2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:15
A hét első munkanapja ugyanúgy indul, ahogy a múlt heti utolsó végetért (Alternatív Energia)
Ismét sztrájkot hirdetett a vasútnál a Gaskó István vezette VDSZSZ. A tervek szerint ma hajnali három óta tart az újabb határozatlan idejű munkabeszüntetés. Megállapodás vagy részleges egyetértés nemcsak a béremelésről, hanem az elégséges szolgáltatásról sincs. Így a pénteki sztrájkhoz hasonlóan most is kiszámíthatatlan a közlekedés. Az egyeztetéseket ma folytatják.
febr. 4
6:21
Kóka János szerint ahonnan kivonult az állam, ott nincs hazugság (Alternatív Energia)
Évadnyitó ülést tart ma az MSZP frakció. Az idei első hivatalos összejövetelen a képviselők várhatóan eldöntik, milyen módosító indítványokat nyújtsanak be az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz, de szó lesz a Fidesz megerősítő népszavazási indítványáról is. A legnagyobb ellenzéki párt illetékesei délután készítik fel a választókerületi elnököket a népszavazási kampányra. Kóka János, az SZDSZ…
febr. 4
6:31
Kuncze Gábor szegényebb lett egy pártelnökséggel és gazdagodott egy autóval (Alternatív Energia)
Nem hozott nagy változást a 2007-es év, legalábbis, ami az országgyűlési képviselők vagyoni helyzetét illeti. Az SZDSZ-es Kuncze Gábor például csak márciusig volt pártelnök és a frakcióvezetőséggel is felhagyott, ami bevételkiesést jelentett, ennek ellenére tavaly vett egy autót. Szeged szocialista polgármestere autót cserélt, Debrecen fideszes vezetője viszont megtartotta autóját, motorját és…
febr. 4
6:33
Országos káoszt okoz a vasutasok sztrájkja (Infostart)
Budapesten a vasúti dolgozók jelentős része támogatja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfő hajnali 3 órakor kezdődött munkabeszüntetését - közölte az érdekképviselet vezető ügyvivője. Közben a MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a budapesti nagy pályaudvarokon kialakult helyzet miatt a kelenföldi, a rákospalotai és az újpesti állomásokról indulnak és érkeznek a vonatok.
febr. 4
6:33
Orbán Viktor miniszterelnökként még tudta, amit most igyekszik elfelejteni (Alternatív Energia)
Mást mondott és tett a Fidesz kormányon a közpénzek felhasználásáról, illetve részben az egészségügy és a tandíj kérdéséről, mint amiről most beszél. Az ellenzéki párt ma az OVB-hez akar fordulni, mert szerintük alkotmánysértő a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampánya. Az OVB viszont már 2002-ben az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program kampánya ügyében…
febr. 4
6:38
Jön a Dakart helyettesítő Közép-Európa-rali (Infostart)
Áprilisban Magyarországon rendezik meg az elmaradt Dakar-ralit, Közép-Európa-rali néven. A Dakar licenctulajdonosának tájékoztatása szerint eddig közel kétszázötven nevezés érkezett, többségük az elmaradt Dakar-ralin indult volna.
febr. 4
6:48
Jelentős a sztrájktámogatottság a fővárosban (Alternatív Energia)
Jelentős a sztrájktámogatottság Budapesten a legnagyobb pályaudvarokon - mondta Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezető ügyvivője hétfőn nem sokkal a sztrájk megkezdése után. A vezető ügyvivő elmondta, hogy a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók, forgalmisták léptek sztrájkba. A főváros legnagyobb pályaudvarain jelenleg áll…
febr. 4
6:49
Különös figurák az ellen-Operabálon - videó (hvg.hu)
Csupán néhány tucat embert tudott mozgósítani az Attac antiglobalista szervezet az ellen-Operabálra. Közöttük is furcsa figurák tűntek fel: nemzeti radikálisok éppúgy, mint a baloldali diktatúra újbóli bevezetésére áhítozó szélsőbalosok. Jót vitatkoztak egymással, miközben az Operabál programját semmi sem zavarta.
febr. 4
7:22
A BKV-nál nem okoz fennakadást a vasutassztrájk (Infostart)
A BKV-nak eddig még nem kellett pótbuszokat beállítania a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett sztrájk miatt - mondta az InfoRádiónak Szántó Ferenc, a társaság fődiszpécsere.
