2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:15
A hét első munkanapja ugyanúgy indul, ahogy a múlt heti utolsó végetért (Népszava)
Ismét sztrájkot hirdetett a vasútnál a Gaskó István vezette VDSZSZ. A tervek szerint ma hajnali három óta tart az újabb határozatlan idejű munkabeszüntetés. Megállapodás vagy részleges egyetértés nemcsak a béremelésről, hanem az elégséges szolgáltatásról sincs. Így a pénteki sztrájkhoz hasonlóan most is kiszámíthatatlan a közlekedés. Az egyeztetéseket ma folytatják.
febr. 4
6:15
SZTRÁJK - Ismét áll a vasút (boon)
Hétfő hajnali három órakor ismét elkezdődött a vasutasok határozatlan idejű országos sztrájkja. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) azért szüntette be a munkát, mert vasárnap sem született megállapodás a MÁV Zrt-vel és a személyszállításért felelős MÁV Start Zrt-vel a bérfejlesztésről.
febr. 4
6:21
Kóka János szerint ahonnan kivonult az állam, ott nincs hazugság (Népszava)
Évadnyitó ülést tart ma az MSZP frakció. Az idei első hivatalos összejövetelen a képviselők várhatóan eldöntik, milyen módosító indítványokat nyújtsanak be az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz, de szó lesz a Fidesz megerősítő népszavazási indítványáról is. A legnagyobb ellenzéki párt illetékesei délután készítik fel a választókerületi elnököket a népszavazási kampányra. Kóka János, az SZDSZ…
febr. 4
6:21
Olvasónk írja: Mi vezet a káoszhoz? (szon)
NByíregyházán - Nézem a SZON-on a videót. Nyilatkozik a nyíregyházi önkormányzat nevében egy illetékes az általa ellenőrzött belvárosi tér összevisszaságáról, s hogy az autósok a hibásak, mert és csak...
febr. 4
6:26
Postaládánkból: Nyugodjanak békében (szon)
Nem az a kérdés, hogy Horthy, vagy Jáhny háborús bűnös-e? Úgy vélem, mi gyarló utódok nem ítélhetjük ezt meg ezt. Ez csupán nézőpont kérdése. Lényeg az emlékezésen van.
febr. 4
6:31
Kuncze Gábor szegényebb lett egy pártelnökséggel és gazdagodott egy autóval (Népszava)
Nem hozott nagy változást a 2007-es év, legalábbis, ami az országgyűlési képviselők vagyoni helyzetét illeti. Az SZDSZ-es Kuncze Gábor például csak márciusig volt pártelnök és a frakcióvezetőséggel is felhagyott, ami bevételkiesést jelentett, ennek ellenére tavaly vett egy autót. Szeged szocialista polgármestere autót cserélt, Debrecen fideszes vezetője viszont megtartotta autóját, motorját és…
febr. 4
6:31
Olvasóink írják: Szemes zsebes (boon)
Többen mondták, oda kellett volna sózni a görbebottal, de azt is megbeszéltük, hogy inkább ne, mert a zsebbenyúlást nem tudta volna senki tanúsítani, a botozást pedig sokan. Íme, ilyen rafinált eszközökkel dolgoznak a szebbesek...
febr. 4
6:31
Olvasóink írják: Szemes zsebes (szon)
Többen mondták, oda kellett volna sózni a görbebottal, de azt is megbeszéltük, hogy inkább ne, mert a zsebbenyúlást nem tudta volna senki tanúsítani, a botozást pedig sokan. Íme, ilyen rafinált eszközökkel dolgoznak a szebbesek...
febr. 4
6:33
Országos káoszt okoz a vasutasok sztrájkja (Infostart)
Budapesten a vasúti dolgozók jelentős része támogatja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfő hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetését - közölte az érdekképviselet vezető ügyvivője. Közben a MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a budapesti nagy pályaudvarokon kialakult helyzet miatt a kelenföldi, a rákospalotai és az újpesti állomásokról indulnak és érkeznek a vonatok.
