 10
22:25
A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Újbudán (hvg.hu)
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját vasárnap, így Rétvári Bence képviselheti majd Gellérthegy és Szentimreváros térségét a parlamentben - jelentették a helyi választási irodából.
febr. 10
23:51
Fidesz-KDNP-s képviseli a XI. kerületet a Parlamentben - a nap hírei (Infostart)
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást Budapest XI. kerületében. A miniszterelnöktől vár választ a MÁV Zrt. 9 hónapja hiányzó pályavasúti és személyszállítási engedélye ügyében a Magyar Demokrata Fórum. Visszavonta a BKV Zrt. használtbusz tenderére benyújtott pályázatát az Alfa Busz Kft. A nap legfontosabb hírei február 10-én, vasárnap.

Keresés