2008. február 18. hétfő

febr. 18
5:31
Várhatóan nem indul több, erős társadalmi megrázkódtatást okozó reform (Alternatív Energia)
Új programot nem, új szakaszt viszont hirdet a politikában a miniszterelnök mai parlamenti évértékelő beszédében. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc azt hangsúlyozza majd: az egyensúlyteremtés és a reformok beindítása után a gyarapodó Magyarország megteremtése a cél. Ennek része az egyéni gyarapodás elősegítése egy új kormányzati program segítségével. Állami vállalatokban tulajdonrészt szerezhetnének…
febr. 18
5:36
Orbán Viktor úgy érzi, az emberek már nem ellenzékiséget várnak pártjától (Alternatív Energia)
A március kilencedikei referendum hatalmi ambíciókhoz kötődő politikai eszköz - véli az MSZP népszavazási koordinátora. Juhász Ferenc szerint így pártjának nincs más célja, mint hogy a társadalom minél szélesebb körét elérje, és azt mondja mindenkinek, hallgasson a józan eszére. Orbán Viktor viszont azt közölte, hogy a referndum hatását nehéz felmérni. A Fidesz-elnöknek az az érzése, az emberek…
febr. 18
5:47
Kóka: kész vagyok újra ringbe szállni (Alternatív Energia)
Az SZDSZ-ben és Kóka János pártelnökben is "erős a gyanú", hogy a tavalyi elnökválasztáson szabálytalanságok történtek. Kóka vizsgálatot rendelt el az ügyben, mert - mint megjegyezte - sem ő, sem a pártvezetés nem tudja, pontosan mi történt, annyi látszik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes küldöttei nem szabályosan vettek részt a küldöttgyűlésen és nem szabályszerűen szavaztak. Hozzátette:…
febr. 18
6:55
Amivel a kormány nem számol: egyetemisták tejfölös kiflivel (Infostart)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj bevezetésével éppen a hátrányos helyzetűek kerülnek még rosszabb helyzetbe.
febr. 18
7:03
Ma kiderül, holnaptól sztrájkolnak-e a vasutasok (Alternatív Energia)
Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkköveteléséről Herczog László munkaügyi közvetítő bevonásával. A munkáltató ma délig írásban elkészíti javaslatait, érveit a munkaügyi vitában érintett kérdésekről, ezeket átadja az érintetteknek, és délután folytatódik az egyeztetések a közvetítővel.
febr. 18
7:08
Nyakába veszi az országot Orbán (Alternatív Energia)
Orbán Viktor hétfőn Komárom-Esztergom megyében kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát - tudatta a párt szóvivője. Szijjártó Péter közölte: a pártelnök ellátogat minden megyeszékhelyre, valamint több városba is, hogy a három népszavazási kérdés kapcsán orvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, nyugdíjasokkal, egyetemistákkal találkozzon.
febr. 18
7:10
Gyurcsány Ferenc országértékelésével kezdődik ma az Országgyűlés (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés kétnapos ülése. A Ház várhatóan dönt az egy- és kétforintos címletű érmék március 1-jei bevonásával kapcsolatos szabályozásról. A kereskedelemben a számlák végösszegét a matematika szabályai szerint kell felfelé, vagy lefelé kerekíteni 5-re, illetve 0-ra, míg a szociális ellátásoknál minden esetben felfelé…
febr. 18
7:19
Három éven át köti a kormány kezét a népszvazási eredmény (Alternatív Energia)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz. Korábban, 1997 előtt akkor lehetett eredményes a népszavazás, ha a választópolgárok több mint a fele elment szavazni, és a leadott voksok fele azonos volt.
febr. 18
7:25
Elnökjelölő kampány az iwiwen (Alternatív Energia)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon: a körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg - olvasható a hétfői…
febr. 18
8:03
Már tizenhét megyében van cigányvajda (Alternatív Energia)
Három évvel ezelőtt, 150 év után éledt újra a vajdaság intézménye Magyarországon, azóta már tizenhét megyében választott a cigányság vajdát magának, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készülnek erre - írta az Észak-Magyarország hétfőn. A bűnözés visszaszorítását, a szegénység enyhítését és a tanulásra való ösztönzést tekinti fő feladatának a leendő borsodi vajda - olvasható a cikkben.
febr. 18
8:11
Csökken a népszavazáson várható igenek aránya (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az ország már nem ellenzéki pártnak, hanem a megoldás lehetőségének tartja pártját - írja a Népszabadság. A pártelnök ma Tatabányán megkezdi a népszavazási országjárást. 19 nap alatt 19 megyébe utazik. Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás szerint nagy, de csökkenő az igenek fölénye.
