2008. február 18. hétfő

febr. 18
5:31
Várhatóan nem indul több, erős társadalmi megrázkódtatást okozó reform (Népszava)
Új programot nem, új szakaszt viszont hirdet a politikában a miniszterelnök mai parlamenti évértékelő beszédében. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc azt hangsúlyozza majd: az egyensúlyteremtés és a reformok beindítása után a gyarapodó Magyarország megteremtése a cél. Ennek része az egyéni gyarapodás elősegítése egy új kormányzati program segítségével. Állami vállalatokban tulajdonrészt szerezhetnének…
febr. 18
5:36
Orbán Viktor úgy érzi, az emberek már nem ellenzékiséget várnak pártjától (Népszava)
A március kilencedikei referendum hatalmi ambíciókhoz kötődő politikai eszköz - véli az MSZP népszavazási koordinátora. Juhász Ferenc szerint így pártjának nincs más célja, mint hogy a társadalom minél szélesebb körét elérje, és azt mondja mindenkinek, hallgasson a józan eszére. Orbán Viktor viszont azt közölte, hogy a referndum hatását nehéz felmérni. A Fidesz-elnöknek az az érzése, az emberek…
febr. 18
5:47
Kóka: kész vagyok újra ringbe szállni (Népszava)
Az SZDSZ-ben és Kóka János pártelnökben is "erős a gyanú", hogy a tavalyi elnökválasztáson szabálytalanságok történtek. Kóka vizsgálatot rendelt el az ügyben, mert - mint megjegyezte - sem ő, sem a pártvezetés nem tudja, pontosan mi történt, annyi látszik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes küldöttei nem szabályosan vettek részt a küldöttgyűlésen és nem szabályszerűen szavaztak. Hozzátette:…
febr. 18
6:19
Kik lehetnek a "magyarok nyilai"? (HVG)
Akár politikai provokáció is lehet a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadseregnek nevező rejtélyes "társaság", ha egyáltalán létezik ilyen csoport - mondták a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők. Ha viszont valóban létezik ez a militáns társaság, akkor valószínűleg kis létszámú, szervezett csoport, amely nem buta emberekből áll. Vertikálisan épül fel, s nem feltétlen érdeke, hogy ismert…
febr. 18
6:50
A Fidesznél már dolgoznak az eredményes népszavazás miatt szükségessé váló törvénymódosításokon (MaHu)
A Fidesz jogászai és közgazdászai már dolgoznak azokon a törvényjavaslatokon, amelyeket a párt március 10-én benyújt a parlamentnek annak érdekében, hogy se a háziorvosok, se a felsőoktatási intézmények bevételei ne csökkenjenek - mondta a Fidesz elnöke az MTV A szólás szabadsága című műsorában.
febr. 18
6:55
Amivel a kormány nem számol: egyetemisták tejfölös kiflivel (Infostart)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj bevezetésével éppen a hátrányos helyzetűek kerülnek még rosszabb helyzetbe.
febr. 18
7:03
Ma kiderül, holnaptól sztrájkolnak-e a vasutasok (Népszava)
Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkköveteléséről Herczog László munkaügyi közvetítő bevonásával. A munkáltató ma délig írásban elkészíti javaslatait, érveit a munkaügyi vitában érintett kérdésekről, ezeket átadja az érintetteknek, és délután folytatódik az egyeztetések a közvetítővel.
febr. 18
7:06
Fodor Gábor támogatói a közösségi portálon gyűlnek (MaHu)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon - írja a Népszabadság.
febr. 18
7:08
Nyakába veszi az országot Orbán (Népszava)
Orbán Viktor hétfőn Komárom-Esztergom megyében kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát - tudatta a párt szóvivője. Szijjártó Péter közölte: a pártelnök ellátogat minden megyeszékhelyre, valamint több városba is, hogy a három népszavazási kérdés kapcsán orvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, nyugdíjasokkal, egyetemistákkal találkozzon.
