2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:15
A hét első munkanapja ugyanúgy indul, ahogy a múlt heti utolsó végetért (Népszava)
Ismét sztrájkot hirdetett a vasútnál a Gaskó István vezette VDSZSZ. A tervek szerint ma hajnali három óta tart az újabb határozatlan idejű munkabeszüntetés. Megállapodás vagy részleges egyetértés nemcsak a béremelésről, hanem az elégséges szolgáltatásról sincs. Így a pénteki sztrájkhoz hasonlóan most is kiszámíthatatlan a közlekedés. Az egyeztetéseket ma folytatják.
febr. 4
6:21
Kóka János szerint ahonnan kivonult az állam, ott nincs hazugság (Népszava)
Évadnyitó ülést tart ma az MSZP frakció. Az idei első hivatalos összejövetelen a képviselők várhatóan eldöntik, milyen módosító indítványokat nyújtsanak be az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz, de szó lesz a Fidesz megerősítő népszavazási indítványáról is. A legnagyobb ellenzéki párt illetékesei délután készítik fel a választókerületi elnököket a népszavazási kampányra. Kóka János, az SZDSZ…
febr. 4
6:31
Kuncze Gábor szegényebb lett egy pártelnökséggel és gazdagodott egy autóval (Népszava)
Nem hozott nagy változást a 2007-es év, legalábbis, ami az országgyűlési képviselők vagyoni helyzetét illeti. Az SZDSZ-es Kuncze Gábor például csak márciusig volt pártelnök és a frakcióvezetőséggel is felhagyott, ami bevételkiesést jelentett, ennek ellenére tavaly vett egy autót. Szeged szocialista polgármestere autót cserélt, Debrecen fideszes vezetője viszont megtartotta autóját, motorját és…
febr. 4
6:33
Országos káoszt okoz a vasutasok sztrájkja (Infostart)
Budapesten a vasúti dolgozók jelentős része támogatja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfő hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetését - közölte az érdekképviselet vezető ügyvivője. Közben a MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a budapesti nagy pályaudvarokon kialakult helyzet miatt a kelenföldi, a rákospalotai és az újpesti állomásokról indulnak és érkeznek a vonatok.
febr. 4
6:33
Orbán Viktor miniszterelnökként még tudta, amit most igyekszik elfelejteni (Népszava)
Mást mondott és tett a Fidesz kormányon a közpénzek felhasználásáról, illetve részben az egészségügy és a tandíj kérdéséről, mint amiről most beszél. Az ellenzéki párt ma az OVB-hez akar fordulni, mert szerintük alkotmánysértő a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampánya. Az OVB viszont már 2002-ben az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program kampánya ügyében…
febr. 4
6:38
Jön a Dakart helyettesítő Közép-Európa-rali (Infostart)
Áprilisban Magyarországon rendezik meg az elmaradt Dakar-ralit, Közép-Európa-rali néven. A Dakar licenctulajdonosának tájékoztatása szerint eddig közel kétszázötven nevezés érkezett, többségük az elmaradt Dakar-ralin indult volna.
febr. 4
6:48
Jelentős a sztrájktámogatottság a fővárosban (Népszava)
Jelentős a sztrájktámogatottság Budapesten a legnagyobb pályaudvarokon - mondta Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezető ügyvivője hétfőn nem sokkal a sztrájk megkezdése után. A vezető ügyvivő elmondta, hogy a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók, forgalmisták léptek sztrájkba. A főváros legnagyobb pályaudvarain jelenleg áll…
febr. 4
6:49
Különös figurák az ellen-Operabálon - videó (HVG)
Csupán néhány tucat embert tudott mozgósítani az Attac antiglobalista szervezet az ellen-Operabálra. Közöttük is furcsa figurák tűntek fel: nemzeti radikálisok éppúgy, mint a baloldali diktatúra újbóli bevezetésére áhítozó szélsőbalosok. Jót vitatkoztak egymással, miközben az Operabál programját semmi sem zavarta.
febr. 4
7:11
MÁV: kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (MaHu)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 4
7:22
A BKV-nál nem okoz fennakadást a vasutassztrájk (Infostart)
A BKV-nak eddig még nem kellett pótbuszokat beállítania a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett sztrájk miatt - mondta az InfoRádiónak Szántó Ferenc, a társaság fődiszpécsere.