febr. 18
8:36
Kórházba szállították a BKV vezérigazgatóját (Alternatív Energia)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - mondta el Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
8:43
Nincs életveszélyben a BKV-vezér (Infostart)
Nincs életveszélyben Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - tudta meg az InfoRádió. A közlekedési társaság vezetőjének állapotát stabilizálták, kivizsgálása jelenleg is tart, egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Antal Attilát hétfőre virradóra szállították kórházba szívinfarktus gyanújával.
febr. 18
8:48
Jelentősen csökkenhet a betegeke várakozási ideje a gyöngyösi kórházban (Alternatív Energia)
A teljes járóbeteg-szakellátás területén előjegyzéses rendszert vezet be a HospInvest Zrt. által működtetett gyöngyösi Bugát Pál Kórház - tudatta az intézmény sajtószóvivője. Mindennek köszönhetően jelentősen csökkenhet a betegek várakozási ideje - közölte T. Bokros Mária.
febr. 18
8:50
Azok döntenek, akik elmennek szavazni (Metropol)
A március 9-i népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát kb. kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz.
febr. 18
9:47
Szívinfarktus gyanújával kórházban a BKV-vezér (Alternatív Energia)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját -mondta el Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
10:46
A mozdonyvezetők nem akarnak testvérháborút (168 Óra Online)
"A sztrájk önsorsrontóvá lehet. De akik elkezdték, nyilván tisztában vannak ezzel" - mondta a 168 Órának Borsik János, a Mozdony- vezetők Szakszervezetének elnöke. [Dátum: 2008. 02. 18. 09:50]
febr. 18
11:51
Egyéves a vizitdíj (Infostart)
Egyéves a vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is.
febr. 18
12:04
Támogatták Draskovicsot (Alternatív Energia)
Támogatta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezését a parlament rendészeti bizottságának kormánypárti többsége hétfői ülésén. A kilenc kormánypárti támogató szavazattal szemben a nyolc ellenzéki képviselő nemmel szavazott.
febr. 18
12:36
Orbán javaslata a kormánynak: pótlás a költségvetésből (Infostart)
A vizitdíj is egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor a vizitdíjat is el kell törölnie - mondta a Fidesz elnöke, miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Orbán Viktor az InfoRádióban hozzátette: a vizitdíj eltörlése után a kormánynak kötelessége lesz az egészségügy kieső bevételét a költségvetésből pótolnia.
febr. 18
12:50
McCabe visszapasszol öt százalékot (168 Óra Online)
Ingatlanforgalmazó cég kezébe kerül a Fradi futballcsapata (is), miután nemcsak érvényes, hanem eredményes lett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt pályázat. [Dátum: 2008. 02. 18. 12:06]
febr. 18
13:23
Gyurcsány belekezdett (Alternatív Energia)
A miniszterelnök évértékelő beszédével kezdődik a parlament heti munkája.
febr. 18
13:36
Nyomozócsoport vizsgálja az egri brómciánt (Infostart)
Megkezdte munkáját az a nyomozócsoport, amelyet azért hoztak létre, hogy felderítsék: hogyan kerülhetett az egri kórház gyógyszertári hűtőkamrájába egy doboz halálos méreg. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta, hogy keresnek két férfit, akiket a napokban vegyvédelmi ruhában láttak a környéken.
febr. 18
13:38
Gyurcsány új tulajdonosi programja (Infostart)
A miniszterelnök szerint a tavalyi év nehéz volt, de amibe a kormány és a koalíció belekezdett, elkerülhetetlennek tűnt. A kormányfő évértékelő beszédében új tulajdonosi programot hirdetett, amely a magyar polgárság megteremtését hivatott támogatni. Gyurcsány Ferenc azt javasolja, kezdődjön társadalmi párbeszéd arról, hogy mely állami tulajdonban lévő cégek vonhatók be a programba.
febr. 18
13:40
Gyurcsány: "sokan, akik hittek bennünk, hittek bennem, elfordultak tőlünk" (Alternatív Energia)
E percekben tartja országértékelő beszédét a parlamentben a miniszterelnök. Gyurcsány az eddigiekben egyfajta határvonalat vont.
febr. 18
13:45
Orbán: rejtett adó a vizitdíj és a kórházi napidíj (Alternatív Energia)
Rejtett adónak nevezte Orbán Viktor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat hétfőn Tatabányán, a Szent Borbála Kórház vizitdíj befizetésére szolgáló ablaka előtt tartott sajtótájékoztatóján és kijelentette, mivel az adócsökkentés ismét slágertéma, ha valaki adót szeretne csökkenteni, akkor kezdheti a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével.