febr. 4
6:33
Orbán Viktor miniszterelnökként még tudta, amit most igyekszik elfelejteni (Népszava)
Mást mondott és tett a Fidesz kormányon a közpénzek felhasználásáról, illetve részben az egészségügy és a tandíj kérdéséről, mint amiről most beszél. Az ellenzéki párt ma az OVB-hez akar fordulni, mert szerintük alkotmánysértő a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampánya. Az OVB viszont már 2002-ben az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program kampánya ügyében…
febr. 4
6:33
Elcsúfított idill a Tiszánál (boon)
Műanyag palackok, dobozok borítják féltett kincsünk, a Felső-Tisza hullámterét. A címkék árulkodnak: a „küldeményt” az ukrán oldalon „adták föl”.
febr. 4
6:33
Figyelmeztetnek és ígérnek, ha jön a szenny (szon)
Az országok és a határmenti szakhatóságok között egyaránt létezik kétoldalú megállapodás, de ebben nincs szankcionálási lehetőség, nem lehet felelősségre vonni azt, akitől a szennyeződés ered.
febr. 4
6:35
Tévéfelvételen a „cimborák” (szon)
Nyíregyháza - A Művészetek Palotája mellett megismerkedhetnek a Hadtörténeti Múzeummal és az Országos Széchenyi Könyvtárral is.
febr. 4
6:37
Bringával hajtva határokon át (szon)
Volt úgy, hogy Ungvárnál akartunk Szlovákiába átgurulni, s a határnál visszafordítottak. Igen, mert csak autóval lehet átkelni, gyalog és bringával nem!
febr. 4
6:38
Jön a Dakart helyettesítő Közép-Európa-rali (Infostart)
Áprilisban Magyarországon rendezik meg az elmaradt Dakar-ralit, Közép-Európa-rali néven. A Dakar licenctulajdonosának tájékoztatása szerint eddig közel kétszázötven nevezés érkezett, többségük az elmaradt Dakar-ralin indult volna.
febr. 4
6:42
Emlékek és félelmek (boon)
Bárhol történjen is egy katasztrófa, egy szennyezés, annak valamilyen módon mindnyájan szenvedői vagyunk. M. Magyar László jegyzete
febr. 4
6:48
Jelentős a sztrájktámogatottság a fővárosban (Népszava)
Jelentős a sztrájktámogatottság Budapesten a legnagyobb pályaudvarokon - mondta Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezető ügyvivője hétfőn nem sokkal a sztrájk megkezdése után. A vezető ügyvivő elmondta, hogy a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók, forgalmisták léptek sztrájkba. A főváros legnagyobb pályaudvarain jelenleg áll…
febr. 4
6:48
Olvasónk írta: Emberi jog és demokrácia? (boon)
Sajnos, a kötelességet ma Magyarországon (tisztelet a kivételnek), embertársaink egymás iránt és az Állam felé a rendszerváltás óta nem nagyon ismerik (ez nem a múlt dicsőítése és kormánytól független).
febr. 4
6:49
Különös figurák az ellen-Operabálon - videó (HVG)
Csupán néhány tucat embert tudott mozgósítani az Attac antiglobalista szervezet az ellen-Operabálra. Közöttük is furcsa figurák tűntek fel: nemzeti radikálisok éppúgy, mint a baloldali diktatúra újbóli bevezetésére áhítozó szélsőbalosok. Jót vitatkoztak egymással, miközben az Operabál programját semmi sem zavarta.
febr. 4
6:53
Emlékek és félelmek (szon)
Bárhol történjen is egy katasztrófa, egy szennyezés, annak valamilyen módon mindnyájan szenvedői vagyunk. M. Magyar László jegyzete
febr. 4
6:55
Ismét sztrájk bénította meg a vasúti közlekedést (szon)
A hétfő hajnalban leálló vonatok miatt kevesebb utas kényszerült várakozni, egyrészt mert számítottak rá, másrészt egy megállapodás szerint akinek MÁV bérlete van, utazhatott busszal is, de nem mindenki tehette ezt meg.
febr. 4
6:58
A parlamentmentes időszak használt a politikusoknak (boon)
A januári parlamentmentes időszak alatt a politikusok többségének megítélése - ha csak minimális mértékben is, de - nőtt - ismerteti a Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatását.
febr. 4
7:11
MÁV: kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (ma.hu)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 4
7:22
A BKV-nál nem okoz fennakadást a vasutassztrájk (Infostart)
A BKV-nak eddig még nem kellett pótbuszokat beállítania a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett sztrájk miatt - mondta az InfoRádiónak Szántó Ferenc, a társaság fődiszpécsere.
