2008. február 18. hétfő

febr. 18
6:55
Amivel a kormány nem számol: egyetemisták tejfölös kiflivel (Infostart)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj bevezetésével éppen a hátrányos helyzetűek kerülnek még rosszabb helyzetbe.
febr. 18
8:11
Csökken a népszavazáson várható igenek aránya (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az ország már nem ellenzéki pártnak, hanem a megoldás lehetőségének tartja pártját - írja a Népszabadság. A pártelnök ma Tatabányán megkezdi a népszavazási országjárást. 19 nap alatt 19 megyébe utazik. Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás szerint nagy, de csökkenő az igenek fölénye.
febr. 18
8:43
Nincs életveszélyben a BKV-vezér (Infostart)
Nincs életveszélyben Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - tudta meg az InfoRádió. A közlekedési társaság vezetőjének állapotát stabilizálták, kivizsgálása jelenleg is tart, egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Antal Attilát hétfőre virradóra szállították kórházba szívinfarktus gyanújával.
febr. 18
8:50
Azok döntenek, akik elmennek szavazni (Metropol)
A március 9-i népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát kb. kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz.
febr. 18
10:46
A mozdonyvezetők nem akarnak testvérháborút (168 Óra Online)
"A sztrájk önsorsrontóvá lehet. De akik elkezdték, nyilván tisztában vannak ezzel" - mondta a 168 Órának Borsik János, a Mozdony- vezetők Szakszervezetének elnöke. [Dátum: 2008. 02. 18. 09:50]
febr. 18
11:51
Egyéves a vizitdíj (Infostart)
Egyéves a vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is.
febr. 18
12:36
Orbán javaslata a kormánynak: pótlás a költségvetésből (Infostart)
A vizitdíj is egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor a vizitdíjat is el kell törölnie - mondta a Fidesz elnöke, miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Orbán Viktor az InfoRádióban hozzátette: a vizitdíj eltörlése után a kormánynak kötelessége lesz az egészségügy kieső bevételét a költségvetésből pótolnia.
febr. 18
12:50
McCabe visszapasszol öt százalékot (168 Óra Online)
Ingatlanforgalmazó cég kezébe kerül a Fradi futballcsapata (is), miután nemcsak érvényes, hanem eredményes lett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt pályázat. [Dátum: 2008. 02. 18. 12:06]
febr. 18
13:36
Nyomozócsoport vizsgálja az egri brómciánt (Infostart)
Megkezdte munkáját az a nyomozócsoport, amelyet azért hoztak létre, hogy felderítsék: hogyan kerülhetett az egri kórház gyógyszertári hűtőkamrájába egy doboz halálos méreg. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta, hogy keresnek két férfit, akiket a napokban vegyvédelmi ruhában láttak a környéken.
febr. 18
13:38
Gyurcsány új tulajdonosi programja (Infostart)
A miniszterelnök szerint a tavalyi év nehéz volt, de amibe a kormány és a koalíció belekezdett, elkerülhetetlennek tűnt. A kormányfő évértékelő beszédében új tulajdonosi programot hirdetett, amely a magyar polgárság megteremtését hivatott támogatni. Gyurcsány Ferenc azt javasolja, kezdődjön társadalmi párbeszéd arról, hogy mely állami tulajdonban lévő cégek vonhatók be a programba.
febr. 18
13:58
A Fővárosi Bíróság elutasította a MÁV keresetét (Infostart)
A Fővárosi Bíróság (FB) eljárási okokból, érdemi vizsgálat nélkül elutasította a MÁV Zrt.-nek a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (VDSZSZ) ellen beadott, rendeltetésellenes joggyakorlás megállapítása iránti keresetét.
febr. 18
14:09
Gyurcsány állami cégekben ígért tulajdont az embereknek (Napi)
febr. 18
14:20
Orbán Viktor a rejtett adókról (Napi)
febr. 18
14:42
Navracsics: "A kormányfő a Fidesz programjából vett át részeket" (Infostart)
Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc a Fidesz programjából vett át részleteket országértékelő beszédében. Dávid Ibolya üdvözölte az állampolgárok tulajdonhoz juttatását, de hiányolta a program részleteit, az SZDSZ elnöke pedig kétszer akkora adócsökkenést javasolt, mint a kormányfő.
febr. 18
14:44
A biztonsági övet figyelik a rendőrök (Infostart)
Keddtől az egész országban ellenőrzik a rendőrök a biztonsági öv használatát. Emellett arra is figyelnek a járőrök, hogy a gyermekeket az előírtaknak megfelelően, gyermekülésbe ültetik-e a szülők.
febr. 18
15:32
Sólyom László aláírta az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, február 11-én újratárgyalás után elfogadott törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.