febr. 18
13:51
Gyurcsány: sajnálom, hogy sokaknak csalódást okoztunk (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint nyugodtabb kormányzás, nyugodtabb élet következhet. A miniszterelnök országértékelő beszédében kijelentette: már nem készülnek további olyan nehéz, húsbavágó átalakító döntésekre, mint az elmúlt másfél évben. Napirend előtti felszólalásában a kormányfő hangsúlyozta: tudja, hogy ez a másfél év sok csalódást és bizonytalanságot hozott, mert gyorsabban növekedtek az árak és…
febr. 18
13:56
Gyurcsány népi privatizációt hirdetett (Alternatív Energia)
Valemmenyi magyar számára teremetsünk lehetőséget, hogy néhány ezer forintos kezdő befizetéssel százezres, családonként esetleg milliós tulajdonrészre tegyenek szert a még meglevő állami cégekben - javasolta a miniszterelnök országértékelő beszédében.
febr. 18
13:58
Állami cégekből vásárolhatnak tulajdont az állampolgárok (Alternatív Energia)
Az állami cégekből vásárolhatnak tulajdont az állampolgárok a kormány új tulajdonosi programjának keretében - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.
febr. 18
13:58
A Fővárosi Bíróság elutasította a MÁV keresetét (Infostart)
A Fővárosi Bíróság (FB) eljárási okokból, érdemi vizsgálat nélkül elutasította a MÁV Zrt.-nek a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (VDSZSZ) ellen beadott, rendeltetésellenes joggyakorlás megállapítása iránti keresetét.
febr. 18
14:12
Gyurcsány: csökkenteni kell az adóterheket (Alternatív Energia)
A hétköznapok biztonsága stabil háttérből származik, amelyhez legalább három feltétel szükséges: a munka, a tudás és a tulajdon - mondta hétfői, parlamenti évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki szerint vissza kell térni a polgárosodás programjához.
febr. 18
14:23
Gyurcsány beszéd - itt a teljes szöveg! (Alternatív Energia)
A miniszterelnök mai országértékelő beszédének szerkesztett verzióját nyilvánosságra hozta a blogjában is. Alább ezt idézzük:
febr. 18
14:42
Navracsics: "A kormányfő a Fidesz programjából vett át részeket" (Infostart)
Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc a Fidesz programjából vett át részleteket országértékelő beszédében. Dávid Ibolya üdvözölte az állampolgárok tulajdonhoz juttatását, de hiányolta a program részleteit, az SZDSZ elnöke pedig kétszer akkora adócsökkenést javasolt, mint a kormányfő.
febr. 18
14:44
A biztonsági övet figyelik a rendőrök (Infostart)
Keddtől az egész országban ellenőrzik a rendőrök a biztonsági öv használatát. Emellett arra is figyelnek a járőrök, hogy a gyermekeket az előírtaknak megfelelően, gyermekülésbe ültetik-e a szülők.
febr. 18
14:44
Gyurcsány: sokan, akik hittek bennük, elfordultak a szocialistáktól (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint nyugodtabb kormányzás, nyugodtabb élet következhet. A miniszterelnök országértékelő beszédében hétfőn a parlamentben kijelentette: már nem készülnek további olyan nehéz, húsbavágó átalakító döntésekre, mint az elmúlt másfél évben. Napirend előtti felszólalásában a kormányfő hangsúlyozta: tudja, hogy ez a másfél év sok csalódást és bizonytalanságot hozott, mert gyorsabban…
febr. 18
14:50
Navracsics: a kormányfő átvette a Fidesz programját (Alternatív Energia)
Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc a Fidesz programjából vett át részleteket országértékelő beszédében; Semjén Zsolt azt emelte ki, hogy a miniszterelnök által eddig meghirdetett programok sosem teljesültek, míg Dávid Ibolya üdvözölte az állampolgárok tulajdonhoz juttatását, de hiányolta a program részleteit. A Fidesz és a KDNP frakcióvezetője, illetve az MDF elnöke Gyurcsány Ferenc…
febr. 18
15:32
Sólyom László aláírta az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, február 11-én újratárgyalás után elfogadott törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.