febr. 4
7:27
Jelentős a sztrájk-támogatottság a fővárosban - kiszámíthatatlan közlekedés (MaHu)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 4
7:29
Nincs hatással a tandíj a munkakedvre (MaHu)
A tandíj tervezett bevezetése egyelőre nem éreztette hatását a hallgatók munkavállalási kedvében - közölte Karácsony Mihály, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke az MTI-vel.
febr. 4
7:47
MÁV: kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Népszava)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel.A vasúttársaság közleménye szerint a reggeli vasúti helyzetkép azt mutatja, hogy főként a VDSZSZ jegyvizsgálók, kocsivizsgálók többsége, illetve a forgalmi dolgozók egy része sztrájkol, míg a mozdonyvezetők dolgoznak, mint ahogy a…
febr. 4
8:00
Kényszerleszállás Ferihegyen (MaHu)
Az orrfutómű problémája miatt fordult vissza Ferihegyre egy bérelt Malév-járat, amely Velencébe tartott - értesült a HavariaPress.
febr. 4
8:11
Vasút: káosz a vonalakon (HVG)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt.
febr. 4
8:14
Ellentétes vélemények a sztrájk törvényességéről (Népszava)
A MÁV a sztrájktörvénnyel ellentétesnek tartja azt, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a sztrájk alatt nem biztosítja a még elégséges szolgáltatást - közölte a MÁV hétfőn reggel. A vasúttársaság álláspontja szerint az iskolába és munkába járás biztosítása az alapvető társadalmi közszükségletek körébe tartozik, vagyis - a törvény értelmében - a még elégséges szolgáltatásoknak…
febr. 4
8:16
Operabál: a krém mulat - Fotógaléria (HVG)
300 ezer forintos jegyek, 6 fogásos vacsora, Richard Clayderman – válogatásunk az idei Operabál legjobb fotóiból.
febr. 4
8:27
Több mint hússzor szúrt a 15 éves támadó (MaHu)
Stabil az állapota annak a 20 éves fiatalembernek, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor Nagykanizsán hasba szúrta egy 15 éves fiú - tudta meg az MTI vasárnap a nagykanizsai kórházban. A támadó a távirati iroda információja szerint több mint hússzor szúrta meg áldozatát.
febr. 4
8:44
A MÁV nem enged és nem osztogat (HVG)
A MÁV kitart amellett, hogy a VDSZSZ követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel. A tárgyalásokat 11 órától folytatják.
febr. 4
8:51
Sztrájk: délelőtt újabb tárgyalások (Népszava)
A vasúttársaság továbbra is kitart amellett, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen és a munkahelyek jövőbeni biztonságát veszélyezteti, ezért a MÁV Zrt. nem tudja teljesíteni a VDSZSZ követeléseit - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel.
febr. 4
8:54
Duraynak nincs pénze a büntetésre - Lapszemle (orientpress)
Duray Miklós egymillió koronás (csaknem nyolcmillió forintnyi) kártérítést köteles fizetni a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS) – így döntött a minap az egyik pozsonyi járásbíróság, miután a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) alelnöke fasiszta pártnak nevezte az SNS-t. Az ítélet szerint bocsánatot is kell kérnie kijelentéséért. Duray korábban úgy fogalmazott, hogy „a szlovák kormány egyharmad részben Ján…
febr. 4
8:55
Vasúthelyzet: mi megy és mi nem? (HVG)
A fővárosi nagy pályaudvarok megbénultak, a kelenföldi, rákospalotai és az újpesti vette át a forgalom egy részét. Az országban jelentős, de nem egységes a sztrájk támogatottsága.
febr. 4
9:00
Társasház égett Németországban - kilenc halott, köztük öt gyerek (MaHu)
Kilencen életüket vesztették egy társasházban keletkezett tűzben Németországban, a Rajna-Pfalz tartománybeli Ludwigshafenben - közölte hétfőn reggel a helyi rendőrség.
febr. 4
9:04
Hajnaltól újra sztrájkolnak a vasutasok (frissítve) (orientpress)
Hajnali három órától ismét sztrájkolnak a vasutasok. Gaskó István, a Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) vezetője szerint a dolgozók 70 százaléka támogatja munkabeszüntetésüket. A munkabeszüntetés mértékét a szakszervezet és a MÁV különböző mértékűnek látja.
