2008. február 18. hétfő

febr. 18
5:31
Várhatóan nem indul több, erős társadalmi megrázkódtatást okozó reform (Népszava)
Új programot nem, új szakaszt viszont hirdet a politikában a miniszterelnök mai parlamenti évértékelő beszédében. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc azt hangsúlyozza majd: az egyensúlyteremtés és a reformok beindítása után a gyarapodó Magyarország megteremtése a cél. Ennek része az egyéni gyarapodás elősegítése egy új kormányzati program segítségével. Állami vállalatokban tulajdonrészt szerezhetnének…
febr. 18
5:36
Orbán Viktor úgy érzi, az emberek már nem ellenzékiséget várnak pártjától (Népszava)
A március kilencedikei referendum hatalmi ambíciókhoz kötődő politikai eszköz - véli az MSZP népszavazási koordinátora. Juhász Ferenc szerint így pártjának nincs más célja, mint hogy a társadalom minél szélesebb körét elérje, és azt mondja mindenkinek, hallgasson a józan eszére. Orbán Viktor viszont azt közölte, hogy a referndum hatását nehéz felmérni. A Fidesz-elnöknek az az érzése, az emberek…
febr. 18
5:47
Kóka: kész vagyok újra ringbe szállni (Népszava)
Az SZDSZ-ben és Kóka János pártelnökben is "erős a gyanú", hogy a tavalyi elnökválasztáson szabálytalanságok történtek. Kóka vizsgálatot rendelt el az ügyben, mert - mint megjegyezte - sem ő, sem a pártvezetés nem tudja, pontosan mi történt, annyi látszik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes küldöttei nem szabályosan vettek részt a küldöttgyűlésen és nem szabályszerűen szavaztak. Hozzátette:…
febr. 18
6:19
Kik lehetnek a "magyarok nyilai"? (HVG)
Akár politikai provokáció is lehet a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadseregnek nevező rejtélyes "társaság", ha egyáltalán létezik ilyen csoport - mondták a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők. Ha viszont valóban létezik ez a militáns társaság, akkor valószínűleg kis létszámú, szervezett csoport, amely nem buta emberekből áll. Vertikálisan épül fel, s nem feltétlen érdeke, hogy ismert…
febr. 18
6:19
Postaládánkból: Ipari krumplit sóznak ránk a nagybanin? (szon)
Nyíregyháza - A vevő hazaviszi, megpucolja, s csak akkor veszi észre a gyanús csíkokat. Főzés, sütés után a krumpli fekete, édes, ehetetlen. Valóban igaz: olcsó húsnak híg a leve. Az ember kidobott egy zsák ehetetlen krumpliért ezer forintot.
febr. 18
6:24
„Nagy bukás” élőben (szon)
Várakozással tekintettem a „nagy fogyás” című műsor elé a beharangozó reklámok után. Jó ötletnek találtam annak tükrében, hogy statisztikák bizonyítják: nagyon sok a kövér ember. Sipos Marianna jegyzete
febr. 18
6:24
Gyurcsány beszédével kezdődik a parlament ülése (boon)
Budapest - A miniszterelnök napirend előtti beszédével kezdődik hétfőn az Országgyűlés eheti ülése.
febr. 18
6:26
„Nagy bukás” élőben (boon)
Várakozással tekintettem a „nagy fogyás” című műsor elé a beharangozó reklámok után. Jó ötletnek találtam annak tükrében, hogy statisztikák bizonyítják: nagyon sok a kövér ember. Sipos Marianna jegyzete
febr. 18
6:35
Életbe vágó gazdafórum Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - A fórum szervezőinek - Magyar Természetvédők Szövetségének és az E-misszió Egyesületnek - deklarált célja, hogy az elhangzó előadásokkal ellensúlyozni kívánják a géntechnológiai cégek által terjesztett téves információkat.