febr. 18
7:10
Gyurcsány Ferenc országértékelésével kezdődik ma az Országgyűlés (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés kétnapos ülése. A Ház várhatóan dönt az egy- és kétforintos címletű érmék március 1-jei bevonásával kapcsolatos szabályozásról. A kereskedelemben a számlák végösszegét a matematika szabályai szerint kell felfelé, vagy lefelé kerekíteni 5-re, illetve 0-ra, míg a szociális ellátásoknál minden esetben felfelé…
febr. 18
7:19
Három éven át köti a kormány kezét a népszvazási eredmény (Népszava)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz. Korábban, 1997 előtt akkor lehetett eredményes a népszavazás, ha a választópolgárok több mint a fele elment szavazni, és a leadott voksok fele azonos volt.
febr. 18
7:23
Budapest, vigyázz! Dimenzióváltás közeleg (HVG)
– Budapest környékét már elszúrták a befektetők, de a belső területeken még nem történt visszafordíthatatlanul nagy baj – vélekedett egy várostervező egy minapi szimpóziumon. – Nem a „hülye építész” drágítja meg a projekteket – fogalmazott Budapest főépítésze. Ami sehogyan sem megy Európában, megy majd Kínában, csak sokkal nagyobban – bizonyította példákkal egy dán tervező. A meghökkentő…
febr. 18
7:25
Elnökjelölő kampány az iwiwen (Népszava)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon: a körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg - olvasható a hétfői…
febr. 18
7:38
Rejtélyes milliók vándoroltak Matejka Zsuzsa számlájára? (MaHu)
Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap.
febr. 18
8:03
Már tizenhét megyében van cigányvajda (Népszava)
Három évvel ezelőtt, 150 év után éledt újra a vajdaság intézménye Magyarországon, azóta már tizenhét megyében választott a cigányság vajdát magának, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készülnek erre - írta az Észak-Magyarország hétfőn. A bűnözés visszaszorítását, a szegénység enyhítését és a tanulásra való ösztönzést tekinti fő feladatának a leendő borsodi vajda - olvasható a cikkben.
febr. 18
8:11
Csökken a népszavazáson várható igenek aránya (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az ország már nem ellenzéki pártnak, hanem a megoldás lehetőségének tartja pártját - írja a Népszabadság. A pártelnök ma Tatabányán megkezdi a népszavazási országjárást. 19 nap alatt 19 megyébe utazik. Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás szerint nagy, de csökkenő az igenek fölénye.
febr. 18
8:21
A kormányfő új szakaszt hirdet meg a politikában (MaHu)
Országértékelő, évindító beszédet mond ma a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő beszédében vélhetően szól a kormányzat baloldali értékeken alapuló "új politikájáról", amelyről az elmúlt hetekben külön-külön egyeztetett az MSZP különböző platformjaival és a társadalmi partnerekkel.
febr. 18
8:36
Kórházba szállították a BKV vezérigazgatóját (Népszava)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - mondta el Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
8:38
Rejtélyes milliók vándoroltak Matejka Zsuzsa számlájára? (HVG)
Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap, utalva arra, hogy "közhiteles dokumentumok" szerint Matejka magánbankszámlájára is utaltak a Hospinvest Rt. érdekeltségébe tartozó Medigordiusz Kft. által a repülőtéri patikát üzemeltető Csanak Bt.-nek nyújtott kölcsönből.
febr. 18
8:38
Már a választópolgárok egynegyede is eldöntheti az eredményt (MaHu)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz.
febr. 18
8:43
Nincs életveszélyben a BKV-vezér (Infostart)
Nincs életveszélyben Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - tudta meg az InfoRádió. A közlekedési társaság vezetőjének állapotát stabilizálták, kivizsgálása jelenleg is tart, egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Antal Attilát hétfőre virradóra szállították kórházba szívinfarktus gyanújával.
