2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:33
Országos káoszt okoz a vasutasok sztrájkja (Infostart)
Budapesten a vasúti dolgozók jelentős része támogatja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfő hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetését - közölte az érdekképviselet vezető ügyvivője. Közben a MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a budapesti nagy pályaudvarokon kialakult helyzet miatt a kelenföldi, a rákospalotai és az újpesti állomásokról indulnak és érkeznek a vonatok.
febr. 4
6:38
Jön a Dakart helyettesítő Közép-Európa-rali (Infostart)
Áprilisban Magyarországon rendezik meg az elmaradt Dakar-ralit, Közép-Európa-rali néven. A Dakar licenctulajdonosának tájékoztatása szerint eddig közel kétszázötven nevezés érkezett, többségük az elmaradt Dakar-ralin indult volna.
febr. 4
7:22
A BKV-nál nem okoz fennakadást a vasutassztrájk (Infostart)
A BKV-nak eddig még nem kellett pótbuszokat beállítania a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett sztrájk miatt - mondta az InfoRádiónak Szántó Ferenc, a társaság fődiszpécsere.
febr. 4
7:50
A fővárosban sokan sztrájkolnak (Metropol)
Jelentős a sztrájktámogatottság Budapesten a legnagyobb pályaudvarokon – mondta Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezető ügyvivője hétfőn nem sokkal a sztrájk megkezdése után.
febr. 4
9:06
Sztrájk közben: "Elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására" (Infostart)
A budapesti Déli pályaudvar már fogad vonatokat - közölte a MÁV szóvivője az InfoRádióban. Sigulinszki Tibor azt mondta, próbálják biztosítani a vonatok közlekedését a főváros körül. Közben a sztrájkot meghirdető érdekképviselet vezetője, Gaskó István szintén az InfoRádióban azt mondta: a vasúttársaság vezetői "itt-ott elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására".
febr. 4
11:02
"Irigy a paraszt, hát még, ha derzsi..." (168 Óra Online)
Tiszaderzs önkormányzata évek óta görgeti mára 26 millió forintra rúgó tartozását, mégis úgy döntöttek, 39 millióból tornatermet építenek. [Dátum: 2008. 02. 04. 05:48]
febr. 4
11:05
Nem élnek rosszabbul a pártelnökök, mint egy éve (Napi)
febr. 4
11:30
Soros (168 Óra Online)
Az alapítvány a maga időszakának hivatását beteljesítve fokozatosan és most már végleg bezárta kapuit. Egy alapítás tovább él és fennmarad. [Dátum: 2008. 02. 04. 05:43]
febr. 4
11:38
A miniszter "politikai zsarolásnak" tartja a sztrájkot (Infostart)
Politikai zsarolásnak nevezte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett munkabeszüntetést a gazdasági és közlekedési miniszter. Kákosy Csaba hétfő délelőtt úgy vélte: a követelések megalapozatlanok és utasellenesek.
febr. 4
12:08
Ha elhúzódik a sztrájk, a Volán veszi át a vasút helyét (Metropol)
Ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét  – mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 4
12:22
Senki sem adta fel a XI. kerületben (Infostart)
Nem lép vissza egyik jelölt sem a vasárnap, Budapest 15-ös választókörzetében tartandó időközi parlamenti képviselő-választás második fordulójában azok közül, akik az első, érvénytelen voksoláson is indultak.
febr. 4
12:38
Gaskó: "Semmiben sem sikerült megállapodni" (Infostart)
Kevesebb mint egy óra alatt befejeződtek a tárgyalások MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban elmondta: semmiben sem sikerült megállapodni, a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 4
12:55
Fodor: "Keményen lépünk fel" (Infostart)
A Rába menti osztrák bőrgyárak termelésének csökkentését kezdeményezi a környezetvédelmi és vízügyi miniszter osztrák kollégájánál, ha a vízminőségi eredmények nem mutatnak javulást. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a korábbi megállapodás alapján Ausztria feladata megoldani a problémát 2009-ig.
febr. 4
13:00
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Infostart)
Továbbra is kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a hétfő hajnal 3 órakor kezdődött munkabeszüntetés miatt. A MÁV szóvivője korábban közölte: a fővárosban a Déli pályaudvaron már fogadják a szerelvényeket, és a Keletiből valamint a Nyugatiból is elindult néhány vonat, az elővárosi járatok Kelenföldig, Rákospalotáig és az újpesti állomásig járnak.