febr. 18
6:40
Tornával sokat tehetünk a hátfájás ellen! (szon)
Nyíregyháza - Február 19-én 17 órától dr. Fülöp Imre főorvos a gégetumorok megelőzésének lehetőségeit taglalja majd hallgatóságának a Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület Népkert utcai Életmód Klubjában.
febr. 18
6:50
A Fidesznél már dolgoznak az eredményes népszavazás miatt szükségessé váló törvénymódosításokon (ma.hu)
A Fidesz jogászai és közgazdászai már dolgoznak azokon a törvényjavaslatokon, amelyeket a párt március 10-én benyújt a parlamentnek annak érdekében, hogy se a háziorvosok, se a felsőoktatási intézmények bevételei ne csökkenjenek - mondta a Fidesz elnöke az MTV A szólás szabadsága című műsorában.
febr. 18
6:51
Olvasói levél: Életek és érzelmek – aki a halállal parolázott (szon)
Három év együtt élés után kiderült, hogy a bal mellemben rosszindulatú daganat van. Derült égből villámcsapás! Már nem is olyan szép az élet! Következett a pokoljárás. Műtét, kemoterápia és minden, ami ezzel jár.
febr. 18
6:55
Amivel a kormány nem számol: egyetemisták tejfölös kiflivel (Infostart)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj bevezetésével éppen a hátrányos helyzetűek kerülnek még rosszabb helyzetbe.
febr. 18
6:56
Postánkból: A gyermekmegőrzés nehézségei (szon)
A napokban olvastam a Szabolcs Online-on: kismamák aggodalmaskodnak, hogy ha beteg lesz a gyermekük, kiesnek a munkából. Úgy érzem, ma mindent agyon-komplikálnak.
febr. 18
6:58
Szándékosan gyújtották fel? (szon)
Nyíregyháza - Egy személygépkocsi égett hétfő hajnalban Nyíregyháza egyik lakótelepén, az elsődleges információ szerint szándékosan gyújtották fel. Videó:
febr. 18
7:03
Ma kiderül, holnaptól sztrájkolnak-e a vasutasok (Népszava)
Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkköveteléséről Herczog László munkaügyi közvetítő bevonásával. A munkáltató ma délig írásban elkészíti javaslatait, érveit a munkaügyi vitában érintett kérdésekről, ezeket átadja az érintetteknek, és délután folytatódik az egyeztetések a közvetítővel.
febr. 18
7:06
Fodor Gábor támogatói a közösségi portálon gyűlnek (ma.hu)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon - írja a Népszabadság.
febr. 18
7:07
Aprópénzkivonás várhatóan nagy sorokkal (boon)
Nincsenek felkészítve a pénztárgépeknél dolgozók, ezért több százezer üzletben okozhat gondot az egy- és kétforintos érmék márciusi kivonása - írja a Népszabadság.
febr. 18
7:08
Nyakába veszi az országot Orbán (Népszava)
Orbán Viktor hétfőn Komárom-Esztergom megyében kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát - tudatta a párt szóvivője. Szijjártó Péter közölte: a pártelnök ellátogat minden megyeszékhelyre, valamint több városba is, hogy a három népszavazási kérdés kapcsán orvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, nyugdíjasokkal, egyetemistákkal találkozzon.
febr. 18
7:10
Gyurcsány Ferenc országértékelésével kezdődik ma az Országgyűlés (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés kétnapos ülése. A Ház várhatóan dönt az egy- és kétforintos címletű érmék március 1-jei bevonásával kapcsolatos szabályozásról. A kereskedelemben a számlák végösszegét a matematika szabályai szerint kell felfelé, vagy lefelé kerekíteni 5-re, illetve 0-ra, míg a szociális ellátásoknál minden esetben felfelé…
febr. 18
7:19
Három éven át köti a kormány kezét a népszvazási eredmény (Népszava)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz. Korábban, 1997 előtt akkor lehetett eredményes a népszavazás, ha a választópolgárok több mint a fele elment szavazni, és a leadott voksok fele azonos volt.