febr. 4
7:47
MÁV: kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Alternatív Energia)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt - közölte a MÁV hétfőn reggel.A vasúttársaság közleménye szerint a reggeli vasúti helyzetkép azt mutatja, hogy főként a VDSZSZ jegyvizsgálók, kocsivizsgálók többsége, illetve a forgalmi dolgozók egy része sztrájkol, míg a mozdonyvezetők dolgoznak, mint ahogy a…
febr. 4
7:50
A fővárosban sokan sztrájkolnak (Metropol)
Jelentős a sztrájktámogatottság Budapesten a legnagyobb pályaudvarokon – mondta Gelencsér László, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezető ügyvivője hétfőn nem sokkal a sztrájk megkezdése után.
febr. 4
8:11
Vasút: káosz a vonalakon (hvg.hu)
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk miatt.
febr. 4
8:14
Ellentétes vélemények a sztrájk törvényességéről (Alternatív Energia)
A MÁV a sztrájktörvénnyel ellentétesnek tartja azt, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a sztrájk alatt nem biztosítja a még elégséges szolgáltatást - közölte a MÁV hétfőn reggel. A vasúttársaság álláspontja szerint az iskolába és munkába járás biztosítása az alapvető társadalmi közszükségletek körébe tartozik, vagyis - a törvény értelmében - a még elégséges szolgáltatásoknak…
febr. 4
8:16
Operabál: a krém mulat - Fotógaléria (hvg.hu)
300 ezer forintos jegyek, 6 fogásos vacsora, Richard Clayderman – válogatásunk az idei Operabál legjobb fotóiból.
febr. 4
8:44
A MÁV nem enged és nem osztogat (hvg.hu)
A MÁV kitart amellett, hogy a VDSZSZ követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel. A tárgyalásokat 11 órától folytatják.
febr. 4
8:51
Sztrájk: délelőtt újabb tárgyalások (Alternatív Energia)
A vasúttársaság továbbra is kitart amellett, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen és a munkahelyek jövőbeni biztonságát veszélyezteti, ezért a MÁV Zrt. nem tudja teljesíteni a VDSZSZ követeléseit - közölte a vasúttársaság hétfőn reggel.
febr. 4
8:55
Vasúthelyzet: mi megy és mi nem? (hvg.hu)
A fővárosi nagy pályaudvarok megbénultak, a kelenföldi, rákospalotai és az újpesti vette át a forgalom egy részét. Az országban jelentős, de nem egységes a sztrájk támogatottsága.
febr. 4
9:06
Sztrájk közben: "Elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására" (Infostart)
A budapesti Déli pályaudvar már fogad vonatokat - közölte a MÁV szóvivője az InfoRádióban. Sigulinszki Tibor azt mondta, próbálják biztosítani a vonatok közlekedését a főváros körül. Közben a sztrájkot meghirdető érdekképviselet vezetője, Gaskó István szintén az InfoRádióban azt mondta: a vasúttársaság vezetői "itt-ott elindítanak egy-egy üres vonatot saját sikerélményük biztosítására".
febr. 4
10:10
Laborcról közöl értékelést a Herald Tribune (hvg.hu)
Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elnökének a NATO különleges bizottsága élére történt decemberi kinevezéséről ír az International Herald Tribune (IHT) című angol nyelvű napilap európai kiadása a hét végén az interneten olvasható írásában.
febr. 4
10:30
A vasutasok csaknem 90 százaléka dolgozik a MÁV szerint (Alternatív Energia)
A MÁV adatai szerint a nappali műszakban a 2.698 forgalmi területre vezényelt munkavállalóból 2.592 megjelent a munkahelyén, ebből 271 sztrájkol - közölte a vasúttársaság. Adataik szerint a forgalmi területre vezényelt összes megjelent munkavállalónak 10,46 százaléka sztrájkol, 89,54 százaléka dolgozik a nappali műszakban.
febr. 4
11:09
MSZP-frakció: 11 módosító az egészségbiztosítási törvényhez (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakciónak 11 módosító indítványról kell döntenie, amit az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez nyújtottak be. Erről Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott hétfőn újságíróknak, a frakció évadnyitó ülése előtt Budapesten.
febr. 4
11:25
HIV-tapasz másként: Hepatitis C-re és Lyme-kórra (Alternatív Energia)
A Genetic Immunity Kft. megkezdte a gyártóbázis előkészítését a HIV/AIDS betegek kezelésére kifejlesztett DNS alapú immunterápiás szer, röviden az AIDS tapasz gyártására - közölte Lisziewicz Zsolt, a kft. ügyvezetője hétfőn. A beruházás Budapesten, a jelenlegi bérleményben valósul meg több mint egymilliárd forint beruházással. Az összeg csak a technológia költsége - tette hozzá az ügyvezető.
febr. 4
11:38
A miniszter "politikai zsarolásnak" tartja a sztrájkot (Infostart)
Politikai zsarolásnak nevezte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett munkabeszüntetést a gazdasági és közlekedési miniszter. Kákosy Csaba hétfő délelőtt úgy vélte: a követelések megalapozatlanok és utasellenesek.