febr. 4
9:06
Sztrájk közben: "Elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására" (Infostart)
A budapesti Déli pályaudvar már fogad vonatokat - közölte a MÁV szóvivője az InfoRádióban. Sigulinszki Tibor azt mondta, próbálják biztosítani a vonatok közlekedését a főváros körül. Közben a sztrájkot meghirdető érdekképviselet vezetője, Gaskó István szintén az InfoRádióban azt mondta: a vasúttársaság vezetői "itt-ott elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására".
febr. 4
10:10
Laborcról közöl értékelést a Herald Tribune (HVG)
Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elnökének a NATO különleges bizottsága élére történt decemberi kinevezéséről ír az International Herald Tribune (IHT) című angol nyelvű napilap európai kiadása a hét végén az interneten olvasható írásában.
febr. 4
10:30
A vasutasok csaknem 90 százaléka dolgozik a MÁV szerint (Népszava)
A MÁV adatai szerint a nappali műszakban a 2.698 forgalmi területre vezényelt munkavállalóból 2.592 megjelent a munkahelyén, ebből 271 sztrájkol - közölte a vasúttársaság. Adataik szerint a forgalmi területre vezényelt összes megjelent munkavállalónak 10,46 százaléka sztrájkol, 89,54 százaléka dolgozik a nappali műszakban.
febr. 4
11:02
"Irigy a paraszt, hát még, ha derzsi..." (168 Óra Online)
Tiszaderzs önkormányzata évek óta görgeti mára 26 millió forintra rúgó tartozását, mégis úgy döntöttek, 39 millióból tornatermet építenek. [Dátum: 2008. 02. 04. 05:48]
febr. 4
11:05
Nem élnek rosszabbul a pártelnökök, mint egy éve (Napi)
febr. 4
11:09
MSZP-frakció: 11 módosító az egészségbiztosítási törvényhez (Népszava)
Az MSZP-frakciónak 11 módosító indítványról kell döntenie, amit az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez nyújtottak be. Erről Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott hétfőn újságíróknak, a frakció évadnyitó ülése előtt Budapesten.
febr. 4
11:25
HIV-tapasz másként: Hepatitis C-re és Lyme-kórra (Népszava)
A Genetic Immunity Kft. megkezdte a gyártóbázis előkészítését a HIV/AIDS betegek kezelésére kifejlesztett DNS alapú immunterápiás szer, röviden az AIDS tapasz gyártására - közölte Lisziewicz Zsolt, a kft. ügyvezetője hétfőn. A beruházás Budapesten, a jelenlegi bérleményben valósul meg több mint egymilliárd forint beruházással. Az összeg csak a technológia költsége - tette hozzá az ügyvezető.
febr. 4
11:30
Soros (168 Óra Online)
Az alapítvány a maga időszakának hivatását beteljesítve fokozatosan és most már végleg bezárta kapuit. Egy alapítás tovább él és fennmarad. [Dátum: 2008. 02. 04. 05:43]
febr. 4
11:38
A miniszter "politikai zsarolásnak" tartja a sztrájkot (Infostart)
Politikai zsarolásnak nevezte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett munkabeszüntetést a gazdasági és közlekedési miniszter. Kákosy Csaba hétfő délelőtt úgy vélte: a követelések megalapozatlanok és utasellenesek.
febr. 4
11:52
Újabb egyeztetés a vasútnál (Népszava)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseiről a szakszervezet és a MÁV Zrt. között hétfőn 11 órakor. A VDSZSZ továbbra is azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot személyenként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok…
febr. 4
12:00
11 módosító indítvány az egészség-biztosítási törvényhez (MaHu)
Az MSZP-frakciónak 11 módosító indítványról kell döntenie, amit az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez nyújtottak be. Erről Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott hétfőn újságíróknak, a frakció évadnyitó ülése előtt Budapesten.
febr. 4
12:00
Kákosy a Volánokat hívja segítségül (HVG)
"A közszolgáltatás fenntartása kötelezettségem" - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten, s kijelentette, ha a sztrájk elhúzódna, a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedés egy részét.
febr. 4
12:10
Kákosy szerint politikai zsarolás a sztrájk (orientpress)
Kákosy Csaba szerint politikai zsarolás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett munkabeszüntetés. A poilitikus véleménye, hogy a követelések megalapozatlanok és utasellenesek.