febr. 18
8:43
Elnökjelölő kampány az iwiwen (HVG)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon: a körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg - olvasható a hétfői…
febr. 18
8:48
Jelentősen csökkenhet a betegeke várakozási ideje a gyöngyösi kórházban (Népszava)
A teljes járóbeteg-szakellátás területén előjegyzéses rendszert vezet be a HospInvest Zrt. által működtetett gyöngyösi Bugát Pál Kórház - tudatta az intézmény sajtószóvivője. Mindennek köszönhetően jelentősen csökkenhet a betegek várakozási ideje - közölte T. Bokros Mária.
febr. 18
8:54
Kórházba szállították a BKV vezérigazgatóját (MaHu)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI információit Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
9:00
Rémisztő tandíjtervek? (orientpress)
Ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be, az oktatási tárca ugyanis ijesztő alternatív tandíjjavaslatokat dolgozott ki – írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a rektorok a legkedvezőtlenebb rendszer bevezetését támogatják, amely megszüntetné az államilag támogatott és a költségtérítéses…
febr. 18
9:00
Kórházba szállították a BKV-vezért (HVG)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI információit Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
9:06
Ma tartja évindító beszédét Gyurcsány (HVG)
Országértékelő, évindító beszédet mond ma a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
febr. 18
9:06
A szaktárca megszüntetné az államilag támogatott képzést? (MaHu)
Ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be, az oktatási tárca ugyanis ijesztő alternatív tandíjjavaslatokat dolgozott ki - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból.
febr. 18
9:22
Levetette magát egy nő az ENSZ toronyházából (MaHu)
Levetette magát egy nő vasárnap az ENSZ New York-i székházának 18. emeletéről és szörnyethalt. A nő személyazonosságát a rendőrség nem árulta el, de annyit tudni, hogy a 40-es éveiben járó nő a világszervezet alkalmazottja volt.
febr. 18
9:24
Orbán Viktor Komárom-Esztergom megyébe látogat (MaHu)
Orbán Viktor hétfőn Komárom-Esztergom megyében kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát - mondta a párt szóvivője. A Fidesz elnöke az elmúlt héten tartotta meg évértékelő beszédét.
febr. 18
9:45
Kórházban a BKV-vezér (orientpress)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját. A vezetőnek korábban is voltak hasonló panaszai, a közlekedési társaság szerint ennek oka az, hogy az utóbbi időben „személyeskedő, politikai, szakmai alapokat nélkülöző támadások érték családját és őt”.
febr. 18
9:47
Szívinfarktus gyanújával kórházban a BKV-vezér (Népszava)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját -mondta el Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
10:07
Magyarország továbbra is az átalakuló államok élmezőnyében (MaHu)
Magyarország a világ átalakuló országai között továbbra is a legsikeresebb államok egyike. A 125 vizsgált ország közül a magyar demokrácia és piacgazdaság az egyik legsikeresebb fejlődést tudhatja magáénak. Erre az eredményre jutott a független német Bertelsmann Alapítvány Berlinben ma nyilvánosságra hozott összehasonlító tanulmánya, az átalakulási index.
febr. 18
10:23
Sólyom ma írja alá az új egészségbitzosítási törvényt (orientpress)
Hétfőn írja alá Sólyom László az új egészségbiztosítási törvényt.
febr. 18
10:39
Tömegverekedés a tápiószecsői művházban (HVG)
Csoportos garázdaság miatt a rendőrök két férfit őrizetbe vettek, akik részt vettek a Tápiószecsőn kirobbant tömegverekedésben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.
febr. 18
10:46
A mozdonyvezetők nem akarnak testvérháborút (168 Óra Online)
"A sztrájk önsorsrontóvá lehet. De akik elkezdték, nyilván tisztában vannak ezzel" - mondta a 168 Órának Borsik János, a Mozdony- vezetők Szakszervezetének elnöke. [Dátum: 2008. 02. 18. 09:50]
febr. 18
10:50
Fegyvert fogtak Horváth Ágnesre! (MaHu)
Az egészségügyi miniszter Vecsésre látogatott a napokban, ahol a kormányellenes tüntetők egyike fegyvert fogott rá.