febr. 18
7:23
Budapest, vigyázz! Dimenzióváltás közeleg (HVG)
– Budapest környékét már elszúrták a befektetők, de a belső területeken még nem történt visszafordíthatatlanul nagy baj – vélekedett egy várostervező egy minapi szimpóziumon. – Nem a „hülye építész” drágítja meg a projekteket – fogalmazott Budapest főépítésze. Ami sehogyan sem megy Európában, megy majd Kínában, csak sokkal nagyobban – bizonyította példákkal egy dán tervező. A meghökkentő…
febr. 18
7:25
Elnökjelölő kampány az iwiwen (Népszava)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon: a körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg - olvasható a hétfői…
febr. 18
7:38
Rejtélyes milliók vándoroltak Matejka Zsuzsa számlájára? (ma.hu)
Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap.
febr. 18
7:46
Költöznének a katonai szolgálatok (boon)
Kiköltöztetik a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokat mostani, budai székházukból, amelyet azután eladnak, hogy csökkentsék a szervezet működési költségeit - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 18
7:51
Egészségbiztosítási törvény: Sólyomnak ma alá kell írni (boon)
A köztársasági elnöknek legkésőbb hétfőn alá kell írnia az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.
febr. 18
7:57
Meleg éjszaka a tűzoltóknál (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Avartűzhöz és lángoló személygépkocsihoz vonultak a tűzoltók az elmúlt éjszaka.
febr. 18
8:03
Már tizenhét megyében van cigányvajda (Népszava)
Három évvel ezelőtt, 150 év után éledt újra a vajdaság intézménye Magyarországon, azóta már tizenhét megyében választott a cigányság vajdát magának, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készülnek erre - írta az Észak-Magyarország hétfőn. A bűnözés visszaszorítását, a szegénység enyhítését és a tanulásra való ösztönzést tekinti fő feladatának a leendő borsodi vajda - olvasható a cikkben.
febr. 18
8:11
Csökken a népszavazáson várható igenek aránya (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint az ország már nem ellenzéki pártnak, hanem a megoldás lehetőségének tartja pártját - írja a Népszabadság. A pártelnök ma Tatabányán megkezdi a népszavazási országjárást. 19 nap alatt 19 megyébe utazik. Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás szerint nagy, de csökkenő az igenek fölénye.
febr. 18
8:21
A kormányfő új szakaszt hirdet meg a politikában (ma.hu)
Országértékelő, évindító beszédet mond ma a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő beszédében vélhetően szól a kormányzat baloldali értékeken alapuló "új politikájáról", amelyről az elmúlt hetekben külön-külön egyeztetett az MSZP különböző platformjaival és a társadalmi partnerekkel.
febr. 18
8:30
SZTRÁJK - Folytatódik a tárgyalás a MÁV és a VDSZSZ között (boon)
Hétfőn délután folytatódik - közvetítő segítségével - az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között. A közvetítő Herczog László, a munkaügyi tárca szakállamtitkára, aki először pénteken ült le tárgyalni a felekkel.
febr. 18
8:36
Kórházba szállították a BKV vezérigazgatóját (Népszava)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - mondta el Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
8:38
Rejtélyes milliók vándoroltak Matejka Zsuzsa számlájára? (HVG)
Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap, utalva arra, hogy "közhiteles dokumentumok" szerint Matejka magánbankszámlájára is utaltak a Hospinvest Rt. érdekeltségébe tartozó Medigordiusz Kft. által a repülőtéri patikát üzemeltető Csanak Bt.-nek nyújtott kölcsönből.
febr. 18
8:38
Már a választópolgárok egynegyede is eldöntheti az eredményt (ma.hu)
A március 9-ei népszavazás akkor eredményes, ha az összes választópolgár több mint egynegyede, tehát mintegy kétmillió szavazó azonos módon, igennel vagy nemmel szavaz.