febr. 4
11:52
Újabb egyeztetés a vasútnál (Alternatív Energia)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseiről a szakszervezet és a MÁV Zrt. között hétfőn 11 órakor. A VDSZSZ továbbra is azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot személyenként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok…
febr. 4
12:00
Kákosy a Volánokat hívja segítségül (hvg.hu)
"A közszolgáltatás fenntartása kötelezettségem" - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten, s kijelentette, ha a sztrájk elhúzódna, a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedés egy részét.
febr. 4
12:08
Ha elhúzódik a sztrájk, a Volán veszi át a vasút helyét (Metropol)
Ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét  – mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 4
12:14
Szonda Ipsos: Orbán 5., Gyurcsány 3. - hátulról (Alternatív Energia)
A januári parlamentmentes időszak használt a politikusoknak, többségüknél - ha csak minimális mértékben, a statisztikai határértékeken belül is, de - emelkedtek a pontszámok.
febr. 4
12:16
Milliárdos visszaélések terézvárosi ingatlanokkal? (hvg.hu)
Tizenhat hónap alatt három és fél milliárd forint értékű ingatlanvagyont adott el a terézvárosi önkormányzat pályáztatás nélkül, olykor jóval az értékük alatt - fedi fel a Magyar Hírlap.
febr. 4
12:16
A hétvégén habzott a legjobban a Rába (Alternatív Energia)
Továbbra is erősen habzik a Rába, a jelenség pontos oka azonban nem ismert, mert még sem a magyar, sem az osztrák vízminták elemzésének eredményeit nem hozták nyilvánosságra, ez délután várható. "Sajátos, hogy a legerősebb habzást a hétvégén figyeltük meg a folyón, amikor a szennyezésért felelősnek tartott ausztriai bőrgyárak nem dolgoztak, sőt, információm szerint a folyónak a bőrgyárak fölötti…
febr. 4
12:18
Vastagbélrák: hogyan kerülhető el a biztos halál? (hvg.hu)
Magyarországon évente kilencezer új betegnél diagnosztizálnak vastag- illetve végbélrákot, amivel a kór a második leggyakoribb rosszindulatú betegség lett itthon. A jó hír csupán az, hogy a baj korai felismerésével szinte valamennyi esetben garantált a gyógyulás. Így szinte érthetetlen a riasztó halálozási adat: csaknem minden második páciens belehal a betegségbe. Hogyan ismerhető fel időben, s…
febr. 4
12:22
Senki sem adta fel a XI. kerületben (Infostart)
Nem lép vissza egyik jelölt sem a vasárnap, Budapest 15-ös választókörzetében tartandó időközi parlamenti képviselő-választás második fordulójában azok közül, akik az első, érvénytelen voksoláson is indultak.
febr. 4
12:38
Gaskó: "Semmiben sem sikerült megállapodni" (Infostart)
Kevesebb mint egy óra alatt befejeződtek a tárgyalások MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban elmondta: semmiben sem sikerült megállapodni, a tárgyalásokat kedden 11 órakor folytatják.
febr. 4
12:44
Szonda-Ipsos: Sólyom még mindig a legnépszerűbb (hvg.hu)
A sorrend alig változott, nem láthatunk felívelő pályákat vagy zuhanórepüléseket - olvasható a Szonda Ipsos januári, a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatásában, amelyet hétfői számában tett közzé a Népszabadság.
febr. 4
12:55
Fodor: "Keményen lépünk fel" (Infostart)
A Rába menti osztrák bőrgyárak termelésének csökkentését kezdeményezi a környezetvédelmi és vízügyi miniszter osztrák kollégájánál, ha a vízminőségi eredmények nem mutatnak javulást. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a korábbi megállapodás alapján Ausztria feladata megoldani a problémát 2009-ig.
febr. 4
13:00
Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés (Infostart)
Továbbra is kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a hétfő hajnal 3 órakor kezdődött munkabeszüntetés miatt. A MÁV szóvivője korábban közölte: a fővárosban a Déli pályaudvaron már fogadják a szerelvényeket, és a Keletiből valamint a Nyugatiból is elindult néhány vonat, az elővárosi járatok Kelenföldig, Rákospalotáig és az újpesti állomásig járnak.
febr. 4
13:04
A sztrájk ideje alatt a Volán több járatot indít (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a hétfői egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a bérkövetelésről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.
febr. 4
13:06
Sztrájktárgyalások: még mindig vakvágányon (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a hétfőn 11 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, egyelőre folytatódik a sztrájk.