febr. 4
7:27
Jelentős a sztrájk-támogatottság a fővárosban - kiszámíthatatlan közlekedés (ma.hu)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 4
7:29
Nincs hatással a tandíj a munkakedvre (ma.hu)
A tandíj tervezett bevezetése egyelőre nem éreztette hatását a hallgatók munkavállalási kedvében - közölte Karácsony Mihály, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke az MTI-vel.
febr. 4
7:30
A MÁV nem osztogatja szét az állami vagyont, a privatizációs bevételt (boon)
A MÁV és a VDSzSz képviselői ma délelőtt 11.00 órakor folytatják a tárgyalásokat. A vasúttársas továbbra is kitart amellett, hogy a VDSZSZ Szolidaritás követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen és a munkahelyek jövőbeni biztonságát veszélyezteti, mindezek miatt nem tudja teljesíteni a MÁV ZRt. a VDSZSZ Szolidaritás követeléseit.
febr. 4
7:47
MÁV: kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Népszava)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel.A vasúttársaság közleménye szerint a reggeli vasúti helyzetkép azt mutatja, hogy főként a VDSZSZ jegyvizsgálók, kocsivizsgálók többsége, illetve a forgalmi dolgozók egy része sztrájkol, míg a mozdonyvezetők dolgoznak, mint ahogy a…
febr. 4
8:00
Kényszerleszállás Ferihegyen (ma.hu)
Az orrfutómű problémája miatt fordult vissza Ferihegyre egy bérelt Malév-járat, amely Velencébe tartott - értesült a HavariaPress.
febr. 4
8:11
Vasút: káosz a vonalakon (HVG)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt.
febr. 4
8:14
Ellentétes vélemények a sztrájk törvényességéről (Népszava)
A MÁV a sztrájktörvénnyel ellentétesnek tartja azt, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a sztrájk alatt nem biztosítja a még elégséges szolgáltatást - közölte a MÁV hétfőn reggel. A vasúttársaság álláspontja szerint az iskolába és munkába járás biztosítása az alapvető társadalmi közszükségletek körébe tartozik, vagyis - a törvény értelmében - a még elégséges szolgáltatásoknak…
febr. 4
8:16
Operabál: a krém mulat - Fotógaléria (HVG)
300 ezer forintos jegyek, 6 fogásos vacsora, Richard Clayderman – válogatásunk az idei Operabál legjobb fotóiból.
febr. 4
8:24
Kamionmentés (szon)
Ukrajna - Vasárnap koraeste megérkezett Ukrajnából annak a cégnek két kamionja, ami a múlt héten balesetet szenvedett kamiont és rakományát elszállítja.
febr. 4
8:27
Több mint hússzor szúrt a 15 éves támadó (ma.hu)
Stabil az állapota annak a 20 éves fiatalembernek, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor Nagykanizsán hasba szúrta egy 15 éves fiú - tudta meg az MTI vasárnap a nagykanizsai kórházban. A támadó a távirati iroda információja szerint több mint hússzor szúrta meg áldozatát.
febr. 4
8:41
Jól van a megkéselt fiatal - 15 éves fiú szúrta meg (boon)
Jobb oldali, néhány napon belül megszüntethető légmellet kapott a Nagykanizsán megkéselt fiatalember, akit egy 15 éves fiú szúrt meg hétvégén.
febr. 4
8:44
A MÁV nem enged és nem osztogat (HVG)
A MÁV kitart amellett, hogy a VDSZSZ követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel. A tárgyalásokat 11 órától folytatják.
febr. 4
8:46
Évértékelő Butykán (szon)
Butyka - A 14-es választókörzet elmúlt évéről, valamint a 2008-as nyíregyházi és külterületi fejlesztések, munkálatok terveiről tartott évértékelő fórumot Lengyel Károly, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Csabai Lászlóné, Nyíregyháza megyei jogú város polgármestere.
febr. 4
8:51
Sztrájk: délelőtt újabb tárgyalások (Népszava)
A vasúttársaság továbbra is kitart amellett, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen és a munkahelyek jövőbeni biztonságát veszélyezteti, ezért a MÁV Zrt. nem tudja teljesíteni a VDSZSZ követeléseit - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel.