febr. 18
8:43
Nincs életveszélyben a BKV-vezér (Infostart)
Nincs életveszélyben Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - tudta meg az InfoRádió. A közlekedési társaság vezetőjének állapotát stabilizálták, kivizsgálása jelenleg is tart, egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Antal Attilát hétfőre virradóra szállították kórházba szívinfarktus gyanújával.
febr. 18
8:43
Elnökjelölő kampány az iwiwen (HVG)
"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iwiw közösségi portálon: a körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg - olvasható a hétfői…
febr. 18
8:46
Vízóra aknába esett, kihűlt (szon)
Szamosbecs - Vasárnap délután szamosbecsi házának udvarán a vízóraaknában találták meg egy 71 éves férfi holttestét.
febr. 18
8:48
Jelentősen csökkenhet a betegeke várakozási ideje a gyöngyösi kórházban (Népszava)
A teljes járóbeteg-szakellátás területén előjegyzéses rendszert vezet be a HospInvest Zrt. által működtetett gyöngyösi Bugát Pál Kórház - tudatta az intézmény sajtószóvivője. Mindennek köszönhetően jelentősen csökkenhet a betegek várakozási ideje - közölte T. Bokros Mária.
febr. 18
8:54
Kórházba szállították a BKV vezérigazgatóját (ma.hu)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI információit Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
9:00
Rémisztő tandíjtervek? (orientpress)
Ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be, az oktatási tárca ugyanis ijesztő alternatív tandíjjavaslatokat dolgozott ki – írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a rektorok a legkedvezőtlenebb rendszer bevezetését támogatják, amely megszüntetné az államilag támogatott és a költségtérítéses…
febr. 18
9:00
Kórházba szállították a BKV-vezért (HVG)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI információit Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.
febr. 18
9:06
Ma tartja évindító beszédét Gyurcsány (HVG)
Országértékelő, évindító beszédet mond ma a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
febr. 18
9:06
A szaktárca megszüntetné az államilag támogatott képzést? (ma.hu)
Ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be, az oktatási tárca ugyanis ijesztő alternatív tandíjjavaslatokat dolgozott ki - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból.
febr. 18
9:08
Vízóra aknába esett, kihűlt (boon)
Szamosbecs - Vasárnap délután szamosbecsi házának udvarán a vízóraaknában találták meg egy 71 éves férfi holttestét.
febr. 18
9:22
Levetette magát egy nő az ENSZ toronyházából (ma.hu)
Levetette magát egy nő vasárnap az ENSZ New York-i székházának 18. emeletéről és szörnyethalt. A nő személyazonosságát a rendőrség nem árulta el, de annyit tudni, hogy a 40-es éveiben járó nő a világszervezet alkalmazottja volt.
febr. 18
9:24
Infarktust kapott Antal Attila, a BKV vezérigazgatója (boon)
Vasárnap este szívinfarktussal kórházba szállították Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját.
febr. 18
9:24
Orbán Viktor Komárom-Esztergom megyébe látogat (ma.hu)
Orbán Viktor hétfőn Komárom-Esztergom megyében kezdi meg március 7-ig tartó országjáró kampányát - mondta a párt szóvivője. A Fidesz elnöke az elmúlt héten tartotta meg évértékelő beszédét.
febr. 18
9:45
Kórházban a BKV-vezér (orientpress)
Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját. A vezetőnek korábban is voltak hasonló panaszai, a közlekedési társaság szerint ennek oka az, hogy az utóbbi időben „személyeskedő, politikai, szakmai alapokat nélkülöző támadások érték családját és őt”.
febr. 18
9:46
A NAP ELŐFIZETŐJE: Berki Jenőné (szon)
Nyíregyháza – A Kelet-Magyarország gazdag ajándékcsomagját ezúttal Berki Jenőné nyerte. Szerencsés előfizetőnk így mesélt évtizedek óta tartó újság-előfizetéséről.
febr. 18
9:46
Alföldi kirúgja Trokán Pétert is (boon)
Megkezdte a Nemzeti Színház társulatának karcsúsítását Alföldi Róbert.

Keresés