febr. 4
13:20
Az MDF sürgeti a kampányfinanszírozás rendezését (Alternatív Energia)
Továbbra is a párt- és kampányfinanszírozás kérdésének rendezését sürgeti az MDF, amely egyebek mellett több jogosítványt adna az Állami Számvevőszéknek - mondta Csapody Miklós, az ellenzéki párt parlamenti képviselője a Herényi Károly frakcióvezetővel tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Ahogy a parlamenti és az önkormányzati választások kampányfinanszírozását átláthatóvá kell tenni, úgy…
febr. 4
13:31
Bíróság elé kerülhet a vizitdíjat nem szedő kunhegyesi fogorvos ügye (Alternatív Energia)
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte azt a kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül - közölte a MEP igazgatója hétfőn.
febr. 4
13:33
Leváltották Komárom rendőrkapitányát (Alternatív Energia)
A komáromi rendőrkapitányság eredményessége elmarad a megyei átlagtól, ezért a megyei főkapitány új vezetőt nevezett ki a kapitányság élére - tudatta a rendőrség hétfőn. Forrai Zsolt rendőr alezredes váltja Hajdú János kapitányt a komáromi rendőrség élén. Az új vezető korábban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatóságán a Marcal bevetési alegység parancsnokaként,…
febr. 4
13:42
A Fidesz szolidáris a vasutasokkal (Alternatív Energia)
A Fidesz szolidáris a vasutasokkal - jelentette ki Kontur Pál, az ellenzéki párt munkástagozatának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 4
13:53
A korábbinál kevesebb hajléktalant számoltak a fővárosban (Alternatív Energia)
A korábbinál lényegesen kevesebb hajléktalant regisztráltak szombatról vasárnapra virradó éjszaka a főváros területén - mondta az előzetes adatokat ismertetve Gurály Zoltán, a hétvégi számlálás céljára alakult Február Harmadika Munkacsoport egyik vezetője hétfőn.
febr. 4
14:04
Évente 50-60 ezer új rákbeteget regisztrálnak Magyarországon (Alternatív Energia)
A 90-es évek vége óta folyamatosan csökken a rákos megbetegedések okozta halálozások száma Magyarországon, de még mindig évente 50-60 ezer új beteget regisztrálnak; 2006-ban 34 ezren haltak meg valamilyen daganatos betegségben - mondta el Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója a rák világnapján rendezett konferencián hétfőn, Budapesten.
febr. 4
14:06
Hajléktalan-számlálás: kevesebben, mint várták (hvg.hu)
Nem nőtt a hajléktalanok száma, de meglehet, a folyamatos inzultusok miatt olyan helyekre húzódnak vissza, amelyeket nehezen lehet megközelíteni, és a szakembereknek is nehéz feltérképezniük.
febr. 4
14:28
Hatvanezer új rákost diagnosztizálnak évente (hvg.hu)
A kilencvenes évek vége óta folyamatosan csökken a rákos megbetegedések okozta halálozások száma Magyarországon, de még mindig évente 50-60 ezer új beteget regisztrálnak. 2006-ban 34 ezren haltak meg valamilyen daganatos betegségben.
febr. 4
14:39
Nincs alku: folytatódik a MÁV-sztrájk (hvg.hu)
Eredménytelenül zárult a hétfőn 11 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, így egyelőre folytatódik a sztrájk.
febr. 4
14:42
MÁV-bérlettel a buszokon (Alternatív Energia)
Elfogadják a hétfőn hajnalban kezdődött vasutassztrájk ideje alatt a MÁV Start Zrt. által kiadott januári és februári havi bérleteket a Volánbusz Zrt., a Bakony Volán Zrt., a Somló Volán Zrt., a Tisza Volán Zrt., és a Balaton Volán Zrt. menetrendszerinti járatain is - közölte a MÁV hétfőn.
febr. 4
14:45
Hegyekben áll a sárgás hab a Rábán (hvg.hu)
Továbbra is erősen habzik a Rába, a jelenség pontos oka azonban nem ismert, mert még sem a magyar, sem az osztrák vízminták elemzésének eredményeit nem hozták nyilvánosságra, ez délután várható.
febr. 4
14:59
Megújul a baloldal (Alternatív Energia)
Baloldali értékekre alapuló új politikát hirdetett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a szocialista frakció évadnyitó ülésén. Erről Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes számolt be hétfőn újságíróknak, a képviselőcsoport ülésének szünetében.
febr. 4
15:12
Több mint kétszáz egyház van Magyarországon (Infostart)
Összesen 168 hazai egyházat tart számon a most megjelent Magyarországi egyházak, felekezetek, vallási közösségek című kiadvány. A valós szám azonban - becslések szerint - 200 fölött van. Ebből mintegy 30 egyház tart fenn iskolát, szociális otthont, illetve egyéb intézményt.

Keresés