febr. 4
14:41
"A Biblia Orbán falvédőszövege" (168 Óra Online)
Veszélyes, ha a keresztény egyházak az egész társadalmat próbálják erkölcsileg, politikailag megmenteni - állítja Gábor György. [Dátum: 2008. 02. 04. 14:03]
febr. 4
15:12
Több mint kétszáz egyház van Magyarországon (Infostart)
Összesen 168 hazai egyházat tart számon a most megjelent Magyarországi egyházak, felekezetek, vallási közösségek című kiadvány. A valós szám azonban - becslések szerint - 200 fölött van. Ebből mintegy 30 egyház tart fenn iskolát, szociális otthont, illetve egyéb intézményt.
febr. 4
15:14
A Fidesz az OVB-hez fordult a kormány kampánya miatt (Infostart)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a kormány népszavazási kampánya miatt; a beadványt Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója hétfőn személyesen adta át a testület székhelyén, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban.
febr. 4
15:45
Törvényt módosítana az önkormányzat a dohányosok kordában tartására (Infostart)
A nemdohányzók védelméről szóló törvény kiegészítését kezdeményezi Szekszárd önkormányzata annak érdekében, hogy megtilthassa a dohányzást a megyeszékhely közterületein.
febr. 4
16:07
MÁV: a sztrájk felesleges, a követelések irreálisak (Infostart)
Hétfőn sem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A felek kedden 11 órától folytatják a tárgyalásokat.
febr. 4
16:11
Népszavazás: a Fidesz az OVB-hez fordult a kormány kampánya miatt (Napi)
febr. 4
16:28
Nem lesz utánpótlása a természettudósainknak? (Infostart)
Kevés diák készül természettudományos pályára, ami 5-10 éven belül tanárhiányt is okozhat ezen a területen - mondta az InfoRádiónak a Gimnáziumok Országos Szövetsége elnöke. Szebeni Tas szerint ennek legfőbb oka a kötelező óraszám és tananyag csökkentése volt.
febr. 4
17:22
Veszélyben a Feszty-körkép (Infostart)
Minisztériumi szakértők vizsgálják a Feszty-körképet Ópusztaszeren, de ezúttal nem a műélvezet vagy a tudományos kíváncsiság hajtja őket, hanem az aggodalom. A majdnem kétezer négyzetméteres műalkotás ugyanis komoly veszélybe került az épület beázása miatt, és egyelőre nincs pénz a felújításra.
febr. 4
17:49
Jóval kevesebb hajléktalant regisztráltak a fővárosban (Infostart)
A Február Harmadika Munkacsoport becslése szerint Budapest jól látható közterületein 700 és 1500 közé tehető a hajléktalanok száma. A belső kerületekben 300 fedél nélkülit számoltak össze szombatról vasárnapra virradóra az önkéntesek. A külső kerületeknek csak egy részét sikerült bejárniuk, ott becsült adatok szerint 400-an töltötték a szabadban, közterületen az éjszakát - mondta az Gurály Zoltán,…
febr. 4
18:11
Vasutassztrájk: nincs alku, eredménytelen a tárgyalás (Infostart)
Eredménytelenül zárult a hétfőn 16 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV Start Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.
febr. 4
18:43
Feloszlatná az ellenzék a terézvárosi képviselőtestületet (Infostart)
A terézvárosi képviselő-testület feloszlatását és időközi választás kiírását kezdeményezi a Fidesz-KDNP VI. kerületi frakciója. A szocialista polgármester szerint a kerületben nincs semmilyen botrány, a feloszlatásra nincs szükség.
febr. 4
18:54
Nem maradhatnak ki az MSZP képviselői a szavazásból (Infostart)
Nemmel szavaz az egészségbiztosítási törvényt megerősítő fideszes népszavazási kezdeményezésre az MSZP. A párt parlamenti frakciójának vezetője a képviselőcsoport évadnyitó ülése után elmondta: az egészségbiztosítás új modelljét felvállaló törvényjavaslatot továbbra is támogatják.
febr. 4
21:22
Nem függesztik fel a vasutassztrájkot - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Egyelőre nem függeszti fel a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete; az érdekképviselet követeléseiről hétfőn sem sikerült megállapodni sem a MÁV, sem a MÁV Start vezetőivel. A szakszervezet illetékesei mindkét egyeztetés után azt mondták: a társaság nem hajlandó engedni, így továbbra sincs egyezség a bérkövetelésekről és az elégséges szolgáltatásokról sem.

Keresés