febr. 4
8:54
Duraynak nincs pénze a büntetésre - Lapszemle (orientpress)
Duray Miklós egymillió koronás (csaknem nyolcmillió forintnyi) kártérítést köteles fizetni a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS) – így döntött a minap az egyik pozsonyi járásbíróság, miután a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) alelnöke fasiszta pártnak nevezte az SNS-t. Az ítélet szerint bocsánatot is kell kérnie kijelentéséért. Duray korábban úgy fogalmazott, hogy „a szlovák kormány egyharmad részben Ján…
febr. 4
8:55
Vasúthelyzet: mi megy és mi nem? (HVG)
A fővárosi nagy pályaudvarok megbénultak, a kelenföldi, rákospalotai és az újpesti vette át a forgalom egy részét. Az országban jelentős, de nem egységes a sztrájk támogatottsága.
febr. 4
9:00
Társasház égett Németországban - kilenc halott, köztük öt gyerek (ma.hu)
Kilencen életüket vesztették egy társasházban keletkezett tűzben Németországban, a Rajna-Pfalz tartománybeli Ludwigshafenben - közölte hétfőn reggel a helyi rendőrség.
febr. 4
9:04
Hajnaltól újra sztrájkolnak a vasutasok (frissítve) (orientpress)
Hajnali három órától ismét sztrájkolnak a vasutasok. Gaskó István, a Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) vezetője szerint a dolgozók 70 százaléka támogatja munkabeszüntetésüket. A munkabeszüntetés mértékét a szakszervezet és a MÁV különböző mértékűnek látja.
febr. 4
9:06
Sztrájk közben: "Elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására" (Infostart)
A budapesti Déli pályaudvar már fogad vonatokat - közölte a MÁV szóvivője az InfoRádióban. Sigulinszki Tibor azt mondta, próbálják biztosítani a vonatok közlekedését a főváros körül. Közben a sztrájkot meghirdető érdekképviselet vezetője, Gaskó István szintén az InfoRádióban azt mondta: a vasúttársaság vezetői "itt-ott elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására".
febr. 4
10:08
Gaskó István: a vasutasok harcoltak a társadalomért (boon)
A forgalom lebonyolításában résztvevő dolgozók 75 százaléka sztrájkol a vasútnál - mondta el a Független Hírügynökségnek Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke.
febr. 4
10:10
Laborcról közöl értékelést a Herald Tribune (HVG)
Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elnökének a NATO különleges bizottsága élére történt decemberi kinevezéséről ír az International Herald Tribune (IHT) című angol nyelvű napilap európai kiadása a hét végén az interneten olvasható írásában.
febr. 4
10:13
Fordítóversenyt rendeztek Tunyogmatolcson (szon)
Tunyogmatolcs - A tunyogmatolcsi Petőfi Sándor Általános Iskolában immár negyedik alkalommal rendezték meg a Szatmár Iskolaszövetség iskoláinak német nyelvű fordítóversenyét.
febr. 4
10:30
A vasutasok csaknem 90 százaléka dolgozik a MÁV szerint (Népszava)
A MÁV adatai szerint a nappali műszakban a 2.698 forgalmi területre vezényelt munkavállalóból 2.592 megjelent a munkahelyén, ebből 271 sztrájkol - közölte a vasúttársaság. Adataik szerint a forgalmi területre vezényelt összes megjelent munkavállalónak 10,46 százaléka sztrájkol, 89,54 százaléka dolgozik a nappali műszakban.
febr. 4
10:35
Szent Balázs vértanúra emlékeztek (szon)
Baktalórántháza - A legenda szerint a püspök megmentette egy kisgyermek életét, akinek a torkán akadt egy szálka.
febr. 4
10:46
Vasállvánnyal „orvosolt” postabaj (szon)
Dombrád - Az épület gazdája tud a gondról, de csak a szó szerinti (meg)támogatásra futja a pénzéből.
febr. 4
10:46
Szerb választások - Göncz Kinga üdvözli Borisz Tadics győzelmét (boon)
Magyarország számára fontos Borisz Tadics győzelme, mert ez azt jelenti, hogy Szerbia egyértelműen megmarad az európai uniós integráció útján - mondta el a Független Hírügynökségnek Göncz Kinga hétfőn.

Keresés