febr. 18
16:15
A lelemény nem ütközik falba (168 Óra Online)
Amit a tervező elrontott, azt a környékbeliek megoldották. Íme a legrövidebb út a metróállomáshoz a XIII. kerületi TESCO közelében. A látványt olvasónk örökítette meg. [Dátum: 2008. 02. 18. 00:09]
febr. 18
16:22
Ismét vannak medúzák a Fővárosi Állatkertben (Infostart)
Ötven év után ismét láthatóak medúzák a Fővárosi Állatkertben. Az egyik tengeri akváriumban kékes fénnyel világítják meg az állatokat, hogy áttetsző, 95 százalékban vízből álló testük jól látható legyen.
febr. 18
16:46
Szigorodtak a választási szabályok (Infostart)
A választásra jogosultak egynegyedének azonos szavazata elegendő ahhoz, hogy eredményes legyen a március 9-ei népszavazás. A referendum előtt módosult a választási eljárás szabálya.
febr. 18
17:15
Még nincs érvényben a rendelet, mégis büntetnek? (Infostart)
Február 15-étől az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőrzi, hogy a kórházak megrendelték-e a széfeket - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, aki hozzátette: a hivatal büntethet is. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mi alapján, hiszen a széfekről szóló rendelet pusztán március 8-án lép hatályba.
febr. 18
17:21
"Sokszor fog még módosulni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Nem ért egyet az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a munka törvénykönyvének átalakítását célzó szakértői javaslattal, mert az, szerinte, jelentősen csökkentené a munkavállalók és a szakszervezetek lehetőségeit. Borsik János ellenzi azt a február 8-tól hatályba lépett rendeletet is, amely a munkaügyi perköltségeket a vesztes félre hárítja. Úgy véli: a rendelet nem állná ki az…
febr. 18
17:37
A rendőrségen az SZDSZ elnökválasztási ügye (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja azokat a bejelentéseket, amelyek az SZDSZ elnökválasztása kapcsán érkeztek az ügyészségre.
febr. 18
17:48
Egyre több a katasztrófaturista a leomlott löszfalnál (Infostart)
Nincs pénze műszerek telepítésére a dunaszekcsői önkormányzatnak, így egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyit mozog a löszfal. A település polgármestere elmondta: még pénteken az önkormányzati miniszterhez fordult segítségért, de választ még nem kapott.
febr. 18
17:59
Marad önkormányzati kézben a Farkasréti Általános Iskola (Infostart)
Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe történő átadásáról a XI. kerületi önkormányzat, a kapott ajánlatok közül ugyanis egy sem felelt meg a kerület által támasztott összes feltételnek - közölte Molnár Gyula kerületi polgármester (MSZP).
febr. 18
18:47
Nyomozás az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében (Napi)
febr. 18
19:00
Századvég: Gyurcsány beszéde a politikai túlélést szolgálta (Infostart)
A Századvég Alapítvány elemzése szerint a miniszterelnök parlamenti beszéde kizárólag Gyurcsány Ferenc túlélését szolgálta. Ezt leginkább a "népi privatizáció" ötlete szolgálhatja.
febr. 18
19:52
Újabb programot hirdetett Gyurcsány Ferenc - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Az ország jövője érdekében elengedhetetlennek nevezte az elmúlt másfél évben hozott intézkedéseket a kormányfő. Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben napirend előtt azt mondta: az elmúlt időszak döntéseinek eredményeként 2008-ban ismét növekedhetnek a jövedelmek, a nyugdíjak és a fogyasztás is, jövőre pedig ennek hatását már milliók fogják érezni.
febr. 18
20:03
A borászok is vezetnének néhány korty után (Infostart)
A borászoknak sem tetszik a közúti közlekedésben nemrégiben meghirdetett zéró tolerancia, azaz, hogy az autóvezető egyetlen csepp alkoholt se fogyaszthasson vezetés előtt, a borászok szerint ugyanis az új elv nagyon megnehezíti napi munkájukat.
febr. 18
20:25
Márciustól nem használjuk az apró érméket (Infostart)
Jóváhagyta az Országgyűlés az 1 és 2 forintos érmék bevonásról szóló törvényt. Az intézkedés indoklása szerint a kiscímletű érmék elvesztették jelentőségüket, a készpénzforgalom nem igényli az egy- és kétforintosok használatát, amelyek gyártatása évről évre többe kerül.
febr. 18
20:31
Két évvel is büntethető a gyűlöletbeszéd (Infostart)
Elfogadta az Országgyűlés a gyűlöletbeszéd büntethetőségét lehetővé tevő szocialista javaslatot. A büntető törvénykönyv módosítására 174 képviselő igennel, 127 nemmel szavazott, 11-en tartózkodtak.
febr. 18
22:01
Újabb eredménytelen tárgyalás a MÁV és a VDSZSZ között (Infostart)
Eredménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV újabb egyeztetése is. A tárgyaláson részt vett Herczog László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára is, akit csütörtökön kértek fel közvetítésre.

Keresés