febr. 4
12:10
Márciusig is eltarthat a vasutassztrájk? (MaHu)
Ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét a szükséges finanszírozási források átcsoportosításával - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 4
12:12
A parlamentmentes időszak használt a politikusoknak (MaHu)
A januári parlamentmentes időszak használt a politikusoknak, többségüknél - ha csak minimális mértékben, a statisztikai határértékeken belül is, de - emelkedtek a pontszámok.
febr. 4
12:14
Szonda Ipsos: Orbán 5., Gyurcsány 3. - hátulról (Népszava)
A januári parlamentmentes időszak használt a politikusoknak, többségüknél - ha csak minimális mértékben, a statisztikai határértékeken belül is, de - emelkedtek a pontszámok.
febr. 4
12:16
Milliárdos visszaélések terézvárosi ingatlanokkal? (HVG)
Tizenhat hónap alatt három és fél milliárd forint értékű ingatlanvagyont adott el a terézvárosi önkormányzat pályáztatás nélkül, olykor jóval az értékük alatt - fedi fel a Magyar Hírlap.
febr. 4
12:16
A hétvégén habzott a legjobban a Rába (Népszava)
Továbbra is erősen habzik a Rába, a jelenség pontos oka azonban nem ismert, mert még sem a magyar, sem az osztrák vízminták elemzésének eredményeit nem hozták nyilvánosságra, ez délután várható. "Sajátos, hogy a legerősebb habzást a hétvégén figyeltük meg a folyón, amikor a szennyezésért felelősnek tartott ausztriai bőrgyárak nem dolgoztak, sőt, információm szerint a folyónak a bőrgyárak fölötti…
febr. 4
12:18
Vastagbélrák: hogyan kerülhető el a biztos halál? (HVG)
Magyarországon évente kilencezer új betegnél diagnosztizálnak vastag- illetve végbélrákot, amivel a kór a második leggyakoribb rosszindulatú betegség lett itthon. A jó hír csupán az, hogy a baj korai felismerésével szinte valamennyi esetben garantált a gyógyulás. Így szinte érthetetlen a riasztó halálozási adat: csaknem minden második páciens belehal a betegségbe. Hogyan ismerhető fel időben, s…
febr. 4
12:22
Senki sem adta fel a XI. kerületben (Infostart)
Nem lép vissza egyik jelölt sem a vasárnap, Budapest 15-ös választókörzetében tartandó időközi parlamenti képviselő-választás második fordulójában azok közül, akik az első, érvénytelen voksoláson is indultak.
febr. 4
12:27
Az MDF nem kacsingatna (orientpress)
Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy jelenleg a pártok bármilyen kampány során érdemi kontroll nélkül költekezhetnek. Ideje véget vetni az összekacsintás kultúrájának, ideje véget vetni a nyílt hazugságok világának- hangzott el Csapody Miklós és Herényi Károly hétfői sajtótájékoztatóján.
febr. 4
12:38
Gaskó: "Semmiben sem sikerült megállapodni" (Infostart)
Kevesebb mint egy óra alatt befejeződtek a tárgyalások MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban elmondta: semmiben sem sikerült megállapodni, a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 4
12:44
Szonda-Ipsos: Sólyom még mindig a legnépszerűbb (HVG)
A sorrend alig változott, nem láthatunk felívelő pályákat vagy zuhanórepüléseket - olvasható a Szonda Ipsos januári, a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatásában, amelyet hétfői számában tett közzé a Népszabadság.
febr. 4
12:55
Fodor: "Keményen lépünk fel" (Infostart)
A Rába menti osztrák bőrgyárak termelésének csökkentését kezdeményezi a környezetvédelmi és vízügyi miniszter osztrák kollégájánál, ha a vízminőségi eredmények nem mutatnak javulást. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a korábbi megállapodás alapján Ausztria feladata megoldani a problémát 2009-ig.
febr. 4
13:00
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Infostart)
Továbbra is kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a hétfő hajnal 3 órakor kezdődött munkabeszüntetés miatt. A MÁV szóvivője korábban közölte: a fővárosban a Déli pályaudvaron már fogadják a szerelvényeket, és a Keletiből valamint a Nyugatiból is elindult néhány vonat, az elővárosi járatok Kelenföldig, Rákospalotáig és az újpesti állomásig járnak.
febr. 4
13:04
A sztrájk ideje alatt a Volán több járatot indít (Népszava)
Eredménytelenül zárult a hétfői egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a bérkövetelésről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.

Keresés