febr. 18
15:42
Gyurcsány: új tulajdonosi program indul (Alternatív Energia)
Az állami cégekből vásárolhatnak tulajdont az állampolgárok a kormány új tulajdonosi programjának keretében - jelentette be Gyurcsány Ferenc országértékelő beszédében hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök erről az új magyar polgárosodással összegfüggésben beszélt, amelynek, mint mondta, az a célja, hogy milliókat segítsen hozzá az életrevaló tudáshoz, a biztos és jó munkához, a stabilitást adó…
febr. 18
15:47
Sólyom László aláírta az egészségbiztosítási törvényt (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök aláírta az egészségbiztosítási törvényt.
febr. 18
16:15
A lelemény nem ütközik falba (168 Óra Online)
Amit a tervező elrontott, azt a környékbeliek megoldották. Íme a legrövidebb út a metróállomáshoz a XIII. kerületi TESCO közelében. A látványt olvasónk örökítette meg. [Dátum: 2008. 02. 18. 00:09]
febr. 18
16:22
Ismét vannak medúzák a Fővárosi Állatkertben (Infostart)
Ötven év után ismét láthatóak medúzák a Fővárosi Állatkertben. Az egyik tengeri akváriumban kékes fénnyel világítják meg az állatokat, hogy áttetsző, 95 százalékban vízből álló testük jól látható legyen.
febr. 18
16:46
Szigorodtak a választási szabályok (Infostart)
A választásra jogosultak egynegyedének azonos szavazata elegendő ahhoz, hogy eredményes legyen a március 9-ei népszavazás. A referendum előtt módosult a választási eljárás szabálya.
febr. 18
17:15
Még nincs érvényben a rendelet, mégis büntetnek? (Infostart)
Február 15-étől az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőrzi, hogy a kórházak megrendelték-e a széfeket - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, aki hozzátette: a hivatal büntethet is. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mi alapján, hiszen a széfekről szóló rendelet pusztán március 8-án lép hatályba.
febr. 18
17:21
"Sokszor fog még módosulni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Nem ért egyet az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a munka törvénykönyvének átalakítását célzó szakértői javaslattal, mert az, szerinte, jelentősen csökkentené a munkavállalók és a szakszervezetek lehetőségeit. Borsik János ellenzi azt a február 8-tól hatályba lépett rendeletet is, amely a munkaügyi perköltségeket a vesztes félre hárítja. Úgy véli: a rendelet nem állná ki az…
febr. 18
17:22
Módosítva elfogadva (Alternatív Energia)
A köztársasági elnök hétfőn aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel. Sólyom László a törvény december 17-i elfogadása után megfontolásra visszaküldte a jogszabályt az Országgyűlésnek, amely néhány módosítással február 11-én ismét megszavazta azt. Az Alkotmány szerint a köztársasági elnöknek a törvény kézhezvételétől számítva öt…
febr. 18
17:24
Az SZDSZ nem támogatja az ombudsmanjelölteket (Alternatív Energia)
Az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportja nem támogatja az államfő ombudsmanjelöltjeit - tájékoztatta a liberális frakció a hétfői ülésén született döntésről az MTI-t. A frakciónak előzetesen nem volt módja meggyőződni az ombudsmanjelöltek alkalmasságáról - áll a közleményben. Az SZDSZ emlékeztet arra, hogy az ombudsmanjelölteket Sólyom László köztársasági elnök ismét egyeztetés, a pártokkal…
febr. 18
17:37
A rendőrségen az SZDSZ elnökválasztási ügye (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja azokat a bejelentéseket, amelyek az SZDSZ elnökválasztása kapcsán érkeztek az ügyészségre.
febr. 18
17:48
Egyre több a katasztrófaturista a leomlott löszfalnál (Infostart)
Nincs pénze műszerek telepítésére a dunaszekcsői önkormányzatnak, így egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyit mozog a löszfal. A település polgármestere elmondta: még pénteken az önkormányzati miniszterhez fordult segítségért, de választ még nem kapott.
febr. 18
17:59
Marad önkormányzati kézben a Farkasréti Általános Iskola (Infostart)
Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe történő átadásáról a XI. kerületi önkormányzat, a kapott ajánlatok közül ugyanis egy sem felelt meg a kerület által támasztott összes feltételnek - közölte Molnár Gyula kerületi polgármester (MSZP).
febr. 18
19:00
Századvég: Gyurcsány beszéde a politikai túlélést szolgálta (Infostart)
A Századvég Alapítvány elemzése szerint a miniszterelnök parlamenti beszéde kizárólag Gyurcsány Ferenc túlélését szolgálta. Ezt leginkább a "népi privatizáció" ötlete szolgálhatja.

Keresés