febr. 18
10:52
Kapákkal, kaszákkal esett egymásnak két társaság - többen megsérültek (MaHu)
Csoportos garázdaság miatt a rendőrök két férfit őrizetbe vettek, akik részt vettek a Tápiószecsőn kirobbant tömegverekedésben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
febr. 18
10:57
Mesterházy: Karsai függetlenként megteheti (Hetek)
Az egészségbiztosítási törvényre nemmel szavazó Karsai Józsefnek függetlenként kellett volna indulnia, nem pedig egy párt színeiben. Ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Reggeli Jam című műsorában.
febr. 18
11:29
A Viasat3 megnyolcszorozta nyereségét (HVG)
Felével nőtt a Viasat3 bevétele tavaly, a csatorna nyeresége pedig nyolcszorosa volt az azt megelőző évinek – közölte a kereskedelmi televíziót működtető társaság.
febr. 18
11:51
Egyéves a vizitdíj (Infostart)
Egyéves a vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is.
febr. 18
12:04
Támogatták Draskovicsot (Népszava)
Támogatta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezését a parlament rendészeti bizottságának kormánypárti többsége hétfői ülésén. A kilenc kormánypárti támogató szavazattal szemben a nyolc ellenzéki képviselő nemmel szavazott.
febr. 18
12:36
Orbán javaslata a kormánynak: pótlás a költségvetésből (Infostart)
A vizitdíj is egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor a vizitdíjat is el kell törölnie - mondta a Fidesz elnöke, miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Orbán Viktor az InfoRádióban hozzátette: a vizitdíj eltörlése után a kormánynak kötelessége lesz az egészségügy kieső bevételét a költségvetésből pótolnia.
febr. 18
12:50
McCabe visszapasszol öt százalékot (168 Óra Online)
Ingatlanforgalmazó cég kezébe kerül a Fradi futballcsapata (is), miután nemcsak érvényes, hanem eredményes lett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt pályázat. [Dátum: 2008. 02. 18. 12:06]
febr. 18
13:09
A rendészeti bizottság támogatta Draskovics kinevezését (MaHu)
Támogatta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezését a parlament rendészeti bizottságának kormánypárti többsége hétfői ülésén.
febr. 18
13:20
Amit a kampánygyűlésekről tudni érdemes (orientpress)
A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló 2008. március 9-i népszavazással összefüggésben kampánygyűlések megrendezése várható országszerte. Összeállításunkban néhány olyan dologra hívjuk fel a figyelmet, amit kampánygyűlésekkel kapcsolatban a szervezőknek, rendezőknek, résztvevőknek tudni érdemes…
febr. 18
13:23
Gyurcsány belekezdett (Népszava)
A miniszterelnök évértékelő beszédével kezdődik a parlament heti munkája.
febr. 18
13:26
Agyonverte barátnőjét , 13 év fegyházra ítélték (HVG)
Tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság hétfőn hozott nem jogerős határozatában azt a férfit, aki agyonverte barátnőjét tavaly nyáron Pécsett.
febr. 18
13:31
Gyurcsány: Sajnálom, hogy csalódást okoztunk (orientpress)
„Sajnálom, hogy csalódást okoztunk, de még ennél is jobban sajnálnám, ha nem teljesítettük volna a kötelességünket”- jelentette ki Gyurcsány Ferenc hétfői évértékelő beszédében a Parlamentben. A miniszterelnök szerint nehéz volt az előző másfél év, de nem adják fel. Évértékelő beszédében Gyurcsány új tulajdonosi programot hirdetett, amely a magyar polgárság megteremtését hivatott támogatni.
febr. 18
13:36
Nyomozócsoport vizsgálja az egri brómciánt (Infostart)
Megkezdte munkáját az a nyomozócsoport, amelyet azért hoztak létre, hogy felderítsék: hogyan kerülhetett az egri kórház gyógyszertári hűtőkamrájába egy doboz halálos méreg. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta, hogy keresnek két férfit, akiket a napokban vegyvédelmi ruhában láttak a környéken.

Keresés